Polona Hercog zmagala v uvodu kvalifikacij WTA turnirja v Madridu

Polona Hercog po hitrem izpadu na turnirju v Rabatu nastope nadaljuje v Madridu, kjer je na 7 mio € vrednem turnirju kot deseta nosilka nastopila v kvalifikacijah. V prvem krogu je igrala s Švicarko balkanskih korenin Viktorijo Golubić, 80. igralko lestvice WTA, katero je na turnirju v Rabatu tako kot Hercogovo izločila Rebecca Peterson. Hercogova je v Madridu začela dobro in Golubićevo premagala s 6-4 6-1. Za nastop v glavnem turnirju potrebuje še eno zmago. Njena nasprotnica v zadnjem krogu kvalifikacij bo 31-letna Nemka Andrea Petković, 66. igralka lestvice WTA, ki je v prvem krogu izločila Srbkinjo Olgo Danilović.

Na čelu močnega kvalifikacijskega žreba v Madridu je bila 18-letna Američanka Amanda Anisimova, ki pa je že v prvem krogu izgubila z Ukrajinko Marto Kostyuk.