prijava_e
Novica

Izvrstna Matic Hribar in Paolo Angeli finalista TE 12 v Čakovcu


bm


Izvrstno sta se ta teden na mednarodnem turnirju TE do 12 let v Čakovcu odrezala Ljubljančan Matic Hribar in Velenjčan Paolo Angeli.

Turnir, na katerem so se igralci v četrtfinale uvrstili po nastopih v RR skupinah, od koder so med osem najboljših napredovali samo zmagovalci, je sicer prinesel odlične nastope vseh naših igralk in igralcev, saj je bilo pri dečkih v četrtfinalu pet naših igralcev, pri deklicah sta bili četretfinalistki dve.

Matic Hribar je kljub eni izgubljeni tekmi v skupini RR napredoval v četrtfinale zaradi boljšega seštevka osvojenih iger v krogu treh igralcev, ponujeno priložnost pa je izvrstno izkoristil in v četrtfinalu s 2-6 6-2 11-9 premagal Avstrijca Timothya Bezarja, nato pa v polfinalu še Britanca Henrya Besta. Ta je v četrtfinalu s 7-5 6-2 ugnal Žigo Šeška.

Paolo Angeli je bil v četrtfinalu v slovenskem obračunu s 6-7(3) 7-6(1) 10-3 boljši od Marka Retlja in je v polfinalu igral z Nizozemcem Hiddejem Schoenmakersom. Slednji je v četrtfinalu s 6-7(5) 7-5 10-6 premagal našega Luko Petroviča. Angeli je Nizozemca premagal z gladkih 6-2 6-1 in se neporažen uvrstil v finale.

V finalu bomo tako spremljali slovenski obračun trenutno drugega, Matica Hribarja in osmega igralca lestvice Tenis Slovenija, Paola Angelija.

Pri dekletih sta bili četrtfinalistki Zala Vnuk in Eva Cikajlo.

Foto: Imre Cikajlo
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.