V Mariboru danes dva kroga turnirja Bergantov memorial v posamični konkurenci, zelo uspešna dekleta do 16 let

V Mariboru je danes končno posijalo sonce in organizatorjem omogočilo nadaljevanje turnirja TE 14 in 16 - Bergantovega memoriala. Igralci v obeh starostnih kategorijah nastopajo na Braniku, igralke na ŽTK-ju.

V tekmah drugega kroga turnirja do 16 let so bili naši fantje in dekleta zelo uspešni. V tretji krog so napredovali Jan Dimitrijevič, Sebastian Dominko, Maj Premzl, Aljaž Jeran in Bor Artnak.

V tretjem krogu turnirja sta bila nato uspešna Jan Dimitrijevič, ki je s 4-6 6-2 6-0 premagal Hrvata Roka Baškovića in Aljaž Jeran, ki je s 6-1 6-2 izločil Avstrijca Jana Kobierskega. Bor Artnak je s 3-6 6-4 6-7(1) izgubil s Švicarjem Tillom Brunnerjem, Maja Premzla je s 6-4 6-7(7) 6-1 izločil Hrvat Dino Prizmić, Sebastiana Dominka pa s 6-3 6-4 Belgijec Idriss Hadouch.

Pri dekletih so se v tretji krog uvrstile Nina Pliberšek, Taja Lončarič, Nika Strašek, Petja Drame, Annika Planinšek in Hana Bečirovič Novak.

Četrtfinale so si priigrale Taja Lončarič, ki je s 6-4 6-3 premagala Rusinjo Aliso Nedeikino, Petja Drame je s 6-0 6-2 izločila Hrvatico Majo Stanič, Annika Planinšek s 6-3 6-1 Hrvatico Lano Čačulović in Hana Bečirovič Novak, ki je s 6-1 6-2 premagala Avstrijko Lolo Tavcar. Tekmo tretjega kroga mora odigrati še Nika Strašek.

Slabše je šlo dečkom do 14 let, kjer je napredoval samo Matic Križnik, na nastop pa še čaka Žiga Švec. Pri deklicah do 14 let ostajata v konkurenci Maša Viriant in Ana Lanišek. Obe sta napredovali v četrtfinale. Tekmo tretjega kroga je izgubila Eva Muller Uhan, Ula Jamar pa je srečanje v drugem nizu predala.