prijava_e
Tekmovanja : 2021 : članice

Novice in fotografije

Hana Bečirovič Novak in Moni Potrč zimski članski državni prvakinji med dvojicami 2020

 

Članice_525

 

V Medvodah se je odvilo državno prvenstvo dvojic za člane in članice. 
 
Pri dekletih je bila konkurenca zelo skromna saj je nastopilo samo osem igralk. Po pričakovanju so se v finale uvrstile Tina Kristina Godec in Pia Poglajen (AsLit) ter Hana Bečirovič Novak in Moni Potrč (ŽtkMb). Finalni obračun sta dobili Mariborčanki, ki sta bili boljši s 6-3 6-3.
         
      

Tina Cvetkovič in Tom Kočevar Dešman zimska članska državna prvaka Diners club 2020

bm, 22.12.2019

 

Klevišar Tjaša in Cvetkovič Tina finalistki DP čla

Tjaša Klevišar in Tina Cvetkovič

 

V Medvodah se je končalo zimsko člansko državno prvenstvo Diners club 2020.

 

Finalisti DP Diners club 2020 zimsko _525_Sportida

Klevišar, Cvetkovič, Jeran in Kočevar Dešman


Pri članih je naslov državnega prvaka zanesljivo osvojil prvi nosilec in s šestim mestom na lestvici TS najvišje rangiran udeleženec državnega prvenstva, izkušeni 29-letni reprezentant Tom Kočevar Dešman. V finalu se je meril s 16-letnim Aljažem Jeranom, ki na članski lestvici TS zaseda 52. mesto, v glavni turnir pa se je prebil iz kvalifikacij. V finalu so prevladale izkušnje in kakovost starejšega Kočevarja Dešmana, ki je obračun dobil z rezultatom 6-3 6-3, na turnirjih TS pa je nastopil prvič po letu 2013, ko je na zimskem državnem prvenstvu v Ljubljani prav tako osvojil naslov državnega prvaka.


Aljaž Jeran je z enim naslovom državnega prvaka, ki ga je osvojil januarja 2018 v kategoriji do 16 let končal nastope v tej starostni skupini in se je letos preselil kategorijo višje. Na članskih turnirjih pa je finale državnega prvenstva njegov najboljši dosežek. V sedmih nastopih na članskih turnirjih je doslej zbral še en polfinale in četrtfinale.

 

Pri dekletih je morala, z devetim mestom najvišje rangirana igralka na lestvici TS in prva nosilka, 17-letna Tjaša Klevišar, premoč priznati dve leti starejši Tini Cvetkovič, ki je bila peta nosilka prvenstva. Cvetkovičeva je finalni obračun dobila z izdom 7-6(6) 6-3 in ubranila naslov, ki ga je decembra 2018 osvojila v Mariboru. Za Tino je to četrti naslov državne prvakinje v karieri, dva je osvojila še v kategoriji do 18 let in enega v kategoriji do 16 let. Na svetovni ženski teniški lestvici WTA trenutno zaseda 1183. mesto.

 

Fotografije najdete f fotogaleriji

V Medvodah čakamo na finalna obračuna zimskega članskega državnega prvenstva

22.12.2019

 

Polfinalisti 525

Alja Belinger in Manca Lampret                         Jan Kupčič in Primož Vovk


Ob 14.30 uri se bodo za naslov državnih prvakov borili Tom Kočevar Dešman in Aljaž Jeran pri članih ter Tjaša Klevišar in Tina Cvetkovič pri članicah.

Tom Kočevar Dešman (MaxLj) je v polfinalu s 6-0 6-4 premagal Jana Kupčiča (Br-Mb), Aljaž Jeran (Radom) pa je bil s 6-3 6-2 boljši od domačina Primoža Vovka (TkMed).

Kar trinajst razlike je med finalistoma pri članih. 29-letni Kočevar Dešman gre v finale kot izkušen igralec, tudi član slovenske ekipe za Davisov pokal. Kot prvi nosilec je bil v glavni turnir uvrščen neposredno in ima za sabo do finala samo dve odigrani tekmi. Nasproti mu bo stal šele 16-letni Aljaž Jeran, ki je zagotovo nekoliko hendikepiran, saj si je moral nastop v glavnem turnirju zagotoviti skozi kvalifikacije. Te je odigral odlično in v treh tekmah, ki so se igrale na štiri dobljene igre, nasprotnikom oddal vsega tri igre. Tudi v glavnem turnirju je bil izjemno prepričljiv saj je v treh tekmah izgubil vsega enajst iger. Kočevar Dešman je sicer oddal še dve manj. Jeran po prikazanem na državnem prvenstvu zagotovo sodi med naše najobetavnejše
mladince.

Pri dekletih je bilo manj razburljivo. Tina Cvetkovič (ŠDTŠR) je opravičila vlogo favoritinje in brez posebnih težav premagala nekoliko presenetljivo polfinalistko Manco Lampret (ŠtkVe), ki si je glavni turnir priigrala skozi kvalifikacije. V polfinalu je bila boljša s 6-1 6-3. Nekoliko bolj zanimiv je bil drugi polfinalni obračun med prvo nosilko Tjašo Klevišar (Tr-Kr) in Aljo Belinger (ŠD_LTA), a tudi tu večjih dilem o zmagovalki ni bilo. Klevišarjeva je slavila s 6-3 6-4, čeprav je v drugem nizu že zaostajala z 2-4, a je zaključek tekme odigrala odlično in rezultat obrnila v svojo korist.

Na fotografiji polfinalista in polfinalistki.

Na državnem prvenstvu Diners club se začenjajo obračuni glavnega turnirja članov in članic

bm, 21.12.2019

 

Državno prvenstvo člani 20'120-Medvode december 20 

 

V Medvodah se je z obračuni drugega in tretjega kroga kvalifikacij nadaljevalo zimsko člansko državno prvenstvo Diners club 2020. Ob koncu popoldneva smo dobili po štiri potnike v glavni turnir.

 

V finale kvalifikacij so se pri članih uvrstili Aljaž Jeran, Tim Tekavec, Mark Andrejič Goljar, Bor Mužar Schweiger, Maks Lukman, Domen Korelc, Primož Vovk in Bor Artnak. V odločilnih obračunih članov je Jeran s 4-0 4-1 premagal Tima Tekavca, Mužar Schweiger s 5-4 4-2 Marka Andrejiča Goljarja, Lukman s 4-0 4-1 Domna Korelca in Vovk z 2-4 4-2 10-4 Bora Artnaka. Zmagovalci so se v glavnem turnirju pridružili Tomu Kočevarju Dešmanu, Blažu Bezjaku, Nicku Cmagerju, Joštu Plestenjaku, Filipu Jeffu Planinšeku, Maticu Dimicu, Tinu Krstuloviču, Janu Kupčiču, Tilnu Potočniku, Roku Komcu, Tinu Kovačiču in Galu Emeršiču Potočniku

 

Pri članicah so se med osem  uvrstile Ana Lanišek, Maša Viriant, Anja Ostrovška, Eva Muller Uhan, Urška Velec, Manca Lampret, Anamari Žnuderl in Nika Strašek. V glavni turnir so napredovale Urška Velec, ki je s 4-2 4-0 premagala Niko Strašek, Manca Lampret je bila s 4-1 4-1 boljša od Anamari Žnuderl, Ana Lanišek je s 5-3 2-4 10-8 premagala Mašo Viriant, Eva Muller Uhan pa s 5-3 4-2 Anjo Ostrovško.

 

Zmagovalke bodo nastopile v glavnem turnirju, kjer so v žrebu še Tjaša Klevišar, Anali Kočevar, Pia Marija Rebec, Hana Bečirovič Novak, Alja Belinger, Žoel Kastelic, Anja Gal, Moni Potrč, Alea Bubek, Tina Cvetkovič, Pija Brglez in Tina Kristina Godec.

 

Prvenstvo se bo s tekmami osmine finala nadaljevalo v soboto z začetkom ob 08.30 uri, popoldne pa podo na sporedu še četrtfinalni obračuni.

 

Vabljeni na ogled tekem. Obetajo se zanimivi obračuni.

 

Strašek Nika 250Kovač Tinkara 250

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.