prijava_e
Novica

Nika Strašek v četrtfinalu Abidjana, Alja Belinger in Tara Gorinšek četrtfinalistki v Nišu, Matic Hribar in Paolo Angeli polfinalista na TE 12 v Čakovcu


bm


Nika Strašek se je še drugi teden zapored uvrstila v četrtfinale turnirja ITF 5. ranga v Abidjanu na Slonokoščeni obali. V uvodnem nastopu je tudi na drugem turnirju igrala z Aichato Keita in tudi tokrat zmagala. končni izid je bil 6-1 6-3. V četrtfinalu bo igrala s 7. nosilko, domačinko Sadjo Coulibaly. Danes bo nastopila še v četrtfinalu konkurence dvojic.

Odlično pa še naprej igrata na turnirju 5. ranga v Nišu Alja Belinger in Tara Gorinšek. Obe sta se uvrstili v četrtfinale. Belingerjeva je v tretjem krogu s 6-4 6-3 premagala Hrvatico Lucijo Čirić Bagarić in jo zdaj čaka Srbkinja Lola Radivojević, Gorinškova je bila s 6-4 4-6 6-4 boljša od Rusinje Anastasiie Gureve in bo za napredovanje v polfinale igrala z drugo nosilko, Nizozemko Bente Spee.

Med fanti je izpadel Miha Vetrih. V tretjem krogu ga je s 7-6(1) 6-1 premagal Srb Luka Stefanović.

V Čakovcu na turnirju TE 12 sta se še posebej izkazala Matic Hribar in Paolo Angeli, ki sta se uvrstila v polfinale. Turnir, na katerem so se igralci v četrtfinale uvrstili po nastopih v RR skupinah, od koder so med osem najboljših napredovali samo zmagovalci, je sicer prinesel odlične nastope naših igralk in igralcev, saj je bilo pri dečkih v četrtfinalu pet naših igralcev, pri deklicah sta bili četretfinalistki dve.

Hribar je v četrtfinalu s 2-6 6-2 11-9 premagal Avstrijca Timothya Bezarja in se bo za nastop v finale boril z Britancem Henryem Bestom. Ta je v četrtfinalu s 7-5 6-2 ugnal Žigo Šeška. Angeli je bil v četrtfinalu v slovenskem obračunu s 6-7(3) 7-6(1) 10-3 boljši od Marka Retlja in bo v polfinalu igral z Nizozemcem Hiddejem Schoenmakersom. Slednji je v četrtfinalu s 6-7(5) 7-5 10-6 premagal našega Luko Petroviča.

V polfinale se nista uspeli uvrstiti Zala Vnuk in Eva Cikajlo. Od Vnukove je bila s 6-3 6-4 boljša Japonka Mai Goto, Cikajlovo je s 6-2 6-1 izločila Slovakinja Natija Krockova.

V konkurenbci dvojic sta polfinalni obračun pri dečkih izgubila Marko Retelj in Žiga Šeško, prav tako v polfinalu sta med deklicami izpadli Nala Kovačič in Zala Vnuk.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.