Kaja Juvan brez finala v Charlestonu, Polona Hercog z dvema zmagama v glavni turnir Madrida; poraz Andreje Klepač in Katarine Srebotnik na turnirju dvojic v Madridu

Kaja Juvan je na turnirju ITF z nagradnim skladom 100.000 $ v ameriškem Charlestonu nastope končala v polfinalu. Tekmo s 17-letno Whitney Osuigwe, pred dvema letoma prvo mladinko sveta, trenutno pa 139. igralko lestvice WTA je izgubila s 6-2 2-6 4-6. Osuigwe, zmagovalka turnirja v Charllotesvillu prejšnji teden, ostaja neporažena tudi na deveti tekmi zapored. Po pričakovanju smo spremljali izenačen obračun, ki ga je bolje začela Kaja in prvi niz zanesljivo dobila, potem, ko je nasprotnici dvakrat odvzela začetni udarec. Precej nervozna Američanka je naredila kar nekaj neprisiljenih napak, še nekaj pa jih je naredila po Kajinih odlično odigranih točkah. V drugem nizu se je slika obrnila. Kaja je nekoliko popustila, v igro so se prikradle neprisiljene napake, kar je Osuigwe znala kaznovati in niz dločiti v svojo korist. V tretjem nizu je bilo srečanje izenačeno do izida 3-3, ko je v sedmi igri Osuigwe Kaji odvzela začetni udarec. Kaja je tekmo že v naslednji igri vrnila na izhodišče in z re-brejkom izenačeila na 4-4, a je tudi v deveti igri svoj servis izgubila in ponovno zaostala s 4-5. Tokrat Američanka priložnosti ni izpustila iz rok, zanesljivo je dobila svoj začetni udarec in s tem niz in srečanje. Tekma je trajala uro in sedeminštirideset minut, Osuigwe pa se je Kaji delno oddolžila za poraza na Orange Bowlu in Mastersu ter izid v medsebojnih srečanjih znižala na 1-2.

V Madridu je v zadnjem krogu kvalifikacij nastop v glavnem turnirju lovila Polona Hercog. Na turnirju z bogatim nagradnim skladom 7.021.128 € je bila njena nasprotnica 31-letna Nemka Andrea Petković, 66. igralka lestvice WTA. Po izenačenih prvih nizih in izidu 1-1 je v tretjem nizu Nemka povsem popustila in Hercogova se je uvrstila v glavni turnir z zmago 4-6 7-6(4) 6-1. Nasprotnici je štirikrat odvzela servis, sama ga je ob zelo dobrem skupnem izkoristku (67 %) izgubila le trikrat. Na koncu je bila boljša za 15 točk (101-86). V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala z 8. nosilko, Američanko Sloane Stephens.

V konkurenci dvojic sta v glavnem turnirju v Madridu nastopili dve naši igralki. Katarina Srebotnik in Američanka Raquel Atawo sta v prvem krogu igrali z Rusinjo Veroniko Kudermetovo in Kazahstanko Galino Voskoboevo in izgubili z 2-6 4-6. Neuspešni sta bili tudi Andreja Klepač in njena srbska soigralka Aleksandra Krunić. V tesnem obračunu sta z 1-6 6-1 10-12 izgubili z Japonko Shuko Aoyama in Belorusinjo Lidziyo Marozava.