prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek v Nurnbergu prvič letos boljša od Ajle Tomljanović


bm


Tamara Zidanšek se je na WTA turnirju v Nurnbergu v drugem krogu še četrtič letos pomerila z Avstralko balkanskih korenin, Ajlo Tomljanović. Ta je bila v vseh treh letošnjih obračunih boljša, tokrat pa je prepričljivo slavila naša igralka. Zidanškova je zmagala s 6-3 6-4 po uri in petnajstih minutah igre.

V prvem nizu je za zmago zadostoval en brejk, ki ga je Zidanškova dosegla v osmi igri in slavila s 6-3. V drugem nizu je Tamara z dvema brejkoma hitro pobegnila na 4-0, a se je Tomljanovićeva uspela pobrati in je izid izenačila na 4-4. V deveti igri je nato Tamara še enkrat odvzela servis Avstralki, zadnjo igro na svoj servis pa nato zanesljivo dobila za končno zmago s 6-3 6-4. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 67-56 v korist Zidanškove, ki se je poleg enega polfinala letos še drugič uvrstila najmanj v četrtfinale.

Tu bo njena nasprotnica, na lestvici pet mest nižje uvrščena Rusinja, 22-letna Veronika Kudermetova. Ta je v drugem krogu s 6-0 6-4 izločila 5. nosilko turnirja, sonarodnjakinjo Ekaterino Alexandrovo. To bo njun drugi medsebojni obračun. Leta 2018 sta se pomerili na ITF turnirju v Santa Margheriti Di Puli in takrat je bila v treh nizih boljša Zidanškova.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.