Tamara Zidanšek v Nurnbergu prvič letos boljša od Ajle Tomljanović

Tamara Zidanšek se je na WTA turnirju v Nurnbergu v drugem krogu še četrtič letos pomerila z Avstralko balkanskih korenin, Ajlo Tomljanović. Ta je bila v vseh treh letošnjih obračunih boljša, tokrat pa je prepričljivo slavila naša igralka. Zidanškova je zmagala s 6-3 6-4 po uri in petnajstih minutah igre.

V prvem nizu je za zmago zadostoval en brejk, ki ga je Zidanškova dosegla v osmi igri in slavila s 6-3. V drugem nizu je Tamara z dvema brejkoma hitro pobegnila na 4-0, a se je Tomljanovićeva uspela pobrati in je izid izenačila na 4-4. V deveti igri je nato Tamara še enkrat odvzela servis Avstralki, zadnjo igro na svoj servis pa nato zanesljivo dobila za končno zmago s 6-3 6-4. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 67-56 v korist Zidanškove, ki se je poleg enega polfinala letos še drugič uvrstila najmanj v četrtfinale.

Tu bo njena nasprotnica, na lestvici pet mest nižje uvrščena Rusinja, 22-letna Veronika Kudermetova. Ta je v drugem krogu s 6-0 6-4 izločila 5. nosilko turnirja, sonarodnjakinjo Ekaterino Alexandrovo. To bo njun drugi medsebojni obračun. Leta 2018 sta se pomerili na ITF turnirju v Santa Margheriti Di Puli in takrat je bila v treh nizih boljša Zidanškova.