prijava_e
Tekmovanja : 2017 : člani

Novice in fotografije

Članska državna prvak sta Janoš Žibrat in Metka Komac

29.06.2017 

 

Finalisti članskega DP 2017_525_mt

  

V Ljubljani se v organizaciji Max tenis kluba končuje letošnje poletno državno člansko prvenstvo. Za naslov poletnega državnega prvaka se je potegovalo 54 igralcev. Ob odsotnosti  prvih štirih igralcev lestvice TS se je prvenstva udeležila večina tistih, ki zasedajo naslednja mesta za njimi. Spremljali smo nastope tako mlajših,ki šele prihajajo kot tudi nekaterih starejših, ki sicer redno ne igrajo na domačih OP, so pa teniško še vedno aktivni vdrugih oblikah tekmovanj (lige). Starejši in izkušenejši tekmovalci so dokazali, da se še vedno z lahkoto kosajo z mlajšimi in da izkušnje pomenijo veliko.

 

Državni prvak je tako postal 30-letni član ŽTK Maribor Janoš ŽIBRAT, 15. igralec lestvice TS in 8. nosilec turnirja. Njegov finalni nasprotnik je bil 10 let mlajši Bor SCHWEIGER MUŽAR (Otočec), ki zadnje leto doma ni igral, saj se je tako kot še precej naših igralcev odločil za študij v ZDA, kjer je uspešen tako pri študiju kot v tenisu. Za nastop je zato prejel posebno povabilo in ga povsem opravičil. V  finalu smo tako spremljali boj izkušenj z mladostjo, Janoš ŽIBRAT pa je dokazal, da mu tudi pri tridesetih letih mladi še niso povsem konkurenčni. V finalu je slavil s 7-6(1) 6-3. Še nekaj starejših igralcev je navdušilo s svojo borbenostjo in nepopustljivostjo, tudi polfinalist, 31-letni Sašo BENDE, ki je polfinale izgubil prav z državnim prvakom.

 

Pri dekletih je bila slika žal povsem drugačna, saj na papirju najboljših na državnem prvenstvu ni bilo, nastopilo pa je vsega 17 igralk. Najvišje uvrščena igralka lestvice TS, ki je nastopila je bila Sara PALČIČ, ki trenutno zaseda 8. mesto, nastope pa je končala v polfinalu. Za naslov državne prvakinje sta se tako borili 19-letna Moni POTRČ (ŽtkMb), ki kljub temu da ne nastopa veliko z uvrstitvijo v finale ni imela težav in 16-letna Metka KOMAC (Koper), ki je niz oddala samo Neji SOTOŠEK v polfinalu. Tokrat je v finalu zmagala mladost nad izkušenostjo in Metka KOMAC se je po zmagi 7-5 6-0 veselila prvega članskega naslova državne prvakinje.

Člani in članice se v Ljubljani borijo za naslove državnih prvakov

27.06.2017   

 

Boh Grega DP Člansko 2017_525_bm

 

V Ljubljani na igriščih Max tenis cluba poteka državno člansko prvenstvo. V prvem krogu glavnega turnirja se je od nosilcev poslovil samo David Lucas AMBROŽIČ, katerega je s 6-3 4-6 6-1 izločil Mark MESARIČ.

 

Drugega dne smo spremljali zanimive in izenačene obračune fantov, igralci pa so na igrišču praviloma preživeli več kot dve uri in pol. Prvi je danes moral od tekmovanja odstopiti 1. nosilec turnirja Tilen ŽITNIK, ki je po izgubljenem prvem nizu z 0-6 predal srečanje Boru SCHWEIGERJU MUŽARJU, ki je tako postal prvi četrtfinalist. Žitnik se je dan prej poškodoval pri igranju nogometa. V četrtfinale je napredoval tudi član domačega kluba Miha OKORN, ki je s 7-6(4) 7-6(1) izločil Novomeščana Marka NOVAKA. Še enemu domačinu se je uspelo uvrstiti v četrtfinale, to je Gregi BOHU. Ta je potem, ko je v prvem nizu rešil dve set žogici in nato dobil podaljšano igro, drugi niz proti Marku ANDREJIČU GOLJARJU dobil bolj gladko, s 6-3. Tudi srečanje med Andrejem ŠUŠTERŠIČEM in Tomom AŠIČEM KOVAČEM je bilo izenačeno, na koncu se je veselil Litijan Ašič Kovač, ki je bil boljši s 6-4 7-5. Dokaj gladko se je v četrtfinale  uvrstil Matic PODLIPNIK, ki je Marka MESARIČA, ta je v prvem krogu presenetil 5. nosilca Davida Lucasa AMBROŽIČA, izločil s 6-3 6-2.

 

Je pa  danes izpadel še en nosilec. Sedmi nosilec Tino KOVAČIČ je pokleknil pred Žigo DROBNIČEM, ki je zmagal s 2-6 6-1 7-6(6). Tudi srečanje med klubskima soigralcema iz ŽTK Maribor Janošem ŽIBRATOM, sicer 8. nosilcem in Nejcem SITARJEM je bilo napeto. Nejc v prvem nizu nikakor ni našel igre in se je pogosto jezil sam nase, v drugem in tretjem pa nato zaigral bolj zbrano in odločneje, kar je na koncu prineslo odločitev v podaljšani igri tretjega niza. Tu je bil bolj zbran ponovno Janoš, ki je zmagal s 6-2 1-6 7-6(2).

 

Več kot štiri ure pa sta se borila najstarejša igralca letošnjega državnega prvenstva, ki sta po prvem krogu ostala v konkurenci, 2. nosilec, 31-letni Sašo BENDE in dve leti mlajši Grega TERAŽ, na lestvici TS šele na 94. mestu, v glavni turnir pa se je prebil iz kvalifikacij. V izjemno izenačenem srečanju, v katerem sta igralca ob zelo dolgih izmenjavah in relativno malo napakah, prikazala praktično ves teniški repertoar je bil boljši starejši BENDE, ki je zmagal s 7-5 5-7 6-3.

 

Pri dekletih so prve četrtfinalistke 2. nosilka Sara PALČIČ, ki je s 6-1 6-0 premagala Karolino SIROČIČ, Dea KEPIC je s 6-2 6-1 izločila 7. nosilko Žoel KASTELIC, 3. nosilki Moni POTRČ pa je pri zaostanku s 4-6 1-3 tekmo predala domačinka Marija VIČIČ. V četrtfinale se je brez boja uvrstila Maruša PLANK, saj se 1. nosilka Tina Kristina GODEC ni pojavila na igrišču, peta četrtfinalistka pa je Metka KOMAC, ki je s 6-3 6-3 premagala Mašo PERICA.         

   

Nejc Sitar osvojil OP Ljubljane

Ljubljana, 19.4.2017

 

Repina Gregor in Sitar Nejc_finaleOP člani_2017_52

 

V Ljubljani se je s finalnima obračunoma končalo OP za člane in članice. Pri članih, nastopilo jih je 31, je zmaga odšla v Maribor. V zanimivem  in izenačenem obračunu je 7. nosilec Nejc SITAR (ŽtkMb) s 7-5 6-4 premagal nerangiranega Gregorja REPINO (TK Maja). Sitar je v polfinalu s 6-4 6-4 izločil 2. nosilca Toma AŠIČA KOVAČA (AsLit), Repina je bil v  drugem polfinalu s 6-2 7-5 boljši od Gašperja OBLAKA (Ltc).

Maks Meh osvojil OP za člane v Ljubljani

Ljubljana 23.1.2017

 

Meh Maks manjše (5)

 

V Ljubljani se je končalo OP za člane. V izenačenem finalnem obračunu sta igrala 2. nosilec Tino KOVAČIČ (ŽtkMb) in  4. nosilec Maks MEH (ŠtkVe). V srečanju, ki je trajalo dve uri in dvajset minut je bil na koncu boljši Meh, ki je zmagal z rezultatom 3-6 6-3 6-3. Meh je v polfinalu v treh nizih izločil tudi 1. nosilca turnirja Jakoba Aljaža KAPLJO.         

 

Meh Maks manjše (3)

 

Kovačič Tino (3) 

 

Meh Maks manjše (2)  Meh Maks manjše (1)

 

Kovačič Tino (2)  Kovačič Tino (1)

 

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.