Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Tenis na mivki

TENIS NA MIVKI

Tenis na mivki Sardinija 2014

»IGRAJMO TENIS NA MIVKI!« po vsej Sloveniji!

18.05.2016   

 

Igrajmo tenis po Sloveniji_2016_525_večja 

 

Sekcija za tenis na mivki pri Teniški zvezi Slovenije vas v sodelovanju s Teniško zvezo Slovenije in športnimi centri po vsej Sloveniji vabi, da sodelujete in se pridružite projektu »IGRAJMO TENIS NA MIVKI!«

 

Projekt »IGRAJMO TENIS NA MIVKI!« bo potekal v soboto, 21. maja in v nedeljo 22. maja in je namenjen vsem slovenskim ljubiteljem tenisa na mivki ter otrokom in odraslim, ki se s športom še niso srečali in bi ga želeli poizkusiti.

 

V sklopu projekta »IGRAJMO TENIS NA MIVKI!« bo vsem udeležencem omogočal brezplačno igranje tenisa na mivki in brezplačno izposojo opreme za tenis na mivki (lopar, žogice), pri čemer bo razdeljen na dva sklopa:

 

• Vodno mesto Atlantis (BTC Ljubljana): V soboto, 21. maja in nedeljo, 22. maja bo v sklopu projekta »IGRAJMO TENIS NA MIVKI!« na igriščih Vodnega mesta Atlantis možno brezplačno promocijsko igranje tenisa na mivki, organizirana bo brezplačna šola tenisa na mivki, v popoldanskih urah pa bo organiziran tudi promocijski turnir v tenisu na mivki;

• Športni centri po Sloveniji: V soboto, 21. maja in nedeljo, 22. maja bo v okviru projekta »IGRAJMO TENIS NA MIVKI!« organizirana možnost brezplačnega igranja tenisa na mivki in brezplačne izposojo opreme za tenis na mivki (lopar, žogice) v naslednjih športnih centrih po Sloveniji:


- Rekreacijski center Bor, Hrib 4a, 4205 Preddvor (možnost igranja v nedeljo, 22. maja; eno igrišče; kontakt in rezervacije na 040 356 062);- Športni park Črnuče, Cesta 24.  

  junija, 1231 Ljubljana - Črnuče (možnost igranja v soboto, 21. maja in nedeljo, 22. maja; dve igrišči - možnost izposoje max. 4 loparjev; kontakt in rezervacije na 040 167  

  457);
- Sport Cafe Partizan - Braslovče, Rakovlje 14, 3314 Braslovče (možnost igranja v nedeljo, 22. maja od 10h do 18h; eno igrišče; kontakt in rezervacije na 070 814 129);
- Hotel Ambient Domžale, Aškerčeva ulica 6a, 1230 Domžale (možnost igranja v soboto, 21. maja in nedeljo, 22. maja od 10h do 19h; eno igrišče; kontakt in rezervacije na

  08 200 20 00);
- Rekreacijski center VOGU, Vogel 10, Spodnja Besnica (možnost igranja v soboto, 21. maja in nedeljo, 22. maja; eno igrišče; kontakt in rezervacije na 04 250 63 33 ali 040 

  475 090);
- TC Tenis Bled, Ribno pri Bledu (možnost igranja v nedeljo, 22. maja; eno igrišče; kontakt in rezervacije na igor@tenisbled.si ali 041 500 816).

 

ITF Mallorca 2013-41_525

 

ITF Mallorca 2013-22_525

 

ITF Mallorca 2013-23_525

 

SE VIDIMO NA MIVKI!         

   
 

Uroš Brinovec in Urban Čevka na svetovnem prvenstvu v tenisu na mivki osvojila 5-8. mesto!

Lj. 6.8.2015

 

 

Svetovno prvenstvo Cervia_525

 

 

V italijanskem mestu Cervia je med 31. julijem in 2. avgustom potekalo svetovno prvenstvo v tenisu na mivki, katerega se je udeležilo okoli 200 igralcev – med temi tudi trije Slovenci, in sicer Marcela Cuderman, Uroš Brinovec in Urban Čevka.

 

Slovenska dvojica Uroš Brinovec/Urban Čevka se je v 1. krogu pomerila z dvojico Nicolas Darnal (FRA, 37. na svetovni lestvici)/Rod Boyeldieu (FRA, 35. na svetovni lestvici) in jo premagala z rezultatom 6:4 2:6 6:2. V 2. krogu sta Slovencema premoč morala priznati 6. nosilca, Regis Courtois (FRA, 10. na svetovni lestvici)/Ramon Guedez (VEN, 19. na svetovni lestvici), in sicer z rezultatom 6:1 7:6. Slovenca sta se s to zmago uvrstila med 8. najboljših dvojic na svetu, pri čemer pa sta morala v četrtfinalu le priznati premoč najboljši brazilski dvojici in 3. nosilcema turnirja, Marcusu Viniciusu Ferreiri (BRA, 12. na svetovni lestvici) /Thalesu Olivieri Santosu (BRA, 11. na svetovni lestvici).

 

Edina slovenska ženska predstavnica Marcela Cuderman je na svetovnem prvenstvu nastopila skupaj z Avstrijko Marleno Metzinger. Slovensko-avstrijska dvojica ni imela sreče v žrebu in se je v 1. krogu pomerila s 3. nosilkama, Marie Eve Hoarau (FRA, 6. na svetovni lestvici/Mathilde Hoarau, FRA, 7. na svetovni lestvici). Francoska dvojica je bila boljša z rezultatom 6:1 6:0. Ne glede na to sta se Marcela in Marlena odlično odrezali v turnirju poražencev, kjer sta v finalu izgubili proti Lady Correa (VEN, 48. na svetovni lestvici)/Kaori Yanese (JAP, 28. na svetovni lestvici) z rezultatom 1:4 5:3 4:1.

 

Z rezultati na svetovnem prvenstvu v tenisu na mivki so slovenski predstavniki ponovno dokazali, da sodijo v sam svetovni vrh tenisa na mivki. Naslednje veliko tekmovanje slovenske reprezentance v tenisu na mivki so Sredozemske igre na mivki, ki bodo konec avgusta potekale v italijanski Pescari, kjer imajo tenisači na mivki cilj osvojiti medaljo.

Vabilo na skupščino Sekcije za tenis na mivki

Ljubljana, 16.3.2015

  

Sekcija za tenis na mivki TZS vabi na volilno skupščino, ki bo v torek, 24. 3. 2015 ob 18:30 uri v prostorih Teniške zveze Slovenije, Šmartinska 152, Dvorana 6/2 (1. nadstropje), 1000  Ljubljana.

 

Vabilo najdete TUKAJ.

 

 

Slovenci odlični na mednarodnem turnirju v tenisu na mivki

Preddvor, 25.5.2015

 

Tenis na mivki Preddvor 2015_525

 

V Preddvoru pri Kranju sta v soboto, 16. maja in v nedeljo, 17. maja potekala dva mednarodna turnirja v tenisu na mivki, kjer so se Slovenci ponovno odlično izkazali.

 

Na sobotnem turnirju sta dvojica Urban Čevka-Boštjan Repanšek v finalu premagala madžarsko dvojico Peter Hatala-Attila Bozsik z rezultatom 4:6 6:2 6:4. V ženski konkurenci sta zmagali Madžarki Aniko Kovacs-Monika Erdelyi, ki sta v finalu premagali slovensko dvojico Lea Wildmann-Marcela Cuderman z rezultatom 7:6 6:2.

 

V nedeljo smo v moški konkurenci videli slovenski finale, kjer sta dvojica Čevka-Repanšek premagala dvojico Uroš Brinovec-Matjaž Jurman z rezultatom 6:3 6:3. V ženski konkurenci sta se Lea Wildmann in Marcela Cuderman oddolžili za sobotni poraz in dvojico Kovacs-Erdelyi premagali z rezultatom 6:1 6:4.

 

Vse rezultate si lahko ogledate v datoteki v desnem meniju

 

Tekst: Uroš Brinovec

Uroš Brinovec in Urban Čevka zmagovalca ITF G3 turnirja v tenisu na mivki na Cipru

Ljubljana, 12.5.2015
 

Čevka in Brinovec_Ciper 2015_525

 

Med prvomajskimi prazniki sta v Larnaki (Ciper) potekala dva mednarodna turnirja v tenisu na mivki, katerih se je udeležilo tudi 7 slovenskih igralcev in igralk.

Slovenska dvojica Uroš Brinovec/Urban Čevka sta v finalu z rezultatom 6:2 5:7 6:1 premagala najboljši ciprski par Christopher Koutrouza/Petros Baghdatis (brat slavnejšega brata, Marcusa Baghdatisa) in osvojila G3 turnir z nagradnim skladom 2000 EUR.

 

V ženski konkurenci sta Lea Wildmann in Marcela Cuderman prišli v polfinale (G3 turnir) in finale (G4 turnir), kjer sta izgubili proti italijanski dvojici Elisa Cappelli/Giogia Gilardi z rezultatom 6:4 6:3.

 

Nastopila sta tudi Gašper Vodan in Rok Homar, ki sta v 1. krogu izgubila proti dvojici Christopher Koutrouza/Petros Baghdatis. Katarina Turk se je z grško partnerko uvrstila v četrtfinale (G3) turnirja.

 

Z odličnimi predstavami na Cipru bodo Slovenci še izboljšali svoje uvrstitve na svetovni jakostni lestvici v tenisu na mivki. Trenutno Urban Čevka zaseda 68. mesto, Uroš Brinovec pa 97. mesto. V ženski konkurenci Lea Wildmann zaseda 94. mesto, Marcela Cuderman pa 96. mesto.

Tenis na mivki vedno bolj popularen

 

Tenis na mivki, priljubljeno poletno rekreacijo, ki je razširjena predvsem na italijanskih plažah, lahko igrate tudi na več igriščih po celotni Sloveniji. Seznam igrišč za tenis na mivki, kjer si lahko sposodite tudi vso potrebno opremo, najdete tukaj. Poleg tega bodo v poletni sezoni na področju celotne Slovenije organizirani promocijski in tekmovalni dogodki, o katerih boste obveščeni.

 

Tenis na mivki, ki se je v Združenih državah Amerike in v Braziliji razvil že v 70. letih minulega stoletja, nato pa razcvetel predvsem na plažah sosednje Italije, kjer danes uživa največjo priljubljenost tega športa v svetu (več kot milijon igralcev), se vse bolj uveljavlja tudi v Sloveniji.

 

Čisti začetki tenisa na mivki v Sloveniji segajo v leto 2007, ko je bil organiziran prvi turnir v tenisu na mivki. V letih, ki so sledila, so se slovenski predstavniki udeleževali mednarodnih tekmovanj, vključujoč evropska in svetovna prvenstva. V letu 2010 je bilo ustanovljeno ŠD Tenis na mivki Domžale z namenom promocije in popularizacije tenisa na mivki v Sloveniji.

 

Tenis na mivki lahko igrajo prav vsi, saj je tehnično manj zahteven kot tenis in za sproščujočo igro ni potreben več letni trening. Če pa se želite bolj resno lotiti tega športa pa je kljub temu potrebnega nekaj teniškega znanja. Lahko je v celoti šport za rekreacijo, lahko pa se igralci udeležijo tudi turnirjev, ki bodo organizirani v poletnem času.

 

Tenis na mivki je šport s podobnostmi tenisa in odbojke na mivki. Bistvo igre je, da žogica ne pade na tla. Igrišče za tenis na mivki je enake velikosti kot igrišče za odbojko na mivki, mreža je visoka 170 centimetrov, žoge so mehkejše, loparji manjši, štetje pa enako kot pri tenisu.

 

Ste naveličani tenisa na trdi podlagi, želite igro odbojke na mivki popestriti z drugimi gibi? Če je temu tako, potem se nam pridružite na mivki na enem izmed dogodkov, ki bodo organizirani poleti. Potrebujete le dovolj energije in dobro voljo, za vse ostalo bomo poskrbeli mi. Se vidimo na mivki!


Več o tenisu na mivki lahko najdete tudi na www.tenisnamivki.si ali na www.facebook.com/TenisNaMivki

Kako postati član Sekcije za Tenis na mivki pri TZS?

 

Sekcija za Tenis na mivki pri Teniški zvezi Slovenije (v nadaljevanju: Sekcija) vabi k vpisu novih članov v Sekcijo. Vsi, ki želite postati člani Sekcije posredujte ustrezno izpolnjeno in podpisano Pristopno izjavo, ki se nahaja v priponki, in sicer:

 

  • po e-pošti na naslov: tenisnamivki@gmail.com ali
  • po pošti na naslov: Sekcija za Tenis na mivki pri Teniški zvezi Slovenije, Šmartinska cesta 152, Dvorana 6/2 (1. nad.).

 

Sekcija bo v poletni sezoni (so)organizirala številne promocijsko-tekmovalne dogodke, pri čemer je članstvo v Sekciji pogoj za nastop na tekmovanju pod okriljem Sekcije. Člani Sekcije so v letu 2015 oproščeni plačila članarine.

 

Več informacij na tenisnamivki@gmail.com.

 

Se vidimo na mivki!

Skupščina sekcije Tenis na mivki pri Teniški zvezi Slovenije

 

V torek, 24. 3. 2015 je v prostorih Teniške zveze Slovenije potekala skupščina Sekcije za Tenis na mivki pri Teniški zvezi Slovenije. Na skupščini so prisotni potrdili sprejem Statuta Sekcije za Tenis na mivki pri TZS ter pravilnikov in pravil tenisa na mivki.

 

Nadalje je skupščina za predsednika Sekcija za Tenis na mivki pri TZS imenovala Uroša Brinovca in člane upravnega odbora v naslednji sestavi:

 

-          Uroš Brinovec, predsednik UO;

-          Lea Wildmann, članica UO;

-          Lea Štumberger, članica UO;

-          Mitja Gregorič, član UO;

-          Sašo Rop, član UO;

-          Marcela Cuderman, članica UO.

 

Vse dokumente v zvezi s tenisom na mivki lahko najdete pod zavihkom »Tenis na mivki«. Poleg tega boste o dogodkih, ki jih bo organizirala Sekcija za Tenis na mivki pri TZS, obveščeni preko novic na spletni strani TZS. Več o tenisu na mivki lahko najdete tudi na www.tenisnamivki.si ali na Facebook strani.

 

 

                       

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.