prijava_e
Tekmovanja : 2017 : fantje 18 : dvojice
Zmagovalci lige do 14 let igralci TK CC, med deklicami najboljše igralke TK Radomlje

bm, 31.08.2019

V Kranju se je s finalnim obračunom ekip TK Center Court in TK Triglav končala liga za dečke v starostni kategoriji do 14 let. Finale zaključnega turnirja so z izidom 5-1 dobili igralci TK Center Court . Za zmagovalno ekipo so točke osvojili Matic Križnik, Tim Kušter in Marko Požonec ter dvojici Križnik- Kušter in Požonec-Zver. Edino točko za ekipo iz Kranja je priigral Brin Kozinc Frelih. Priznanja je podelil Marko Umberger.

Deklice so v Radomljah v soboto odigrale polfinalni tekmi. V prvem obračunu je ekipa TK Radomlje s 4-0 premagala ekipo TK Triglav Kranj. Za zmagovalke so bile uspešne Ana Lanišek, Maša Viriant, Eva Cikajlo in dvojica Lanišek-Cikajlo. Mesto drugega finalista gre ekipi ŽTK Maribor, ki je s 4-0 premagala ekipo ŠD_LTA. Za Mariborčanke so točke osvojile Anamari Žnuderl, Lija Mumlek in Nala Kovačič ter dvojica Žnuderl-Petelinšek.

V nedeljskem finalu je slavila ekipa TK Radomlje, ki je bila od Mariborčank boljša s 3-0. Za ekipo Radomelj so bile uspešne Ana Lanišek, Maša Viriant in Eva Cikajlo.Priznanja je podelil Miran Kraševec.

Fotografije iz finalnih tekem si lahko ogledate TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman - intervju

gb, 31.08.2019

Tom Kočevar Dešman je 29-letni teniški igralec, dolgoletni reprezentant in zadnja leta član ekipe, ene najboljših teniških igralk na svetu, Španke Garbiñe Muguruza. Na največjem slovenskem teniškem turnirju Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu je vedno pustil dober vtis, hkrati pa je po Niku Razboršku postal drugi Slovenec, ki se je skozi kvalifikacije prebil v glavni del turnirja – leta 2014 je v zadnjem krogu premagal 1. nosilca kvalifikacij, Hrvata Nikolo Mektića. Od letošnjega chalengerja ni pričakoval večjih in ambicioznejših rezultatov, saj je teniško kariero za osem mesecev postavil na stranski tir.

Tom je v Portorožu zmagal na odprtem prvenstvu za člane (v finalu je premagal Svena Laha), a izgubil v 1. krogu proti Srbu Miljanu Zekiću in to kljub dvema zaključnima žogama, ki jih je imel v podaljšani 13. igri drugega niza: »Ocena tekem v Portorožu je pozitivna. To je letos šele tretji turnir in z igro sem zadovoljen. Odigral sem tri dobre tekme in v glavnem delu challengerja skoraj zmagal (smeh…). Osem mesecev nisem igral, zadnja dva meseca le treniral. Potreboval sem teniški oddih. Lani sem sezono zaključil z zmago in finalom v Grčiji, a užival nisem.«

Kočevar Dešman bo nadaljeval s turnirji nižjega nivoja, pomemben pa je tudi njegov korak v izobraževalnem smislu. Vpis na študij managementa na Danskem je vsekakor zrela odločitev igralca, ki se še vedno počuti bolje, kot pa kaže njegova trenutna uvrstitev na ATP lestvici – 668.). »Konec marca sem dobil občutek, da bi lahko ponovno začel z resnimi treningi. Od takrat sodelujem s kondicijskim trenerjem Leom Kostićem, ki deluje v RC Sport Fizio v Ljubljani. To je center, ki ga vodi Jani Griljc. V štirih mesecih so me odlično fizično pripravili in ponovno uživam v tenisu. Pri teniških treningih mi pomaga Peter Pevc, veliko, morda še največ pa sparingiram z Nikom Razborškom,« dodaja o delu v zadnjem obdobju Tom.

Zanimivo delo opravlja tudi kot sparing partner v ekipi španske zvezdnice Garbiñe Muguruza, ki se je svetovnega teniškega vrha dotaknila na OP Francije 2016 in v Wimbledonu 2017, trenutno pa se sooča s krizo, saj je izgubila v 1. krogu OP ZDA, njena uvrstitev na lestvici WTA (25.) pa ne sodi v rubriko dvakratne grand slam zmagovalke.

Ob koncu pogovora se je Tom dotaknil še turnirja v Portorožu: »Turnir Zavarovalnica Sava Slovenia Open je super. Imamo vsaj en turnir in to je 100x bolje kot, da ne bi imeli ničesar. Tu sem skoraj doma, saj je moja partnerica iz Kopra. Naši mladi igralci so morda prešibki za ta nivo turnirjev, a žal pri nas nimamo serije futures in zato je njim precej težje.«Tom Kočevar Dešman bo igral še dva turnirja, potem pa ga čaka že akcija v Davisovem pokalu, ko Slovenija gostuje proti Egiptu v Kairu.

Tekst: Gašper Bolhar, foto: Sportida TUKAJ.

Tomas Lipovšek Puches poražen v polfinalu Tabarke, konec za Toma Kočevarja Dešmana, Blaža Kavčiča in Veroniko Erjavec

bm, 31.08.2019

Tomas Lipovšek Puches se je še drugi teden zapored uvrstil v polfinale turnirja ITF v Tabarki (15.000 $) in tudi tokrat je nastope prav tu tudi končal. V četrtfinalu je s 6-2 7-5 premagal Andreya Chepeleva. V polfinalu je igral z Argentincem Tomasom Etcheverryem in izgubil z 1-6 2-6. Tudi v konkurenci dvojic je končal v polfinalu, kjer sta s soigralcem Matiasom Zukasom tekmo predala.

V četrtfinalu se je tokrat v Bratislavi na enako vrednem turnirju ustavil Tom Kočevar Dešman. Napredovanje v polfinale mu je preprečil četrti nosilec Rus Kirill Kivattsev, ki je bil boljši s 7-6(4) 6-1.

Prav tako v četrtfinalu je izgubila Veronika Erjavec na turnirju ITF (25.000 $) v Pragi. S 6-1 6-1 jo je premagala Nemka Julyette Steur.

Kot zadnji je danes na Mallorci v četrtfinalu ATP challengerja nastopil Blaž Kavčič. Njegov nasprotnik je bil Italijan Matteo Viola, 238. igralec lestvice ATP. Violo smo spremljali v Portorožu, kjer se je poslovil v osmini finala po porazu s Francozom Lestiennom. V osmini finala je na Mallorci v treh nizih izločil Andya Murraya, v četrtfinalu pa je bil prepričljivo boljši še od Kavčiča. Viola je slabil s 6-2 6-1. TUKAJ.

Živa Falkner ustavljena v polfinalu Gyora, s Pio Lovrič finalistki turnirja dvojic

bm, 31.08.2019

Na turnirju ITF 2. ranga v madžarskem Gyoru je ta teden odlično nastopila Živa Falkner, ki se je uvrstila v polfinale, tu pa je nastope med posameznicami končala.

V prvem krogu je s 6-2 6-2 premagala Kazahstanko Anastasio Astakhovo, v drugem pa je s 4-6 6-4 6-0 presenetila drugo nosilko Italijanko Eleonoro Alvisi, 81. mladinko sveta. V četrtfinalu je igrala z Latvijko Patricio Spaka, 153. mladinko sveta s katero sta se lani pomerili na evropskem prvenstvu do 16 let v Moskvi in takrat je bila boljša Latvijka. Tokrat se ji je Živa oddolžila za poraz in zanesljivo slavila s 6-4 7-5. V polfinalu je bila Živina nasprotnica 3. nosilka, Francozinja Julie Belgraver, ki je bila boljša s 6-1 6-0.

Še en odličen nastope je za našima najboljšima mladinkama tudi v konkurenci dvoijic, kjer sta bili finalistki. V finalu sta igrali z Nemkama Maro Guth in Julio MIddendorf in izgubili s 3-6 2-6.

Po četrtfinalu v Szekesfehervaru prejšnji teden je Pia Lovrič ta teden nastope končala v drugem krogu. S 6-4 6-2 jo je ustavila izvrstna 16-letna Hrvatica Antonia Ružić, prejšnji teden finalistka turnirja v Szekesfehervaru, ko je na poti do finala izločila tudi našo Živo Falkner.

TUKAJ.

Aljaž Bedene preko devetindvajsetega nosilca v tretji krog OP ZDA, med dvojicami uspešna Dalila Jakupović; Konec za Tamaro Zidanšek, Katarino Srebotnik in Andrejo Klepač

bm, 30.08.2019

Aljaž Bedene je na OP ZDA v New Yorku v drugem krogu po štirih urah izenačenega boja s 4-6 6-7(3) 6-2 7-5 7-6(4) premagal 29. nosilca Francoza Benoita Pairea in se prvič v karieri uvrstil v tretji krog OP ZDA. V tretjem krogu je doslej nastopil še dvakrat in sicer po enkrat v Wimbledonu in Rolland Garrosu.

V začetku srečanja Aljažu ni kazalo najbolje saj je Francoz izjemno serviral in z enim brejkom prvi niz dobil s 6-4. V drugem nizu sta oba igralca dosegla po en brej, v podaljšani igriu pa je bil še enkrat boljši Paire. V tretjem nizu je Aljaž nasprotniku odvzel servis v prvi in sedmi igri ter znižal na 1-2, četrtem nizu pa je Paire z brejkom že vodil s 5-3 a mu je Aljaž nato dvakrat zapšored odvzel servis in niz dobil s 7-5. Tudi peti niz se ni začel po željah našega igralca saj je že v drugi igri izgubil servis in Francoz je povedel s 4-1. Aljaž je z re-brejkom v sedmi igri postavil stvari na začetek in tekmo pripeljal v odločilno podaljšano igro petega niza. V tej je bilo samo vprašanje časa, ko bo Pairu dokončno popustila zbranost in to se je zgodilo, ko je svoj servis izgubil osmo in deseto točko podaljšane igre, kar je Aljaž spretno izkoristil in se zasluženo veselil velike zmage in napredovanja v tretji krog.

Statistično podatki povedo, da je bil Francoz danes zelo ranljiv saj je ob 73 winnerjih (Aljaž 41) naredil kar 99 neprisiljenih napak (59). Aljaž je dosegel 15 asov (16) in naredil 13 dvojnih napak (Paire 21 dvojih napak). Na koncu je bil naš igralec boljši za 13 točk ( 199-186). Francoz je poraz težko prenesel saj si je ob koncu srečanja privoščil nepšportno potezo in Aljažu ni čestital za zmago, temveč je odvihral iz igrišča.

Aljažev nasprotnik v tretjem krogu bo 6. nosilec, 22-letni Nemec Alexander Zverev. Tudi Zverev je za napredovanje v tretji krog potreboval pet nizov v katerih je bil boljši od Američana Francesa Tiafoa.

V konkurenci dvojic smo videli štiri slovenske nastope in le eno zmago. Izgubile so Tamara Zidanšek, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik, uspešna pa je bila Dalila Jakupović, ki igra v paru z Američanko Sabrino Santamario. V prvem krogu sta s 6-1 6-0 premagali Američanki Francesco Di Lorenzo in Ann Li. TUKAJ.

TK Triglav Kranj in TK CC za ligaški naslov v ligi do 14 let

bm, 29.08.2019

V Kranju se v organizaciji domačega teniškega kluba odvija zadnje dejanje letošnje lige za dečke v starostni kategoriji do 14 let. V play off so se uvrstile ekipe TK Triglav Kranj, TK CC, ŽTK Maribor in TK Spin Medvode.

Danes sta bila na sporedu polfinalna obračuna v katerih pa dvomov o zmagovalcih ni bilo. Obe tekmi sta se končali z identičnim izidom slavili pa sta ekipi TK Triglav Kranj in TK CC, ki bosta v petek odločali o zmagovalcu lige.

Ekipa TK Triglav Kranj je s 6-0 premagala ekipo TK Spin Medvode. Za Kranjčane so točke prispevali Jaka Golob, Luka Videnovič, Jan Bukovec, Brin Kozinc Frelih ter dvojici Luka Videnovič- Max Stollecker in Jan Bukovec-Mark Bernard.

Ekipa TK CC je bila s 6-0 boljša od ekipe ŽTK Maribor, za zmagovalce pa so bili uspešni Matic Križnik, Tim Kušter, Marko Požonec, Filip Zver in dvojici Matic Križnik-Luka Albreht ter Tim Kušter-Matic Hribar.

V petek bosta v Radomljah na sporedu polfinalna obračuna deklic. TUKAJ.

Aljaž Jeran, Tara Gorinšek, Tara Katarina Milić in Alja Belinger v četrtfinalu turnirja ITF v Domžalah

bm, 29.08.2019

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Domžalah se med fanti odlično drži Radomeljčan Aljaž Jeran, ki je dosegel še tretjo zmago in se kot edini Slovenec uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je v slovenskem obračunu s 6-3 6-1 premagal Žigo Kovačiča. V četrtfinalu ga zdaj čaka obračun s 1. nosilcem Francozom Leom Raquinom, 287. mladincem sveta.

Izvrstna so ta teden dekleta saj so se v četrtfinale uvrstile tri naše igralke. Tara Gorinšek je v domačem obračunu s 6-2 6-2 premagala Elo Nalo Milić, Tara Katarina Milić je bila s 6-7(2) 7-6(3) in 6-4 boljša od Sare Zalukar, Alja Belinger pa je s še eno odlično predstavo izločila 2. nosilko, Čehinjo Denise Hrdinkovo. V četrtfinalu se bosta med seboj pomerili Tara Katarina in Alja ter odločili o polfinalistki.

V konkurenci dvojic sta se v četrtfinale uvrstila Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik, ki sta s 6-4 3-6 10-5 izločila prva nosilca Francoza Raquina in Rusa Zhzhenova. Brez boja sta v četrtfinale napredovala Aljaž Kirbiš in Lun Obrul.

Pri dekletih sta četrtfinalistki konkurence dvojic Pia Marija Rebec in Eva Muller Uhan. V drugem krogu sta s 6-2 6-4 premagali prvi nosilki Francozinjo Nino Radovanović in Italijanko Greto Schieroni. V četrtfinale so vsaka s svojo soigralko napredovale še Tara Gorinšek, Alja Belinger in Tjaša Klevišar. TUKAJ.

Blaž Kavčič, Veronika Erjavec, Tom Kočevar Dešman in Tomas Lipovšek Puches četrtfinalisti, konec za Blaža Rolo in Manco Pislak

bm, 29.08.2019

Blaž Kavčič je na ATP challengerju na Mallorci v tretjem krogu igral z Ukrajincem Sergiyem Stakhovskym in brez težav slavil s 6-4 6-3.

Veronika Erjavec odlično igra na turnirju ITF WTT v Pragi (25.000 $), kjer se je prvič v karieri uvrstila v četrtfinale turnirja tega ranga. V drugem krogu je s 6-4 6-4 premagala Ukrajinko Maryno Chernyshovo, 400. igralko lestvice WTA in zabeležila še peto zmago na turnirju. Tri zmage je dosegla v kvalifikacijah. V četrtfinalu bo igrala z Nemko Julyette Steur.

Podoben uspeh pa ni uspel Manci Pislak na enako vrednem turnirju na Dunaju, kjer je srečanje drugega kroga proti Madžarki Luki Reca Jani sicer odlično začela in povedla s 4-1, nato pa izgubila pet iger zapored in prvi niz s 4-6. Tudi v drugem se ni uspela pobrati in Madžarka, ki je v prvem krogu izločila Nino Potočnik, je bila na koncu boljša s 6-4 6-3.

Nekoliko presenetljiv je tudi poraz Blaža Role v tretjem krogu ATP challengerja v Comu. Blaž je bil 4. nosilec turnirja, v tretjem krogu pa je moral premoč priznati Nemcu Danielu Altmaierju, ki je bil boljši s 3-6 6-3 6-4.

Zato pa gre bolje Tomu Kočevarju Dešmanu in Tomasu Lipovšku Puchesu, ki sta se na turnirju ITF v Bratislavi in Tabarki (15.000 $) uvrstila v četrtfinale. Kočevar Dešman je na Slovaškem v drugem krogu s 6-4 3-6 6-4 premagal domnačega srečnega poraženca Juraja Masarja in bo v četrtfinalu igral s 4. nosilcem Rusom Kirillom Kivattsevim. Lipovšek Puches je v Tuniziji v drugem krogu s 6-2 6-1 premagal domačega povabljenca Majeda Kilanija. V četrtfinalu bo igral s 4. nosilcem Rusom Andreyem Chepelevim.

TUKAJ.

Aljaž Bedene danes v drugem krogu OP ZDA z Benoitom Pairom

bm, 29.08.2019

Aljaž Bedene je z zmago začel nastope na OP ZDA v New Yorku. V prvem krogu je zanesljivo opravil s 26-letnim Slovakom Jozefom Kovalikom, 362. igralcem lestvice ATP. Aljaž je zmagal s 6-3 6-4 7-5 po dveh urah in sedemnajstih minutah igre. V drugem krogu bo igral z 29. nosilcem Francozom Benoitom Pairom s katerim sta se doslej pomerila sedemkrat, za eno zmago pa vodi Paire. Zadnjo tekmo sta odigrala na pesku v Marrakechu, ko je s 3-6 6-4 7-5 zmagal Francoz. Tekma se je začela ob 18.45 uri.

Konec pa je nastopov naših deklet v posamični konkurenci. Po Tamari Zidanšek se je v prvem krogu poslovila še Polona Hercog. S 6-3 4-6 6-4 jo je premagala Američanka Danielle Collins, 35. igralka sveta. Srečanje je trajalo dve uri in sedemindvajset minut, igralki pa sta bili zelo izenačeni tako, da so o zmagovalki odločale malenkosti. Hercogova ni izkoristila boljšega začetnega udarca saj je od desetih break priložnosti izkoristila samo dve, Američanka na drugi strani od štirih tri. Collinsova je dosegla 28 winnerjev (23) in naredila 33 neprisiljenih napak (35). Na koncu je bila boljša za sedem točk (101-94). TUKAJ.

Blaž Rola, Veronika Erjavec in Manca Pislak v osmino finala

bm, 28.08.2019

Blaž Rola se je uvrstil v osmino finala na ATP challengerju z nagradnim skladom 46.600 € v Comu. V drugem krogu je s 7-5 6-4 premagal italijana Giulia Zeppierija, 470. igralca lestvice ATP. Za napredovanje v četrtfinale bo igral z Nemcem Danielom Altmaierjem, ki nastopa z zaščoitenim rankingom, trenutno pa je na 450. mestu lestvice ATP.

Na turnirju ITF v Pragi (25.000 $) je zmago slavila Veronika Erjavec. Po uspešno opravljenih kvalifikacijah je v prvem krogu glavnega turnirja s 6-3 2-6 6-4 premagala 4. nosilko, Švicarko Danielo Seguel, 264. igralko lestvice WTA. V osmini finala bo igrala z Ukrajinko Maryno Chernyshovo.

Na istem trunirju je po uspešnih kvalifikacijskih nastopih v prvem krogu izgubila Nika Radišič. Z 1-6 7-6(6) in 6-2 jo je premagala 8. nosilka Ana Sofia Sanchez iz Mehike, 321. igralka lestvice WTA.

Na turnirju ITF v Vrnjački Banji (15.000 $) je Noka Jurič izgubila tekmo prvega kroga glavnega turnirja v katerega se je uvrstila kot srečna poraženka. S 7-5 6-3 jo je premagala Grkinja Galatea Mesochoritou.

Na turnirju ITF na Dunaju (25.000 $) se je v omsino finala uvrstila Manca Pislak. Po odpovedi Nastje Kolar je igrala s srečno poraženko Španko Paulo Arias Manjon, katero je prav Manca premagala v zadnjem krogu kvalifikacij. Takrat sta odigrali tri nize, tokrat pa je Pislakova oddala samo dve igri in slavil z gladkih 6-2 6-0. V osmini finala bo igrala z Reko Luco jani, ki je v prvem krogu izločila našo Nino Potočnik.

Na istem turnirju je v prvem krogu izgubila Pia Čuk. S 6-1 6-4 je bila boljša Slovkinja Jana Jablonovska.

TUKAJ.

Trije fantje in šest deklet v tretji krog turnirja ITF v Domžalah

bm, 28.08.2019

Na turnirju ITF 4. ranga v Domžalah po drugem krogu ostajajo v igri trije fantje in šest deklet. Pri fantih so bili uspešni Žiga Kovačič, ki je s 7-6(5) 6-2 izločil 10. nosilca Alessia Tramontina, Aljaž Jeran je bil s 6-3 6-0 boljši od Avstrijca Paula Schmoelzerja, Blaž Vidovič pa je v slovenskem obračunu s 7-5 6-2 premagal Maja Premzla. V tretjem krogu se bosta med sabo pomerila Kovačič in Jeran, Vidovič pa bo igral z zmagovalcem turnirja v Mariboru Hrvatom Poljičakom.

Pri dekletih se je v tretji krog uvrstilo šest Slovenk. Tjaša Klevišar je v slovenskem obračunu premagala Majo Radišič, napredovale pa so še Zala Ule,Tara Gorinšek, Alja Belingar in sestri Tara Katarina ter Ela Nala Milić. Tudi pri dekletih bomo spremljali slovenski obračun med 13-letno Elo Nalo Milić in štiri leta starejšo Taro Gorinšek. TUKAJ.

Končana je liga do 14 let, play off v Kranju in Radomljah

bm, 28.08.2019

Končalo se je ligaško trekmovanje v starostni kategoriji do 14 let. Pri deklicah je nastopilo osem, pri dečkih enajst ekip, ki so bile razdeljene v skupine. Najboljše so se uvrstile v play off, ki bo na sporedu ta konec tedna.

Pri dečkih je v skupini A brez poraza prvo mesto osvojila ekipa TK CC. V skupini B je bila prav tako brez poraza najboljša ekipa TK Triglav Kranj. V skupini C je prvo mesto osvojila ekipa TK Spin Medvode, drugo mesto pa ekipa ŽTK Maribor. Te štiri ekipe so se tudi uvrstile na zaključni turnir.

Pri deklicah je bila v skupini A prva ekipa TK Radomlje, drugo mesto je osvojila ekipa ŠD LTA. V skupini B je prvo mesto osvojila ekipa ŽTK Maribor, drugo ekipa Triglav Kranj A. Te štiri ekipe so udeleženke play offa.

Dečki bodo o zmagovalcu lige odločali na zaključnem turnirju, ki bo v Kranju v četrtek in petek z začetkom ob 10.30 uri.

Zaključni turnir deklic bo v Radomljah v petek in soboto z začetkom ob 10. uri.

Rezultate tekem in uvrstitve ekip si oglejte TUKAJ.

V Domžalah po prvem krogu ostaja v igri sedem fantov in deset deklet

bm, 27.08.2019

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Domžalah so fantje in dekleta odigrali tekme prvega kroga. Slovensko zastopstvo se je prepolovilo, v drugi krog se je uvrstilo sedem fantov in deset deklet.

Pri fantih so bili uspešni Lukas Tristan Nickel Koželj, Žiga Kovačič, Aljaž Jeran, Matic Križnik, Blaž Vidovič, Maj Premzl in Miha Vetrih.

Dekleta so bila še enkoliko uspešnejša. V drugem krogu bodo tako nastopile Manca Lampret, Maja Radišič, Tjaša Klevišar, Pia Poglajen, Ela Nala Milić, Tara Gorinšek, Ana Lanišek, Pia Marija Rebec, Tara Katarina Milić in Alja Belinger.

TUKAJ.

Tamara Zidanšek dobro igrala v New Yorku, a se kljub temu poslavlja od turnirja; v torek zvečer nastopa Polone Hercog in Aljaža Bedeneta

bm, 27.08.2019

Tamara Zidanšek je prva izmed treh slovenskih predstavnikov v posamičnem delu turnirja na OP ZDA opravila nastop in se kljub dobri igri tudi takoj poslovila. Njena nasprotnica je bila odlična Hrvatica, 28-letna Petra Martić, 22. igralka lestvice WTA . V dve uri dolgem srečanju je Martićeva slavila s 6-4 4-6 6-1. Hrvatica je odlično servirala saj je imela izkoristek prvega servisa 79 in drugega 55 %. Zidanškova je imela izkoristek prvega servisa 62, drugega pa samo 30 %, kar je tudi nagnilo tehtnico na stran Martićeve. Ta je dosegla 23 winnerjev in naredila 20 neprisljenih napak, Zidanškova je ob 24 winnerjih naredila 36 neprisiljenih napak. Tamara je servis izgubila petkrat, Martićeva samo dvakrat. Na koncu je bila Hrvatica v osvojenih točkah boljša s 97-78. Tamara se je tako še drugo leto zapored poslovila v prvem krogu.

V torek zvečer bosta nastopila Polona Hercog, ki bo igrala z Američanko Danielle Collins in Aljaž Bedene, ki se bo pomeril s Slovakom Jozefom Kovalikom. TUKAJ.

Blaž Kavčič v osmino finala Mallorce; Manca Pislak, Veronika Erjavec, Nika Radišič in Noka Jurič uspešne v kvalifikacijah turnirjev ITF

bm, 27.08.2019

Blaž Kavčič ta teden nastopa na ATP challengerju na Mallorci (46.600 €). V prvem krogu je s 6-1 7-6(1) premagal Španca Gerarda Granollersa. V drugem je bil nato s 6-3 6-2 boljši še od Francoza Quentina Halysa. V tretjem krogu bo njegov nasprotnik Rus Sergiy Staskhovsky, 146. igralec lestvice ATP.

Na turnirju ITF WTT na Dunaju (25.000 $) je upešno opravila kvalifikacije Manca Pislak. V finalnem obračunu je v dramatičnem zaključku super tie-brejka, potem, ko je ubranila štiri meč žoge nasprotnice premagala Španko Paulo Arias Manjon (ITF 147). Manca je slavila s 6-4 5-7 17-15. V prvem krogu glavnega turnirja se bo pomerila z Nastjo Kolar. V prvem krogu je že nastopila Nina Potočnik in s 6-7(4) 4-6 izgubila z Madžarko Reko Luco Jani. V žrebu Dunaja je še Pia Čuk, ki bo v prvem krogu igrala z Jano Jablonovsko iz Slovaške.

Na enako vrednem turnirju v Pragi sta se skozi kvalifikacije v glavni turnir prebili Nika Radišič in Veronika Erjavec. Veronika je zmagala trikrat, pri čemer je tekmo drugega kroga proti Aneti Kladivovi iz Češke dobila s 6-7(5) 6-1 11-9, Nika dvakrat, ker je bila v prvem krogu prosta.

V Vrnjački Banji sta na turnirju ITF (15.000 $) v kvalifikacijah nastopili Noka Jurič in Nika Zupančič Obe sta se prebili v zadnji krog, tu pa obe izgubili, a je Noka Jurič nato v glavni turnir napredovala kot srečna poraženka.

V kvalifikacijah 25.000 $ vrednega moškega turnirja v Gyoru je v kvalifikacijah nastopilDomen Gostinčar in izgubil, v glavni turnir pa je že uvrščen Nik Razboršek.

Na turnirju v Bratislavi (15.000 $) je nastopil Tom Kočevar Dešman, ki je v prvem krogu s 6-3 6-0 premagal Avstrijca Filipa Misolica.

Na turnirju ITF v Tabarki (15.000 $) je v prvem krogu Tomas Lipovšek Puches s 6-4 6-2 premagal Italijana Alessandra Coppinija.

V italijanskem Comu bo na ATP Challengerju (46.600 $) v sredo prvič nastopil Blaž Rola, ki bo igral z Italijanom Giuliom Zeppierijem. TUKAJ.

Mladinci in mladinke zaključujejo nastope na seriji turnirjev ITF v Domžalah, znani kvalifikantje

bm, 26.08.2019

Serija treh turnirjev ITF se bo prihodnji teden končala v Domžalah. Tudi tu bo nastopilo okrog 200 igralcev in igralk na turnirju 4. ranga in to bo nova priložnost za dokazovanje tudi za domače igralce in igralke.

Najvišje postavljen slovenski igralec na turnirju je Jan Kupčič, nastopil bo tudi zmagovalec Maribora Mili Poljičak, novo priložnost za dokazovanje pa bo dobil Maj Premzl, ki je izvrstno igral v Mariboru.

Pri dekletih je na lestvici ITF najvišje uvrščena Tara Gorinšek, na dober rezultat pa lahko tudi tokrat računajo Tjaša Klevišar, Tara Katarina Milić in ostala naša dekleta.

Pri fantih so bili v kvalifikacijah s po tremi zmagami uspešni Tim Tekavec, Maj Najvirt Kolarič in Marsel Žnuderl.

Pri dekletih je v zadnjem krogu kvalifikacij nastopila Alja Belinger, ki je bila prva nosilka in je bila v prvem krogu prosta. Tudi ona je zmagala in se uvrstila v glavni turnir. Ta se začne v torek.

Žreb in razpored tekem bo objavljen zvečer. TUKAJ.

V Ljubljani se je končal veteranski turnir ITF Ljubljana Tivoli Open 2019

bm, 25.08.2019

V Ljubljani se je v nedeljo končal mednarodni veteranski turnir ITF 4. ranga, ki ga je tretje leto zapored organiziralo ŠD Tivoli. Tokratna izvedba je privabila več kot 120 igralcev in igralk iz 16 držav, prijavljenih je bilo celo 155 igralcev in igralk. Izjemno vzdušje vse dni, zadovoljni nastopajoči s številnimi pohvalami organizatorjem, bogate nagrade za vse in uspel petkov players party z Dj-em in glasbeno gostjo ter več kot 150 obiskovalci je le nekaj dejstev, ki ljubljanski turnir delajo vse bolj prepoznaven in priljubljen med veterani in veterankami doma in v tujini. Med nastopajočami je bil tudi aktualni kapetan nemške ženske Fed cup reprezentance in nekdanji trener Anastasije Miškine Jens Gerlach, ki prav tako ni skoparil s pohvalami, še posebej ga je navdušilo izjemno vzdušje ob igriščih in veliko število obiskovalcev, ki so vse dni bodrili nastopajoče.

Po kategorijah so bili doseženi naslednji zaključni rezultati:

M 35+ Aleš Maček - Jure Jamšek 6-0 6-0,

M40+ Miha Oberstar - Uroš Ključar 6-1 6-3,

M45+ zmagovalec skupine RR Jens Gerlach (Nem), 2. mesto Gilles De Gouy (Nzl)

M50+ Michael Braeuer (Aut) - Igor Božičnik 7-6(6) 6-1 6-2

M 55+ Janez Škrjanec -Miloš Kunavar 7-5 6-1

M 60+ Ivan Zaprianov (Bol) - Zmago Tanjšek 6-2 6-4,

M 65+ Anton Prešeren - Donato Abbatessa (Ita) 6-1 4-6 6-1,

M 70+ Marjan Furlan - Štefan Seme 6-1 6-0,

M 75+ Ivo Drenovec - Rikardo Grizilo 6-0 3-6 6-3,

M 80+ zmagovalec skupine RR Adrian Alle (Aus), 2. mesto Janez Podlogar

Ž 35+ Evgenya Tarnovskaya (Rus), 2. mesto Alenka Hiti

Ž 50+ zmagovalka skupine RR Irena Koželj, 2. mesto Simona Kolbl

Ž 60+ zmagovalka skupine RR Vera Pajenk, 2. mesto Vesna Stanko

MD 35+ Peter Pevc in Samo Amon - Simon Gradišar in Elvin Omanovič 6-2 6-0

MD 50+ Milan Dimitraškovič in Igor Knafeljc - Sergey Korolkov (Rus) in Igor Lelenc (Mda) 7-5 7-5.

MD 55+ Alessandro Mezzavilla in Paolo Persi (Ita) - Miran Stefanovič in Bojan Vajda 6-4 6-1

ŽD 35+ zmagovalki RR Tadeja Florjančič Zupančič in Kim Remškar, 2. mesto Alenka Hiti in Evgenya Trnovskaya

MXD 35+ zmagovalca RR Alenka Hiti in Simon Gradišar, 2. mesto Trudie Von Huben in Gilles De Gouy (Nzl) 7-6(4) 7-6(1).

MXD 50+ Irena Koželj in Tone Prešeren - Vera Pajenk (Slo) in Allesandro Mezzavilla (Ita) 6-4 6-4



Fotografije iz turnirja najdete TUKAJ.

Jerčijev memorial - vabilo

bm, 25.08.2019

Teniško društvo Slovan vabi na 5. Jerčijev memorial, ki bo potekal 31. avgusta v športnem parku Slovana na Kodeljevem.

Ostale podrobnosti preberite TUKAJ.

S finalnim porazom Filipa Jeffa Planinška se je končal turnir ITF v Mariboru, poraz tudi za dvojico Lovrič in Falkner v Szekesfehervaru

bm, 24.08.2019

V Mariboru se je na igriščih ŽTK s finalnimi obračuni končal drugi iz serije treh turnirjev ITF, ki se avgusta odvijajo v Sloveniji.

Pri fantih je v finalu nastopil Filip Jeff Planinšek, drugi nosilec turnirja, ki je imel za sabo izjemno serijo desetih zaporednih zmag in osvojen naslov na turnirju ITF istega ranga v Kranju. Nasproti mu je stal Hrvat, 15 letni Mili Poljičak, 441. igralec lestvice ITF in eden najbolj perspektivnih hrvaških mladincev. V izenačenem obračunu je bil Poljičak boljši s 7-6(5) 6-3 in se je veselil drugega naslova letos na turnirjih ITF in tudi drugega v karieri. Filip Jeff ostaja pri skupaj treh naslovih v karieri.

Pri dekletih je bila najboljša 17-letna Kamila Neradova iz Češke za katero je to prvi turnir ITF v karieri, zato je morala v kvalifikacije in je do finala nanizala sedem zmag, turnir pa z osmo zmago zaključila vproti leto dni mlajši Slovakinji Sari Suchankovi. Neradova je bila boljša s 7-6(2) 7-6(4).

Na turnirju ITF 2. ranga v madžarskem Szekesfehervaru sta Pia Lovrič in Živa Falkner izgubili finalni obračun. S 6-1 6-1 sta ju premagali Belorusinja Evialina Laskevich in Linda Noskova. TUKAJ.

Izvrsten tenis in zadovoljni udeleženci, več kot 120 igralcev in igralk, na veteranskem turnirju ITF v Tivoliju

bm, 24.08.2019

V Ljubljani v športnem parku Tivoli poteka mednarodni veteranski turnir ITF 4. ranga. Organizatorji tretjega turnirja po vrsti so na prvih dveh, ki sta bila petega ranga poskrbeli za dobro počutje igralcev in igralk, tako da jih letos na turnirju Ljubljana Tivoli Open 2019 nastopa kar 120 iz 16 držav, turnir pa si je že pridobil sloves enega najbolje organiziranih veteranskih turnirjev v regiji in tudi širše.

V sredo in četrtek so bile odigrane tekme prvega in drugega kroga ter nekaj tekem dvojic, v petek pa smo že spremljali polfinalne obračune v posameznih kategorijah. Večina končnih obračunov bo v soboto, ko bo ob 15. uri tudi podelitev priznanj, turnir pa se bo končal v nedeljo.

V kategoriji M 70+ sta se v finale uvrstila Štefan Seme in Marjan Furlan. V kategoriji 65+ se bosta za zmago borila Tone Prešeren in Donato Abbatessa (Ita). V kategoriji 60+ sta finalista Zmago Tanjšek in Ivan Zaprianov (Bol). V kategoriji 55+ so polfinalisti Miran Stefanovič, Janez Škrjanec, Branko Guna in Miloš Kunavar. V kategoriji 50+ so se v polfinale uvrstili Rok Hojs, Michael Braeuer (Aut), Igor Božičnik in Aleš Pustoslemšek.

V kategoriji 45+ smo v najbrž najbolj kvalitetnem srečanju dneva spremljali obračun Jensa Gerlacha (Nem) in Gillesa De Gouya (Nzl), ki sta tudi vodilna v RR skupini. Srečanje je dobil Gerlach s 6-1 4-6 6-2.

V kategoriji 40+ sta finalista Miha Oberstar in Uroš Ključar V kategoriji 35+ sta finalista Nejc Kapelj in Aleš Maček . Pri ženskah sta v RR skupini 35+ v vodstvu Evgenya Trnovskaya (Rus) in Alenka Hiti. V skupini 50 + pa je dve zmagi dosegla Simona Kolbl. V skupini 60 + je s tremi zmagami v vodstvu Vera Pajenk.

V petek so bili na posredu še obrauni dvojic, skupaj ji je nastopilo 31, ob 19. uri pa je bil players party z žrebanjem praktičnih nagrad med vse udeležence turnirja.

Večerno dogajanje je z vrtenjem glasbe popestril DJ, nekaj skladb pa je zapela odlična 15-letna Neža Tuma.

Sobotni razpored igranja, tekme se začnejo ob 10. uri, in žreb najdete tukaj , nekaj fotografij turnirskega dogajanja pa si lahko ogledate TUKAJ.

V ponedeljek se v New Yorku začenja OP ZDA, prva bo v ponedeljek nastopila Tamara Zidanšek

bm, 23.08.2019

Na OP ZDA v New Yorku, zadnjem turnirju za grand slam letošnje teniške sezone, so naši igralci in igralke dobili nasprotnike v glavnem turnirju.

Naš edini predstavnik v moški konkurenci Aljaž Bedene bo v prvem krogu igral proti Slovaku Jožefu Kovaliku.

V ženski konkurenci nas bosta zastopali ercog in Tamara Zidanšek Hercogova bo uvodno srečanje igrala z Američanko Danielle Collins, Zidanškova se bo pomerila z 22. nosilko, Hrvatico Petra Martić.

Nobeden izmed treh nastopajočih se doslej ni uspel uvrstiti v tretji krog.

Vkvalifikacijah za posamični turnir so igrali Blaž Kavčič, Blaž Rola in Dalila Jakupovič, a so vsi trije izpadli pred zaključnimi obračuni.

Predstavnice bomo imeli tudi v konkurenci dvojic, kjer bodo nastopile, vsaka s svojo soigralko, Andreja Klepač, Tamara Zidanšek, Katarina Srebotnik in Dalila Jakupović.

Srebotnik in Belorusinja Marozava bosta igrali s tretjima nosilkama Kanadčanko G. Dabrowski in Kitajko Y. Xu, Zidanšek in R. Peterson bosta imeli za nasprotnici Japonko S. Aoyama in Srbkinjo Aleksandro Krunić, Jakupović in S. Santamaria iz ZDA bosta igrali z Američankama F. Di Lorenzo in A. Li, Klepačeva in Lucie Hradecka, ki sta deseti nosilki pa s Tunizijko O. Jabeur in Madžarko Fanni Stollar.

Prvi slovenski nastop bo v ponedeljek ob 17. uri po našem času, ko bo na igrišču št. 4 nastopila Tamara Zidanšek. TUKAJ.

Tomas Lipovšek Puches izgubil polfinale v Tuniziji

bm, 22.08.2019

Tomas Lipovšek Puches, ki je odlično nastopil na turnirju ATP challenger v Portorožu ta teden dobro igra na turnirju ITF v Tabarki. V četrtfinalu je s 6-1 6-3 premagal Italijana Federica Iannaccona in se je za nastop v finalu meril z Argentincem Tomasom Etcheverryem. Argentinec je bil boljši s 6-2 6-3.

V konkurenci dvojic je igral z Argentincem Matiasom Zukasom in v polfinalu sta izgubila z Argentincema Francom Feittom in Guidom Justom. Slednja sta bila boljša s 6-3 2-6 10-7.

TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek zadnji Slovenec v posamični konkurenci turnirja ITF v Mariboru

bm, 22.08.2019

Na turnirju ITF 4. ranga v Mariboru so se slovenski nastopi, z izjemo enega, končali v četrtfinalu. Da zaključni obračuni v posamični konkurenci ne bodo brez slovenskega predstavnika je poskrbel drugi nosilec Filip Jeff Planinšek, ki je v četrtfinalu s 6-7(6) 6-1 6-4 premagal enajstega nosilca, Italijana Alessia Tramontina. Uspešen je bil tudi v polfinalu, ko je s 6-3 6-4 premagal Belgijca Arnauda Baillya. Za drugi zaporedni naslov na turnirjih ITF se bo v soboto boril z enim najboljših hrvaških mladih igralcev, 4. nosilcem Milijem Poljičakom.

Odlično serijo nastopov je v četrtfinalu končal Maj Premzl, ki je moral premoč priznati devetemu nosilcu, Rusu Konstantinu Zhzhenovu.

Pri dekletih so četrtfinalne obračune izgubile vse tri naše preostale igralke. Čehinja Kamila Neradova je s 4-6 7-6(7) 6-3 izločila tretjo nosilko Majo Makorič, četrta nosilka Slovakinja Sara Suchankova je bila s 6-3 6-4 boljša od Tare Gorinšek, druga nosilka Italijanka Camilla Zanolini pa je s 6-3 6-3 izločila Tjašo Klevišar.

V konkurenci dvojic sta pri fantih slavila Hrvat Mili Poljičak in Borna Devald, ki sta v finalu s 6-3 6-2 premagala Jana Kupčiča in Srba Vanjo Dobrnjaca.

Med dekleti sta bili v dvojicah najboljši Maja Makorič in Hrvatica Sara Zalukar. V finalu sta s 4-6 6-1 11-9 premagali Avstrijko Danielo Glanzer in Slovakinjo Saro Suchankovo. TUKAJ.

Job Japelj in Mark Bernard najboljša v Tržiču, Eva Muller Uhan v Radomljah

bm, 22.08.2019

V Tržiču in Radomljah se je končalo OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let. Fantje so nastopali v A in B turnirju v Tržiču, kjer smo dobili zmagovalce. V prvem krogu je presenečenje pripravil Nik Jan, ki je s 7-6(3) 2-6 6-4 premagal drugega nosilca Maxa Klepa.

V nadaljevanju turnirja so nosilci zmagovali, v polfinale pa so se uvrstili Nejc Škorjanc (ŠD_LTA), Job Japelj (TkMed), Nikola Puntarič (Sl-Lj) in Marcel Ian Božič (Šporn).

V finale sta se uvrstila Job Japelj in Nikola Puntarič, turnir je z zmago 6-4 6-7(2) 6-4 osvojil Japelj. V B turnirju so se v polfinale uvrstili Mark Bernard (Tr-Kr), Rocco Bukovec (ŽtkMb), Dan Kolnik (Vanga) in Žan Mastnak (CTA). Finalista sta bila Mark Bernard in Dan Kolnik, turnir je s finalno zmago 7-5 6-1 osvojil Bernard.

Dekleta nastopajo v Radomljah, kjer sta se v finale uvrstili prva nosilka Eva Muller Uhan (TC-LJ) in druga nosilka Pia Petelinšek (ŽtkMb). Muller Uhanova je v polfinalu s 4-6 6-4 6-4 premagala Rebeco Gnezda (Idrija), Petelinškova je bila s 6-1 7-5 boljša od Milice Bratić (Topte). V finalu je s 7-5 6-1 zmagala Muller Uhanova. TUKAJ.

Pia Lovrič poražena v četrtfinalu turnirja ITF v Szekesfehervaru, Matic Hribar četrtfinalist turnirja TE 12 v Regensburgu

bm, 22.08.2019

Na mednarodnem turnirju ITF 2. ranga v madžarskem Szekesfehervaru sta z zmagama nastope začeli naši izvrstni mladinki Pia Lovrič in Živa Falkner.

Pia, ta teden na lestvici ITF zaseda 61. mesto, je prva nosilka turnirja in je v uvodnem nastopu s 6-2 6-2 premagala Italijanko Federico Trevisan. Uspešna je bila tudi v drugo, ko je s 6-4 6-1 izločila Madžarko Zito Kovacs.

Živa, ki je ta teden na lestvici ITF na 125. mestu je osma nosilka turnirja, v prvem krogu pa je s 6-1 6-2 premagala slovaško kvalifikantko Aniko Jaskovo. V drugem krogu je nato morala premoč priznati Hrvatici Antoniji Ružić, ki je bila boljša s 6-4 6-4.

Pia in Živa sta prvi nosilki turnirja dvojic in sta bili v prvem krogu prosti, v drugem sta s 6-1 6-2 premagali Madžarki Fanni Gecsek in Luco Udvardy, v polfinalu pa sta s 6-2 6-7(3) 10-3 premagali Čehinjo Katerino Mandelikovo in Hrvatico Antonio Ružić ter se uvrstili v lfinale.

Na turnirju TE do 12 let v Regensburgu se je dobro odrezal Matic Hribar, ki se je uvrstil v četrtfinale. Tu ga je s 6-3 6-1 premagal Francoz Gregory Vrel Nagel. Marko Retelj je izgubil uvodno srečanje z Nemcem Maxom Geissingerjem, ki je bil boljši s 6-2 6-3. TUKAJ.

Najboljši trinajstletnik prihaja iz Murske Sobote

gb, 21.08.2019

13-letni Žiga Švec, član ITP teniške akademije Primoža in Žiga Starčiča, je prvo ime kategorije letnika 2006 v Sloveniji. Žiga je do 12 let osvojil številne lovorike, letošnja sezona, navkljub leto dni starejšim tekmecem, pa bo ostala v spominu po srebrni medalji na evropskem prvenstvu, ko sta z Maticom Križnikom klonila šele v finalu v češkem Mostu.

Njegov razvoj spremljata Primož Starčič, ki je trener tudi najboljše slovenske igralke dvojic Andreje Klepač in njegov sin Žiga, ki je razgrnil načrte o perspektivnemu Žigu: »Z Žigo smo se odločili, da bomo skupaj bolj resno načrtovali teniško pot. Pot je dolgoročna, kar pomeni, da rezultati niso v ospredju, ampak njegov mentalni, psihični in fizični razvoj. Veliko bomo delali na kondicijski pripravi in se seveda udeležili še kakšnega turnirja. Žiga je telesno dobro razvit, je visok in ima nekaj prirojenih sposobnosti, kar se odraža tudi v igri. Njegova prednost je v predvidevanju in predvsem si v pomembnih trenutkih upa odigrati pogumno in zrelo.«

Žiga ima v vitrini številne pokale, zadnjega pa je osvojil na Tenis Festu v Portorožu kjer je po skorajda tri urnem boju v polfinalu kategorije do 14 let premagal leto starejšega Nikija Polanca, v finalu pa še Jaka Tomažina. Mladi fantič pri svojih 180 cm deluje zrelo in hkrati igrivo, kar mu tudi na terenu daje določeno prednost. Tako ali tako ni trenerja, ki ne bi želel igralca, ki se igra, kar omogoča tudi brezmejno kreativnost in še večjo drznost. Žiga Švec navija za Novaka Djokovića. Na vprašanje, zakaj je pristaš številke ena svetovnega tenisa, odgovarja provokativno: »Zanj navijam, ker noben drug noče. Jaz mu tako dajem spodbudo.« Mladi slovenski up nadaljuje: »Najboljši backhand ima Nole, forehand pa Kyrgios. Slednji zato, ker si upa. Najboljši servis ima Isner, ki je boljši od Karlovića.« Če bi Žiga moral izbrati med vsemi turnirji na svetu, bi izbral Wimbledon: »Ker ima Wimbledon tradicijo in veliko igralcev to spoštuje. To je potrebno spoštovati.« zaključi 13-letnik. Ima pa Žiga redno in vedno težko nalogo v dvobojih 1. kroga. Breme favorita je precej težko, zato, kot sami pravi, se stežka prebija skozi prve tekme. Oprtost in pogled v ogledalo je vsaj pol poti pri reševanju kakršnihkoli težav in z jasnimi mislimi in ustrezno strategijo, bodo ovire iz meseca v mesec manjše. Konec koncev je tudi Aljaž Bedene zmagal na turnirju ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open in pri tem z veliko težavami preskočil dvoboja v 2. krogu in četrtfinalu. Spodbuda fantu velja in prav je, da za njim stoji odlična ekipa, kot tudi prijatelji med katerimi je nekdo še posebej zagret za Žigove rezultate: »Moj največji navijač je prijatelj Roko Kolmanič. On se najbolj nervira. On izgublja živce, če jaz izgubljam. On je super.«

Spodbuda velja z vseh strani. Žiga in ekipa, srečno v nadaljevanju kariere.

Tekst: Gašper Bolhar, foto: Sportida TUKAJ.

Maj Premzl, Filip Jeff Planinšek, Maja Makorič, Tara Gorinšek in Tjaša Klevišar v četrtfinale turnirja ITF v Mariboru

bm, 21.08.2019

V Mariboru se je z obračuni tretjega kroga nadaljeval mednarodni turnir ITF, na katerem ŽTK gosti več kot 200 igralcev in igralk iz 25 držav.

V veselje domačinov še naprej izvrstno igra Maj Premzl, 15-letni mariborski teniški up, ki v zadnjem obdobju prikazuje odlične teniške predstave in ljubitelje tenisa navdušuje iz tekme v tekmo. Tako je bilo tudi v tretjem krogu v katerem je s 6-1 6-1 odpravil Italijana Gilberta Casuccija. Na dvanajstem srečanju je dosegel še deseto zmago in se uvrstil v četrtfinale. Med fanti je bil uspešen še Filip Jeff Planinšek, ki je s 6-1 6-4 izločil Bolgara Alexa Gancheva. Izgubili so Miha Vetrih, Blaž Vidovič, Jan Kupčič in Tin Krstulovič.

V slovenskem obračunu deklet je Tara Gorinšek s 6-1 4-6 6-2 premagala Petjo Drame. Uspešni sta bili še Maja Makorič in Tjaša Klevišar. Makoričeva je s 6-2 6-1 izločila Hrvatico Lucijo Čirić Bagarić, Klevišarjeva pa s 6-3 6-3 Romunko Ano Dinu.

Izgubila je Tara Katarina Milić od katere je bila s 3-6 6-4 6-1 boljša druga nosilka Italijanka Camilla Zanolini.

V konkurenci dvojic so se v četrtfinale uvrstili Žiga Kovačič in Blaž Vidovič, Matic Križnik in Filip Jeff Planinšek ter Jan Kupčič, ki igra z Vanjo Dobrnjacem iz Srbije.

Pri dekletih so četrtfinalistke konkurence dvojic Maja Makorič, Pia Marija Rebec in Alja Belinger, vsaka s svojo soigralko. TUKAJ.

V Portorožu smo dobili najboljše veterane in rekreativce, v London gre Damir Konjar

gb, 21.08.2019

Na dan velikega finala na turnirju ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open so se za državne naslove borili igralke in igralci člani rekreativno veteranske organizacije TS.

Tekmovanja se je udeležilo skorajda 70 igralk in igralcev, ki so poskrbeli za odličen tenis ob napornem ritmu tekovanja. Večina tekem v skupinskem delu in prav vsi finalni obračuni so bili neverjetno izenačeni, kar priča o malenkostnih razlikah in resnično dobri kakovosti tenisa.

V ženskem delu turnirja je bil finale odločen v podaljšani igri v kateri sta slavili Barbara Volk in Jana Lovše. Obema paroma je uvrstitev v finale prinesla pokale in številne praktične nagrade. Finale dekleta: B. Volk, J. Lovše – D. Korelc, D. Pečnik 7/6.

Zelo podobno zgodbo kot pri dekletih, sta v mlajši moški kategoriji spletla Aleš Maček in Klemen Kadivnik, ki sta eno tekmo izgubila v uvodnem delu tekmovanja, imela veliko dela v polfinalu in nato v finalu, po ogorčenem boju, premagala Alena Horvata in Uroša Mesojedca. Finale, moški (do 85): A. Maček, K. Kadivnik – A. Horvat, U. Mesojedec 6/4

V srednji moški kategoriji sta obe finalni dvojici v skupinskem delu pustili le pet iger nasprotnikom, najmanj med vsemi, in kar logično, da sta se para Tone Komar, Marko Lopatič ter Bor Zuljan, Hari Štrukelj uvrstila v veliki finale. Tam pred številnimi navijači ni manjkalo odličnih udarcev in številnih preobratov. Odločila je podaljšana trinajsta igra, ki je prvi naslov državnih prvakov prinesla Primorcema. Finale, moški (86-105): B. Zuljan, H. Štrukelj – T. Komar, M. Lopatič 7/6.

Na las podobne, predvsem pa izenačene obračune, smo kot v mlajših kategorijah videli tudi pri najbolj izkušeni moški kategoriji. V velikem finalu, najdaljšem od vseh, sta Florjan Frčej in Miran Stefanovič vodila s 4:1, a se Miloš Kunavar in Simon Kruljec nista vdala. Izenačeno je bilo do 5:5. V nadaljevanju smo spremljali dolge točke, kjer si nobeden od igralcev ni upal, kot radi rečemo, udariti na polno. Že skoraj v večernem terminu sta roke v znak zmagoslavja vendarle dvignila Frčej in Stefanovič, ki sta po lanskem porazu v finalu, tokrat vendarle osvojila naslov državnih prvakov.

finale, moški (105+): F. Frčej, M. Stefanovič – M. Kunavar, S. Kruljec 7/5

Ob zaključni podelitvi, kjer je bil ob polnem avditorju VIP prostorov podjetja Žiher hiše, vsakdo deležen toplega in srčnega aplavza, je vse čakalo še končno žrebanje glavne nagrade – letalski karti in vstopnici za novembrski NITTO ATP FINALS najboljših osmih igralcev na svetu. Največ sreče je imel Damir Konjar, ki si bo s pomočjo podjetja Kompas ogledal Novaka Djokovića, Rogerja Federerja ali Rafaela Nadala.

Tekst: Gašper Bolhar, foto: Sportida

Celoten članek in fotogalerijo najdete TUKAJ.

Drugi dan je turnir ITF v Mariboru prinesel enajst slovenskih posamičnih zmag

bm, 20.08.2019

Na turnirju ITF, ki se odvija na igriščih mariborskega ŽTK so fantje in dekleta odigrali tekme drugega kroga. Uspešnih je bilo 11 igralcev in igralk, ki so se uvrstili v tretji krog.

Pri fantih je Maj Premzl s 6-4 6-3 izločil prvega nosilca turnirja, Francoza Lea Raquina, 281. mladinca sveta in s tem napovedal boj za najvišja mesta na turnirju. Uspešni so bili tudi Jan Kupčič, Tin Krstulovič, Blaž Vidovič, Miha Vetrih in Filip Jeff Planinšek.

Pri dekletih so bile zanesljive Maja Makorič, Tara Gorinšek, Petja Drame, Tjaša Klevišar in Tara Katarina Milić.

V tretjem krogu bomo videli slovenski obračun Drametove in Gorinškove.

TUKAJ.

S porazom Blaža Kavčiča konec slovenskih kvalifikacijskih nastopov v New Yorku

bm, 20.08.2019

V New Yorku se s kvalifikacijskimi obračuni začenja zadnji turnir za grand slam sezone 2019, OP ZDA. Slovenski predstavniki v kvalifikacijah so bili Blaž Rola, Blaž Kavčič in Dalila Jakupović.

Prvi je nastopil Blaž Kavčič, ki je igral z Argentincem Pedrom Cachinom, 241. igralcem lestvice ATP. Kavčič je bil uspešen in je slavil z izidom 6-1 4-6 6-1. V drugem krogu je igral z Japoncem Yasutakom Uchiyamo, 141. igralcem lestvice ATP in izgubil z 1-6 4-6.

Dalila Jakupović se je v uvodnem nastopu v ponedeljek ponoči po našem času pomerila s Čehinjo Terezo Martincovo, 139. igralko lestvice WTA in doživela še eno razočaranje. 24-letna Čehinja je zmagala s 6-4 3-6 6-2, Dalila pa je doživela še enajsti poraz na zadnjih dvanajstih srečanjih. Črna serija se odraža tudi na njeni uvrstitvi na lestvici WTA na kateri je zdrsnila na 151. mesto.

Blaž Rola je v prvem krogu v torek igral s Čehom Lukasom Rosolom, 155. igralcem lestvice ATP in tudi on izgubil s 5-7 6-3 1-6.

V glavnem turnirju bo tako pri moških nastopil samo Aljaž Bedene, med posameznicami pa bosta slovenske barve branili Polona Hercog in Tamara Zidanšek. Kaja Juvan se je zaradi šolskih obveznosti nastopu odpovedala. TUKAJ.

Polona Hercog in Katarina Srebotnik neuspešni v Bronxu

bm, 19.08.2019

Polona Hercog, ta teden na lestvici WTA zaseda 56. mesto, se je po štirinajstih dneh in izpadu v prvem krogu Toronta vrnila na WTA tour v Bronxu, kjer je nastopila na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $. V prvem krogu je igrala z Belorusinjo Aliaksandro Sasnovich, ki je na lestvici WTA uvrščena devet mest pred našo igralko. Hercogova je srečanje izgubila s 3-6 2-6. Njen naslednji nastop bo v glavnem turnirju OP ZDA, ki se začne prihodnji teden.

V Bronxu je v konkurenci dvojci nastopila Katarina Srebotnik, a tudi ona je nastope končala po uvodnem srečanju. S soigralko Lidzyo Marozavo iz Belorusije sta s 4-6 2-6 izgubili s 1. nosilkama Samatho Stosur iz Avstralije in Shuai Zhang iz Kitajske. TUKAJ.

V Mariboru se je z dobrimi slovenskimi nastopi začel glavni turnir ITF 4. ranga

bm, 19.08.2019

V Mariboru so se končale kvalifikacije na drugem iz serije treh mednarodnih turnirjev ITF 4. ranga. Mariborskega gosti ŽTK Maribor, nastopa pa več kot 200 igralcev in igralk iz 25 držav. V kvalifikacijah slovenski igralci in igralke niso bili uspešni, tako da se v glavni turnir ni uspelo prebiti nobenemu izmed nastopajočih.

Veliko več od naših predstavnikov pričakujemo v glavnem turnirju, kjer mesto drugega nosilca pri fantih pripada zmagovalcu turnirja v Kranju Filipu Jeffu Planinšku. Poleg njega nastopa še dvajset Slovencev. Prvi krog glavnega turnirja je našim fantom prinesel osem zmag. V drugi krog so napredovali Maj Premzl, Aljaž Jeran, Bor Artnak, Jan Kupčič, Gal Emeršič Potočnik, Tin Krstulovič, Blaž Vidovič, Miha Vetrih in Filip Jeff Planinšek.

Pri dekletih je najvišje postavljena Slovenka Maja Makorič na mesto tretje nosilke. Poleg nje nastopa še 13 Slovenk. V prvem krogu so bile poleg Makoričeve uspešne Ela Nala Milić, Tara Katarina Milić, Anika Planinšek, Noka Jurič, Tara Gorinšek, Petja Drame, Tjaša Klevišar, Alja Belinger in Ana Lanišek.

TUKAJ.

Aljaž Bedene osvojil ATP challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019 v Portorožu

bm, 18.08.2019

Aljaž Bedene je zmagovalec ATP challengerja v Portorožu. V finalu je pred okrog 2000 gledalci s 7-5 6-3 premagal presenetljivega finalista, Norvežana Viktorja Durasovića in se kot tretji Slovenec vpisal na seznam zmagovalcev portoroškega turnirja.

V zanimiven teniškem obračunu je presodila kakovost in izkušenost trenutno najboljšega slovenskega igralca, ki je v drugem nizu zaostajal z 0-3, nato pa v seriji osvojil šest iger zapored in po zadnji odigrani točki zmagovalno dvignil roke.

Za Aljaža je to šestnajsti naslov na turnirjih serije challenger. Iz Portoroža odhaja z novimi 80 ATP točkami in 6.190 € denarne nagrade. Na novi teniški lestvici ATP bo v ponedeljek Aljaž uvrščen na 80. mesto.

Priznanja je finalistoma podelil predsednik Republike Borut Pahor.

Aljaževa naslednja postaja bo New York, kjer bo kot edini slovenski igralec neposredno uvrščen v glavni žreb odprtega prvenstva ZDA.

Čestitamo ! TUKAJ.

Na OP Odmev 14 v Portorožu najboljši Anamari Žnuderl in Žiga Švec v A ter Peter Marn v B turnirju

bm, 18.08.2019

V Portorožu je končano še zadnje tekmovanje na tenis festu, ki šteje za slovensko teniško lestvico, OP Odmev v starostni kategoriji do 14 let.

Pri deklicah je ob popolni prevladi igralk ŽTK Maribor slavila Anamari Žnuderl, ki je v finalu s 6-2 6-2 premagala Lijo Mumlek.

Pri dečkih je v A turnirju slavil Žiga Švec (Mu-So). V finalu je s 6-4 6-1 premagal Jako Tomažina (AsLit).

V B turnirju dečkov je bil najboljši Peter Marn (Radom), ki je v finalu s 6-1 7-5 ugnal Leona Šmarčana (ŠD_LOK). TUKAJ.

V Portorožu so nastopali tudi najmlajši

bm, 18.08.2019

V okviru tenis festa so v Portorožui v soboto in nedeljo nastopali tudi najmljaši, ki so se merili v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let.

V mini tenisu je pri dečkih zmagal Taj Cerar Žilič (Tabre), ki je v finalu premagal klubskega soigralca Marka Pavčiča. Pri deklicah je bila najboljša Hana Peterlin Pahor (Benč). V finalu je bila boljša od Stele Antolinc (Lta).

Turnir v midi tenisu je osvojil Luka Požonec (Tk-CC), ki je v finalu premagal Alekseja Muleja (Maja). Pri deklicah je zmagovalka Veritsa Yaneva (Brežice). V finalu je bila boljša od Une Grubešič (Krško).

Turnir dečkov v tenisu do 10 let je osvojil Aljaž Štor (ŠD_LOK). V finalu je premagal Marka Škundriča (ŽTK Maribor). Pri deklicah je slavila Zoja Peternel (ŠDTŠR), ki je v finalu premagala Niko Mlakar (TkMed).

Turnir v tenisu do 11 let je pri dečkih osvojil Lasse Zajc Gajšek (Topten). V finalu je bil boljši od Jana Najzerja (Maja).l TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek zmagovalec turnirja ITF 4. ranga v Kranju

bm, 18.08.2019

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Kranju je Filip Jeff Planinšek upravičil vlogo prvega nosilca in prvega favorita za zmago na turnirju ter dvignil zmagovalni pokal.

18-letni Mariborčan, ki trenira na Ptuju, z 296. mestom naš najvišje uvrščen mladinec na svetovni teniški lestvici ITF je turnir odigral odlično in se zasluženo veselil prve zmage na turnirjih ITF letos.

Na poti do zmage je v četrtfinalu s 6-3 6-1 premagal Slovaka Jakuba Katucha, v polfinalu pa je bil s 6-7(2) 6-2 7-6(4) boljši še od 5. nosilca Srba Vanje Dobrinjaca.

Za prvi naslov letos se je pomeril s tretjim nosilcem Slovakom Lukasom Palovicem. V zelo izenačenem obračunu je bil Filip Jeff boljši s 6-4 6-7(4) in 6-3. Čestitamo !

V polfinalu je izgubila Petja Drame. S 6-1 6-2 jo je premagala prva nosilka, Hrvatica Noa Krznarić. TUKAJ.

Žreb ligaških tekmovanj in sestave ekip

bm, 18.08.2019

Obveščamo vas, da je bil opravljen žreb ligaških tekmovanj v 1. moški, 1. ženski in ligi do 14 let za dečke in deklice.

Žrebi in razpored igranja so objavljeni pod zavihkom lige pod posamznimi kategorijami.

Sestave ekip najdete TUKAJ.

Andreja Klepač zmagovalka turnirja dvojic v Cincinnatiju

, 18.08.2019

Na WTA turnirju v Cincinnatiju se je med zmagovalke turnirja vpisala Andreja Klepač s soigralko Lucie Hradecko.

Na poti do finala sta 8. nosilki turnirja dvojic v drugem krogu s 6-2 6-3 premagali Ukrajinko Lyudmylo Kichenok in Latvijko Jeleno Ostapenko, v četrtfinalu pa jima ni bilo potrebno na igrišče sta jima nasprotnici, prvi nosilki Su Wei Hsieh iz Tajvana in Barbora Srtycova iz Češke, srečanje predali.

Ponujeno priložnost sta izkoristli in v polfinalu s 7-6(7) 7-5 premagli češki sestri Karolino in Krystino Pliskovo.

V finalu sta se pomerili z Nemko Anno Leno Groenefeld in Nizozemsko Demi Schuurs in zmagali s 6-4 6-1. Zmagovalki sta si razdelili 155.980 $ denarne nagrade.

Čestitamo za sedmi naslov v karieri ! TUKAJ.

Aljaž Bedene v nedeljo po tretji slovenski naslov na ATP challengerju v Portorožu

bm, 17.08.2019

V Portorožu je na ATP challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019 slovenski polfinalni obračun med Aljažem Bedenetom in Blažem Rolo na tribune teniškega stadiona privabil skoraj 2000 gledalcev, ki so v izjemnem vzdušju spremljali odličen teniški obračun.

Čeprav so nastopi obeh polfinalistov napovedovale možnost presenečenja, saj je bil Rola na prvih treh srečanjih tega tedna prepričljivejši od Bedeneta, slednji v polfinalu ni dovolil presenečenja in je dvoboj zanesljivo dobil s 6-3 6-2 ter se uvrstil v finale.

Tu se bo Aljaž za tretji slovenski naslov, v preteklosti sta zmagovalca že bila Grega Žemlja in Blaž Kavčič, potegoval v obračunu s presenetljivim finalistom, 22-letnim Norvežanom srbskih korenin, Viktorjem Durasovićem.

Norvežan na lestvici ATP zaseda 429. mesto, na profesionalnih turnirjih pa je v karieri z denarnimi nagradami zaslužil skromnih 68.000 $. Njegova polfinalna zmaga nad lanskim zmagovalcem portoroškega turnirja in 6. nosilcem letos, Francozom Constantinom Lestiennom je tako zagotovo veliko presenečenje.

Finalni obračun bo na sporedu v nedeljo ob 20. uri, ko ponovno pričakujemo polne tribune portoroškega teniškega stadiona in izjemno teniško vzdušje. TUKAJ.

ŽTK Maribor gosti drugi turnir slovenske serije ITF do 18 let

bm, 17.08.2019

Igralci in igralke so se iz Kranja v večini že preselili v Maribor, kjer se danes s kvalifikacijami začenja drugi iz serije treh turnirjev ITF 4. ranga. V Kranju so sicer na sporedu še zaključni obračuni, a oba naša polfinalista sta v Mariboru neposredno uvrščena v glavni turnir.

V kvalifikacijah bo v Mariboru nastopilo 54 igralcev in 33 igralk. Pri fantih bo domačih predstavnikov 16, pri dekletih štiri.

V kvalifikacijah bo nastopil tudi Jan Dimitrijevič (na fotografiji). TUKAJ.

V Portorožu je na sporedu še zadnje OP, turnir Odmev v starostni kategoriji do 14 let

bm, 16.08.2019

V okviru teniškega festivala v Portorožu kot zadnji v boju za točke lestvic Tenis Slovenije nastopajo igralci in igralke na OP Odmev v starostni kategoriji do 14 let. Pri dečkih so se v polfinale uvrstili Žiga Švec, Niki Polanec, Jaka Tomažin in Jaka Golob.

V B turnirju sta finalista Leon Šmarčan in Peter Marn .

V A turnirju deklic spremljamo klubsko prvenstvo ŽTK Maribor saj so se v polfinale uvrstile štiri igralke mariborskega kluba Anamari Žnuderl, Pia Petelinšek, Nala Kovačič in Lija Mumlek.

Finalistki sta Anamari Žnuderl in Lija Mumlek. TUKAJ.

Na ATP challengerju v Portorožu v soboto slovenski polfinale med Bedenetom in Rolo

bm, 16.08.2019

V Portorožu so na ATP challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia open 2019 na sporedu četrtfinalni obračuni z dvema slovenskima udeležencema. Nastop je prvi opravil Blaž Rola in to zelo zanesljivo. V uri in enajstih minutah je s 6-2 6-1 odpravil Rusa Romana Safiullina. Rola je odlično serviral in ob skupnem izkoristku servisa 70 % v srečanju servis nasprotniku predal samo enkrat. Sam je dosegel pet brejkov in bil na koncu boljši za 25 točk (66-41).

Da bomo v soboto spremljali težko pričakovani slovenski polfinale pa je poskrbel Aljaža Bedeneta, ki je v drugem četrtfinalu v dramatičnem obračunu s 6-3 4-6 7-6(4) premagal danes izvrstnega Slovaka Lucasa Kleina. Po dveh odigranih nizih je bil izid izenačen. Prvi niz je dobil Bedene s 6-3, drugega Klein s 6-4. V tretjem nizu je Slovak že povedel s 4-2, a se je Aljaž uspel vrniti v igro in o zmagovalcu je odločala podaljšana igra. V tej je bil bolj zanesljiv naš igralec, ki je tie-break dobil s 7-4. Srečanje je trajalo dve uri in petinštirideset minut. Slovak, ki je bil precej nezanesljiv pri drugem servisu, le 37 % izkoristek, je v tekmi ubranil kar devetnajst brejk priložnosti, ki si jih je priigral Aljaž. Aljaž je bil na koncu boljši za 7 točk (130-123).

Jutri nas torej v Portorožu čaka prvi vrhunec turnirja s prestižnim slovenskim obračunom med Aljažem Bedenetom in Blažem Rolo. Glede na dosedanje predstave obeh igralcev nas čaka zanimivo srečanje, ki ga ne smete zamuditi.

Tekma se bo začela ob 21. uri po končanem prvem polfinalu med lanskim zmagovalcem Francozom Constantom Lestiennom in Norvežanom Viktorjem Durasovicem. Prvo polfinalno srečanje se bo začelo ob 19. uri. TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek in Petja Drame polfinalista turnirja ITF v Kranju

bm, 16.08.2019

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Kranju Filip Jeff Planinšek opravičuje vlogo prvega nosilca in prvega favorita za zmago na turnirju. 18-letni Mariborčan, z 296. mestom naš najvišje uvrščen mladinec na svetovni teniški lestvici ITF igra zelo dobro in je v četrtfinalu s 6-3 6-1 premagal Slovaka Jakuba Katucha ter se prvič letos uvrstil v polfinale. Tu bo igral s Srbom, 5. nosilcem Vanjo Dobrinjcem.

Do uspeha kariere pa je v Kranju prišla 15-letna Mariborčanka Petja Drame. Drametova je naslednja v vrsti odličnih slovenskih mladink, ki je v zadnjem letu zelo napredovala in se v svojem šele petem nastopu na turnirjih ITF, tretjem na turnirjih 4. ranga, uvrstila najmanj v polfinale. To ji dolsej še ni uspelo. Še najdlje je prišla na turnirju petega ranga v Subotici, ko je skupaj s kvalifikacijskimi nanizala šest zmag in klonila v četrtfinalu. Tokrat je bila za uvrstitev v polfinale s 6-3 6-1 boljša od 17-letne Tare Katarine Milić.

Pri dekletih sta v četrtfinalu izgubili še Maja Makorič in Noka Jurič.

V konkurenci dvojic sta se v polfinale pri fantih uvrstila Jan Kupčič in Matic Dimic, ki pa sta polfinalni obračun izgubila. S 3-6 6-3 11-9 sta ju premagala prva nosilca Slovaka Lukas Palovic in Lukas Pokorny.

Pri dekletih sta se najdlje, prav tako do polfinala prebili Tara Katarina in Ela Nala Milić. Tu sta s 3-6 6-7(5) izgubili s 1. nosilkama, Slovakinjama Aniko Jaskovo in Vando Vargovo. TUKAJ.

Na ATP challengerju Zavarovalnica Sava v Portorožu danes četrtfinalni obračuni

bm, 16.08.2019

V Portorožu bodo na ATP challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019 danes na sporedu četrtfinalni obračuni posameznikov in polfinalna obračuna dvojic. Na delu bomo videli tudi oba naša preostala predsatvnika v turnirju Aljaža Bedeneta in Blaža Rolo.

Ob 18.30 uri bo nastopil Blaž Rola, ki se bo pomeril z 22-letnim Rusom Romanom Safiullinom, 233. igralcem lestvice ATP. Saffiulin je letos osvojil tri turnirje M25, na zadnjih štirih challengerjih pa je nastope končal že v prvem krogu.

Za njim bo ob 20. uri zaigral Aljaž Bedene. Njegov nasprotnik bo 21-letni Slovak Lucas Klein, 343. igralec lestvice ATP, ki pretežno igra na turnirjih serije ITF WTT. Na zadnjem challengerju v Pragi je bil četrtfinalist, na turnirjih ITF WTT pa je letos osvojil štiri turnirje M15, bil še enkrat finalist in trikrat polfinalist.

Ob za nas najpomembnejših obračunih bomo ob 17. uri spremljali še nastop lanskega zmagovalca Francoza Constanta Lestienna, ki bo igral z Artemom Dubrivnyyem in ob 18.30 uri obračun Norveržana Viktorja Durasovića in Čeha Zdeneka Kolarja.

Ob 17. in 20. uri bosta na sporedu tudi polfinalna obračuna dvojic.

Vse tekme si lahko v live streamu ogledate TUKAJ.

Aljaž Bedene in Blaž Rola zanesljivo v četrtfinale, Tomas Lipovšek Puches izgubil

bm, 15.08.2019

Aljaž Bedene in Blaž Rola izpolnjujeta pričakovanja ljubiteljev tenisa in organizatorjev ter se zanesljivo približujeta medsebojnemu polfinalnemu obračunu.

Oba sta današnja nastopa v tretjem krogu opravila zelo zanesljivo. Najprej je Blaž Rola s 6-4 6-1 odpravil Aldina Šetkića iz BiH, nato pa Aljaž Bedene s 6-2 6-2 Indijca Sasikumarja Mukunda.

Edini, ki se mu današnji nastop ni izšel po željah je bil Tomas Lipovšek Puches, ki je v prvem nizu proti Rusu Artemu Dobrivnyyu povedel s 5-2, a je niz nato izgubil v podaljšani igri, Rus pa je v nadaljevanju zanesljivo dobil še drugi niz in slavil s 7-6(2) 6-3.

V četrtfinalu bo Bedene igral z 21-letnim Slovakom Lucasom Kleinom, 343. igralcem lestvice ATP, ki pretežno igra na turnirjih serije ITF WTT. Na zadnjem challengerju v Pragi je bil četrtfinalist, na turnirjih ITF WTT pa je letos osvojil štiri turnirje M15, bil še enkrat finalist in trikrat polfinalist.

Rola se bo v četrtfinalu pomeril z 22-letnim Rusom Romanom Safiullinom, 233. igralcem lestvice ATP. Saffiulin je letos osvojil tri turnirje M25, na zadnjih štirih challengerjih pa je vedno nastope končal že v prvem krogu. TUKAJ.

V Portorožu danes v boj za četrtfinale Aljaž Bedene, Blaž Rola in Tomas Lipšovšek Puches

bm, 15.08.2019

Na ATP challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019 v Portorožu se obeta še en izjemen teniški dan, spremljali pa bomo tudi nastope treh slovenskih igralcev.

Danes jih bo ob 16. uri odprl Tomas Lipovšek Puches, ki bo igral z 20-letnim Rusom Artemom Dubrivnyyem, 487. igralcem lestvice ATP. Dubrivnyy se je v glavni turnir uvrstil kot nadomestilo, v prvem krogu premagal Mike Urbanijo, v drugem pa Luco Vanija. Lipovšek Puches je z Rusom igral leta 2018, ko ga je v banja Luki tudi premagal. Ponuja se mu torej lepa priložnost za še eno zmago in uvrstitev v četrtfinale, prvo letos v drugem nastopu na turnirju serije challenger. Tudi Rus letos na challengerju nastopa drugič, na prvem je izgubil v uvodnem nastopu.

Ob 18. uri bo nastopil Blaž Rola, ki bo igral z Aldinom Šetkićem iz BiH, 544. igralcem lestvice ATP. Šetkić je v prvem krogu izločil Svena Laha, v drugem pa mu je Francoz Kenny De Schepper srečanje predal. Blaž je letos v izvrstni formi, saj se je na zadnjih štirih challengerjih kar trikrat uvrstil v polfinale, enkrat pa je bil četrtfinalist. Nastop pred domačo publiko mu bo zagotovo dal dodatno energijo in motivacijo.

Tretji vrhunec dneva bo nastop Aljaža Bedeneta, ki bo ob 20. uri na osrednjem igrišču lopar prekrižal s 16. nosilcem, Indijcem Sasijem Kumarjem Mukundom, 292. igralcem lestvice ATP. Mukundo je letos najboljši turnir odigral spomladi v Chenaiu kjer je bil polfinalist, še enkrat pa se je uvrstil v četrtfinale. V uvodnem nastopu je v treh nizih izločil Evana Kinga iz ZDA.

Tudi danes vabljeni v Portorož, kjer bodo čez dan zaključne obračune finalnega turnirja Lino do 12 let igrali dečki in deklice, z nastopi pa bodo začeli tudi dečki in deklice na OP Odmev v starostni kategoriji do 14 let.

Vse nastope lahko tudi danes spremljate v live streamu TUKAJ.

Andreja Klepač polfinalistka WTA turnirja dvojic v Cincinnatiju

bm, 15.08.2019



Na WTA turnirju v Cincinnatiju še naprej zmaguje Andreja Klepač. S soigralko Lucie Hradecko s katero sta 8. nosilki turnirja dvojic sta se uvrstili v polfinale.

V drugem krogu sta s 6-2 6-3 premagali Ukrajinko Lyudmylo Kichenok in Latvijko Jeleno Ostapenko, v četrtfinalu pa jima ni bilo potrebno na igrišče sta jami nasprotnici Su Wei Hsieh iz Tajvana in Barbora Srtycova iz Češke srečanje predali.

Blaž Kavčič se je po dolgem odmoru in rehabilitaciji ta teden vrnil na teniška igrišča, a povratek ni bil povsem uspešen. Za prvi nastop je izbral peščen turnir serije ATP challenger v italijanskem Cordenonsu (69.000 €), kjer je v drugem krogu s 6-3 7-6(2) premagal Italijana Francesca Fortija.

Za nastop v četrtfinalu se je boril z Madžarom Zsomborjem Pirosom, 514. igralcem lestvice ATP. Po dobrem začetku in zmagi s 6-1 v prvem nizu je v nadaljevanju popustil, bolje pa je zaigral tudi nasprotnik in Piros je na koncu zabeležil zmago z 1-6 6-3 6-3. TUKAJ.

Zala Vnuk in Marko Retelj zmagovalca A, Zoja Peternel in Nikita Sikanov B turnirja Lino do 12 let

bm, 15.08.2019

V Portorožu se je končal FIN turnir Lino v starostni kategoriji do 12 let.

Pri deklicah sta se v finale uvrstili 1. nosilka Zala Vnuk (TkTal), ki je v polfinalu s 6-2 6-0 premagala Beti Butina Jazbec (ŽtkMb) in druga nosilka Stefanija-Katarina Mrvar (Šentjur), ki je bila v drugem polfinalu s 4-6 6-2 6-4 boljša od Kaje Najzer (Maja). Turnir je osvojila Zala Vnuk. V finalu je bila od Mrvarjeve boljša s 6-2 6-1.

V B turnirju deklic sta bili finalistki Zoja Peternel (ŠDTŠR), ki je v polfinalu s 6-1 6-3 izločila Ano Marino Vadnov (Vanga) in Lara Lepin (Ol-Lj), ki je v drugem polfinalu s 6-3 6-1 premagala Lubico Belanovo (Hari). B turnir deklic je osvojila Zoja Peternel, ki je v finalu zmagala s 6-1 6-2.

Pri dečkih sta se v finale A turnirja uvrstila peti nosilec Gašper Matijašič (Grosuplje), v polfinalu je s 6-4 7-5 izločil drugega nosilca Luko Petroviča (Sl-Lj) in prvi nosilec Marko Retelj (Otočec), ki je s 7-5 6-0 premagal Roka Koblarja (Medvode). Finalni obračun je po predaji Matijašiča brez boja dobil Marko Retelj.

V B turnirju sta bila finalista Lenart Rener (Tr-Kr), v polfinalu je s 6-1 6-3 premagal Vasjo Zornada (LukaKp) in Nikita Sikanov (ŠD_LTA), ki je bil s 6-1 6-1 boljši od Bineta Lazarja (Radov). Turnir je osvojil Nikita Sikanov, ki je v finalu slavil s 6-1 7-5. TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek in štiri dekleta v četrtfinale turnirja ITF v Kranju

bm, 15.08.2019

V Kranju so na mladinskem turnirju ITF 4. ranga odigrali tekme tretjega kroga, v igri pa ostaja še pet slovenskih predstavnikov.

V tretjem krogu je bil pri fantih uspešen Filip Jeff Planinšek, ki je s 6-0 6-3 premagal Nemca Alena Mujakića. Bor Artnak je s 4-6 1-6 izgubil s Slovakom Jakubom Katuchom.

Pri dekletih je Maja Makorič s 6-3 6-2 izločila Američanko Laro Smejkal, Tara Katarina Milić je bila s 6-4 7-5 boljša od Nemke Jane Vanik, Petja Drame je s 6-3 3-6 6-0 izločila peto nosilko Italijanko Camillo Zanolini, v slovenskem obračunu pa je bila Noka Jurič s 6-4 7-5 boljša od Tare Gorinšek. TUKAJ.

Tomas Lipovšek Puches, Aljaž Bedene in Blaž Rola v tretji krog Portoroža

bm, 15.08.2019

Danes na ATP challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia open 2019 v Portorožu spremljamo celodnevni teniški program, saj so na sporedu tudi prekinjena in neodigrana srečanja torkovega programa, katerega izvedbo je prekinil dež.

Slovenske nastope je ob 10. uri začel Tomas Lipovšek Puches, ki je v tekmi drugega kroga igral s Kazahstancem Andreyem Golubevim. Slednji se je v turnir uvrstil kot nadomestilo po odpovedi drugega nosilca Lorenza Giustina. Lipovšek Puches je priložnost izkoristil in leta 2010 že 33. igralca sveta, ki pa je sedaj na skromnem 751. mestu, premagal s 6-4 6-4 ter se uvrstil v tretji krog oz. osmino finala.

Drugi je od naših igralcev na igrišče prišel Aljaž Bedene, ki se je v srečanju drugega kroga meril z Ilyem Marchenkom iz Ukrajine. Aljaž je za zmago s 5-7 6-4 6-2 potreboval dve uri in šestintrideset minut. Nasprotniku je petkrat odvzel začetni udarec, sam ga je izgbil trikrat. Na koncu je bil boljši za 12 točk (112-100).

Zadnji je nastopil Blaž Rola. Njegov nasprotnik je bil 34-letni Rus Teymuraz Gabashvili, 357. igralec lestvice ATP. Blaž je srečanje zanesljivo dobil s 7-5 6-2.

TUKAJ.

Na FIN Lino 12 so znani polfinalisti in polfinalisti A turnirjev

bm, 14.08.2019

V Portorožu se je v zaključni del nagnilo tudi OP Lino v starostni kategoriji do 12 let. Znani so polfinalisti in polfinalistkev A turnirjih. Pri deklicah so se v A turnirju v polfinale uvrstile Zala Vnuk (TKTal), Beti Jazbec Butina (ŽtkMb), Kaja Najzer (TK Maja) in Stefanija Katarina Mrvar (Šentjur).

V B turnirju deklic so bile odigrane tekme drugega kroga.

Pri dečkih so se v A turnirju v polfinale uvrstili Marko Retelj (Otočec), Rok Koblar (TKMed) in Gašper Matijašič (Grosuplje). Za zadnje mesto v polfinalu se borita Maksim Despotovič (TKJ-CC) in Luka Petrovič (Sl-Lj).

V B turnirju dečkov so bile odigrane tekme drugega kroga. TUKAJ.

OP Zala 16 v Portorožu osvojila Simon Javoršek in Anamari Žnuderl

bm, 14.08.2019

V Portorožu se je na tenis festu končalo OP Zala v starostni kategoriji do 16 let. Pri fantih smo spremljali klubski finale igralcev TK Maja, prvega nosilca Simona Javorška in nepostavljenega Grege Grebenška. Javoršek je v polfinalu s 6-3 6-1 premagal nepostavljenega Maja Jurija Miklavca (Zklub), Grebenšek je s 6-3 6-3 izločil drugega nosilca Nejca Škorjanca (ŠD-LTA). V finalu je bil Simon Javoršek še enkrat več zanesljiv in je srečanje dobil s 6-1 6-1 ter se veselil druge zmage na turnirjih Tenis Slovenije v kareri. Za Grebenška je bil nastop v finalu njegov najboljši dosežek doslej.

V B turnirju sta se v finale uvrstila Gaber Niki Bole (ŠD_LTA) in Dmitry Suboch (Morje). Turnir je osvojil Suboch, ki je v finalu zmagal s 6-3 6-3.

Pri dekletih sta bili finalistki prva nosilka Anamari Žnuderl (ŽtkMb), v polfinalu je s 6-1 6-1 ugnala klubsko soigralko Pio Petelinšek in nepostavljena Ana Tara Praček (LukaKp), ki je v drugem polfinalu s 4-6 6-1 6-0 premagala prav tako nepostavljeno Rebeko Gnezda (Idrija). Zmagovalka turnirja je postala Anamari Žnuderl, ki je finalu slavila z 2-6 6-0 7-6(6). TUKAJ.

V Kranju se je začel glavni turnir ITF 4. ranga

bm, 13.08.2019

V Kranju se turnir ITF 4. ranga nadaljuje z obračuni v glavnem turnirju. Danes smo videli tudi nekaj uspešnih slovenskih nastopov. Pri fantih so se v drugi krog uvrstili Bor Artnak, Matic Križnik, Matic Dimic, Tilen Potočnik, Aljaž Kirbiš, Sebastian Dominko, Maj Premzl, Žiga Kovačič in Tin Krstulovič. V drugem krogu so že nosilci Filip Jeff Planinšek, Blaž Vidovič in Jan Kupčič. Tekme prvega kroga so izgubili Aljaž Jeran, Mark Andrejič Goljar, Gal Emeršič Potočnik in Miha Vetrih.

Pri dekletih so zmage v uvodnem nastopu vknjižile Alja Belinger, Tara Katarina Milić, Meta Marenk, Petja Drame, Ana Lanišek in Noka Jurič. V drugi krog so že uvrščene nosilke Maja Makorič, Tjaša Klevišar in Tara Gorinšek. V prvem krogu so izgubile Maša Viriant, Pia Marija Rebec, Nika Straše, Ela Nala Milić in Brina Šulin. TUKAJ.

Tomas Lipovšek Puches v drugi krog, poraz slovenskih dvojic; nastop Aljaža Bedeneta prestavil dež

bm, 13.08.2019

Po slabem uvodnem dnevu slovenskih igralcev na ATP challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019 v Portorožu je danes priložnost za popravni izpit, prvič pa bodo ljubitelji tenisa lahko v živo spremljali tudi nastop našega prvega loparja Aljaža Bedeneta.

Aljaž bi moral srečanje z Ukrajincem Ilyo Marchenkom začeti ob 19.30 uri, a je začetek tekme zaradi dežja premaknjen oz. je sploh vprašanje ali se bo lahko začel danes.

Še tri slovenske nastope smo spremljali danes. Z zmago jih je ob 10. uri začel Tomas Lipovšek Puches (na fotografiji), ki je igral s hrvaškim povabljencem Zvonimirjem Oreškovićem. Hrvat našemu igralcu ni bil dorasel nasprotnik in Tomas je v vsega sedeminštiridesetih minutah slavil s 6-1 6-0.

Danes sta nastopili tudi dve slovenski dvojici. Na centralnem igrišču sta se Sven Lah in Tomas Lipovšek Puches merila s Turkoma Sarpom Abagibunim in Altugom Celikbilekom. Turka sta srečanje po manj kot uri igre brez težav dobila s 6-2 6-3.

Še igro manj je osvojila naša druga dvojica, "ameriška študenta" Aljaž Jakob Kaplja in Bor Schweiger Mužar. Igrala sta z Avstrijcema Lucasom Miedlerjem in Tristanom Samuelom Weissbornom ter ujela štiri igre. Avstrijca sta zmagala s 6-2 6-2.

Vse obračune je mogoče spremljati v live streamu TUKAJ.

Portoroški festival tenisa se nadaljuje z OP Zala do 16 let in OP Lino do 12 let

bm, 13.08.2019

Ob osrednjem dogodku, challengerju, poteka te dni v Portorožu festival tenisa v okviru katerega spremljamo nastope igralcev in igralk v vseh starostnih kategorijah.

Člani in članice so z OP že končali, včeraj so s turnirjem začeli šestnajstletniki, danes so se jim pridružili še dvanajstletniki.

OP Zala poteka v A in B turnirju za fante ter enotnem turnirju za dekleta.

V A turnirju so znani polfinalisti. To so Simon Javoršek (Maja), Jurij Maj Miklavec (Zklub), Grega Grebenšek (Maja) in Nejc Škorjanc (ŠD_LTA).

V B turnirju so četrtfinalisti Mark Sisan Grošelj, Tai Saule Filipčič, Niki Gaber Bole, Matic Kolman, Nal Rot, Žan Mastnak, Dmitry Suboch in Žiga Bizjak .

Pri dekletih so se v polfinale uvrstile Anamari Žnuderl (ŽtkMb), Pia Petelinšek (ŽtkMb), Ana Tara Praček (LukaKp) in Rebeka Gnezda (Idrija).

Z nastopi so začeli tudi dečki in deklice v A in B turnirju Lino do 12 let. Pri dečkih so se v A turnirju v četrtfinale uvrstili Marko Retelj, Nino Govedič, Rok Koblar, Nerej Benedičič Vidovič, Gašper Matijašič, Žiga Šeško, Maksim Despotovič in Luka Petrovič.

Pri deklicah so v A turnirju četrtfinalistke Zala Vnuk, Ana Stojneva, Beti Jazbec Butina, Sara Mihelčič, Erika Manevska, Kaja Najzer, Zala Bizjak in Stefanija Katarina Mrvar. TUKAJ.

Posamične nastope v Portorožu že zaključili Mike Urbanija, Nik Razboršek, Sven Lah in Tom Kočevar Dešman

bm, 12.08.2019

V Portorožu so v večernem programu nastopili štirje Slovenci. Vsi štirje so za nastop prejeli posebno povabilo, a ga nobeden ni izkoristil. Imeli so tudi relativno ugoden žreb saj nihče ni naletel na nosilca, nasprotniki vseh štirih naših igralcev pa so na lestvici ATP uvrščeni pod 400.mesto.

Prvi je nastope končal Mike Urbanija, ki se tudi poslavlja od posamične konkurence. V uvodnem nastopu je moral premoč priznati Rusu Artemu Dubrivnyyu, 487. igralcu lestvice ATP, ki je bil boljši s 6-3 6-4. Rus je Urbaniji servis odvzel trikrat, sam ga je izgubil samo enkrat. Zelo dober prvi servis je izkoristil kar v 80 %. Na koncu je bil po uri in pol igre v osvojenih točkah boljši s 70-58

Nik Razboršek je igral s Francozom Antoinom Cornutom Chauvincom, 454. igralcem lerstvice ATP in izgubil s 4-6 6-3 4-6. Po dokaj izenačenih prvih dveh nizih je v tretjem Francoz hitro povedel s 5-2. Razboršek se mu je približal na 4-5, a je v deseti igri Francoz svoj servis zanesljivo dobil in se po dveh urah in enaindvajsetih minutah igre veselil zmage. Oba igralca sta dosegla po šest brejkov, a je Francoz dosegel ker tri v tretjem nizu. Na koncu je bil boljši za štiri točke (94-90).

Enaka usoda kot Mika in Nika je doletela tudi Svena Laha. Po uri in petdesetih minutah igre je bil s 6-4 6-3 boljši Aldin Šetkić iz BiH, 544. igralec lestvice ATP. Šetkič je bil zanesljiv pri začetnem udarcu, tako da je izgubil vsega enega iz edine priložnosti, ki si jo je Sven priigral. Na drugi strani je Ptujčan izgubil servis trikrat. V prvem nizu v izjemno pomembni deseti igri v kateri je serviral za izenačenje na 5-5 je v najdaljši igri srečanja ubranil pet brejk priložnosti Šetkića, si priigral tri žoge za izenačenje, na koncu pa niz izgubil s 4-6. V drugem nizu je Šetkić v četrti igri edinkrat odvzel servis našemu igralcu, avoj servis pa zanesljivo zadržal do konca in niz dobil s 6-3. Ob koncu je bil boljši za 9 točk (67-58).

Zadnje slovensko upanje prvega dne je bil tako Tom Kočevar Dešman, ki je igral s Srbom Miljanom Zekićem, 432. igralcem lestvice ATP in tudi bil najbližje uspehu. Zelo gledljiva tekma je trajala dve uri in petintrideset minut, s 4-6 7-6(6) in 6-3 pa jo je dobil Zekić. Kočevar Dešman je izgubil tri pomembne servise od skupaj štirih. V drugem nizu je namreč z brejkom povedel s 6-5 in serviral za zmago s 7-5, a začetni udarec izgubil in tekma je šla v podaljšano igro. V tej je Tom povedel s 6-4 in imel zaključno žogo, a ponovno izgubil točko na svoj servis in nato še eno ter tako izgubil podaljšano igro. V tretjem nizu je bila odločilna sedma igra, ko je Tom prvič izgubil servis, še enkrat pa je slabo odigral na svoj začetni udarec v zadnji deveti igri in drugi izgubljen servis je pomenil konec srečanja in zmago za Zekića. Ta je bil na koncu boljši za osem točk (113-105).

TUKAJ.

V Portorožu se je začel glavni turnir challengerja Zavarovalnica Sava Slovenia open 2019, v glavni turnir še Tomas Lipovšek Puches

bm, 12.08.2019

V Portorožu smo danes spremljali kvalifikacijska obračuna za dve prosti mesti v glavnem turnirju, začele pa so se tudi tekme glavnega turnirja in nastopi slovenskih igralcev. Danes bodo nastopali igralci, ki so dobili povabilo. Aljaž Bedene in Blaž Rola sta se ob 13. uri predstavila na novinarski konferenci, na prvi nastop pa bosta še počakala.

Današnji spored se je začel ob 10. uri, ko sta se za mesto v glavnem turnirju borila argentinski Slovenec in nov član slovenske reprezentance Tomas Lipovšek Puches in trenutno najboljši in vodilni slovenski mladinec na lestvici ITF, 18-letni Filip Jeff Planinšek. S 6-3 6-1 je zmagal starejši in bolj izkušen Lipovšek Puches in se uvrstil v glavni turnir.

Popoldne bodo nastopili še štirje Slovenci: Nik Razboršek, Sven Lah, Mike Urbanija in včerajšnji zmagovalec odprtega prvenstva Zavarovalnice Sava za člane, Tom Kočevar Dešman.

Slovenski nastopi se začnejo ob 19. uri, ko bo na centralnem igrišču v srečanju z Aldinom Šetkićem iz BiH nastopil Sven Lah, istočasno bo na igrišču C igral Mike Urbanija z Rusom Artemom Dubrivnyyem, na igrišču D pa Nik Razboršek s Francozom Antoinom Cornutom-Chauvincem.

V drugem srečanju večernega sporeda bo na centralnem igrišču Tom Kočevar Dešman igral s Srbom Miljanom Zekićem.

Tekme s centralnega igrišča in igrišč C ter D si lahko ogledate v live streamu TUKAJ.

V Kranju končane kvalifikacije na mladinskem turnirju ITF 4. ranga

bm, 12.08.2019

Tri tedne odličnega mladinskega tenisa je pred nami. Začela se je serija treh turnirjev ITF, na katerih TK Triglav, ŽTK Maribor in TK Domžale gostijo mladince in mladinke iz vsega sveta.

Prvi turnir se je s kvalifikacijami včeraj začel v Kranju. Nastopa več kot 150 igralk in igralcev, priložnost za točke mladinske svetovne teniške lestvice pa med njimi iščejo tudi domači predstavniki.

Pri dekletih je v glavnem turnirju prijavljenih devet Slovenk, najvišje med njimi na lestvici ITF kotira Maja Makorič, v kvalifikakacijah jih je nastopilo še deset. V finale kvalifikacij so se uvrstile Meta Marenk, Manca Lampret in Maša Viriant. V zadnjem obračunu sta bili uspešni Marenkova in Viriantova.

Tudi pri fantih je v glavnem turnirju prijavljenih devet Slovencev, med njimi tudi najvišje uvrščen slovenski igralec na lestvici ITF Filip Jeff Planinšek, v kvalifikacijah jih je nastopilo še šestindvajset. V zadnji krog kvalifikacij se jih je prebilo šet. Jan Dimitrijevič, Matic Križnik, Aljaž Kirbiš, Sebastian Dominko, Tilen Potočnik in Marsel Žnuderl so se bodo borili za napredovanje v glavni turnir. Uspešni so bili Sebastian Dominko, Tilen Potočnik, Matic Križnik in Aljaž Kirbiš. TUKAJ.

Nika Radišič po skoraj treh urah izgubila finale v Cordenonsu, med dvojicami z Veroniko Erjavec zmagovalka

bm, 11.08.2019

Izjemen teden je za našo mlado Primorko Niko Radišič. Na turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $ v italijanskem Cordenonsu se je s šestimi zmagami med posameznicami uvrstila v finale, kjer se je za prvi naslov na turnirjih ITF s tem nagradnim skladom borila z izkušeno Nizozemko, 120. igralko sveta, Arantxo Rus. Po zelo izenačenih prvih dveh nizih je Nika v tretjem nizu popustila in po dveh urah in 51 minutah igre morala Rusovi priznati premoč. Nizozemka je slavila s 4-6 6-4 6-1. Arantxa Rus je osvojila še drugi turnir zapored in nanizala deseto zaporedno zmago. Nika bo na prvi naslov na turnirjih W25 morala še počakati, čeprav že danes ni bila veliko oddaljena od njega. V drugem nizu je namreč izpustila priložnost za izenačenje na 5-5 potem, ko je na svoj servis povedla s 40-0. Priložnosti ni izkoristila in niz je odšel v roke nasprotnice.

En naslov pa iz Cordenonsa Nika vendarle odnaša. V paru z Veroniko Erjavec je namreč osvojila turnir dvojic. V finalu sta s 6-3 7-5 premagali Italijanki Martino Caregaro in Liso Sabino.

Za Niko Radišič je to peti naslov med dvojicami na turnirjih ITF, prvi na turnirju W25. Še boljšo statistiko ima Veronika Erjavec, ki je skupaj osvojila že osem turnirjev ITF, tudi zanjo pa je to prvenec na turnirjih W25.

Nika je na zadnjih sedemnajstih srečanjih zmagala štirinajstkrat in le trikrat izgubila, odlični rezultati pa so lepa napoved pred nadaljevanjem sezone. Nika je osvojila 31 točk za lestvico WTA, lepo pa bo napredovala tudi na lestvici ITF WTT. Čestitke obema. TUKAJ.

Člansko OP Diners v Portorožu osvojila Lian Benedejčič in Tom Kočevar Dešman

bm, 11.08.2019

V Portorožu se stopnjuje napetost pred začetkom ATP challengerja Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019. Prve so desetdnevni portoroški teniški praznik s finalnim obračunom začinile članice. V finalu OP Diners sta se za zmago borili Lian Benedejčič (Luka Kp) in Anali Kočevar (TKMed). Z rezultatom 7-5 6-2 je superiornost na turnirju potrdila Benedejčičeva in se zasluženo veselila prve zmage na turnirjih TS v članski konkurenci. Benedejčičeva si je priigrala tudi denarno nagrado v višini 400 €.

V finalu članov sta se pomerila Tom Kočevar Dešman (MaxLj) in Sven Lah (Ptuj). Oba na letošnjih mednarodnih turnirjih ITF nista veliko nastopala, a je Kočevar Dešman na zadnjih dveh turnirjih ITF nakazal, da je v dobri formi, kar velja tudi za Laha, ki uspešno igra za univerzo Waco v ZDA. S 6-3 6-4 je slavil Tom Kočevar Dešman

Oba finalista sta prejela denarno nagrado, organizator ATP challengerja, Tenis Slovenija, pa je obema podelil vabilo v glavni žreb turnirja. TUKAJ.

V Portorožu opravljen žreb kvalifikacijskega in glavnega turnirja Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019

bm, 10.08.2019

V Portorožu je bil opravljen žreb kvalifikacijskega in glavnega turnirja ATP Challengerja Zavarovalnica Sava Slovenia open 2019. Na čelu igralcev močno zasedenega turnirja z nagradnim skladom 46.600 € je, kot je bilo najavljeno, naš najboljši igralec Aljaž Bedene, ki z 91. mestom na lestvici ATP predstavlja tudi prvega nosilca turnirja in bo v uvodnem krogu, tako kot preostalih 15 nosilcev, prost.

Zelo močno slovensko orožje bo tudi, v zadnjem času izvrstni, Blaž Rola, ki se je na lestvici od objave prijavljenih igralcev še nekoliko povzpel, tako da bo v Portorožu tretji nosilec. Oba z Aljažem sta v zgornji polovici žreba, upravilčeno pa ju lahko pričakujemo v medsebojnem polfinalnem obračunu. V glavnem žrebu sta tudi Sven Lah in Tom Kočevar Dešman, ki bi sicer morala za to mesto igrati v današnjem finalu OP za člane, a jima je organizator že dodelil posebni povabili. Posebno povabilo v glavni turnir sta prejela tudi Nik Razboršek in Mike Urbanija.

Od preostalih igralcev velja omeniti drugega nosilca Lorenza Giustina iz Italije, četrtega nosilca Sergiya Stakhovskega iz Ukrajine, pa tudi lanskega zmagovalca, sicer šestega nosilca, Francoza Constanta Lestienna.

Celoten žreb posamičnega turnirja in turnirja dvojic si lahko ogledate TUKAJ

V kvalifikacijah bodo nastopili štirje igralci, med njimi bosta o potniku v glavni turnir v medsebojnem obračunu odločila Tomas Lipovšek Puches in Filip Jeff Planinšek, ki je prejel povabilo organizatorja.

TUKAJ.

Nika Radišič finalistka turnirja ITF W25 v Cordenonsu, Pia Lovrič bo na prvi naslov še počakala, Manca Pislak izgubila

bm, 09.08.2019

Nika Radišič še naprej izvrstno igra na turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $ v italijanskem Cordenonsu. Dosegla je še šesto zaporedno zmago in se prvič v karieri uvrstila v finale turnirja s tem nagradnim skladom. V četrtfinalu je bila po dveh urah in petnajstih minutah igre z 1-6 6-3 6-4 boljša od 3. nosilke, Italijanke Jessice Pieri, 341. igralke lestvice WTA. Z zmago se ji je oddolžila za poraz, ki ji ga je Italijanka prizadejala letos v Gradu. V polfinalu je s 7-5 6-4 izločila Italijanko Camillo Scala.

Nika se je v paru z Veroniko Erjavec uvrstila tudi v finale konkurence dvojic. V polfinalu sta s 6-3 6-2 premagali Italijanki Federico Arcidiacono in Nurio Brancaccio.

V Cordenonsu je v četrtfinalu nastopila še Manca Pislak, ki je lovila drugo uvrstitev v karieri v polfinale turnirja W25, a ostaja pri eni. Njena nasprotnica je bila Italijanka Angelica Moratelli, ki je izkoristila izjemno slab začetni udarec Pislakove in slavila s 6-1 6-0.

Na prvem profesionalnem turnirju v karieri je Pia Lovrič nastope končala v četrtfinalu. Na turnirju W15 v Olomoucu je v četrtfinalu s 6-7(4) 1-6 izgubila s 23-letno Slovakinjo Jano Jablonovsko. Lep uspeh med posameznicami je Pia nadgradila v konkurenci dvojic, kjer sta s soigralko Himari Sato iz Japonske s 3-6 7-6(5) 10-8 v polfinalu premagali Čehinjo Krystino Hrabalovo in Poljakinjo Joanno Zawadzko ter se uvrstili v finale. V finalu sta nato morali premoč priznati Čehinjama Klari Hajkovi in Aneti Laboutkovi, ki sta zmagali s 6-4 2-6 10-4.

Na turnirju ITF W60 v Hechingenu se je Dalila Jakupović s soigralko Yano Sizikovo uvrstila v polfinale turnirja dvojic, kjer pa sta nato izgubili. TUKAJ.

Na OP Diners v Portorožu za zmago Tom Kočevar Dešman in Sven Lah ter Lian Benedejčič in Anali Kočevar

bm, 09.08.2019

V Portorožu se bo v soboto dopoldne odvilo zadnje dejanje OP Diners za člane in članice, posamična finalna obračuna.

Dvaintrideset igralcev se je med člani borilo za dve mesti na zaključnem turnirju dvanajstih igralcev, uspešna pa sta bila Jan Kupčič, ki je v finalu kvalifikacij premagal Grego Teraža in Luka Miklavčič, ki je bil boljši od Mihe Okorna.

V boju za četrtfinale so bila odigrana štiri srečanja, v četrtfinale pa so se uvrstili Luka Miklavčič, Matic Dimic, Jan Kupčič in Filip Jeff Planinšek

. Ti so se v boju za zmago na turnirju borili s četrtfinalisti, ki so bili tja uvrščeni neposredno Tomasom Puchesom Lipovškom, Tomom Kočevarjem Dešmanon, Mikom Urbanijo in Svenom Lahom. Prvi štirje nosilci so bili uspešni in so se uvrstili v polfinale. Lipovšek Puches je s 4-6 6-3 11-9 premagal Miklavčiča, Lah je s 6-1 6-2 izločil Dimica, Urbanija je bil s 6-2 6-4 boljši od Kupčiča, Kočevar Dešman pa s 6-3 6-3 od Planinška.

V polfinalu je nato Sven Lah s 6-2 6-3 izločil Tomasa Lipovška Puchesa, Tom Kočevar Dešman pa s 6-0 6-3 Mika Urbanijo.

Kočevar Dešman in Lah bosta v sobotnem finalu igrala za povabilo v glavni turnir ATP challengerja.

S turnirjem so pri koncu tudi članice. Nastopa 13 igralk, v četrtfinale pa so se uvrstile Alja Belinger, Dea Kepic, Anali Kočevar in Sara Palčič, ki so se tam pridružile Moni Potrč, Lian Benedejčič, Piji Brglez in Zali Ule.

V polfinale so v nadaljevanju napredovale Moni Potrč z zmago 4-6 6-2 10-6 nad Aljo Belinger, Lian Benedejčič, ki je s 6-1 6-1 premagala Deo Kepic, Anali Kočevar je bila s 6-3 3-6 10-8 boljša od Pije Brglez in Sara Palčič, ki je s 6-3 6-2 izločila Zalo Ule.

V polfinalu je Lian Benedejčič s 6-2 6-3 premagala Moni Potrč, Anali Kočevar pa s 2-6 6-4 10-6 Saro Palčič. TUKAJ.

Matic Križnik poražen v četrtfinalu Hasseleta, med dvojicami ustavljen v polfinalu

bm, 09.08.2019

13-letni Ljubljančan Matic Križnik, vodilni igralec slovenske teniške lestvice do 14 let in s 54. mestom najvišje uvrščen Slovenec na lestvici TE do 14 let, izvrstno igra na močnem turnirju Tennis Europe 1. kategorije v belgijskem Hasseltu.

Matic je deveti nosilec turnirja in se je s tremi zmagami uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je s 7-5 6-4 premagal domačina Robina De Grooteja. V četrtfinalu je gral najtežji obračun na turnirju saj se je pomeril s 1. nosilcem, estonskim vrstnikom Oliverjem Ojakaarom, trenutno 13. igralcem lestvice TE. Oba sta se letos že vpisala med zamagovalce turnirjev TE in sicer je Estonec osvojil enenega, Matic pa dva posamična turnirja. Tokrat je bil Estonec v tesnem obračunu boljši s 6-4 7-5

Matic se je v konkurenci dvojic s soigralcem Mateom Covatom iz Italije uvrstil v polfinale. Tu sta v izjemno izenačenem obračunu morali priznati premoč Ekvadorcu Miguelu Sicci in Bolivijcu Juanu Pradu Angelu. Slednja sta bila boljša s 64-6 6-4 10-7. Vsekako je Matic dosegel še en lep mednarodni rezultat. TUKAJ.

Nika Radišič, Manca Pislak in Pia Lovrič četrtfinalistke turnirjev ITF

, 08.08.2019

Nika Radišič, Manca Pislak in Pia Lovrič so se uvrstile v četrtfinala turnirjev ITF.

Kvalifikantka Nika Radišič je v italijanskem Cordenonsu (25.000 $) s 6-4 6-2 premagala Švicarko Liso Sabino.

Na istem turnirju je kvalifikantka Manca Pislak v drugem krogu igrala z Bolgarko Dio Eftimovo in zmagala s 6-0 7-5.

Drugo zmago v karieri je v drugem nastopu na profesionalnem turnirju v češkem Olomoucu (15.000 $) dosegla 17-letna Domžalčanka Pia Lovrič. V glavnem turnirju nastopa zahvaljujoč uvrstitvi med najboljših 100 mladink sveta. Priložnost je izvrstno izkoristila in v prvem krogu s 4-6 6-4 6-4 premagala 4. nosilko, Čehinjo Gabrielo Pantuckovo, v drugem krogu pa s 6-4 6-3 še Japonko Himari Sato TUKAJ.

Slovenska mladinska ekipa na Rod Laver cupu v Frankfurtu osvojila četrto mesto

bm, 08.08.2019

Slovenska mladinska teniška ekipa v postavi Nika Strašek, Taja Lončarič, Maj Premzl in Aljaž Kirbiš pod vodstvom Daniela Šantla nastopa na turnirju Rod Laver cup, European Junior Challenge 2019 v Frankfurtu. Nastopajo reprezentance iz osmih držav, ki se borijo za napredovanje na zaključni turnir, ki bo v San Diegu.

V Frankfurtu poleg Slovenije nastopajo ekipe Nemčije, Avstrije, Španije, Italije, Irske, Velike Britanije in Izraela. Igra se po sistemu RR v dveh predtekmovalnih skupinah. V skupini z našo reprezentanco so še ekipe Španije, Avstrije in Izraela.

Slovenija je prvo tekmo igrala z ekipo Španije in zmagala z rezultatom 4-3. Odločilno 4. točko je Sloveniji prinesla mešana dvojica Nika Strašek in Aljaž Kirbiš.

V drugiu tekmi so bili naši nasprotniki Avstrijci, ki so zmagali s 4-3.

V tretjem srečanju se je naša ekipa merila z ekipo Izraela, ki je bila boljša s 4-2 in osvojila 1. mesto v skupini.

Naši igralci in igralke so se tako znašli v krogu ekip z enakim številom točk, zato so za končno uvrstitev v skupini odigrali tekme mešanih dvojic. Naša dvojica Nika Strašek in Aljaž Kirbiš je dobila obe tekmi in Sloveniji prinesla drugo mesto v skupini. Naši igralci so v tekmi za tretje mesto izgubili z Irsko z 2-4. TUKAJ.

Dekleta uspešna na turnirjih ITF, Mike Urbanija izgubil v Vogau

bm, 07.08.2019

Nika Radišič, Manca Pislak in Pia Lovrič so se uvrstile v drugi krog turnirjev ITF.

Kvalifikantka Nika Radišič je v italijanskem Cordenonsu (25.000 $) s 6-1 4-6 6-3 premagala 5. nosilko, Italijanko Gaio Sanesi, 352. igralko lestvice WTA in bo za napredovanje v četrtfinale igrala s Švicarko Liso Sabino.

Na istem turnirju je kvalifikantka Manca Pislak v prvem krogu s 6-3 6-3 premagala prav tako kvalifikantko, Argentinko Solange Krywoj in bo v drugem krogu igrala z Bolgarko Dio Eftimovo.

Prvo zmago v karieri je v prvem nastopu na profesionalnem turnirju v češkem Olomoucu (15.000 $) dosegla 17-letna Domžalčanka Pia Lovrič. V glavnem turnirju je nastopila zahvaljujoč uvrstitvi med najboljših 100 mladink sveta. Priložnost je izkoristila in s 4-6 6-4 6-4 premagala 4. nosilko, Čehinjo Gabrielo Pantuckovo, 74. igralko lestvice ITF WTTter ji prizadela še trinajsti zaporedni poraz na turnirjih ITF. Za nastoip v četrtfinalu se bo borila z Japonko Himari Sato.

V avstrijskem Vogau je Mike Urbanija nastope po uspešno opravljenih kvalifikacijah končal v prvem krogu glavnega turnirja. Tu ga je z 1-6 7-5 6-4 premagal Čeh Yvo Panak. TUKAJ.

V Porotorožu se je začelo OP Diners za člane in članice

bm, 07.08.2019

V Portorožu se nadaljuje OP za člane in članice, na katerem se v moški konkurenci igralci potegujejo za denarne nagrade in kar je še bolj pomembno, za povabilo na glavni in kvalifikacijski turnir ATP challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019.

Gre za poskusno izvedbo turnirja na katerem je uvrstitev igralcev na vpisni listi določena po t.i. lestvici WTN, najboljši štirje igralci pa se bodo ostalim pridružili šele v četrtfinalu. Štirje igralci, ki turnir začenjajo v četrfinalu so Tomas Lipovšek Puches, Tom Kočevar Dešman, Mike Urbanija in Sven Lah.. Iz kvalifikacij se v glavni turnir uvrstita dva igralca. Za dve prosti mesti v četrtfinalu se bodo borili Jan Kupčič, Grega Teraž, Luka Miklavčič in Miha Okorn.

Podrobnosti si preberite TUKAJ

Pri dekletih bodo v četrtfinalu z nastopi začele Moni Potrč, Zala Ule, Lian Benedejčič in Pija Brglez. TUKAJ.

Manca Pislak, Nika Radišič in Mike Urbanija v glavni žreb ITF turnirjev, porazi Dalile Jakupović, Kristine Novak, Veronike Erjavec in Anžeta Arha

bm, 06.08.2019

Na turnirju ITF z nagradnim skladom 25.000 $ v italijanskem Cordenonesu sta s kvalifikaciajmi uspešno opravili Manca Pislak in Nika Radišič. Pislakova je v zadnjem krogu s 7-5 6-3 premagala Švicarko Katerino Tsygourovo, Radišičeva je bila s 6-3 6-0 boljša od Italijanke Federice Prati. Izgubila je Veronika Erjavec.

Na turnirju v Vogau (15.000 $) je Mike Urbanija v zadnjem krogu kvalifikacij s 6-2 6-4 premagal Avstrijca Krisa Krawcewicza.

Na turnirju ITF z nagradnim skladom 15.000 $ v Olomoucu je v zadnjem krogu kvalifikacij izgubila Kristina Novak. S 4-6 6-0 10-7 je bila boljša Čehinja Martina Kudelova.

Nov hud udarec je na turnirju ITF z nagradnim skladom 60.000 $ v Hechingenu doživela Dalila Jakupović. Poslovila se je že po uvodnem nastopu. V prvem krogu jo je namreč s 7-5 6-3 premagala Hrvatica Lea Bošković.

Še enkrat je v prvem krogu v Tabarki obstal Anže Arh. Tokrat ga je s 6-1 6-2 izločilRus Kristian Lozan.

Na prvi nastop v Olomoucu še čaka Pia Lovrič. TUKAJ.

Zmagovalca OP Odmev 14 A sta Marko Požonec in Pia Petelinšek, B turnir dečkov osvojil Leon Šmarčan

bm, 06.08.2019

Na OP Odmev v starostni kategoriji do 14 let sta se pri dečkih v finale A turnirja uvrstila Nal Sok (Tc-Lj), ki je v polfinalu s 4-6 6-3 6-3 premagal Filipa Zvera (N.Gor) in Marko Požonec (Tk-CC), ki je v drugem polfinalu s 6-0 6-2 izločil Borisa Barjektareviča (Sl-Lj). Finalni obračun je s 6-3 4-6 6-2 dobil Marko Požonec.

B turnir dečkov je osvojil Leon Šmarčan (ŠD_LOK). V finalu je s 6-4 6-2 premagal Matica Kolmana (Radov).

Na turnirju deklic, te so nastopale v Krškem, sta se v finale uvrstili Pia Petelinšek (ŽtkMb), v polfinalu je s 6-0 6-3 premagala Stefanijo Katarino Mrvar (Šentjur) in Julija Bogatin (Koper), ki je bila v drugem polfinalu s 7-5 6-3 boljša od Karin Dirnbek (Krško). Turnir je s finalno zmago 3-6 6-0 6-2 osvojila Pia Petelinšek.

Deklice so odigrale tudi turnir dvojic. Tu sta bili najboljši Pia Petelinšek in Julija Bogatin, ki sta v finalu s 7-6(5) 7-6(4) premagali Katarino Stefanijo Mrvar in Zalo Vnuk. TUKAJ.

OP Petrol 18 v Portorožu osvojila Alja Belinger in Miha Vetrih

bm, 06.08.2019

Končano je OP Petrol v starostni kategoriji do 18 let.

Pri dekletih je bila najboljša Alja Belinger (ŠD-LTA), ki je v finalnem obračunu s 6-0 6-1 premagala Pio Poglajen (AsLit).

Pri fantih sta se za naslov borila Miha Vetrih (Sgrad), ki je v polfinalu s 6-3 6-4 premagal Miho Kastelca (ŠtkVe) in Bor Artnak (AsLit), ki je bil v drugem polfinalu s 6-4 6-0 boljši od Tristana Lukasa Nickelja Koželja (Radom). V tesnem finalnem obračunu je bil s 7-5 5-7 6-2 od Artnaka boljši Vetrih, ki je osvojil še drugi turnir do 18 let v letošnji sezoni. TUKAJ.

Polona Hercog v glavni žreb turnirja WTA v Torontu, a v prvem krogu nato poražena; Katarina Srebotnik uspešna v dvojicah, Andreja Klepač ne

bm, 06.08.2019

Na turnirju WTA z nagradnim skladom 2.830.000 $ v Torontu nastopa Polona Hercog. Polona je trenutno uvrščena na 53. mesto lestvice WTA, kar na tako močnem turnirju ni zadostovalo za uvrstitev v glavni turnir in je morala v kvalifikacije. Tu je bila šesta nosilka in se je brez težav prebila skozi dva kvalifikacijska kroga ter se uvrstila v glavni žreb.

V prvem krogu pa je 6-0 6-3 odpravila Američanko Allie Kiick, v finalu kvalifikacij pa je bila po uri in pol igre s 6-4 6-3 boljša od Nemke Andreje Petković.

V prvem krogu glavnega turnirja je igrala s 30-letno Nemko Julio Goerges. Po dveh urah in devetih minutah igre je Nemka slavila z rezultatom 6-3 1-6 7-6(5). V izenačenem srečanju je Hercogova odlično servirala in na svoj prvi servis izgubila le pet točk (39/44), nekoliko slabše ji je deloval drugi servis (52 %). Zabila je pet asov in napravila sedem dvojnih napak. V odločilnem tretjem nizu, ki je trajal uro in štiri minute sta obe igralki zadržali svoj servis, o zmagovalki pa je odločala podaljšana igra. Pri izidu 5-4 je pred tem Hercogova ubranila dve vezani break priložnosti Nemke, v podaljšani igri pa sta bili igralki z dvema brejkoma na vsaki strani izenačeni do izida 5-4, ko je Goergesevi uspel mini brejk in vodstvo s 6-4, kar je zadostovalo za končno zmago.

V konkurenci dvojic je Katarina Srebotnik s soigralko Jennifer Brady iz ZDA v prvem krogu s 6-2 6-3 premagala Poljakinjo Alicjo Rosolski in Američanko Desirae Krawczyk.

Poraz je doživela Andreja Klepač, ki je igrala s Čehinjo Lucie Hradecko. S 7-6(5) 6-3 sta ju premagali Madžarka timea Babos in Estonka Anett Kontaveit. TUKAJ.

Pet zmag in dva poraza v kvalifikacijah turnirjev ITF

bm, 05.08.2019

Začele so se kvalifikacije turnirjev ITF in naši predstavniki so bili v uvodnem krogu delno uspešni.

Na turnirju v Cordenonsu (25.000 $) so v prvem krogu zmage zabeležile Veronika Erjavec, Nika Radišič in Manca Pislak.

Na turnirju v Olomoucu (15.000 $) je zmagala Kristina Novak.

Mike Urbanija je z zmago začel kvalifikacije v Vogau (25.000 $).

V Vogau je v prvem krogu izgubil David Lucas Ambrožič, v Varšavi (60.000 $) pa ni bila uspešna Nina Potočnik.

Na turnirju v Hechingenu (60.000 $) bo v žrebu glavnega turnirja nastopila Dalila Jakupović, V Olomoucu Pia Lovrič, v Tabarki pa je tokrat že uvrščen v glavni turnir Anže Arh. TUKAJ.

Zadnji del teniške sezone začeli igralci in igralke do 18 in do 14 let

bm, 04.08.2019

Po tritedenskem počitku se igralci in igralke vračajo na teniška igrišča in začenjajo s tekmovanji zadnjega dela sezone 2019.

Ta teden na OP Odmev do 14 let dečki in deklice nastopajo v Domžalah in Krškem, na OP Petrol 18 pa v Portorožu.

V A turnirju dečkov do 14 let so se v četrtfinale uvrstili Marko Retelj, Filip Zver, Nal Sok, Matic Hribar, Marko Požonec, Vaal Urankar, Boris Barjektarevič in Mak Mikovič.

V B turnirju dečkov so polfinalisti Andrej Maks Janc (Sl-Lj), Leon Šmarčan (ŠD_LOK), Rocco Bukovec (ŽtkMb) in Matic Kolman (Radov).

Deklice igrajo v Krškem, četrtfinalistke pa so Pia Petelinšek, Lana Milosavljevič, Stefanija Katarina Mrvar, Anja Hvalec, Aja Tanko, Karin Dirnbek, Zala Vnuk in Julija Bogatin.

Na turnirju fantov do 18 let so se v četrtfinale uvrstili Miha Vetrih, Nejc Škorjanc, Dan Trošt Slapnik, Miha Kastelec, Luka Houška, Tristan Lukas Nickel Koželj , Mark Andrejič Goljar in Bor Artnak.

Pri dekletih so polfinalistke Alja Belinger (ŠD_LTA), Maja Radišič (TKVal), Tajda Zalokar (ŠD_LTA) in Pia Poglajen (AsLit). TUKAJ.

Aljaž Kirbiš nastope v Ulmu končal v polfinalu

bm, 03.08.2019

Dva odlično odigrana turnirja Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let sta za našim mladim igralcem Aljažem Kirbišem. Prejšnji teden je bil v Waiblingenu dvakratni finalist, ta teden pa se je na turnirju v Ulmu ustavil v polfinalu. Tu ga je s 6-1 6-4 premagal Nemec Luis Dobelmann.

Aljaž je trenutno kot peti Slovenec na 178. mestu lestvice TE do 16 let, po polfinalu v Ulmu pa ga bomo našli še nekaj deset mest višje. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman klonil v polfinalu Novega Sada, Blaž Rola izgubil četrtfinale v Segoviji, Nina Potočnik izgubila na Poljskem

bm, 03.08.2019

Dobro se je na turnirje vrnil Tom Kočevar Dešman, ki je po daljši odsotnosti nastopil na tretjem turnirju letos. Prejšnji teden je bil četrtfinalist v Welsu, ta teden pa se je uvrstil v polfinale na turnirju ITF (15.000 $) v Novem Sadu.V drugem krogu je s 7-5 6-3 premagal romunskega mladinca, 18-letnega Gabriela Dico, v četrtfinalu pa je z 2-6 6-3 6-2 premagal prvega nosilca, Bolgara Alexsandra Lazarova, 501. igralca lestvice ATP in prejšni teden zmagovalca turnija ITF v Casablanci. V polfinalu je igral s črnogorskim kvalifikantom Ljubomirom Čelebićem in izgubil s 5-7 4-6. Prihodnji teden bo nastopil na turnirju TS v Portorožu, kjer se bo boril za povabilo v glavni žreb ATP challengerja Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019.

Za Blaž Rolo se je izvrstna serija nastopov in rezultatov na turnirjih serije ATP challenger končala v četrtfinalu turnirja v Segoviji. Po treh polfinalih in enem finalu na zadnjih štirih turnirjih se je tokrat na turnirju z nagradnim skladom 69.280 € uvrstil najmanj v četrtfinale. V drugem krogu je s 7-5 6-1 premagal 14. nosilca, Francoza Baptista Crepatteja, 332. igralca lestvice ATP,v četrtfinalu pa je za peti zaporedni polfinale igral s 23-letnim Francozom Hugom Grenierjem, 487. igralcem lestvice ATP.

Po hudem boju in nekaj manj kot treh urah igre je bil Francoz boljši s 6-7(5) 7-6(8) in 6-4. Oba igralca sta izjemno servirala, tako da smo v celotnem srečanju videli samo tri brejke, vse tri v tretjem nizu, od katerih je Francoz dosegel dva, Blaž enega. Odločilni servis je Blaž izgubil v deveti igri tretjega niza, ko je Francoz z brejkom povedel s 5-4. Na koncu je bil Grenirer v seštevku točk boljši s 128-123.

Blaž je na zadnjih enaindvajsetih srečanjih dosegel kar šestnajst zmag in zabeležil le pet porazov, na lestvici ATP pa hitro napreduje tja, kjer je nekoč že bil, proti najboljši stoterici teniških igralcev sveta. PO turnirju v Segoviji bo napredoval za 8 mest in bo prihodnji teden 137. igralec sveta. Po tednu dni odmora ga bomo naslednji teden laho spremljali na challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2019 v Portorožu.

Na turnirju ITF (25.000 $) na Poljskem je Nina Potočnik, potem, ko je prejšnji teden izgubila v finalu, ta teden nastope končala v drugem krogu. S 6-3 6-3 jo je premagala poljska mladinka, 18-letna Ania Hertel. TUKAJ.

Ekipi do 16 let na kvalifikacijah za uvrstitev na EEP v Italiji in na Češkem brez uvrstitve na zaključni turnir, obe ekipi osvojili končno četrto mesto

bm, 03.08.2019

Zadnji v kvalifikacijah za nastop na ekipnem evropskem prvenstvu (Summer cup) nastopata ekipi fantov in deklet v kategoriji do 16 let.

Fantje so pod vodstvom Tomaža Berendijaša odpotovali v italijanski Latiano, kjer slovenske barve branijo Gal Emeršič Potočnik, Sebastian Dominko in Aljaž Jeran. Naša ekipa igra v skupini z Belorusijo, Belgijo Češko, Izraelom, Italijo, Malto in Ukrajino. Uvodno srečanje so naši fantje odigrali z ekipo Malte in zmagali s 3-0. Točke so prispevali Aljaž, Gal ter dvojica Gal in Sebastian. V polfinalu so se merili s prvimi favoriti in najmočnejšo ekipo na turnirju, Čehi, ki v srečanju z ekipo Belgije niso bili prepričljivi. Zmagali so z 2-1. Čehi so bili v srečanju z našimi fanti boljši in so brez težav slavili s 3-0 ter si zagotovili napredovanje na zaključni turnir. Naše ekipa se je z ekipo Italije borila za končno tretje mesto na turnirju, a ni bila uspešna Italijani so dobili oba posamičba obračuna in na koncu zmagali z 2-1. Naši fantje so osvojili končno 4. mesto.

Dekleta so v češkem Rakovniku, kjer pod vodstvom Gregorja Soka nastopajo Petja Drame, Pia Marija Rebec in Brina Šulin. V naši skupini so še ekipe Avstrije, Belorusije, BiH, Češke, Madžarske, Luksemburga in Nizozemske. Slovenke so prvo tekmo igrale z ekipo Nizozemske in zmagale z 2-1. Točki sta osvojili Pia in Petja, Brina in Pia sta tekmo dvojic izgubili. V polfinalu so bile nasprotnice naših deklet druge nosilke turnirja Belorusinje, ki so v uvodnem srečanju s 3-0 premagale Luksemburg. Naša dekleta so izgubila z 0-3 in so se bodo za končno tretje mesto borila z ekipo Bosne in Hercegovine. Nasprotnice so bile bolje, dobile so oba posamična obračuna in na koncu zmagale z 2-1. Naša dekleta so osvojila končno četrto mesto. TUKAJ.

Jan Kupčič izgubil finale turnirja ITF v Splitu, Tara Katarina Milić izgubila četrtfinale v Leiriji, Aljaž Kirbiš polfinalist v Ulmu; Nika Jurič v Splitu obstala v polfinalu

bm, 02.08.2019

18-letni Mariborčan Jan Kupčič je na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Splitu prišel do finala, tu pa izgubil. Potem, ko je v polfinalu s 7-5 6-3 premagal hrvaškega kvalifikanta Karla Krola, se je v prvem finalu na turnirjih ITF letos in drugem v karieri za prvi naslov boril s 16-letnim Švedom Adamom Heinonenom, 602. igralcem mladinske svetovne teniške lestvice. Kupčič je do finala prišel brez izgubljenega niza, Šved je moral za preboj v finale dvakrat odigrati tri nize. V obračunu za naslov zmagovalca je bil Heinonen boljši in je zmagal s 6-1 6-1.

Noka Jurič je na istem turnirju med dekleti izgubila v polfinalu. S 5-7 6-1 6-4 jo je premagala 17-letna Rusinja Alexandra Vasilyeva. Za Juričevo, ki je bila junija finalistka turnirja ITF v Banja Luki je to drugi najboljši dosežek v karieri.

Najboljši dosežek v karieri je z uvrstitvijo v četrtfinale turnirja ITF 4. ranga v portugalski Leiriji uspel tudi Tari Katarini Milić. V tretjem krogu je za uvrstitev v četrtfinale z 0-6 6-3 6-2 premagala romunsko kvalifikantko Andreo Feodorovo in se je za nastop v polfinalu borila s 3. nosilko, Rusinjo Kristino Volgapkino. Rusinja je bila tokrat boljša nasprotnica in je slavila s 6-2 6-2.

Na turnirju TE do 16 let v Ulmu je Aljaž Kirbiš zmagal še četrtič in se uvrstil v polfinale. V tretjem krogu je s 7-5 6-0 premagal Poljaka Adama Kuliga, v četrtfinalu pa je bil s 6-4 6-2 boljši od Nemca Laurenta Calaca. Aljaž tako nadaljuje izvrstno serijo, ki jo je preješnji teden začel v Waiblingenu, ko je nastopil v finalu tako med posamezniki kot v konkurenci dvojic. Za drugi zapovrstni finale bo igral proti Nemcu Luisu Dobelmanu. TUKAJ.

Arhiv novic - avgust 2019

Novice in fotografije za izbrano kategorijo si lahko ogledate tukaj.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.