prijava_e
Tekmovanja : 2017 : dekleta 16 : dvojice
Na DP Odmev 14 in DP do 18 let znani finalisti in finalistke

bm, 31.05.2019

Na DP Odmev do 14 let v Kranju smo dobili finaliste in finalistke.

Pri dečki sta se v finale uvrstila Matic Križnik in Tim Kušter (TK-CC). Križnik je v polfinalu s 6-3 6-2 premagal Žigo Šveca (Mu-So), Kušter je bil v drugem polfinalu s 6-3 6-2 boljši od Jake Goloba (Tr-Kr).

Pri deklicah sta se v finale uvrstili Eva Muller Uhan (Tc-Lj) in Ana Lanišek (Radom). Muller Uhanova je v polfinalu s 6-3 6-3 premagala Mašo Viriant (Radom), Laniškovi je po zaostanku z 0-5 v prvem nizu srečanje predala Ella Hojnik (ŽtkMb).

Na DP do 18 let na Ptuju sta pri fantih finalista Filip Jeff Planinšek in Blaž Vidovič (Ptuj). Planinšek je v polfinalu s 6-1 6-2 premagal Miho Vetriha (Sgrad), Vidovič je bil s 6-4 6-1 boljši od Tilna Potočnika (ŠD_LTA).

Pri dekletih sta se v finale uvrstili Noka Jurič (ŽtkMb) in Brina Šulin (Radom). Juričeva je v polfinalu s 6-3 6-4 izločila domačinko Majo Makorič, Šulinova je bila s 7-5 6-4 boljša od Pije Marije Rebec (Tc-Lj). TUKAJ.

Polona Hercog po preobratu v drugem nizu na koncu klonila v tretjem

bm, 31.05.2019

Polona Hercog je še enkrat letos odigračlla izvrstno tekmo z igralko iz najboljše deseterice. Po Halepovi se je tokrat merila s 7. igralko lestvice WTA in sedmo nosilko OP Francije v Parizu, 26-letno Američanko Sloane Stephens in tudi s Stephensovo se je povsem enakovredno kosala, a bila na koncu ponovno za odtenek slabša. Američanka je po dveh urah in pol igre slavila s 6-3 5-7 6-4, potem, ko je v drugem nizu zapravila štiri zaključne žoge za zmago. V prvem nizu je Stephensova z dvema brejkoma povedla s 5-1, nato en servis izgubila in niz končala s 6-3. V drugem nizu sta bili s po dvema izgubljenima servisoma igralki izenačeni do 4-4, v deveti igri pa je Hercogova drugič izgubila servis in Stephensova je servirala za zmago. Povedla je s 40-15 in imela dve zaključni žogi za zmago, a je Hercogova izenačila na 40-40. V nadaljevanju si je Američanka še dvakrat priigrala prednost, a je Hercogova tudi ti zaključni žogi ubranila, nato pa izkjorisztila priložnost za brejk in izenačila na 5-5. V enajsti, najdaljši igri drugega niza, si je Stephensova priigrala dve priložnosti za brejk, Hercogova pa je izkoristila peto zaključno žogico za vodstvo s 6-5. V dvanajsti igri je nato naša igralka dosegla še tretji brejk v drugem nizu in osvojila niz s 7-5. Tudi tretji niz se je začel z dvema brejkoma Stephensove, ki je hitro povedla s 4-1 in imela žogo za 5-1. Hercogova je dosegla en re-brejk v šesti igri in znižala na 2-4, za kaj več pa je zmanjkalo moči in nekoliko tudi sreče, saj Amewričanka do konca ni dovolila še enega brejka in je niz dobila s 6-4. Na koncu je bila v osvojenih točkah boljša s 112-98. Hercogova je v srečanju dosegla 6 asov (2), imela izkoristek 1. servisa 54 % (60 %) in drugega 48 % (59 %). Hercogova je dosegla 24 winnerjev (23), a naredila več neprisiljenih napak, kar 56 (43).

Hercogova se iz Pariza poslavlja s tretjo uvrstitvijo v tretji krog turnirja za grand slam v karieri in 148.000 € denarne nagrade. TUKAJ.

Nik Razboršek v Kiseljaku izgubil četrtfinalni obračun na turnirju ITF

bm, 31.05.2019

Na turnirju ITF WTT v Kiseljaku (25.000 $) se je Nik Razboršek uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je igral s Hrvatom Franom Ninčevićem in povedel s 6-3 5-3, pri tem izidu pa je bilo srečanje prekinjeno in se je nadaljevalo v petek. Nik je v nadaljevanju dobil še eno igro za končno zmago s 6-3 6-3 in uvrstitev v nadaljevanje turnirja.

V četrtfinalu je po dolgotrajnem čakanju igral z Latvijcem Martinsom Podzusom, ki je izločil 1. nosilca Aldina Šetkića iz BiH. Latvijec je bil premočan nasprotnik tudi za Nika in je zmagal s 7-5 6-3. TUKAJ.

Na DP 18 na Ptuju četrtfinalni obračuni v petek, tudi v Kranju na DP Odmev do 14 let prišli do četrtfinala

bm, 30.05.2019

Na DP do 18 let na Ptuju danes niso odigrali nobene tekme, tako da bodo četrtfinalni in polfinalni obračuni fantov in deklet na sporedu v petek z začetkom ob 10. uri.

V Kranju pa smo na DP Odmev do 14 let dobili vse četrtfinaliste in četrtfinalistke. Pri dečkih presenečenj zaenkrat ni, v četrtfinale so napredovali vsi nosilci. To so Matic Križnik, Jaka Tomažin, Jani Retelj, Žiga Švec, Mak Mikovič, Jaka Golob, Niki Polanec in Tim Kušter.

Pri deklicah v igri ni več osme in šeste nosilke. Osmo postavljeno Ano Thaler je izločila Ella Hojnik, šesto postavljeno Lijo Mumlek pa Eva Cikajlo. Tako Hojnikova kot Cikajlova sta se uvrstili v četrtfinale, kjer bodo nastopile še Eva Muller Uhan, Maša Viriant, Ivona Ahčan, Anamari Žnuderl, Ana Tara Praček in Ana Lanišek. V petek se bodo četrtfinalni obračuni v Kranju začeli ob 9. uri.

V konkurenci dvojic so na prvenstvu do 14 let znani finalisti. Pri dečkih se bodo za naslov potegovali Matic Križnik in Tim Kušter ter Jaka Golob in Žiga Švec. Pri deklicah so se v finale uvrstile Ivona Ahčan in Eva Muller Uhan ter Ella Hojnik in Maša Viriant.

Državni prvaki v konkurenci dvojic ( na fotografiji) TUKAJ.

Državni prvenstvi do 14 in 18 let se nadaljujeta z obračuni dvojic, pri starejših znani državni pravki

bm, 29.05.2019

Spored državnih prvenstev do 14 in do 18 let, ki potekata na Ptuju in v Kranju še naprej kroji vreme. Organizatorji so se tako odločili, da danes speljejo spored na turnirju dvojic.

Na Ptuju smo tako pri dekletih do 18 let že dobili državni prvakinji. To sta domačinki Tara Gorinšek in Maja Makorič (Ptuj). V finalu sta s 6-4 6-4 premagali Kranjčanki Taro Katarino Milić in Tjašo Klevišar. V izenačenem obračunu sta bili boljši s 6-4 6-4.

Pri fatih sta se v finale prav tako uvrstila domačina Blaž Vidovič in Filip Jeff Planinšek (Ptuj), nasproti pa sta jima stala trenutno najbolj vroča igralca dvojic na turnirjih TE, Mariborčana Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko (ŽtkMb). Slavila starejša in za odtenek bolj izkušena domačina Planinšek in Vidovič. Boljša sta bila s 7-6(4) 7-5.

Pri fantih sta tretje mesto svojila Dan Trošt Slapnik in Tilen Kovač (na fotografiji). TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač nastope med dvojicami začeli z zmagama, Klepačeva napredovala tudi v mešanih dvojicah; izpadle pa so Zidanšek, Jakupović in Hercog

bm, 29.05.2019

Na OP Francije v Parizu sta danes v konkurenci ženskih dvojic nastopili Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Obe sta bili s svojima soigralkama uspešni.

Katarina in Racquel Atawo sta s 7-6 (8) 7-5 premagali Švicarko Viktorijo Golubić in Čehinjo Karolino Muchovo, Klepačeva in Čehinja Lucie Hradecka pa sta s 6-4 6-2 izločili Čehinjo Renato Voracovo in Japonko Nao Hibino.

Že včeraj se je med moškimi poslovil Aljaž Bedene, ki je igral v paru s Poljakom Hubertom Hurkaczem. S 6-2 6-3 sta ju premagala Avstralec Marcus Daniell in Nizozemec Wesley Koolhof.

V konkurenci mešanih dvojic se je Andreja Klepač s soigralcem Eduardom Rogerjem Vesselinom uvrstila v drugi krog potem, ko sta s 6-2 4-6 10-5 premagala Francoza Alize Cornet in Jonathana Eysserica.

Preostale tri naše igralke, ki ne nastopajo redno med dvojicami oz. za te nastope najdejo občćasne soigralke, niso bile uspešne. Tamara Zidanšek in Čilenka Alexa Guarachi sta z 1-6 0-6 izgubili s Francozinjo Alize Cornet in Hrvatico Petro Martić, Polona Hercog in Rusinja Jevgenija Rodina sta morali premoč s 6-2 6-2 priznati Poljakinji Alicji Rosolski in Kitajki Zhaoxuan Yang, Dalila Jaupović in Romunka Irina Bara pa sta z 1-6 6-1 2-6 izgubili z Kanadčanko Gabrielo Dobrowski in Kitajko Yifan Xu. TUKAJ.

Polona Hercog v tretjem krogu OP Francije v Parizu v sredo okrog 15. ure (TV SLO 2)

bm, 29.05.2019

Polona Hercog se je na OP Francije v Parizu uvrstila v tretji krog. V drugem je po dveh urah in štirinajstih minutah igre s 6-3 6-7(8) in 6-4 premagala 24-letno Američanko Jennifer Brady, 80. igralko lestvice WTA. Hercogova je bolje servirala saj je na srečanju servis izgubila samo dvakrat, Bradyeva petkrat. Tudi tokrat je Polona igrala agresivno, dosegla 40 winnerjev ob 26 neprisiljenih napakah, nasprotnica le 20 winnerjev ob 18 neprisiljenih napakah. Na koncu je bila Hercogova v številu osvojenih točk boljša s 103-95.

Polona bi tekmo lahko zaključila že v drugem nizu, ko je sicer najprej obranila tri brejk žoge nasprotnice, a si tudi sama priigrala tri meč žoge, ki pa jih ni izkoristila. V tretjem nizu je Hercogova z brejkom povedla z 2-0, a je Američanka izid izenačila, odločilna pa je bila deveta igra v kateri je z dvema izjemnima returnoma razorožila nasprotnico in jo spravila na rob obupa, kar je Američanka pokazala s tem, da je uničila lopar. Sodnik ji je za njeno potezo izrekel opozorilo. V zadnji igri na svoj servis je Hercogova odigrala dva izjemna skrajšana udarca, srečanje pa zaključila z odličnim forhand napadom.

To je njena tretja uvrstitev v tretji krog turnirjev za grand slam.

V tretjem krogu jo čaka obračun s sedmo nosilko, 26-letno Američanko Sloane Stephens. S Stephensovo sta se letos že pomerili in sicer v Madridu, ko je bila Američanka v dveh nizih boljša s 6-2 7-6(4), a se je morala za zmago krčevito boriti. Stephensova je nato izgubila v prvem krogu Rima, v uvodnih nastopih v Parizu pa je sicer obe tekmi dobila, a morala z vsako od nasprotnic po enkrat v podaljšano igro.

Tekmo tretjega kroga bo Hercogova igrala v sredo okrog 15. ure z neposrednim prenosom na TV SLO 2. TUKAJ.

Aljaž Bedene osvojil niz s Čorićem, Blaž Rola brez možnosti proti Ymerju

bm, 28.05.2019

Aljaž Bedene je v prvega krogu OP Francije v Parizu izgubil s Hrvatom, 13. nosilcem Borno Čorićem. Sicer izenačeno srečanje je Hrvat dobil z rezultatom 6-1 6-7(4) 6-4 6-4 po dveh urah in enainpetdesetih minutah igre. Z izjemo prvega niza, v katerem je Aljaž servis izgubil trikrat, v prvi, peti in sedmi igri, je bilo srečanje izenačeno, a je v tretjem in četrtem nizu po en brejk odločil o zmagovalcu. V drugem nizu nismo videli odvzema servisa, v tretjem nizu je to Čoriću uspelo v tretji, v četrtem pa v deveti igri. Aljaž si je ob odličnem serviranju Hrvata v tekmi priigral vsega tri priložnosti za brejk, ki jih ni uspel izkoristiti. Čorić jih je imel na drugi strani sedem, pet pa jih je odločil v svojo korist. Končo razmerje osvojenih točk je bilo 124-108 v korist hrvaškega igralca.

Po nastopu Blaža Role smo v Parizu ostali brez predstavnikov v moški posamični konkurenci. Rola v srečanju z 20-letnim Švedom Mikaelom Ymerjem ni imel pravih možnosti. Po gladko izgubljenem prvem in drugem nizu, v obeh je Blaž izgubil servis po trikrat, je bil bolj izenačen tretji niz. Tokrat sta igralca servis izgubila po dvakrat, v podaljšani igri pa je bil izid izenačen do 5-5, zadnji dve točki pa sta šli Švedu, ki je zaključil z asom in izkoristil prvo zaključno žogico za zmago.

Aljaž bo nastopil še v konkurenci dvojic, kjer bo moči združil s Poljakom Hubertom Hurkaczem. TUKAJ.

Polona Hercog v drugi krog Pariza, Tamari Zidanšek ni uspelo, Dalila Jakupović v nadaljevanju poražena

bm, 28.05.2019

Polona Hercog je kot prva Slovenka igrala z 32. nosilko, Belorusinjo Aliaksandro Sasnovich, srečanje pa je bilo pri izidu 4-6 6-2 3-3 zaradi slabe vidljivosti prekinjeno in se bo nadaljevalo v ponedeljek, po končani prvi tekmi moških na igrišču št. 13.

Dosedanji potek srečanja je zaznamovalo kar 13 brejkov, tako da bo ključ do zmage več osvojenih servisov. To je prineslo zmago Hercogovi v drugem nizu, ko je sama izgubila servis dvakrat, a ga je nasprotnici odvzela kar štirikrat, kar pomeni, da Sasnovicheva v drugem nizu sploh ni osvojila servisa. Tudi tretji niz se je začel z brejkom, le da je prvi servis izgubila Hercogova in Belorusinja je povedla z 2-0. V četrti igri je nato Hercogova z re-brejkom izenačila na 2-2, nato pa sta obe igralki svoja servisa dobili, pri čemer je Hercogova v peti igri ubranila dve vezani brejk priložnosti nasprotnice. Po šesti igri je Hercogova še drugič zaradi slabe vidljivosti zahtevala prekinitev srečanja in sodnica je srečanje tudi prekinila.

Odmor je bolje izkoristila Hercogova, ki je v nadaljevanju srečanja zmagala z 8-6 in se uvrstila v drugi krog. V drugem krogu bo igrala z 80. igralko sveta, Američanko Jennifer Brady.

Po uspešnem nastopu na WTA turnirju v Nurnbergu, kjer se je veselila prvega finala v karieri in s 60. mestom najvišje uvrstitve v karieri, je vidno utrujena Tamara Zidanšek morala premoč v prvem krogu Pariza priznati 20. nosilki, Belgijki Elise Mertens. Ta je po dveh urah in sedmih minutah igre slavila s 6-4 3-6 6-2. V izenačenem prvem nizu smo videli tri brejke, dva je dosegla Mertensova, odločilnega v deveti igri za vodstvo s 5-4. V drugi igri smo videli velik padec Mertensove, ki je povedla z brejkom 2-1, nato pa izgubila dop konca niza izgubila sedemindvajset točk, osvojila pa jih le osem in drugi niz je šel Zidanškovi s 6-3. V tretjem nizu je Mertensova dosegla kar štiri brejke, Tamara dva, pri čemer je ostala brez osvojene igre na svoj servis, kar je Belgijki zadostovalo za zmago v tretjem nizu s 6-2. Naporen turnir v Nurnbergu je pustil posledice tako pri Zidanškovi, kot pri zmagovalki Nurnberga Putintsevi, saj sta obe izgubili v uvodnem nastopu Pariza.

Dalila Jakupović je v zadnjem slovenskem nastopu drugega dne začela tekmo z japonsko kvalifikantko Kurumi Nara. Zaradi slabe vidljivosti je bilo srečanje pri izidu 5-7 7-5 0-0 prekinjeno. Do prekinitve smo spremljali izenačen obračun s petimi brejki v prvem in sedmimi v drugem nizu.

Srečanje se je nadaljevalo v torek. Bolje je začela Jakupovićeva, ki je z brejkom v tretji igri povedla z 2-1 in nato s 3-1. V nadaljevanju je v šesti igri na svoj servis osvojila samo eno točko in Japonka je izid izenačila, še en spodrsljaj se je Dalili zgodil v osmi igri, ko je ponovno z zgolj eno osvojeno točko izgubila svoj servis. Nara je nato zanesljivo dobila deveto igro na svoj servis za končno zmago s 7-5 5-7 6-3. TUKAJ.

Začeli sta se državni prvenstvi do 18 in do 14 let, organizatorjem nagaja vreme

bm, 28.05.2019

Na Ptuju in v Kranju sta se s kvalifikacijskimi obračuni začeli poletni državni prvenstvi do 18 in do 14 let.

Fantje in dekleta nastopajo na Ptuju. Pri fantih bomo spremljali 45 igralcev, nastopili pa bodo z izjemo treh, vsi najboljši iz prve deseterice lestvice do 18 let. Prvi nosilec bo tako Filip Jeff Planinšek, drugi pa Blaž Vidovič, prvo in drugouvrščena igralca lestvice do 18 let. Pri dekletih manjkajo prve tri igralke lestvice do 18 let, tako da mesto prve nosilke med 36 prijavljenimi igralkami pripada Noki Jurič.

Dečke in deklice do 14 let gosti TK Triglav Kranj. Pri dečkih bodo nastopili vsi najboljši, med 67 prijavljenimi igralci pa mesto prvopostavljenih igralcev pripada Maticu Križniku in Timu Kuštru. Igralci, ki se niso uspeli uvrstiti na A državno prvenstvo bodo lahko nastopili na DP B, ki se bo začelo 31. maja v Kopru. Pri deklicah bodo z izjemo prve igralke do 14 let Ule Jamar nastopile vse ostale naše vodilne igralke na lestvici TS v tej starostni kategoriji. Najvišje postavljeni sta Eva Muller Uhan in Ana Lanišek. Prijavljenih je 52 igralk. Tudi deklice bodo imele B državno prvenstvo v Kopru.

V Kranju spored kroji vreme, tako da so šele danes odigrali vse kvalifikacijske obvračune. Pri dečkih so se v glavni turnir uvrstili Benjamin Borlini, Marko Čačkov, Rok Koblar, Tom Srakar, Paolo Angeli, Vid Kovše Grabnar, Gaber-Niki Bole in Gašper Matijašič. Pri deklicah so bile uspešne Anja Hvalec, Karin Dirnbek, Aja Tanko, Neja Hadžiselimovič, Eva Šifrer, Staša Šraj, Nika Perič in Zoja Lackovič. Začeli so tudi s tekmami glavnega turnirja, vendar srečanja niso bila dokončana.

Nekoliko manj dežja imajo na Ptuju, kjer so uspeli spraviti pod streho večino tekem prvega kroga. Pri fantih nosilci niso imeli težav in so zanesljivo napredovali v drugi krog. V četrtfinale so se uvrstili Matic Dimic, Tilen Potočnik, Marsel Žnuderl, Blaž Vidovič, Tim Tekavec, Miha Vetrih, Maj Premzl in Filip Jeff Planinšek. .

Pri dekletih so četrtfinalistke Noka Jurič, Tara Gorinšek, Maja Makorič, Petja Drame, Tara Katarina Milić, Anali Kočevar in Pia Marija Rebec. TUKAJ.

Nik Razboršek uspešen v Kiseljaku; Manca Pislak in Nika Radišič brez glavnega turnirja v Italiji in Španiji, poraz Nastje Kolar v Hong Kongu

bm, 27.05.2019

V senci turnirja za grand slam v Parizu na turnirjih ITF WTT ta teden nastopajo naši igralci in igralke, ki se šele prebijajo proti najboljšim oz. nabirajo prve WTA in ATP točke.

Manca . V kvalifikacijah turnirja z nagradnim skladom 25.000 $ v Gradežu sta nastopili Nika Radišič in Veronika Erjavec. Nika je bila v prvem krogu uspešna, ko je s 6-2 6-1 premagala Romunko Cristino Dinu, Veronika pa je z 1-6 2-6 izgubila z Italijanko Dalilo Spiteri. V drugem krogu je nato izgubila tudi Radišičeva. S 6-2 6-3 jo je premagala prva nosilka kvalifikacij, Italijanka Jessica Pieri.

Prav tako na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Santa Marheriti De Montubi v Španiji je Manca Pislak v prvem krogu kvalifikacij s 6-0 6-0 premagala Rusinjo Syuzen Afifi. Tudi ona je v drugem krogu izgubila. S 6-3 6-2 jo je premagala Japonka Yuriko Miyazaki.

Na moškem turnirju ITF v Kiseljaku (25.000 $) nastopa Nik Razboršek. V prvem krogu glavnega turnirja je igral z Makedoncem Gorazdom Srbljakom in zmagal z rezultatom 6-3 6-1.

Na turnirju z enakim nagradnim skladom v Hong Kongu je Nastja Kolar po nekaj dneh čakanja odigrala tekmo prvega kroga z Japonko Momoko Kobori in izgubila z 1-6 1-6.

Na mladinskem turnirju ITF petega ranga v Tirani je nastopila Zala Ule in v prvem krogu s 6-3 4-6 1-6 izgubila z Danko Nino Vicic. TUKAJ.

Na Roland Garrosu Kaja Juvan na pragu zmage, a na koncu vendarle razočarana

bm, 27.05.2019

Potem, ko so iz štaba Kaje Juvan sporočili razveseljivo novico, da se je Kaja uvrstila v glavni turnir kot srečna poraženka, smo spremljali sanjski začetek osemnajstletnice, ki se je v prvem nastopu v glavnem trunirju uvrstila v nadaljevanje tekmovanja.

Kaja je nadomestila šesto nosilko Petro Kvitovo, kar pomeni, da ji pripada status "šeste nosilke", to pa ji je za uvod prineslo sorazmerno ugodno nasprotnico, Romunko Sorano Cirstea, 93. igralko lestvice WTA.

Kaja je srečanje odlično začela in prvi niz dobila s 7-5. Tudi v drugem nizu ji je kazalo izvrstno saj je bila z breakom v prednosti s 4-2, a je nato Romunka z re-brejkom izid izenačila, v nadaljevanju pa po še enem brejku v deseti igri osvojila drugi niz s 6-4. Po končanem drugem nizu je Juvanova zahtevala pomoč fitioterapevtke.

V nadaljevanju je bolje začela Romunka, ki je z brejkom povedla z 2-0, a je Kaja hitro prebrodilo manjšo krizo in se še bolje vrnila v igro ter povedla s 4-2 in 5-3. Pri izidu 5-4 je servirala za zmago, ubranila dve brejk žogi, tretjo pa je Romunka dobila in izid izenčila na 5-5. Enajsto igro na svoj servis je po številnih lepih in nadušujočih izmenjavah dobila Cirstea, v dvanajsti igri pa je imela Kaja dve žogi za izenačenje na 6-6, ki ju ni izkortistila, je pa nato drugo meč žogo izkoristila Romunka za končno zmago s 5-7 6-4 7-5. Tekma je trajala dve uri in 24 minut.Vsaka izmed igralk je po šetkrat izgubila svoj začetni udarec, pri čemer je imela Kaja 15 priložnosti za brejk, Cirstea 11. Kaja je na srečanju dosegla kar 40 winnerjev, Cirstea 29, a naredila tudi 40 neprisiljenih napak, nasprotnica deset manj. Na koncu je bila Romunka boljša za 3 točke (112-109). TUKAJ.

S tekmami prvega kroga se začenja glavni turnir na Roland Garrosu

bm, 26.05.2019

Roland Garros, drugi iz serije štirih največjih teniških turnirjev na svetu in edini na pesku se s tekmami prvega kroga glavnega turnija začenja danes. Ponovno bomo na delu videli vse najboljše, kar tenis v tem trenutku premore in med elito teniških igralk in igralcev kar sedem slovenskih predstavnikov.V konkurenci posameznikov pet, še dve igralki pa med dvojicami.

Aljaž Bedene in Blaž Rola med moškimi, Tamara Zidanšek, Polona Hercog in Dalila Jakupović med ženskami ter Katarina Srebotnik in Andreja Klepač med dvojicami bodo letošnja slovenska orožja za odmevne dosežke. Predstavnico bomo imeli tudi med mladinkami, kjer krstni nastop na turnirju za grand slam čaka Pio Lovrič.

Žreb je našim predstavnikom prinesel lažje in težje nasprotnike, a preboj katerega izmed njih v drugi ali tretji krog tekmovanja zagotovo ne bi smel biti vprašljiv.

Aljaž Bedene se bo v prvem krogu pomeril s 13. nosilcem Borno Čorićem, ki za nikogar ni ravno zaželjen nasprotnik. Na papirju precej lažji žreb ima Blaž Rola, ki se bo pomeril s kvalifikantom, 20-letnim Švedom Mikaelom Ymerjem, 149. igralcem sveta. Blaž se je s pariškim peskom že spoprijateljil, saj je v kvalifikacijah dosegel tri gladke zmage, tako da ima lepe možnosti za napredovanje v drugi krog.

Pri dekletih se bo naša prva igralka in ta teden finalistka WTA turnirja v Nurnbergu Tamara Zidanšek pomerila z 20. nosilko, 23-letno Elise Mertens iz Belgije. Tamara je v zadnjem tednu prikazala izvrsten tenis in lahko se nadejamo uspešnega nastopa tudi v prvem krogu Pariza.

Polona Hercog ta teden sicer ni nastopala, a tudi njena forma v prvi polovici letošnjega leta je zelo dobra, zato v obračunu z 32. nosilko, Aliaksandro Sasnovich iz Belorusije zagotovo ni brez možnosti.

Najbolj je v letošnji sezoni nihala v formi Dalila Jakupović, a je tudi ona v prvem krogu dobila nasprotnico po meri, namreč japonsko kvalifikantko Kurumi Nara, 236. igralko lestvice WTA. Dalila je v zadnjem času ponovno stopnjevala formo in ima prav gotovo lepe možnosti za napredovanje v drugi krog.

Žreb dvojic še ni bil opravljen, Katarina Srebotnik, ta teden polfinalistka turnirja v Nurnbergu, in Andreja Klepač pa bosta tako kot na vseh turnirjih v igri za visoka mesta.

Prva bo od Slovenk nastopila Hercogova, katero v četrtem obračunu dnevnega sporeda, ta se začne ob 11. uri, na igrišču št. 14 čaka obračun s Sasnovichevo.

Udeležba na turnirju prinaša tudi lepe zaslužke. Udeleženec prvega kroga turnirja bo prejel 46.000 € denarne nagrade, vsak naslednji krog znesek skoraj podvoji. Za zmagovalca bo tako na voljo 2.300.000 €. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v Nurnbergu za malo ob prvi naslov WTA v karieri

bm, 25.05.2019

Tamara Zidanšek za katero je izjemen teden ni uspela odličnih predstav na WTA turnirju v Nurnbergu kronati s prvim WTA naslovom v karieri. Po dveh urah in sedemnajstih minutah igre je bila s 4-6 6-4 6-2 boljša 24-letna Kazahstanka Yulia Putintseva, ki se je prav tako borila za prvo turnirsko WTA zmago in se na koncu tudi veselila prvega naslova v karieri.

Za Putintsevo je bil to tretji WTA finale. Potem, ko je Kazahstanka v prvem nizu trikrat izgubila servis, je bil eden pomembnejših trenutkov v srečanju druga igra drugega niza, ko je pri vodstvu Tamare s 6-4 1-0 Putintseva ubranila brejk žogo. Tamarina žoga je padla na vrh mreže in se po njej zakotalila, nato pa padla na njeno stran in namesto vodstva z 2-0 je bil izid poravnan na 1-1, v tretji igri pa je nato Tamara izgubila servis, a je prednost Putintseve izničila in izenačila na 3-3. Ko je v sedmi igri Tamara še enkrat izgubila servis je Kazahstanka prednost zadržala do konca in drugi niz osvojila s 6-4. Tudi v tretjem nizu je prva prišla do brejka Putinstseva, ki je povedla z 2-1, pri vodstvu 4-2 pa sta na servis Zidanškove igralki odigrali najdaljšo igro tretjega niza. Tamara je ubranila tri brejk žoge, si priigrala dve prednosti za osvojitev niza in znižanje na 4-3, a je bila na koncu nasprotnica srečnejša in je četrto brejk priložnost izkoristila ter z drugim brejkom v nizu zbežala na 5-2, kar se je izkazalo kot neulovljiva prednost.

Tamari je prvi finale v karieri zagotovo vlil dodatno samozavest, ki jo bo morda ponesla do zmage v prvem krogu Roland Garrosa, ko se bo srečala z 20. nosilko, Belgijko Elise Mertens.

Sicer pa ji je zmaga prinesla 17.258 € denarne nagrade in 180 WTA točk, ki jo bodo na novi ženski svetovni teniški lestvici pripeljale najvišje v karieri, na 60. mesto.

Čestitamo ! TUKAJ.

Ekipa deklic do 14 let nastopa v Nurnbergu in navija za Tamaro

bm, 25.05.2019

Ekipa deklic do 14 let je pod vodstvom Daniela Šantla odpotovala na "Girls Nation Cup 2019" v nemški Nurnberg. Na turnirju nastopajo ekipe Slovenije, Nemčije, Avstrije in Češke. Za Slovenijo igrajo Ana Lanišek, Maša Viriant in Ella Hojnik.

Igralke imajo priložnost odigrati nekaj vrhunskih tekem z najboljšimi igralkami ostalih udeleženk turnirja, obenem pa se seznaniti z vzdušjem na turnirju WTA, ki je prav v tem času potekal v Nurnbergu in na katerem je odlično igrala Tamara Zidanšek. Nastanje so bile v uradnem hotelu in imele pravico do uporabe uradnih vozil turnirja.

Turnir poteka od petka do nedelje, naše deklice pa so uvodni srečanji z ekipama Češke in Nemčije izgubili.

So pa danes in včeraj izdatno navijale za Tamaro Zidanšek, ki je lovila prvi naslov na turnirjih WTA v karieri.

Odpravo financira Tenis Slovenija. TUKAJ.

V Kopru se je končal turnir TE 12 Luka Koper Junior Open 2019, a brez slovenskih predstavnikov

bm, 24.05.2019

Če so nas pretekla tedna navduševali naši nekoliko starejši igralci in igralke na turnirjih TE do 14 in 16 let, ta teden o nastopih slovenskih predstavnikov na turnirju do 12 let v Kopru ne moremo pisati s posebnim navdušenjem. Že pred polfinalnimi obračuni so namreč izpadli v obeh posamičnih konkurencah.

Zadnji je tako nastopil naš najmlajši, 10-letni Svit Suljić, a je tudi on pot končal pred koncem zaključnih obračunov, v četrtfinalu. S 6-2 6-3 ga je premagal Nemec Lieven Mietusch.

Nekaj veselja so z dobrimi nastopi in uvrstitvama v polfinale med dvojicami našim predstavnikom prinesli Matic Hribar in Marko Retelj ter Zala Vnuk in Nala Kovačič. Hribar in Retelj sta polfinale nato izgubila. S 7-5 6-2 sta ju premagala Nemec Lieven Mietusch in Čeh Josef Sedlar, ki sta tudi osvojila turnir.

Tudi pri deklicah so naše predstavnice nastope med dvojicami končale v polfinalu. Zalo in Nalo sta s 6-3 6-1 premagali Čehinja Nela Linhartova in Nemka Julia Stusek.

Pri deklicah je naslov osvojila Rusinja Alina Korneeva, pri dečkih je bil najboljši Ognjen Milić iz Srbije.

V soboto so potekali tudi turnirji v starostni kategoriji 8-11 let. V MINI tenisu je pri dečkih zmagal Aleksej Mulej (Maja), ki je v finalu z 2-0 premagal Aleksandra Jovanoviča (Maja). Pri deklicah je bila najboljša Lili Štusaj (Sl.Gradec), ki je z 2-1 premagala Hano Peterlin (Benč). V MIDI tenisu je pri deklicah slavila Veritsa Yaneva (Brežice). V finalu je z 2-0 premagala Niko Matevžič Bašelj (Maja). Pri dečkih je zmagal Leon Majsitz (Madžarska) V finalu je bil z 2-0 boljši od Bineta Jurečiča (Grosuplje). Turnir v tenisu do 10 let je osvojil Tilen Košak (Maja), ki je v finalu s 6-2 premagal Petra Škundriča (ŽtkMb). Pri deklicah je zmagala Veritsa Yaneva (Brežice). V finalu je s 6-4 premagala Jerco Fleischman (TKMed). Turnir v tenisu do 11 let je pri dečkih osvojil Aleksander Burmakin (LukaKp). V finalu je s 6-1 premagal klubskega soigralca Luko Marinška. Pri deklicah je bila najboljša Zoja Peternel (ŠdTšr). V finalu je s 6-3 premagala Niko Mlakar (TkMed). TUKAJ.

Blaž Rola brez izgubljenega niza opravil s kvalifikacjami v Parizu, Kaja Juvan za las prekratka

bm, 24.05.2019

Blaž Rola je v pravem trenutku našel formo in z lahkoto opravil z vsemi tremi nasprotniki v kvalifikacijah OP Francije v Parizu. Vsakemu izmed njih je oddal po pet iger in si zagotovil nastop v glavnem turnirju, ob tem pa razveseljuje tudi dejstvo, da je na zadnjih dvanajstih tekmah zmagal kar desetkrat.

V zadnjem krogu kvalifikacij je s 6-3 6-2 odpravil Kolumbijca Daniela Elahija Galana. Blaž je nasprotniku štirikrat odvzel servis, sam ga je izgubil le enkrat, v osvojenih točkah pa je bil boljši s 64-48. Dosegel je 23 winnerjev (nasprotnik 10), sicer naredil tudi 26 (20) neprsiljenih napak, a je imel kar 68 % (44 %) izkoristek prvega servisa, kar je tehtnico nagnilo na njegovo stran. Nasprotnika v glavnem turnirju bo dobil po končanih kvalifikacijskih obračunih.

Eno najpomembnejših tekem dosedanje kariere je danes odigrala Kaja Juvan, ki bi si z zmago priigrala prvi nastop v glavnem žrebu turnirja za grand slam. Naloga sicer ni bila enostavna, saj ji je nasproti stala prva nosilka kvalifikacij, Američanka Bernarda Pera. V zelo izenačenem obračunu je bila v podajšani igri tretjega niza Američanka bolj zbrana in je tekmo dobila z rezultatom 6-4 1-6 7-6(1). Kaja je bila sicer pred izjemno priložnostjo, da preseneti prvo nosilko saj je po dobljenem drugem nizu s 6-1, ko je nasprotnica povsem popustila, v tretjem nizu z breakom povedla z 2-0 in nato še s 4-2. Po izenačenju Američanke na 4-4 je Kaja ponovno dosegla brejk in vodstvo s 5-4, a ga ni zadržala in Pera je izenačila na 5-5.Obe igralki sta bili nato zanesljivi pri začetnem udarcu, v podaljšani igri tretjega niza pa je bila Pera bolj zanesljiva, Kaji je oddala samo eno točko in se veselila uvrstitve v glavni turnir.

Pera je v srečanju dosegla 36 winnerjev (Kaja 21), naredila 43 neprisiljenih napak (25) in na koncu dosegla 92 točk, Kaja kar 101. Juvanova zdaj čaka na konec kvalifikacij in morebitno srečo pri določanju srečnih poraženk. TUKAJ.

Spremembe točkovanja članskih turnirjev ITF - vračajo se ATP in WTA točke

bm, 24.05.2019

ITF je upošteval številne proteste in pripombe igralcev zaradi ukinitve ATP in WTA točk na turnirjih nižjih rangov in z avgustom vrača točke ATP in WTA tudi na turnirje z nagradnim skladom 15.000 $.

Podrobnosti najdete TUKAJ.

Tamara Zidanšek v Nurnbergu z uvrstitvijo v finale do novega vrhunca kariere

bm, 24.05.2019

Na WTA turnirju v Nurnbergu z nagradnim skladom 250.000 $ se je Tamara Zidanšek uvrstila v finale. Gre za nov izjemen dosežek slovenske igralke v kratki profesionalni teniški karieri, v kateri se doslej lahko pohvali z zmago na WTA challengerju v Bolu. Tokrat ima priložnost za prvo zmago na turnirju serije WTA International z nagradnim skladom 250.000 $.

V četrtfinalu je po dveh urah in osmih minutah igre premagala leto dni starejšo, na lestvici WTA pa šest mest nižje uvrščeno Rusinjo Veroniko Kudermetovo.

Spremljali smo zanimiv obračun s številnimi dolgimi izmenjavami in lepo odigranimi točkami. Tamara je v srečanju, v katerem sta obe igralki po petkrat izgubili začetni udarec, dosegla pet asov, imela izkoristek prvega in drugega servisa skoraj 60 % in bila na koncu boljša za 12 točk (107-95).

V polfinalu, drugem letos, se je pomerila z drugo nosilko, Čehinjo Katerino Siniakovo, 43. igralko lestvice WTA.

Tamara je bila boljša s 7-6 (4) 6-2 po nekaj manj kot uri in pol igre. Nasprotnici je petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila trikrat, skupaj pa je osvojila deset točk več od nasprotnice (71-61).

Njena nasprotnica v finalu bo 1. nosilka turnirja, 24-letna Moskovčanka Yulia Putintseva, 39. igralka lestvice WTA, ki je v prvem krogu izločila našo Dalilo Jakupović. Za Putintsevo, ki je doslej na turnirjih WTA v finalu nastopila dvakrat, a obakrat ostala brez zmage, je to prav tako letošnji najboljši dosežek, saj se je najdlje pred tem uvrstila v četrtfinale turnirja v Sydneyu. Sicer pa sta se igralki letos že pomerili. V prvem krogu turnirja v Rabatu je bila Tamara boljša v treh nizih.

Tamara si je z uvrstitvijo v finale že priigrala 17.258 € denarne nagrade in 180 WTA točk, ki ji že prinašajo novo najvišjo uvrstitev v karieri, 60. mesto.

Tamara je medtem tudi že dobila nasprotnico v prvem krogu glavnega turnirja na Roland Garrosu. To bo 20. nosilka in trenutno 20. igralka sveta, Belgijka Elise Mertens.

TUKAJ.

Na turnirju TE 12 v Kopru med posamezniki le še Svit Suljić

bm, 23.05.2019

Na turnirju TE v Kopru so znani četrtfinalisti. Od slovenskih igralcev in igralk se je v četrfinale uspelo uvrstiti samo 10-letnemu Ljubljančanu Svitu Suljiću, ki na slovenski teniški lestvici do 12 let zaseda sedmo mesto. Ostali naši igralci in igralke, tudi tisti iz vrha slovenske teniške lestvice so izpadli pred četrtfinalom. Pri dekletih je kot zadnja Slovenka v tretjem krogu izgubila Julija Bogatin, katero je s 4-6 7-5 6-1 premagala Romunka Vanessa Ioana Nocaci. Pri dečkih je v tretjem krogu izgubil Žiga Šeško, katerega je s 6-3 6-1 premagal Portugalec Salvador Monteiro. Svit Suljić je v tretjem krogu s 6-1 6-4 premagal Avstrijca Lorenza Brunnerja in bo za napredovanje v polfinale igral z Nemcem Lievnom Mietuschom.

V konkurenci dvojic sta se pri dečkih v polfinale uvrstila Matic Hribar in Marko Retelj . Pri deklicah sta se v polfinale konkurence dvojic uvrstili Nala Kovačič in Zala Vnuk. TUKAJ.

Po Blažu Roli tudi Kaja Juvan v finale kvalifikacij Roland Garrosa

bm, 23.05.2019

Na drugem turnirju za grand slam v tej sezoni, odprtem prvenstvu Francije v Parizu, je poleg Blaža Role na dobri poti proti glavnemu turnirju tudi Kaja Juvan. Oba sta doslej opravila z dvema tretjinama poti, namreč, s podvema zmagama sta se uvrstila v finale kvalifikacij.

Blaž je v prvem krogu z gladko zmago izločil 11. nosilca, Avstrijca Dennisa Novaka, s tem pa si priigral v drugem krogu krogu nepostavljenega igralca in tudi z njim brez težav opravil. S 6-2 6-3 boljši od Ekvadorca Roberta Quiroza in ga zdaj od glavnega turnirja loči le še ena zmaga. Blaž je odlično serviral in osvojil vse svoje začetne udarce, nasprotniku pa je servis odvzel trikrat. Na srečanju je dosegel 20 winnerjev in naredil 24 neprisiljenih napak, Quiroz je na drugi strani dosegel 10 winnerjev in naredil 30 neprisiljenih napak.

V finalu kvalifikacij bo igral s premagljivim igralcem, uvrščenim na 203. mesto lestvice ATP, 22-letnim Kolumbijcem Danielom Elahijem Galanom.

Po Blaževi poti gre tudi Kaja Juvan, ki je po zmagi s 6-1 6-1 nad Sussane Celik v prvem krogu, v drugem zanesljivo opravila še z mladim ameriškim upom, 15-letno Cori Gauff, ki je za nastop prejela posebno povabilo. Mlada Američanka je trenutno 2. mladinka sveta, na članski lestvici WTA pa je uvrščena na 320. mesto. Zdaj že izkušena Kaja Juvan ni dovolila presenečenja in je slavila zanesljivo s 6-3 6-3. Kaja je ob zelo dobrem izkoristku prvega servisa, servis je izgubila enkrat, nasprotnici začetni udarec odvzela štirikrat. Boljša je bila tudi v ostalih elementih teniške igre. Dosegla je 26 (16) winnerjev in naredila 19 (33) neprisiljenih napak, v osvojenih točkah pa je bila boljša z 71-53. Srečanje je trajalo uro in dvajset minut.

Kajina zadnja nasprotnica v kvalifikacijah bo 24-letna Američanka Bernarda Perra, 83. igralka lestvice WTA in prva nosilka kvalifikacijskega turnirja. TUKAJ.

V Singapurju konec za Nastjo Kolar, ostali izgubili že prej

bm, 23.05.2019

Nastja Kolar se je na turnirju ITF (25.000 $) v Singapurju uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 4-6 6-3 6-4 premagala Japonko Yukino Saigo. V četrtfinalu je igrala s 1. nosilko, Rusinjo Valeryo Savinykh in izgubila s 5-7 2-6.

Tina Cvetkovič, 18-letna Radovljičanka, se je na turnirju ITF (15.000 $) v portugalskem Cantanhedeju uvrstila v drugi krog. V uvodnem nastopu je s 6-2 6-2 premagala domačinko Madaleno Andrade, ki je nastopila s posebnim povabilom. Tina je osvojila vse svoje servise, nasprotnici pa je odvzela štiri. V drugem krogu je nato morala premoč priznati 1. nosilki, Španki Rebeki Masarovi, 36. igralki lestvice ITF WTT. Ta je bila boljša s 6-1 6-4.

Še naprej pa ostaja neosvojljiva trdnjava prvi krog turnirjev ITF za Anžeta Arha. Potem, ko je bil uspešen v kvalifikacijah turnirja v Antalyi je bil prisiljen v prvem krogu glavnega turnirja srečanje predati Rusu Sergeju Pogosianu. Ta je ob predaji vodil s 5-4.

V prvem krogu glavnega turnirja se je v Antalyi (15.000 $) poslovila tudi Nika Radišič . Z 1-6 6-2 7-5 jo je premagala Američanka Dasha Ivanova.

Na turnirju ITF v Jabloncu na Češkem (25.000 $+H) je Nik Razboršek v prvem krogu s 4-6 3-6 izgubil s Čehom Andrewom Paulsonom, ki je nastopil s posebnim povabilom.

V prvem krogu je tokrat na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Budimpešti obstala Tara Gorinšek. S 7-5 6-3 jo je premagala Slovakinja Nina Darmatiova. TUKAJ.

Tamara Zidanšek v Nurnbergu prvič letos boljša od Ajle Tomljanović

bm, 22.05.2019

Tamara Zidanšek se je na WTA turnirju v Nurnbergu v drugem krogu še četrtič letos pomerila z Avstralko balkanskih korenin, Ajlo Tomljanović. Ta je bila v vseh treh letošnjih obračunih boljša, tokrat pa je prepričljivo slavila naša igralka. Zidanškova je zmagala s 6-3 6-4 po uri in petnajstih minutah igre.

V prvem nizu je za zmago zadostoval en brejk, ki ga je Zidanškova dosegla v osmi igri in slavila s 6-3. V drugem nizu je Tamara z dvema brejkoma hitro pobegnila na 4-0, a se je Tomljanovićeva uspela pobrati in je izid izenačila na 4-4. V deveti igri je nato Tamara še enkrat odvzela servis Avstralki, zadnjo igro na svoj servis pa nato zanesljivo dobila za končno zmago s 6-3 6-4. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 67-56 v korist Zidanškove, ki se je poleg enega polfinala letos še drugič uvrstila najmanj v četrtfinale.

Tu bo njena nasprotnica, na lestvici pet mest nižje uvrščena Rusinja, 22-letna Veronika Kudermetova. Ta je v drugem krogu s 6-0 6-4 izločila 5. nosilko turnirja, sonarodnjakinjo Ekaterino Alexandrovo. To bo njun drugi medsebojni obračun. Leta 2018 sta se pomerili na ITF turnirju v Santa Margheriti Di Puli in takrat je bila v treh nizih boljša Zidanškova. TUKAJ.

Anže Arh v glavni turnir ITF v Antalyi, Nastja Kolar napredovala v Singapurju

bm, 21.05.2019

Anže Arh je na turnirju ITF v Antalyi (15.000 $) uspel preskočiti kvalifikacije in se je uvrstil v glavni turnir. Tu bo v prvem krogu igral z ruskim kvalifikantom Sergejem Pogosianom.

Za enak dosežek je tudi malo sreče zmanjkalo Pii Čuk na turnirju ITF (25.000 $) v Caserti. V zadnjem krogu kvalifikacij je namreč s 3-6 6-4 7-10 izgubila z Italijanko Tatiano Pieri.

Na turnirju ITF (25.000 $) v Singapurju je bila v prvem krogu uspešna Nastja Kolar. Peta nosilka turnirja je s 7-6(5) 6-1 premagala Indijko Sowjanyo Bavisetti.

Ta teden bosta na članskih turnirjih ITF (15.000 $) nastopili še Nika Radišič v Antalyi in Tina Cvetkovič v Cantanhedeju na Portugalskem. Na močnejšem turnirju (25.000 $+H) v Jabloncu na Češkem bo nastopil Nik Razboršek.

Mladinkam ta teden ni šlo najbolje. Pia Marija Rebec je izgubila v kvalifikacijah turnirja ITF 4. ranga v Budimpešti, Pia Lovrič pa v prvem krogu najmočnejšega mladinskega turnirja ta teden, na turnirju A ranga v Milanu. Tam jo je s 6-2 6-3 premagala 3. nosilka, Američanka Emma Navarro, 15. mladinka sveta. Bila pa je Pia uspešna v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko iz Francije Aubane Droguet uvrstila v drugi krog. TUKAJ.

Tamara Zidanšek po preobratu v tretjem nizu v drugi krog Nurnberga

bm, 21.05.2019

Tamara Zidanšek se je na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Nurnbergu po zmagi naj Japonko Misaki Doi uvrstila v drugi krog.

V uvodnem nastopu je bila že na robu poraza, potem ko je v tretjem nizu zaostajala z 1-4 in rešila žogico za vodstvo nasprotnice s 5-1. Še eno pomembno žogico je ubranila pri izidu 2-4, ko je imela nasprotnica spet zaključno žogo za vodstvo s 5-2. Nato so se stvari obrnile, Japonka je naredila vrsto neprisiljenih napak, nekaj pa tudi izzvanih s strani odlično odigranih točk Tamare. Po dveh urah in osmih minutah je Tamara zaključila srečanje, ki se je končalo z izidom 7-6(4) 3-6 6-4, z winerjem. Razlika v osvojenih točkaj je bila ob koncu 106-102 v korist Tamare, ki je nasprotnici v srečanju servis odvzela petkrat, sama pa ga je izgubila šestkrat, a kljub temu slavila. TUKAJ.

Začele so se kvalifikacije na drugem turnirju za grand slam letošnje sezone v Parizu, po Roli uspešna tudi Juvanova

bm, 21.05.2019

V Parizu se je s kvalifikacijskimi obračuni moških začel drugi grand slam letošnje sezone, Odprto prvenstvo Francije v Roland Garrosu.

Slovenci imamo v kvalifikacijah dva predstavnika. Nastope je v ponedeljek uspešno začel Blaž Rola, ki je v uvodni tekmi kvalifikacij s 6-2 6-3 odpravil, na lestvici ATP 74. mest višje uvrščenega Avstrijca Dennisa Novaka. 25-letni Avstrijec, ki je trenutno na 111. mestu svetovne moške teniške lestvice je bil 11. nosilec kvalifikacijskega turnirja. Blaž je dobro serviral saj je v srečanju izgubil le en servis, nasprotniku pa je začetni udarec odvzel štirikrat. Na koncu je bil v točkah boljši s 60-43.

Rola bo v drugem krogu igral s 27-letnim Ekvadorcem Robertom Quirozom, trenutno 223. igralcem lestvice ATP, ki je, tako kot Rola, levičar. Srečanje bo na sporedu v sredo okrog 14. ure.

Prvo tekmo je na prvem članskem turnirju za grand slam v karieri odigrala tudi 19-letna Ljubljančanka Kaja Juvan. Kaja je 21. nosilka turnirja. Žreb ji je bil naklonjen saj se je za uvrstitev v drugi krog pomerila s 24-letno Švedinjo Susanne Celik, ki na lestvici WTA zaseda 671. mesto. Kaja je tekmici prepustila samo en niz, za zmago s 6-1 6-0 pa je potrebovala vsega 41 minut. V drugem krogu bo v četrtek igrala s 15-letno Američanko Cori Gauff, ki je za nastop prejela posebno povabilo. TUKAJ.

TK Koper gosti najmlajše igralke in igralce na turnirju TE 12 Luka Koper Junior Open 2019

bm, 21.05.2019

Po dvotedenskem teniškem zavzetju Maribora se ta teden igralci in igralke v najmlajši starostni kategoriji do 12 let za točke lestvice Tennis Europe borijo v Kopru. Na tradicionalno zelo dobro zasedenem turnirju priložnost za viden rezultat med 62 dečki in prav toliko deklicami iščejo tudi naši najboljši igralci in igralke.

V glavnem turnirju bo nastopilo 23 dečkov in 24 deklic. Med našimi igralci in igralkami bodo nastopili tudi vsi vodilni igralci in igralke na lestvici TS do 12 let z izjemo Luke Albrehta. Pri deklicah so to Nala Kovačič, Julija Bogatin in Zala Vnuk, pri dečkih pa Matic Hribar (na fotografiji) in Marko Retelj.

Prvi tekmovalni dan je odplaknil dež, tako da se je turnir z uvodnimi tekmami začel v torek in s preostalimi tekmami prvega kroga nadaljeval v sredo.

V prvem krogu so bili pri dečkih uspešni Žiga Šeško, Maksim Despotovič, Svit Suljić, Marko Retelj in Jernej Ploj. Anže Pajer Stanič je bil prost.

Pri deklicah so v prvem krogu zmagale Beti Butina Jazbec, Alja Senica, Ana Stojneva, Eva Cikajlo, Zala Bizjak, Kaja Najzer, Michelle Pernat in Julija Bogatin. Katarina Stefanija Mrvar je bila prosta. TUKAJ.

OP do 18 let sta osvojila Tilen Kovač in Alja Belinger

bm, 20.05.2019

V Ljubljani in Radomljah se je končalo odprto prvenstvo do 18 let za fante in dekleta.

Fantje so nastopali v Radomljah, kjer je zmagovalec postal Tilen Kovač (Šentjur). V finalu je s 6-4 6-2 premagal domačina Aljaža Kirbiša (Radom).

Dekleta so nastopala v Ljubljani, kjer pa finale ni bilo odigrano, saj je Anali Kočevar (TKMed) finalno srečanje predala. Turnir je tako osvojila, tudi sicer prva favoritinja za zmago, Alja Belinger (Šd Lta). TUKAJ.

Fantje in dekleta igrajo na OP do 18 let v Radomljah in Ljubljani

bm, 20.05.2019

Ta konec tedna fantje in dekleta nastopajo na OP do 18 let. Fantje igrajo v Radomljah, kjer je v žrebu 27 igralcev, dekleta nastopajo v Ljubljani, v žrebni listi je 20 igralk.

Pri fantih so se v četrtfinale uvrstili Anej Levpušček, Stanko Lazić, Tristan Lukas Nickel Koželj, Aljaž Kirbiš, Nik Jurjevčič, Dan Trošt Slapnik, Tilen Kovač in Taj Dolenc.

Pri dekletih so četrtfinalistke Noka Jurič, Nika Završki, Anali Kočevar, Meta Marenk, Pia Poglajen, Lana Egart, Neža Ule in Alja Belinger.

V nadaljevanju turnirja smo dobili finalista. Pri fantih sta to Aljaž Kirbiš (Radom), ki je v polfinalu s 7-6(5) 6-2 premagal Stanka Lazića (ŽtkMb) in Tilen Kovač, ki se je v finale uvrstil brez boja. Polfinalni obračun mu je predal Nik Jurjevčič (Šd Lta). Ta je v četrtfinalu po treh urah igre, potem, ko je uspel ubraniti štiri meč žoge s 6-7(0) 7-6(5) 7-6(4) premagal Dana Trošta Slapnika (Maja).

Pri dekletih sta se v finale uvrstili Anali Kočevar (TK Med), ki je v polfinalu s 7-5 6-1 presenetila 1. nosilko Noko Jurič (ŽtkMb) in Alja Belinger (Šd Lta), ki je v drugem polfinalu s 6-2 7-5 premagala Pio Poglajen (AsLit). TUKAJ.

Na prireditvi Igrajmo tenis 2019 v Ljubljani v soboto in nedeljo več kot 250 mladih igralcev in igralk

bm, 20.05.2019

V Ljubljanskem BTC Cityu poteka tradicionalna prireditev Igrajmo tenis, v okviru katere poleg teniške olimpijade, ki bo na sporedu danes, mladi igralci in igralke v starostni kategoriji 8-11 let nastopajo v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let.

Nekoliko spremenjen sistem igranja v kategorijah mini in midi tenis, igralo se je na čas, vsi udeleženci turnirjev pa so na koncu prejeli medalje za udeležbo, je tako minil v bolj sproščenem vzdušju, a vseeno ne brez tekmovalnega naboja, saj si je kljub temu, da na koncu ni bil razglašen zmagovalec v posamezni kategoriji, vsak izmed mladih upov zaželel čim več zmag v svoji skupini.

Ob teniških turnirjih so potekale še druge aktivnosti kot Ball Boys Booth camp za pobiralce žogic in druge nagradne igre s katerimi so organizatorji poskrbeli, da otrokom med čakanjem na nastope ni bilo dolgčas.

V nedeljo se je na teniški olimpijadi zbralo kar 15 ekip in več kot 100 otrok, ki so se pomerili v spretnostnih igrah. Najbolje so se odrezali igralci in igralke TK 96 iz Slovenj Gradca, ki so prišli na olimpijado s tremi ekipami in so bili najštevilčnejši in po preštetih točkah tudi najuspešnejši klub.

Za pokale so se v soboto potegovali dečki in deklice do 11 let, v nedeljo je bil še turnir dečkov in deklic do 10 let. Pri dečkih do 11 let je zmagal Maksim Despotovič (TK-CC), ki je v finalu s 6-3 premagal Filipa Stolleckerja (Tr-Kr). Pri deklicah do 11 let je slavila Ana Marinkovič (Tr-Kr). V finalu je bila s 7-6(7) boljša od Emme Hrnčič (Bobi). Pri dečkih do 10 let je slavil Aljaž Štor (ŠdLok). V finalu je s 6-3 premagal Sergeja Videnovića (Tr-Kr). Pri deklicah do 10 let je zmagala Zoja Peternel (Šdtšr). V finalu je s 6-1 premagala Veritso Yanevo (Brežice).

Oba dneva je vse kar se je dogajalo skrbno dokumentiral Vid Ponikvar iz Sportide. Fotografije najdete v fotogaleriji .

Video zapis iz prireditvi si lahko ogledate TUKAJ.

Bergantov memorial 2019 - Matic Križnik in Petja Drame zmagovalca v kategorijah do 14 in do 16 let

bm, 19.05.2019

V Mariboru se je s slovenskim slavjem v dveh kategorijah končal Bergantov memorial, turnir TE v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let.

Še drugi teden zapored je na mednarodnem turnirju TE med dečki do 14 let slavil Ljubljančan Matic Križnik. Izjemno formo v zadnjih štirinajstih dneh je potrdil tudi v finalnem obračunu v katerem je s 6-3 6-4 ugnal Avstrijca Sebastiana Sorgerja. Matic je nanizal deset zaporednih zmag in osvojil drugi zaporedni naslov na turnirjih TE do 14 let v posamični konkurenci.

Za še eno slovensko slavje je v kategoriji deklet do 16 let poskrbela Petja Drame. Mariborčanka je v letošnji izvrstni sezoni po treh polfinalih turnirjev do 16 let prvič stopila na zmagovalno stopničko in zabeležila devetnajsto zmago na letošnjih štirindvajsetih tekmah.

Čestitamo ! TUKAJ.

Tamara Zidanšek v Nurnbergu prvič na igrišče v torek, Dalila Jakupović predala tekmo prvega kroga

bm, 19.05.2019

V nemškem Nurnbergu se začenja eden izmed dveh turnirjev WTA, ki bosta zadnja preizkušnja za igralce in igralke pred Parizom. Za večino najboljših je bil zadnji resen preizkus Rim, v Nurnbergu in Strasbourgu pa tudi ne bo igralk, ki bodo nastopile v kvalifikacijah Pariza. Tam se bo od ponedeljka za uvrstitev v glavni turnir borila naša Kaja Juvan.

Nurnberg sta za zadnjo postajo pred Parizom izbrali Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović, ki bosta poskušali doseči nov viden rezultat.

Po pričakovanju je bil prvi krog prezahteven za Dalilo Jakupović, ki v zadnjem času še išče pravo formo, poleg tega pa jo je izdalo zdravje, saj je zaigrala z virozo. Igrala je s 1. nosilko turnirja, Kazahstanko Yulio Putintsevo, 38. igralko lestvice WTA in po zaostanku z 2-6 0-3 srečanje zaradi slabega počutja predala.

Lažji žreb ima tokrat Zidanškova, ki bo v prvem krogu v torek igrala z Japonko Misaki Doi, trenutno 109. igralko sveta.

TUKAJ.

Na Trofeu Bonfiglio v kvalifikacijah dober začetek Ele Nile Milić, Filip Jeff Planinšek izgubil v četrtfinalu Budimpešte

bm, 19.05.2019

V Milanu se je začel eden izmed največjih mladinskih teniških turnirjev v sezoni, tradicionalni Bonfiglio, turnir A ranga, na katerem se zvberejo mladi upi iz vsega sveta. V kvalifikacijah sta nastopila Ela Nala Milić, ki je ena najmlajših udeleženk in Matic Dimic. Ela Nala je prvo tekmo kvalifikacij zmagala. S 6-3 6-4 je premagala Italijanko Saro Donnini, v drugem krogu pa je s 5-7 2-6 izgubila z Italijanko Matilde Mariani, 206. mladinko sveta. Matic je s 4-6 4-6 izgubil z Italijanom Flaviom Cortinovisom. V glavni turnir je neposredno uvrščena Pia Lovrić.

Filip Jeff Planinšek se je na turnirju ITF 4. ranga v Budimpešti uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je, tokrat so ponovno igrali na dva dobljena tie-break niza do šest, s 7-5 6-2 premagal 12. nosilca, Čeha Daniela Siniakova. V četrtfinalu bo igral z 2. nosilcem, Madžarom Zsomborjem Velczom. Za Planinška je to letošnji najboljši izid po tem, ko se je prav tako v četrtfinale uvrstil marca v Trnavi.

Z Blažem Vidovičem sta bila polfinalista v konkurenci dvojic, kjer pa sta s 5-7 4-6 izgubila z Rusom Igorjem Kudriashovim in Bolgarom Petrom Nesterovim. V četrtfinalu konkurence dvojic sta izgubila Tin Krstulovič in Tilen Potočnik. TUKAJ.

Bergantov memorial 2019 - Matic Križnik in Petja Drame finalista, Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko zmagovalca dvojic

bm, 18.05.2019

V Mariboru se končuje Bergantov memorial 2019, turnir TE v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let.

Pri dečkih odlično igra Matic Križnik, ki se bo še drugi teden zapored boril za naslov zmagovalca, potem, ko je prejšnji teden osvojil turnir Grawe Open. Tudi tokrat je na izvrstni poti proti naslovu, saj je v polfinalu premagal na papirju najvišjo prepreko na turnirju, prvega nosilca in trenutno devetega igralca Evrope v starostni kategoriji do 14 let, Švicarja Patricka Schoena. Matic je bil boljši s 5-7 6-1 6-1 in se bo za zmago na turnirju boril s 4. nosilcem, Avstrijcem Sebastianom Sorgerjem. Ta je v polfinalu s 6-4 7-6(10) izločil našega Žigo Šveca.

Brez finalista smo tokrat ostali v konkurenci do 16 let saj je naš zadnji predstavnik Aljaž Jeran polfinalno srečanje izgubil. S 6-3 6-3 ga je premagal eden najperspektivnejših mladih hrvaških igralcev Dino Prizmić, ki bo v finalu igral s še enim Hrvatom Alenom Billom.

Imamo pa v boju za naslov Petjo Drame v konkurenci deklet do 16 let. Petja je v polfinalu igrala s klubsko soigralko Anniko Planinšek in povedla s 4-0, pri tem izidu pa ji je Planinškova tekmo predala. V finalu bo igrala z 10. nosilko, Hrvatico Marino Škegro.

Ena zmaga oz. naslov pa že ostaja v Mariboru in slovenskih rokah. Turnir dvojic do 16 let sta osvojila Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko, ki sta v finalu s 6-3 6-2 premagala Bora Artnaka in Italijana Enrica Baldisserrija.

Pri dekletih je v finalu nastopila Nika Strašek s soigralko Emo Bubalo iz Hrvaške. Naslova jima ni uspelo osvojiti saj sta bili finalni nasprotnici Hrvatici Marijana Majetić in Klara Vukičević boljši s 6-7(6) 6-3 10-6. TUKAJ.

Bergantov memorial 2019 - v polfinalu Petja Drame, Anika Planinšek, Aljaž Jeran, Matic Križnik in Žiga Švec

bm, 17.05.2019

Tudi drugi mariborski turnir TE v starostni kategoriji do 14 in do 16 let - Bergantov memorial 2019 - je že prinesel slovenskim igralkam in igralcem zavidljive uvrstitve, saj se jih je pet uvrstilo v polfinle.

Pri dečkih do 14 let sta polfinalista peti nosilec Matic Križnik, zmagovalec turnirja Grawe Open prejšnji teden, ki je v četrtfinalu s 6-3 6-3 premagal 3. nosilca, Američana Walkerja Ellena, 77. igralca lestvice Te do 14 let in sedmi nosilec Žiga Švec, ki je bil v četrtfinalu s 6-1 6-3 boljši od 16. nosilca, Madžara Kornela Halmosa. V polfinalu bo Križnik igral s prvim nosilcem, Švicarjem Patrickom Schoenom, 9. igralcem lestvice TE do 14 let. Žiga Švec bo igral s četrtim nosilcem, Avstrijcem Sebastianom Sorgerjem.

Pri deklicah do 14 let sta v četrtfinalu izpadli še zadnji slovenski igralki, Maša Viriant in Ana Lanišek.

Pri fantih do 16 let se je v polfinale uvrstil nepostavljeni Aljaž Jeran. V četrtfinalu je s 6-1 6-2 premagal 14. nosilca Švicarja Tilla Brunnerja. Izpadel je Jan Dimitrijevič od katerega je bil s 4-6 6-2 6-3 boljši 4. nosilec, Hrvat Alen Bill.

Pri dekletih do 16 let ne popušča četrta nosilka Petja Drame, ki je odlično začela četrtfinalno srečanje z 12. nosilko, Hrvatico Leo Rupnjak. Prvi niz je Mariborčanka dobila s 6-0, nato pa ji je nasprotnica srečanje predala. Drametova je do polfinala nasprotnicam oddala vsega tri igre, za finale pa se bo v slovenskem obračunu borila s klubsko soigralko Anniko Planinšek. Annika je v prav tako slovenskem klubskem obračunu v četrtfinalu s 5-7 6-4 6-1 premagala Hano Bečirovič Novak.

Kot smo že navajeni nas tudi tokrat niso razočarali naši predstavniki v konkurenci dvojic. Pri fantih do 16 let sta se v finale uvrstila prva favorita za zmago Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik, zmago pa jima bosta poskušala preprečiti Bor Artnak in Italijan Enrico Baldieserri.

Pri dekletih se je v finale uvrstila Nika Strašek s soigralko iz Hrvaške Emo Bubalo. V polfinalu sta 6-4 6-1 izločili slovensko dvojico Annika Planinšek in Petja Drame. Tudi v drugem polfinalu sta nastopili Slovenki. Taja Lončarič in Nina Pliberšek sta z 1-6 5-7 izgubili s Hrvaticama Marijano majetić in Klaro Vukičević. TUKAJ.

V Budimpešti med posamezniki v igri le še Filip Jeff Planinšek, z nastopi končali Tin Krstulovič, Tilen Potočnik, Blaž Vidovič, Tjaša Klevišar in Tara Katarina Milić

bm, 17.05.2019

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Budimpešti so organizatorji uspeli pod streho spraviti tekme prvega in drugega kroga glavnega turnirja, tekme, ki niso bile začete v sredo pa so se igrale na dva skrajšana niza do 4.

V prvem krogu sta bila uspešna Blaž Vidovič, ki je s 4-1 5-3 premagal domačega kvalifikanta Csongorja Hejjasa in Tjaša Klevišar, ki je bila s 4-1 4-2 boljša od poljske kvalifikantke Martine Zaremba.

V drugem krogu je Vidovič igral s 3. nosilcem, Maročanom Soufianom El Mesbahijem in izgubil s 4-1 1-4 0-4, Klevišarjeva pa je s 4-2 2-4 2-4 izgubila z domačinko Anastasio Petrovo. Planinšek je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je s 4-0 4-1 premagal srečnega poraženca Nicolasa Goldberga iz Španije. V tretjem krogu bo igral s Čehom Danielom Siniakovim.

V konkurenci dvojic bodo v prvem krogu nastopili Filip Jeff Planinšek in Blaž Vidovič ter tilen Potočnik in Tin Krstulovič.

Tekmi prvega kroga sta izgubila Tara Katarina Milić in Tilen Potočnik. Milićevo je s 6-4 3-6 6-3 premagala domačinka Reka Kata Matko, od Potočnika je bil s 4-1 4-1 boljši Španec Oriol Fillat Gimenez. TUKAJ.

V Mariboru danes dva kroga turnirja Bergantov memorial v posamični konkurenci, zelo uspešna dekleta do 16 let

bm, 16.05.2019

V Mariboru je danes končno posijalo sonce in organizatorjem omogočilo nadaljevanje turnirja TE 14 in 16 - Bergantovega memoriala. Igralci v obeh starostnih kategorijah nastopajo na Braniku, igralke na ŽTK-ju.

V tekmah drugega kroga turnirja do 16 let so bili naši fantje in dekleta zelo uspešni. V tretji krog so napredovali Jan Dimitrijevič, Sebastian Dominko, Maj Premzl, Aljaž Jeran in Bor Artnak.

V tretjem krogu turnirja sta bila nato uspešna Jan Dimitrijevič, ki je s 4-6 6-2 6-0 premagal Hrvata Roka Baškovića in Aljaž Jeran, ki je s 6-1 6-2 izločil Avstrijca Jana Kobierskega. Bor Artnak je s 3-6 6-4 6-7(1) izgubil s Švicarjem Tillom Brunnerjem, Maja Premzla je s 6-4 6-7(7) 6-1 izločil Hrvat Dino Prizmić, Sebastiana Dominka pa s 6-3 6-4 Belgijec Idriss Hadouch.

Pri dekletih so se v tretji krog uvrstile Nina Pliberšek, Taja Lončarič, Nika Strašek, Petja Drame, Annika Planinšek in Hana Bečirovič Novak.

Četrtfinale so si priigrale Taja Lončarič, ki je s 6-4 6-3 premagala Rusinjo Aliso Nedeikino, Petja Drame je s 6-0 6-2 izločila Hrvatico Majo Stanič, Annika Planinšek s 6-3 6-1 Hrvatico Lano Čačulović in Hana Bečirovič Novak, ki je s 6-1 6-2 premagala Avstrijko Lolo Tavcar. Tekmo tretjega kroga mora odigrati še Nika Strašek.

Slabše je šlo dečkom do 14 let, kjer je napredoval samo Matic Križnik, na nastop pa še čaka Žiga Švec. Pri deklicah do 14 let ostajata v konkurenci Maša Viriant in Ana Lanišek. Obe sta napredovali v četrtfinale. Tekmo tretjega kroga je izgubila Eva Muller Uhan, Ula Jamar pa je srečanje v drugem nizu predala. TUKAJ.

Dalila Jakupović v Trnavi končala v drugem krogu, Andreja Klepač četrtfinalistka turnirja dvojic v Rimu

bm, 16.05.2019

Dalila Jakupović je ta teden nastopila na turnirju ITF WTT z nagradnim skladom 100.000 $ v Trnavi, kjer je bila četrta nosilka. Njena prva nasprotnica na turnirju je bila 24-letna belgijska kvalifikantka Kimberly Zimmermann, 215. igralka lestvice WTA. Tako kot skoraj povsod v Evropi imajo tudi v Trnavi organizatorji težave z izpeljavo turnirja. Jakupovićeva je srečanje začela v sredo in prvi niz dobila s 7-5, nato pa je tekmo prekinil dež. V današnjem nadaljevanju je bila Dalila uspešna in drugi niz dobila s 6-4 ter se uvrstila v drugi krog.

Po krajšem odmoru je morala na igrišče še enkrat. V tekmi drugega kroga je igrala z 21-letno Madžarko Anno Bondar, 194. igralko lestvice WTA. Madžarka je srečanje dobila s 4-6 7-5 6-4. Jakupovićeva se v zadnjem času sooča z zdrsom na lestvici WTA, kjer je izpadla iz prve stoterice in je ta teden na 103. mestu. To zagotovo pušča posledice tudi na njeni psihični pripravljenosti, saj je bila danes precej nezbrana in ni izkoristila ponujenih priložnosti. Obe igralki sta dobro servirali, prva pa je nasprotnici servis odvzela Jakupovićeva v tretji igri prvega niza. Prednost je obdržala do konca in niz dobila s 6-4. V drugem nizu je Jakupovićeva ponovno prišla do hitrega brejka v tretji igri in povedla s 3-1 in 4-2, a tokrat prednosti ni obdržala saj je svoj začetni udarec izgubila v osmi in dvanajsti igri in s tem drugi niz s 5-7. Tudi v tretjem ji je kazalo dobro, še enkrat je bila v prednosti z brejkom. Tokrat ga je dosegla v peti igri in ponovno povedla s 4-2. A se je tu spet ustavila, v osmi in deseti igri izgubila svoj servis in s tem tretji niz s 4-6. Bondarjeva, ki je v letošnji sezoni nastopala pretežno na turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $ je s to zmago premagala najvišje uvrščeno igralko na lestvici WTA v tej sezoni in po dveh porazih v prvih krogih turnirjev dosegla četrtfinale.

Na turnirju WTA v Rimu z nagradnim skladom 3,5 milijona evrov se je Andreja Klepač s soigralko, Srbkinjo Aleksandro Krunić uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu sta s 3-6 7-5 14-12 premagali drugi nosilki, Američanko Nicole Melichar in Čehinjo Kveto Peschke.

V četrtfinalu bosta igrali z osmima nosilkama Nemko Anno-Leno Grönefeld in Nizozemko Demi Schuurs. TUKAJ.

Tin Krstulovič napredoval v Budimpešti, Pia Lovrič in Tara Gorinšek izgubili

bm, 15.05.2019

Na turnirju ITF 1. ranga v italijanskem Santa Croceju se je Pia Lovrič uvrstila v tretji krog. Pia je bila kot 14. nosilka v prvem krogu prosta, v drugem pa je igrala z Avstralko Anastasio Berezovo. Pri Pijinem vodstvu s 3-2 v prvem nizu je Avstralka srečanje predala. V tretjem krogu se je Lovričeva pomerila s 1. nosilko, ki prihaja iz Koreje, Sohyun Park. Parkova je trenutno 25. mladinka svetav obračunu z našo igralko pa je bila boljša s 6-1 6-2.

V Budimpešti na turnirju ITF 4. ranga organizatorjem nagaja vreme, tako da je bila večina tekem prvega kroga v torek odpovedanih. Tekmo je od naših predstavnikov začel Tin Krstulovič in prvi niz proti Madžaru Adamu Szellu dobil s 6-1. V današnjem nadaljevanju je svojo premoč samo potrdil in tudi drugi niz dobil in sicer s 6-2. Srečanje je začela tudi Tara Katarina Milić, ob prekinitvi pa Madžarka Reka Kata Matko vodi s 5-2.

V Ulcinju je tekmo prvega kroga na turnirju ITF 4. ranga odigrala Tara Gorinšek in s 4-6 2-6 izgubila z Bolgarko Eleno Trenchevo. TUKAJ.

Bergantov memorial - sredin spored kroji vreme, vsi posamični obračuni so bili odpovedani

bm, 15.05.2019

Organizatorjem turnirja TE Bergantov memorial 2019 je včeraj šlo vreme na roke, danes pač ne. V torek so tako uspeli na obeh prizoriščih, na igriščih ŽTK in TK Branik spraviti pod streho tekme prvega kroga v posamični konkurenci in nekaj tekem dvojic. V sredo bodo predvidoma v dvorani odigrali samo tekme dvojic.

Med dečki do 14 let so bili v uvodnem nastopu uspešni Niki Polanec, Ažbe Jarc, Jani Retelj, Nal Sok, Vid Mohar in Mak Mikovič. Kot nosilci so v drugi krog že uvrščeni Matic Križnik, Žiga Švec, Mark Iztok Lunder, Luka Videnovič in Jaka Tomažin.

Pri deklicah so zmagale Eva Cikajlo, Anamari Žnuderl, Ana Julija Ažnoh, Ivona Ahčan, Nala Kovačič, Tinkara Vraničar, Maša Viriant, Ana Tara Praček in Pia Petelinšek. V drugi krog so kot nosilke napredovale Ana Lanišek, Ula Jamar in Eva Muller Uhan.

Pri fantih do 16 let so v tekmah prvega kroga zmagali Vid Buzeti, Simon Javoršek, Jakob Rojs, Maj Premzl, Aljaž Jeran in Marsel Žnuderl. V drugem krogu bodo nastopili tudi nosilci Bor Artnak, Sebastian Dominko, Jan Dimitrijevič in Lun Obrul.

Pri dekletih je po predaji nasprotnice napredovala Manca Lampret, zmagala pa je Hana Bečirovič Novak. Kot nosilke so se v drugi krog uvrstile Petja Drame, Annika Planinšek, Nika Strašek, Taja Lončarič in Nina Pliberšek.

TUKAJ.

Luka Albreht poražen v četrtfinalu turnirja TE 12 na Cipru, Ela Nala Milić izgubila na turnirju TE 16 v Barceloni

bm, 14.05.2019

Na turnirju TE 1. ranga na Cipru je med dečki odlično nastopil Luka Albreht, ki je bil dvakrat uspešen in se je uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je s 6-1 6-0 premagal domačina Alecosa Timinija, v drugem je bil s 6-2 6-1 boljši od Nicolaosa Fotiosa Makrisa. V četrtfinalu je nato s 4-6 2-6 izgubil s Francozom Timotheejem Lustigom.

V konkurenci dvojic se je s soigralcem iz Romunije, Davidom Darabanom uvrstil v polfinale. V četrtfinalu sta s 6-1 6-1 premagala Romuna Sasho Luciana Hurducasa in Rusa Ivana Kluthcina. Polfinalni obračun bo na sporedu v četrtek.

Na enako močnem turnirju TE v Barceloni je v starostni kategoriji do 16 let nastopila Ela Nala Milić. Za nastop je prejela posebno povabilo in v prvem krogu premagala Španko Carlo Ferrer Salat. V drugem krogu je igrala s 6. nosilko, Madžarco Luco Udvardy in izgubila s 6-3 4-6 4-6.

TUKAJ.

Mladinci in mladinke na mednarodnih turnirjih ITF v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in v Črni Gori

bm, 13.05.2019

Na mednarodnih turnirjih ITF bomo ta teden spremljali igralce in igralke, ki nastopajo v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in v Črni gori.

Na najmočnejšem turniju ITF ta teden, turnirju 1. ranga v italijanskem Santa Croceju je v kvalifikacijah spodrsnilo Živi Falkner, ki je bila prva nosilka, a jo je v uvodnem nastopu presenetila 18-letna domačinka Valentina Gaggini. Edina slovenska predstavnica v glavnem delu turnirja bo Pia Lovrič, ki je postavljena na mesto 14. nosilke.

Tudi na za rang manj močnem turnirju v Moedlingu v Avstriji našima predstavnikoma v kavlfikacijah ni šlo. Pri fantih je v prvem krogu izpadel Matic Dimic, pri dekletih je v finalu kvalifikacij, po uvodni zmagi izgubila Maja Makorič. S 3-6 6-2 10-4 jo je ugnala 4. nosilka, Kolumbijka Gabriela Macias. V glavnem turniju tako nimamo predstavnikov.

Na turnirju ITF 4. ranga v Budimpešti je bil v kvalifikacijah z dvema zmagama uspešen Tilen Potočnik, ki se je uvrstil v glavni turnir, kjer se je pridružil Tinu Krstuloviču, Filipu Jeffu Planinšku in Blažu Vidoviču. V kvalifikacijah je izgubil Tilen Kovač.

Pri dekletih bosta v glavnem turnirju nastopili Tara Katarina Milić in Tjaša Klevišar.

Na turnirju ITF 4. ranga v Ulcinju bo nastopila Tara Gorinšek. TUKAJ.

Simon Javoršek, Jaka Tomažin in Grega Sevšek uspešni v kvalifikacijah Bergantovega memoriala 2019

bm, 13.05.2019

Na Bergantovem memorialu, turnirju TE 2. ranga v starostni kategoriji do 14 in 16 let, ki se odvija v organizaciji TK Branik Maribor so se skozi gosto kvalifikacijsko sito v glavni turnir uspeli uvrstiti samo Jaka Tomažin med dečki do 14 let ter Simon Javoršek in Grega Sevšek med fanti do 16 let.

Vse tekme zadnjega kroga kvalifikacij so se odigrale na pokritih igriščih ŽTK Maribor in TK Branik, podobna zgodba pa se obeta tudi v torek, ko je prav tako napovedano deževno vreme in v tem primeru bo organizator tekme prestavil na pokrita igrišča. TUKAJ.

Slab dan za Slovenke v Rimu. Porazi Zidanškove, Hercogove in Srebotnikove; uspešna samo Andreja Klepač

bm, 13.05.2019

Na WTA turnirju serije Premier 5 z nagradnim skladom 3.452.538 € v Rimu se je Tamara Zidanšek po dveh uspešnih kvalifikacijskih nastopih poslovila v prvem krogu glavnega turnirja. Še tretjič zapored je bila zanjo usodna 26-letna Avstralka Ajla Tomljanović, 47. igralka lestvice WTA, ki je po uri in pol igre slavila s 7-6(1) 6-4. A je bilo to srečanje v katerem bi lahko bil izid povsem drugačen, če bi Tamari v prvem nizu uspelo izkoristiti prednost brejka in vodstvo s 5-3 ter v drugem nizu prednost brejka in vodstvo 2-0 oz. 3-1.

V podajšani igri prvega niza je Tamara dobila samo eno točko na svoj začetni udarec in to prvo, naslednjih sedem je šlo nasprotnici. V drugem nizu je Tamara vodila s 3-1, a je Tomljanovićeva izenačila, v sedmi igri je Taamara še enkrat odvzela servis nasprotnci in povedla s 4-3, nato pa je izgubila tri igre, od tega dve na svoj servis in zmaga je pripadla Avstralki. Sicer pa smo spremljali kakovostno in zelo izenačeno srečanje v katerem pa obe igralki nista bili najuspešnejši pri začetnih udarcih, tako da je bilo v srečanju kar 11 brejkov. Tamara jih je dosegla pet, Tomljanovićeva enega več. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 76-60 v korist Avstralke. Tamara si je priigrala 7879 € denarne nagrade in osvojila 30 točk za lestvico WTA.

Tudi Polona Hercog ni imela najboljšega dne, tako, da ni uspela izkoristiti prav tako precej nezanesljivo Američanko, 13. nosilko in trenutno 14. igralko sveta, Madison Keys iz ZDA. Ta je sicer v prvem nizu izvrstno servirala saj je dobila vseh sedemnajst točk na svoj prvi servis, a le tri od desetih na drugi servis. Tudi Hercogova je solidno servirala z 68 % izkoristkom prvega servisa, a tudi ona z relativno slabim izkoristkom drugega (31%). Keysova je izkoristila eno od treh brejk priložnosti in niz dobila s 6-4. V drugem nizu je odstotek prvega servisa pri obeh igralkah precej padel, videli pa smo tudi kar nekaj neiziljenih napak na obeh straneh. Obe igralki sta v drugem nizu servis izgubili po dvakrat, pri čemer je Hercogova v drugem nizu zaostajala s 3-5, z re-brejkom znižala izid na 4-5 ter nato na svojo servisno igro za izenačenje ubranila dve meč žogi Keysove, v nadaljevanju pa izsilila podaljšano igro. V tej je ob dveh winnerjih nasprotnice naredila nekaj neprisiljenih napak, ki so na koncu prinesle zmago Američanki s 6-4 7-6(3). Končno razmerje osvojenih točk je šlo po uri in sedemintridesetih minutah igre z 81-62 v korist Američanke.

Šer tretji slovenski poraz je v Rimu danes vknjižila Katarina Srebotnik, ki je v konkurenci dvojic z Američanko Raquel Atawo izgubila uvodno srečanje. S 6-3 6-3 sta ju premagali Poljakinja Alicja Rosolska in Kitajka Zhaoxuan Yang.

V Rimu je bila uspašna Andreja Klepač, ki igra v paru s Srbkinjo Aleksandro Krunić. Njuni nasprotnici v prvem krogu sta bili domači povabljenki Sara Errani in Martina Trevisan. Klepačeva in Krunićeva sta zmagali s 6-3 6-1. TUKAJ.

Luka Koper Junior Open TE 12 in 8-11 - obvestilo

bm, 13.05.2019

Teniški klub Luka Koper bo od 18.-26.maja 2019 že dvanajstič zapored organiziral močan mednarodni teniški turnir za otroke v starosti od10-12 let, imenovan 12. Luka Koper Junior Open 8-12 let. Seveda pa ne bo manjkal niti priljubljeni Junior Koper Open 8-11 let z veliko tombolo.

Gre za enega najprestižnejših turnirjev v Evropi na peščeni podlagi do 12 let. Turnir je vsekakor nekakšna prelomnica za nadaljnjo karierovsakega mladega tenisača, saj mnogi udeleženci in zmagovalci tega turnirja danes krojijo tudi sam svetovni mladinski vrh. To dokazujejo tudi dosedanji zmagovalci. Med prvouvrščene tega turnirja se je vpisal npr. Miomir Kecmanovič iz Srbije, eden najboljših mladih upov nasvetu, izmed slovenskih igralcev pa so pokal Luke Koper že dvignili dvakrat Ela Nala Milič, Lun Obrul, Živa Falkner in drugi, ki danes krojijo sam evropski vrh v svojih kategorijah.

Poleg mednarodnega dela bostazanimiva tudi ogrevalni 12. Luka Koper Junior Open Warm Up Open do 11 let, ki se bo začel dan pred pričetkom glavnega turnirja do 12 let (za igralce letnik 2008 in mlajše) in seveda 12. Luka Koper Open turnir v mini, midi, tenisu do 10 in 11 let, ki bo teden dni kasneje in to včasu finalnih tekem mednarodnega dela (25-26.maj 2019).

Na mednarodni turnir se lahko prijavite preko spletne strani www.tenniseurope.org, za uspešno prijavo pa je potrebno najprej pridobiti IPIN, nato odpreti Tennis Europe Account, preko katerega se lahko na turnir tudi prijavite.

Za pomoč pri prijavi se lahko obrnete na 031-353-145 ali pošljete mail na tk.koper@siol.net. Zadnji dan za uspešno prijavo za mednarodni del turnirjaje 23.april 2019 do 14 ure.

Več o zgodovini turnirja si lahko preberete na uradni spletni strani turnirja . TUKAJ.

V Mariboru se je začel še drugi mednarodni turnir TE do 14 in 16 let - Bergantov memorial

bm, 12.05.2019

Na igriščih Teniškega kluba Branik v Mariboru se je začel še drugi teniški turnir TE z odlično mednarodno udeležbo v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let. Nastopa sicer nekoliko manj igralcev in igralk kot na turnirju Grawe Open, a je udeležba še vedno več kot odlična, saj je prijavljenih okrog 250 igralcev in igralk. Kljub slabemu vremenu so organizatorji uspeli pod streho spraviti nedeljski program kvalifikacijskih tekem, tako, da bodo v ponedeljek zaključili s kvalifikacijskimi obračuni.

Pri dečkih do 14 let so se v zadnji krog kvalifikacij uvrstili Jaka Tomažin, Miha Bajželj in Carlo Angeli. Pri deklicah do 14 let bodo v finalu kvalifikacij nastopile Zala Kacjan, Rima Kočevar, Mia Sara Ribnikar, Alja Širovnik, Neža Rogl in Erika Manevska.

V konkurenci fantov do 16 let so se v zadnji krog kvalifikacij uvrstili Nejc Škorjanc, David Černe, Simon Javoršek, Fran Gordan Mileusnič, Kal Gornik, Grega Sevšek, Nik Mikovič in Nikola Puntarič.

Dekleta do 16 let niso imela kvalifikacij.

Na fotogarfiji: Jaka Tomažin TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Polona Hercog v glavni turnir Rima

bm, 12.05.2019

Tamara Zidanšek si je z velikim preobratom v drugem nizu srečanja s četrto nosilko kvalifikacij, 25-letno Tunizijko Ons Jabeur, 55. igralko lestvice WTA priigrala nastop v galvnem žrebu WTA turnirja v Rimu. Slavila je s 6-3 7-6(4) po uri in pol igre. Tamara je prvi niz začela z izgubljenim servisom, a je v četrti igri dosegla re-brejk, še en brejk pa ji je uspel v osmi igri, ko je povedla s 5-3 in nato s svojim servisom zaključila prvi niz s 6-3. Drugi niz je začela slabše in hitro močno zaostala saj je Tunizijka z brejkoma v četrti in šesti igri povedla s 5-1. V nadaljevanju je Tamara dosegla kar tri brejke in s petimi zaporednimi osvojenimi igrami povedla s 6-5. V dvanajsti igri je servirala za zmago, a servis izgubila in o zmagovalki je odločala podaljšana igra. V tej je Tamara pri izidu 4-4 nasprotnici odvzela servis, naslednja dva svoja pa dobila in v drugem nizu slavila s 7-6(4). Končno razmerje osvojenih točk je bilo na koncu močno v prid Zidanškovi in sicer 86-75.

Žreb je Tamari v prvem krogu glavnega turnirja namenil staro znanko, 26-letno Avstralko Ajlo Tomljanovič, 47. igralko lestvice WTA. To bo že njuno peto medsebojno srečanje in tretje letos. Leta 2018 sta vsaka zmagali po enkrat, v obeh letošnjih obračunih, na turnirjih v Hua Hinu in Charlestonu pa je bila boljša Tomljanovićeva. Tekma bo na sporedu ob 15.30 uri.

Uspešno je v drugem krogu kvalifikacij nastopila tudi Polona Hercog, ki je bila favoritinja v srečanju s Švicarko Viktorijo Golubić, katero je premagala že v kvalifikacijah turnirja v Madridu prejšnji teden. Tokrat je bilo srečanje vendarle nekoliko bolj izenačeno, a se je zmage še drugič veselila Hercogova, ki je slavila s 7-5 4-6 6-4. Po drugem nizu je bilo srečanje prekinjeno, tretji niz pa se je ponovno začel dokaj izenačeno. Obe igralki sta po dvakrat izgubili servis pri čemer je prva v prednost z 2-0 prišla Hercogova, nato je z brejkom v peti igri povedla Golubićeva, še tretji brejk v tretjem nizu pa je v najpomembnejšem trenutku, pri vodstvu s 5-4 dosegla Hercogova in se po nekaj manj kot treh urah igre veselila vnovične uvrstitve v glavni žreb turnirja Premier 5 z nagradnim skladom 3. 452.538 €.

V prvem krogu glavnega turnirja bo že v ponedeljek ob 17. uri igrala s 24-letno Američanko Madison Keys, 13. nosilko in trenutno 14. igralko sveta. TUKAJ.

Veronika Erjavec klonila v finalu turnirja posameznic ITF v Tučepih, osvojila pa turnir v konkurenci dvojic

bm, 12.05.2019

Na turnirju ITF (15.000 $) v Tučepih se je Veronika Erjavec uvrstila v finale.

V četrtfinalu sta se pomerili Slovenki Nika Radišič, 6. nosilka in Veronika Erjavec, 4. nosilka turnirja. V zanimivem obračunu je s 6-3 6-2 slavila Erjavčeva in se še na drugem turnirju zapored uvrstila v polfinale. Veronika, ki na letvici WTA zaseda 791. mesto, na lestvici ITF WTT pa je trenutno na 211. mestu je bila uspešna tudi v polfinalnem obračunu. S 6-2 4-6 7-5 je opravila s perspektivno, 16-letno Hrvatico Antonio Ružić, ki je za nastop na turnirju prejela posebno povabilo in ga na prvem profesionalnem turnirju odlično izkoristila.

Za prvi naslov v karieri se je Erjavčeva borila s 1. nosilko, 19-letno Čehinjo Johano Markovo, 615. igralko lestvice WTA za katero je bil to prvi finale letos in je prav tako še brez naslova na turnirjih ITF WTT. Markova je bila uspešnejša in je slavila s 6-4 6-1.

Za Veroniko Erjavec je to še drugi odličen izid v tej sezoni, ko je nastopila na vsega treh turnirjih in zabeležila osem zmag in tri poraze.

. Obe naši igralki sta odlično nastopili tudi v konkurenci dvojic. Veronika Erjavec je s soigralko Nefiso Berberović iz BiH osvojila turnir. V polfinalu sta s 6-1 6-2 premagali Hrvatici Mariano Dražić in Silvijo Njirić, v finalu pa s 6-2 6-2 Srbkinjo Tamaro Malešević in Hrvatico Antonio Ružić. Slednji sta v polfinalu s 6-2 6-2 premagali Niko Radišič, ki je igrala v paru s Čehinjo Johano Markovo. TUKAJ.

Igrajmo tenis 2019 - časovnica prireditve

ts, 12.05.2019

V soboto, 18. maja, in nedeljo, 19. maja 2019, bo ljubljanski BTC v znamenju tenisa, nakupov in zabave. V ŠC Millenium bo potekal najbolj priljubljen in najmnožičnejši teniški turnir za najmlajše (8-11 let). Nepogrešljiv del projekta Igrajmo tenis! pa je tudi zelo priljubljena, Teniška olimpijada, ki je namenjena vsem otrokom, starim od 6 do 12 let, ki se želijo v tenisu zabavati, vendar se z njim še spoznavajo.

Hkrati bo potekal vseslovenski projekt brezplačnega igranja tenisa po slovenskih klubih, in sicer in sicer 18. in 19. maja, od 9. do 12. ure. Tenis Slovenija v sodelovanju s Petrolom ter ambasadorko projekta Kajo Juvan, vsako leto ponudi brezplačno igranje tenisa po vsej Sloveniji.

Namen projekta je privabiti na tenis prav vse navdušence in jih spodbujati k igranju tenisa, hkrati pa širiti popularizacijo tenisa.

Prijave na Teniško olimpijado pošljite na prijave@tenis-slovenija.si, prijavite svojo ekipo (8 do 15 otrok) na obilico zabavnih in poučnih teniških igric, v katerih bodo zagotovo zelo uživali. Navedeno naj bo ime Teniškega kluba ali ekipe in ime in priimek ter kontakt vodje ekipe.

Časovnico prireditve si lahko ogledate TUKAJ.

Seznam teniških klubov, kjer boste lahko igrali tenis najdete TUKAJ.

Polona Hercog in Tamara Zidanšek v finale kvalifikacij Rima, Aljaža Bedene poražen v uvodnem nastopu

bm, 11.05.2019

V Rimu so se začele kvalifikacije na močnem turnirju za moške in ženske Internazionali BNL d'Italia z bogatim turnirju, ki je za večino igralcev in igralk zadnji resen preizkus pred Roland Garrosom so morali vsi trije naši predstavniki v kvalifikacije.

Te je z zmago začela Polona Hercog, ki je v uvodnem nastopu s 6-2 6-4 premagala Kitajko Yafan Wang, 56. igralko sveta.

Uspešna je bila v prvem krogu tudi Tamara Zidanšek, ki je moči merila z domačo povabljenko, 20-letno Lucrezio Stefanini, 405. igralko lestvice WTA. Tamara je zmagala s 7-5 6-3.

Aljaž Bedene je igral s 1. nosilcem kvalifikacij, 24. igralcem sveta, Srbom Dušanom Lajovićem in izgubil s 6-7(5) 7-6/3) 1-6. Dve uri in petinštirideset minut je trajal obračun, ki je bil v uvodnih dveh nizih povsem izenačen, oba igralca pa sta izvrstno servirala in v prvem nizu osvojila vse, v drugem pa izgubila vsak po en začetni udarec. V tretjem nizu je Aljaž močno popustil, začetni udarec izgubil kar dvakrat, Lajovic nobenkrat in zmaga je šla v roke srbskemu tekmecu. To je bil njun četrti mesebojni obračun in še četrta zmaga za Lajovića. TUKAJ.

Za dvojno slovensko slavje na turnirju TE Grawe Open 2019 poskrbela Sebastian Dominko in Matic Križnik

bm, 11.05.2019

Sebastian Dominko, 16-letni član domačega teniškega kluba ŽTM Maribor in Matic Križnik, 13-letni Ljubljančan iz TK-CC sta zmagovalca letošnjega mednarodnega turnirja Tennis Europe - Grawe open 2019 - v starostnih kategorijah do 16 in do 14 let.

Sebastian Dominko je v finalu, ob neposrednem prenosu na TV Maribor, s 7-6(4) 6-3 premagal vrstnika iz Slovaške Petra Nada. Dominko, ki je bil postavljen na mesto devetega nosilca turnirja je celoten turnir odigral odlično, iz tekme v tekmo stopnjeval formo, prvi veliki korak proti končni zmagi pa je naredil v četrtfinalu, ko je s 7-6(5) 6-4 izločil prvega nosilca, Nemca Alexandra Blockxa. V polfinalu nato ni imel večjih težav s tretjim nosilcem, Hrvatom Alenom Billom, katerega je premagal s 6-4 6-1.

V finalnem obračunu sta oba igralca tekmo začela nervozno, Slovak je povedel s 4-2, a se je Dominko vrnil v igro izid izenačil, o zmagovalcu pa je odločala podaljšana igra, katero je zanesljvo dobil domačin, ki je povedel s 6-1 in na koncu slavil s 7-4. Drugi niz je pripadel Mariborčanu, saj je z odličnim serviranjem zanesljivo dobival igre na svoj servis, en brejk pa mu je zadostoval za končno zmago v drugem nizu in s tem srečanju. Ob osrednjem igrišču se je zbralo lepo število gledalcev, ki so vpodbujali oba finalista.

. Za Dominka je to prva zmaga na turnirjih TE v posamični konkurenci, letos pa je bil tudi že finalist na Norveškem. Še uspešnejši je v konkurenci dvojic, kjer se na turnirjih TE lahko pohvali s štirimi naslovi. Petega je najbrž izgubil v četrtfinalu, ko sta morala z Galom Emeršičem Potočnikom, zaradi poškodbe slednjega, tekmo predati.

Slovensko slavje v Mariboru je zaokrožil Matic Križnik, ki je v finalu turnirja dečkov do 14 let v izenačenem obračunu s 7-5 2-6 6-3 premagal avstrijskega vrstnika Daniela Zimmermanna. Oba igralca sta prvič v karieri nastopila v finalu turnirja TE v konkurenci posameznikov in s prikazno igro navdušila vse, ki so spremljali finalni obračun. Križnik je prvič okusil slast zmage na mednarodnem turnirju TE in to v svojem prvem nastopu v finalu konkurence posameznikov. V karieri je bil trikrat finalist med dvojicami, a je vse tri finalne obračune izgubil. Matic na letvici TE do 14 let zaseda 148. mesto, zmaga pa ga bo potisnila še precej višje. Ljubitelji tenisa bodo njegove nastope lahko spremljali tudi prihodnji teden na Bergantovem memorialu, ki bo potekal v organizaciji TK Branik Maribor.

Foto Dušanka Mlakar TUKAJ.

Grawe Open 2019 - Sebastian Dominko in Matic Križnik finalista (prenos TV Maribor), Petji Drame ni uspelo v finale

bm, 10.05.2019

Na velikem mednarodnem turnirju TE - Grawe Open 2019, ki se v organizaciji ŽTK Maribor odvija na Taboru se je domačin Sebastian Dominko v kategoriji do 16 let uvrstil v finale. V polfinalu je s 6-4 6-1 premagal 3. nosilca, Hrvata Alena Billa in se bo v finalu za prvo zmago na turnirjih TE pomeril s 5. nosilcem, Slovakom Petrom Nadom. Ta je v četrtfinalu izločil domačina Maja Premzla.

Do uspeha kariere je z uvrstitvijo v finale turnirja do 14 let prišel tudi Matic Križnik. V polfinalu je s 6-0 6-1 premagal Belgijca Nyoa Van Dycka in se bo za prvi naslov na turnirjih TE boril z zmagovalcem srečanja med Avstrijcema Danielom Zimmermannom in Sebastianom Sorgerjem.

Za morebiten tretji slovenski finale pa se trudi v kategoriji deklet do 16 let domačinka Petja Drame. Petja je četrta nosilka turnirja, njena polfinalna nasprotnica pa je peta nosilka, Švicarka Karolina Kozakova. Slednja je v četrtfinalu izločila še eno domačinko, Anniko Planinšek. Švicarka je bila boljša tudi od Drametove in je zmagala s 5-7 6-0 6-2.

Finalni obračun sebastiana Dominka si lahko od 09.30 ogledate v neposrednem prenosu na TV Maribor. Vabljeni k ogledu. TUKAJ.

Živa Falkner izgubila v polfinalu turnirja ITF v Beljaku med posameznicami, med dvojicami ponovno zmagovalka

bm, 10.05.2019

Odlično je ta teden na turnirju ITF 2. ranga v Beljaku igrala 16-letna Novomeščanka Živa Falkner. Trenutno 188. igralka mladinske svetovne teniške lestvice je končno premagala četrtfinalno prepreko in se prvič letos uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je v tri ure trajajočem obračunu po izvrstni igri unala 7. nosilko, 14-letno Rusinjo Eriko Andreevo, 143.mladinko sveta in prejšnji teden zmagovalko turnirja ITF 2. ranga v Plovdivu. To je bil njun prvi medsebojni obračun.

V polfinalu je Živa igrala s 17-letno Slovakinjo Eszter Meri, 643. igralko lestvice ITF in izgubila s 3-6 3-6.

Za Živo je še en odličen turnir v konkurenci dvojic, saj je s soigralko Giulio Morlet iz Francije zmagala še na drugem turnirju 2. ranga zapored. V polfinalu sta s 6-2 6-3 premagali Hrvatico Noo Krznarić in Francozinjo Lucie Nguyen Tan. V finalu sta bili njuni nasprotnici Slovakinji, Michaela Kadleckova in Nina Stankovska. Falknerjeva in Morletova sta slavili z 2-6 6-2 10-6. Še ena pomembna zmaga za Živo, ki ji bo na lestvici ITF prinesla nekaj prepotrebnih točk za dosego nove najboljše uvrstitve v karieri. Živa je trenutno na 188. mestu, najvišje v karieri med mladinkami pa je bila na 155. mestu oktobra 2018.

Na turnirju dvojic pri fantih se je Filip Jeff Planinšek s soigralcem Filipom Mišolićem iz Avstrije uvrstil v polfinale, tu pa sta s 7-6(4) 4-6 4-10 izgubila z Madžarom Petrom Sallayem in Švicarjem Adrienom Burdetom TUKAJ.

Grawe Open 2019 - Annika Planinšek in Petja Drame ter Tim Kušter in Matic Križnik zmagovalci med dvojicami

bm, 09.05.2019

V Mariboru se nadaljuje madnarodni turnir Tennis Europe v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let - Grawe Open 2019. Današnji spored je motil dež, tako da bodo posamični četrtfinalni obračuni dokončani v petek, ko bodo nastopili Matic Križnik, Sebastian Dominko, Maj Premzl, Annika Planinšek in Petja Drame.

Današnji dan je bil tako v znamenju obračunov dvojic, ki so slovenskim igralcem in igralkam prinesle dva naslova.

Pri dekletih sta v starostni kategoriji do 16 let slavili drugi nosilki, članici domačega teniškega kluba, Petja Drame in Annika Planinšek. V finalu sta s 6-1 6-7(5) 10-8 premagali tretji nosilki, Nemko Carolino Kuhl in Rusinjo Aliso Nedeikino.

Za Petjo Drame je to sedmi naslov med dvojicami na turnirjih TE in tretji v kategoriji do 16 let. Vse tri v tej starostni kategoriji je osvojila letos. Annika Planinšek je osvojila prvi naslov v karieri, letos je bila še enkrat finalistka.

Polfinalistki turnirja dvojic sta bili, vsaka s svojo soigralko, tudi Nika Strašek in Nina Pliberšek.

Pri fantih je bil polfinalist turnirja dojic do 16 let domačin Maj Premzl, ki je s soigralcem Janom Kobierskim iz Avstrije polfinalno srečanje izgubil.

Še en naslov za naše igralce pa sta v kategoriji do 14 let priigrala Ljubljančana Matic Križnik in Tim Kušter. V finalu sta kot tretja nosilca s 6-4 6-4 premagala peta nosilca, Belgijca Simona Dauna in Emiliena Demaneta. Križnik je prvič v karieri stopil na zmagovalno stopničko med dvojicami, je pa bil doslej že trikrat finalist. Tudi Za Tima Kuštra je to prvi naslov v karieri, pohvali pa se lahko s še enim finalnim nastopom.

Med deklicami do 14 let v zaključnih obračunih dvojic nismo imeli predstavnic. TUKAJ.

Nika Radišič in Veronika Erjavec četrtfinalistki v Tučepih, Mike Urbanija in Matic Špec izgubila

bm, 09.05.2019

Nika Radišič in Veronika Erjavec sta se na turnirju ITF v Tučepih (15.000 $) uvrstili v četrtfinale. Trenutno 86. igralka lestvice ITF WTT in šesta nosilka turnirja Nika Radišič je v prvem krogu s 6-2 6-2 premagala Italijanko Mario Masini (639). Nika je odlično servirala in osvojila kar 91 % točk na svoj prvi ter 80 % točk na svoj drugi servis, pri čemer nasprotnici ni ponudila nobene priložnosti za brejk. V drugem krogu je igrala s Slovakinjo Katarino Kuzmovo (445) in povedla s 6-0 1-0, nato pa ji je nasprotnica tekmo predala.

Dvakrat je bila uspešna tudi Veronika Erjavec. S 791. mestom na lestvici WTA je četrta nosilka turnirja, v prvem krogu pa je bila z 2-6 6-2 6-2 boljša od Čehinje Ivane Sebestove Itf 550). Nasprotnici je sedemkrat odvzela servis, sama ga je izgubila petkrat. V osvojenih točkah je bila boljša s 77-69. V drugem krogu je igrala z Nemko Liso Ponomar (Itf 175) in brez težav zmagagala s 6-2 6-1.

V četrtfinalu se bosta naši igralki pomerili med seboj.

Obe naši igralki sta v konkurenci dvojic s soigralkama postavljeni na mesto prve in druge nosilke in obe sta zaenkrat uspešni saj sta se uvrstili v polfinale. Veronika Erjavec je polfinalistka z Nefiso Berberović iz BiH po predaji nasprotnic, Nika Radišič in Čehinja Johana Markova pa sta v četrtfinalu s 3-6 6-3 10-4 premagali Čehinjo Karolino Vlckovo in Veroniko Vlkovsko.

V Prijedoru je na turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $ nastopil Mike Urbanija. V prvem krogu je igral s Črnogorcem Ljubomirom Čelebićem in izgubil z 1-6 4-6.

Po uspešno opravljenih kvalifikacijah je na turnirju v Pensacoli Matic Špec izpadel v prvem krogu glavnega turnija. S 6-4 6-2 ga je izločil 3. nosilec, Argentinec Camilo Ugo Carabelli (ITF 40, ATP 454). TUKAJ.

Blaž Rola predal tekmo drugega kroga v Bragi

bm, 09.05.2019

Blaž Rola je nastope na ATP challengerju v portugalski Bragi (46.600 € + H) končal po prvem krogu, a ne zaradi poraza, temveč, ker je moral tekmo drugega kroga predati.

V prvem krogu je igral s Francozom Benjaminom Bonzijem in slavil s 7-6(4) 6-3. Srečanje je trajalo uro in pol, Blaž pa je bil v osvojenih točkah boljši z 71-68.

TUKAJ.

Začeli sta se liga do 12 let in 2. moška članska liga

bm, 08.05.2019

Začeli sta se ligi do 12 let in 2. moška članska liga. Uvodna kroga zaradi slabega vremena nista bila popolna, v ligi do 12 let je bilo odigranih le nekaj srečanj v skupinah B in C.

V skupini B je v prvem krogu ekipa TK Medvode s 7-0 premagala akipo TK Max ljubljana, v isti skupini je bila ekipa TK Bobi s 5-2 boljša od ekipe ŠD Lta. V drugem krogu je ŽTK Maribor s 7-0 premagal ekipo TK Max Ljubljana, ekipa TK Spin Medvode pa s 6-1 ekipo TK Bobi.

V skupini C je ekipa TK Triglav Kranj v prvem krogu s s 7-0 premagala ekipo TK Portovald, v drugem krogu pa je bila ekipa TA Breskvar s 7-0 boljša od ekipe TK Krka Otočec, ekipa TK Triglav Kranj pa s 5-2 od ekipe TK Luka Koper.

V prvem krogu 2. moške članske teniške lige je ekipa ŠD LTA s 4-1 premagala ekipo TK Krško. Ekipa TK Krka Otočec je bila s 3-2 boljša od ekipe TK Hoče. Ena tekma ni bila odigrana. TUKAJ.

Grawe Open 2019 - Annika Planinšek, Petja Drame, Sebastian Dominko, Maj Premzl in Matic Križnik četrtfinalisti

bm, 08.05.2019

V Mariboru se nadaljujejo obračuni na turnirju TE do 14 in 16 let, Grawe open 2019.

Domačini so še naprej zadovoljni saj so se kar štirje njihovi aduti uvrstili v četrtfinale. V konkurenci fantov do 16 let ostajata v boju za najvišja mesta Sebastian Dominko in Maj Premzl. Dominko je v tretjem krogu s 4-6 7-6(3) 6-3 premagal šestega nosilca Hrvata Noo Vukadina in se bo za polfinale boril s 1. nsilcem, Nemcem Alexandrom Blockxom. V domačem obračunu sta nastopila drugi nosilec Gal Emeršič Potočnik in nepostavljeni Maj Premzl. Premzl je povedel s 6-2 5-3,nato pa mu je Emeršič Potočnik srečanje predal.

Pri dekletih so bile v igri za napredovanje štiri Slovenke, napredovali sta dve. Annika Planinšek se je v četrtfinale uvrstila brez boja, saj ji je Avstrijka Nina Plihal tekmo predala. Še naprej izvrstno igra Petja Drame, ki tokrat nasprotnici ni oddala nobene igre. Avstrijko Ello Kordik je premagala s 6-0 6-0. Nista pa bili uspešni Meta Marenk, katero je s 6-1 6-1 premagala šesta nosilka Carolina Kuhl in sedma nosilka Nika Strašek, od katere je bila s 6-0 6-0 boljša Avstrijka Anna Lena Ebster.

V konkurenci dečkov do 14 let je uspešno nastopil Matic Križnik. Sedmi nosilec je s 6-0 6-2 premagal enajsto postavljenega Avstrijca Pieta Luisa Pinterja. Za napredovanje v četrtfinale se je boril tudi Žiga Švec, a je obračun izgubil. Peti nosilec, Avstrijec Daniel Zimmermann je bil boljši s 5-7 6-1 6-3.

Pri deklicah do 14 let sta obe preostali naši igralki, Ana Lanišek in Ula Jamar izgubili. Laniškovo je s 3-6 6-2 6-4 premagala Hrvatica Tena Rajki, od Jamarjeve je bila s 7-5 7-6(3) boljša Avstrijka Tamara Kostić.

V konkurenci dvojic sta se pri dečkih do 14 let v polfinale uvrstila Matic Križnik in Tim Kušter, pri fantih do 16 let je polfinalist Maj Premzl s soigralcem Janom Kobierskim, pri dekletih do 16 let pa sta finalistki Petja Drame in Annika Planinšek. TUKAJ.

Živa Falkner četrtfinalistka v Beljaku, Filip Jeff Planinšek poražen

bm, 08.05.2019

Živa Falkner je nastope na turnirju ITF 2. ranga v Beljaku začela in nadaljevala z zmago. V prvem krogu je s 7-5 6-0 premagala češko kvalifikantko Agato Cerna (864), v drugem pa je izločila 4. nosilko, Slovakinjo Michaelo Kadleckovo, 90. mladinko sveta.

Z zmagama je začela tudi v konkurenci dvojic, kjer sta s soigralko Giulio Morlet iz Francije v prvem krogu s 6-4 6-4 premagali Avstrijki Eleno Karner in Mavie Osterreicher, v četrtfinalu pa s 7-6(5) 6-3 Avstrijko Irino Dshandshgavo in Hrvatico Saro Zalukar. V polfinalu bosta igrali s Hrvatico Noo Krznarić in Francozinjo Lucie Nguyen Tan.

Z zmago je na istem turnirju nastope začel tudi Filip Jeff Planinšek. V prvem krogu je s 4-6 6-0 6-4 izločil srbskega kvalifikanta Stefana Ivića. V drugem krogu je igral s 4. nosilcem, Američanom Blaisom Bicknellom in izgubil s 4-6 3-6.

V zadnjem krogu kvalifikacij je v Beljaku izgubila Tara Katarina Milić. S 6-4 6-3 jo je premagala Čehinja Karolina Novakova.

Na turnirju 5. ranga v Skopju je po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja izpadel Aljaž Jeran. S 6-4 5-7 7-6(2) ga je premagal ruski kvalifikant Valery Martishev. TUKAJ.

Tomas Lipovšek Puches odslej za Slovenijo

ts, 07.05.2019

Slovenska teniška reprezentanca bo odslej močnejša za specialista za igro dvojic, kar je spodbudno za letošnjo sezono tekmovanja v Davisovem pokalu, ko se bo Slovenija v 2. evro-afriški skupini, od 12. do 14. septembra,pomerila v gosteh z Egiptom.

26 –letni Tomás Lipovsek Puches je bil rojen 17. aprila 1993. Oče je Slovenec, Tomas pa z mamo živi v Argentini. Lani je nastopil na namočnejšem teniškem turnirju v Sloveniji Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu, kjer je skupaj z Aljažem Radinskim izpadel v 1. krogu, a je njegova teniška vrednost precej višja. Tomas ali Tomaž po slovensko, je bil marca 2018 na 200. mestu lestvice ATP v konkurenci dvojic, v tem letu pa je kar 4x prišel do polfinala na turnirjih serije challenger, torej takšnih kot je portoroški. Trenutno je Lipovšek Puches na 273. mestu, med posamezniki pa 538. Čeprav v večini nastopa le v konkurenci dvojic, pa je pred tremi leti dosegel zelo spodobno ATP uvrstitev med posamezniki, saj je bil aprila 2016 na 250. mestu.

Z Lipovškom je stike navezal selektor slovenske reprezentance Miha Mlakar, ki je dodal: "Igra dvojic je bila od nekdaj naša največja težava. Nikoli nismo imeli izrazitih specialistov za ta del Davisovega pokala, ki je lahko še kako pomemben. Pričakujem, da nam bo Tomas Lipovšek Puches pomagal v dvojicah, predvsem pa da bo razbremenil Aljaža Bedeneta, ki je moral v letu 2018 igrati tako med dvojicami kot med posamezniki."Zaradi čimprejšnjega privajanja in uigravanja s slovenskimi teniškimi igralci, bo že ta teden v nemškem Troisdorfu (ITF) v dvojicah nastopil z Nikom Razborškom (596.). TUKAJ.

Matic Špec v glavni turnir v Pensacoli, Nik Razboršek predal tekmo drugega kroga

bm, 07.05.2019

Nik Razboršek se je po treh tednih vrnil na ITF tour. Nastopil je na turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ v nemškem Troisdorfu in začel z zmago. V prvem krogu je s 6-2 3-3 (predaja) izločil Nemca Nikolasa Walterscheida-Tukića. V drugem krogu bi moral igrati s Srbom Pavlom Daljevim, a je moral nastop odpovedati.

Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Pensacoli v ZDA je bil v finalu kvalifikacij uspešen Matic Špec. Igral je s Švicarjem Luco Keistom in po dveh urah in petnajstih minutah igre zmagal s 7-5 7-5 ter se uvrstil v glavni turnir.

Na turnirju v Tučepih (15.000 $) bosta nastopili Nika Radišič in Veronika Erjavec, na istem turnirju pa sta v kvalifikacijah izpadli Noka Jurič in Moni Potrč.

Prav tako v kvalifikacijah je nastope v Antalyi (15.000 $) končal Anže Arh. TUKAJ.

Grawe Open 2019 - velik osip slovenskih igralcev in igralk, a domači upi za visoka mesta še ostajajo v igri

bm, 07.05.2019

Na igriščih ŽTK Maribor se odvija mednarodni teniški turnir TE v straostnih kategorijah do 14 in do 16 let, Grawe Open 2019.

Danes smo videli tudi nastope preostalih slovenkih igralcev in igralk, ki so bili kot nosilci v prvem krogu prosti. V kategoriji do 16 let so med fanti v tretji krog napredovali trije člani domačega kluba, Gal Emeršič Potočnik, Maj Premzl in Sebastian Dominko. Premzl in Emeršič Potočnik sta v spodnjem delu žreba in bosta že v tretjem krogu v medsebojnem obračunu odličila o četrtfinalistu. Dominko bo igral s šestim nosilcem, Hrvatom Noo Vukadinom.

Tudi pri dekletih do 16 let, ta so idigrala tekme prvega kroga, zaenkrat kaže dobro. V drugi krog so napredovale Nika Strašek, kvalifikantka Meta Marenk, Petja Drame in Annika Planinšek. Slednja je pripravila presenečenje in že v prvem krogu izločila 1. nosilko turnirja, Hrvatico Marijo Majetić.

V kategoriji do 14 let sta se v tretji krog uvrstila Matic Križnik in Žiga Švec. Pri deklicah sta bili v drugem krogu uspešni Ana Lanišek in Ula Jamar. TUKAJ.

Grawe Open 2019 - dobri slovenski nastopi v Mariboru

bm, 06.05.2019

Na igriščih ŽTK Maribor kot organizatorja ter TK Branik Maribor so se začeli obračuni glavnega turnirja na lestošnjem mednarodnem turnirju TE do 14 in 16 let - Grawe Open 2019.

Okrog 300 igralcev in igralk se bori za točke lestvice Tennis Europe, med njimi tudi vrsta slovenskih predstavnikov od katerih, tako kot v preteklih letih, pričakujemo dobre izide. Med tiste, ki lahko računajo na najvišje uvrstitve zagotovo sodijo domačini Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko v kategoriji do 16 let med fanti ter Petja Drame in Nika Strašek med dekleti do 16 let. V kategoriji do 14 let pri deklicah največ pričakujemo od Ule Jamar, Maše Viriant in Ane Lanišek, pri dečkih pa od Matica križnika, Tima Kuštra in Žige Šveca.

Večina navedenih domačih igralk in igralcev je med nosilci, tako, da so bili v prvem krogu prosti. Pri dečkih do 14 let so prvi nastop uspešno opravili Luka Videnovič, Jaka Golob, Jan Bukovec in Niki Polanec, pri deklicah so zmagale Maribel Križaj, Ella Hojnik, Pia Petelinšek, Maša Viriant in Anamari Žnuderl.

Pri fantih do 16 let so v uvodnem nastopu slavili Maj Najvirt Kolarič, Fran Gordan Mileusnič, Marsel Žnuderl, Jakob Rojs in Maj Premzl, dekleta niso nastopila. TUKAJ.

Kaja Juvan se bliža stoterici, Blaž Rola vidno napredoval; Gal Emeršič Potočnik vodilni na lestvici Race to masters 2019 do 16 let

bm, 06.05.2019

Kaja Juvan je po dveh odličnih nastopih v ZDA na lestvici WTA pridobila štiri mesta in je ta teden kot četrta Slovenka na 124. mestu, kar je njena nova najvišja uvrstitev v karieri. Najvišje je ta teden Tamara Zidanšek na 68, sledita pa Polona Hercog na 70. in Dalila Jakupović, ki je izgubila osem mest in je na 110.mestu.

Pri moških na vrhu ostaja Aljaž Bedene, ki je izgubil sedem mest in zdrsnil na 81. mesto, kar 56 mest pa je pridobil Blaž Rola in se povzpel na 207. mesto.

Mladinske lestvice se spreminjajo v torek, a že zadnja lestvica pri fantih do 16 let je Galu Emeršiču Potočniku prinesla uvrstitev med 50. najboljših igralcev v Evropi, uvrščen je na 49. mesto. Sledi mu Bor Artnak na 72. mestu. Še bolj zgovorna je lestvica igralcev, ki kandidirajo za nastop na mastersu 2019, na kateri je po odličnih rezultatih v letošnjem letu v vodstvu prav Gal Emeršič Potočnik. Na tej lestvici je drugi Jan Dimitrijevič na 20. mestu in tretji Sebastian Dominko na 28. mestu. Uvrstitve bodo lahko že ta teden utrdili ali celo izboljšali z dobrimi nastopi v Mariboru. Pri deklicah do 16 let je najvišje Petja Drame na 138. mestu, ki je na lestvici Race to Masters celo na 7. mestu. Pri dečkih do 14 let je najvišje uvrščen Slovenec Matic Križnik na 146. mestu, pri deklicah je Ela Nala Milić na 48. mestu.

Na mladinski lestvici do 18 let je pri dekletih Živa Falkner pridobila 17 mest in je ta teden kot druga Slovenka na 188. mestu. 77 mest je pridobila Tara Gorinšek in se povzpela na 770. mesto, po uspešnih nastopih v Abidjanu je Nika Strašek napredovala za 155 mest in je ta teden na 904. mestu. TUKAJ.

Benjamin Beliš zmagovalec OP za člane v Novem mestu

bm, 06.05.2019

Na domačih teniških igriščih so ta teden loparje vihteli člani na OP v Novem mestu. Nastopilo je 22 igralcev. V četrtfinale so se uvrstili Benjamin Beliš, Jernej Mlakar, Patrik Stepanić, Enej Berghaus, Marino Kegl, Jaka Protič Žakelj, Toni Hazdovac in Matic Sotler.

V nadaljevanju turnirja sta se v finale uvrstila Benjamin Beliš (Ptuj) in Toni Hazdovac (Ptuj). Beliš je v polfinalu s 2-6 6-0 6-3 premagal Patrika Stepanića (AsLit), Hazdovac je bil s 6-2 6-3 boljši od Marina Kegla (ŽtkMb).

V finalu je slavil Benjamin Beliš, ki je zmagal s 6-4 6-4. TUKAJ.

Blaž Rola v Bragi, mladinci v Mariboru in Beljaku

bm, 05.05.2019

Ta teden bo Blaž Rola nastopil na ATP challengerju v portugalski Bragi (46.600 +H), kjer je 9. nosilec in je v prvem krogu prost.

Anže Arh se je iz Kaira preselil v Antalyo, kjer bo nastopil na turnirju ITF (15.000 $), v prvem krogu kvalifikacij pa bo igral z Gruzijcem Zuro Tkemaladzejem.

Na turnirju ITF v Tucepih bo v kvalifikacijah Moni Potrč igrala z Anito Gavran iz Avstrije. V glavnem turnirju sta prijavljeni Veronika Erjavec in Nika Radišič.

Mlajši mladinci in mladinke so na turnirju TE v Mariboru, starejši pa nastopajo v Beljaku na ITF turnirju 2. ranga. V glavni turnir sta že uvrščena Filip Jeff Planinšek in Živa Falkner. V kvalifikacijah sta pri fantih nastopila Matic Dimic in Tin Krstulovič in izpadla, pri dekletih se je v zadnji krog kvalifikacij uvrstila Tara Katarina Milić, medtem ko so Pia Marija Rebec, Anali Kočevar in Brina Šulin izgubile.

Na turnirju ITF 5. ranga v Skopju se je skozi kvalifikacije v glavni turnir prebil Aljaž Jeran, izpadla sta Bor Artnak in Klemen Tašner.

Na turnirju TE 12 v Prokuplju bosta nastopili Eva Šifrer in Ela Plošnik. TUKAJ.

Polona Hercog poražena v prvem krogu turnirja WTA v Madridu

bm, 05.05.2019

Na turnirju WTA v Madridu z nagradnim skladom 7.000.000 $ smo ostali brez predstavnic. Po včerajšnjem porazu obeh naših igralk Katarine Srebotnik in Andreje Klepač v konkurenci dvojic, se je danes poslovila še Polona Hercog med posameznicami.

Polona, ki je uspešno opravila kvalifikacije in se z dvema zmagama uvrstila v glavni turnir, danes ni bila kos 8. nosilki in trenutno 8. igralki sveta, dve leti mlajši Američanki Sloane Stephens. Slednja je zmagala s 6-2 7-6(4). Srečanje je trajalo uro in tričetrt. Hercogova je v prvem nizu dvakrat izgubila začetni udarec in Stephensova je niz brez težav dobila s 6-2. V drugem nizu sta obe igralki po dvakrat izgubili servis, pri čemer je bila Polona dvakrat v prednosti z brejkom, a je obakrat že v naslednji igri svoj servis izgubila in pridobljene prednosti ni obdržala. O zmagovalki je odločala podaljšana igra tretjega niza v kateri pa je bila Američanka prepričljivejša. Hitro je povedla s 6-1, nato pa izkoristila četrto zaključno žogo za zmago v nizu in srečanju.

Hercogova iz Madrida odhaja bogatejša za 20.000 $ in 40 WTA točk ter tretjim porazom v medsebojnih srečanjih. TUKAJ.

Organizatorji kljub slabemu vremenu uspešno končali s kvalifikacijami turnirja Grawe Open v Mariboru; uspešni Jaka Tomažin, Vid Mohar in Meta Marenk

, 05.05.2019

Središče teniškega dogajanja v Sloveniji bo prihodnja dva tedna Maribor. Tu se bosta zvrstila dva turnirja Tennis Europe v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let.

Na obeh bo nastopilo po okrog 300 igralk in igralcev iz vsega sveta. Začenja ŽTK Maribor s tradicionalnim turnirjem Grawe Open 2019. Pri dečkih do 14 let je prijavljenih 21, pri deklicah do 14 let pa 20 domačih igralk. Pri fantih do 16 let je prijavljenih 19, pri dekletih 9 igralk. Še nekaj jih bo prišlo neposredno na vpis, organizator pa bo nekaterim podelil tudi posebna povabila. Tako bo skupaj nastopilo okrog 80 igralk in igralcev iz Slovenije.

Kljub težavam z vremenom je organizator turnirja Grawe Open, ŽTK Maribor, pod streho spravilvse kvalifikacijske tekme .

Pri dečkih do 14 let sta se v finale kvalifikacij uvrstila Jaka Tomažin in Vid Mohar, pri deklicah Karin Dirnbek. Pri fantih do 16 so se za nastop v glavnem turnirju borili Nejc Škorjanc, David Černe, Nik Mikovič in Job Japelj, pri dekletih Meta Marenk in Ana Teja Tabor.

V finalu kvalifikacij so bili uspešni Vid Mohar, ki je s 7-6(2) 6-3 premagal Izraelca Eyala Shumilova, Jaka Tomažin je s 6-3 6-4 premagal Avstrijca Simona Schoeningerja, Meta Marenk pa z 2-6 6-1 7-5 Hrvatico Liv Habdija Šumak. Ostali naši igralci in igralke so izgubili in zdaj upajo na morebitno mesto med srečnimi poraženci. TUKAJ.

Manca Pislak osvojila turnir dvojic v Antalyi, Blaž Rola in Nina Potočnik ustavljena v četrtfinalu, Matic Špec polfinalist turnirja dvojic na Floridi

bm, 05.05.2019

Po slabšem nastopu med posameznicami je vtis na turnirju v Antalyi (15.000 $) popravila Manca Pislak, ki je s soigralko Vando Lukacs iz Madžarske osvojila turnir dvojic. V polfinalu sta s 6-3 6-4 premagali Rusinjo Dario Nazarkino in Ukrajinko Anastasyo Poplavsko, v finalu pa s 7-5 5-7 10-6 prvi nosilki, Japonko Ramu Ueda in Indijko Jennifer Luikham.

Za Manco Pislak je to tretji naslov med dvojicami na turnirjih ITF.

Blaž Rola je po sedmih zaporednih zmagah klonil na ATP challengerju v Puerto Vallarti v Mehiki. Na turnirju z nagradnim skladom 135.400 $ + H, katerega organizatorji so pred začetkom turnirja prejeli nagrado za najboljši challenger v letu 2018, ga je v četrtfinalu s 6-4 3-6 6-4 premagal leto dni mlajši, 27-letni Mirza Bašić iz BiH. Bašić, ki je na lestvici ATP uvrščen na 193. mesto je slavil po uri in oseminpetdesetih minutah igre.

Blaž je na srečanju dosegel 15 asov, Bašić le tri, a je imel izkoristek drugega servisa le 47 %, tako da je začetni udarec na srečanju izgubil petkrat, nasprotnik enkrat manj. Blaž je bil na koncu tekme celo za dve točki boljši od nasprotnika (90-88), a je klub temu srečanje izgubil. Odločilen je bil zaključek srečanja, ko je obema igralcema popustila zbranost, saj sta oba izgubila zadnje tri servise na srečanju. Najprej je v osmi igri dosegel break Bašić in povedel s 5-3, Blaž mu je vrnil v naslednji igri in znižal na 4-5, nato pa serviral za obstanek v srečanju. Žal je še enkrat izgubil servis, Bašić je namreč izkoristil prvo break priložnost in s tem prvo meč žogo na srečanju.

Blaž je osvojil 20 ATP točk in 3650 $ denarne nagrade. Na lestvici ATP bo pridobil 16 mest in se ponovno dvignil med prvih 200 tenisačev sveta. Prihodnji teden bo na 191. mestu.

V petek je nastop v četrtfinalu 25.000 $ vrednega turnirja v Santa Margheriti Di Puli začela Ptujčanka Nina Potočnik, ki se je za uvrstitev v polfinale borila s francosko kvalifikantko Margot Yerolymos, 412. igralko sveta. Prvi niz je dobila Francozinja s 6-0, v drugem je Nina povedla s 3-1, zatem pa je bilo srečanje prekinjeno. Prekinitev je izkoristila Francozinja, ki v današnjem nadaljevanju Nini ni prepustila nobene igre in je slavila s končnih 6-0 6-3.

Na turnirju ITF v Vero Beachu na Floridi (15.000 $) se je Matic Špec v konkurenci dvojic uvrstil v polfinale. S soigralcem Felixom Corwinom sta v četrtfinalu s 6-2 1-6 10-8 premagala Romuna Ignata in Američana Tihomirova. TUKAJ.

Matic Hribar zmagovalec turnirja TE do 12 let v Čakovcu, v finalu boljši od Paola Angelija

bm, 04.05.2019

Naši teniški igralci in igralke, tako v članski, kot v mladinski konkurenci, nas v zadnjih tednih razveseljujejo z odličnimi rezultati, a le malokrat se zgodi, da se v finalu mednarodnega turnirja pomerita slovenska igralca. In prav to smo doživeli v Čakovcu na turnirju Tennis Europe do 12 let, kjer sta se za zmago na turnirju 2. ranga borila Ljubljančan Matic Hribar in njegov vrstnik iz Velenja Paolo Angeli.

Finalni obračun je dobil Matic, ki je bil boljši s 6-2 6-3 in je prvič v karieri stopil na najvišjo stopničko mednarodnega turnirja. Z uvrstitvijo v finale pa je nedvomno lahko zadovoljen tudi Angeli, ki je sploh prvič nastopil na mednarodnem turnirju in se takoj zavihtel v finale

Čestitke obema !

TUKAJ.

Kaja Juvan brez finala v Charlestonu, Polona Hercog z dvema zmagama v glavni turnir Madrida; poraz Andreje Klepač in Katarine Srebotnik na turnirju dvojic v Madridu

bm, 04.05.2019

Kaja Juvan je na turnirju ITF z nagradnim skladom 100.000 $ v ameriškem Charlestonu nastope končala v polfinalu. Tekmo s 17-letno Whitney Osuigwe, pred dvema letoma prvo mladinko sveta, trenutno pa 139. igralko lestvice WTA je izgubila s 6-2 2-6 4-6. Osuigwe, zmagovalka turnirja v Charllotesvillu prejšnji teden, ostaja neporažena tudi na deveti tekmi zapored. Po pričakovanju smo spremljali izenačen obračun, ki ga je bolje začela Kaja in prvi niz zanesljivo dobila, potem, ko je nasprotnici dvakrat odvzela začetni udarec. Precej nervozna Američanka je naredila kar nekaj neprisiljenih napak, še nekaj pa jih je naredila po Kajinih odlično odigranih točkah. V drugem nizu se je slika obrnila. Kaja je nekoliko popustila, v igro so se prikradle neprisiljene napake, kar je Osuigwe znala kaznovati in niz dločiti v svojo korist. V tretjem nizu je bilo srečanje izenačeno do izida 3-3, ko je v sedmi igri Osuigwe Kaji odvzela začetni udarec. Kaja je tekmo že v naslednji igri vrnila na izhodišče in z re-brejkom izenačeila na 4-4, a je tudi v deveti igri svoj servis izgubila in ponovno zaostala s 4-5. Tokrat Američanka priložnosti ni izpustila iz rok, zanesljivo je dobila svoj začetni udarec in s tem niz in srečanje. Tekma je trajala uro in sedeminštirideset minut, Osuigwe pa se je Kaji delno oddolžila za poraza na Orange Bowlu in Mastersu ter izid v medsebojnih srečanjih znižala na 1-2.

V Madridu je v zadnjem krogu kvalifikacij nastop v glavnem turnirju lovila Polona Hercog. Na turnirju z bogatim nagradnim skladom 7.021.128 € je bila njena nasprotnica 31-letna Nemka Andrea Petković, 66. igralka lestvice WTA. Po izenačenih prvih nizih in izidu 1-1 je v tretjem nizu Nemka povsem popustila in Hercogova se je uvrstila v glavni turnir z zmago 4-6 7-6(4) 6-1. Nasprotnici je štirikrat odvzela servis, sama ga je ob zelo dobrem skupnem izkoristku (67 %) izgubila le trikrat. Na koncu je bila boljša za 15 točk (101-86). V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala z 8. nosilko, Američanko Sloane Stephens.

V konkurenci dvojic sta v glavnem turnirju v Madridu nastopili dve naši igralki. Katarina Srebotnik in Američanka Raquel Atawo sta v prvem krogu igrali z Rusinjo Veroniko Kudermetovo in Kazahstanko Galino Voskoboevo in izgubili z 2-6 4-6. Neuspešni sta bili tudi Andreja Klepač in njena srbska soigralka Aleksandra Krunić. V tesnem obračunu sta z 1-6 6-1 10-12 izgubili z Japonko Shuko Aoyama in Belorusinjo Lidziyo Marozava. TUKAJ.

Kaja Juvan polfinalistka Charlestona, Nina Potočnik v četrtfinalu Santa Margherite Di Pule; Manca Pislak finalistka turnirja dvojic v Antalyi

bm, 04.05.2019

Kaja Juvan se je na turnirju ITF v Charlestonu uvrstila v polfinale. V četrtfinalu se je merila s 3. nosilko turnirja, 26-letno Američanko Nicole Gibbs, 114. igralko lestvice WTA. Ta je tako kot Juvanova, ki je na zadnjih šestnajstih tekmah doživela le dva poraza, v zelo dobri formi, saj je na zadnjih sedmih srečanjih izgubila le enkrat in to v polfinalu turnirja W80 v Palm Harborju v začetku aprila. Niti dobra forma pa tokrat Gibbsovi ni pomagala do zmage nad Juvanovo, saj je ta v uri in petih minutah zanesljivo slavila s 6-1 6-4. Nasprotnici je petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila dvakrat, na koncu je bila boljša za 19 točk (65-46).

V polfinalu čaka Kajo obračun s še enim ameriškim mladim upom, 17-letno Whitney Osuigwe, pred dvema letoma prvo mladinko sveta, trenutno pa 139. igralko lestvice WTA. Osuigwe je zmagovalka turnirja v Charllotesvillu prejšnji teden, neporažena pa je na zadnjih osmih tekmah. Obeta se nam izjemno zanimiv obračun in zagotovo vrhunska teniška predstava. Kaja in Whitney sta se doslej pomerili enkrat in sicer je na turnirju Orange Bowl leta 2017 s 6-3 6-1 slavila naša igralka. Tekmo boste lahko spremljali v soboto od okrog 17.30 ure dalje v live streamu .

V petek je nastop v četrtfinalu 25.000 $ vrednega turnirja v Santa Margheriti Di Puli začela Ptujčanka Nina Potočnik, ki se za uvrstitev v polfinale bori s francosko kvalifikantko Margot Yerolymos, 412. igralko sveta. Prvi niz je dobila Francozinja s 6-0, v drugem pa je Nina povedla s 3-1, zatem pa je bilo srečanje prekinjeno.

Po slabšem nastopu med posameznicami je vtis na turnirju v Antalyi (15.000 $) popravila Manca Pislak, ki se je s soigralko Vando Lukacs iz Madžarske uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-3 6-4 premagali Rusinjo Dario Nazarkino in Ukrajinko Anastasyo Poplavsko. TUKAJ.

Tara Gorinšek in Nika Strašek brez posamičnega finala v Nišu in Abidjanu; Živa Falkner zmagovalka turnirja dvojic v Salsomaggioreju

bm, 03.05.2019

Tara Gorinšek, 16-letna Konjičanka, ki trenira na Ptuju, je na turnirju ITF 5. ranga v Nišu z uvrstitvijo v polfinale dosegla uspeh kariere. V četrtfinalu je trenutno 847. igralka mladinske svetovne teniške lestvice s 6-3 6-2 premagala 2. nosilko, na lestvici ITF 230 mest višje uvrščeno Nizozemko Bente Spee. Po turnirju v Subotici prejšnji teden, ko je bila četrtfinalistka, je to še en lep uspeh Gorinškove, ki je na zadnjih osmih srečanjih nanizala sedem zmag. Za prvi finale v karieri se je borila z domačo povabljenko 14-letno Lolo Radivojević, ki je v četrtfinalu izločila našo Aljo Belinger. Radivojevićeva je bila v izenačenem obračunu boljša s 6-7(3) 7-5 6-1.

Odlično je tudi ta teden na turnirju ITF 5. ranga v Abidjanu igrala Nika Strašek. Še drugi teden zapored se je uvrstila v pofinale konkurence posameznic in v finale konkurence dvojic. V posamični konkurenci je v četrtfinalu s 6-1 6-7 6-3 premagala domačinko Sadjo Colibaly, v polfinalu pa jo je tokrat s 6-4 6-2 ugnala prva nosilka, Francozinja Selya Rakki. V konkurenci dvojic se je Nika s soigralko Tess Menten iz Nizozemske uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-1 6-3 premagali prvi nosilki, Francozinji Maelie Monfils in Selyo Rakki, v finalu pa sta s 6-7(7) 3-6 izgubili s Portugalko Madaleno Peneda in Kitajko Yimei Zhao.

Na mladinskem turnirju ITF v Salsomaggioreju je Živa Falkner s soigralko Alino Charaevo iz Rusije osvojila turnir. V četrtfinalu sta bili s 6-2 6-1 boljši od Italijank Beatrice Ricci in Asie Serafini, v polfinalu pa sta s 3-6 7-5 10-4 premagali drugi nosilki, Italijanki Liso Pigato in Saro Ziodato. V finalu sta s 6-4 2-6 10-7 premagali Italijanki Matilde Mariani in Matilde Paoleti.

TUKAJ.

Izvrstna Matic Hribar in Paolo Angeli finalista TE 12 v Čakovcu

bm, 03.05.2019

Izvrstno sta se ta teden na mednarodnem turnirju TE do 12 let v Čakovcu odrezala Ljubljančan Matic Hribar in Velenjčan Paolo Angeli.

Turnir, na katerem so se igralci v četrtfinale uvrstili po nastopih v RR skupinah, od koder so med osem najboljših napredovali samo zmagovalci, je sicer prinesel odlične nastope vseh naših igralk in igralcev, saj je bilo pri dečkih v četrtfinalu pet naših igralcev, pri deklicah sta bili četretfinalistki dve.

Matic Hribar je kljub eni izgubljeni tekmi v skupini RR napredoval v četrtfinale zaradi boljšega seštevka osvojenih iger v krogu treh igralcev, ponujeno priložnost pa je izvrstno izkoristil in v četrtfinalu s 2-6 6-2 11-9 premagal Avstrijca Timothya Bezarja, nato pa v polfinalu še Britanca Henrya Besta. Ta je v četrtfinalu s 7-5 6-2 ugnal Žigo Šeška.

Paolo Angeli je bil v četrtfinalu v slovenskem obračunu s 6-7(3) 7-6(1) 10-3 boljši od Marka Retlja in je v polfinalu igral z Nizozemcem Hiddejem Schoenmakersom. Slednji je v četrtfinalu s 6-7(5) 7-5 10-6 premagal našega Luko Petroviča. Angeli je Nizozemca premagal z gladkih 6-2 6-1 in se neporažen uvrstil v finale.

V finalu bomo tako spremljali slovenski obračun trenutno drugega, Matica Hribarja in osmega igralca lestvice Tenis Slovenija, Paola Angelija.

Pri dekletih sta bili četrtfinalistki Zala Vnuk in Eva Cikajlo.

Foto: Imre Cikajlo TUKAJ.

Blaž Rola četrtfinalist challengerja v Puerto Vallarti

bm, 03.05.2019

Blaž Rola je v Mehiki zmagal še sedmič zapored in se uvrstil v četrtfinale močnega ATP challengerja z nagradnim skladom 135.500 $ v Purto Vilarti. V drugem krogu je, potem, ko je v prvem nizu rešil tri zaključne žoge nasprotnika, v tretjem nizu strl odpor 3. nosilca, Kanadčana Petra Polanskya in po dveh urah in enainpetdesetih minutah igre slavil s 7-6(7) 6-7(6) 6-1.

Blaž je zelo dobro serviral, saj je v srečanju začetni udarec izgubil samo dvakrat, po enkrat v prvem in drugem nizu tako kot Polansky, v odločilnem tretjem nizu pa je Polanyskemu servis odvzel še dvakrat za končno zmago. Izkoristek začetnega udarca je imel odličnih 68 %. Na koncu je bil v točkah boljši s 129-107.

V prvem nizu je Polansky v podaljšani igri prišel do treh zaključnih žogic, ko je vodil s 5-3 in 7-6, a je Blaž vse tri prednosti izničil in niz dobil na sedem. V tretjem nizu je povsem prevladoval, nasprotniku odvzel servis v drugi in šesti igri, nasprotniku pa prepustil vsega dvanajst točk.

V četrtfinalu bo igral z devetim nosilcem, Mirzo Bašićem iz BiH. V njunem doslej edinem obračunu je leta 2017 v dveh nizih zmagal Bašić. TUKAJ.

Polona Hercog zmagala v uvodu kvalifikacij WTA turnirja v Madridu

bm, 02.05.2019

Polona Hercog po hitrem izpadu na turnirju v Rabatu nastope nadaljuje v Madridu, kjer je na 7 mio € vrednem turnirju kot deseta nosilka nastopila v kvalifikacijah. V prvem krogu je igrala s Švicarko balkanskih korenin Viktorijo Golubić, 80. igralko lestvice WTA, katero je na turnirju v Rabatu tako kot Hercogovo izločila Rebecca Peterson. Hercogova je v Madridu začela dobro in Golubićevo premagala s 6-4 6-1. Za nastop v glavnem turnirju potrebuje še eno zmago. Njena nasprotnica v zadnjem krogu kvalifikacij bo 31-letna Nemka Andrea Petković, 66. igralka lestvice WTA, ki je v prvem krogu izločila Srbkinjo Olgo Danilović.

Na čelu močnega kvalifikacijskega žreba v Madridu je bila 18-letna Američanka Amanda Anisimova, ki pa je že v prvem krogu izgubila z Ukrajinko Marto Kostyuk. TUKAJ.

Nika Strašek v četrtfinalu Abidjana, Alja Belinger in Tara Gorinšek četrtfinalistki v Nišu, Matic Hribar in Paolo Angeli polfinalista na TE 12 v Čakovcu

bm, 02.05.2019

Nika Strašek se je še drugi teden zapored uvrstila v četrtfinale turnirja ITF 5. ranga v Abidjanu na Slonokoščeni obali. V uvodnem nastopu je tudi na drugem turnirju igrala z Aichato Keita in tudi tokrat zmagala. končni izid je bil 6-1 6-3. V četrtfinalu bo igrala s 7. nosilko, domačinko Sadjo Coulibaly. Danes bo nastopila še v četrtfinalu konkurence dvojic.

Odlično pa še naprej igrata na turnirju 5. ranga v Nišu Alja Belinger in Tara Gorinšek. Obe sta se uvrstili v četrtfinale. Belingerjeva je v tretjem krogu s 6-4 6-3 premagala Hrvatico Lucijo Čirić Bagarić in jo zdaj čaka Srbkinja Lola Radivojević, Gorinškova je bila s 6-4 4-6 6-4 boljša od Rusinje Anastasiie Gureve in bo za napredovanje v polfinale igrala z drugo nosilko, Nizozemko Bente Spee.

Med fanti je izpadel Miha Vetrih. V tretjem krogu ga je s 7-6(1) 6-1 premagal Srb Luka Stefanović.

V Čakovcu na turnirju TE 12 sta se še posebej izkazala Matic Hribar in Paolo Angeli, ki sta se uvrstila v polfinale. Turnir, na katerem so se igralci v četrtfinale uvrstili po nastopih v RR skupinah, od koder so med osem najboljših napredovali samo zmagovalci, je sicer prinesel odlične nastope naših igralk in igralcev, saj je bilo pri dečkih v četrtfinalu pet naših igralcev, pri deklicah sta bili četretfinalistki dve.

Hribar je v četrtfinalu s 2-6 6-2 11-9 premagal Avstrijca Timothya Bezarja in se bo za nastop v finale boril z Britancem Henryem Bestom. Ta je v četrtfinalu s 7-5 6-2 ugnal Žigo Šeška. Angeli je bil v četrtfinalu v slovenskem obračunu s 6-7(3) 7-6(1) 10-3 boljši od Marka Retlja in bo v polfinalu igral z Nizozemcem Hiddejem Schoenmakersom. Slednji je v četrtfinalu s 6-7(5) 7-5 10-6 premagal našega Luko Petroviča.

V polfinale se nista uspeli uvrstiti Zala Vnuk in Eva Cikajlo. Od Vnukove je bila s 6-3 6-4 boljša Japonka Mai Goto, Cikajlovo je s 6-2 6-1 izločila Slovakinja Natija Krockova.

V konkurenbci dvojic sta polfinalni obračun pri dečkih izgubila Marko Retelj in Žiga Šeško, prav tako v polfinalu sta med deklicami izpadli Nala Kovačič in Zala Vnuk. TUKAJ.

Kaja Juvan v četrtfinalu Charlestona, Nina Potočnik v četrtfinalu Sardinije; poraz Mance Pislak v Turčiji in Dalile Jakupović med dvojicami v Pragi

bm, 02.05.2019

Kaja Juvan se je na turnirju ITF WTT z nagradnim skladom 100.000 $ v Charlestonu uvrstila v četrtfinale. 19-letna Ljubljančanka je v drugem krogu po uri in tričetrt igre s 6-4 6-4 premagala avstralsko kvalifikantko, 24-letno Belindo Woolcock, 377. igralko lestvice WTA. Ob dobrem serviranju je nasprotnici štirikrat odvzela servis, sama ga je izgubila dvakrat, na koncu pa je bila v seštevku točk boljša z 79-63.

Na turnirju v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) je Nina Potočnik v drugem krogu s 6-0 6-1 odpravila 3. nosilko turnirja, 24-letno Turkinjo Basak Eraydin za katero je bil to, tako kot za Nino, prvi nastop po oktobru 2018. Potočnikova je slavila po uri in treh minutah igre, pri čemer je nasprotnici šestkrat odvzela servis, sama ga ni izgubila. Imela je odličen izkoristek prvega servisa (92%) saj je izgubila vsega dve točki na svoj prvi začetni udarec (23-25). Na koncu je bila v osvojenih točkah boljša s prepričljivih 56-28. V četrtfinalu bo igrala s francosko kvalifikantko Margot Yerolymos, 412. igralko sveta.

Slab dan pa je po šestih zaporednih zmagah v Antalyi dočakala Manca Pislak. V drugem krogu je izpadla po porazu s Turkinjo Cemre Anil, ki je bila boljša s 6-4 1-6 6-3. Obe igralki sta po petkrat izgubili začetni udarec, Pislakova pa je bila na koncu v seštevku točk celo boljša (91-90). Zelo slabo je odigrala tretji niz v katerem je zaostajala že z 0-5, se nato približala na 3-5, kar pa je bilo še vedno premalo za končni uspeh.

Dalila Jakupovič je s soigralko, Poljakinjo Paulo Kania, izgubila polfinalno tekmo na WTA turnirju v Pragi. Rusko-slovaški par Ana Kalinskaya in Viktoria Kuzmova je bil boljši s 3-6 7-6(7) 10-1. TUKAJ.

Kaja Juvan v drugi krog Charlestona, Dalila Jakupović polfinalistka turnirja dvojic v Pragi

bm, 02.05.2019

Kaja Juvan je tudi turnir ITF v ameriškem Charlestonu z nagradnim skladom 100.000 $ začela z zmago. V prvem krogu je brez težav s 6-3 6-0 odpravila srečno poraženko, 24-letno Avstralko Abbie Myers, 257. igralko lestvice WTA. Tudi v drugem krogu jo čaka igralka iz kvalifikacij. Igrala bo s še eno Avstralko, 24-letno Belindo Woolcock, 377. igralko lestvice WTA.

Na turnirju WTA v Pragi se je Dalila Jakupović s soigralko, Poljakinjo Paulo Kania uvrstila v polfinale konkurence dvojic. V četrtfinalu sta z 0-6 7-6(5) 10-7 premagali drugi nosilki Abigail Spears (ZDA) in Shuko Aoyama (JPN). V polfinalu bosta igrali z rusko-slovaškim parom Anna Kalinskaya in Viktoria Kuzmova. TUKAJ.

Arhiv novic - maj 2019

Novice in fotografije za izbrano kategorijo si lahko ogledate tukaj.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.