prijava_e
Tekmovanja : 2017 : fantje 16 : dvojice
V Ribnem tekmovali najmlajši na turnirjih 8-11 let

bm, 30.06.2019

V Ribnem pri Bledu so se v organizaciji ŠTD Bohinj končali turnirji za otroke v starostni kategoriji 8-11 let. Turnirjev v nimi in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let se je udeležilo okrog 70 igralcev in igralk.

V MINI tenisu je pri dečkih zmagal Val Mlakar (Maja), ki je v finalu premagal Svita Kržiča (TKVrh). Pri deklicah je bila najboljša Hana Peterlin Pahor (Benč) pred Brino Milovanovič (Maja).

V midi tenisu je pri dečkih slavil Luka Požonec (TK-CC), ki je bil v finalu boljši od Bineta Jurečiča (Grosuplje). Pri deklicah je zmagala Una Grubešič (Krško), ki je v finalu ugnala Brino Milovanovič (Maja).

V tenisu do 10 let je zmagala Laura Basailovič (Ol-Lj). V finalu je premagala Saro Kovačevič (Maja). Turnir dečkov do 10 let je osvojil Peter Škundrič (ŽtkMb). V finalu je bil boljši od Lovra Zajca Haceta (ŠD-LTA).

Turnir deklic do 11 let je osvojila Maja Stopar (Ol-Lj) pred Dario Malchenko (ŽtkMb). Pri dečkih do 11 let je zmagal Jošt Pečovnik (Ol-Lj). V finalu je premagal Jana Najzerja (Maja).

Več o turnirjih 8-11 let in fotografije najdete TUKAJ.

Na OP Zala 16 v Rogaški znani udeleženci zaključnih obračunov

bm, 30.06.2019

V Rogaški Slatini se končuje OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let. V A turnirju fantov so se v polfinale uvrstili prvi nosilec Marsel Žnuderl (ŽtkMb), nepostavljeni Gregor Grebenšek (Maja), tretji nosilec Lun Obrul (Celje) in drugi nosilec Simon Javoršek (Maja).

V B turnirju sta finalista Tilen Javornik (Sl-Ko) in Miloš Bogunovič (Sl-Lj).

Pri dekletih so se v polfinale uvrstile Pia Petelinšek (ŽtkMb), Anamari Žnuderl (ŽtkMb), Lana Egart (Tr-Kr) in Tina Komac . V polfinalu je nato Tina Komac s 6-1 6-2 premagala Petelinškovo, Žnuderlova pa je bila s 6-2 7-5 boljša od Egartove.

V konkurenci dvojic so pri fantih finalisti Žiga Bradaška in Simon Javoršek (Maja) ter Marsel Žnuderl in Lun Obrul .

Pri dekletih so se v finale turnirja dvojic uvrstile Pia Petelinšek in Anamari Žnuderl (ŽtkMb) ter Karin Dirnbek (Krško) in Neja Hadžiselimovič (ŽtkMb). TUKAJ.

Dečki in deklice na Summer cupu 2019 osvojili končni sedmi mesti

bm, 30.06.2019

Z nastopi dečkov in deklic v starostni kategoriji do 14 let se začenjajo kvalifikacije za letošnja poletna evropska prvenstva (Summer cups 2019).

Dečki so se na enodnevnih pripravah zbrali v Kranju, kjer so pod vodstvom Marka Pora vadili Matic Križnik, Tim Kušter, Žiga Švec in prva rezerva Jaka Golob. Dečki so pod vodstvom Sebastjana Briškega nastopali v Bremnu kjer so bile v njihovi skupini še ekipe Belorusije, Finske Nemčije, Nizozemske, Poljske, Romunije in Ukrajine. Generacija dečkov do 14 let je ena močnejših v zadnjem obdobju, kar so dokazali na zadnjih turnirjih Tennis Europe, zato so na turnir odpotovali z upi na vidnejšo uvrstitev, a so jih že v prvem krogu razblinili prvimi nosilci Nemci, ki so naše ekipo premagali s 3-0. Marc Majdandzic je s 6-0 6-1 premagal Tima Kuštra, Georg Uduard Israelan je s 7-5 6-2 ugnal Matica križnika, dvojica Kušter-Švec pa je izgubila z 2-6 0-6.

Dečki so v drugem krogu igrali z ekipo Ukrajine in izgubili z 1-2. Točko je osvojil Matic Križnik. Za sedmo mesto so se zadnji dan borili z ekipo Finske in zmagali z 2-1. Točki sta osvojila Križnik in Kušter.

Vse rezultate najdete TUKAJ

Deklice so nastopale v češkem Rakovniku, kjer so Slovenijo zastopale Ana Lanišek, Eva Muller Uhan in Maša Viriant. V slovenski skupini so nastopile ekipe Belgije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Češke, Nemčije, Izraela in Švice. Ekipo je na prvenstvo odpeljal Urban Čevka. Tudi deklice so v prvem krogu igrale s prvimi nosilkami, domačo ekipo Češke in tudi one so se od napredovanja na zaključni turnir poslovile po prvem obračunu. Čehinje so bile prepričljivo boljše s 3-0. Brenda Fruhvirtova je s 6-1 6-0 premagala Evo Muller Uhan, Nikola Bartonkova s 6-2 6-3 Ano Lanišek, Muller Uhanova in Viriantova pa sta tekmo dvojic izgubili z 0-6 1-6. Drugo tekmo so deklice igrale z Belgijkami in izgubile z 1-2. Naše igralke so po predaji nasprotnic dobile točko v obračunu dvojic. Zadnjo tekmo so igrale z ekipo BiH in zmagale s 3-0. V tekmah posameznic sta točki osvojili Laniškova in Viriantova.

Rezultate srečanj najdete TUKAJ

TUKAJ.

Matic Špec in Maja Makorič članska poletna državna prvaka 2019

bm, 30.06.2019

Na igriščih TK Branik Maribor se je končalo letošnje poletno državno prvenstvo za člane in članice.

Naslov državnega prvaka je pri članih osvojil prvi nosilec in trenutno šesti igralec lestvice TS Matic Špec (ŽtkMb). V finalu je s 6-2 6-2 premagal člana domačega teniškega kluba Miho Veličkega (Br-Mb). Oba igralca do finala nasprotnikom nista prepustila nobenega niza, Velički pa je na poti do finala izločil drugega nosilca Gašperja Bezjaka.

24-letni Mariborčan Matic Špec, ki študira v ZDA in igra za univerzo Minnesota, v času, ko nima študijskih obveznosti, nastopa na mednarodnih turnirjih ITF WTT. Na mednarodni teniški lestvici ITF trenutno kot četrti Slovenec zaseda 478. mesto. Za Matica je to drugi naslov članskega državnega prvaka v karieri, prvega je osvojil leta 2014. Matic je bil državni prvak tudi v mlajših kategorijah. Za Miho Veličkega, ki trenutno zaseda 21. mesto na lestvici TS je uvrstitev v finale državnega prvenstva najboljši izid na članskih tekmovanjih v karieri, je pa bil zmagovalec več turnirjev v mlajših kategorijah.

Tudi pri dekletih smo v finalu spremljali nastop "ameriške študentke", 20-letne Nike Kozar, ki študira na univerzi Virginia. V finalu se je merila z našo odlično mladinko, 17-letno Majo Makorič, Novogoričanko, ki trenira na Ptuju in je trenutno 381. mladinka sveta. S 6-3 3-6 6-2 je slavila Maja Makorič. Za Makoričevo, ki je bila državna prvakinja tudi v kategoriji do 18 let, je to prvi naslov državne prvakinje v članski konkurenci.

V konkurenci dvojic sta državni prvakinji pri članicah Tara Katarina Milić in Tjaša Klevišar (Tr-Kr). V finalu sta s 7-5 6-1 ugnali Zalo Ule (LukaKp) in Urško Velec (Br-Mb), ki študira na univerz Alabama.

Pri članih sta naslov osvojila Jakob Aljaž Kaplja (Radom) in Bor Schweiger Mužar (Otočec). V finalu sta bila s 3-6 6-1 10-4 boljša od Roka Sitarja (ŽtkMb) in Nicka Cmagerja (Br-Mb). Tudi v finalu moških dvojic smo spremljali štiri igralce ki študirajo in uspešno igrajo tenis v ZDA. Rok Sitar je na univerzi Montana, Jakob Aljaž Kaplja v Jacksonvilu, Bor Schweiger Mužar v Illinoisu, Nick Cmager pa v Santa Clari.

Čeprav naših najboljših igralcev in igralk na prvenstvu ni bilo, ti so se v preteklosti že dokazali in trenutno nastopajo na mednarodnih turnirjih, smo spremljali zanimivo in kvalitetno prvenstvo, na delu pa smo videli nekatere mlajše igralke in igralce, ki bodo v prihodnosti iskali pot v profesionalni tenis, nekateri pa bodo šli po poti Matica in ostalih. Da je ta pot lahko uspešna je dokazal Blaž Rola, zdaj to dokazuje tudi Matic Špec.

Priznanja najboljšim je podelil podpredsenik Tenis Slovenije Miran Kraševec, organizator pa je med najboljše razdelil 3000 € denarne nagrade. TUKAJ.

Na Otočcu se je začel turnir TE 12, v Rogaški Slatini poteka OP ZALA do 16 let za fante in dekleta

bm, 29.06.2019

V teniškem centru Otočec se je v organizaciji domačega teniškega kluba začel mednarodni turnir Tennis Europe Krka Cup 2019 v starostni kategoriji do 12 let. Tako pri dečkih kot pri deklicah nastopa po 36 igralcev in igralk. Danes so odigrali kvalifikacijske tekme, zmagi pa sta pri deklicah zabeležili Kaja Kadak Ocvirk in Erika Manevska, pri dečkih so bili uspešni Nerej Vidovič Benedičič, Lasse Zajc Gajšek in Jure Šiftar.

Tekme glavnega turnirja se začnejo v ponedeljek.

V Rogaški Slatini poteka odprto prvenstvo ZALA v starostni kategoriji do 16 let. Pri fantih nastopa 30 igralcev, pri dekletih 18 igralk. Danes so v obeh kategorijah odigrali tekme prvega kroga, v nadaljevanju pa še obračune turnirja dvojic.

TUKAJ.

Svit Suljić osvojil Smrikwa bowl, Nika Mlakar in Veritsa Yaneva četrtfinalistki

bm, 29.06.2019

Ta teden je v Puli potekal mednarodni turnir za dečke in deklice v starostni kategoriji do 10 let, na katerem je nastopilo po 64 igralcev in igralk iz več kot petintridesetih držav sveta. Turnir je močno selekcioniran in na njem lahko nastopijo samo igralci in igralke, ki jih v turnir uvrsti organizator. Iz Slovenije so letos na 24. izvedbi turnirja nastopili Svit Suljić, Oto Cvek, Lan Konečnik in Patrik Semenič pri dečkih ter Veritsa Yaneva, Nika Mlakar, Jerca Fleischman, Zoja Peternel in Nika Matevžič Bašelj pri deklicah.

Z igrami je navdušil in na koncu zasluženo slavil Svit Suljić, ki je po vrsti premagal Antona Rašića iz Švedske, Novaka Ačimovića iz Avstralije, Tam Sin Hanga iz Hong Konga, Mihaila Topića iz Srbije ( Topić je varovanec Novaka Djokovića oz. deluje pod njegovim sponzorstvom) , Filipa Ladmana iz Češke in v finalu Tadevosa Mirijanyana iz ZDA. Kako prepričljiv je bil Svit na turnirju pove dejstvo, da je v petih tekmah nasprotnikom prepustil vsega dve igri, tudi finalni opbračun je dobil s 4-0 4-0. Le v četrtfinalu je Tam Sin Hangu prepustil niz, srečanje pa v izjemno dramatični končnici dobil s 4-1 2-4 12-10.

Svit Suljić je najboljši slovenski igralec v tej starostni kategoriji, na lestvici TS do 12 let pa trenutno zaseda 6. mesto.

Pri deklicah sta se izvrstno odrezali Nika Mlakar in Veritsa Yaneva, ki sta se uvrstili v četrtfinale.

Pred tremi leti je na turnirju med deklicami slavila naša Ela Nala Milić. TUKAJ.

Aljaž Kirbiš in Lun Obrul zmagovalca turnirja dvojic TE 16 v Čakovcu

bm, 29.06.2019

Aljaž Kirbiš je ta teden odlično nastopil na turnirju TE 2. kategorije v starostni skupini do 16 let v Čakovcu. Med posamezniki se je uvrstil v četrtfinale, kjer ga je s 4-6 6-2 6-2 premagal eden najboljših hrvaških igralcev v tej starostni kategoriji in 1. nosilec turnirja Alen Bill.

Še bolje mu je šlo z Lunom Obrulom, ta je izgubil tekmo prvega kroga, v konkurenci dvojic, kjer sta dvignila zmagovalni pokal. V finalu sta s 6-4 7-6(4) premagala tretja nosilca, Samuela Motazeda in Tobiasa Wirlenda iz Avstrije.

Za Aljaža Kirbiša je to drugi naslov na turnirjih TE, prvi na turnirjih do 16 let. Leta 2018 je osvojil turnir dvojic v kategoriji do 14 let, še dvakrat je bil v tej kategoriji finalist.

Tudi Lun Obrul, ki je na turnirjih TE že zelo izkušen je prvič osvojil naslov na turnirju TE do 16 let, se pa lahko v dosedanji karieri že pohvali s sedmimi naslovi med dvojicami v nižjih kategorijah. Štirikrat je slavil na turnirjih do 14 let, še dvakrat je bil finalist in trikrat na turnirjih do 12 let, kjer je bil prav tako dvakrat tudi finalist. TUKAJ.

Nika Radišič izgubila polfinale turnirja ITF v Budimpešti, Nastja Kolar poražena v polfinalu Shreveporta

bm, 29.06.2019

Nika Radišič in Nastja Kolar sta se uvrstili v polfinale turnirjev ITF v Budimpešti in Shrevenportu (15.000 $), Pia Čuk pa je izgubila četrtfinalni obračun v Trbižu (25.000 $).

Nika Radišič je v četrtfinalu s 6-1 6-0 premagala japonsko kvalifikantko Satsukli Takamura in se je za finale borila s 6. nosilko, Slovakinjo Chantal Skamlovo. Slovakinja je bila v njunem prvem medsebojnem obračunu boljša s 6-3 6-2.

Nastja kolar, ki je prva nosilka turnirja je v četrtfinalu s 3-6 6-4 7-5 premagala 6. nosilko, Američanko Alexo Graham in je za finale igrala s četrto postavljeno domačinko Alycio Parks. Domača igralka je bila boljša s 6-3 3-6 6-3.

Pia Čuk je v Trbižu igrala z Italijanko Bianco Turati, trenutno 16. igralko lestvice ITF WTT in izgubila s 4-6 3-6. TUKAJ.

Naše igralke in Aljaž Bedene dobili nasprotnike v Wimbledonu, Aljaž namesto s Čorićem z Berettinijem

bm, 28.06.2019

Na teniškem turnirju v Wimbledonu so opravili žreb parov glavnega turnirja.

Edini Slovenec na wimbledonski travi Aljaž Bedene, 86. igralec sveta, se bi moral pomeriti s Hrvatom Borno Ćorićem, a je ta nastop odpovedal. Na njegovo mesto 17. nosilca se je zdaj uvrstil Italijan Matteo Berrettini, 20. igralec lestvice ATP. Doslej sta se pomerila dvakrat na turnirju s peščeno podlago v Budimpešti. Leta 2018 je zmagal Aljaž, letos je bil boljši Berrettini. Berrettini je sicer odličen na travi saj se je napripravljanem turnirju v Stuttgartu uvrstil v finale, v Halleju pa je bil polfinalist.

V ženskem delu turnirja bodo nastopile kar štiri Slovenke. Naša, z 59. mestom na lestvici WTA, trenutno prva igralka Tamara Zidanšek bo v glavnem turnirju Wimbledona zaigrala prvič, njena nasprotnica pa bo Kanadčanka Eugenie Bouchard, ki v zadnjem času več pozornosti vzbuja s svojimi objavami na družabnih omrežjih kot kakovostnimi teniškimi predstavami.

Naša druga igralka na lestvici WTA Polona Hercog bo v prvem krogu igrala s Slovakinjo Viktorijo Kuzmovo. Do sedaj sta se pomerili le enkrat, slavila pa je Mariborčanka.

Prvi nastop je v glavnem žrebu Wimbledona dočakala Dalila Jakupović, ki se bo v prvem krogu pomerila z odlično igralko na travi, Belgijko Kirsten Flipkens. Slednja je v Wimbledonu pred šestimi leti že zaigrala v polfinalu. Doslej sta se sicer pomerili dvakrat, obakrat je slavila Belgijka.

Prvi nastop v glavnem delu članskega turnirja pa bo doživela tudi Kaja Juvan, ki je uspešno prestala kvalifikacije in nekaj novih metrov na travi dodala nastopom, ki jih je opravila že v mladinski konkurenci, kjer ji je šlo zelo dobro. Za zdaj kaže, da se je s podlago tudi letos dobro ujela in naj tako tudi ostane v srečanju prvega kroga, ko ji bo nasproti stala Čehinja Krystina Pliskova.

V konkurenci dvojic bodo nastopile štiri Slovenke. Dalila Jakupovič bo igrala v paru z Američanko Kaitlyn Christian, njuni nasprotnici pa bosta Japonka Shuko Aoyama in Srbkinja Aleksandra Krunić. Tamara Zidanšek bo združila moči s Švedinjo Rebecco Peterson, njuna prva ovira pa bosta Romunki Mihaela Buzarnescu in Raluca Olaru. Katarina Srebotnik in njena partnerica, Hrvatica Darija Jurak, bosta igrali proti Ukrajinki Katerina Kozlovi in Avstralki Arini Rodionovi. Andreja Klepač, ki nastopa s Čehinja Lucie Hradecko pa bo v prvem krogu igrala z Grkinjo Mario Sakkari in Avstralko Ajlo Tomljanović. TUKAJ.

Kaja Juvan v glavni žreb turnirja v Wimbledonu

bm, 27.06.2019

Kaji Juvan je uspel veliki met in v prvem članskem nastopu na turnirju za grand slam v Wimbledonu se je s tremi zmagami uvrstila v glavni žreb, kjer se je pridružila Tamari Zidanšek, Poloni Hercog in Dalili Jakupović.

V tretjem krogu kvalifikacij je igrala s 6. nosilko kvalifikacij, Američanko Christino Mchale, 109. igralko lestvice WTA in slavila s 6-2 6-1. Kaja je odlično servirala in osvojila kar 84 % točk na zadet prvi servis, v tekmi pa nasprotnici ni ponudila niti ene priložnosti za break.

Ob štirih dekletih in Aljažu Bedenetu bo tako letos v Wimbledonu nastopilo kar pet slovenskih predstavnikov v posamični konkurenci. TUKAJ.

Pia Čuk, Nastja Kolar in Nika Radišič četrtfinalistke, poraz Nika Razborška in Filipa Jeffa Planinška, Aljaž Kirbiš polfinalist v Čakovcu

bm, 27.06.2019

Na turnirjih ITF so v prvem krogu uspešno nastopili Nastja Kolar v ameriškem Shreveportu (15.000 $) , kjer je v prvem krogu s 6-2 7-6(2) premagala Rusinjo Anno Makhorkino, Nika Radišič v Budimpešti (15.000 $), kjer je bila s 6-3 6-3 boljša od 2. nosilke, Avstralke Seone Mendez ter Pia Čuk v Trbižu (25.000 $), kjer je s 7-6(6) 3-6 6-4 premagala hrvaško kvalifikantko Ivo Primorac.

Vse tri so nastope nadaljevale z zmagami. Nastja Kolar je s 6-1 6-1 premagala Američanko Joelle Kissell, Pia Čuk s 6-4 6-3 sedmo nosilko, Hrvatico Jano Fett (WTA 327) in Nika Radišič s 6-3 3-6 6-2 slovaško kvalifikantko Katarino Kuzmovo.

Izgubili so Mike Urbanija v Tabarki (15.000 $), s 6-1 3-6 6-3 ga je izločil Romun Filip Christian Jianu, Nina Potočnik v Trbižu, kjer jo je s 6-1 6-2 izločila 40-letna Greta Arn in Nik Razboršek v Kamenu, kjer ga je s 7-5 7-6(1) ugnal Švicar Riccardo Maiga.

Na mladinskem turnirju ITF 2. ranga v Plznu je Filip Jeff Planinšek kot srečni poraženec v prvem krogu s 6-3 6-1 premagal domačega povabljenca Vojtecha Buriana, v drugem pa s 3-6 3-6 izgubil s 7. nosilcem, Rusom Alexandrom Bindo. Živa Falkner je s 4-6 6-0 3-6 izgubila z 2. nosilko, Argentinko Ano Geller. Se je pa Živa s soigralko Madison Sieg iz ZDA uvrstila v polfinale konkurence dvojic.

Na turnirju ITF 4. ranga v Prevezi je Brina Šulin s 6-2 1-6 5-7 izgubila z Belorusinjo Dario Khomutsianskayo.

Na memorialnem turnirju TE do 16 let v Čakovcu, ki poteka v spomin na tragično preminulega teniškega igralca Marina Šuico, se je Aljaž Kirbiš uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je s 4-6 6-0 6-0 premagal sedmega nosilca, Avstrijca Samuela Motazeda. Z Lunom Obrulom sta tudi finalista v konkurenci dvojic. V polfinalu sta s 6-4 6-4 premagala Hrvata Ivana Sodana in Stjepana Anišiča. TUKAJ.

Zmagovalca A turnirjev Odmev 14 Nal Sok in Anamari Žnuderl, zmagovalec B turnirja dečkov Jernej Ploj

, 27.06.2019

V Celju so se na OP Odmev do 14 let v A turnirju merili dečki. V finale sta se uvrstila Jan Bukovec (Tr-Kr) in Nal Sok (Tc-Lj). Četrti nosilec Jan Bukovec je v polfinalu s 6-1 6-0 premagal šestega nosilca Marka Požonca (Tk-CC), tretji nosilec Nal Sok pa je bil s 6-2 4-6 6-3 boljši od nepostavljenega Miloša Bogunoviča (Sl-Lj). V finalu je slavil Nal Sok, ki je zmagal s 7-5 6-2. Za Nala je to prvi osvojen turnir TS v karieri.

B turnir dečkov se je odvijal in končal v Mariboru. V polfinale so se uvrstili Matic Kolman (Radov), Žiga Dolinšek (ŽtkMb), Jernej Ploj (ŽtkMb) in Tai Tristan Papež (Otočec). V polfinalu je nato Kolman s 7-5 6-1 premagal Dolinška, Ploj pa s 6-1 6-3 Papeža. V finalu je slavil Jernej Ploj, ki je Kolmana premagal s 6-1 6-1.

V Mariboru so igrale tudi deklice.V četrtfinalu so nastopile Anamari Žnuderl, Erika Manevska, Nala Kovačič, Stefanija Katarina Mrvar, Karin Dirbek, Lara Flerin, Julija Bogatin in Pia Petelinšek.

Polfinalistke so bile Anamari Žnuderl, Nala Kovačič, Lara Flerin in Julija Bogatin. Za zmago pa sta se na koncu borili Anamari Žnuderl (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-2 6-4 premagala klubsko soigralko Nalo Kovačič in Julija Bogatin (LukaKp), ki je v drugem polfinalu s 6-3 6-3 izločila Laro Flerin (Tr-Kr). Slavila je Anamari Žnuderl, ki je finalni obračun dobila s 6-3 6-1. TUKAJ.

Matic Špec in Miha Velički ter Nika Kozar in Maja Makorič finalisti članskega DP 2019

bm, 27.06.2019

Na članskem državnem prvenstvu, ki poteka v Mariboru sta se pri članih v finale uvrstila Matic Špec (ŽtkMb) in Miha Velički (Br-Mb). Špec je v polfinalu s 6-4 6-3 premagal Matica Dimica (MaxLj), Velički je bil s 6-1 6-2 boljši od Nicka Cmagerja (Br-Mb).

Pri članicah sta se v finale uvrstili Nika Kozar (Tr-Kr), v polfinalu je s 7-5 3-6 7-5 premagala klubsko soigralko Tjašo Klevišar in Maja Makorič (Ptuj), ki je bila v drugem polfinalu s 6-3 6-1 boljša od Hane Bečirovič Novak (ŽtkMb).

Državni prvakinji v konkurenci dvojic sta Tjaša Klevišar in Tara Katarina Milić. V finalu sta s 7-5 6-1 premagali Urško Velec in Zalo Ule.

Foto: M. Vujinovič TUKAJ.

Kaja Juvan tudi v drugo uspešna v Wimbledonu, Blaž Kavčič in Blaž Rola končala z nastopi

bm, 26.06.2019

Kaja Juvan je opravila tudi drugi nastop v kvalifikacijah Wimbledona in to uspešno. S 4-6 7-6(3) in 6-3 je premagala 25-letno Turkinjo Basak Eraydin, 211. igralko lestvice WTA in se uvrstila v finale kvalifikacij. Za nastop v glavnem turnirju bo igrala s 27-letno Američanko Christino Mchale, 109. igralko lestvice WTA.

Blaž Kavčič in Blaž Rola pa sta letošnje nastope v Wimbledonu končala v drugem krogu kvalifikacij. Blaža Kavčiča je s 6-3 6-3 izločil 9. nosilec Marcel Granollers, za Blaža Rolo pa je bil usoden Nemec Daniel Brands. V izjemno izenačenem obračunu je Nemec slavil s 6-7(5) 7-6(7) 7-5.

TUKAJ.

Danes kopica slovenskih nastopov

bm, 26.06.2019

Danes bo zelo pestra bera slovenskih nastopov na teniških igriščih. V Wimbledonu bodo v drugem krogu kvalifikacij nastopili Blaž Kavčič, Blaž Rola in Kaja Juvan, v Eastbournu Polona Hercog, v Trbižu Nina Potočnik in Pia Čuk, v Budimpešti Nika Radišič, v Tabarki Mike Urbanija, v Shreveportu v ZDA Nastja Kolar, v Plznu mladinca Filip Jeff Planinšek in Živa Falkner ter v Prevezi Brina Šulin. TUKAJ.

Brina Šulin uspešna v Prevezi, Filip Jeff Planinšek v Plznu, Aljaž Kirbiš v Čakovcu

bm, 26.06.2019

Brina Šulin je na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Prevezi v Grčiji v prvem krogu s 7-5 6-1 premagala domačinko Vasileio Griva in napredovala v drugi krog.

Na turnirju ITF 2. ranga v Plznu se je Filip Jeff Planinšek po porazu v finalu kvalifikacij v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec in je v prvem krogu igral z domačim povabljencem Vojtechom Burianom ter zmagal s 6-3 6-1.

Živa Falkner je v prvem krogu igrala z 2. nosilko Ano Geller iz Argentine, 61. mladinko sveta, ki je bila pred dvema tednoma finalistka turnirja ITF 1. ranga v Offenbachu in izgubila s 4-6 6-0 3-6.

Na turnirju TE 16 v Čakovcu se je Aljaž Kirbiš uvrstil v tretji krog.V drugem je z 2-6 6-4 6-2 premagal Hrvata Luko Vidovića. V prvem krogu sta izgubila Vid Buzeti in Lun Obrul, v drugem pa Grega Sevšek. Pri dekletih je nastopila Tajda Zalokar in izgubila v drugem krogu. TUKAJ.

Simona Halep še drugič letos boljša od Polone Hercog

bm, 26.06.2019

Polona Hercog se je na turnirju WTA v Eastbournu poslovila v tretjem krogu. Še drugič letos, prvič v Miamiju, jo je premagala Romunka Simona Halep. 7. igralka sveta je bila tokrat boljša s 6-1 4-6 6-3.

Za uvrstitev v tretji krog je Hercogova še drugič na turnirju v Eastbournu premagala Francozinjo Pauline Parmentier. Potem, ko je bila od Francozinje prvič boljša v zadnjem krogu kvalifikacij, jo je drugič premagala še v drugem krogu glavnega turnirja kamor se je Francozinja uvrstila kot srečna poraženka. Polona je bila tokrat boljša z 2-6 6-2 7-6(4).

Tamara Zidanšek je v drugem krogu igrala z 8. nosilko, 10. igralko sveta, Belorusinjo Aryno Sabalenka in izgubila z 2-6 3-6. TUKAJ.

Blaž Rola, Blaž Kavčič in Kaja Juvan uspešno čez prvi krog kvalifikacij Wimbledona

bm, 26.06.2019

V Wimbledonu so se začeli kvalifikacijski obračuni v katerih nastopajo trije slovenski predstavniki. Začeli so moški in prva nastopa sta tako pripadla Blažu Roli in Blažu Kavčiču.

Oba sta odlično začela in se uvrstila v drugi krog. Rola je v uvodnem nastopu s 6-7(7) 6-2 6-4 premagal 5. nosilca kvalifikacij, Italijana Stefana Travaglio, 100. igralca lestvice ATP. V drugem krogu se bo pomeril z Nemcem Danielom Brandsom, 191. igralcem sveta.

Po dolgi odsotnosti iz teniških igrišč, nazadnje je nastopil pred štirimi meseci, se je z zmago vrnil Blaž Kavčič. V uvodnem nastopu je s 6-3 7-6(7) izločil Argentinca Facunda Arguella, 180. igralca lestvice ATP. V drugem krogu bo igral z 9. nosilcem, Špancem Marcelom Granollersom, 105. igralcem lestvice ATP.

Naša edina ženska predstavnica v kvalifikacijah Kaja Juvan je v prvem krogu igrala z 22-letno Grkinjo Valentini Grammatikopoulou, 194. igralko lestvice WTA in jo v izenačenem obračunu premagala s 6-4 3-6 10-8. V drugem krogu bo igrala s Turkinjo Basak Eraydin, 211. igralko lestvice WTA. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Polona Hercog z zmagama začeli nastope na turnirju WTA v Eastbournu

bm, 25.06.2019

Tamara Zidanšek je odlično nastopila v uvodnem krogu turnirja WTA v Eastbournu, na zadnji preizkušnji pred Wimbledonom, kjer so se že začele kvalifikacije.

V prvem krogu je po dveh urah in šestindvajsetih minutah izenačenega obračuna s 4-6 7-5 7-5 premagala 30-letno Španko Carlo Suarez Navarro, 31. igralko sveta. Ob velikem številu brejkov je bila Tamara uspešnejša saj je nasprotnici servis odvzela devetkrat iz dvajsetih poskusov, sama ga je izgubila enkrat manj, a si je Navarrova priigrala le dvanajst priložnosti. Tamara je bila na koncu boljša za 15 točk (117-102).

Tamara je po izgubljenem prvem, v drugem nizu zaostajala s 3-5, nato pa dobila štiri igre zapored in niz s 7-5. Še slabše ji je kazalo v tretjem nizu, ko je imela Navarrova prednost s 5-2, a jo je tudi tokrat zapravila. Tamara je osvojila kar pet iger zapored in tretji niz dobila prav tako s 7-5, s tem pa tudi srečanje. To je najvišje uvrščena igralka na lestvici WTA, ki jo je Tamara premagala letos. V drugem krogu jo čaka obračun z 8. nosilko, 21-letno Belorusinjo Aryno Sabalenka, 10. igralko sveta.

Po uspešno opravljenih kvalifikacijah v Eastbournu je v ponedeljek v prvem krogu glavnega turnirja z nastopom začela tudi Polona Hercog, ki igra s Čehinjo Barboro Strycovo, 50. igralko lestvice WTA. Srečanje je bilo pri izidu 3-4 prekinjeno in se je nadaljevalo v torek. V nadaljevanju smo videli dva brejka. Prva ga je v enajsti igri dosegla Hercogova in servirala za zmago, a je v naslednji igri na svoj servis osvojilo le točko in izid je bil izenačen na 6-6. V podaljšani igri je Polona z mini brejkom povedla s 3-0, nato pa dobila še osmo in deveto točko na servis Strycove ter deseto na svoj servis za zmago s 7-3. Drugi niz se je začel z brejkom, ki ga je dosegla Čehinja, a je nato ob vodstvu 1-0 srečanje predala.

Obe naši igralki bosta v igri ponovno v torek, ko bo najprej okrog 17. ure nastopila Tamara, ob približno enakem času pa bo še drugič danes na igrišče prišla Hercogova, ki se bo v drugem krogu pomerila s srečno poraženko, Francozinjo Pauline Parmentier. To bo ponovitev srečanja finala kvalifikacij, ko je prav Hercogova v treh nizih premagala Francozinjo, ta pa se je kasneje v glavni turnir uvrstila kot LL. TUKAJ.

Zala Vnuk in Gašper Matijašič zmagovalca FIN 12A v Ljubljani in Tržiču, 12B osvojila Eva Vodenik in Jošt Pečovnik

bm, 25.06.2019

Končali so se finalni A in B turnirji za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let. Potekali so v Tržiču, kjer so v A turnirju nastopali dečki in v Ljubljani, kjer se je odvijal B turnir dečkov ter A in B turnir deklic.

Zmagovalka A turnirja deklic je 2. nosilka Zala Vnuk (TK TAL), ki je v finalu s 6-4 6-0 premagala prvo postavljeno Julijo Bogatin (TK LukaKp). Zala Vnuk se je veselila drugega naslova v karieri na turnirjih Tenis Slovenije.

Zmagovalka B turnirja je Eva Vodenik (Br-Mb), ki je v finalu s 7-6(4) 6-2 premagala Anjo-Chiaro Kantoci (Rog.Slatina).

V A turnirju dečkov sta bila finalista Žiga Šeško (AsLit) in Gašper Matijašič (Grosuplje). Šeško je v polfinalu s 6-4 6-2 premagal Maksima Despotoviča (TkCC), Matijašič je bil v drugem polfinalu s 6-2 6-7(4) 6-4 boljši od Luke Petroviča (Sl-Lj). V finalu je zanesljivo slavil Matijašič, ki je zmagal s 6-3 6-1. Za Gašperja je to prvi naslov na turnirjih TS v karieri.

Zmagovalec B turnirja dečkov je Jošt Pečovnik (Ol-Lj). V finalu je s 6-4 6-4 premagal Martina Kolariča (Pvald). TUKAJ.

Na članskem DP v Mariboru znani polfinalisti in polfinalistke

bm, 25.06.2019

Organizatorji letošnjega članskega državnega prvenstva, ki poteka v organizaciji TK Branik med 24. in 27. junijem so pred začetkom prvenstva sporočili, da so najavljeni nagradni sklad iz 1500 € povišali na 3000 €.

Pri članih je prijavljenih 39 igralcev, mesto prvega nosilca zaseda 6. igralec lestvice TS Matic Špec. Pri članicah je prijavljenih 28 igralk. Najvišje uvrščena na lestvici TS je z 13. mestom Moni Potrč, ki je tako tudi prva nosilka turnirja.

Fantje so v nedeljo odigrali kvalifikacije, v ponedeljek pa so začeli s tekmami glavnega turnirja. Prvi krog ni prinesel presenetljivih izidov, tako da so v igri ostali vsi nosilci, pa tudi drugi kandidati za visoke uvrstitve.

Prvi krog so odigrale tudi članice, kjer pa se je poslovila ena nosilka. Aleo Bubek, četrto postavljeno igralko, je s 6-1 6-7(5) in 7-5 izločila Maja Makorič.

V nadaljevanju turnirja smo videli poraze treh nosilcev, v četrtfinale pa so napredovali Matic Špec, Jan Kupčič, Matic Dimic, Tin Krstulovič, Žiga Drobnič, Nick Cmager, Miha Velički in Gašper Bezjak. V prvem četrtfinalnem obračunu je Špec s 6-3 6-3 izločil Jana Kupčiča in se kot prvi uvrstil v polfinale. Pridružili so se mu Matic Dimic, ki je s 6-7(3) 6-3 7-6(5) premagal Tina Krstuloviča, Nick Cmager je bil s 7-5 6-1 boljši od Žige Drobniča, Miha Velički pa je s 6-4 6-3 izločil Gašperja Bezjaka.

Pri dekletih so že znane polfinalistke. To so edina preostala postavljena igralka, 6. nosilka Tjaša Klevišar (Tr-Kr), kateri je četrtfinalno tekmo predala 1. nosilka Moni Potrč, Nika Kozar (Tr-Kr), ki je s 6-4 6-1 izločila Zalo Ule (LukaKp), Hana Bečirovič Novak (ŽtkMb), ki je bila z 2-6 6-4 6-2 boljša od Annike Planinšek (ŽtkMb) ter Maja Makorič (Ptuj), ki je s 6-3 7-5 premagala še eno Ptujčanko Taro Gorinšek. TUKAJ.

Začetek kvalifikacij na turnirjih ITF ne povsem po slovenskih željah, nadaljevanje boljše

bm, 24.06.2019

S kvalifikacijami in tekmami prvih krogov glavnih turnirjev so se začeli turnirji ITF, tudi ta teden z bogato slovensko udeležbo. Edina, ki sta preživela uvodni krog v ponedeljek sta bila Mike Urbanija, ki je na turnirju v Tabarki (15.000 $) v prvem krogu s 6-1 7-6 (1) premagal 11. nosilca, Rusa Zakharja Trapeznikova in Nika Radišič, ki je na turnirju v Budimpešti (15.000 $) s 7-6(3) 6-3 premagala Avstrijko Emo Vasić.

Na turnirju v Trbižu (25.000 $) so v uvodnem krogu kvalifikacij izpadle Manca Pislak, Veronika Erjavec in Kristina Novak, v finalu kvalifikacij pa je bila uspešna Pia Čuk, ki je s 6-3 6-4 premagala Italijanko Glorio Ceschi in se je v glavnem turnirju pridružila Nini Potočnik. Nina na prvi nastop še čaka. Na turnirju v nemškem Kamenu (15.000 $) je z zmago začel nastope Nik Razboršek. V prvem krogu je s 6-2 2-6 6-2 premagal 18-letnega Nemca Henrija Squireja, ki je kot mladinec dobil posebno povabilo (JE).

V igri so ta teden tudi mladinci in mladinke. Na turnirju ITF 2. ranga v Plznu je v kvalifikacijah nastopil Filip Jeff Planinšek in po dveh zmagah v finalu kvalifikacij s 4-6 2-6 klonil proti Slovaku Kristofu Minariku. Pri dekletih bo nastopila Živa Falkner.

Na ITF turnirju 4. ranga v grški Privezi bo nastopila Brina Šulin. TUKAJ.

V Tržiču in Ljubljani potekajo finalni A in B turnirji do 12 let

bm, 24.06.2019

V Tržiču in Ljubljani potekajo finalni A in B turnirji za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let.

Pri dečkih so se v A turnirju v četrtfinale uvrstili Žiga Šeško, Nino Govedič, Maksim Despotovič, Nerej Benedičič Vidovič, Rok Koblar, Luka Petrovič, Nejc Peterlin in Gašper Matijašič. Po prvih odigranih četrtfinalnih obračunih sta polfinalista Šeško in Despotovič. V B turnirju so se v polfinale uvrstili Matic Sitar, Jošt Pečovnik, Martin Kolarič in Blaž Ramovš.

Pri deklicah so polfinalistke Julija Bogatin, Beti Jazbec Butina, Stefanija Katarina Mrvar in Zala Vnuk.

V B turnirju sta finalistki Anja Chiara Kantoci in Eva Vodenik. TUKAJ.

Ekipa ŠD LTA nova članica slovenske prve moške teniške lige

bm, 23.06.2019

V Ljubljani se je s play offom končala letošnja izvedba druge moške članske teniške lige. V ligi je nastopalo sedem ekip, po rednem delu tekmovanja pa sta bili najboljši ekipi ŠD LTA in TK Krka Otočec, ki sta se v medsebojnem obračunu pomerili za mesto v prvi moški članski teniški ligi.

V Ljubljani so brez težav slavili domačini, ki so goste iz Otočca premagali s 4-0. Za Ljubljančane so bili uspešni Tilen Potočnik, Nik Jurjevčič, Lazar Miličević in Peter Pevc. Za goste so nastopili Marko Novak, Luka Veselič, Rok Tomšič in Rok Gavrič.

Prihodnjo sezono bo tako v prvi ligi zaigrala ekipa ŠD LTA.

Priznanja je podelil član UO TS Roman Veras. TUKAJ.

Maj Premzl zmagovalec turnirja TE 16 na Ptuju

bm, 23.06.2019

Turnir TE 16, ki je potekal v TK Terme Ptuj je osvojil Maj Premzl. Nekoliko presenetljivo glede na uvrstitev na lestvici, ne pa tudi glede na prikazano igro v zadnjem obdobju, ko je igral izvrstno in v tem slogu je tudi zaključil turnir.

V polfinalu je v slovenskem obračunu s 6-4 3-6 6-2 premagal 3. nosilca Jana Dimitrijeviča.

Slovensko finale na Ptuju je preprečil 4. nosilec, Čeh Jakub Mensik, ki je s 6-2 6-4 izločil prvo postavljenega Sebastiana Dominka.

V finalnem obračunu dvomov o zmagovalcu ni bilo. Premzl je odigral še eno odlično tekmo in povsem razorožil sicer zelo dobrega Čeha Jakuba Mensika.

Maj, ki na lestvici TE do 16 let zaseda 453. mesto sicer ima na turnirjih TE že nekaj izkušenj, a uspehe je dosegal v mlajših kategorijah. Tako je bil enkrat finalist turnirja TE do 12 in enkrat do 14 let med posamezniki, še enkrat je bil finalist na TE 12 med dvojicami in dvakrat na TE 14 med dvojicami, na TE 12 pa je med dvojicami leta 2016 osvojil doslej edini naslov.

Zmaga na Ptuju je tako Majeva prva zmaga na turnirjih TE do 16 let v posamični konkurenci. Uspeh med posamezniki je dopolnil z uvrstitvijo v finale v konkurenci dvojic. Z Avstrijcem Janom Kobierskim sta v finalu premoč morala priznati Čehoma Janu Hradzilu in Jakubu Mensiku. Čeha sta zmagala s 6-2 6-4. TUKAJ.

Polona Hercog uspešna v kvalifikacijah Eastbourna, nasprotnico dobila tudi Tamara Zidanšek

bm, 22.06.2019

Na ženskem turnirju WTA z nagradnim skladom 998,712 $ v angleškem Eastbournu bomo imeli dve predstavnici. Skozi kvalifikacije se je na turnir uvrstila Polona Hercog, ki je bila v prvem krogu s 7-5 6-4 boljša od Jil Teichmann iz Švice, v finalu kvalifikacij pa s 4-6 6-1 6-4 od Francozinje Pauline Parmentier. V prvem krogu glavnega turnirja se bo Hercogova pomerila z 51. igralko sveta, Čehinjo Barboro Strycovo. V dosedanjih štirih srečanjih, dveh na pesku in dveh na trdi podlagi, je bila trikrat uspešnejša Hercogova, zadnjo tekmo, odigrali sta jo leta 2016 v Parizu, pa je edinkrat doslej zmagala Strycova.

V Eastbournu bo nastopila tudi Tamara Zidanšek. To bo njen edini nastop na travi pred Wimbledonom, enako pa velja tudi za njeno nasprotnico v prvem krogu glavnega turnirja, 30-letno Španko Carlo Suarez Navarro, 31. igralko lestvice WTA. To bo njuno prvo medsebojno srečanje.

TUKAJ.

Blaž Rola izgubil polfinale ATP challengerja v Bratislavi

bm, 22.06.2019

Blaž Rola se je na ATP challengerju v Bratislavi s tremi zmagami uvrstil v polfinale.

V tretjem krogu je s 4-6 6-4 6-3 premagal Rusa Alexeya Vatutina (208), v četrtfinalu pa se je pomeril z 28-letnim Egipčanom Mohamedom Safwatom, 243. igralcem lestvice ATP. Blaž je zmagal s 7-6(2) 6-4 in se uvrstil v polfinale. Tu se je meril s sedmim nosilcem, Madžarom Attilo Balazsem, 197. igralcem lestvice ATP in izgubil z 2-6 6-3 3-6. Ob dobrem servisu obeh igralcev je Blaž le-tega izgubil trikrat, Madžar samo enkrat, kar je bilo odločilno za zmago Balazsa. Blaž je imel sedem priložnosti za odvzem servisa, Madžar šest. Srečanje je trajalo uro in oseminštirideset minut, Blažev nasprotnik pa je bil v osvojenih točkah boljši z 81-69.

Vsa tri naša dekleta, ki so preživela prvi, so nastope na turnirjih ITF (25.000 $) ta teden končala v drugem krogu.

Pia Čuk je v Montpellierju v Franciji s 6-7(7) 2-6 izgubila z Rusinjo Marino Melnikovo (Wta 305).

Nino Potočnik je v Padovi s 6-2 6-2 izločila Brazilka Paula Cristina Goncalves. Na istem turnirju je Manca Pislak z 2-6 0-6 izgubila s tretjo nosilko Gabrielo CE iz Brazilije (Wta 326). Vse tri igralke so izpadle tudi v konkurenci dvojic. TUKAJ.

Na TE 16 na Ptuju trije slovenski polfinalisti

bm, 21.06.2019

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let, ki se končuje na Ptuju bo v finalu nastopil najmanj en slovenski igralec. Kateremu bo to uspelo bo odločil medsebojni obračun 3. nosilca Jana Dimitrijeviča, ki je v polfinalu s 6-0 6-1 odpravil Avstrijca Tobiasa Leitnerja in nekoliko presenetljivega polfinalista Maja Premzla, ki je v četrtfinalu s 6-1 6-2 izločil 2. nosilca, Avstrijca Jana Kobierskega. Premzl sicer v zadnjem obdobju igra odlično, tako da se obeta zanimiv obračun s finalistom turnirja TE 16 v Skopju prejšnji teden, Dimitrijevičem, ki je prav tako v odlični formi. V zgornji polovici bo za slovenski finale poskusil poskrbeti 1. nosilec Sebastian Dominko, ki je v četrtfinalu s 6-0 6-2 izločil Aljaža Kirbiša, v polfinalu pa bo igral s 4. nosilcem, Čehom Jakubom Mensikom. Ta je v tesnem obračunu s 7-6(4) 7-6(4) ugnal naše ga Matica Križnika.

Pri dekletih smo po četrtfinalu ostali brez predstavnic saj sta se poslovili še zadnji igralki v konkurenci Annika Planinšek, s 6-0 7-6(5) jo je premagala Slovakinja Irina Balus in Nina Pliberšek, katero je s 7-5 7-6(2) premagala Hrvatica Marina Škegro.

Končali so se tudi obračuni v konkurenci dvojic, naši predsatvniki pa so končali na drugi stopnički. Pri fantih sta Maj Premzl in Jan Kobierski z 2-6 4-6 izgubila s Čehoma Janom Hrazdilom in Jaubom Mensikom. Pri dekletih Meta Marenk in Hana Bečirovič Novak nista uspeli presenetiti še v finalu. S 7-5 6-2 sta ju premagali Slovakinja Irina Balus in Čehinja Nela Odehnalova.

Finalisti dvojic, foto: Irena Novak TUKAJ.

Noka Jurič izgubila finale v Prijedoru, Pia Lovrič končala z nastopi v Berlinu

bm, 21.06.2019

Slab dan je za našđima mladinkama Noko Jurič in Pio Lovrič.

Na turnirju ITF 5. ranga v Banja Luki je Noka Jurič v svojem prvem finalu mladinskega turnirja ITF morala priznati premoč 18-letni Črnogorki Anji Drašković, ki je zmagala s 6-3 6-1. Draškovićeva je sicer v dobri formi saj je na zadnjih dvanajstih srečanjih zabeležila deset zmag in le dva poraza.

17 letna Juričeva je letos odigrala šele tretji turnir ITF in ga zaključila s finalom. V glavni turnir se je sicer uvrstila kot srečna poraženka, zato je njen dosežek vreden toliko več.

Na turnirju 1. ranga v Berlinu je nastope v četrtfinalu s predajo končala Pia Lovrič. Igrala je z Italijanko Arianno Zucchini in pri izidu 1-6 0-2 srečanje predala. TUKAJ.

Tri druga mesta na turnirju TE 12 v Prijedoru, eno finale tudi na turnirju TE 12 v Trstu

bm, 21.06.2019

Turnir TE v strostni kategoriji do 12 let se v Prijedoru sicer ni končal po slovenskih željah, a se naši igralci in igralke vračajo iz turnirja s tremi drugimi mesti in svojimi najboljšimi dosežki v karieri.

Pri dečkih je Marko Retelj v finalu igral s Francozom Gregoryem Vrelom Nagelom in izgubil s 4-6 1-6. Za Marka je to prvi finale na turnirjih TE v karieri, aprila pa je bil tudi četrfinalist v Čakovcu. Skupaj je letos na turnirjih TE nastopil štirikrat, zabeležil pa je devet zmag in doživel štiri poraze.

Pri deklicah se je v finale, prav tako prvič v karieri na turnirjih TE, uvrstila Eva Cikajlo. Tudi ona je morala v finalu priznati premoč nasprotnici. S 6-4 6-0 jo je premagala Nemka Nastasia Nesterovic. Eva je letos nastopila na petih turnirjih TE in se še enkrat uvrstila v četrtfinale.

V konkurenci dvojic sta Eva Cikajlo in Julija Bogatin izgubili v finalu, Marko Retelj in Matic Hribar ter Ela Plošnik pa so bili polfinalisti.

Na turnirju TE 12 v Trstu sta se v finale konkurence dvojic uvrstili Nala Kovačič in Zala Vnuk. V finalu sta nato z 2-6 1-6 izgubili s Korejkama Nahyeong Cho in Woojeong Yang. TUKAJ.

Pia Lovrič četrtfinalistka v Berlinu, Noka Jurič finalistka v Banja Luki

bm, 20.06.2019

Pia Lovrič se je na turnirju ITF 1. ranga v Berlinu uvrstila v četrtfinale. V težkem obračunu tretjega kroga se je po treh urah veselila zmage nad 84. mladinko sveta, Slovakinjo Michaelo Kadleckovo. Pia je bila boljša s 6-7(2) 6-3 6-3. V tretjem nizu je že zaostajala z 0-2 in 15-40, a je nato potek srečanja obrnila v svojo korist in na koncu zasluženo slavila.

V četrtfinalu bo igrala z Italijanko Arianno Zucchini, 496. igralko lestvice ITF.

Na turnirju ITF 5. ranga v Banja Luki Noka Jurič še naprej melje nasprotnice. V polfinalu je s 6-1 6-1 premagala 3. nosilko Andjelo Lopičić iz Srbije in se uvrstila v finale. Tu se bo pomerila s Črnogorko Anjo Drašković. TUKAJ.

Slovenski mladinci in mladinke zaenkrat odlično nastopajo na turnirju TE 16 na Ptuju

bm, 20.06.2019

Na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let, ki poteka na Ptuju zanekrat odlično kaže našim mladincem in mladinkam saj so se v četrtfinale uvrstili štirje fantje in dve dekleti

Pri fantih je v igri še pet igralcev, katerim smo pred turnirjem tudi pripisovali največ možnosti. Prvi nosilec Sebastian Dominko bo v četrtfinalu v slovenskem obračunu igral z Aljažem Kirbišem, za morebitni slovenski polfinale pa bo poskusil poskrbeti Matic Križnik, ki bo igral s 4. nosilcem, Čehom Jakubom Mensikom. Tudi v spodnji polovici žreba lahko računamo na kakšnega polfinalista. Za mesto v polfinalu bo 3. nosilec Jan Dimitrijevič igral z Avstrijcem Tobiasom Leitnerjem, težje delo pa čaka 9. nosilca Maja Premzla, ki bo lopar prekrižal z drugim nosilcem, doslej zelo prepričljivim Avstrijcem Janom Kobierskim, sicer Majevim partnerjem v konkurenci dvojic.

Dekletom je sicer po drugem krogu kazalo še bolje kot fantom, a je bil tretji krog za večino previsoka ovira. V četrtfinale sta tako napredovali samo prva nosilka Annika Planinšek, ki bo v četrtfinalu igrala s 5. nosilko Irino Balus in Nina Pliberšek, ki se bo za nastop v polfinalu pomerila s 3. nosilko, Hrvatico Marino Skegro.

V konkurenci dvojic se je v finale uvrstil Maj Premzl z že omenjenim Kobierskim. Polfinalni obračun sta izgubila Jan Dimitrijevič in Marsel Žnuderl. Pri dekletih sta presenetili Meta Marenk in Hana Bećirovič Novak, ki sta se kot nepostavljeni igralki uvrstili v finale, potem, ko sta najprej izločili drugi, v polfinalu pa še četrti nosilki turnirja dvojic. Ni pa tak podvih uspel petima nosilkama Taji Lončarič in Nini Pliberšek, ki sta polfinalni obračun izgubili. TUKAJ.

Marko Retelj in Eva Cikajlo finalista turnija TE 12 v Prijedoru, Eva in Julija Bogatin izgubili finale dvojic

bm, 20.06.2019

Na turnirju TE 12 v Prijedoru so se izkazali vsi naši igralci in igralke, mesto v petkovem posamičnem finalu pa sta si priigrala Marko Retelj in Eva Cikajlo.

Marko Retelj je v polfinalu s 5-7 6-1 6-1 premagal Nemca Lievena Mietuscha in oddal prvi niz na turnirju. V finalu bo na poti do prve zmage na turnirjih Tennis Europe njegov nasprotnik Francoz Gregory Vrel Nagel, ki je v četrtfinalu izločil Matica Hribarja.

Izvrsten turnir je tudi za Evo Cikajlo, ki je suvereno izločila vse nasprotnice, v polfinalu pa je bila s 6-1 6-1 boljša od domačinke Lane Petković. Tudi ona bo naskakovala prvi naslov na turnirjih Tennis Europe, njej pa bo nasproti stala Nastasija Nesterović iz Nemčije.

Prve slovenske pokale na turnirju sta prejeli finalistki v konkurenci dvojic Julija Bogatin in Eva Cikajlo. V finalu sta morali premoč priznati Čehinji Neli Linhartovi in Nemki Juliji Stusek, ki sta slavili s 6-4 6-0.

Na turnirju TE 12 v Trstu je Luka Albreht poklenil v četrtfinalu. Z velikim žuljem na nogi se je v prvem nizu dobro boril s Čehom Josefom Sedlarjem in niz dobil, v nadaljevanju pa ni šlo več. Čeh je bil boljši s 3-6 6-0 6-0. V konkurenci dvojic se bosta za naslov borili Nala Kovačič in Zala Vnuk, ki sta se uvrstili v finale. V polfinalu sta s 6-3 4-6 11-9 premagali Alexio Gonzalez Galino in Dune Vaissaud.

Na fotografiji: Eva Cikajlo in Julija Bogatin TUKAJ.

Aljaž Bedene slavil v prvem krogu ATP turnirja v Queens parku v Londonu, v drugem moral premoč priznati Raoniću

, 20.06.2019

Na ATP turnirju v Queens parku v Londonu (2,219,150 €) je torkov spored odplaknil dež, tako da je Aljaž Bedene nastopil danes, ko sta popoldne začela srečanje z Avstralcem Alexom De Minaurjem. Prvi niz je dobil De Minaur s 6-3, v drugem nizu, ki se je nadaljeval po prekinitvi zaradi dežja, pa je bil s 6-4 boljši Aljaž. O zmagovalcu je odločal tretji niz, ki ga je z odvzemom servisa nasprotniku v odločilni deseti igri dobil Aljaž. Oba igralca sta sicer zelo dobro servirala, tako da smo v srečanju videli samo tri brejke, od katerih je po enega v drugem in tretjem nizu dobil naš igralec. Aljaž je imel izkoristek prvega servisa kar 85 %, dosegel pa je 11 asov. Na koncu je bil po uri in triinpetdesetih minutah igre boljši s 3-6 6-4 6-4, osvojil pa je pet točk več od nasprotnika (88-83).

Zelo zanimiv je bil zaključek srečanja, ko je Aljaž pri izidu 5-4 na nasprotnikov servis povedel s 30-0, pri izenačenem izidu 40-40 pa si je prvo meč žogo priigral z izvrstnim pasingom, drugo s prihodom na mrežo, ki ga je zaključil z volleyem, zadnji dve meč žogi pa mu je podaril kar nasprotnik, ki je zapovrstjo naredil dve dvojni napaki. Pri četrti meč žogi je Aljaž De Minaurja dobil na krivi nogi in se zasluženo veselil pomembne zmage.

V drugem krogu je igral z 28-letnim Kanadčanom Milošem Raonićem in po uri in petindvajsetih minutah igre izgubil s 3-6 6-7(3). Raonić je v srečanju dosegel 16 asov, Aljaž šest, v seštevku točk pa je bil Kanadčan boljši za 12 točk (69-57).

Zmaga v prvem krogu je Aljažu navrgla 45 ATP točk in 28.620 € denarne nagrade. TUKAJ.

Na Ptuju v igri po dveh odigranih krogih še enajst slovenskih igralcev in igralk

bm, 19.06.2019

Na Ptuju se nadaljuje turnir TE v starostni kategoriji do 16 let, v igri pa zaenkrat ostajajo vsi slovenski igralci in igralke, ki merijo na najvišja mesta. Pri fantih so se tako v tretji krog uvrstili 1. nosilec Sebastian Dominko, v slovenskem obračunu je v treh nizih izločil Simona Javorška, Aljaž Kirbiš, ki je bil prav tako v slovenskem obračunu boljši od Grege Sevška, Matic Križnik, Jan Dimitrijevič, tekmo mu je v drugem nizu predal Gordan Fran Mileusnič in Maj Premzl.

Še bolje gre dekletom, saj se jih je v treji krog uvrstilo sedem. Uspešne so bile 1. nosilka Annika Planinšek ter Hana Bečirovič Novak, Taja Lončarič, Anamari Žnuderl, Nina Pliberšek, Tina Komac in Eva Muller Uhan.

V konkurenci dvojic so se v pri fantih v polfinale uvrstili Jan Dimitrijevič in Marsel Žnuderl ter Maj Premzl, ki igra v paru z Avstrijcem Kobierskim. Pri dekletih so polfinalistke Taja Lončarič in Nina Pliberšek ter Hana Bečirovič Novak in Meta Marenk. Slednji sta s 7-6(5) 6-2 izločili drugi nosilki, Čehinji Davidovo in Hazmukovo. TUKAJ.

Pia Lovrič v tretji krog turnirja ITF v Berlinu, Noka Jurič polfinalistka turnirja ITF v Banja Luki

bm, 19.06.2019

Pia Lovrič se je na turnirju ITF 1. ranga v Berlinu uvrstila v tretji krog. V drugem je s 6-4 6-0 premagala domačo povabljenko Julio Zhu. V tretjem krogu bo kot 5. nosilka turnirja igrala z deveto postavljeno Slovakinjo Michaelo Kadleckovo, 84. mladinko sveta.

Pri fantih je po Mihi Vetrihu v prvem krogu izgubil tudi Filip Jeff Planinšek. S 6-3 5-7 6-4 ga je premagal Čeh Martin Krumich (ITF 133).

V konkurenci dvojic sta se Pia Lovrič in Živa Falkner uvrstili v četrtfinale. V osmini finala sta s 6-0 6-0 premagali francosko-kolumbijsko navezo Juline Fayard in Gabriela Macias. V drugi krog dvojic je napredoval tudi Planinšek, ki igra v paru s Srbom Kristijanom Juhasom.

Še naprej odlično igra na turnirju ITF 5. ranga v Banja Luki Noka Jurič. V četrtfinalu je s 6-1 6-3 premagala Hrvatico Ito Habeković in se uvrstila v polfinale.

Z Brino Šulin sta polfinalistki tudi v konkurenci dvojic. TUKAJ.

Marko Retelj in Eva Cikajlo polfinalista TE 12 v Prijedoru, Luka Albreht četrtfinalist v Trstu; odlično na obeh turnirjih tudi naše dvojice

bm, 19.06.2019

Na turnirju TE do 12 let v Prijedoru izvrstno igra Marko Retelj, ki se je uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je po odlični igri s 6-3 6-0 premagal Francoza Mathisa Salvestreja in se bo zdaj v polfinalu pomeril z Nemcem Lievnom Mietuschom. Do polfinala je Marko nasprotnikom oddal vsega šest iger. Ni pa se četrtfinalni obračun izšel po željah Maticu Hribarju. S 6-2 6-4 ga je premagal Francoz Gregory Vrel Nagel.

Pri deklicah zmage niza Eva Cikajlo. Ta sicer igra nekoliko poškodovana, saj je na ponedeljkovem ogrevanju staknila poškodobo, a zaenkrat stiska zobe in zmaguje. V četrtfinalu je s 6-3 6-1 premagala Madžarko Violo Hojno Jeck. Na uvodnih tekmah je Eva izgubila le sedem iger. V polfinalu bo igrala z domačinko Lano Petković.

V konkurenci dvojic sta se Julija Bogatin in Eva Cikajlo uvrstili v finale. V dramatičnem zaključku polfinala sta proti Lani Petković in Niki Tomeljak najprej zapravili pet zaključnih žogic za zmago, nato ubranili štiri zaključne žogice za zmago nasprotnic in na kocu izkoristili šesto meč žogo za uvrstitev v finale.

Danes bosta v polfinalu dvojic pri dečkih nastopila še Matic Hribar in Marko Retelj.

V drugem polfinalu deklic je Ela Plošnik, ki igra v paru z Anouk Van Riesen izgubila. S 6-1 6-4 sta ju premagali Čehinja Nela Linhartova in Nemka Julia Stusek.

Na turnirju TE 12 v Trstu je srugo zmago dosegel Luka Albreht in se uvrstil v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-1 premagal Italijana Federica Danovo.

V konkurenci dvojic sta se v finale uvrstili Zala Vnuk in Nala Kovačič. V polfinalu sta s 6-3 4-6 11-9 premagali Španko Alexio Gonzalez Galino in Francozinjo Dune Vaissaud. TUKAJ.

Slovenski mediji za naslove v Tivoliju

ts, 19.06.2019

Predstavniki slovenskih medijev so se ob letu osorej ponovno zbrali v tenis centru Tivoli in ob prvi novinarski konferenci za največji teniški turnir v Sloveniji, Zavarovalnica Sava Slovenia Open, ki bo avgusta v Portorožu, združili teniško pripadnost dneva ter se pomerili na državnem prvenstvu medijev.

V posamični konkurenci je že prijavna lista najavljala, da se bodo karte v primerjavi z lanskim prvenstvom premešale. Deloma je tako tudi bilo. Pri dekletih je Darja Groznik (Radio Slovenija) za medijski naslov dvakrat gladko zmagala in postala državna prvakinja. Druga je bila Miča Vipotnik, tretja pa Sonja Merljak Zdovc.

V bolj izkušenih moški kategoriji se stvari kaj dosti niso spremenile. Konkurenčni vrh je ozek in enak kot lani. Bojan Glavič (Dnevnik) je v napetem finalu porazil Miho Vipotnika ter še drugič zapored pod okriljem Tenis Slovenije postal državni prvak.

Pisana konkurenca je bila v mlajši moški kategoriji, kjer je že v skupinskem delu prišlo do nekaterih presenetljivih obračunov. Lanskemu prvaku Andražu Poeschlu je spodrsnilo v četrtfinalu in to prav proti Gašperju Bolharju, ki ga je lani premagal v finalu. Bolhar je nato v polfinalu klonil proti Ediju Sepu, ta pa v finalu ni bil kos Robertu Kukovici, ki je tako vnovčil dobro fizično pripravljenost in postal letošnji državni prvak. Kukovica je za državni naslov moral odigrati pet nizov, kar pri temperaturi 30 stopinj in precej visoki vlažnosti, ni bilo enostavno.

Čestitke vsem državnim prvakom in njihovim izzivalcem za dober tenis in številne nove teniško novinarske anekdote.

Video utrinke iz prvenstva si lahko ogledate TUKAJ.

Pia Čuk v drugi krog Montpellierja, uspešni tudi Blaž Rola, Nina Potočnik in Manca pislak

bm, 19.06.2019

Pia Čuk je po dveh zmagah v kvalifikacijah in uvrstitvi v glavni žreb turnirja v Montpellierju (25.000 $+H) zmagala tudi v uvodnem krogu glavnega turnirja. S 7-5 6-3 je premagala francosko kvalifikantko Loudmillo Bencheikh (Wta 528).

Uspešno je prvi nastop na ATP challengerju v Bratislavi (69,280 €) opravil Blaž Rola, ki je v prvem krogu igral z Nemcem Benjaminom Hassanom, 303. igralcem lestvice ATP. Blaž je zmagal s 6-3 6-4. V drugem krogu bo igral z Rusom Alexeyem Vatutinom, 208. igralcem lestvice ATP.

Na turnirju ITF v Padovi (25.000 $) sta z zmago začeli nastope Nina Potočnik in Manca Pislak. Potočnikova je v prvem krogu s 6-3 6-2 izločila 4. nosilko, Hrvatico Jano Fett (WTA 332), Pislakova je bila s 6-1 7-5 boljša od italijanske kvalifikantke Marie Vittorie Viviani (ITF 675).

Na turnirju v Denverju (25.000 $) je Nastja Kolar v prvem krogu s 4-6 3-6 izgubila z Mehičanko Marcelo Zacarias (ITF 29). TUKAJ.

Na Ptuju na turnirju TE 16 zaenkrat slovenski predstavniki uspešni

bm, 18.06.2019

Na Ptuju se nadaljuje turnir TE v starostni kategoriji do 16 let. Naši fantje in dekleta so zaenkrat dokaj uspešni.

V drugi krog so se pri fantih uvrstili Sebastian Dominko, Simon Javoršek, Žiga Bradaška, Aljaž Kirbiš, Grega Sevšek, Tim Kušter Matic Križnik, Lun Obrul, Gordan Fran Mileusnič, Jan Dimitrijevič, Niki Polanec, Maj Premzl in Maj Najvirt Kolarič. Na nastop še čakata Job Japelj in David Černe.

Pri dekletih so bile v uvodnem nastopu uspešne Meta Marenk, Hana Bečirovič Novak, Maša Viriant, Ivona Ahčan, Taja Lončarič, Anamari Žnuderl, Nina Pliberšek, Tina Komac, Ana Tara Praček in Eva Muller Uhan.

TUKAJ.

Luka Albreht v drugi krog v Trstu; v Prijedoru Matic Hribar, Marko Retelj, Hana Šišak Molan in Eva Cikajlo v tretji krog

bm, 18.06.2019

Na turnirju TE do 12 let v Trstu se je Luka Albreht po zmagi s 6-2 6-1 nad Italijanom Giuseppejem Catapanejem uvrstil v drugi krog. V uvodnih nastopih so izgubili Paolo Angeli, Nala Kovačič in Zala Vnuk.

V Prijedoru se je na turnirju TE 12 po Maticu Hribarju v tretji krog uvrstil tudi Marko Retelj. V drugem je s 6-1 6-0 premagal Nemca Philippa Wottgena. V uvodnem nastopu je izgubil Maksim Despotovič.

Med deklicami sta se v tretji krog uvrstili Hana Šišak Molan po zmagi s 6-3 6-2 nad Rusinjo Margarito Sizovo in Eva Cikajlo, ki je s 6-2 6-1 premagala Hrvatico Niki Tomeljak. Izgubile so Ela Plošnik, Julija Bogatin in Eva Šifrer.

V konkurenci dvojc sta se med dečki Matic Hribar in Marko Retelj uvrstila v polfinale. Med deklicami so polfinalistke Julija Bogatin in Eva Cikajlo ter Ela Plošnik, ki nastopa v paru z Nemko Anouk Van Riesen. TUKAJ.

Pia Lovrič v drugi krog Berlina; poraz za Živo Falkner in Miho Vetriha; Noka Jurič četrtfinalistka v Banja Luki

bm, 18.06.2019

Na mladinskem turnirju ITF v Berlinu je Pia Lovrič v prvem krogu s 6-0 6-0 premagala domačinko Marie Hoppe. Živa Falkner je z 2-6 6-4 2-6 izgubila z Američanko Alexandro Yepifanovo (Itf 104), Miha Vetrih pa je moral premoč priznati Maročanu Soufianeju El Mesbahiju (Itf 195). Slednji je bil boljši s 7-5 6-2.

Lovričeva bo v drugem krogu igrala z domačo povabljenko Julio Zhu (Itf 1422).

Na prvi nastop še čaka Filip Jeff Planinšek.

Na turnirju ITF 5. ranga v Banja Luki se je po porazu v zadnjem krogu kvalifikacij in uvrstitvi v glavni turnir s statusom srečne poraženke prebudila Noka Jurič in dosegla dve prepričljivi zmagi. Najprej je s 6-3 6-0 premagala Avstrijko Lauro Pasterk, v drugem krogu pa s 6-1 6-1 domačinko Amilo Jusufbegović ter se uvrstila v četrtfinale. Tu jo čaka obračun s Hrvatico Ito Habeković. TUKAJ.

Kaja Juvan izgubila v prvem krogu Mallorce

bm, 18.06.2019

Kaja Juvan, ki se je skozi kvalifikacije z dvema zmagama uvrstila v glavni žreb turnirja WTA z nagradnim skladom 250.000 $ na Mallorci, tega uspeha ni uspela nadgraditi z napredovanjem v drugi krog glavnega turnirja. V uvodnem srečanju jo je s 7-5 7-6(5) v zelo izenačenem obračunu premagala najboljša tunizijska teniška igralka, 24-letna Ons Jabeur. Srečanje je trajalo uro in oseminštirideset minut, Kaja pa tokrat ni najbolje servirala saj je začetni udarec izgubila petkrat, trikrat v prvem in dvakrat v drugem nizu v katerem je sicer imela z brejkom prednost 4-1, a priigrane prednosti ni uspela zadržati. Jabeurjeva je s številnimi skrajšanimi žogicami in menjavo ritma povzročala Kaji težave skozi vse srečanje in na koncu tudi srečno zmagala. Boljša je bila za šest točk (87-81).

V Birminhamu pa je v konkurenci dvojic izpadla Katarina Srebotnik. S soigralko Darijo Jurak sta izgubili tekmo prvega kroga v katerem sta igrali z drugima nosilkama Su Wei Hsieh (Tpe) in Barboro Strycovo (Cze). Izid se je glasil 4-6 6-1 10-8 v korist nasprotnic.

TUKAJ.

Miha Vetrih LL v Berlinu, zmaga za Pio Lovrič; Noka Jurič uspešna v Banja Luki, najmlajši na TE 12 v Prijedoru in v Trstu

bm, 17.06.2019

Na mladinskem turnirju ITF 1. ranga v Berlinu je Miha Vetrih izgubil v finalu kvalifikacij, a se je v glavni turnir uvrstil kot srečni poraženec. Z 1-6 6-1 10-5 ga je premagal Italijan Luca Castagnola. V prvem krogu glavnega turnirja bo v torek igral z Maročanom Soufianom El Mesbahijem (ITF 225). V torek je že nastopila Pia Lovrič in s 6-0 6-0 premagala domačinko Marie Hoppe. Njena naslednja nasprotnica bo 14 letna domačinka Julia Zhu. Danes bosta nastopila še Živa Falkner in Filip Jeff Planinšek.

Na turnirju ITF 5. ranga v Banja Luki se je v drugi krog glavnega turnirja uvrstila samo srečna poraženka iz kvalifikacij Noka Jurič. S 6-3 6-0 je premagala Avstrijko Lauro Pasterk. V uvodnem nastopu so izgubile Nika Strašek, Brina Šulin in Alja Belinger.

Na turnirju TE do 12 let v Prijedoru se je Matic Hribar uvrstil v tretji krog. V prvem je bil prost, v drugem je s 6-1 6-4 premagal Nemca Carla Radtkeja. V prvem krogu je zmagal Marko Retelj, ki je s 6-1 6-1 odpravil Romuna Adriana Mateia Nedelcuja.

V uvodnem nastopu sta bila poražena Nino Govedič in Luka Petrovič.

Pri deklicah sta v prvem krogu zmagali Ela Plošnik, ki je s 6-0 6-0 izločila Eleno Stjepić iz BiH in Julija Bogatin, ki je s 6-3 6-3 premagala Nemko Anouk Van Riesen.

Na prvi nastop še čakajo Maksim Despotovič, Hana Šišak Molan, Eva Šifrer in Eva Cikajlo.

Na turnirju TE 12 v Trstu bodo nastopili Luka Albreht, Paolo Angeli in Nala Kovačič. V prvem krogu je izgubila Zala Vnuk. TUKAJ.

V Kopru so na mednarodnem turnirju ITF nastopali veterani

bm, 17.06.2019

V Kopru se je končal mednarodni turnir ITF za veterane. Nastopilo je nekaj več kot 50 veteranov in veterank. Po posameznih kategorijah so bili najboljši: M 35+ - Timmy Kovač (Slo), M 40+ - Miha Oberstar (Slo), M 50+ - Giovanni Medori (Ita), M 55+ - Marc Minor (Nem), M 60+ - Zmago Tajnšek (Slo), M 65+ - Ivan Kysela (Češ), M 70+ - Josef Auer (Ita), M 75 + - Franc Bradan (Slo), Ž 45+ - Agnes Sarkadi (Mad), Ž 55+ Vesna Stanko (Slo).

Foto: A. Živin TUKAJ.

Pia Čuk v glavni turnir ITF v Montpellieru, Anže Arh, Mike Urbanija in Veronika Erjavec izgubili

bm, 17.06.2019

Na članskih turnirjih nižjega ranga je tudi ta teden v igri nekaj slovenskih igralcev in igralk.

V kvalifikacijah turnirja ITF v francoskem Montpellierju (25.000 $+H) je Pia Čuk s 6-2 6-2 premagala Nemko Fabienne Gettwart, zmaga pa je že zadostovala za uvrstitev v glavni turnir. Tu bo v prvem krogu igrala s še eno kvalifikantko, Francozinjo Loudmillo Bencheikh.

V tunizijski Tabarki (15.000 $) še naprej vztraja Anže Arh, ki je tudi tokrat nastope v kvalifikacijah začel z zmago. V prvem krogu je s 6-3 6-2 premagal Indijca Koonwarja Gupto. V nadaljevanju je s 4-6 3-6 izgubil z Italijanom Luco Tomasettom. Nista pa že čez prvi krog kvalifikacij tokrat uspela priti Veronika Erjavec, ki je na turnirju v Padovi (25.000 $) z 1-6 2-6 izgubila s Paragvajko Laro Escauriza in Mike Urbanija, ki je na turnirju v Tabarki potem, ko je dobil prvi niz s 6-2, v drugem pri zaostanku 0-2 tekmo predal Novozelandcu Robu Reynoldsu.

V Padovi bosta v glavnem turnirju nastopili Nina Potočnik, ki bo igrala s Hrvatico Jano Fett in Manca Pislak, ki se bo pomerila s kvalifikantko. TUKAJ.

Kaja Juvan preko Sabine Lisicki v glavni turnir na Mallorci, poraz Jakupovićeve v dvojicah v Birminghamu

bm, 17.06.2019

Kaja Juvan je uspešno opravila tudi drugo preizkušnjo v kvalifikacijah turnirja WTA z nagradnim skladom 250.000 $ na Mallorci. Za zmago s 5-7 6-4 6-4 nad Nemko Sabine Lisicki je potrebovala dve uri in štirinajst minut. Kaja je zelo dobro servirala z izkoristkom prvega servisa 68 %. Nasprotnici je šestkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila petkrat. Na koncu je bila boljša za šest točk (104-98).

Žreb je bil Kaji dokaj naklonjen saj ji je v prvem krogu glavnega turnirja namenil Tunizijko Ons Jabeur, 63. igralko lestvice WTA, ki je v letošnji sezoni na petnajstih tekmah dosegla vsega pet zmag in zabeležila deset porazov.

Na turnirju WTA v Birminghamu se je po izpadu med posameznicami Dalila Jakupović od turnirja poslovila tudi v konkurenci dvojic. S soigralko Kaitlyn Christian iz ZDA sta s 3-6 4-6 izgubili tekmo prvega kroga proti Avstralki Ashley Barty in Nemki Julii Goerges. TUKAJ.

Na Ptuju se je začel turnir TE Terme Open 2019 do 16 let

bm, 17.06.2019

Na Ptuju se je v organizaciji domačega teniškega kluba Terme Ptuj začel turnir TE v starostni kategoriji do 16 let, Terme Ptuj Open 2019. V soboto so v kvalifikacijah nastopili fantje. Uspešni so bili Tit Škerlavaj, Nikola Puntarič in Job Japelj, ki so se uvrstili v glavni žreb turnirja. Tu nastopa vrsta naših odličnih igralcev s Sebastianom Dominkom, ki je tudi prvi nosilec ptujskega turnirja, na čelu. Med fanti so nosilci še Jan Dimitrijevič (3), Matic Križnik (5), Maj Premzl (9), Lun Obrul (10), Aljaž Kirbiš (11), Žiga Švec (12) in Marsel Žnuderl (15).

Pri dekletih je slovenska udeležba skromnejša, a tudi tu je na mestu prve nosilke Slovenka, Annika Planinšek. Med nosilkami so še Nina Pliberšek (10), Taja Lončarič (11) in Eva Muller Uhan (14).

V uvodnih nastopih prvega dne glavnega turnirja so pri fantih zmagali Sebastian Dominko, Aljaž Kirbiš, Grega Sevšek, Matic Križnik, Gordan Fran Mileusnič, Niki polanec, Maj Premzl in Maj Najvirt Kolarič. Ostali fantje v žrebu bodo prvič nastopili v torek.

Pri dekletih sta bili v uvodnih nastopih uspešni Tina Komac in Ana Tara Praček. TUKAJ.

Igralci in igralke TK CC zmagovalci lige do 12 let

bm, 17.06.2019

V Ljubljani se je s finalnim obračunom Play offa končala liga do 12 let. V ligi je nastopilo 14 ekip, v zaključne obračune pa so se uvrstile ekipe TK Triglav Kranj, ŽTK Maribor, TK CC in TA Breskvar.

V polfinalnih obračunih je ekipa TK CC s 4-3 premagala ekipo TK Triglav Kranj, igralci in igralke ŽTK Mb pa so bili s 4-3 boljši od ekipe TA Breskvar.

V finalu sta se tako za naslov najboljših v državi pomerili ekipi TK CC in ŽTK Mb. Tudi finalno srečanje se je končalo s tesnim izidom 4-3, zmagali pa so igralci TK Center Court. Ti so po posamičnih obračunih vodili s 3-2, v nadaljevanju pa so dobili odločilno tekmo dvojic za končno zmago. Za Ljubljančane so bili uspešni Luka Albreht, Matic Hribar in Maksim Despotovič med posamezniki ter dvojica Albreht-Hribar. Za Mariborčane so točke osvojile Nala Kovačič in Beti Jazbec Butina med posameznicami ter dvojica Nala Kovačič in Michelle Pernat.

Zanimive teniške obračune si je ogledal častni predsednik TS Marko Umberger, ki je tudi podelil priznanja. TUKAJ.

Aljaž Bedene v glavni turnir londonskega Queensa, Kaja Juvan v finale kvalifikacij na Mallorci; Dalila Jakupović neuspešna v Birminghamu

bm, 16.06.2019

V kvalifikacijah drugega travnatega turnirja ATP pred Wimbledonom z nagradnim skladom 2,219,150 € v londonskem Queens clubu je s kvalifikacijami uspešno opravil naš prvi lopar Aljaž Bedene. V prvem krogu je s 6-2 7-6(2) premagal Estonca Jurgena Zoppa, za napredovanje v glavni turnir pa se je boril z drugim nosilcem kvalifikacijskega turnirja, Špancem Robertom Carballesom Baeno, 73. igralcem lestvice ATP. Pomerila sta se drugič in še drugič, po zmagi na pesku leta 2016 v Maroku, je slavil Aljaž, ki je tokrat zmagal s 7-6(5) 3-6 6-1. Še enkrat več je do izraza prišel odličen Aljažev začetni udarec, katerega je izgubil le dvakrat, nasprotniku pa ga je odvzel trikrat. Aljaž je na svoj prvi ssrvis izgubil vsega sedem točk (38-45), kar je pomenilo 84 % izkoristek prvega servisa. Nasprotniku je zabil trinajst asov, na koncu pa je bil po dveh urah in petnajstih minutah igre boljši za 8 točk (101-93). V prvem krogu glavnega turnirja bo igral z 20-letnim Avstralcem Alexom de Minaurjem, 24. igralcem lestvice ATP. Ta je na zadnjih petih turnirjih na katerih je nastopil izpadel v prvem krogu.

S kvalifikacijskima nastopoma na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $ na Mallorci je začela tudi Kaja Juvan, ki je v prvem krogu igrala z 21-letno Belgijko Greet Minnen, 139. igralko lestvice WTA. Po silovitem začetku v prvem nizu, ko je Kaja na svoj servis izgubila samo sedem točk in niz dobila s 6-1, je v drugem nizu nekoliko zastala in nasprotnici dovolila, da pobegne na 4-2, a je hitro stvari ponovno postavila na svoje mesto izenačila na 4-4, nato pa osvojila tri od naslednjih štirih iger za končno zmago s 6-1 7-5. Srečanje je trajalo uro in devet minut, Kaja pa je na koncu osvojila kar 21 točk več od nasprotnice (66-45), pri čemer je imela skupen izkoristek začetnega udarca 69 %. Kaja je dobila šest od sedmih tesnih iger in dosegla pet brejkov iz petih poskusov. Njena naslednja ovira na poti v glavni turnir bo Sabine Lisicki, 29-letna Nemka, ki nastopa s posebnim povabilom, za sabo pa ima katastrofalno sezono saj je na zadnjih trinajstih tekmah kar enajstkrat izgubila. Nekoč dvanajsta igralka sveta se ta teden nahaja na 291. mestu lestvice WTA. Lisickijevo je prejšnji teden v Hertogenboschu v kvalifikacijah ugnala prav Greet Minnen. Sicer pa je v prvem krogu Mallorce v treh nizih premagala Mono Barthel, ki je bila prejšnji teden še ena žrtev Greet Minnen. Ta jo je ugnala v prvem krogu glavnega žreba istega trurnirja, nato pa se pslovila v četrtfinalu.

V kvalifikacijah turnirja WTA v Birminghamu z nagradnim skladom 1,006,263 $ je nastopila Dalila Jakupović. V prvem krogu se je pomerila z 20-letno Rusinjo Anno Kalinskayo, 149. igralko lestvice WTA. Rusinja je bila boljša in je zmagala s 7-6(3) 6-1.

TUKAJ.

Mladinci dobro začeli in slabo končali kvalifikacije na turnirju ITF v Banja Luki, Miha Vetrih uspešen v Berlinu

bm, 15.06.2019

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Banja Luki so naši mladinci in mladinke dobro začeli nastope v kvalifikacijah. V prvem krogu so bili uspešni Aljaž Jeran, Bor Artnak, Dan Trošt Slapnik in Tilen Kovač pri fantih ter Maja Radišič, Noka Jurič in Anali Kočevar . Izgubila je Jelena Kovačevič.

Drugi in tretji krog pa sta bila usodna za vse naše udeležence kvalifikacij. V drugem krogu sta izgubila Trošt Slapnik in Artnak, v tretjem pa Jeran in Kovač. Pri dekletih sta v drugem krogu izgubili Kočevarjeva in Radišičeva, v tretjem pa Juričeva, ki pa se je kot srečna poraženka uvrstila v glavni turnir. V glavnem turnirju bo nastopile še Brina Šulin, Nika Strašek in Alja Belinger.

Na turnirju ITF 1. ranga v Berlinu je Miha Vetrih v prvem krogu kvalifikacij s 6-3 6-1 premagal Nemca Maximiliana Sperlinga.

V glavnem turnirju bo nastopil Filip Jeff Planinšek, pri dekletih pa bosta v igri za visoki uvrstitvi Pia Lovrič in Živa Falkner. TUKAJ.

Ta konec tedna OP do 18 let, na Ptuju se začenja turnir TE do 16 let

bm, 15.06.2019

Ta konec tedna se igralci in igralke potegujejo za točke lestvice TS na turnirju za fante in dekleta v starostni kategoriji do 18 let v Velenju. Ob skromni udeležbi igralcev in igralk, pri fantih nastopa deset igralcev, pri dekletih le šest igralk so že znani polfinalisti.

Pri fantih so se v polfinale uvrstili Klemen Tašner, Taj Dolenc, Dario Marinović in Aljaž Kirbiš.

Pri dekletih so polfinlistke Pia Poglajen, Manca Lampret, Tina Komac in Nika Vončina.

Na Ptuju se s kvalifikacijami začenja turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 16 let. Pri fantih nastopa večina naših najboljših igralcev in igral v tej starostni kategoriji s Sebastianom Dominkom, Janom Dimitrijevičem in Majem Premzlom na čelu. Slabša je udeležba deklet, kjer najboljših ni v prijavni listi, bodo pa med kandidatkami za dobre uvrstitve Taja Lončarič, Nina Pliveršek, Eva Muller Uhan, Maša Viriant in druge. TUKAJ.

Jan Dimitrijevič klonil v finalu turnirja TE 16 v Skopju, Jaka Tomažin prejšnji teden finalist konkurence dvojic na TE 14 v Skopju

bm, 15.06.2019

Jan Dimitrijevič se je na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let v Skopju uvrstil v finale, kjer je moral premoč priznati 2. nosilcu domačinu Berku Bugarikju. Ta je bil boljši s 6-4 6-3.

Jan je v polfinalu igral s 1. nosilcem, Srbom Nikolo Zekićem in prepričljivo zmagal s 6-3 6-1. V uvodnih štirih nastopih je nasprotnikom prepustil vsega osem iger. To je njegova prva uvrstitev v finale na turnirjih Tennis Europe. Na evropski teniški lestvici trenutno zaseda 153. mesto, prihodnji teden pa bo nove točke nabiral na turnirju TE na Ptuju.

Pretekli teden smo spregledali turnir TE do 14 let, ki se je prav tako odvijal v Skopju in na katerem je uspešno nastopal Jaka Tomažin. V posamični konklurenci se je uvrstil v četrtfinale, kjer ga je s 6-2 6-4 premagal kasnejši zmagovalec, 2. nosilec turnirja, Romun Luca Preda. Jaka je odlično nastopil tudi v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralcem iz Francije, Martinom Joveninom uvrstil v finale. Finalni obračun sta nato izgubila s Švicarjema Maximom Gruenigom in Kilianom Nuckom. Švicarja sta bila boljša s 6-1 6-2.

Na istem turnirju sta med posamezniki nastopila še Ivan Čado, ki je izgubil v prvem in Mark Iztok Lunder, ki je izgubil v drugem krogu.

Foto: Jan Dimitrijevič (levo) TUKAJ.

OP do 18 let v Velenju osvojila Aljaž Kirbiš in Manca Lampret

bm, 14.06.2019

V Velenju se je ob skromni udeležbi igralcev in igralk, nastopilo je deset fantov in šest deklet, končalo OP v starostni kategoriji do 18 let. Pri fantih je zmagal Aljaž Kirbiš (Radom), ki je v finalu s 6-3 6-1premagal Klemna Tašnerja (Šentjur).

Pri dekletih je bila najboljša Manca Lampret (ŠtkVe). V finalu je s 4-6 7-5 6-1 premagala Tino Komac (Vanga). TUKAJ.

Konec slovenskih nastopov na prvih travnatih turnirjih, v Nottinghamu zaradi dežja igrali v dvorani

bm, 14.06.2019

Na ženskem turnirju WTA v Hertogenboschu je Polona Hercog v četrtek začela tekmo drugega kroga z Američanko Alison Riske, 61. igralko lestvice WTA. Srečanje je bilo pri vodstvu Američanke s 6-4 5-4 (servis Riske) prekinjeno in se je nadaljevalo v petek. Riskejeva je bila na koncu boljša s 6-4 7-6 (5).

To je bil tretji medsebojni obračun Hercogove in Riskejeve, tudi oba predhodna pa je dobila Američanka. Ta je v dobri formi saj je prejšnji teden osvojila travnati turnir v Surbitonu, na zadnjih dvanajstih srečanjih na travi pa je zabeležila deset zmag in dva poraza.

Na turnirju WTA v Nottinghamu se je Katarina Srebotnik s soigralko Darijo Jurak iz Hrvaške uvrstila v četrtfinale konkurence dvojic. S 4-6 6-3 10-7 sta v uvodnem nastopu premagali Avstralko Astro Sharma in Američanko Eno Shibahara. V četrtfinalu sta nato s 6-7(4) 0-6 izgubili s Švicarko Xenio Knoll in Belorusinjo Vero Lapko. TUKAJ.

Jan Dimitrijevič polfinalist turnirja TE v Skopju, Nina Potočnik izgubila na turnirju ITF v Prerovu

bm, 13.06.2019

Jan Dimitrijevič nadaljuje z uspešnimi nastopi na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let v Skopju. V četrtfinalu je še enkrat prepričljivo zmagal. S 6-0 6-2 je premagal Švicarja Kiliana Nucka in se uvrstil v polfinale kjer bo igral s 1. nosilcem, Srbom Nikolo Zekićem.

Jan je v uvodnih treh nastopih nasprotnikom prepustil vsega pet iger, nekoliko več, skupaj sedem, pa njegov polfinalni nasprotnik Zekić.

Nina Potočnik je ta teden nastopala na turnirju ITF v Prerovu (25.000 $). Po zmagi v prvem krogu nad Yano Morderger je v drugem krogu izgubila s 17-letno Kolumbijko Mario Camilo Osorio Serano, polfinalistko letošnjega mladinskega Roland Garrosa, sicer pa trenutno 6. mladinko sveta. TUKAJ.

TS na novinarski konferenci predstavil letošnji portoroški ATP Challenger

bm, 13.06.2019

Manj kot dva meseca nas loči do začetka največjega teniškega dogodka v Sloveniji, zdaj že tradicionalnega, sedmega turnirja serije challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open. Prvi nosilec in glavni favorit za končno zmago bo Aljaž Bedene, ki lahko postane tretji Slovenec s portoroško lovoriko po Gregu Žemlji leta 2013 in Blažu Kavčiču 2014.

Nastop Aljaža Bedeneta zagotavlja, da bo za razliko od lanskega leta, ko Slovenija ni imela nobenega predstavnika v drugem krogu glavnega turnirja, letos naš igralec v igri vse do konca, to pa bo dvignilo tudi zanimanje slovenskih ljubiteljev tenisa za največji teniški dogovek v Sloveniji. Nastop Aljaža Bedenta je sicer odvisen od uvrstitve na lestvici ATP in če bi se mu uspelo uvrstiti med najboljšo petdeseterico igralcev v Portorožu ne bi nastopil.

Barve Slovenije bo morda na turnirju branil tudi Blaž Rola, obeta pa se tudi nastop Blaža Kavčiča, ki se po težavah s poškodbami v Wimbledonu vrača na teniška igrišča in upa, da bo vzdržal vse napore težkega povratka.

"Turnir gradimo na tem, da bo Bedene prišel v Portorož in bo tam glavna atrakcija za gledalce. Zadeve smo se lotili načrtno in jo izpeljali skupaj z glavnim pokroviteljem turnirja, Zavarovalnico Sava. Želja igralca je namreč bila, da mu pomagamo najti v Sloveniji ustreznega pokrovitelja, kar nam je tudi uspelo, tako da bo Bedene v Portorožu prvič nastopil z našitki novega sponzorja," je na novinarski konferenci povedal Krušič.

Letos bo finale v nedeljo, nagradni sklad bo 50.000 $, organizatorji pa morajo plačati namestitev vsem 48. igralcem v glavnem turnirju.

V kvalifikacijah bodo nastopili samo štirje igralci, v glavni turnir pa se bosta uvrstila dva. TS bo pred začetkom turnirja organizirala OP za člane z nagradnim skladom 2000 € na katerem se bodo igralci potegovali za tri povabila v glavni turnir. Za glavni turnir bo sicer organizator lahko podelil pet vabil.

Tudi letos se obeta bogat spremljevalni program, v okviru katerega bo potekal teniški festival s turnirji TS v vseh starostnih kategorijah.

Foto: Vid Ponikvar TUKAJ.

V Ljubljani znana finalista Play offa lige do 12 let

bm, 13.06.2019

V Ljubljani se v organizaciji TA Breskvar na igriščih v Savskem naselju odvija play off lige do 12 let.

V play off so se uvrstile ekipe TK CC, ŽTK Maribor, TK Triglav Kranj in TABRE.

V polfinalnih obračunih, ki sta bila na sporedu v sredo, sta v tesnih obračunih z najmanjšo mogoče razliko slavili ekip TK CC in ŽTK Maribor. Ti dve ekipi se bosta v četrtek ob 12. uri pomerili za naslov zmagovalca lige.

TK CC je v polfinalu s 4-3 premagal ekipo TK Triglav Kranj. Za Ljubljančane so zmage dosegli Luka Albreht, Matic Hribar in Katarina Stefanija Mrvar ter dvojica Luka Albreht in Matic Hribar. Za ekipo TK Triglav Kranj so bili uspešni Klas Gorenšek, Taja Bešič Rozman ter dvojica Bešič Rozman in Ana Marinkovič.

Tudi izid drugega polfinalnega srečanja je bil identičen. Ekipa ŽTK Maribor je ekipo TA Breskvar premagala s 4-3. Za Mariborčane so točke osvojili Jernej Ploj, Nala Kovačič, Alja Senica in dvojica Nala Kovačič-Beti Butina Jazbec, za domačine so točke prispevali Svit Suljić, Ivan Safranov ter dvojica Safranov-Suljić. TUKAJ.

Jan Dimitrijevič četrtfinalist na TE 16 v Skopju, poraz Jake Tomažina; Anamari Žnuderl izgubila v tretjem krogu TE 14 v Čačku

bm, 12.06.2019

Na turnirju TE do 16 let v Skopju sta se Jan Dimitrijevič in Jaka Tomažin uvrstila v tretji krog, tu pa je bil uspešen nato samo še Dimitrijevič. Ta je v drugem s 6-0 6-2 premagal Nemca Alexandra Glomba, v tretjem krogu pa je s 6-0 6-1 odpravil Srba Veljka Cvetkovića.

Jaka Tomažin je v drugem krogu s 6-2 1-6 3-1 ugnal Rusa Grigorija Irsina, v tretjem pa je z 1-6 0-6 izgubil z drugim nosilcem turnirja, domačinom Berkom Bugarikjom.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let v Čačku so nastopile štiri Slovenke, v tretji krog pa se je uspelo uvrstiti samo Mariborčanki Anamari Žnuderl. Žnuderlova je v drugem krogu z 1-6 6-4 6-3 premagala Srbkinjo Milico Drljan in se je za napredovanje v četrtfinale borila s 1. nosilko, prav tako Srbkinjo Andjelo Lazarević. Lazarevićeva je bila boljša s 6-7(4) 6-3 6-3.

Uvodno srečanje sta izgubili Neja Hadžiselimovič in Lija Mumlek., Pia Petelinšek je klonila v drugem krogu.

V konkurenci dvojic sta se Žnuderlova in Petelinškova uvrstili v četrtfinale.

Na mladinskem turnirju ITF 2. ranga v Bytomu na Poljskem je Filip Jeff Planinšek v uvodnem nastopu tesno izgubil z Litvijcem Matasom Vasiliauskasom. Ta je bil boljši s 5-7 7-6(2) 7-5. TUKAJ.

Polona Hercog v drugi krog, Dalila Jakupović igrala v dvorani in izgubila; Aljaž Bedene poražen v Hertogenboschu, na turnirjih ITF zmaga Nine Potočnik ter poraza Nika Razborška in Pie Čuk

bm, 12.06.2019

Na ATP in WTA turnirju v Hertogenboschu na Nizozemskem sta z različnim uspehom nastopila Polona Hercog in Aljaž Bedene.

Hercogova je igrala s srečno poraženko iz kvalifikacij, 27-letno Američanko Christino Mchale, 112. igralko lestvice WTA in zmagala s 6-4 6-4. Srečanje je trajalo uro in pol, Polona pa je zelo dobro servirala saj je v srečanju začetni udarec izgubila samo enkrat, nasprotnici pa ga je v štirinajstih poskusih odvzela trikrat. Na koncu je bila boljša za devet točk (70-61). V druigem krogu jo čaka Američanka Alison Riske, 61. igralka lestvice WTA, ki je v dobri formi saj je na travi nanizala že šest zaporednih zmag. Prejšnji teden je namreč osvojila travnati turnir v Surbitonu (100.000 $).

Preboj v drugi krog ni uspel Aljažu Bedenetu, ki se je meril z 8. nosilcem, 32-letnim Francozom Richardom Gasquejem, 42. igralcem lestvice ATP. V izenačenem obračunu, v katerem je bil Francoz na koncu boljši za tri točke (108-105), je le-ta slavil s 6-7(3) 7-6(5) 6-4. Srečanje je trajalo dve uri in pol. Aljaž je nasprotniku zabil kar 21 asov, kljub temu pa je imel nasprotnik za 9 % boljši izkoristek prvega servisa (78 %). Aljaž je servis izgubil štirikrat, od tega dvakrat v odločilnem tretjem nizu. Gasquet je servis izgubil trikrat.

Na prvi nastop v Nottinghamu je dva dni čakala Dalila Jakupović. Organizatorjem nagaja vreme, tako da niso uspeli v prvih dveh dneh turnirja odigrati nobene tekme. Jakupovićeva je tako nastopila danes, organizatorji pa so tekme prvega kroga premaknili v dvorano. Igrala je z 2. nosilko, Hrvatico Donno Vekić in izgubila z 2-6 7-6(5) 0-6. Tekma je trajala uro in devetinštirideset minut, Hrvatica pa je bila na koncu prepričljivo boljša saj je osvojila 102 točki, Jakupovićeva 72. Dalila je izgubila devet servisov, pri čemer je imela slab izkoristek drugega servisa (24 %). Nasprotnici je servis odvzela štirikrat.

Na turnirju ITF WTT v Kaltenkirchnu (25.000 $) je Nik Razboršek izgubil uvodno tekmo. S 4-6 6-1 6-1 ga je premagal Švicar Damien Wenger. Prav tako je uvodno srečanje na turnirju ITF v Prerovu (25.000 $) izgubila Pia Čuk. S 6-3 2-6 6-3 jo je premagala češka povabljenka Denisa Hindova.

Na istem turnirju se je v drugi krog uvrstila Nina Potočnik. V prvem krogu je s 6-2 6-2 premagala nemško kvalifikantko Yano Morderger. TUKAJ.

Luka Videnovič, Lara Flerin in Nal Rot zmagovalci OP A in B do 14 let

bm, 11.06.2019

V Litiji, Radovljici in Ljubljani se je končalo OP v starostni kategoriji do 14 let.

Dečki so v A turnirju nastopali v Litiji, kjer sta se za naslov med posamezniki borila Luka Videnovič (Tr-Kr) in Vid Mohar (Grosuplje). Videnovič je v polfinalu s 6-3 7-6(2) premagal Marka Požonca (Tk-CC), Mohar je bil v drugem polfinalu s 4-6 6-4 7-5 boljši od Maxa Stolleckerja (Tr-Kr). V finalu je slavil Videnovič, ki je zmagal s 7-5 6-3.

Turnir dvojic sta v Litiji osvojila Luka Markovič (Maja) in Boris Barjaktarevič (Sl-Lj). V finalu sta s 6-3 4-6 10-6 premagala Triglavana Jana Bukovca in Maxa Stolleckerja.

Deklice so igrale v Ljubljani, v finalu pa sta se pomerili Lara Flerin (Tr-Kr) in Špela Sedej (Maja). S 6-4 6-4 je slavila Flerinova.

B turnir je potekal v Radovljici. Zmagal je Nal Rot (Benč), ki je v finalu s 6-3 6-1 premagal Anžeta Staniča Pajerja (ŠD_LTA). TUKAJ.

VIP Petrol - energija za tenis

ts, 11.06.2019

V četrtek 6.6.2019 se je v športnem parku Tivoli odvijal teniški dogodek VIP Petrol – energija za tenis.

TS je skupaj s Petrolom gostila več kot 60 gostov. 24 je bilo igralcev tenisa, ostali so navijali in se družili.

Spremljali smo odlične teniške dvoboje,še posebej je izstopal finalni obračun, v katerem so igrali Tomaž Berločnik in Klemen Stražar ter Janez Bojc in Gregor Krušič. Po tesnem izidu sta na koncu zmagala slednja. Dogodek je zaznamovalo prijetno, sproščeno športno vzdušje in dobra volja.

Nekaj utrinkov iz dogodka si lahko ogledate v fotogaleriji . TUKAJ.

Roland Garros v očeh Vere Pajenk

bm, 10.06.2019

Roland Garros - teniška pravljica

Moja dolgoletna in velika želja, obiskati Pariz v kombinaciji z ogledom RG, se mi je končno uresničila.

Zmaga v dvojicah z Evgenijo Tarnovskajo, na odlično organiziranem rekreativno- veteranskem teniškem prvenstvu - .Medot, pod okriljem TZS in sreča pri žrebanju 1. nagrade, sta nama stlakovali pot v Pariz. V dveh dneh sva si ogledali veliko tekem, uživali v vrhunskem tenisu in videli igrati velik del svetovne teniške elite.

Navijaško vzdušje na tribunah nabito z emocijami pa je vsaka zgodba zase, z eno besedo, zabavno.

Še enkrat hvala TZS za Sanjsko nagrado.

Vera Pajenk TUKAJ.

Igralci in igralke se selijo na travo, ta teden v igri Aljaž Bedene, Dalila Jakupović in Polona Hercog

bm, 10.06.2019

Igralci in igralki spet menjajo podlago, tokrat se za nekaj več kot en mesec selijo na travnate površine po Evropi. Ta teden potekata dva turnirja na travi za dekleta in dva za fante.

Aljaž Bedene je za začetek izbral turnir v Hertogenboschu na Nizozemskem z nagradnim skladom 635.570 €. Zahtevna naloga ga čaka že v prvem krogu, ko se bo pomeril z osmim nosilcem, Francozom Richardom Gasquetom.

V Hertogenboschu so tudi dekleta, ki igrajo na WTA turnirju z nagradnim skladom 250.000 $. Med njimi je tudi Polona Hercog, ki bo v prvem krogu igrala s Hrvatico Petro Martić.

Dalila Jakupović je za začetek travnate sezone izbrala Nottingham (250.000 $), kjer bo v prvem krogu igrala z 2. nosilko, Hrvatico Donno Vekić.

Vsi trije slovenski predstavniki bodo nastopili v torek. TUKAJ.

Play off lige do 12 let bo v Ljubljani

bm, 10.06.2019

V Play Off lige do 12 let, ki bo 12. in 13. junija 2019, so se uvrstili klubi TK Center Court, ŽTK Maribor, TA Breskvar in TK Triglav Kranj.

Organizacijo zaključnega dejanja lige do 12 let je prevzela TA Breskvar, ki bo zaključni turnir izvedla na teniških igriščih v Savskem naselju, Kranjčeva 24, v Ljubljani.

Tekme se bodo oba dneva začele ob 12. uri.

Vabljeni k ogledu ! TUKAJ.

Tamara Zidanšek ubranila naslov na turnirju WTA 125 K v Bolu na Braču in dosegla novo najvišjo uvrstitev v karieri

bm, 10.06.2019

Tamara Zidanšek je še drugo leto zapored zmagovalka turnirja WTA serije 125 K v Bolu na Braču. V finalu je v dveh urah in dvajsetih minutah igre s 7-5 7-5 premagala drugo nosilko turnirja, leto dni starejšo, 22.letno Španko Saro Sorribes Tormo, 75. igralko sveta. Zidanškova je nasprotnici desetkrat odvzela servis, tudi v vseh štirih prelomnih igrah prvega in drugega niza. Obakrat je namreč Španka vodila s 5-4 in servirala za zmago a servis izgubila, v nadaljevanju pa je prav tako obakrat pri vodstvu Zidanškove s 6-5 servirala Španka in še enkrat je oba svoja začetna udarca izgubila. Zidanškova je bila na koncu v osvojenih točkah boljša z 89-78.

Tamara tako nadaljuje z letošnjimi izvrstnimi nastopi, na zadnjih enajstih tekmah pa je zabeležila devet zmag in le dva poraza. Iz Bola odhaja bogatejša za 20.000 $ in 160 WTA točkami s katerimi bo pokrila lanskoleten izkupiček v Bolu, na lestvici WTA pa je pridobila eno mesto in je z novo najvišjo uvrstitvijo v karieri ta teden na 59. mestu.

Čestitamo !

Zaključno točko in zasluženo slavje Zidanškove si oglejte TUKAJ.

Člani in članice ter mladinci na turnirjih ITF in mladinskih turnirjih

bm, 09.06.2019

Na mladinskem turnirju TE prvega ranga v starostni kategoriji do 16 let v Milanu je v kvalifikacijah uspešno nastopila Ela Nala Milić, ki se je z dvema zmagama uvrstila v glavni turnir. Tu je v prvem krogu igrala s 14-letno češko povabljenko Amelie Smejkalovo in izgubila s 3-6 3-6.

Na ITF turniju z nagradnim skladom 15.000 $ v Kaltenkirchnu bo Nik Razboršek v prvem krogu igral s kvalfikantom.

Na ITF turnirju v Prerovu (25.000 $) bosta v glavnem turnirju nastopili Nina Potočnik in Pia Čuk.

TUKAJ.

Končani sta B DP v kategorijah do 16 in do 12 let, v Ljubljani in Litiji OP do 14 let

bm, 09.06.2019

V Ljubljani sta se končali OP IV. ranga oz. B državni prvenstvi v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let. Med dvanajstletniki je bil najboljši Blaž Ramovš (TK-CC), ki je v finalu s 6-1 6-2 premagal Jošta Pečovnika (Ol-Lj). Pri deklicah je turnir osvojila Maja Stopar (Ol-Lj). V finalu je s 6-0 6-3 premagala Evo Vodenik (Br-Mb). V konkurenci dvojic sta zmagala Voranc Tit Božič in Andraž Novak (Šporn).

Na turnirju do 16 let so se pri fantih v polfinale uvrstili Rok Kovačič (Luka Kp), Miloš Bogunovič (Sl-Lj), Benjamin Borlini (Luka Kp) in Vid Kovše Grabnar (MaxLj). Zmagovalec turnirja je Borilini, ki je v finalu s 5-7 6-3 6-2 premagal Kovačiča. V konkurenci dvojic sta zmagala Tom Srakar (Maja) in Blaž Šteblaj (Tk-CC).

V Ljubljani in Litiji se je začelo OP za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let. Pri dečkih, ki A turnir igrajo v Litiji, tekme prvega kroga niso prineselje presenečenj, prvi nosilec turnirja je Luka Videnovič (Tr-Kr). S turnirjem so začele tudi deklice v Ljubljani, kjer je prva nosilka Lara Flerin. Poleg nje so se v četrtfinale uvrstile Neža Rogl, Nika Završki, Lea Mrvar, Staša Šraj, Katarina Stefanija Mrvar, Pika Doberlet in Špela Sedej.. B turnir dečkov poteka v Radovljici, kjer nastopa 20 igralcev.

Na fotografiji: finalisti konkurence dvojic DP 16 B TUKAJ.

Noka Jurič in Tino Kovačič osvojila OP za članice in člane v Slovenski Bistrici

bm, 09.06.2019

V Slovenski Bistrici so teniški igralci in igralke bogatejši za nov teniški center Vintgar Kuki, ki so ga odprli v petek, otvoritev pa pospremili z OP za člane in članice z denarnim skladom 5.000 €. Otvoritve teniškega centra Vintgar Kuki so se udeležili tudi predsednik OKS Bogdan Gabrovec, podpredsednik TS Miran Kraševec in direktor TS Gregor Krušič.

Finalista turnirja članov sta bila prvi nosilec Gašper Bezjak (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-2 6-3 premagal nepostavljenega Patrika Stepanića (AsLit) in Tino Kovačič (ŽtkMb), ki je v drugem polfinalu s 7-6(1) 7-6(3) premagal Tina Krstuloviča (Tr-Kr). V finalu je slavil Kovačič, ki je zmagal s 4-6 6-2 7-5.

Med članicami sta se v finale uvrstili nepostavljena Tara Gorinšek (Ptuj) in 2. nosilka Noka Jurič (ŽtkMb). Gorinškova je v polfinalu igrala s prvo nosilko Tino Kristino Godec. Pri izidu 6-7(4) 6-4 3-0 v korist Gorinškove je Godčeva tekmo predala. V drugem polfinalu je Juričeva s 7-5 5-7 6-4 premagala Pijo Brglez (Br-Mb). V finalu je s 7-5 7-5 slavila Juričeva. TUKAJ.

Tamara Zidanšek drugo leto zapored finalistka turnija v Bolu na Braču

bm, 09.06.2019

Tamara Zidanšek se je še drugo leto zapored uvrstila v finale turnirja WTA serije 125 K (125.000 $) v Bolu na Braču, kjer bo v nedeljo branila lanskoletni naslov.

V polfinalu je v slovenskem obračunu v izenačenem srečanju premagala 3 leta mlajšo, 18-letno Kajo Juvan, ki je z uvrstitvijo v polfinale dosegla najboljšo uvrstitev v karieri na turnirjih serije WTA.

Zgodba bi bila lahko tudi drugačna saj je Juvanova, ki je prvi niz dobila s 6-2 in drugega nato izgubila s 5-7, v tretjem povedla s 4-0 in 5-2, a je Zidanškova prednost izničila, dobila zadnjih pet iger in na kocu slavila s 7-5 v tretjem nizu.

V nedeljskem finalu bo igrala z drugo nosilko, 22-letno Španko Saro Sorribes Tormo, ki na lestvici WTA zaseda 75. mesto.

Finalni obračun bo na sporedu v nedeljo ob 20. uri. TUKAJ.

V Slovenski Bistrici OP za člane in članice, v Ljubljani DP B do 12 in do 16 let

bm, 09.06.2019

V Slovenski Bistrici so teniški igralci in igralke bogatejši za nov teniški center Vintgar Kuki, ki so ga odprli v petek, otvoritev pa pospremili z OP za člane in članice z denarnim skladom 5.000 €.

Na turnirju članov nastopa 34 igralcev, prvi nosilec je Gašper Bezjak, 9. igralec lestvice TS. V prvem krogu se od turnirja poslavljajo trije nosilci, na njihova mesta pa so se uvrstili Mark Svoljšak, Mitja Zajšek in Aljaž Kirbiš.

Članic tudi denarni sklad ni privabil, saj nastopa samo 15 igralk. Prva nosilka turnirja je Tina Kristina Godec, 12. igralka lestvice TS, prvi krog pa je prinesel pričakovane rezultate.

Po končanih državnih prvenstvih v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let ta konec tedna na OP B IV. ranga, poimenovanem tudi državno B prvenstvo, nastopajo igralci in igralke, ki se niso uvrstili na A prvenstvo in so na lestvici TS uvrščeni nižje od 47. mesta. Za lestvico TS prejmejo 10 % točk turnirja A ranga.

Pri dečkih do 12 let nastopa 31 igralcev, pri deklicah 10. igralk. Oboji so odigrali tekme prvega oz. drugega kroga, tako da bodo danes na sporedu četrtfinalni obračuni. Tudi na turnirju do 16 let je zasedba dobra saj nastopa 28 fantov, medtem, ko turnirja deklet ni. Fantje so odigrali tekme prvega kroga. TUKAJ.

Veronika Erjavec zmagovalka turnirja dvojic ITF v Banja Luki, Nika Radišič predala četrtfinale

bm, 09.06.2019

Nika Radišič se je na ITF turnirju v Banja Luki (15.000 $) z dvema zmagama nad odličnima nasprotnicama uvrstila v četrtfinale in to po nekaj manj kot šestih urah, ki jih je v enem dnevu preživela na igrišču.

V četrtek je v uvodnem nastopu s 4-6 7-6(2) 6-2 premagala prvo nosilko turnirja, Grkinjo Despino Papamichail, 474. igralko lestvice WTA. Srečanje je trajalo dve uri in pol.

Nika je po zmagi in krajši pavzi morala na igrišče še enkrat. V drugem krogu je igrala z 8. nosilko, 21-letno Romunko Oano Gavrilu, ki je prejšnji teden osvojila ITF turnir z enakim nagradnim skladom v grškem Heraklionu. Drugo, izjemno izenačeno srečanje, je trajalo 3 ure in devetnajst minut. Nika je, potem, ko je v podaljšani igri najprej ubranila meč žogo nasprotnice, izkoristila tretjo zaključno žogo in slavila s 7-5 5-7 in 7-6(8). Igralki sta skupaj odigrali kar 256 točk, na koncu je bila za 12 točk boljša Nika.

V četrtfinalu jo je danes čakal obračun z 19-letno Draginjo Vuković, 824. igralko lestvice WTA, ki pa se v včerajšnjih uvodnih nastopih ni prav namučila saj je v obeh tekmah nasprotnicama oddala le po tri igre.

Žal je bil napor, ki ga je od Nike zahtevalo šest ur igranja prevelik, tako da je po zaostanku s 4-6 in 0-3 srečanje, precej bolj sveži oz. spočiti igralki, predala.

V konkurenci dvojic je odlično nastopila Veronika Erjavec, ki se je s soigralko Nefiso Berberović iz BiH uvrstila v finale in nato osvojila turnir. V polfinalu sta s 5-7 6-3 10-3 premagali Latvijko Margarito Ignatjevo in Slovakinjo Stello Kovacicovo, v finalu sta bili s 6-1 6-3 boljši od Čehinje Barbore Miklove in Srbkinje Elene Milovanović. Za Erjavčevo je to že sedmi naslov v karieri v konkurenci dvojic, tretji letos. Vse letošnje naslove je osvojila s soigralko Nefiso Berberović. TUKAJ.

V Slovenskih konjicah so igrali najmlajši

bm, 08.06.2019

Teniški klub Slovenske Konjice je odlično organiziral turnir za najmlajše v starostni katgoriji 8-11 let. Nastopilo je okrog 80 otrok.

Turnir v mini tenisu je pri dečkih osvoji Borut Filip Schroll (Tabre), ki je v finalu premagal Tea Cvetka (Hoče) Pri deklicah je v mini tenisu slavila Hana Peterlin Pahor (Benč), ki je bila boljša od Brine Milovanovič (Maja). Zmagovalec turnirja v midi tenisu za dečke je postal Matija Dodig (Brežice). V finalu je premagal Sergeja Serhatlića (Grosuplje). Pri deklicah je turnir osvojila Veritsa Yaneva (Brežice), ki je v finalu premagala Niko Matevžič Bašelj (Maja). Na turnirju dečkov do 10 let je zmagal Aljaž Štor (ŽtkMb). V finalu je premagal Lovra Zajca (ŠD_LTA). Med deklicami do 10 let je slavila Veritsa Yaneva, ki je v finalu premagala Uno Grubešič (Krško). Pri dečkih do 11 let je bil najboljši Lan Konečnik (Sl.Gradec). V finalu je ugnal Aljaža Štora. Turnir deklic do 11 let je osvojila Sara Pogorevc (Sl.gradec) TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Kaja Juvan polfinalistki turnirja WTA v Bolu na Braču

bm, 08.06.2019

Tamara Zidanšek je še naprej zanesljiva na turnirju serije WTA 125 K v Bolu na Braču, kjer se je uvrstila v polfinale. Lanskoletna zmagovalka turnirja je v četrtfinalu, potem, ko je v prvem nizu ubranila dve zaključni žogici, s 7-6(5) 6-4 premagala 29-letno Švicarko Timeo Bascinszky, 94. igralko lestvice WTA.

Izenačen obračun v katerem je bila Tamara na koncu boljša za sedem točk je trajal dve uri. Tamara je nasprotnici odvzela servis sedemkrat, sama ga je izgubila šestkrat. V drugem nizu je že vodila s 4-1, a se je Švicarka uspela približati na 3-4, zaključek pa je pripadel Tamari.

V soboto bomo v Bolu spremljali slovenski polfinalni obračun. V drugem četrtfinalu v zgornji polovici žreba je bila namreč tudi Kaja Juvan, ki se je v polfinale prebila preko osem let starejše, 26-letne Srbkinje Aleksandre Krunić. Slednja na lestvici WTA trenutno zaseda 74. mesto, uvrstitev v četrtfinale pa je njen letošnji najboljši dosežek. Letos je odigrala penajst tekem in dosegla le pet zmag, od tega dve v Bolu na Braču, desetkrat pa je igrišče zapustila kot poraženka. Tudi tokrat je obstala v četrtfinalu saj je Juvanova slavila z rezultatom 7-5 6-3. Kaja je za zmago potrebovala uro in osemnajst minut. Nasprotnici je štirikrat odvzela servis, sama ga je ob zanesljivem serviranju in skupnih 56 % dobljenih začetnih udarcev izgubila samo dvakrat. Na koncu je bila boljša za 10 točk (71-61).

Polfinalni obračun bo na sporedu v soboto ob 14.30 uri. TUKAJ.

Gal Emeršič Potočnik in Pia Marija Rebec državna prvaka v kategoriji do 16 let

bm, 06.06.2019

V Mariboru se je končalo državno prvenstvo ZALA v starostni kategoriji do 16 let. Naslova državnih prvakov sta osvojila Gal Emeršič Potočnik (ŽtkMb) in Pia Marija Rebec (TC-Lj).

Spremljali smo zelo kvalitetne teniške obračune, ki so postregli z nekaj tesnimi izidi, na koncu pa z zasluženima zmagala novih državnih prvakov.

Pri fantih sta se za naslov borila prvi nosilec Aljaž Jeran (Radom) in četrti nosilec Gal Emeršič Potočnik. Oba sta do finala prišla dokaj gladko, saj nista izgubila nobenega niza. V izenačenem finalnem obračunu je bil boljši Emeršič Potočnik, ki je slavil s 4-6 6-4 6-3. Za Gala je to četrti naslov državnega prvaka v karieri, poleg poletnega je tudi letošnji zimski državni prvak v kategoriji do 16 let, zimski in poletni državni prvak pa je bil tudi v kategoriji do 14 let. Aljaž ostaja pri enem naslovu, ki ga je osvojil na zimskem DP do 16 let v lanski sezoni.

V konkurenci dvojic sta naslov osvojila Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko. V finalu sta s 6-4 6-2 premagala Jerana in Aljaža Kirbiša (Radom).

Pri dekletih je naslov državne prvakinje domačinom odnesla Ljubljančanka Pia Marija Rebec, druga nosilka državnega prvenstva. V finalu je s 6-3 6-3 premagala trenutno vodilo igralko na lestvici TS do 16 let Petjo Drame (ŽtkMb). Obe finalistki sta do finala prišli brez večjih prask, saj nasprotnicam nista oddali nobenega niza. Za Pio Marijo je to drugi naslov državne prvakinje v karieri, prvega je osvojila v kategoriji do 14 let. Petja ostaja pri enem naslovu, ki ga je osvojila v tej starostni kategoriji na zimskem državnem prvenstvu januarja letos.

Pia Marija domov odhaja z dvojno krono, tako kot pri fantih Emeršič Potočnik. S soigralko Brino Šulin (Radom) sta namreč osvojili naslov državnih prvakinj med dvojicami. V finalu sta s 6-3 6-3 premagali Petjo Drame in Anniko Planinšek (ŽtkMb).

Zmagovalca sta s strani TS prejela po 1000 € nagrade za pokrivanje stroškov potovanj, priznanja pa sta podelila častni predsednik TS Marko Umberger in predsednik domačega teniškega kluba Drago Završnik. TUKAJ.

Luka Albreht in Eva Cikajlo državna prvaka v kategoriji do 12 let

bm, 06.06.2019

V Kopru se je končalo državno prvenstvo v strarostni kategoriji do 12 let. Državna prvaka v najmlajši kategoriji sta postala Luka Albreht (TK-CC) in Eva Cikajlo (Radom).

Pri dečkih sta se za naslov borila klubska soigralca Albreht in Matic Hribar. Oba sta na poti do finala zanesljivo premagovala nasprotnike in s tem upravičila 1. in 2. mesto na lestvici TS. Nekaj težav je imel le Albreht v polfinalu, ko je dve leti mlajšemu Svitu Suljiću moral prepustiti niz. Da je trenutno zasluženo vodilni slovenski igralec v tej starostni kategoriji je nato dokazal v finalu, ko je s 6-1 7-6(9) premagal Hribarja. Za Albrehta je to prvi naslov državnega prvaka.

Sta pa finalista posamične konkurence klonila v finalu konkurence dvojic, kjer sta ju presenetila nepostavljena Luka Petrović (Sl-Lj) in Paolo Angeli (ŠtkVe). Slednja sta slavila s 7-6(4) 2-6 12-10 in se zasluženo veselila prvega naslova državnih prvakov v karieri.

Med deklicami je naslov državne prvakinje osvojila Eva Cikajlo (Radom). Četrta nosilka je v finalu s 7-5 4-6 6-3 premagala favoritinjo za osvojitev naslova, prvo nosilko Nalo Kovačič (ŽtkMb). Da lahko pripravi presenečenje je Cikajlova nakazala že v predhodnih obračunih, saj je do finala nasprotnicam skupaj oddala vsega šet iger. Tudi Kovačičeva je bila do finala zelo zanesljiva, nasprotnicam je skupaj prepustila igro več. Zala se je tako Nali oddolžila za poraz v finalu zimskega državnga prvenstva in se prvič v karieri okitila z naslovom državne prvakinje.

V konkurenci dvojic sta naslov osvojili Nala Kovačič in Zala Vnuk (TKTAL). V finalu sta s 6-2 6-2 premagali Julijo Bogatin (LukaKp) in Evo Cikajlo. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Kaja Juvan četrtfinalistki Bola

bm, 06.06.2019

Odlično zaenkrat kaže Tamari Zidanšek pri branjenju naslova na WTA challengerju v Bolu na Braču, saj se je že uvrstila v četrtfinale. V današnjem obračunu drugega kroga je po dveh urah igre s 3-6 6-2 6-3 premagala 29-letno Švicarko Stefanie Voegele, 97. igralko lestvice WTA. Kljub ne najboljšemu začetnemu udarcu, izgubila ga je sedemkrat, je bila Zidanškova v igri precej boljša in zaneslivejša nasprotnica. Švicarki jer odvzela servis sedemkrat, v osvojenih točkah pa je bila na koncu boljša z 92-72. Tamara je v drugem in tretjem nizu odlično vračala začetni udarec nasprotnice, tako da je Švicarka v drugem nizu na svoj servis osvojila vsega pet, v tretjem nizu pa 10 točk. Tamara bo v četrtfinalu igrala s še eno Švicarko, 29-letno Timeo Bacsinszky, 94. igralko lestvice WTA.

Tamara je popoldne nastopila še enkrat, ko sta v konkurenci dvojic z Olgo Danilović izgubili četrtfinalno tekmo s Timeo Bacsinsky in Many Minella. Švicarka in Luksemburžanka sta bili boljši s 6-4 4-6 10-4.

Slovenski ljubitelji tenisa smo lahko danes v Bolu spremljali še en slovenski nastop. V četrtfinale se je brez težav uvrstila še naša druga predstavnica na tem turnirju, 18-letna Kaja Juvan, ki je v prvem krogu s 6-2 6-0 izločila tretjo Slovenko v Bolu, Dalilo Jakupović. Juvanova je igrala s 5. nosilko, 23-letno Avstralko Astro Sharma, 92. igralko lestvice WTA. Spremljali smo igro mačke z mišjo, tako bi namreč lahko opisali razmerje na igrišču. Avstralka je v prvem nizu osvojila vsega 11 točk in niz v 19 minutah izgubila z 0-6. Drugi niz je začela za odtenek boljše, a je bila njena igra tudi v drugem nizu daleč pod nivojem, ki bi ga pričakovali od igralke uvrščene med prvih sto igralk na svetu saj ni bila sposobna odigrati vsaj nekaj resnejših izmenjav z Juvanovo. Kaja je tudi za zmago v drugem nizu potrebovala vsega 25 minut, prikazala pa nekaj nivojev boljši tenis od nasprotnice in se zanesljivo uvrstila v četrtfinale. Avstralka je na svoj servis v srečanju osvojila vsega 15 točk, od tega šest v prvem in devet v drugem nizu. Kaja je bila na koncu v osvojenih točkah boljša s 57-28. TUKAJ.

Luka Albreht, Matic Hribar ter Nala Kovačič in Eva Cikajlo finalisti DP 12 v Kopru

bm, 05.06.2019

V Kopru se končuje državno prvenstvo za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let. Pri dečkih se bosta za naslov potegovala igralca TK-CC Luka Albreht in Matic Hribar, ki sta tudi prvi in drugi nosiulec turnirja dečkov. Albreht je v polfinalu z 1-6 7-6(7) 6-4 premagal Svita Suljića (Tabre), Hribar je bil v drugem polfinalu s 6-4 6-1 boljši od Paola Angelija (ŠtkVe).

Pri deklicah sta finalistki prva nosilka Nala Kovačič (ŽtkMb) in četrta nosilka Eva Cikajlo (Radom). Kovačičeva je v polfinalu s 6-0 6-0 izločila Elo Plošnik (Krško), Cikajlova je s 6-1 6-1 premagala Julijo Bogatin (LukaKp).

V konkurenci dvojic so pri dečkih finalisti Luka Albreht in Matic Hribar ter Luka Petrovič (Sl-Lj) in Paolo Angeli.

Pri deklicah se bodo za naslov državnih prvakinj v konkurenci dvojic borile Nala Kovačič (ŽtkMb) in Zala Vnuk (TkTal) ter Julija Bogatin (LukaKp) in Eva Cikajlo (Radom). TUKAJ.

Aljaž Jeran in Gal Emeršič Potočnik ter Petja Drame in Pia Marija Rebec finalisti DP ZALA do 16 let v Mariboru

bm, 05.06.2019

V Mariboru se končuje državno prvenstvo ZALA v starostni kategoriji do 16 let. Danes so bili na sporedu zaključni obračuni dvojic in polfinalna srečanja v posamični konkurenci.

Pri fantih sta se v finale uvrstila prvi nosilec Aljaž Jeran (Radom), ki je v polfinalu s 6-1 7-5 premagal tretje postavljenega Bora Artnaka (AsLit) in četrti nosilec Gal Emeršič Potočnik, ki je bil v klubskem obračunu domačih igralcev ŽTK Maribor s 6-4 6-4 boljši od drugega nosilca Sebastana Dominka.

Pri dekletih sta finalistki prva nosilka Petja Drame (ŽtkMb) in druga nosilka Pia Marija Rebec (Tc-Lj). Drametova je v polfinalu s 6-2 6-1 izločila peto postavljeno Tajo Lončarič (Ptuj), Rebčeva je bila v drugem polfinalu s 6-2 7-6(4) boljša od tretje nosilke Brine Šulin (Radom).

V konkurenci dvojic sta naslov državnih prvakov zanesljivo osvojila Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko. V finalu sta s 6-4 6-2 premagala Aljaža Jerana in Aljaža Kirbiša (Radom). Dominko in Potočnik sta v polfinalu s 6-2 6-0 premagala Grego GHrebenška (Maja) in Nejca Škorjanca (ŠD_LTA), Jeran in Kirbiš pa s 6-2 6-7(6) 10-8 Simona Javorška in Žigo Bradaška (Maja).

Pri dekletih sta med dvojicami državni prvakinji Pia Marija Rebec in Brina Šulin. V finalu sta s 6-3 6-3 premagali domačinki Anniko Planinšek in Petjo Drame. Rebčeva in Šulinova sta v polfinalu s 6-3 6-1 premagali Niko Strašek (ŽtkMb) in Tajo Lončarič (Ptuj), Planinškova in Drametova sta bili s 6-2 6-1 boljši od Pie Petelinšek in Anamari Žnuderl (ŽtkMb). TUKAJ.

Slovenski obračun v Bolu dobila Kaja Juvan, v drugi krog zanesljivo tudi Tamara Zidanšek; poraz Blaža Role v Poznanu

bm, 05.06.2019

V Bolu na Braču je na turnirju WTA Challenger z nagradnim skladom 125.000 $ danes potekal slovenski obračun v tekmi prvega kroga med Kajo Juvan in Dalilo Jakupović. Srečanje je po vsega 41 minutah igre s 6-2 6-0 dobila mlajša Juvanova. Jakupovićevi je kar šestkrat odvzela servis, sama ga je izgubila enkrat, Jakupovićeva pa je porazno servirala saj je na svoj servis osvojila vsega 12 točk.

V prvem krogu je bila uspešna tudi branilka naslova in prva nosilka turnirja Tamara Zidanšek. S 7-5 6-2 je po uri in tričert igre premagala 100. igralko elstvice WTA, 33-letno Luksemburžanko Mandy Minella.

Zidanškova bo v drugem krogu igrala s Švicarko Stefanie Voegele, 97. igralko lestvice WTA, Juvanovo čaka obračun s 5. nosilko, Avstralko Astro Sharma, 92. igralko lestvice WTA.

Na ATP challengerju v poljskem Poznanu (69.280 €) je bil v prvem krogu glavnega turnirja od Blaža Role boljši Španec, 37-letni Tommy Robredo. Nekdanja številka 5 svetovnega tenisa, trenutno pa 284. igralec sveta, je slavil s 6-4 7-6(3). TUKAJ.

Na DP 12 pri deklicah presenetila Ela Plošnik, pri dečkih Paolo Angeli

bm, 04.06.2019

Na DP do 12 let, ki ga gosti TK Koper so odigrali četrtfinalne obračune v posamični konkurenci. Pri dečkih so se v četrtfinale uvrstili vsi postavljeni igralci, četrtfinalni obračuni pa so prinesli izpad tretjega in četrtega nosilca. Marko Retelj, ki je bil tretji nosilec je moral premoč priznati najboljšemu izmed treh desetletnikov, ki so nastopili v glavnem turnirju, Svitu Suljiću. Ta je zmagal s 6-2 6-3. Odlično formo v zadnjem času pa je potrdil tudi Paolo Angeli, osmi nosilec turnirja, ki je s 7-6(5) 6-2 izločil četrtega nosilca Žigo Šeška. Zanesljiva sta bila prvo postavljeni Luka Albreht in drugo postavljeni Matic Hribar, ki sta tudi favorita za končno zmago.

Pri deklicah se je v boj za naslov vmešala nepostavljena Ela Plošnik, trenutno na lestvici TS uvrščena na 36. mesto, ki je za nastop prejela posebno povabilo. Na poti do polfinala je najprej s 6-3 7-5 izločila četrto nosilko Zalo Vnuk, v četrtfinalu pa še osmo postavljeno Hano Šišak Molan. Ostale tri polfinalistke so bile pričakovane. Prva nosilka Nala Kovačič je v četrtfinalu s 6-1 6-3 premagala Katarino Stefanijo Mrvar, četrta nosilka Eva Cikajlo s 6-0 6-1 Niko Perić, druga nosilka Julija Bogatin pa s 6-0 6-3 Evo Šifrer. TUKAJ.

Na DP 16 znani polfinalisti in polfinalistke

bm, 04.06.2019

Na državnem prvenstvu do 16 let v Mariboru smo dobili polfinalistke in polfinaliste tudi v posamični konkureenci. Pri fantih presenečenj ni, za naslov državnega prvaka se bodo borili najboljši štirje igralci letvice TS do 16 let Aljaž Jeran, Bor Artnak, Gal Emeršič Potočnik inSebastian Dominko.

Jeran je v četrtfinalu s 6-1 6-4 premagala Maja Premzla, Artnak je bil s 6-4 7-5 boljši od Marsela Žnuderla, Emeršič Potočnik je s 6-2 6-1 izločil državnega prvaka do 14 let Matica Križnika, Dominko pa s 6-1 6-0 Simona Javorška. Vsi štirje so se v polfinale uvrstili s prepričljivimi zmagami v uvodnih krogih, še največ dela je imel v četrtfinalu Artnak.

Tudi pri dekletih so se v polfinale uvrstile prve tri nosilke Petja Drame, Pia Marija Rebec in Brina Šulin ter peta nosilka Taja Lončarič. Drametova je v četrtfinalu s 6-0 6-1 premagala Hano Bečirovič Novak, Lončaričeva je bila s 7-5 6-2 boljša od Nike Strašek, Šulinova je napredovala po zmagi s 6-4 6-2 nad Evo Muller Uhan, Rebčeva pa je s 6-3 6-3 izločila Anniko Planinšek.

V sredo bodo najprej, ob 9. uri, na sporedu polfinalni obračuni v posamični konkurenci, nato pa bodo sledili polfinalni in finalni obračuni dvojic. TUKAJ.

Na DP do 12 let v Kopru in DP 16 v Mariboru zaenkrat brez presenečenj

bm, 03.06.2019

V Kopru se je začelo državno prvenstvo za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let. Uvodni krog pri dečkih ni prinesel presenetljivih izidov, favoriti za končno zmago so namreč nasprotnikom oddali le po igro ali dve. Enaka slika je pri deklicah. Tudi tu so favoritinje napredovale brez težav.

Na DP do 16 let, ki poteka v Mariboru, so bili pri fantih nosilci zanesljivi. Vsi so napredovali v drugi krog. Pri dekletih se je poslovila šesta nosilka Nina Pliberšek. S 6-4 2-6 6-4 jo je izločila Maša Viriant.

Fantje so odigrali dva kroga turnirja dvojic. V polfinale so se uvrstili Sebastian Dominko in Gal Emeršič Potočnik (ŽtkMb), Grega Grebenšek (Maja) in Nejc Škorjanc (ŠD_LTA), Žiga Bradaška in Simon Javoršek (Maja) ter Aljaž Jeran in Aljaž Kirbiš (Radom).

Pri dekletih so polfinalistke turnirja dvojic Brina Šulin (Radom) in Pia Marija Rebec (Tc-Lj), Taja Lončarič (Ptuj) in Nika Strašek (ŽtkMb), Pia Petelinšek in Anamari Žnuderl (ŽtkMb) ter Petja Drame in Annika Planinšek (ŽtkMb). TUKAJ.

V Bolu na Braču slovenski obračun v prvem krogu, dober začetek in slab zaključek deklet v kvalifikacijah turnirjev ITF

bm, 03.06.2019

Ta teden bodo na WTA turnirju serije 125 K v Bolu na Braču (125.000 $) nastopile tri Slovenke. Prva nosilka turnirja je Tamara Zidanšek, ki bo branila lanskoletni naslov, v prvem krogu pa se bo pomerila z Luksemburžanko Mandy Minella. V zgornji polovici žreba sta tudi Dalila Jakupović in Kaja Juvan, ki bosta v medsebojnem obračunu odločili o potnici v drugi krog. Turnir je sicer zelo dobro zaseden saj vseh osem nosilk trenutno spada med prvo stoterico teniških igralk na lestvici WTA. Slovenke bodo nastopile v sredo.

Nekaj naših igralk pa bo nastopilo na turnirjih ITF. Z nastopi v kvalifikacijah so dobro začele Manca Pislak v Minsku (25.000 $), Nina Potočnik v Brescii (60.000 $) in Noka Jurič v Banja Luki (15.000 $). Vse tri so se uvrstile v zadnji krog kvalifikacij, tu pa so vse tri tudi izgubile in se tako niso uvrstile v glavni turnir.

V Banja Luki sta v glavni turnir že uvrščeni Veronika Erjavec in Nika Radišič. Tekmo je že odigrala Veronika in s 6-3 1-6 2-6 izgubila z Izraelko Vlado Ekshibarovo.

Na moškem turnirju ITF v Tabarki je Anže Arh po zmagi v prvem krogu kvalifikacij, v srečanju za uvrstitev v glavni turnir izgubil. S 7-6(3) 7-5 ga je premagal Američan Tristan Boyer.

Na ATP challengerju v Poznanu (69.280 €) bo nastopil Blaž Rola. V prvem krogu bo igral s Špancem Tommyem Robredom, nekdaj 5. trenutno pa 284. igralcem sveta. TUKAJ.

V Parizu konec slovenskih nastopov, Pia Lovrič v prvem nastopu na turnirjih za grand slam poražena

bm, 02.06.2019

Na OP Francije v Parizu smo imeli letos bogato zasedbo, kljub temu pa se je v drugi teden tekmovanja uspelo uvrstiti samo naši izvrstni igralki dvojic Andreji Klepač. Ta se je s soigralko Lucie Hradecko v tretjem krogu pomerila z Američanko Nicole Melichar in 44-letno Češko veteranko Kveto Pesche in izgubila. Amerišđko-češka naveza je bila boljša s 6-3 6-2.

Krstni nastop pa je na enem izmed štirih največjih teniških turnirjev na svetu doživela 17-letna Domžalčanka Pia Lovrič. Pia je še ena v vrsti odličnih slovenskih mladink, ki se ji je uspelo zavihteti med najboljših 100 mladih igralk na svetu, v tej konkurenci pa bo lahko nastopala še prihodnje leto. Trenutno je na 62. mestu svetovne mladinske teniške lestvice, v Parizu pa je v svojem prvem nastopu na turnirjih za grand slam v prvem krogu igrala z domačinko, 16-letno Elso Jacquemont, 56. mladinko sveta. Francozinja je letos na OP Francije že nastopila saj je prejela povabilo za nastop v kvalifikacijah članskega turnirja, kjer je celo dosegla eno zmago.

Lovričeva konkurenco posameznic zapušča po uvodnem nastopu, saj je Francozinji lahko resno parirala samo do izida 3-3, v nadaljevanju pa je domačinka vzela niti igre v svoje roke in do konca ni več izgubila nobene igre. Na koncu je slavila s 6-3 6-0. V prvem nizu je bila odločilna osma igra v kateri je Pia izgubila svoj začetni udarec in zaostala s 3-5. V drugem nizu je imela Pia po brejku Francozinje in njenem vodstvu z 2-0 tri re-brejk priložnosti, a nobene ni izkoristila. Še enkrat je imela priložnost za osvojitev igre v četrti igri drugega niza, ko je povedla s 40-15, a tudi tokrat začetni udarec v nadaljevanju izgubila. V srečanju, ki je trajalo uro in dve minuti je sicer zadela 71 % prvih servisov, a imela izkoristek samo 34 % (nasprotnica 64 %), tako da je na tekmi na svoj prvi servis skupaj osvojila le 13 točk. Začetni udarec je izgubila šestkrat, Francozinji ga je odvzela enkrat. Na koncu je bilo razmerje osvojenih točk 68-42 v korist domače igralke.

Pio je nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer je igrala v paru z Latvijko Darjo Semenistajo. V prvfem krogu sta igrali z Italijanko Melanio Delai in Španko Ane Mintegi Del Olmo in izgubili s 3-6 0-6. TUKAJ.

Arhiv novic - junij 2018

Arhiv novic - junij 2019

Novice in fotografije za izbrano kategorijo si lahko ogledate tukaj.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.