Tenis-Slovenija

Kranj, 31.5.2018

Finalisti DP do 18 let 2018_525_žz

Tjaša Klevišar, Rok Komac, Matic Dimic in Anja Gal

V Kranju se je v organizaciji tamkajšnjega kluba Triglav Kranj končalo poletno državno prvenstvo za fante in dekleta v starostni kategoriji do18 let.

Letošnje zelo zanimivo prvenstvo na katerem so nastopili trenutno vsi najboljši fantje v tej starostni kategoriji, pri dekletih pa so zaradi nastopov v tujini manjkale prve tri igralke, sta osvojila Matic Dimic (MaxLj) in Anja Gal (ŽtkMb).

Pri fantih Matic Dimic nadaljuje z odličnimi rezultati na domačih prvenstvih. V finalu je s 7-6(2) 6-1 premaga Roka Komca (LukaKp), ki tako še naprej ostaja brez naslova, bil pa mu je blizu tudi v kategoriji do 16 let, a je prav tako izgubil v finalu.  Trenutno vodilni igralec na letvici do 18t je tako po zimskem osvojil še poletni naslov državnega prvaka, ki je vreden toliko več, saj so nastopili prav vsi igralci, ki v mladinjski konkurenci trenutno v Sloveniji kaj pomenijo. V dosedanji karieri, ki se je začela vidno vzpenjati v zadnjih dveh letih  je bil Dimic državni prvak tudi v zadnjem letu nastopanja v kategoriji do 16 let.

V konkurenci dvojic sta naslov državnih prvakov osvojila Matic Dimic (MaxLj) in Mark Andrejič Goljar (Tr-Kr). V finalu sta s 3-6 6-2 10-5 premagala Tilna Potočnika (Jaki) in Gašperja Oblaka (Ltc).

Ema Horvat zmagovalka OP 18 v Ljubljani, v Mengšu najboljši Tim Tekavec

bm, 12.03.2018

Tekavec Tim in Berghaus Enej OP 18 Mengeš 2018_Aš_

Na OP 18 za fante v Mengšu so v nedeljo odigrali četrtfinalna in polfinalna srečanja, danes pa je bil na sporedu finalni obračun med Timom TEKAVCEM in Enejem BERGHAUSOM. V izenačenem srečanju je bil s 5-7 7-6(5) 6-0 boljši Tekavec.

Tudi v nedeljo smo  spremljali napete obračune in dober tenis, v polfinale pa so se uvrstili 1. nosilec Tim TEKAVEC (MaxLj), ki je v četrtfinalu s 6-1 7-6(5) premagal 8. nosilca Dana TROŠTA SLAPNIKA (Maja), 7. nosilec Tristan Lukas NICKEL KOŽELJ (Radom) je bil s 6-7(1) 7-5 6-0 boljši od Simona JAVORŠKA (Maja), nepostavljeni Nik JURJEVČIČ (Ltc) je s 4-6 6-3 7-6(6) premagal 4. nosilca Davida CEPAKA (Koper), še z najmanj težavami pa je v polfinale napredoval Enej BERGHAUS (ŽtkMb), ki je s 6-4 6-2 izločil 6. nosilca Jovana ILIĆA (Ltc).

V polfinalu je nato Tekavec s 6-3 6-3 izločil Koželja Nickla, Berghaus pa s 6-3 6-3 Jurjevčiča.

Na turnirju deklet sta se v finalu pomerili 1. nosilka Ema HORVAT (Tc-Lj), ki je v polfinalu s 4-6 6-0 6-0 premagala Zojo ŠTRUKELJ (ŠtkVe), in 4. nosilka Alja BELINGER (Tr-Kr), ki je bila v drugem polfinalu s 3-6 6-2 7-6(4) boljša od nepostavljene Zale ULE (Koper).

V finalu je s 6-2 6-2 slavila Ema HORVAT.

Belingerjeva je v četrtfinalu s 6-1 6-4 premagala Mio KUKOVIČ (ŽtkMb), Zuletova je bila s 6-4 6-1 boljša od Mete MARENK (TkMed).

OP do 18 let v Rogaški Slatini osvojil Marko Kovačevič, v Ljubljani najboljša Alea Bubek

bm, 12.02.2018

Kovačevič Marko_525

Marko KOVAČEVIČ (ŽtkMb) je zmagovalec odprtega prvenstva do 18 let v Rogaški Slatini. V finale se je uvrstil kot 8. nosilec turnirja in 31. igralec lestvice TS do 18 let, tu pa v izenačenem obračunu s 7-6(6) 6-4 premagal prvopostavljenega in trenutno drugega igralca lestvice do 18 let Toma AŠIČA KOVAČA (AsLit).

Kovačevič je dosegel prvo zmago po letu 2015, ko je osvojil turnir v starostni kategoriji do 14 let, sicer pa je to njegov tretji naslov na turnirjih TS.

Dekleta so nastopala v Ljubljani, kjer je bila najboljša 2. nosilka Alea BUBEK (N.Gor). V finalu je s 3-6 6-2 7-6(4) premagala 1. nosilko Noko JURIČ (ŽtkMb). To je tretji osvojen turnir do 18 let za Aleo v zadnjem letu.

Alja Belinger in Tom Ašič Kovač zmagovalca OP 18 v Ljubljani

bm, 22.01.2018

Op 18 Januar ljubljana Belinger, Kočevar,m Oblak i

V Ljubljani je konec tedna potekalo OP v starostni kategoriji do 18 let. Medtem, ko je bila pri fantih udeležba dokaj dobra je pri dekletih nastopilo samo 15 igralk. Pri fantih je naslov odšel v Litijo. Turnir je osvojil 1. nosilec Tom AŠIČ KOVAČ (AsLit), ki je v finalu, v izenačenem obračunu, s 4-6 6-2 6-3 premagal 5. nosilca Gašperja OBLAKA (Ltc).

Ašič Kovač je v polfinalu s 6-0 6-4 izločil Rubena GOSPODJINAČKEGA (Tc-Lj), Oblak je bil v drugem polfinalu z 1-6 6-2 6-3 boljši od Davida CEPAKA (Koper).

Pri dekletih je še drugop zmago v letošnji sezoni na turnirjih Tenis Slovenije vknjižila Alja BELINGER (Tr-Kr). Po zmagi na turnirju do 16 let novembra lani je bila tokrat brez konkurence tudi na turnirju do 18 let. V finalu je s 6-1 6-0 premagala Anali KOČEVAR (TkMed).

Matic Dimic zimski državni prvak 2018

Dimic in Ašič Kovač DP 18 2017_dm_525

V Mariboru se je končalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 18 let. Zimska državna prvaka sta Matic DIMIC (MaxLj) in Tina CVETKOVIČ (Radovljica).

Dimic je v finalu s 3-6 6-2 6-3 premagal Toma AŠIČA KOVAČA (AsLit).

V konkurenci dvojic sta državna prvaka pri fantih Matic DIMIC in Mark ANDREJIČ GOLJAR. V finalu sta s 5-7 6-4 10-5 premagala Tilna POTOČNIKA in Gašperja OBLAKA.