Bergantov memorial 2019 - Matic Križnik in Petja Drame zmagovalca v kategorijah do 14 in do 16 let

V Mariboru se je s slovenskim slavjem v dveh kategorijah končal Bergantov memorial, turnir TE v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let.

Še drugi teden zapored je na mednarodnem turnirju TE med dečki do 14 let slavil Ljubljančan Matic Križnik. Izjemno formo v zadnjih štirinajstih dneh je potrdil tudi v finalnem obračunu v katerem je s 6-3 6-4 ugnal Avstrijca Sebastiana Sorgerja. Matic je nanizal deset zaporednih zmag in osvojil drugi zaporedni naslov na turnirjih TE do 14 let v posamični konkurenci.

Za še eno slovensko slavje je v kategoriji deklet do 16 let poskrbela Petja Drame. Mariborčanka je v letošnji izvrstni sezoni po treh polfinalih turnirjev do 16 let prvič stopila na zmagovalno stopničko in zabeležila devetnajsto zmago na letošnjih štirindvajsetih tekmah.

Čestitamo !