prijava_e
Tekmovanja : 2017 : članice : dvojice
Blaž Kavčič v drugi krog challengerja v Barceloni

bm, 30.09.2019

Blaž Kavčič ta teden nastopa na peščenem ATP challengerju v Barceloni, ki ima nagradni sklad 46.600 €. V prvem krogu je bil njegov nasprotnik 20-letni Rus Pavel Kotov, 261. igralec lestvice ATP. Blaž je po dveh urah in pol igre zmagal s 6-0 5-7 6-4. V srečanju sta igralca kar petnajstkrat dosegla brejk, uspešnješi pa je bil z devetimi odvzetimi servisnimi igrami nasprotniku Kavčič. Na koncu je bil boljši za osem točk (95-87). TUKAJ.

Masters članic in članov Zavarovalnica Sava 2019 osvojila Tjaša Klevišar in Tino Kovačič

bm, 29.09.2019

V Kopru se z nastopi članov in članic nadaljujejo mastersi ob zaključku letošnje teniške sezone v vseh starostnih kategorijah.

Člani in članice so nas tokrat z udeležbo razočarali, saj najboljših in tistih, ki so pod vrhom na zaključek v Koper ni bilo.

Pri članicah je tako nastopilo samo deset igralk, najvišje uvrščena iz lestvice TS pa je bila s 14. mestom Hana Bečirovič Novak. Hana se je poslovila že v prvem krogu, kjer jo je ugnala Metka Komac (LukaKp), ki se je v nadaljevanju uvrstila v finale. Druga finalistka je bila Tjaša Klevišar (Tr-Kr), ki je finalni obračun zanesljivo dobila s 6-2 6-3.

Pri članih je najvišje uvrščen igralec lestvice TS Gašper Bezjak (ŽtkMb), ki je to potrdil z uvrstitvijo v finale. Tu se je za naslov zmagovalca pomeril s klubskim soigralcem in drugim nosilcem mastersa Tinom Kovačičem. Bezjak je v polfinalu s 6-2 7-5 premagala Roka Komca, Kovačič je bil s 6-3 6-4 boljši od Matica Dimica. V finalu je s 4-6 6-1 6-1 slavil Kovačič. Ob tem velja omeniti, da je v mastersu do 12 let zmagala njegova sestra Nala.

Tenis Slovenija in generalni sponzor Zavarovalnica Sava sta za zmagovalca vsak do polovice namenila finančna sredstva v vrednosti 500 €, ki so namenska in jih bosta prejemnika lahko izkoristila za pokritje dela stroškov za potovanja na mednarodna tekmovanja.

Izjavo zmagovalca si lahko ogledate TUKAJ.

Nastja Kolar zmagovalka turnirja ITF v Kairu, Veronika Erjavec bo morala na prvi naslov še počakati

bm, 29.09.2019

Izvrstno sta ta teden na turnirjih ITF v Kairu (15.000 $) in Kaposvarju (25.000 $) nastopili Nastja Kolar in Veronika Erjavec. Obe sta dosegli letošnja najboljša izida na turnirjih ITF, Erjavčeva celo najboljšega v karieri.

25-letni Celjanki Nastji Kolar, ki na lestvici WTA trenutno zaseda 449. mesto so teniška igrišča v Kairu kot pisana na kožo saj je na vseh treh letošnjih nastopih tam dosegla svoje najvišje uvrstitve. Po dveh finalih, prvem v aprilu in drugem pretekli teden, je ta teden osvojila turnir, obenem pa se oddolžila domačinki Sandri Samir za poraz, ki ji ga je ta zadala v finalu prejšnji teden na istem prizorišču.

Tokratni finalni obračun je postregel z dramatičnim zaključkom v katerem je imela Samirjeva že žogo za zmago, a se je Nastja uspela izvleči ter po treh urah in šestindvajsetih minutah igre slaviti s 6-3 5-7 7-6(4). Samirjeva je v tretjem nizu vodila s 5-3 in imela v deveti igri na servis Kolarjeve zaključno žogo za zmago, a je Nastja meč žogo nasprotnice ubranila, v naslednji igri pa dosegla še brejk in izid izenačila na 5-5. V podaljšani igri je Egipčanka povedla s 3-1, nato pa do konca osvojila le še eno točko. V srečanju sta obe igralki dosegli po šest brejkov, Samirjeva pa je na koncu osvojila celo 5 točk več od Kolarjeve, a kljub temu tekmo izgubila.

Nastja Kolar je bila v mladinski konkurenci leta 2010 četrta igralka sveta, v članski pa je bila leta 2014 najvišje na 178. mestu. V naslednjih letih ni uspela najti stika z najboljšimi članicami, nastopala pa je in še nastopa na turnirjih ITF. Na teh je v karieri dosegla osem zmag, egiptovska pa je njen deveti posamični naslov. Še 15 zmag je na turnirjih ITF dosegla v konkurenci dvojic. Upamo, da zadnja nastopa v Kairu predstavljata nov zagon v njeni karieri.

Žal si prvega naslova med posameznicami v madžarskem Kaposvarju na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ ni uspela priigrati 19-letna Idrijčanka Veronika Erjavec. V finalu je z 2-6 3-6 izgubila s 5. nosilko iz Srbije Dejano Radanović. Kljub porazu je to njen najvidnejši dosežek na turnirjih ITF in potrditev, da je na pravi poti proti še vidnejšim rezultatom in uvrstitvam. Erjavčeva na lestvici WTA trenutno zaseda 650. mesto, odločitev da bo poskušala točke osvajati na močnejših turnirjih pa se je izkazala za pravilno, saj ta teden z izjemo finala, nasprotnicam ni oddala nobenega niza in je vse tekme zelo zanesljivo dobila. Finale ji je prinesel kar 30 točk, to pa bo na lestvici WTA pomenilo premik navzgor za okrog 150 mest in novo najvišjo uvrstitev v karieri. TUKAJ.

Polona Hercog v Pekingu boljša od Goerges; Dalila Jakupović izgubila finale dvojic v Taškentu

bm, 29.09.2019

Na turnirju WTA v Pekingu serije Premier 5 z nagradnim skladom 8.285.274 $ je Polona Hercog s 6-7(4) 7-6(5) 6-4 premagala Nemko Julio Goerges in se uvrstila v drugi krog. Kljub dvanajstim dvojnim napakam je Hercogova servis izgubila samo trikrat v srečanju, sama pa ga je nasprotnici odvzela štirikrat. Imela je sicer odličen izkoristek prvega servisa (82%), pri izkoristku drugega pa sta bili z Goergesevo enaki (47 %). Po nekaj manj kot treh urah igre je bila Hercogova v osvojenih točkah boljša s (125-118). Polona je z današnjih nastopom potrdila dobro formo, ki jo spremlja že nekaj časa in se lahko v Pekingu nadeja odlične uvrstitve.

Na turnirju WTA v Taškentu (250.000 $) pa Dalila Jakupović ni uspela osvojiti novega naslova v konkurenci dvojic. S soigralko Sabrino Santamario iz ZDA sta s 3-6 6-7(4) izgubili finalni obračun z Brazilko Luiso Stefani in Hayley Carter. TUKAJ.

V Kopru se je z zaključnim turnirjem končala sezona turnirjev TS 8-11 let za leto 2019

bm, 28.09.2019

V Kopru se je ob mastersih za rangirane igralce in igralke končala tudi sezona turnirjev za dečke in deklice v starostni kategoriji 8-11 let. Mastersa se je udeležile okrog 100 igralcev in igralk, po posamznih kategorijah pa so bili najboljši :

mini tenis dečki: Mark Pavčič (Tabre) - Lan Filipič (LukaKp) 2:1, mini tenis deklice: Hana Pahor Peterlin (Benč) - Ana Mila Milić (TK-CC) 2:0

midi tenis dečki: Luka Požonec (TK-CC) - Lukas Šušterič (Brežice) 2:0, midi tenis deklice: Una Grubešič (Krško) - Hana Pahor Peterlin (Benč) 2:0

tenis do 10 let dečki: Lovro Zajc Hace (Šentv) - Aleksej Mulej (Maja) 7-6(4), tenis do 10 let deklice: Veritsa Yaneva (Brežice) - Lana Pleskovič (Gibi) 6:0

tenis do 11 let dečki: Mark Bečirovič (ŽtkMb) - Luka Marinšek (LukaKp) 6:4, tenis do 11 let deklice: Zoja Peternel (ŠDTŠT) - Jerca Fleischman (TKMed) 6:4

Več o tenisu najmlajših in fotografije najdete TUKAJ.

Zmagovalca mastersa do 16 let Zavarovalnica Sava 2019 sta Petja Drame in Bor Artnak

bm, 28.09.2019

V Kopru se je v odlični organizaciji domačega teniškega kluba TK Luka Koper končal masters Zavarovalnica Sava 2019 za fante in dekleta do 16 let.

Spremljali smo zanimive obračune in odličen tenis igralcev in igralk, ki že uspešno nastopajo tudi na mednarodnih turnirjih.

Pri fantih je manjkal vodilni igralec lestvice do 16 let Gal Emeršič Potočnik, naziv najboljšega pa je osvojil drugi nosilec mastersa Bor Artnak (AsLit). Bor je do finala pripotoval z le petimi oddanimi igrami, v finalu pa ni dal možnosti niti prvemu nosilcu Sebastianu Dominku (ŽtkMb). Zmagal je s 6-4 6-2.

V močni konkurenci generacije letnikov 2003 in 2004 med katerimi jih kar nekaj že zelo uspešno nastopa na mednarodnih turnirjih je pokazal, da je med njimi trenutno najbolje pripravljen in bo tudi v naslednjih letih veljalo njegove nastope podrobno spremljati. Bor je namreč v lanski sezoni v kategoriji do 14 let osvojil kar pet naslovov na turnirjih TE. Letos se je preiskušal na turnirjih ITF, kjer pa zaenkrat še ni konkurenčen starejšim igralcem. Tudi njegov vrstnik, oba sta letnika 2004, Maj Premzl, katerega je premagal v polfinalu, je v zadnjem delu sezone igral izvrstno, osvojil en naslov na turnirjih TE, bil pa še enkrat polfinalist in dvakrat četrtfinalist na turnirjih ITF. Leto dni starejši Sebastian Dominko je bil letos enkrat zmagovalec turnirja TE, še po enkrat pa finalist in polfinalist. Aljaž Jeran, katerega je Dominko izločil v polfinalu na mednarodnih turnirjih nastopa manj, je pa bil letos polfinalist turnirja TE in četrtfinalist turnirja ITF.

Pri dekletih je zanesljivo slavila Petja Drame (ŽtkMb). Ena naših najbolj pesrpektivnih mladink v generaciji 2003 in 2004 je v finalu s 6-1 6-2 premagala klubsko soigralko Anniko Planinšek, ki je v polfinalu izločila drugo nosilko Pio Marijo Rebec. Drametova je zmago na mastersu dodala letošnjemu naslovu državne prvakinje ter zmagi in polfinalu na domačih mariborskih turnirjih Tennis Europe do 16 let. Na turnirjih TE je bila še dvakrat polfinalistka, s polfinalom pa se je izkazala že tudi na turnirji ITF do 18 let v Kranju.

Tenis Slovenija in generalni sponzor Zavarovalnica Sava sta za zmagovalca vsak do polovice namenila finančna sredstva v vrednosti 500 €, ki so namenska in jih bosta prejemnika lahko izkoristila za pokritje dela stroškov za potovanja na mednarodna tekmovanja.

Foto: A Živin TUKAJ.

Zmagovalca mastersa do 12 let Zavarovalnica Sava 2019 sta Matic Hribar in Nala Kovačič

bm, 28.09.2019

V Kopru so organizatorji, TK Luka Koper, kljub nevšečnostim z vremenom uspešno zaključili prva mastersa na letošnjem zadnjem dejanju teniške sezone.

Masters do 12 let sta osvojila Matic Hribar (Tk-CC) in Nala Kovačiča (ŽtkMb).

Pri dečkih je v odsotnosti prvega igralca lestvice Luke Albrehta zanesljivo slavil Hribar, ki je do zmage prišel brez izgubljenega niza. V finalu je bil s 6-4 6-3 boljši od Gašperja Matijašiča (Grosuplje), ki je bil v žrebu nepostavljen igralec, na poti do finala pa je izločil drugega in tretjega nosilca mastersa Paola Angelija in Marka Retlja. Za Matica je to najboljši dosežek v tej starostni kategoriji, ki jo, tako kot še enakj vrstnikov zdaj zapušča in se seli med štirinajstletnike. Letos je bil sicer še finalist državnega prvenstva, osvojil pa je še dva turnirja do 12 let.

Pri deklicah je bila v odsotnosti druge igralke lestvice TS Eve Cikajlo prepričljivo najboljša Nala Kovačič (ŽtkMb). Tudi ona nasprotnicam ni ponudila priložnosti za zmago in je vse tri tekme zanesljivo dobila. V finalu je s 6-2 6-2 premagala tretjo nosilko Zalo Vnuk (TKTal). Vnukova je na poti do finala izločila drugo nosilko Julijo Bogatin. Za Kovačičevo je izvrstna sezona v kateri je osvojila tudi naslov državne prvakinje, poleg tega je zmagala še na treh domačih turnirjih do 12 let. Uspešna je bila tudi že na turnirjih TE, kjer se je enkrat uvrstila v finale, še enkrat pa je bila polfinalistka. Tudi Nala se, kot nekaj njenih vrstnic poslavlja od kategorije do 12 let in prestopa v višjo starostno skupino.

Tenis Slovenija in generalni sponzor Zavarovalnica Sava sta za zmagovalca vsak do polovice namenila finančna sredstva v vrednosti 500 €, ki so namenska in jih bosta prejemnika lahko izkoristila za pokritje dela stroškov za potovanja na mednarodna tekmovanja.

Foto: Aleksander Živin TUKAJ.

Veronika Erjavec in Nastja Kolar finalistki turnirjev ITF

bm, 28.09.2019

Izvrstno igrata na turnirjih ITF v Kaposvarju in Kairu Veronika Erjavec in Nastja Kolar, saj sta se obe uvrstili v finale.

Na močnejšem turnirju v Kaposvarju, ki ima nagradni sklad 25.000 $ je Veronika Erjavec z uvrstitvijo v finale že dosegla najboljši izid kariere, okrona pa ga lahko s prvim naslvom na turnirjih ITF, ki ji v njeni zbirki odličnih izidov še manjka. V polfinalu je s 6-2 6-4 premagala Makedonko Lino Gjorchesko (WTA 447) in se bo v finalu pomerila s peto nosilko turnirja Dejano Radanović iz Srbije.

Nastja Kolar pa se bo na turnirju v Egiptu (15.000 $) v finalu poskušala oddolžiti za poraz Egipčanki Sandri Samir. Ta jo je nampreč prejšnji teden premagala prav tako v finalu prvega turnirja v Kairu. Kolarjeva je sicer v polfinalu brez težav s 6-1 6-4 odpravila Rusinjo Zoziyo Kardava.

Brez finala pa je ostal Tomas Lipovšek Puches, ki nastopa na turnirju ITF (15K) v Tabarki. V polfinalu ga je s 6-1 6-2 premagal drugi nosilec Romun Filip Christian Jianu. TUKAJ.

Na mastersu Zavarovalnica Sava 2019 smo dobili polfinaliste v konkurenci do 12 in do 16 let, spremenjen spored tekmovanja zaradi dežja

bm, 28.09.2019

V Kopru je končan prvi dan zaključnih turnirjev sezone - mastersa Zavarovalnica Sava 2019. Polfinaliste in polfinalistke smo dobili v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let.

Pri mlajših so se v polfinale uvrstili Matic Hribar (TK-CC), Žiga Šeško (AsLit), Marko Retelj (Otočec) in Gašper Matijašič (Grosuplje). Pri deklicah so polfinalistke Nala Kovačič (ŽtkMb), Ela Plošnik (Krško), Zala Vnuk (TkTal) in Julija Bogatin (LukaKp).

V kategoriji do 16 let so pri fantih polfinalisti prvi štirje nosilci Sebastian Dominko (ŽtkMb), Aljaž Jeran (Radom), Maj Premzl (ŽtkMb) in Bor Artnak (AsLit). Pri dekletih bodo šle v boj za zmagovalno stopničko Petja Drame (ŽtkMb), Maša Viriant (Radom), Annika Planinšek (ŽtkMb) in Pia Marija Rebec (Tc-Lj).

V soboto bomo dobili prve zmagovalce mastersov, z nastopi pa bodo začeli člani in članice. Pri članih je prvi nosilec Gašper Bezjak, 11. igralec lestvice TS, pri članicah mesto prve nosilke pripada Hani Bečirovič Novak, 14. igralki lestvice TS.

Zaradi slabega vremena je nekoliko spremenjen spored tekem. Masters do 14 let no na sporedu v ponedeljek in torek, tenis najmlajših do 10 let pa je prestavljen na nedeljo, ko bo turnir dečkov ob 12. in deklic ob 14. uri. TUKAJ.

Dalila Jakupović finalistka turnirja dvojic v Taškentu

bm, 27.09.2019

Dalila Jakupović v zadnjem obdobju slabše nastope med posameznicami nadomešča z odličnimi prestavami med dvojicami. Tokrat se je na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v Taškentu s soigralko, Američanko Sabrino Santamaria, uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-2 6-3 premagali Kanadčanko Sharon Fichman in Nemko Tatjano Maria.

V finalu bosta igrali s presenetljivima finalistkama, nepostavljeno dvojico Hayley Carter iz ZDA in Luiso Stefani iz Brazilije. Jakupovićeva, ki na lestvici dvojic zaseda 90. mesto bo lovila tretjo turnirsko WTA zmago v karieri. To je njen prvi letošnji finale, še štirikrat pa je nastope končala v polfinalu. TUKAJ.

Gregor Krušič na letni skupščini ITF v Lizboni

bm, 27.09.2019

Direktor TS Gregor Krušič se udeležuje in zastopa slovensko teniško zvezo na letni skupščini ITF, ki poteka v Lizboni na Portugalskem. Ena pomembnejših točk zasedanja je bila izvolitev predsednika ITF. Za štiri leta je bil s 60 % izmed 428 oddanih veljavnih glasovnic ponovno izvoljen David Haggerty. TUKAJ.

Veronika Erjavec, Nastja Kolar in Tomas Lipovšek Puches polfinalisti turnirjev ITF

bm, 27.09.2019

Na turnirjih ITF so se kar tirje slovenski igralci ta teden uvrstili v polfinale.

Na turniju z nagradnim skladom 25.000 $ v Kaposvarju odlično igra Veronika Erjavec, ki je v četrttfinalu izločila 4. nosilko, 21-letno Madžarko Dalmo Galfi, 260. igralko lestvice WTA. Za Erjavčevo je to prva uvrstitev v polfinale na turnirjih 25K. V polfinalu bo igrala s 25-letno Makedonko Lino Gjorchesko, ki je na lestrvici WTA uvrščena nekaj žez dvesto mest pred Erjavčevo, na 448. mesto.

V Kairu je bila na turnirju z nagardnim skladom 15.000 $ uspešna Nastja Kolar, ki se je še drugi teden zapored uvrstila najmanj v polfinale. V četrtfinalu je s 6-1 1-6 6-0 premagala 18-letno Srbkinjo Andjelo Jocović in se bo za drugi zaporedni finale pomerila z Rusinjo, prav tako 18-letno Zoziyo Kardava.

Za tretji slovenski polfinale je poskrbel Tomas Lipovšek Puches, ki se je na turnirju ITF v Tabarki (15K) uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 6-1 6-4 premagal 4. nosilca Italijana Erika Crepaldija. Za Tomasa je to četrti polfinale letos. TUKAJ.

Mikael Ymer Aljažu Bedenetu preprečil uvrstitev v polfinale Orleansa, Tamara Zidanšek ni uspela v kvalifikacijah Pekinga

bm, 27.09.2019

Aljaž Bedene je nastope na ATP challengerju v francoskem Orleansu končal v četrtfinalu.

Na 137.560 $ vrednem turnirju je v tretjem krogu drugič letos premagal obetavnega Italijana, 18-letnega Jannika Sinnerja, 128. igralca lestvice ATP. Bila je to tekma odličnih serverjev v kateri smo videli samo tri brejke, po enega v sakem nizu. Aljaž je nasprotniku odvzel servis v prvem in tretjem, sam ga je izgubil v drugem za kočni izid 6-4 4-6 6-4. Aljaž je ob 78 % izkoristku prvega servisa dosegel 14 asov in bil na koncu boljši za sedem točk (101-94).

V četrtfinalu je igral z 21-letnim Švedom Mikaelom Ymerjem, 105. igralcem lestvice ATP, ki je kot mladinec veliko obetal, a mu doslej ni uspelo narediti odločilnega preboja med najboljših 100 igralcev sveta. To mejo pa bo prvič prebil prav v Orleansu, kjer je bil s 7-6(2) 6-4 boljši od Aljaža. Slednjemu je tokrat zatajil drugi servis, katerega izkoristek je imel "zgolj" 39 %, začetni udarec pa je izgubil trikrat. Ymerju ga je odvzel dvakrat. Šved je bil po uri in tričetrt igre boljši za 13 točk (76-63).

Tamara Zidanšek je nastopila na najmočnejšem ženskem teniškem turnirju serije WTA ta teden v Pekingu. Turnir ima nagradni sklad 8.285.274 $, Tamara pa je bila sedma nosilka kvalifikacij. V uvodnem nastopu je s 6-2 4-6 7-6(1) ugnala 35-letno Avstralko Samanto Stosur, leta 2011 že 4. igralko sveta, trenutno pa je Avstralka na 92. mestu lestvice WTA. Pred dvema tednoma je bila finalistka turnirja v Guangzhou, kar govori v izenačenem obračunu. Tamara je v obračunu nasprotnici petkrat odvzela servis, sama ga je izgubila štirikrat. V odločilnem tretjem nizu je Stosurjeva z brejkom v sedmi igri povedla s 4-3, a je Tamara uspela z re-brejkom v deseti igri izenačiti na 5-5, o zmagovalki pa je odločala podaljšana igra. V tej je bila Zidanškova prepričljivo boljša, nasprotnici je prepustila samo eno točko in se zasluženo uvrstila v finale kvalifikacij. Žreb ji je tokrat šel na roko saj je v zadnjem krogu, po odpovedi 11. nosilke, igrala z nepostavljeno igralko, Američanko Christino Mchale. Žal Tamara priložnosti ni izkoristila in je srečanje po dveh urah izenačenega boja izgubila s 5-7 6-7(7) pri čemer je iemla v prvem nizu dve v drugem pa štiri žoge za osvojitev niza, a ni uspela izkoristiti nobene. Dosegla je dva brejka iz desetih priložnosti, Američanka tri iz sedmih. TUKAJ.

V Kopru so se začeli mastersi Zavarovalnica Sava 2019

bm, 26.09.2019

TK Koper od petka do ponedeljka gosti zaključne obračune teniške sezone 2019, Masterse Zavarovalnica Sava Tenis Slovenija 2019. Nastopajo igralci in igralke v vseh starostnih kategorijah od najmljaših do članov in članic, kategorije pa so z izjemo najstarejših zasedene z večino najboljših igralcev in igralk.

Nastopilo bo enajst oz. 12 najvišje uvrščenih igracev in igralk aktualnih lestvic Tenis Slovenije, v posameznih kategorijah pa ima selektor mladinskih reprezentanc možnost podeliti eno povabilo. To možnost lahko ali pa ne izkoristi.

Danes začenjajo z obračuni igralci in igralke v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let.

Pri deklicah do 12 let nastopa večina najboljših s prvo igralko lestvice Nalo Kovačič, manjka pa na lestvici drugouvrščena Eva Cikajlo.

Pri dečkih manjka prvi igralec lestvice do 12 let Luka Albreht, vsi ostali bodo nastopili, na Albrehotovo mesto je stopil kot drugo uvrščeni na lestvici Matic Hribar.

Pri fantih do 16 let bo ob odsotnosti prvega igralca lestvice Gala Emeršiča Potočnika prvi nosilec Sebastian Dominko, pri dekletih pa vloga favoritinje ob odsotnosti tretje, pete in osme igralke pripada prvi igralki lestvice Petji Drame.

V obeh starostnih kategorijah bomo danes dobili polfinaliste in polfinalistke. Prvi štirje igralkci in igralke so v prvem krogu prosti.

Vabljeni v športni park Bonifika, obetajo se zanimivi in kakovostni teniški obračuni. Tekmovanje se je začelo ob 09.30 uri. TUKAJ.

Nik Razboršek, Veronika Erjavec, Nastja Kolar in Tomas Lipovšek Puches četrtfinalisti

bm, 26.09.2019

Nik Razboršek se je na turnirju ITF (25.000+H) na Češkem uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-0 6-2 premagal Čeha Jirija Jeniceka. Nik je odlično serviral saj je imel izkoristek prvega servisa kar 82 %, drugega pa 74 %. V tekmi nasprotniku ni ponudil niti ene brejk priložnosti. Sam je izkoristil vseh pet.

Na turnirju ITF v Tabarki (15.000 $) je Tomas Lipovšek Puches za uvrstitev v četrtfinale s 6-3 0-6 6-4 premagal Gabriela Mario Noceja.

Na turnirju ITF v Kaposvarju (25.000 $) je Veronika Erjavec s 6-2 6-2 nadigrala sedmo nosilko Hrvatico Teno Lukas, prejšnji teden zmagovalko turnirja ITF v Podgorici.

Na turnirju ITF v Kairu tudi ta teden dobro igra druga nosilka Nastja Kolar, ki je v drugem krogu s 6-1 6-2 premagala Rusinjo Tamaro Bizhukovo.

Mike Urbanija je na turnirju ITF (15.000 $) v Antalyi v prvem krogu je s 6-4 2-0(predaja) izločil slovaškega kvalifikanta Michala Marka, v drugem pa z 1-6 4-6 izgubil s 1. nosilcem Ivanom Nedelkom , ki ga je premagal že prejšnji teden v četrtfinalu turnirja ITF na istem prizorišču. TUKAJ.

Aljaž Bedene ne popušča in zmaguje tudi v Orleansu, za Blaža Rolo v drugem krogu usoden Egipčan Safwat

bm, 26.09.2019

Aljaž Bedene nadaljuje zmagovito serijo, ki jo je začel v Portorožu. Ta teden je na challengerju v Orleansu (137.560 €) na turnirju s trdo podlago, kjer je 3. nosilec. V prvem krogu je odigral težko tekmo z domačinom Constantom Lestiennom, lanskim zmagovalcem Potoroža, in zmagal s 6-4 3-6 7-5. Lestienne je v tretjem nizu že vodil s 5-3, a se Aljaž ni pustil presenetiti, osvojil je zadnje štiri igre in zasluženo slavil ter napredoval v osmino finala. Tu bo njegov nasprotnik Italijan Jannik Sinner, 127. igralec lestvice ATP. Letos sta se pomerila na pesku v Umagu, uspešnejši pa je bil Aljaž, ki je zmagal v dveh nizih.

Blaž Rola je na ATP challengerju v Firencah z nastopi tokrat končal že v drugem krogu. S 6-4 5-7 6-4 ga je po dveh urah in pol izenačene igre premagal Egipčan Mohamed Safwat, kateremu se Blaž ni uspel oddolžiti za poraz, katerega mu je Safwat zadal na tekmi Davisovega pokala v Kairu. To je bilo njuno skupaj četrto srečanje, še tretjič pa je bil boljši Egipčan. TUKAJ.

Na Velem Lošinju konec slovenskih nastopov

bm, 25.09.2019

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga na Velem Lošinju po tretjem krogu v posamični konkurenci nimamo več predstavnikov, izpadli pa so tudi vsi naši igralci in igralke v konkurenci dvojic. Med dekleti je v prvi tekmi tretjega kroga Petja Drame s 5-7 1-6 izgubila s Švicarko Julie Sappl, zadnji pa sta izpadli še Tjaša Klevišar in Alja Belinger. Klevišarjeva je s 6-3 1-6 6-7(2) izgubila s Chiaro Girelli, za Belingerjevo je bila premočna druga nosilka Noa Krznarić, ki je zmagala s 6-3 6-1.

Pri fantih sta izpadla Gal Emeršič Potočnik, katerega je s 6-1 6-0 premagal četrti nosilec Slovak Matej Galik in Blaž Vidovič od katerega je bil s 7-5 6-2 boljši šesti nosilec Slovak Lukas Palovic.

>strong>Tara Gorinšek in Alja Belinger sta se vsaka s svojo soigralko uvrstili v četrtfinale dvojic, tu pa je bila uspešna samo Belingerjeva, ki je s soigralko iz Rusije Victorio Borodulino napredovala v polfinale. V polfinalu sta igrali s hrvaško dvojico Marijana Majetić in Sara Svetac in izgubili s 6-7(3) 2-6. TUKAJ.

Blaž Rola, Nik Razboršek, Veronika Erjavec in Nastja Kolar uspešno čez prvi krog

bm, 25.09.2019

Na mednarodnih članskih turnirjih so z nasprtniki in nasprotnicami v prvem krogu uspešno opravili Blaž Rola, Veronika Erjavec, Nastja Kolar in Nik Razboršek.

Blaž Rola je v Firencah na challengerju s 6-7(4) 6-4 7-5 premagal Oriola Rocca Batalla.

Nik Razboršek je bil uspešen na ITF turnirju (25.000 $+H) v Ricanyu na Češkem. V prvem krogu je s 6-1 6-4 odpravil domačina, 3. nosilca Vaclava Safraneka.

Veronika Erjavec je na turnirju ITF (25.000 $) v Kaposvarju s 6-2 6-1 premagala Madžarko Bianko Bekefi, Nastja Kolar pa je na turnirju v Kairu (15.000 $) s 6-2 6-1 premagala Rusinjo Irino Shchetinino.

Izgubile so Nika Radišič v Brnu (25.000 $), Pia Čuk v Kaposvarju (25.000 $) in Nina Potočnik v Santa Margheriti Di Puli (25.000 $). TUKAJ.

Na mladinskem turnirju ITF na Velem Lošinju v tretji krog Gal Emeršič Potočnik, Blaž Vidovič, Tjaša Klevišar, Petja Drame in Alja Belinger

bm, 24.09.2019

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga na Velem Lošinju sta se pri fantih v tretji krog uvrstila Gal Emeršič Potočnik in Blaž Vidovič.. V drugem krogu je izgubil Žiga Kovačič, že v prvem krogu pa so izpadli Maj Premzl, Samuel Pate in Miha Vetrih.

Pri dekletih je v prvem krogu zmagala srečna poraženka Annika Planinšek, ki je v nadaljevanju izgubila, uspešne pa so bile še Petja Drame, Pia Marija Rebec in Tjaša Klevišar. V prvem krogu sta bili prosti Tara Gorinšek in Alja Belinger. Gorinškova je nato v drugem krogu izgubila.

V drugem krogu so zmage zabeležile Tjaša Klevišar, Petja Drame in Alja Belinger. Vse tri so napredovale v osmino finala. TUKAJ.

Blaž Kavčič tokrat obstal v prvem krogu challengerja, Tomas Lipovšek Puches v drugi krog turnirja ITF

bm, 24.09.2019

Blaž Kavčič je ta teden nastopil na ATP challengerju v glavnem mestu italijanske dežele Toscana, Firencah. Na turnirju z nagradnim skladom 46.600 €, ki se igra na pesku se je v prvem krogu pomeril z domačinom, 21-letnim Enricom Dalla Vallejem in izgubil z 1-6 3-6. Italijan je dobro serviral in zadržal vse svoje servise, Blaž je začetni udarec izgubil štirikrat.

Tomas Lipovšek Puches nastopa na turnirju ITF v Tabarki (15.000 $). V prvem krogu je s 7-5 2-0 (predaja) izločil srečnega poraženca iz kvalifikacij, Argentinca Octavia Volpija.

V Firencah bo nastopil tudi Blaž Rola, ki se bo v prvem krogu srečal s Špancem Oriolom Rocom Batallo, 305. igralcem lestvice ATP. Rola je na turnirju osmi nosilec.

Mike Urbanija je na turnirju ITF (15.000 $) v Antalyi, Pia Čuk in Veronika Erjavec bosta nastopili na turnirju ITF (25.000 $) v Kaposvarju, Nastja Kolar pa še drugi teden na turnirju ITF (15.000 $) v Kairu.

V Santa Margheriti Di Puli (25.000 $) bo nastopila Nina Potočnik. TUKAJ.

Državno prvenstvo v tenisu na mivki

ub, 23.09.2019

V nedeljo, 22. septembra 2019 je v Centru športov na mivki v Kopru potekalo državno prvenstvo v tenisu na mivki.

V moški konkurenci sta državna prvaka postala Urban Čevka in Jošt Lotrič, ki sta v finalu premagala Boštjana Repanška in Patricka Popita z rezulatom 9:8. Tretje mesto sta osvojila Uroš Brinovec in Jan Mohorič.

V ženski konkurenci sta državni prvakinji Ajda Bagola in Tjaša Zupan. V finalu sta premagali Katarino Turk in Barbaro Gombosi z rezultatom 7:5 6:3. Tretje mesto sta osvojili Lara Jerše in Natalija Snedec.

V kategoriji mešanih dvojic sta naslov državnih prvakov osvojila Uroš Brinovec in Natalija Snedec, ki sta v finalu premagala Boštjana Repanška in Barbaro Gombosi. Tretje mesto sta osvojila Urban Čevka in Katarina Turk.

O TENISU NA MIVKI

Tenis na mivki, ki se je v Združenih državah Amerike in v Braziliji razvil že v 70. letih minulega stoletja, nato pa razcvetel predvsem na plažah sosednje Italije, kjer danes uživa največjo priljubljenost tega športa v svetu (več kot milijon igralcev), se vse bolj uveljavlja tudi v Sloveniji.

Tenis na mivki lahko igrajo prav vsi, saj je tehnično manj zahteven kot tenis in za sproščujočo igro ni potreben večletni trening. Če pa se želite bolj resno lotiti tega športa pa je kljub temu potrebnega nekaj teniškega znanja. Lahko je v celoti šport za rekreacijo, lahko pa se igralci udeležijo tudi turnirjev, ki so organizirani v poletnem času.

Tenis na mivki je šport s podobnostmi tenisa in odbojke na mivki. Bistvo igre je, da žogica ne pade na tla. Igrišče za tenis na mivki je enake velikosti kot igrišče za odbojko na mivki, mreža je visoka 170 centimetrov, žoge so mehkejše, loparji manjši, štetje pa enako kot pri tenisu. Tenis na mivki je šport, ki se vse bolj uveljavlja po svetu, in sicer tako kot profesionalni šport kot rekreativna športna aktivnost, saj predstavlja odličen način rekreacije, sprostitve in druženja.

Več o tenisu na mivki si lahko ogledate na www.tenisnamivki.si ali na www.facebook.com/TenisNaMivki. TUKAJ.

Vsi najboljši mladi tekmovalci, prihodnost slovenskega tenisa na enem mestu

ts, 23.09.2019

Z veseljem Vas obveščamo, da bomo Tenis Slovenija in generalni sponzor Zavarovalnica Sava, v sodelovanju s TK Koper letos organizirali že šesti zaključni turnir tekmovalne sezone pod imenom »Zavarovalnica Sava Masters Tenis Slovenije 2019«.

Turnir bo potekal od 27. septembra do 1. oktobra 2019

Na dogodek se bo uvrstilo 11 najuspešnejših tekmovalcev/-k jakostne lestvice Tenis Slovenije v letu 2019, v kategorijah do 12, 14, 16, 18 let in člani/-ce. Dodatno bo en tekmovalec/-ka v vsaki izmed kategorij prejel/a povabilo (WC) s strani selektorja mladinskih reprezentanc. Kriterij je mnenje selektorja.

Na sporedu bo okoli 210 srečanj, na katerih bo nastopilo120 tekmovalcev, dobili pa bomo 5 zmagovalcev in 5 zmagovalk »Zavarovalnica Sava Mastersa«.

Urnik tekem:

- Dečki in deklice do 12 let ter fantje in dekleta do 16 let bodo nastopili od 27. do 28.9.2019

- Dečki in deklice do 14 let bodo nastopili od 29.9. do 30.9.2019

- Fantje in dekleta do 18let bodo nastopili od 30.9. do 1.10.2019

- Člani in članice bodo nastopili od 28.9. do 29.9.2019

Ostalo:

- Vrhovni sodnik, žreb in razpored tekem bodo pravočasno objavljeni na spletni strani Tenis Slovenije

- Tekmovalna žoga bo Babolat Team

- Vodja tekmovanja na strani TK Koper bo Ervin Hafner

Namensko sponzorstvo za zmagovalce:

Tenis Slovenija in generalni sponzor Zavarovalnica Sava bosta za tekmovanje vsak do polovice namenila finančna sredstva v vrednosti 5.000 €. Posamezni zmagovalec in zmagovalka kategorije bo deležen namenskega sponzorstva »Zavarovalnica Sava Masters sponzorstvo«, za potovanja na mednarodna tekmovanja.

Zmagovalec/-ka »Zavarovalnice Sava mastersa« prejme namenska sredstva v bruto vrednosti 500 €. Pogoj za dodelitev je podpisana pogodba s Tenis Slovenijo. TUKAJ.

V Wuhanu poraza za Polono Hercog in Tamaro Zidanšek

bm, 23.09.2019

Na močnem turnirju WTA v kitajskem Wuhanu z nagradnim skladom 2.828.000 $ sta danes z nastopi med posameznicami končali Polona Hercog in Tamara Zidanšek.

Hercogova je v prvem krogu s 6-0 6-1 premagala Američanko Jessico Pegula in se je danes v drugem merila s 5. nosilko, sedmo igralko sveta, Čehinjo Petro Kvitovo. V zelo izenačenem obračunu je Kvitova po uri in tričetrt igre zmagala s 7-6(6) 6-3, pri čemer je v prvem nizu ubranila zaključno žogico Hercogove za prvi niz. Obe igralki sta zelo dobro servirali in dobivali svoja začetna udarca brez priložnosti za brejk ene ali druge. V drugem nizu pa je Kvitova dosegla en brejk, kar ji je zadostovalo za končno zmago. Na koncu je bila boljša za devet točk.

Še eno priložnost je v Wuhanu dobila Tamara Zidanšek, ki se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka. Tudi tokrat pa ni uspela zmagati. Čehinja Marie Bouzkova je bila boljša s 6-1 6-3. TUKAJ.

Aljaž Bedene kljub izjemnemu tednu tudi v četrtem poskusu brez zmage na turnirjih ATP

bm, 23.09.2019

Izjemen teden je za našim najboljšim igralcem Aljažem Bedenetom, ki pa ga je vendarle končal z malenkost grenkim priokusom, saj tudi v četrtem poskusu ni uspel priti do naslova na turnirju ATP.

Tokrat je bil V Metzu v finalnem obračunu dveh izenačenih tekmecev boljši 34-letni Francoz Jo Wilfried Tsonga, ki je po treh urah slavil s 6-7(4) 7-6 (4) 6-3. Bilo je to srečanje dveh izjemno razpoloženih serverjev, saj je srečanje odločil samo en brejk, ki ga je v tretjem nizu dosegel Tsonga. Tretji niz je Aljaž začel slabo saj je izgubil kar 14 zaporednih točk in ob tem tudi svoj servis, šele drugič na turnirju, te prednosti pa si izkušeni Francoz ni dovolil odvzeti in še drugič letos je stopil na zmagovalno stopničko na ATP touru. Za Francozom je deset zaporednih zmag, na zadnjem odigranem turnirju je prav tako slavil, bilo pa je to na challengerju v francoskem Cassisu prvi teden septembra.

Kljub razočaranju zaradi izgubljene priložnosti je za Aljažem, kot je povedal po tekmi, najboljši servis teden v karieri, saj je na turnirju začetni udarec izgubil samo dvakrat. Tudi danes je imel priložnost za zmago, saj je imel pri vodstvu 1-0 v nizih in 4-3 v drugem nizu brejk priložnost, a je pri branjenju servisa izbral napačno stran in priložnosti ni uspel izkoristiti. Kljub razčaranju ob porazu je s tenisom in dosežkom v Metzu zelo zadovoljen.

Čestitke tudi z naše strani ! TUKAJ.

Zmagovalci FIN turnirjev Lino do 12 let na Ptuju so Matic Hribar, An-Mikono Čopič, Nala Kovačič in Emma Hrnčič

bm, 22.09.2019

Na Ptuju se je v organizaciji TK Terme Ptuj končal zadnji letošnji finalni turnir Lino za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let.

V A turnirju dečkov sta se v finale uvrstila Matic Hribar (Tk-CC) in Paolo Angeli (ŠtkVe). Turnir je s finalno zmago 7-5 6-2 osvojil Matic Hribar. V B turnirju dečkov so bili polfinalisti Matic Sitar (Šporn), Gašper Bernard (Radov), Mikono An-Čopič (Tabre) in Jan Vodnik (ŠD_LTA). V finale sta se uvrstila Sitar in Čopič, falni obračun pa je s 6-4 4-6 6-0 dobil An Mikono Čopič.

V A turnirju deklic sta se v finale uvrstili Nala Kovačič (ŽtkMb) in Stefanija Katarina Mrvar (Šentjur). Turnir je osvojila prva nosilka Nala Kovačič, ki je finalni obračun dobila s 6-0 6-4.

V B turnirju deklic sta bili finalistki Emma Hrnčič (Bobi) in Eva Vodenik (Br-Mb). Zmagala je Emma Hrnčič. V finalu je bila od Vodenikove boljša s 6-1 6-0. TUKAJ.

Zmagovalci OP Zala 16 so Iza Logar, Aljaž Kirbiš in Jan Kosednar Šušterič

bm, 22.09.2019

V Kopru in Celju sta se končala turnirja OP Zala v starostni kategoriji do 16 let. V Kopru je turnir organiziralo TD Vanganel, nastopilo pa je 23 igralk. Turnir je osvojila Iza Logar (ŠD_TA), ki je v finalu s 6-0 6-1 premagala Eleno Plesničar (N.Gorica). Priznanja je finalistkam podelila ena naših najboljših teniških igralk med dvojicami Andreja Klepač, ki se v Vanganelu pripravlja na nadaljevanje sezone.

Fantje nastopajo v Celju. V A turnirju so se v polfinale uvrstili Tit Škerlavaj (Tr-Kr), Nejc Škorjanc (ŠD-LTA), Lun Obrul (Celje) in Aljaž Kirbiš (Radom). Finale sta si priigrala Škorjanc, ki je premagal Škerlavaja in Kirbiš, ki je izločil Obrula. Končni zmagovalec je Aljaž Kirbiš. V fiunalu je slavil s 6-1 6-3.

B turnir je osvojil Jan Kosednar Šušterič (Zklub), ki je v finalu s 6-1 6-4 premagal Žigo Bizjaka (CTA). TUKAJ.

Jan Kupčič in Inga Komleva zmagovalca članskih turnirjev Diners ta konec tedna

bm, 22.09.2019

Zadnji turnir sezone OP Diners so člani in članice odigrali v Mariboru. Na igriščih ŽTK je slavil njihov nekdanji član, zdaj pa član TK Branik, prvi nosilec turnirja Jan Kupčič. V finalu je s 6-0 6-4 premagal Roka Komca (MaxLj).

Pri članica, nastopilo jih je samo šest je bila najboljša Inga Komleva (Hari). V finalu je s 6-3 6-1 premagala Hano Bečirovič Novak (ŽtkMb). TUKAJ.

Nastja Kolar izgubila finale turnirja ITF v Kairu, Mike Urbanija izgubil v Antalyi

bm, 22.09.2019

Nastja Kolar, ki na lestvici WTA zaseda 449. mesto ta teden dobro igra na turnirju ITF v Kairu (15.000 $), kjer je druga nosilka. V četrtfinalu je s 6-1 1-6 7-5 premagala Nizozemko Dominique Karregat, v polfinalu pa Italijanko Anastasio Piangerelli in se še drugič letos uvrstila v finale. Boljša je bila s 6-4 4-6 6-1. V fibnalu je nato izgubila s 1. nosilko, Egipčanko Sandro Samir. Slednja je bila boljša s 6-3 6-4.

Blaž Rola, na lestvici ATP ta teden zaseda 133. mesto, je na ATP challengerju v romunskem Sibiu nastope končal v četrtfinalu. Tu ga je presenetil 21-letni Slovak Alex Molcan, 410. igralec lestvice ATP. Molcan je zmagal s 6-4 6-7(4) 6-4. Blaž je v tretjem nizu z brejkom vodil s 3-1 a prednosti ni uspel zadržati, še več, od tega izida dalje je kar trikrat izgubil svoj začetni udarec in s tem niz in srečanje.

TUKAJ.

Sezona 2019 se končuje s turnirji članov ter šestnajst in dvanajstletnikov

bm, 21.09.2019

Na igriščih ŽTK Maribor na zadnjem turnirju sezone nastopajo člani in članice. Pri članih nastopa 18 igralcev, v polfinale pa so se uvrstili Jan Kupčič, Jošt Plestenjak, Marino Kegl in Rok Komac.

Pri dekletih nastopa 6 igralk, polfinalistke so Hana Novak Bečirovič, Anja Ostrovška, Inga Komleva in Nejla Memič.

Fantje v A in B turnirju igrajo v Celju, kjer so odigrali tekme prvega kroga. V B turnirju so znani trije polfinalisti. To so Nikolas Car, Žiga Bizjak in Jan Kosednar Šušterič.

Dekleta nastopajo v Kopru, v polfinale pa so se uvrstile Elena Plesničar, Iza Logar in Pia Petelinšek.

Dečki in deklice do 12 let nastopajo na Ptuju, kjer so dečki odigrali tekme prvega in drugega, deklice pa tekime prvega kroga. TUKAJ.

Aljaž Bedene še drugič v zadnjem mesecu boljši od Francoza Paireja

bm, 21.09.2019

Aljaž Bedene fantastično igra na turnirju ATP serije 250 v francoskem Metzu (524.340 €), kjer se je uvrstil v finale.

V polfinalu je še drugič v mesecu dni nadigral Francoza Benoita Paireja, 3. nosilca turnirja in trenutno 23. igralca sveta.

Aljaž je v prvem nizu enkrat izgubil začetni udarec, kar je pomenilo tudi izgubo prvega niza s 4-6, v nadaljevanju pa je bil pri realizaciji prvega servisa naravnost fantastičen saj je od zadetih prvih servisih izgubil vsega eno točko (27-28). Francoz si je priigral le dve brejk priložnosti, ki ju ni izkoristil, Aljaž pa mu je servis tako v drugem kot v tretjem nizu odvzel po dvakrat. Na koncu je bil prepričljivo boljši saj je osvojil 23 točk več od nasprotnika 78-55.

To je bil sicer njun sedmi medsebojni obračun, štiri je dobil Francoz, tri Aljaž, od tega zadnja dva od treh odigranih letos.

Za zmago na turnirju se bo pomeril s Francozom Jojem-Wilfridom Tsongajem 61. igralcem lestvice ATP. To bo njuno drugo medsebojno srečanje, prvega je leta 2013 na pesku dobil Tsonga.

Eno od fantastično odigranih točk Aljaža si lahko ogledate TUKAJ.

Na turnirju ITF na Velem Lošinju tudi letos močna slovenska zasedba

bm, 21.09.2019

Na Velem Lošinju se je s kvalifikacijami začel mladinski turnir ITF 4. ranga na katerem je tudi letos močna slovenska zasedba igralcev in igralk.

V kvalifikacijah sta z zmagama nastope začela Dan Trošt Slapnik in Annika Planinšek, a je Dan nato v drugem krogu izgubil. Annika je tekmo drugega kroga kvalifikacij odigrala v nedeljo in tudi ona izgubila. V prvem krogu je bil uspešen še Samuel Pate, ki se je po predaji nasprotnika v finalu kvalifikacij uvrstil v glavni turnir. Izgubili so Grega Sevšek, Tilen Potočnik, Jelena Kovačevič, Manca Lampret, Tilen Kovač, Marsel Žnuderl, Maja Radišič in Tim Kušter.

V glavnem turnirju so pri fantih prijavljeni Blaž Vidovič, Tin Krstulovič, Miha Vetrih, Maj Premzl, Žiga Kovačič in Gal Emeršič Potočnik. Pri dekletih bodo nastopile Tara Gorinšek, Tjaša Klevišar, Petja Drame, Alja Belinger, Pia Marija Rebec in kot srečna poraženka Annika Planinšek.. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović brez glavneih turnirjev v Wuhanu in Taškentu

bm, 21.09.2019

Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović nista uspeli v kvalifikacijah turnirjev WTA v Wuhanu in Taškentu.

Zidanškova je v Wuhanu morala premoč priznati Američanki Bernardi Pera, ki je zmagala s 7-5 7-5.

Jakupovićeva je v Taškentu igrala z Belorusinjo Olgo Govortsovo in izgubila z 1-6 0-6. TUKAJ.

Živa Falkner zmagovalka turnirja dvojic, med posameznicami izgubila v polfinalu

bm, 20.09.2019

Živa Falkner je na turnirju ITF A ranga v Cape Townu med posameznicami izgubila polfinalni obračun. S 6-2 6-1 jo je premagala odlična 15-letna Čehinja Linda Fruhvirtova, 29. mladinka sveta in letošnja polfinalistka evropskega prvenstva do 18 let.

Je pa Živa dosegla novo zmago med dvojicami, kjer je nastopila s soigralko Matildo Mutavdžić iz Velike Britanije. V polfinalu sta bili s 7-6(3) 0-6 10-8 boljši od Filipinke Alexandre Eala in Američanke Elvine Kalieve, v finalu pa sta premagali še 1. nosilki Poljakinjo Weroniko Baszak in Čehinjo Fruhvirtovo. V dramatičnem obračunu sta Živa in Matilda slavili s 3-6 7-6(10) 10-7. Za Živo je to letošnji peti osvojeni turnir dvojic, prvi A ranga.

Živa si bo močno popravila točkovni izkupiček in se na lestvici ITF prvič prebila med najboljših 100 mladink sveta. Našli jo bomo okrog 70. mesta. TUKAJ.

Aljaž Bedene v Metzu nadigral še Carena Busto in se uvrstil v polfinale

bm, 20.09.2019

Aljaž Bedene še naprej navdušuje na turnirju ATP serije 250 v francoskem Metzu. V četrtfinalu je zmagal še tretjič in s 6-4 7-5 izločil Španca Pabla Carena Busto, 62. igralca sveta. Ta je bil v drugem krogu boljši od 1. nosilca Davida Goffina. Aljaž je zmagal še dvanajstič na zadnjih štirinajstih tekmah. Tudi danes je imel izjemen izkoristek servisa, saj je prvi začetni udarec realiziral kar v 93 % (38-41) ter dosegel 27 asov. V tekmi je nasprotniku ponudil vsega eno brejk žogo, a tudi to ubranil. V prvem nizu je nasprotniku servis odvzel v sedmi, v drugem pa v enajsti igri. Na koncu je bil po uri in triindvajsetih minutah igre v osvojenih točkah boljši z 72-58.

Aljažev naslednji nasprotnik bo Francoz Benoit Paire. TUKAJ.

Niki Polanec in Jaka Tomažin osvojila turnir dvojic v Zadru, Ana Lanišek izgubila polfinalni obračun posameznic

bm, 19.09.2019

Na mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Zadru sta do uspeha kariere prišla Litijan Jaka Tomažin in Mariborčan Niki Polanec (na fotografiji levo), ki sta osvojila turnir dvojic.

Med deklicami je Ana Lanišek v devetem nastopu prvič izgubila. V polfinalu jo je s 3-6 6-4 6-3 premagala prva nosilka Čehinja Lucie Urbanova. Kljub porazu sta za Ano dva odlična tedna v katerih je osvojila turnir v Vrsarju in se uvrstila v polfinale v Zadru. Tudi na lestvici TE do 14 let bo prihodnji teden vidno poskočila. Žal ji tokrat, tako kot pretekli teden ni uspelo osvojiti turnirja dvojic. S soigralkko Mašo Viriant sta tokrat v finalu s 6-3 4-6 6-10 izgubili s Slovakinjama Karolino Krajmar in Bernadette Michalcikovo. TUKAJ.

Blaž Rola, Mike Urbanija in Nastja Kolar četrtfinalisti

bm, 19.09.2019

Na ATP challengerju v Sibiu (46.600+H) z dobrimi igrami nadaljuje Blaž Rola, ki se je uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-1 3-6 6-1 premagal Srba Pedjo Krstina in se bo za uvrstitev v polfinale pomeril s Slovakom Alexom Molcanom. Blaž je zelo dobro serviral in ob izkoristku več kot 70 % prvega in drugega servisa začetni udarec izgubil le enkrat in to v drugem nizu. Nasprotniku ga je odvzel štirikrat, po dvakrat v prvem in tretjem nizu, za zmago pa je potreboval uro in pol.

Na turnirju ITF v Antalyi (15.000 $) se je Mike Urbanija uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 7-6(5) 6-3 premagal Kanadčana Kelseya Stevensona. Za Mika je to prva uvrstitev v četrtfinale po daljšem času saj je na zadnjih desetih turnirjih ITF nastope končal v prvem krogu. V četrtfinalu bo igral z Rusom Ivanom Nedelkom.

Na turnirju ITF v Kairu (15.000 $) je Nastja Kolar, ki je na turnirju druga nosilka zabeležila dve zmagi in se uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-3 6-4 premagala Italijanko Chiaro Bordo. TUKAJ.

Aljaž Bedene v Metzu čez Gillesa Simona v četrtfinale

bm, 19.09.2019

Po odličnih nastopih na tekmi Davisovega pokala v Kairu Aljaž Bedene z ivrstnimi predstavami nadaljuje na turnirju ATP serije 250 v francoskem Metzu. V drugem krogu je igral z domačinom, 34-letnim Gillesom Simonom, 37. igralcem lestvice ATP in sedmim nosilcem turnirja ter slavil s 7-6(9) 6-2.

Prvi niz je minil v izenačenem obračunu brez brejka, tako da je odločila podaljšana igra. Tudi v tej sta oba igralca odlično servirala, prvo zaključno žogo pa je imel pri izidu 6-5 Simon. Ta si je še eno priigral pri izidu 8-7, a tudi te ni uspel izkoristiti in naslednji dve sta pripadli Aljažu, ki je bil v tretjem poskusu uspešen in je podaljšano igro dobil z 11-9.

V drugem nizu je Aljaž začel z dvema brejkoma in hitrim vodstvom 3-0. Tudi v tem nizu je bil pri začetnem udarcu zanesljiv in niz brez težav dobil s 6-2. Za zmago brez izgubljenega servisa je potreboval točno uro in pol, s 93 % pa je imel izjemen izkoristek prvega servisa. TUKAJ.

Živa Falkner nadigrala Weroniko Baszak in se uvrstila v polfinale Cape Towna, Ana Lanišek polfinalistka v Zadru, Niki Polanec in Jaka Tomažin osvojila turnir dvojic v Zadru

bm, 19.09.2019

Živa Falkner je v četrtfinalu mladinskega turnirja ITF A ranga v Cape Townu v JAR nadigrala tretjo nosilko, 16-letno Poljakinjo Weroniko Baszak, 84. mladinko sveta in se prvič v karieri uvrstila v polfinale turnirja najmočnejšega ranga na mladinskem touru.

Živa je zmagala prepričljivo s 6-1 6-1 in Baszakovi zadala drugi poraz na zadnjih dvanajstih tekmah. Poljakinja je bila prejšnji teden finalistka turnirja 2. ranga v Stellenboschu v JAR. V polfinalu bo igrala s 1. nosilko, šele 14-letno Čehinjo Lindo Fruhvirtovo, 29. mladinko sveta.

Na turnirju Tennis Europe v Zadru zmagovito pot nadaljuje odlična Ana Lanišek. Štirinajstletnica iz Radomelj je nanizala še osmo zaporedno zmago na turnirjih TE do 14 let in se po zmagi na turnirju v Vrsarju prejšnji teden uvrstila najmanj v polfinale turnirja v Zadru. V četrtfinalu je s 6-2 6-1 premagala Hrvatico Doro Biondić.

Laniškova je na zadnjih osmih tekmah nasprotnicam skupaj oddala za manj kot tri nize iger, tako da je tudi v Zadru ena glavnih favoritinj za zmago.V polfinalu jo sicer čaka težka naloga oz. obračun s 1. nosilko turnirja Čehinjo Lucie Urbanovo, ki je tako kot Ana v odlični formi. Tudi Čehinja je dobila zadnjih osem obračunov in je prav tako zmagala na zadnjem turnirju na katerem je nastopila, a je bilo to že pred mesecem dni v Szekesfehervaru na Madžarskem.

Laniškova v paru z Mašo Viriant tudi ta teden naskakuje zmago na turnirju dvojic saj sta se naši igralki uvrstili v finale, kjer se bosta za drugi zaporedni naslov borili s Slovakinjama Karolino Krajmer in Bernadette. Michalikovo.

V posamični konkurenci so v četrtfinalu izgubili Jaka Tomažin, Žiga Švec in Anamari Žnuderl.

Na turnirju ITF 3. ranga v Mostarju je Noka Jurič v tretjem krogu TUKAJ.

V Ljubljani smo dobili najboljše rekreativce in veterane za sezono 2019

bm, 19.09.2019

V Ljubljani se je v organizaciji TK ZSport končalo letošnje posamično državno prvenstvo za rekreativce in veterane.

Prvenstva se je udeležilo 99 igralcev in igralk, razveseljivo pa je, da so bile tokrat zelo dobro zasedene mlajše kategorije.

Po starostnih kategorijah so bili najboljši:

M do 35 let Filip Bator - Matej Jarc 5-7 6-3 10-5

M 35+ Aleš Maček - Klemen Kadivnik 6-1 6-4

M 45+ Tone Komar - Sebastjan Leber 6-1 6-4

M 55+ Branko Guna - Brane Dolčič 6-1 6-4

M 65+ Štefan Seme - Igor Slavinec 6-0 6-0

Ž do 40 let Špela Piškur - Kristina Vanceta 6-3 6-2

Ž 40 - 60 Darja Korelc - Karmen Kristan 0-6 7-5 10-8

Ž 60+ Vera Pajenk - Vesna Stanko 6-0 6-1

Fotoutrinke iz prvenstva bomo objavili v ponedeljek.

Več o veteransko rekreativnem tenisu preberite TUKAJ.

Živa Falkner v četrtfinalu turnirja ITF A ranga v Cape Townu; Jaka Tomažin, Žiga Švec, Ana Lanišek in Anamari Žnuderl četrtfinalisti TE 14 v Zadru

bm, 18.09.2019

Živa Falkner, ta teden je na lestvici ITF na 133. mestu, kar je najvišje v karieri, je ta teden na turnirju ITF najmočnejšega A ranga v južnoafriškem Cape Townu. Turnir je začela izvrstno in že vknjižila tri zmage ter se uvrstila v četrtfinale. Živa je šesta nosilka turnirja, v tretjem krogu pa je danes s 3-6 6-2 6-2 premagala 10. nosilko, odlično 15-letno Rusinjo Kiro Pavlovo, 196. mladinko sveta. Ta je v JAR že tretji teden in je dotekme z Živo zabeležila devet zmag in le en poraz, pri čemer je osvojila turnir 4. ranga in bila četrtfinalistka turnirja drugega ranga.

Živa resno trka na vrata najboljše stoterice svetovnih mladink in ta dosežek se ji obeta že prihodnji teden.

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Zadru sta se med dečki Jaka Tomažin in Žiga Švec uvrstila v četrtfinale. Tomažin je v tretjem krogu s 6-1 6-1 premagal Hrvata Emanuela Ivkića, Švec je s 6-1 6-4 izločil Hrvata Marka Baničevića. Izgubili so Nal Sok, Luka Videnovič in Tim Kušter.

Odlično tudi ta teden igrata Ana Lanišek in Anamari Žnuderl, ki sta se med deklicami prav tako uvrstili v četrtfinale. Laniškova je v tretjem krogu s 6-0 6-3 premagala Poljakinjo Martyno Mackiewicz, Žnuderlova je bila s 6-2 6-1 boljša od Hrvatice Lune Ivković.

Na turnirju TE do 12 let v Franciji je v tretjem krogu izgubil Marko Retelj. S 6-2 6-1 ga je izločil Čeh Jan Kumstat. TUKAJ.

Blaž Rola preskočil prvo oviro v Sibiu, na turnirjih ITF uspešen samo Mike Urbanija

bm, 18.09.2019

Tudi drugi mož slovenske reprezentance, ki je slavila konec tedna v Egiptu je nastope tega tedna začel z zmago. Blaž Rola je na ATP challengerju v Sibiu, na turnirju je drugi nosilec, s 6-3 4-6 6-3 premagal Francoza Fabiena Reboula in se uvrstil v tretji krog. Tu bo njegov nasprotnik 25-letni Srb Pedja Krstin, 199. igralec lestvice ATP in 15. nosilec turnirja v Sibiu.

Danes je v Kairu nastopil še en član Davis cup ekipe Tomas Lipovšek Puches, ki je bil tretji nosilec turnirja ITF (15.000 $) in je v prvem krogu igral z Indijcem Dhruvom Sunishom. Indijec je bil boljši s 7-6(4) 0-6 6-2.

V Podgorici na turnirju ITF (25.000 $) slovenske igralke tokrat niso bile uspešne saj so vse tri izgubile uvodna srečanja. Po Veroniki Erjavec in Manci Pislak je izgubila še Nika Radišič. S 6-4 6-1 jo je premagala druga nosilka, 22-letna Grkinja Valentini Grammatikopoulou, 228. igralka lestvice WTA.

Uspešno pa je na turnirju ITF v Antalyi (15.000 $) začel Mike Urbanija. V drugem krogu je s 7-6(5) 6-3 premagal Kanadčana Kelseya Stevensona in se uvrstil v četrtfinale. TUKAJ.

Na članskih turnirjih ITF konec za Veroniko Erjavec in Manco Pislak, na mladinskih turnirjih ITF zmage za Živo Falkner in Noko Jurič; na turnirju TE v Zadru uspešni dečki in deklice

, 17.09.2019

Na turnirju ITF WTT v Podgorici (25.000 $) se je v glavni turnir uvrstila Veronika Erjavec. V zadnjem krogu kvalifikacij je s 6-2 6-1 premagala Srbkinjo Mihaelo Djaković. V prvem krogu glavnega turnirja je nato izgubila s 1. nosilko Avstrijko Barbaro Haas, 143. igralko lestvice WTA. V Podgoorici je nastopila tudi Manca Pislak, ki je v prvem krogu glavnega turnirja igrala z Rusinjo Amino Anshba in po zaostanku z 0-6 3-3 sreča nje predala. V glavnem turnirju bo nastopila še Nika Radišič.

Na mladinskem turnirju ITF najvišjega A ranga v Cape Townu je Živa Falkner dvakrat zmagala in se uvrstila v osmino finala. V prvem krogu je s 6-1 6-0 premagala domačinko Rebecco Brody, v drugem s 6-0 4-6 6-3 Američanko Violeto Martinez.

Na turnirju ITF 3. ranga v Mostarju je Noka Jurič v prvem krogu glavnega turnirja s 6-2 6-4 izločila Rusinjo Dario Repina. Izgubila sta Tara Gorinšek in Miha Vetrih.

Na turnirju TE do 14 let v Zadru so se pri dečkih v tretji krog uvrstili Jaka Tomažin, Nal Sok, Tim Kušter, Luka Videnovič in Žiga Švec. Izgubili so Boris Barjaktarevič, Niki Polanec, Luka Albreht in Mak Mikovič.

Pri deklicah so se v tretji krog uvrstile Ana Lanišek, Maša Viriant in Anamari Žnuderl. Izpadli sta Ana Tara Praček in Pia Petelinšek

Na turnirju Te do 12 let v francoskem Biotu se je Marko Retelj uvrstil v tretji krog. TUKAJ.

Aljaž Bedene uspešen v Metzu, v četrtek z Gillesom Simonom

bm, 17.09.2019

Aljaž Bedene ta teden nastopa na turnirju ATP serije 250 v Metzu. V prvem krogu je s 6-4 6-4 premagal domačega povabljenca, 19-letnega Rayana Roumaneja, 431. igralca lestvice ATP. V drugem krogu bo v četrtek igral s 7. nosilcem Francozom Gillesom Simonom, 37. igralcem lestvice ATP.

Po zelo dobrem nastopu v Zhengzhou, kjer je ogromno težav povzročila kasnejši zmagovalki Karolini Pliskovi, je Polona Hercog tokrat doživela hladen tuš v uvodnem nastopu v Seulu. Na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ je bila šesta nosilka, nastopov pa je bilo konec že po uvodnem nastopu. S 6-3 3-6 6-1 jo je namreč izločila romunska kvalifikantka, 26-letna Ana Bogdan.

Slab dan je imela na turnirju WTA v Guangzhou tudi Tamara Zidanšek saj je v prvem krogu s 6-3 3-6 3-6 izgubila z Italijanko Jasmine Paolini, ki je v zadnjem krogu kvalifikacij premagala tudi Dalilo Jakupović.

Dalila se je sicer kot srečna poraženka uvrstila v glavni turnir, a je tudi tu izgubila. V prvem krogu je naletela na 1. nosilko Ukrajinko Elino Svitolino, ki je bila boljša s 6-3 6-3.

Je pa Tamara Zidanšek s soigralko Marie Bouzkovo iz Češke zmagala v prvem krogu dvojic. S 6-0 6-3 sta premagali kitajsko dvojico Jia Jing Lu in Fang Ying Xun.

Da turnir v Guangzhou Jakupovićevi ni usojen se je izkazalo tudi v konkurenci dvojic, kjer sta s soigralko Jesico Moore izgubili v prvem krogu. Z 2-6 7-5 10-3 sta ju izločili Čilenka Alexa Guarachi in Mehičanka Giuliana Olmos.

Na tretjem turnirju WTA, ki poteka ta teden je v Osaki na Japonskem v konkurenci dvojic nastopila Katarina Srebotnik in s soigralko Darijo Jurak iz Hrvaške v prvem krogu izgubila z Japonko Shuko Aoyama in Američanko Eno Shibahara. Slovensko-hrvaška dvojica je izgubila s 3-6 1-6. TUKAJ.

Igralci in igralke TK Triglav Kranj osvojili naslova državnih prvakov v prvi moški in prvi ženski članski teniški ligi

bm, 17.09.2019

V Kranju sta se s finalnima obračunoma končalli letošnji najmočnejši ligaški teniški tekmovanji, prva moška in prva članska teniška liga. Oba naslova sta ostala v Kranju pri domačih igralcih in igralkah.

Pri članih je ekipa TK Triglav sestavila izjemno močno ekipo, kateri igralci TD Slovan niso uspeli preprečiti slavja pred domačimi navijači. Kranjčane je v vodstvo povedel Grega Žemlja z zmago 6-0 6-0 nad Dorianom Tomažem Janežičem. Izid je na 2-0 povišal Blaž Kavčič, ki je s 7-5 6-0 premagal Anžeta Arha. Na 2-1 je izid znižal Tilen Žitnik z zmago nad Rokom Jarcem, a je upe Ljubljančanov na ugoden izid ponovno zmanjšal Mike Urbanija, ki je premagal Janeza Semrajca za vodstvo Triglavanov s 3-1. Nov žarek upanja je Slovanu prižgal Neven Krivokuća z zmago nad Matjažem Jurmanom, vse dvome o zmagovalcu pa sta razblinila Blaž Kavčič in Mike Urbanija, ki sta premagala Tilna Žitnika in Jošta Plestenjaka. Končni izid 5-2 in zmago sta potrdila Grega Žemlja in Iztok Kukec. TK Triglav se tako po nekaj letih ponovno vrača na ekipni teniški tron, letošnja moška teniška liga pa je bila glede na zasedbo igralcev ena najmočnejših v zadnjih letih.

V tekmi za obstanek v prvi ligi je ekipa TK Terme Ptuj v Kopru premagala domačo ekipo TK Luka Koper s 5-0 in si zagotovila obstanek v prvi ligi.

Tudi naslov v prvi ženski članski teniški ligi je ostal v Kranju. Zelo izenačen obračun med ekipama TK Triglav Kranj in TK Terme Ptuj so dobile Kranjčanke, ki so ob izidu 2-2 osvojile večje število nizov. Vodstvo Kranjčankam je priigrala Barbara Mulej z zmago nad Nino Pliberšek, rezultat pa sta obrnili Pia Lovrič, ki je premagala Tjašo Klevišar in Maja Makorič z zmago nad Tino Cvetkovič. Naslov sta domačinkam prinesli Tara Katarina Milić in Tina Cvetkovič, ki sta obračun dvojic presentljivo dobili s 6-3 6-3, pri tem pa tudi obdržali potrebno razliko v osvojenih nizih. TUKAJ.

Carlo Angeli in Lija Mumlek zmagovalca OP Odmev 14

bm, 16.09.2019

V Kranju in Kopru je konec tedna potekalo odprto prvenstvo Odmev za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let. Ob odsotnosti najboljših sta se v Kranju v finale A turnirja uvrstila Brin Kozinc Frelih (Tr-Kr) in Carlo Angeli (ŠtkVe). Kozinc Frelih je v polfinalu s 4-6 6-4 6-4 premagal klubskega soigralca Maxa Stolleckerja, Angeli je bil v drugem polfinalu s 6-0 6-1 boljši od Marka Požonca (TK-CC). Turnir je osvojil Carlo Angeli, ki je v finalu zmagal s 6-3 6-2.

B turnir je v Kopru osvojil Peter Marn (Radomlje).

V A turnirju deklic sta se v Kranju v finale uvrstili Lija Mumlek (ŽtkMb), v polfinalu je s 6-2 6-2 premagala Julijo Bogatin (LukaKp) in Nika Završki (ŠD_LTA), ki je bila v drugem polfinalu s 6-4 6-3 boljša od Karin Dirbek (Krško). Turnir je osvojila Lija Mumlek, ki je v finalu zmagala s 6-3 6-3. TUKAJ.

V Ljubljani so tekmovali najmlajši

bm, 16.09.2019

V Ljubljani je na turnirju najmlajših v starostni kategoriji 8-11 let nastopilo okrog 90 mladih igralcev in igralk, ki so prikazali lepe teniške predstave. V posameznih kategorijah so bili najboljši:

MINI tenis dečki: Marko Nenezič (Koper)

MINI tenis deklice: Hana Peterlin Pahor (Benč)

MIDI tenis dečki: Luka Požonec (TK CC)

MIDI tenis deklice: Nika Kožuh (Maja)

Tenis do 10 let dečki: Peter Škundrič (ŽtkMb)

Tenis do 10 let deklice: Veritsa Yaneva (Brežice)

Tenis do 11 let dečki: Aleks Burmakin (Morje)

Tenis do 11 let deklice: Kaja Kadak (Maja) TUKAJ.

Tamara Zidanšek s finalom v Zhengzhou do uspeha kariere med dvojicami; na WTA turnirju v Guangzhou Dalila Jakupović ni uspela priti skozi kvalifikacije, prihodnji teden bosta nastopili še Polona Hercog in Tamara Zidanšek

bm, 15.09.2019

Tamara Zidanšek in Yanine Wickmayer sta v finalu WTA turnirja serije Premier v Zhengzhou v finalu izgubili s 1. nosilkama Nicole Melichar iz ZDA in Kveto Peschke iz Češke. Ameriško češka naveza je bila boljša s 6-1 7-6(2). Tamara ima sicer že naslov na turnirjih WTA med dvojicami, a na turnirju serije International, tako da lahko uspeh na močnejšem turnirju na Kitajskem proglasimo kot boljši dosežek.

Dalila Jakupović ta teden nastopa na 500.000 $ vrednem WTA turnirju v Guangzhou, kjer je bila osma nosilka kvalifikacij. V prvem krogu je s 6-2 6-2 premagala Srbkinjo Natalijo Kostić in se je za nastop v glavnem turnirju borila s 3. nosilko Italijanko Jasmine Paolini. Ta je bila boljša s 4-6 6-1 6-4.

V Guangzhou bo nastopila tudi Tamara Zidanšek, ki bo v prvem krogu glavnega turnirja igrala s kvalifikantko.

Polona Hercog bo prihodnji teden v Seulu, kjer bo na turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ v prvem krogu igrala z romunsko kvalifikantko Ano Bogdan. TUKAJ.

Igralke TK Triglav in TK Terme Ptuj finalistke prve članske ženske lige, v nedeljo v Kranju tudi moški finale med TK Triglav Kranj in TD Slovan Ljubljana

bm, 15.09.2019

Danes smo po polfinalnih dvobojih v prvi ženski teniški ligi dobili še finalistke ženske lige. V Mariboru je ekipa TK Triglav Kranj s 3-0 premagala domačo ekipo ŽTK Maribor. Za Kranjčanke so bile uspešne Tina Cvetkovič, Tjaša Klevišar in Barbara Mulej.

V drugem polfinalu je ekipa TK Terme Ptuj v Medvodah premagala domačo ekipo TK Spin Medvode s 3-1. Za Ptujčanke sta zmagali Maja Makorič in Pia Lovrič ter dvojica Lovrič/Makorič, za Medvode je točko osvojila Kaja Podobnik.

Kranj bo tako v nedeljo gostitelj obeh finalnih obračunov, tako prve moćške kot prve ženske članske teniške lige. Pri moških se bosta za naslov borili ekipi TK Triglav Kranj in TD Slovan Ljubljana, pri ženska pa ekipi TK Triglav Kranj in TK Terme Ptuj.

V Kranju kjer poteka tudi OP Odmev do 14 let se tako v nedeljo obeta pravi teniški praznik, saj bodo gledalci lahko uživali v obračunih Grega Žemlje, Mika Urbanije, Roka Jarca, Matjaža Jurmana, Grege Teraža, Janeza Semrajca, Nevena Krivokuće, Anžeta Arha, Tilna Žitnika in Tomaža Doriana Janežiča pri moških ter Barbare Mulej, Tjaše Klevišar, Tine Cvetkovič, Pie Lovrič, Maje Makorič in Nine Pliberšek pri ženskah.

Moški finale se bo v Kranju začel ob 10. uri, ženski ob 11. uri. TUKAJ.

Ana Lanišek in Matic Križnik osvojila TE 14 v Vrsarju, med dvojicami najboljši Maša Viriant in Ana Lanišek ter Matic Križnik in Žiga Švec

bm, 15.09.2019

Slovenski igralci in igralke do 14 let so v velikem slogu končali turnir Tennis Europe v Vrsarju. Od štirih mogočih naslovov so osvojili vse štiri in

Razred zase je bila na turnirju deklic Ana Lanišek, ki je na celotnem turnirju igralkam prepustila vsega 10 iger, za piko na i je v finalu s 6-0 6-2 premagala 1. nosilko Hrvatico Noro Knežević. Za Laniškovo je to prva zmaga v karieri na turnirjih Tennis Europe tako med posameznicami kot med dvojicami. Tu sta s soigralko Mašo Viriant za osvojitev turnirja s 6-4 3-6 10-6 premagali Romunko Dario Stefanio Malaescu in Veroniko Novakovo. Slednji sta v polfinalu s 7-6(8) 6-1 premagali Mariborčanki Pio Petelinšek in Anamari Žnuderl. Za Mašo Viriant je zmaga med dvojicami druga na turnirjih TE potem, ko je prvič slavila letos v Portorožu.

Izvrstna sta tudi Matic Križnik in Jaka Golob, ki sta se med dečki uvrstila v finale in sta med sabo odločila o zmagovalcu turnirja. Križnik je v polfinalu s 6-0 6-1 premagal 3. nosilca Avstralca Walkerja Allena, Golob je bil s 7-6(2) 6-2 boljši od 9. nosilca Čeha Jakuba Filipa. V finalu je Matic potrdil mesto prvega štirinajstletnika med slovenskimi igralci in Jako premagal s 6-1 6-2. V Vrsarju je osvojil svoj četrti lestošnji naslov na turnirjih TE, Jaka pa se je prvič uvrstil v finale in s tem dosegel svoj doslej najboljši izid na turnirjih TE.

V konkurenci dvojic sta se Matic Križnik in Žiga Švec borila za zmago na turnirju s Hrvatoma Antoniom Voljavcem in Franom Rakonićem. Križnik in Švec sta zmagala s 7-6(5) 6-4 in še v četrti kategoriji Sloveniji priigrala zmagovalni pokal.

Čestitke vsem ! TUKAJ.

Slovenija v Egiptu slavila s 3 -1 in se uvrstila v play off I. EA skupine v sezoni 2020

bm, 15.09.2019

Aljaž Bedene je v petek Slovenijo povedel v vodstvo na tekmi II. EA skupine Davisovega pokala z Egiptom v Kairu. V uvodnem nastopu se mu je v prvem nizu domačin Karim-Mohamed Maamoun dostojno upiral do izida 6-5, ko je Aljaž dosegel break in s tem dobil prvi niz s 7-5. V drugem nizu je Aljaž povedel s 4-1, pri tem izidu pa mu je nasprotnik srečanje predal. Slovenija je tako pričakovano povedla z 1-0.

V drugem srečanju prvega dne sta na igrišče prišla prvi Egipčan Mohamed Safwat in naš drugi lopar Blaž Rola. Po pričakovanju je bil obračun tesen. Safwat je prvi niz dobil s 6-4, v drugem pa je Blaž zaigral bolje in ga dobil s 6-1. O zmagovalcu je odločala podaljšana igra, ki jo je dobil Safwat s 7-4 in izid v srečanju nekoliko nepričakovano izenačil na 1-1 ter naredil srečanje ponovno povsem odprto.

Odigrano je že pomembno srečanje dvojic, ki je tehtnico nagnilo na slovensko stran saj sta naša najboljša igralca Aljaž Bedene in Blaž Rola s 7-5 6-3 premagala najboljšo egiptovsko dvojico Mohamed Safwata in Sherif Sabry. Izenačen prvi niz je bil odločen v dvanajsti igri, ko smo videli edini break v prvem nizu. Aljaž in Blaž sta bila ves čas boljša, zanesljiva sta bila pri servisu, a nista uspela izkoristiti številnih break priložnosti, ki sta si jih priigrala. Izkoristila sta deveto za 7-5 v prvem nizu. V drugem je prav tako zadostoval en break, naša igralca sta si ga priigrala takoj v začetku drugega niza in ga zadržala do konca za zmago s 6-3 .

Četrti obračun sta odigrala Aljaž Bedene in Mohamed Safwat. Aljaž je upravičil vlogo favorita in po nekaj manj kot uri in pol igre s 7-5 7-5 premagal Safwata, povedel Slovenijo v vodstvo s 3-1 in s tem že odločil ekipni obračun, ki ga je Slovenija dobila s 3-1.

Aljaž Bedene je po tekmi povedal : »No, pa smo zmagali. Bilo je težje, kot smo pričakovali, ampak končni rezultat 3:1 je glavni razlog za zadovoljstvo. Najbolj pomembna tekma je bil v dvojicah. Zgodnja ura ni ravno idealna, ampak mislim, da sva bila z Blažem suverena in zmagala v dveh nizih. Potem je prišel še dvoboj posameznikov, kjer vmes ni veliko časa. Egipčan je začel bolje, a sem se kasneje zbral, odigral bolje, predvsem v ključnih trenutkih in popeljal Slovenijo do zmage. Veseli smo in zadovoljni odhajamo iz Egipta.«

Celotno Aljaževo izjavo si lahko ogledate tukaj

Slovenska reprezentanca se je uvrstila v play off I. EA skupine v letu 2020.

Slovenska ekipa se je zadovoljna vrnila na Brnik

Več o Davisovem pokalu najdete TUKAJ.

Tamara Zidanšek finalistka turnirja dvojic v Zhengzhou, Polona Hercog ni pripravila presenečenja; Dalila Jakupović v polfinalu turnirja dvojic v Nanchangu

bm, 15.09.2019

Na WTA turnirju v Zhengzhu z nagradnim skladom 1.500.000 $ odlično igra Tamara Zidanšek, ki se je v konkurenci dvojic s soigralko Yanine Wickmayer iz Belgije uvrstila v finale. V četrtfinalu sta z 1-6 7-5 10-5 premagali Američanki Sofio Kenin in Asio Muhamma, v polfinalu pa sta bili s 6-3 6-2 boljši tudi od Avstralke Monique Adamczak in Kitajke Xinyun Han.

Polona Hercog po dvodnevni pavzi v srečanju s 1. nosilko Karolino Pliskovo v Zhengzhou na kitajskem v nadaljevanju srečanja v katerem je v drugem nizu vodila s 5-2 ni več našla igre za morebitno presenečenje. Pliskova ji v nadaljevanju tekme ni prepustila nobene igre več in je v nadaljevanju srečanja dobila pet iger zapored ter srečanje zaključila z zmago 6-3 7-5.

Na turnirju v Nanchangu je polfinalistka konkurence dvojic Dalila Jakupović. S soigralko Jessico Moore iz Avstralije sta v četrtfinalu s 6-4 6-3 premagali Britanko Emly Webley Smith in Gruzijko Sofio Shapatovo. V polfinalu sta nato igrali s Kitajkama Lin Zhu in Xin Yu Wang in izgubili z 2-6 6-4 7-10. TUKAJ.

Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik osvojila turnir dvojic v Zlatiboru, Maj Premzl izgubil v polfinalu, Annika Planinšek in Manca Lampret finalistki turnirja dvojic; v Barceloni Aljaž Kirbiš v finalu dvojic

bm, 14.09.2019

Na turnirju ITF 5. ranga v Zlatiboru je med posamezniki največ pokazal Maj Premzl, ki se je uvrstil v polfinale in dosegel najboljši izid v karieri. 15-letnik iz Maribora v letošnji sezoni igra odlično, na prvih turnirjih ITF pa je dosegel odlične rezultate, kamor poleg dveh četrtfinalnih nastopov spada tudi tokratna uvrstitev v polfinale. Tu ga je ustavil Črnogorec Danilo Raičević, ki je bil boljši s 6-4 6-7(2) 6-0.

Za nov slovenski naslov na turnirjih ITF sta poskrbela Majeva klubska kolega Sebastian Dominko in Gal Emerščič Potočnik. Ena najboljših evropskih dvojic v svoji starostni kategoriji je zanesljivo pokorila vse nastprotnike, tudi finalista Alekso Mardjonovića in Dušana Milanovića iz Srbije. Naša igralca sta bila boljša s 6-4 6-4. To je prva zmaga za naša igralca na turnirjih ITF in najboljši izid po polfinalu, ki sta ga igrala v Domžalah na turnirju 4. ranga.

Do uspeha kariere pa sta v Zlatiboru prišli tudi Annika Planinšek in Manca Lampret, ki se uvrstili v finale turnirja dvojic. Tu sta ju s 6-2 6-0 premagali Švicarka Andjela Petrović in Lola Radivojević. Za Manco so to prve osvojene točke na turnirjih ITF, Annika pa bo z odličnim nastopom med posameznicami, kjer je bila četrtfinalistka prvič uvrščena na lestvico ITF.

Aljaž Kirbiš se je na turnirju Tennis Europe v Barceloni v konkurenci dvojic uvrstil v finale. Igral je v paru s Črnogorcem Matijo Samardžićem. V polfinalu sta s 6-1 6-0 premagala Španca Sergia Tintora in Luisa Utrillo, v finalu pa sta s 4-6 3-6 izgubila z Madžaroma Peterom Dragarom in Peterom Kalocsajem. TUKAJ.

TK Triglav Kranj in TD Slovan Ljubljana finalista prve moške članske teniške lige, ligaške obračune začele tudi članice

bm, 13.09.2019

Po polfinalnih obračunih play offa v prvi moški članski teniški ligi smo dobili finalista, ki bosta v nedeljo odločala o letošnjih ligaških državnih prvakih.

Pravi teniški triler se je odvijal na polfinalnem obračunu v Mariboru, kjer sta igrali ekipi TK Branik Maribor in TK Triglav Kranj. Kranjčani so v Maribor prišli v močni postavi z Mikom Urbanijo in Gregom Žemljo, Mariborčani so upanje polagali v hrvaškega igralca Dina Marcana in domačina Marka Tkalca.

Mariborčani so po posamičnih obračunih vodili s 3-2, pri čemer je Marcan ugnal Žemljo, Ternar je premagal Jarca, Kupčič pa je bil boljši od Teraža. Kranjčane sta v igri obdržala Urbanija, ki je bil boljši od Tkalca in Jurman, ki je premagal Cmagerja. Izid sta na 3-3 poravnala Matjaž Jurman in Rok Jarc z zmago 6-2 6-2 nad Janom Kupčičem in Tomislavom Ternarjem, za poslastico dvoboja pa je poskrbel odločilni sedmi obračun med Triglavanoma Gregom Žemljo in Mikom Urbanijo ter domačinoma Dinom Marcanom in Markom Tkalcem. V dramatičnem zaključku srečanja sta bila s 3-6 7-6(4) in 10-8 boljša Žemlja in Urbanija ter ekipi TK Triglav priigrala finale play offa.

Manj napeto je bilo v srečanju med ekipama TD Slovan in ŽTK Maribor, saj so Ljubljančani slavili s 4-1. Za Slovan so bili uspešni Neven Krivokuća, Tilen Žitnik, Janez Semrajc in Dorian Tomaž Janežič, edino točko za Mariborčane je osvojil David Pichler.

Z ligaškimi nastopi so začele tudi članice. V četrtfinalnih obračunih je ekipa ŽTK Maribor s 3-1 premagala ekipo TK Branik Maribor, ekipa TK Spin Medvode pa s 4-0 ekipo ŠD LTA.

Za ŽTK so bile uspešne Noka Jurič, Petja Drame in dvojica Jurič/Drame, za Branik je točko osvojila Anja Gal.

Za Spin Medvode so zmage prispevale Anali Kočevar, Meta Marenk, Kaja Podobnik in dvojica Marenk/Podobnik.

Polfinalna para sta ŽTK Maribor in TK Triglav Kranj ter TK Spin Medvode in TK Terme Ptuj. TUKAJ.

Srečanje z Egiptom začenja naš prvi tenisač Aljaž Bedene

bm, 13.09.2019

V Kairu je bil včeraj opravljen žreb vrstnega reda srečanj med reprezentancama Egipta in Slovenije v okviru II. EA skupine Davisovega pokala.

Srečanje bosta danes ob 11.30 uri odprla Aljaž Bedene ( ATP 75) in Karim-Mohamed Maamoun (ATP 361), za njima bosta nastopila Blaž Rola (133) in Mohamed Safwat (239).

Za nastop dvojic sta pri Sloveniji prijavljena Aljaž Bedene in Blaž Rola, pri Egiptu pa Sherif Sabry in Mohamad Safwat. Zadnja posamična obračuna bosta v soboto odigrala Aljaž Bedene in Mohamed Safwat ter Blaž Rola in Karim-Mohamed Maamoun.

Aljaž Bedene je po žrebu dejal: »Igrišča so malce slabša in morali bomo paziti, da se ne poškodujemo. Vsekakor pa bomo morali igrati najbolje kot zmoremo, se osredotočiti na svojo igro in to kakovost bomo pokazali na igrišču. Mislim, da lahko računamo na dve zmagi.«

Blaž Rola, ki bo nastopil drugi je z najboljšim egiptovskim igralcem že igral dvakrat in obakrat je bila tekma sila izenačena. Letos je v Bratislavi zmagal Rola, lani pa v kvalifikacijah OP Francije Safwat. Blaž Rola je povedal: »Mohameda poznam zelo dobro, saj sva kar nekajkrat že igrala, tako na uradnih tekmah, kot tudi na ligaških tekmah. Počutje je super, prav tako vzdušje v ekipi. V Kairu so pogoji zahtevni. Je kar vroče in tudi igrišča so malce slabše pripravljena. Oba egiptovska igralca znata igrati tenis. Morali se bomo potruditi, boriti in dati vse od sebe.«

Rezultat srečanja lahko v živo spremljate TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil polfinale ATP challengerja v Carigradu, Tina Cvetkovič in Nina Potočnik izgubili v četrtfinalih turnirjev ITF

bm, 13.09.2019

Blaž Kavčič je izvrstno nastopil na ATP challengerju v Carigradu (81.240 $), ki se je igral na trdi podlagi. S tremi zmagami, v prvem krogu je bil prost, se je uvrstil v polfinale. V tretjem krogu je s 6-3 7-5 premagal 3. nosilca Mariusa Copila, 93. igralca lestvice ATP. To je bilo njuno tretje medsebojno srečanje in druga Blaževa zmaga. Zanjo je potreboval uro in devetnajst minut. Blaž je odlično serviral in izgubil le pet točk na svoj prvi servis (85 %), nasprotniku pa je ponudil samo eno priložnost za break. Sam je Copilu servis odvzel trikrat. Na koncu je bil boljši za 14 točk (67-53).

V četrtfinalu je igral z 12. nosilcem Špancem Nicolo Kuhnom, 191. igralcem lestvice ATP. Španec Blažu ni bil dorasel nasprotnik in Kavčič je zanesljivo salvil s 6-3 6-0 ter se uvrstil v polfinale. V polfinalu je igral s 1. nosilcem Francozom Ugom Humbertom, 63. igralcem lestvice ATP in izgubil z 2-6 1-6.

Na turnirju ITF (25.000 $) v St. Poeltnu se je v četrtfinale uvrstila Nina Potočnik. Nina, ki na lestvici WTA zaseda 467. mesto je v drugem krogu s 6-0 6-4 premagala Kolumbijko Emiliano Arango, v četrtfinalu pa je igrala s 6. nosilko Julio Grabher, 266. igralko lestvice WTA. Grabherjeva je bila boljša s 7-6(5) 6-4.

Na turnirju ITF v Szekesfehervaru (15.000 $) je Tina Cvetkovič dosegla štiri zmage in se iz kvalifikacij zavihtela v četrtfinale glavnega turnirja. V drugem krogu je bila s 5-7 6-2 7-6(3) boljša od Slovakinje Timee Jaruskove, v četrtfinalu pa ni bila kos 4. nosilki Nefisi Berberović iz BiH. Ta je slavila s 6-2 6-0.

Na turnirju v Frydek Misteku (25.000 $) je Nika Radišič izgubila tekmo drugega kroga glavnega turnirja. S 6-3 6-2 jo je premagala Nemka Katharina Gerlach.

TUKAJ.

Na turnirju TE v Kopru Matic Hribar klonil v polfinalu, Paolo Angeli in Luka Petrovič izgubila finale dvojic; v Vrsarju Ana Lanišek finalistka in z Mašo Viriant zmagovalki dvojic, Matic Križnik in Jaka Golob polfinalista

bm, 12.09.2019

Na turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let, ki poteka v Kopru se je pri dečkih v polfinale uvrstil Matic Hribar. V četrtfinalu je s 6-2 6-2 premagal Hrvata Noo Levaka in se je v polfinalu za finalni nastop boril z Rusom Timofejem Derepaskom ter izgubil s 4-6 2-6.

V četrtinalu je izgubil Paolo Angeli.

Pri deklicah so izpadle vse tri Slovenke, ki so še bile v žrebu Zala Bizjak, Nika Perič in Eva Cikajlo.

V konkurenci dvojic sta se pri dečkih v finale uvrstila Paolo Angeli in Luka Petrovič. Tu sta ju s 6-1 6-1 premagala Derepasko in Srb Vuk Krušćić.

Zelo uspešni so naši igralci in igralke na turnirju TE do 14 let v Vrsarju. Med deklicami se je Ana Lanišek po polfinalni zmagi s 6-1 6-0 nad Mašo Viriant uvrstila v finale turnirja posameznic, na zmagovalno stopnički pa se je z Viriantovo že povzpela med dvojicami. Za osvojitev turnirja sta s 6-4 3-6 10-6 premagali Romunko Dario Stefanio Malaescu in Veroniko Novakovo. Slednji sta v polfinalu s 7-6(8) 6-1 premagali Mariborčanki Pio Petelinšek in Anamari Žnuderl.

Izvrstna sta tudi Matic Križnik in Jaka Golob med dečki saj sta se oba uvrstila v polfinale. Križnik je v četrtfinalu s 6-3 6-2 premagal Hrvata Erika Nikolića, Golob je bil s 6-2 6-3 boljši od 2. nosilca Hrvata Antonia Voljaveca. Ob ugodnem razpletu si lahko obetamo slovenski finale.

Matic Križnik in Žiga Švec bosta naskakovala naslov v konkurenci dvojic, kjer sta se uvrstila v finale in se bosta za zmago na turnirju pomerila s Hrvatoma Antoniom Voljavcem in Franom Rakonićem. TUKAJ.

Maj Premzl polfinalist turnirja ITF v Zlatiboru, Alja Belinger četrtfinalistka v Mostarju, Ana Lanišek in Maša Viriant v polfinalu turnirja TE v Vrsarju

bm, 12.09.2019

Maj Premzl odlično formo v zadnjih mesecih potrjuje tudi ta teden na turnirju ITF 5. ranga v Zlatiboru. V četrtfinalu je s 7-6(3) 6-4 premagal Srba Filipa Mandovića in se uvrstil v polfinale. Tu bo igral s Črnogorcem Danilom Raičevićem, ki je bil v tretjem krogu premočan za našega Sebastiana Dominka. Med dekleti je v četrtfinalu izgubila Annika Planinšek, ki ni uspela nadgraditi zmage nad drugo nosilko kolo prej. S 6-2 6-2 jo je premagala 6. nosilka Švicarka Andjela Petrović.

V konkurenci dvojic so se v finale uvrstili Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko med fanti ter Annika Planinšek in Manca Lampret med dekleti.

Alja Belinger na turnirju ITF 5. ranga v Mostarju nadaljuje z dobrimi igrami, ki jih je prikazala pretekli teden v Domžalah, kjer se je na turnirju ITF uvrstila v finale. V Mostarju je že v četrtfinalu pozem, ko je v drugem krogu igrala z domačinko Sumejo Isić in povedla s 6-1 5-2, pri tem izidu pa ji je nasprotnica srečanje predala. V drugem krogu je pri fantih izpadel Tilen Potočnik.

Na turnirju TE do 14 let v Vrsarju sta se pri dečkih v četrtfinale uvrstila Matic Križnik in Jaka Golob. Križnik je v tretjem krogu s 6-1 6-1 premagal Rusa Leva Lutkova, Golob je bil s 6-1 6-1 boljši od Jake Tomažina.

Pri deklicah sta se v polfinale uvrstili Ana Lanišek in Maša Viriant. Laniškova je s 6-1 6-4 premagala Emo Midzić, Viriantova je bila s 6-2 6-3 boljša od druge nosilke Anje Petković. Nsaši igralki bosta v medsebojnem obračunu odločili o slovenski finalistki. TUKAJ.

Maja Radišič in Lukas Tristan Nickel Koželj osvojila OP Petrol 18

bm, 12.09.2019

V Ljubljani se je končalo odprto prvenstvo PETROL za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let. Pri dekletih je turnir osvojila Maja Radišič, ki je v finalu s 6-0 6-1 premagala Rebeko Gnezda (Idrija). V polfinalu je Radišičeva s 6-3 2-6 7-5 izločila 1. nosilko Pio Poglajen (AsLit), Gnezda je bila s 6-3 2-6 6-0 boljša od Tite Veronice Jurak (Šd-Lta).

Pri fantih sta se za naslov pomerila četrti nosilec Miha Kastelec(ŠtkVe), v polfinalu je s 6-0 6-1 premagal Simona Javorška (Maja) in drugi nosilec Lukas Tristan Nickel Koželj (Radom), ki je v drugem polfinalu s 6-2 6-3 izločil Samuela Pateta (Pvald).

Finalni obračun je s 5-7 6-2 6-1 dobil Lukas Tristan Nickel Koželj. TUKAJ.

Slovenska teniška reprezentanca v Kairu na obisku pri veleposlanici

, 11.09.2019

Slovensko teniško reprezentanco je v Kairu sprejela veleposlanica Mateja Prevolšek. Na skupnem kosilu je gospa veleposlanica obljubila, da bo prišla z ekipo v petek in soboto navijat za naše fante.

V imenu Tenis Slovenije je veleposlanica prejela reprezentančno majico s podpisi in stekleno kocko Davisovega pokala.

Več o Davisovem pokalu in fotografije iz prizorišča obračuna najdete TUKAJ.

V Kopru pet slovenskih četrtfinalistov, v Vrsarju dve deklici v četrtfinalu in pet dečkov v tretjem krogu; na turnirjih ITF v igri še Tilen Potočnik, Maj Premzl in Annika Planinšek

bm, 11.09.2019

Na turnirju Tennis Europe v Kopru v starostni kategoriji do 12 let sta se pri dečkih v četrtfinale uvrstila Paolo Angeli, ki je s 6-0 6-0 premagal Alexandra Burmakina in Matic Hribar, ki je bil s 6-1 1-1 (predaja) boljši od Gašperja Matijašiča.

Pri deklicah so v četrtfinale napredovale Zala Bizjak, ki je s 3-6 7-6(2) 6-1 premagala Hrvatico Petro Skokić, Nika Perić je bila v slovenskem obračunu s 6-4 6-4 boljša od Katarine Stefanije Mrvar in Ema Cikajlo, ki je v še enem slovenskem obračunu s 6-1 6-2 premagala Kajo Najzer.

Na turnirju ITF 5. ranga v Mostarju se je Tilen Potočnik po zmagi z 2-6 6-2 6-3 uvrstil v drugi krog.

Na turnirju ITF 5. ranga v Zlatiboru zmaguje Maj Premzl. Mariborčan je v tretjem krogu s 6-4 0-6 7-6(4) premagal 5. nosilca Srba Nikolo Kijaca in se uvrstil v četrtfinale. Izpadla sta Maj Tomac in Sebastian Dominko.

Pri dekletih odlično igra Annika Planinšek, ki je zmagala še tretjič in se uvrstila v četrtfinale.V tretjem krogu je s 6-4 3-6 6-3 premagala 2. nosilko Rusinjo Arino Valitovo. Izgubila je Manca Lampret.

V konkurenci dvojic sta se Lampretova in Planinškova uvrstili v polfinale, enak dosežek je pri fantih uspel Galu Emeršiču Potočniku in Sebastianu Dominku ter Maju Tomcu, ki igra v paru s Srbom Stefanom Ivićem.

Na turnirju TE do 14 let v Vrsarju naši predstavniki še naprej zmagujejo. Pri dečkih so se v tretji krog uvrstili Matic Križnik, Luka Videnovič, Nal Sok, Jaka Tomažin in Jaka Golob. Pri deklicah sta četrtfinalistki Maša Viriant in Ana Lanišek. Viriantova je v tretjem krogu s 7-6(2) 6-3 premagala Čehinjo Karolino Heiderovo, Laniškova s 6-0 6-0 Madžarko Greto Murzsa.

Na turnirju TE v Barceloni je v drugem krogu izgubil Aljaž Kirbiš. S 6-1 6-3 ga je premagal Hrvat Alen Bill.

TUKAJ.

V četrtfinalu play offa v 1. moški članski teniški ligi v Kranju zmagal Triglav, v Mariboru ŽTK

bm, 11.09.2019

Danes sta bila na sporedu dva četrtfinalna obračuna play offa v prvi moški članski teniški ligi. V Kranju je domača ekipa s 4-1 premagala ekipo TK Krško. Za domačine so bili uspešni Matjaž Jurman, Rok Jarc, Mike Urbanija in Grega Žemlja. Edino točko za goste je osvojil Patrick Offner.

Za mesto četrtega polfinalista, kamor sta po rednem delu že uvrščeni ekipi TD Slovan in TK Branik Maribor, sta se v Mariboru borili ekipi ŽTK Maribor in TK Spin Medvode. Slavili so Mariborčani z rezultatom 5-2. Točke za gostitelje so prispevali Gašper Bezjak, Tino Kovačič, Mitja Zajšek, Sašo Bende ter dvojica Gašper Bezjak in Domen Gostinčar. Pri gostih so zmage vknjižili Deni Žmak ter dvojica Primož Vovk in Domen Knez.

V petek se nam obetata zanimiva polfinalna obračuna med ekipami TD Slovan Ljubljana in ŽTK Maribor v Ljubljani ter TK Branik Maribor in TK Triglav Kranj v Mariboru.

Oba obračuna se bosta začela ob 11. uri. Vabljeni k ogledu tekem saj bomo na delu videli tudi Grega Žemljo, Mika Urbanijo, Janeza Semrajca, Sašo Bendeta, Tomislava Ternarja, Tilna Žitnika in druge odlične igralce.

Tekma play-outa med TK Terme Ptuj in TK Luka Koper, bo na sporedu v nedeljo, 15.9.2019 z začetkom ob 11. uri v Kopru.

Predstavnike ekip uvrščenih v polfinalni srečanji play offa 1. STML prosimo, da že v naprej razmišljajo o možnostih organizacije finalnega srečanja in s tem domačega terena. Zaradi lažje priprave ekip je spremenjen pričetek finala in sicer se bo finalni obračun namesto ob 10. uri začel ob 11. uri. TUKAJ.

Dalila Jakupović izgubila v drugem krogu, Polona Hercog bo zmago proti Pliskovi lovila v četrtek; zmagi za Jakupovićevo in Zidanškovo med dvojicami

bm, 11.09.2019

Na močnem WTA turnirju v Zhengzhou (1.500.000 $) je danes nastopila Polona Hercog, ki je v drugem krogu moči merila s prvo nosilko Čehinjo Karolino Pliskovo, 2. igralko sveta. Srečanje je bilo pri izidu 6-3 v korist Pliskove in 5-2 v drugem nizu v korist Hercogove zaradi dežja prekinjeno in se bo nadaljevalo v četrtek.

Dalila Jakupović je na turnirju WTA v Nanchangu z zmago v prvem krogu dosegla drugo zmago na zadnjih dvanajstih srečanjih, tudi tokrat pa dlje od drugega kroga ni šlo. S 6-2 6-2 jo je premagala 74. igralka lestvice WTA Ukrajinka Kateryna Kozlova. S soigralko Avstralko Jessico Moore pa je bila uspešna v prvem krogu dvojic. S 6-4 6-3 sta premagali Kitajki Xuliu Sun in Wushuang Zheng.

Na turnirju WTA v Zhengzhou je Tamara Zidanšek po izpadu med posameznicami v konkurenci dvojic napredovala v četrtfinale. S soigralko Yanino Wickmayer iz Belgije sta s 6-1 6-0 premagali Japonko Shuko Aoyama in Kitajko Zhaoxuan Yang.

Na WTA turnirju v Hirošimi je v konkurenci dvojic Katarina Srebotnik s soigralko iz Romunije Mihaelo Buzarnescu izubila tekmo prvega kroga. S 6-4 6-3 sta ju premagali Avstralka Storm Sanders in Japonka Miyu Kato. TUKAJ.

Slovenska reprezentanca vedre volje v Egiptu

gb, 11.09.2019

Slovenska teniška reprezentanca, ki jo v petek (11:30) in v soboto (9:30) čaka obračun 2. Evro-afriške skupine Davisovega pokala proti Egiptu, je uvodni dan izkoristila za trening in novinarsko konferenco pred egiptovskimi mediji.

El Gezira sporting club je prizorišče teniškega obračuna v katerem Slovenija velja za favorita. Stadion sicer sprejme 1500 gledalcev, domači organizatorji pa pričakujejo nekje med 500 in 600 obiskovalcev, ki bodo stiskali pesti za domače igralce. Slovensko reprezentanco sestavljajo Aljaž Bedene, Blaž Rola, Nik Razboršek, Tom Kočevar Dešman in argentinski Slovenec Tomas Lipovšek Puches, ki je med vsemi našimi najvišje uvrščen v konkurenci dvojic. Kapetan ekipe oziroma selektor je Miha Mlakar, njegov pomočnik je Andraž Bedene, na treningih in pripravi pomaga Jakob Aljaž Kaplja, fizioterapevtka je Julia Moldovan, vodja odprave pa Tea Starc.

Reprezentanca je nastanjena v hotelu Marriott, ki leži ob Nilu, športni center El Gezira pa je v neposredni bližini. Reprezentanti so imeli danes prvi trening, kmalu po uvodni aktivaciji pa jih je čakala še novinarska konferenca. Selektor Miha Mlakar je zadovoljen z egiptovskim gostoljubjem, za uvod pa je dodal: »Vsi so prijazni in z vidika organizacije je vse v redu. Danes smo trenirali in mislim, da imamo dovolj teh nekaj dni, da se v popolnosti privadimo na pogoje. Igrišče je morda malce slabše od pričakovanj, a s tem si ne belimo glave. Je kar vroče, a vlaga ni tako visoka, kar pomeni, da se da povsem normalno trenirati.«

Vodini slovenski igralec Aljaž Bedene, ki je odlično nastopil na OP ZDA, je po prvem dnevu v Kairu dejal: »Na sreči ni tako zelo vroče, kot smo pričakovali. Prvi trening je potekal super. Mislim, da smo se že kar navadili na pogoje. Toliko kot se lahko v enem dnevu. Veselimo se petkovih tekem in upam, da bo šlo vse po načrtih.«

Sestava ekipe Egipta:

• Mohamed SAFWAT (233. posamezno, 361. dvojice),• Karim Mohamed MAAMOUN (339.),• Youssef HOSSAM (418.), • Sherif SABRY,• Akram El SALLALY,• Amr El SAYED,Kapetan ekipe: Mostafa NAIM DALAM TUKAJ.

V Ljubljani poteka OP do 18 let za fante in dekleta, finalistki sta Maja Radišič in Rebeka Gnezda

bm, 11.09.2019

V Ljubljani poteka odprto prvenstvo do 18 let za fante in dekleta. Pri fantih je v žrebni listi 28 igralcev, v četrtfinale so se uvrstili Tilen Kovač, Simon Javoršek, Miha Kastelec, Grega Grebenšek, Mark Križman, Samuel Pate, Stanko Lazič in Lukas Tristan Nickel Koželj.

Pri dekletih nastopa 11 igralk, polfinalistke pa so bile Pia Poglajen (As Lit), Maja Radišič (TKVal), Rebeka Gnezda (Idrija) in Tita Veronica Jurak (ŠD-LTA).

V polfinalu je Maja Radišič s 6-3 2-6 7-5 premagala Pio Poglajen, Rebeka Gnezda je bila s 6-3 2-6 6-0 boljša od Tite Veronice Jurak. TUKAJ.

Mladinci in mladinke v Kopru, Zlatiboru, Mostarju, Barceloni in Vrsarju nastopili v prvem krogu

bm, 10.09.2019

Na turnirju TE do 12 let v Kopru so se v drugi krog glavnega turnirja uvrstili Paolo Angeli, Nerej Vidovič Benedičič, Luka Petrovič, Luka Albreht, Žiga Šeško, Matic Hribar in Gašper Matijašič. Pri deklicah so bile uspešne Zala Bizjak, Nika Perič, Katarina Stefanija Mrvar, Eva Cikajlo, Kaja Najzer in Ela Plošnik.

Na turnirju ITF 5. ranga v Zlatiboru je Maj Tomac v drugem krogu s 7-6(6) 0-6 6-4 premagal Srba Petra Palkovića, Maj Premzl pa je bil prav tako v drugem krogu s 6-1 6-3 boljši od Srba Save Radovića. Uspešen je bil tudi Sebastian Dominko, ki je s 3-6 6-2 6-3 premagal 8. nosilca Branka Djurića iz Srbije. Izgubil je Gal Emeršič Potočnik. Pri dekletih sta v drugem krogu zmagali Annika Planinšek, ki je s 6-1 3-6 7-6(4) premagala Srbkinjo Senko Deletić in Manca Lampret, ki je bila z 0-6 6-4 7-5 izločila 7. nosilko, Turkinjo Elif Albayrak.

V Mostarju je v prvem krogu zmagala Alja Belinger, ki je s 6-0 6-0 ugnala Turkinjo Sunde Ince.

Na turnirju TE 14 v Vrsarju so se v tretji krog uvrstile Maša Viriant, Pia Petelinšek, Anamari Žnuderl, Nika Završki in Ana Lanišek, izgubile pa so Lara Flerin, Ana Tara Praček in Lija Mumlek. Pri dečkih so bili v preostalih tekmah prvega kroga uspešni Nal Sok, Niki Polanec in Marko Požonec.

V Barceloni na turnirju TE 16 na nastop v drugem krogu čaka Aljaž Kirbiš. TUKAJ.

Nika Radišič v drugi krog, Tina Cvetkovič v glavni turnir

bm, 10.09.2019

Na turnirju ITF v Frydek Misteku na Češkem (25.000 $) je v prvem krogu glavnega turnirja Nika Radišič s 6-0 6-0 premagala Čehinjo Sonjo Krtenovo. V kvalifikacijah je nastopila Veronika Erjavec in v zadnjem krogu s 6-7(1) 6-7 (2) izgubila z Nemko Julio Wachaczyk, potem, ko je ta v prvem nizu Erjavčevi ubranila tri zaključne žogice za niz. Veronika je imela tudi v drugem nizu priložnost za izenačenje, a zaključne žogice ni izkoristila.

V Szekesfehervaru na Madžarskem (15.000 $) je Tina Cvetkovič v finalu kvalifikacij s 6-2 6-4 premagala Slovakinjo Viktorio Surovo in se uvrstila v glavni turnir. Noka Jurič je na istem turnirju v zadnjem krogu kvalifikacij tesno z 2-6 7-5 5-10 izgubila z Neveno Soković.

. Nina Potočnik bo v sredo nastopila v glavnem turnirju v St. Poeltnu (25.000 $). TUKAJ.

Mladinci in mladinke ta teden v Zlatiboru, Mostarju, Vrsarju in Barceloni

bm, 10.09.2019

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Zlatiboru sta nastope v glavnem turnirju z zmagama začela Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko. V drugi krog sta kot nosilca že uvrščena Maj Tomac in Maj Premzl. V prvem krogu so izgubili Gordan Fran Mileusnič, Marsel Žnuderl in Jan Dimitrijevič.

Pri dekletih nastopata Manca Lampret in Annika Planinšek, obe sta bili v prvem krogu uspešni.

ITF turnir 5. ranga je tudi v Mostarju. Tu bosta v glavnem turnirju fantov nastopila Tilen Potočnik in Dan Trošt Slapnik, pri dekletih pa je edina slovenska predstavnica Alja Belinger.

Na turnirju TE 1. kategorije do 16 let v Barceloni je Aljaž Kirbiš v prvem krogu s 6-0 6-3 premagal domačina Aarona Gila Garcio.

Močna je slovenska zasedba na turnirju TE 3. kategorije do 14 let v Vrsarju. V kvalifikacijah so bili pri dečkih uspešni Tom Srakar, Žan Friš in Miloš Bogunovič. V glavnem turnirju je prvi nosilec Matic Križnik, na prvi nastop pa še čakajo Niki Polanec, Marko Požonec, Vid Mohar, Žan Mastnak in Nal Sok. V prvem krogu so zmagali Luka Videnovič, Žiga Švec, Jaka Golob, Jaka Tomažin in Carlo Angeli. Poraženi so bili Dejan Axellson Podovsovnik, Boris Barjaktarevič, Jan Bukovec in Tom Srakar.

Pri deklicah so v prvem krogu zmagale Lara Flerin, Lija Mumlek in Ana Tara Praček. Na prvi nastop še čakajo Pia Petelinšek, Anamari Žnuderl, Eva Muller Uhan, Nika Završki, Ana Lanišek in Maša Viriant. TUKAJ.

Kristina Novak, Veronika Erjavec, Tina Cvetkovič in Noka Jurič kvalifikacije turnirjev ITF WTT začele z zmagami

bm, 10.09.2019

Na turnirjih ITF so bile v prvem krogu kvalifikacij uspešne Veronika Erjavec v Frydek Misteku na Češkem (25.000 $), Kristina Novak v Lawrencu v ZDA (15.000 $) ter Tina Cvetkovič in Noka Jurič v Szekesfehervaru na Madžarskem (15.000 $). Vse štiri za uvrstitev v glavni turnir potrebujejo še po eno zmago.

Na Madžarskem je izgubila Moni Potrč.

V glavni turnir v Frydek Misteku je že uvrščena Nika Radišič, Nina Potočnik pa bo nastopila v glavnem turnirju v St. Poeltnu (25.000 $). TUKAJ.

Polona Hercog in Dalila Jakupović uspešni na Kitajskem, Blaž Kavčič zmagal v Carigradu, poraz Tamare Zidanšek

bm, 10.09.2019

Naša najboljša dekleta, z izjemo Kaje Juvan, Polona Hercog, Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović so se preselila na Kitajsko, kjer nastopajo na WTA turnirjih v Zhengzhou in Nanchangu.

V Zhengzhou je na turnirju serije Premier z nagradnim skladom 1.500.000 $ nastopila Polona Hercog, ki je v prvem krogu igrala s kitajsko kvalifikantko, 19-letno Meiling Wang, 650. igralko lestvice WTA in zmagala s 6-3 6-4. V drugem krogu se bo pomerila s 1. nosilko, trenutno drugo igralko sveta, Karolino Pliskovo.

Nastopila je tudi Zidanškova, ki je v prvem krogu igrala z Kazahstanko Yulio Putintsevo, 36. igralko lestvice WTA in izgubila z 1-6 7-5 1-6. Tamara bo nastopila še v konkurenci dvojic, kjer je njena soigralka Belgijka Yanina Wickmayer.

Jakupovićeva je na turnirju serije International z nagradnim skladom 250.000 $. V prvem krogu je bila njena nasprotnica Italijanka Sara Errani, katere kariera je v zatonu, saj je trenutno na 245. mestu lestvice WTA, pred šestimi leti pa je bila št. 5 svetovnega tenisa. Dalila je tekmo dobila zanesljivo s 6-1 6-1. V drugem krogu bo igrala z zmagovalko srečanja med Ukrajinko Kateryno Kozlovo in Greto Arn. Dalila bo nastopila tudi med dvojicami, kjer je njena soigralka Avstralka Jessica Moore.

Blaž Kavčič, ki je že zaključil reprezentačno pot in ta teden ni z našo ekipo na tekmi Davisovega pokala v Egiptu, bo nastopil na ATP challengerju v Carigradu (81.240 $). V prvem krogu je igral z Romunom Filipom Cristianom Jianujem in po predaji romuna z rezultatom 6-7(8) 6-3 2-1 napredoval v drugi krog. TUKAJ.

Slovenci v Egipt po zmago

gb, 10.09.2019

Slovenska moška reprezentanca se bo v petek , 13. septembra in v soboto, 14. septembra pomerila z egiptovsko v 2. evro-afriški skupini Davisovega pokala. Teniški obračuni bodo potekali na peščenih igriščih športnega centra El Gezira Sporting Club, največjega športnega kompleksa v Egiptu.

Slovenska reprezentanca potuje je v Kairo dopotovala v ponedeljek, kjer bo imela dovolj časa za pripravo za petkove in sobotne obračune. Aljaž Bedene in Blaž Rola bosta bržkone nosila glavno breme v tekmah posameznikov, za Slovenijo bo prvič nastopil Tomas Lipovšek Puches, z ekipo bosta potovala tudi Nik Razboršek in Tom Kočevar Dešman.

Slovenski selektor Miha Mlakar je pred odhodom dejal: »Zadovoljen sem, da smo se uspeli zbrati v najmočnejši postavi. Zadnje čase so fantje pokazali dobre rezultate in upam na dobre igre tudi v Egiptu. Igramo na pesku zato verjamem, da ne bo presenečenj. Seveda je naš cilj pozitiven rezultat.«

Slovenija je v okviru Davisovega pokala proti Egiptu igrala dvakrat in obakrat zmagala. Leta 2000 je bilo v Kairu 3:2 (odločilno točko je priboril Marko Tkalec), leta 2009 pa so Slovenci na Otočcu Egipčanom zavezali kravato (5:0).

2. Evro-afriška skupina Davisovega pokala, Kairo, 13. in 14. september

Egipt: • Mohamed SAFWAT (233. posamezno, 361. dvojice)• Karim Mohamed MAAMOUN (339.)• Youssef HOSSAM (418.)

Slovenija:• Aljaž BEDENE (80.)• Blaž ROLA (127.)• Nik RAZBORŠEK (456.)• Tom KOČEVAR DEŠMAN (668.)• Tomas LIPOVŠEK PUCHES (680. posamezno in 262. dvojice)

Tenis Slovenija TUKAJ.

S tekmami tretjega kroga končan prvi del prve moške teniške lige, v sredo četrtfinalni obračuni play offa

bm, 08.09.2019

S tekmami tretjega kroga se je končal redni del prve moške teniške lige v kateri je nastopilo 8 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini.

V skupini A je v prvem krogu ekipa TK Spin Medvode s 6-1 premagala ekipo TK Luka Koper, v Kranju pa je bila ekipa TD Slovan v izenačenem obračunu s 4-3 boljša od ekipe TK Triglav Kranj. Odločilno točko sta v srečanju dvojic priigrala Neven Krivokuća in Janez Semrajc.

V skupini B je ekipa ŽTK Maribor s 6-1 premagala ekipo TK Terme Ptuj, drugo srečanje pa sta igrali ekipi TK Branik Maribor in TK Krško. Zmagali so Mariborčani z izidom 5-2.

Drugi krog je bil na sporedu v soboto, ko sta se v mariborskem derbiju v skupini B v Ljudskem vrstu pomerili ekipi ŽTK Maribor in TK Branik Maribor, s 5-2 je bila boljša ekipa Branika, na Ptuju pa je pri TK Terme Ptuj gostovala ekipa TK Krško. Z rezultatom 4-3 je slavila ekipa TK Krško.

V skupini A sta se v Medvodah merili ekipi TK Spin Medvode in TK Triglav Kranj, zmagali so gostje z rezultatom 5-2. V drugem srečanju je ekipa TD Slovan s 7-0 preemagala ekipo TK Luka Koper.

V zadnjem krogu rednega dela je v skupini A ekipa TD Slovan s 6-1 premagala ekipo TK Spin Medvode, ekipa TK Triglav Kranj pa je bila s 7-0 boljša od ekipe TK Luka Koper.

V skupini B je ekipa TK Branik s 5-2 premagala ekipo TK Terme Ptuj, ekipa ŽTK Maribor pa s 7-0 ekipo TK Krško.

Zmagovalca skupin sta ekipi TD Slovan in TK Branik Maribor, ki čakata polfinalna nasprotnika. Ta bosta znana po odigranih tekmah, ki so na sporedu v sredo in so naveden v nadaljevanju.

V sredo, 11.septembra se bodo v Kranju igralci TK Triglav pomerili z ekipo TK Krško, v Mariboru pa bo ŽTK igral z ekipo TK Spin Medvode

V petek, 13.septembra bo v Ljubljani ob 10. uri začetek srečanja med ekipo TD Slovan in zmagovalci srečanja med ekipama Žtk Maribor in TK Spin Medvode, v Mariboru pa bo TK Branik gostil zmagovalce srečanja med TK Triglav Kranj in TK Krško.

Lokacija finala play-off tekmovanja 1. slovenske moške teniške lige, ki bo v nedeljo 15.9. s pričetkom ob 10 uri bo izbrana v petek, 13.septembra po zaključku zadnjega ½ finalnega srečanja. Za organizacijo se bosta lahko prijavila finalista, TRK pa bo izbor opravil še isti dan. Pričetek finalnega srečanja bo prav tako ob 10. uri.

Kot že objavljeno je Tenis Slovenija za prvo slovensko teniško žensko in moško ligaško tekmovanje, razglasila denarno nagrado v skupni bruto vrednosti 8.000,00 €. Ključ razdelitve je naslednji:

1. mesto ženske 1.800,00 €, 2. mesto ženske 1.000,00 €, 1. mesto moški 3.400,00 €, 2. mesto moški 1.800,00 €

Play out: V play-out tekmovanje sta se uvrstili ekipi TK Luka Koper in TK Terme Ptuj. V skladu s pravilnikom se bo srečanje izvedlo v nedeljo 15.septembra.

Zmagovalec srečanja ostane v 1. moški članski teniški ligi, poraženec izpade v 2. moško člansko teniško ligo. TUKAJ.

Nik Razboršek blizu rekordni uvrstitvi

gb, 07.09.2019

Najmlajši član slovenske reprezentance, ki bo od 13. do 15. septembra v Davisovem pokalu igrala proti Egiptu, je 25-letni Nik Razboršek, trenutno na 456. mestu lestvice ATP, le 47. mest slabše kot je bil lani decembra.

Leto 2018 si bo Litijčan zapomnil, ne samo po najboljši karierni uvrstitvi, pač pa tudi po izjemnem nastopu v Davisovem pokalu proti Turčiji. Potem ko je Aljaž Bedene v Portorožu zmagal v obeh posamičnih dvobojih, je odločilno tretjo zmago priboril prav Nik, ki je višje uvrščenega Altuga Celikbileka premagal s 7:5 in 6:3, ter Sloveniji zagotovil obstanek v 2. Evro-afriški skupini. O borbi za ATP točke, ki so jih razvrednotila nova pravila za ITF turnirje, je bil Nik zelo neposreden: »Zagotovo je primarni cilj, da se kakovostno dvignem za igranje na turnirjih serije challenger. Nova pravila ITF so napredovanje delno onemogočila in spet sem nekje na meji med turnirji futures in challenger. Veliko igralcev je podpisalo peticijo za vrnitev starih pravil. Še čutim energijo za igranje, a priznam, da je vsako leto težje, saj igranje na tej ravni prinaša negativen finančni izkupiček.«

Nik Razboršek je na najmočnejšem slovenskem turnirju Zavarovalnica Sava Open opozoril nase že pred sedmimi leti, ko je kot 18-letnik odigral vrhunsko in prek kvalifikacij vstopil v glavni žreb. Tudi letos je igral dobro, a z 1:2 v nizih klonil proti Francozu Cornutu. »Moral bi zmagati, saj sem čutil, da sem fizično bolje pripravljen, a sem odigral dve slabi igri v 3. nizu in zaostanka nisem uspel nadoknaditi. Res škoda,« je bil razočaran v vročem Portorožu. Še lani je pošteno omajal favoriziranega nasprotnika, ko je po treh nizih klonil proti Dominiku Koepferju, taistemu Nemcu, ki je na letošnjem OP ZDA v osmini finala pošteno namučil Rusa Daniila Medvedeva, sicer tudi starega portoroškega znanca.

Generacija 1993 sicer ni pretirano super uspešna v svetu tenisa, kjer ob Japoncu Danielu, Špancu Baenu in Čehu Veselyu, še najbolj lahko izpostavimo Avstrijca Dominika Thiema, ki je sicer Nikov prijatelj. »Z Dominikom sva skupaj trenirala na Dunaju. Sicer pa nas, poleg tenisa, druži tudi nogomet. Oče moj je dejaven v futsalu že vrsto let. Bil je tudi selektor slovenske reprezentance, zato je tudi trener pri naših Fantazistih, kjer igrajo praktično vsi najboljši slovenski teniški igralci. Upam, da se bomo zbrali pri enem projektu, ki naj bi bil v Avstriji. Tam bi nastopili mi - Fantazisti, TFC team (Dominik Thiem), slovaška ekipa FC Fuzate (Kližan, Stakhovsky, Marchenko) in Jugo team (Lajovič, Džumhur),« z veseljem dodaja Razboršek.

Ob odhodu v Egipt želimo veliko dobrih točk in učinkovite igre vsem članom slovenske reprezentance, Niku pa, da bi s pomočjo priprav pri Anžetu Mačku (skrbi tudi za brata Dragič) ter sparingov s slovenskimi reprezentanti, uspel uloviti vlak, ki pelje neposredno na turnirje kakršen je v Portorožu.

Tekst: Gašper Bolhar, foto: Sportida TUKAJ.

Matic Križnik in Čehinja Viktorie Hamzukova zmagovalca turnirja TE do 14 let v Kopru

bm, 07.09.2019

V Kopru se končuje teniški turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let, 9. Intesa Sanpaolo Junior Slovenia Open 2019. Znana sta že zmagovalca v posamični konkurenci, danes bodo zaradi včerajšnjih težav z vremenom dokončali še turnirja dvojic.

Med dečki je še tretjič letos na turnirjih TE slavil Matic Križnik, naš trenutno vodilni igralec v starostni kategoriji do 14 let in 50. igralec evropske teniške lestvice do 14 let. V finalu je s 6-3 6-4 premagal 2. nosilca Romuna Davida Manuja. Tudi Manu je, tako kot Križnik, uvrščen med najboljših 100 igralcev na lestvici TE do 14 let na kateri zaseda 95. mesto. Pohvali se lahko z enim naslovom letos.

David Manu je v polfinalu s 6-1 6-1 izločil še enega našega odličnega štirinajstletnika Tima Kuštra.

Med deklicami v zaključnih obračunih posamične konkurence ni bilo slovenskih igralk, naslov pa je osvojila 1. nosilka, Čehinja Viktorie Hazmukova, 47. igralka lestvice TE. V finalu je s 6-1 6-2 premagala Nemko Valentino Steiner.

V konkurenci dvojic sta turnir osvojila Matic Križnik in Tim Kušter, ki sta v finalu s 6-0 6-0 premagala Marka Požonca in Srba Marka Miletićkega.

Pri dekletih sta slavili Čehinji Natalie Davidova in Vikotorie Hazmukova. V finalu sta bili z 2-6 7-6(3) 12-10 boljši od Ane Lanišek in Maše Viriant.

Foto: A. Živin

V ponedeljek se v Kopru začenja turnir TE v starostni kategoriji do 12 let. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman poražen v polfinalu, Tomas Lipovšek Puches v četrtfinalu turnirjev ITF

, 06.09.2019

Na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $ v Trstu je Tom Kočevar Dešman med posamezniki v polfinalu z 1-6 1-6 izgubil z Avstrijcem Aleksandrom Erlerjem. Izgubil je tudi polfinalno srečanje v konkurenci dvojic kjer je nastopal s Turkom Tunom Altuno. S 6-4 6-4 sta ju premagala Italijana Pietro Rondoni in Davide Galoppini.

Na 15.000 $ vrednem turnirju v Tabarki je Tomas Lipovšek Puches v tretje, potem, ko je bil dvakrat polfinalist, obstal v četrtfinalu. Tu ga je z 2-6 6-3 6-3 premagal 3. nosilec Benjamin Lock iz Zimbabveja.

Bolje mu je šlo v njegovi specialni disciplini, konkurenci dvojic, kjer je nastopal z Argentincem Matiasom Zukasom s katerim sta tudi osvojila turnir. V finalu sta igrala z Rusom Andreyem Chepelevim in Francozom Clementom Taburjem in zmagala s 7-6(2) 6-4. TUKAJ.

Matic Križnik finalist turnirja TE v Kopru

bm, 06.09.2019

Matic Križnik, naš trenutno vodilni igralec v starostni kategoriji do 14 let in 50. igralec evropske teniške lestvice do 14 let izvrstno igra na turnirju Tennis Europe v Kopru, kjer se je uvrstil v finale.

Matic je postavljen na mesto prvega nosilca in to vlogo tudi opravičuje saj je samo v tekmi drugega kroga nasprotniku oddal več kot dve igri. V polfinalu je s 6-2 6-0 premagal 14. nosilca Romuna Alexandruja Vladuta Lupuja in se bo za tretji naslov na turnirjih TE letos boril s še enim Romunom, 2. nosilcem Davidom Manujem. Tudi Romun je, tako kot Križnik, uvrščen med najboljših 100 igralcev na lestvici TE do 14 let na kateri zaseda 95. mesto. Pohvali se lahko z enim naslovom letos.

David Manu je v polfinalu s 6-1 6-1 izločil še enega našega odličnega štirinajstletnika Tima Kuštra.

Slabo vreme je danes preprečilo tekme dvojic. TUKAJ.

Pia Lovrič dvakratna finalistka turnirja ITF v Novem Sadu

bm, 06.09.2019

Na turnirju ITF 2. ranga v Novem Sadu se je Domžalčanka Pia Lovrič uvrstila v finale posameznic in finale konkurence dvojic, žal pa ostala brez zmage.

Prva nosilka turnirja in trenutno 60. mladinka sveta je v polfinalu s 6-3 6-2 premagala Latvijko Sabine Rutlauka in se še drugič letos uvrstila v finale turnirja 2. ranga. Tudi v drugem poskusu pa ji naslova ni uspelo osvojiti. Po porazu v finalu aprila v Firencah je tokrat v Novem Sadu za naslov igrala s 16-letno Rusinjo Mario Bondarenko, ki je na lestvici ITF uvrščena eno mesto za Pio na 61. mesto. Rusinja je letos v izvrstni formi saj je na 31 odigranih tekmah doživela samo pet porazov in osvojila tri turnirje ITF, še četrti naslov pa je vpisala v Novem Sadu, kjer je v finalu Pio premagala z rezultatom 6-3 6-1.

Pia je nastopila še v finalu konkurence dvojic, kjer je igrala v paru s Hrvatico Taro Wurth. V finalu sta s 3-6 2-6 izgubili z Rusinjo Mario Bondarenko in Belorusinjo Jano Kolodynsko.

Pia, ki bo v konkurenci mladink nastopala še prihodne leto si bo na mladinski svetovni teniški lestvici še nekoliko izboljšala položaj in si pripravila izvrstno izhodišče za naslednjo sezono, ko jo pričakujemo prav v vrhu mladinskega svetovnega tenisa. TUKAJ.

Matic Križnik in Tim Kušter polfinalista turnija TE do 14 let v Kopru

bm, 05.09.2019

V Kopru se je proti zaključnim obračunom prevesil mednarodni turnir TE v starostni kategoruiji do 14 let, 9. Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia open.

V polfinalu bomo imeli dva predstavnika in ob zmagah obeh bi spremljali slovenski finalni obračun. Zanj se bosta trudila prvi nosilec Matic Križnik, ki je v četrtfinalu s 6-0 6-2 premagal Čeha Filipa Hanzelina in Tim Kušter, ki je potreboval tri nize za zmago s 6-0 3-6 7-5 nad Hrvatom Erikom Nikolićem.

V zaključnih obračunih pa ne bo deklic saj so Ana Lanišek, Anamari Žnuderl in Maša Viriant četrtfinalna sračanja izgubile.

V konkurenci dvojic so pri dečkih polfinalisti Matic Križnik in Tim Kušter, Miha Bajželj in Ažbe Jarc ter Marko Požonec s soigralcem Markom Miletićkim iz Srbije.

Med deklicami so se v polfinale uvrstile Anamari Žnuderl in Pia Petelinšek ter Maša Viriant in Ana Lanišek. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman in Tomas Lipovšek Puches uspešno nastopata na turnirjih ITF v Trstu in Tabarki

bm, 05.09.2019

Dobre novice prihajajo iz Trsta in Tabarke, kjer sta člana slovenske ekipe za Davisov pokal Tom Kočevar Dešman in Tomas Lipovšek Puches še vedno v igri za visoke uvrstitve na turnirjih ITF.

Na močnejšem z nagradnim skladom 25.000 $ v Trstu je Kočevar Dešman zmagal še četrtič in v četrtfinalu s 6-4 6-1 premagal Italijana Davida Galoppinija ter se še drugič letos uvrstil najmanj v polfinale. Tu bo njegov nasprotnik Avstrijec Alexsander Erler. S Turkom Altuno se je po predaji nasprotnikov uvrstil v polfinale3 konkurence dvojic.

Na 15.000 $ vrednem turnirju v Tabarki je Lipovšek Puches v drugem krogu s 6-2 6-2 premagal Francoza Perra Delageja in se uvrstil v četrtfinale, kjer bo v tekmi z Zimbabvejcem Benjaminom Lockom naskakakoval tretji zaporedni polfinale v posamični konkurenci. Z Argentincem Zukasom se je uvrstil v polfinale konkurence dvojic. TUKAJ.

Matic Križnik, Tim Kušter, Maša Viriant, Anamari Žnuderl in Ana Lanišek v četrtfinale turnirja TE v Kopru

bm, 04.09.2019

Na 9. Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open, turnirju TE za dečke in deklice do 14 let so znani četrtfinalisti in četrtfinalistke.

Pri dečkih sta se v četrtfinale uvtrstila Matic Križnik, ki je s 6-0 6-2 premagal Avstrijca Lea Guthjara in Tim Kušter, ki je bil s 6-2 6-2 boljši od Madžara Loranta Gyorija. V tretjem krogu sta izgubila Luka Videnovič in Jaka Tomažin.

Pri deklicah so v četrtfinale napredovale Maša Viriant, s 6-1 7-5 je premagala Hrvatico Luno Ivković, Anamari Žnuderl, ki je bila s 6-1 6-2 boljša od Italijanke Lavinie Luciano in Ana Lanišek, ki je s 6-1 6-3 izločila Slovakinjo Saso Felixovo. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman v četrtfinale turnirja v Trstu

bm, 04.09.2019

Tom Kočevar Dešman se je na turnirju ITF v Trstu (25.000 $) uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 4-6 6-1 6-0 premagal 4. nosilca iz Japonske Yota Shimiza, 23. igralca lestvice ITF WTT in 353. igralca lestvice ATP.

Prav tako v Trstu je na ženskem turnirju ITF z enakim nagradnim skladom Pia Čuk v prvem krogu z 0-6 3-6 izgubila z italijansko kvalifikantko Camillo Rosatello. Slednja je v zadnjem krogu kvalifikacij izločila našo Veroniko Erjavec. TUKAJ.

Pia Lovrič v polfinale Novega Sada, poraz Filipa Jeffa Planinška in Tare Katarine Milić

bm, 04.09.2019

Na mladinskem turnirju ITF v Novem Sadu sta s po dvema zmagama nastope začela Pia Lovrič in Filip Jeff Planinšek. Lovričeva je prva nosilka turnirja in je v prvem krogu s 6-3 6-1 premagala Rusinjo Sofyo Ostrovskayo, v drugem pa s 4-6 6-4 6-1 Saro Paunović iz Švice. Uspešna je bila tudi v četrtfinalu kjer je s 6-1 6-0 izločila Rusinjo Ekaterino Maklakovo in se uvrstila v polfinale.

V konkurenci dvojic se je s soigralko Taro Wurth iz Hrvaške uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-1 6-1 premagali Japonki Ariko Matsuda in Kiraro Marioka.

Filip Jeff Planinšek je v prvem krogu s 7-6(1) 6-0 premagal domačina Petra Teodorovića, v drugem je bil s 6-2 6-1 boljši od Rusa Evgenya Philippova. V četrtfinalu je igral s Srbom Stefanom Popovićem in izgubil z 6-1 3-6 6-7(4).

V prvem krogu je nastopil tudi srečni poraženec iz kvalifikacij Miha Vetrih a z 1-6 1-6 izgubil s Francozom Robinom Bertrandom.

Na turnirju ITF 5. ranga v francoskem Mentonu je Tara Katarina Milić v prvem krogu s 6-4 6-3 premagala Rusinjo Arino Atyushovo, v drugem pa je s 7-5 2-6 1-6 izgubila z Slovakinjo Mio Chudejevo. TUKAJ.

Tom Kočevar Dešman uspešen, dekleta ta teden slabo

bm, 03.09.2019

Tom Kočevar Dešman je nastope na turnirju ITF WTT v Trstu (25.000 $) začel z zmago. V prvem krogu je s 3-6 6-3 6-3 premagal Francoza Fabiena Reboula.

Slabo pa so jo ta teden v Trstu odnesle naše mlade igralke. Nika Radišič, Veronika Erjavec in Manca Pislak so nastopile v kvalifikacijah 25.000 $ vrednega turnirja in vse tri izpadle. V Trstu bo tako v glavnem turnirju nastopila samo Pia Čuk.

Črno serijo pa nadaljuje Dalila Jakupović, ki je na zadnjih sedemnajstih srečanjih doživela še petnajsti poraz. Tokrat je izgubila v prvem krogu turnirja z nagradnim skladom 125.000 $ v ameriškem New Havenu. S 6-4 6-1 jo je premagala Američanka Ann Li.

Na turnirju ITF v Trstu je v prvem krogu izgubil Mike Urbanija. S 6-3 3-6 6-3 ga je premagal 3. nosilec, Francoz Sadio Doumbia. TUKAJ.

Turnir 8-11 let konec tedna gosti Koper, še se je mogoče prijaviti na turnir TE 12

bm, 03.09.2019

Že tretjič zapored bo Teniški klub Luka Koper v prvem vikendu septembra (7-8.september) gostil 3.Luka Koper Junior Slovenia Open 8-11 let v mini, midi, tenisu do 10 in 11 let.

Organizator že sprejema prijave na tk.koper@siol.net in 031-353-145, kjer dobite tudi vse ostale informacije.

Organizator je za najboljše pripravill lepe nagrade, kot so povabila na mednarodne turnirje v letu 2020, v soboto 7.8.pa bo tik pred začetkom mini tenisa na vrsti še tradicionalna tombola.

Program 3.Luka Koper Junior Slovenia Open 8-11 let:

SOBOTA: midi tenis, mini tenis, tenis do 10 let

NEDELJA: tenis do 11 let

Zamudniki pa se še vedno lahko prijavite tudi na mednarodni turnir do 12 let, pozne prijave lahko pošljete na tk.koper@siol.net.

Pogoj za prijavo je veljaven IPIN in odprt TE account.

Glavni turnir se začne v ponedeljek, 9.septembra.

Vabljeni TUKAJ.

Obvestilo o popravnih izpitih za trenerja D

bm, 02.09.2019

Objavljamo obvestilo o datumu popravnih izpitov za Trenerja D. Po opravljenem popravnem izpitu bodo kandidati lahko pristopili k do-usposabljanju za "novega " Trenerja C.

Prijave do : ponedeljek 9.9.2019

Za več informacij kontaktirajte dr. Aleša Filipčiča na info@aftennis.si

Podatke o lokaciji in času najdete TUKAJ.

Nina Potočnik v glavni turnir v Zagrebu, Tom Kočevar Dešman v Trstu

bm, 02.09.2019

Na ITF turnirju z nagradnim skladom 60.000 $+H v Zagrebu sta v kvalifikacijah danes nastopili Nina Potočnik in Moni Potrč. Potočnikova je v prvem krogu s 6-1 6-0 premagala Hrvatico Adrijano Rajković, v finalu kvalifikacij pa je igrala s Čehinjo Barboro Miklovo in zmagala s 7-5 6-4 ter se uvrstila v glavni turnir. Potrčeva je z 0-6 1-6 izgubila z Rusinjo Aleno Fomino.

Nina Potočnik bo v prvem krogu glavnega turnirja igrala s kvalifikantko eko Luca Jani iz Madžarske.

V kvalifikacijah moškega turnirja ITF v Trstu sta Tom Kočevar Dešman in Mike Urbanija. Kočevar Dešman je dosegel potrebno zmago in se uvrstil v glavni turnir, Urbanija še ni nastopil.

Na ženskem turnirju ITF v Trstu v kvalifikacijah nastopajo Veronika Erjavec, Nika radišič, Manca pislak in Tina Cvetkovič. Z nastopom sta opravili Erjavčeva, ki je zmagala in Cvetkovičeva, ki je izgubila. Na nastop še čakata Pislakova in Radišičeva.

V glavnem turnirju ITF (15.000 $) v Tabarki je tudi ta teden prijavljen Tomas Lipovšek Puches. TUKAJ.

V Kopru se je začel glavni turnir TE, 9. Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open U14

bm, 02.09.2019

V organizaciji TK Luka Koper se na koprski Bonifiki s tekmami prvega kroga glavnega turnirja nadaljuje 9. Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open 2019, turnir za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let.

V tretji krog kvalifikacij so se uvrstili Max Stollecker, Mark Bernard, Žan Friš, Miha Bajželj in Rocco Bukovec, preboj v glavni turnir pa je v nadaljevanju uspel samo Mihi Bajžlju.

V glavnem turnirju dečkov in deklic nastopa po 64 igralk in igralcev. Med favoriti za zmago bo med domačiimi igralci pri dečkih zagotovo prvi nosilec Matic Križnik, ki je prvi nastop opravil z odliko. Pri dečkih so bili v prvem krogu uspešni še Marko Požonec, Nal Sok, Tim Kušter, Benjamin Borlini, Luka Videnovič, Jaka Tomažin in Boris Barjaktarevič.

Pri deklicah bodo najvišja mesta naskakovale Ana Lanišek, Maša Viriant, Eva Muller Uhan in Eva Cikajlo. Uvodne zmage so dosegle Alja Širovnik, Nika Završki, Pia Petelinšek, Lija Mumlej, Katarina Stefanija Mrvar in Ana Tara Praček. TUKAJ.

Arhiv novic - september 2019

Novice in fotografije za izbrano kategorijo si lahko ogledate tukaj.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.