prijava_e
Novica

Polona Hercog po preobratu v drugem nizu na koncu klonila v tretjem


bm


Polona Hercog je še enkrat letos odigračlla izvrstno tekmo z igralko iz najboljše deseterice. Po Halepovi se je tokrat merila s 7. igralko lestvice WTA in sedmo nosilko OP Francije v Parizu, 26-letno Američanko Sloane Stephens in tudi s Stephensovo se je povsem enakovredno kosala, a bila na koncu ponovno za odtenek slabša. Američanka je po dveh urah in pol igre slavila s 6-3 5-7 6-4, potem, ko je v drugem nizu zapravila štiri zaključne žoge za zmago. V prvem nizu je Stephensova z dvema brejkoma povedla s 5-1, nato en servis izgubila in niz končala s 6-3. V drugem nizu sta bili s po dvema izgubljenima servisoma igralki izenačeni do 4-4, v deveti igri pa je Hercogova drugič izgubila servis in Stephensova je servirala za zmago. Povedla je s 40-15 in imela dve zaključni žogi za zmago, a je Hercogova izenačila na 40-40. V nadaljevanju si je Američanka še dvakrat priigrala prednost, a je Hercogova tudi ti zaključni žogi ubranila, nato pa izkjorisztila priložnost za brejk in izenačila na 5-5. V enajsti, najdaljši igri drugega niza, si je Stephensova priigrala dve priložnosti za brejk, Hercogova pa je izkoristila peto zaključno žogico za vodstvo s 6-5. V dvanajsti igri je nato naša igralka dosegla še tretji brejk v drugem nizu in osvojila niz s 7-5. Tudi tretji niz se je začel z dvema brejkoma Stephensove, ki je hitro povedla s 4-1 in imela žogo za 5-1. Hercogova je dosegla en re-brejk v šesti igri in znižala na 2-4, za kaj več pa je zmanjkalo moči in nekoliko tudi sreče, saj Amewričanka do konca ni dovolila še enega brejka in je niz dobila s 6-4. Na koncu je bila v osvojenih točkah boljša s 112-98. Hercogova je v srečanju dosegla 6 asov (2), imela izkoristek 1. servisa 54 % (60 %) in drugega 48 % (59 %). Hercogova je dosegla 24 winnerjev (23), a naredila več neprisiljenih napak, kar 56 (43).

Hercogova se iz Pariza poslavlja s tretjo uvrstitvijo v tretji krog turnirja za grand slam v karieri in 148.000 € denarne nagrade.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.