prijava_e
Lige : 2017 : Play off 2017

Play off ligaških tekmovanj 2017

 

 

V Mariboru se je v današnjem bogatem teniškem dnevu končal še zadnji obračun v Play offu Energetika Maribor.

Zadnji so nastopili člani ŽTK Maribor in TD Slovan Ljubljana v finalu play offa 1. članske moške teniške lige in poskrbeli za še en izjemen obračun, negotov vse do konca.

 

ŽTK je po tekmah posameznikov povedel s 3-2, potem ko so točke za Mariborčane osvojili Sašo BENDE, Aljaž RADINSKI in Mitja ZAJŠEK,  priključek pa sta Ljubljančanom zagotovila Janez SEMRAJC in Tilen ŽITNIK. Anže ARH in Janez SEMRAJC z zmago v prvem srečanju dvojic izid izenačila na 3-3, o naslovu državnega prvaka pa so odločali Domen GOSTINČAR in Aljaž RADINSKI za Mariborčane ter Tilen ŽITNIK in David GORŠIČ za Ljubljančane. In poskrbekli so za eno najbolj negotovih končnic na letošnjih play offih. Na koncu sta se veselila člana domačega ŽTK-ja Gostinčar in Radinski, ki sta odločilno srečanje dobila z rezultatom 6-7 6-2 10-8.

 

Končana sta obračuna za naslov državnega prvaka v ligi do 14 let za dečke in deklice

Pri dečkih je naslov ostal v Mariboru, veselijo pa se ga člani ekipe ŽTK. V finalu so s 5-1 premagli ekipo LTC Ljubljana. V tekmah posameznikov so točke za Mariborčane osvojili Gal EMERŠIČ POTOČNIK, Sebastian DOMINKO in Jaka PROTIČ ŽAKELJ, za ekipo LTC je točko priigral Nejc ŽUNIČ.

Pri deklicah sta se v finalu merili ekipi TK Terme Ptuj in ŽTK Maribor. Naslov državnih prvakinj so osvojile Ptujčanke. Po tekmah posameznic so vodile z 2-1, točki za vodstvo sta osvojili Taja LONČARIČ in Nina PLIBERŠEK, za ŽTK je bila uspešna Hana NOVAK BEČIROVIČ. O zmagovalkah je odločala tekma dvojic, ki sta jo zanesljivo dobili Taja LONČARIČ in Nina PLIBERŠEK.

Ligo do 12 let v kateri nastopajo kombinirane ekipe dečkov in deklic je prepričljivo dobila ekipa TK Center Court, ki ima tudi sicer vse vodilne igralce na lestvici TS v starostni kategoriji do 12 let. V finalu je premagala ekipo TC Ljubljana s 5-0. Za TK CC so bili uspešni Matic KRIŽNIK, Tim KUŠTER, Marko POŽONEC, Ela Nala MILIĆ in Leontina STOJANOVIĆ.


Izjemno izenačeni sta bili finali v 1. ženski in 2. moški teniški ligi, ki sta bili na sporedu prvi.

V finalu play offa 1. ženske teniške lige sta se merili ekipi TK Triglav Kranj in TK Terme Ptuj. Po tekmah posameznic je bil izid 2-1 v korist Kranjčank, ki bi morale
za zmago v srečanju v odločilni tekmi dvojic osvojiti niz, kar pa jim ni uspelo. Za Ptuj je prvo točko osvojila Tamara ZIDANŠEK, za Triglav sta bili uspešni Barbara MULEJ in Yelyzaveta SKOROKHODOVA. V odločilni tekmi dvojic sta za Ptuj nastopili Tamara ZIDANŠEK in Pia LOVRIČ, za Triglav pa Kristina NOVAK in Tjaša KLEVIŠAR. Ptujčanki sta bili boljši s 6-4 6-2 in naslov je odšel v Ptuj.

2. moški članski teniški ligi sta se za naslov potegovali ekipi TK Nova Gorica in TK Kamnik. Tu je bil po tekmah posameznikov izid izenačen na 2-2. Za Kamnik sta točki osvojila Domen KORELC in Boštjan REPANŠEK, za Novo Gorico sta bila uspešna Bor ZORZUT in Matic BEVČAR. O naslovu pravaka je odločila tekma dvojic v kateri sta za Novo Gorico nastopila Bor ZORZUT in Matic BEVČAR, za Kamnik pa Urban ČEVKA in Domen KORELC. Kamničana sta zmagala s 6-4 6-4 in tako svoji ekipi priigrala naslov prvakov v 2. moški teniški ligi.

 

 

 

 

 

Maribor, 16.9.2017

 

Na play offu ligaških tekmovanj Tenis Slovenije V Mariboru in Kranju  so znani finalisti.

V 1. moški članski ligi je prvi finalist ekipa ŽTK Maribor, ki je s 4-1 premagala ekipo TK Konjice. Za Mariborčane so bili uspešni Janoš ŽIBRAT, Aljaž RADINSKI, Mitja ZAJŠEK in Anže KAPUN, za Konjičane je točko priigral Matjaž JURMAN.

Zelo napeto je bilo na drugem srečanju play offa 1. moške lige med ekipama TD Slovan Ljubljana in TK Krško. Po igrah posameznikov so Ljubljančani vodili s 3-2, tako da sta odločali tekmi dvojic. Odločilno točko za zmago s 4-3 sta osvojila Janez SEMRAJC in Tilen ŽITNIK. Sicer pa so točke za Slovan osvojili Tilen ŽITNIK, Janez SEMRAJC in Anže ARH, za Krško sta bila uspešna Matic SOTLER in Žiga DERŽIČ ter dvojica Bruno NIKOLIČ in Nikola MALJKOVIČ.

V play offu 1.ženske članske lige je ekipa TK Triglav Kranj s 3-0 premagala ekipo TC Ljubljana in se kot prva uvrstila v finale, njen nasprotnik pa bo ekipa TK Terme Ptuj, ki je s 3-1 premagala ekipo ŽTK Maribor. Za Ptujčanke sta točki osvojili Tamara ZIDANŠEK in Pia LOVRIČ ter dvojica Zidanšek/Lovrič. Za Žtk Maribor je bila uspešna Eva ZAGORAC. 
 
V play offu 2. moške lige sta finalista ekipi TK Nova Gorica in TK Kamnik. Novogoričani so s 3-1 premagali Branik Maribor, Kamničani so bili s 3-1 boljši od ekipe TK Hoče.

V play offu lige do 14 let je pri dečkih v prvem srečanju ekipa ŽTK Maribor premagala ekipo TK Radomlje s 4-0, v drugem polfinalu je bila ekipa ljubljanskega LTC boljša od ekipe TK Spin Medvode . V finalu bomo spremljali srečanje ekip TK Radomlje in LTC Ljubljana.

Pri deklicah do 14 let je v prvi tekmi ekipa TK Terme Ptuj s 3-1 premagala ekipo TK Radomlje, v drugem polfinalu je bila ekipa ŽTK Maribor s 3-0 boljša od ekipe TK Nova Gorica. Finalni par je TK Terme Ptuj - ŽTK Maribor.

V Kranju je v ligi do 12 let ekipa TK Center Court v prvem polfinal s 7-0 premagala 2. ekipo TK Triglav Kranj. V drugi tekmi sta se pomerili ekipi TK Triglav Kranj 1 in TC Ljubljana. Po tekmah dečkov so Kranjčani vodili s 3-0, kar pa ni zadostovalo za zmago. Naslednja štiri srečanja so dobili Ljubljančani in v finale se je z zmago 4-3 uvrstila ekipa TC Ljubljana.

 

 

 

Maribor 15.9.2017

 

Zaradi težav z vremenom, ki vpliva na izvedbo tekem play offa smo morali nekatere tekme prestaviti, veterani pa bodo play off opdigrali 23.9.2017.

 

Nov razpored tekem za soboto 16.9.2017 si lahko ogledate v datoteki v desnem meniju.

 

 

 

 

 

Play Off_TS_slider

 

Znani so udeleženci, organizator in razpored tekem letošnjih zaključnih turnirjev ligaških tekmovanj.  Organizator je TK Branik Maribor, ki bo v sodelovanju s Tenis Slovenija najboljše ekipe v letošnjih ligaških tekmovanjih gostil 16. in 17.  septembra, tekmovanje pa se bo odvijalo pod nazivom »Energetika Maribor - Play off ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije«.

Polfinalni obračuni se bodo 16.9.2017 odvijali tudi na igriščih ŽTK Maribor, vsi finalni obračuni pa bodo 17.9. na igriščih TK Branik.
 
Zagotovljen je tudi denarni sklad v višini 3000 €, od česar bo zmagovalna ekipa 1. moške teniške lige prejela 1000 €, drugouvrščena ekipa pa 500 €. Zmagovalke 1. ženske teniške lige bodo prejele 500 €, drugouvrščena ekipa pa 250 €.

 

Uradna žoga s katero bodo ekipe igrale na play offu je Babolat Team.


Za zmagovalce lige do 12 let ter obeh lig do 14 let bosta Energetika Maribor in Tenis Slovenija organizirala izlet v Pustolovski park Postojna, ki bo izveden po odigranih mastersih v oktobru.

Po doslej končanih ligaških obračunih so se v play off v ligi do 12 let uvrstile ekipe TK Triglav Kranj 1, TK Triglav Kranj 2, TK Center Court in TC Ljubljana.

V ligi do 14 let so pri dečkih udeleženci play offa ekipe ŽTK Maribor, TK Spin Medvode, ŠD Ltc in TK Radomlje, pri deklicah so se v play off uvrstile ekipe ŽTK Maribor, TK Terme Ptuj, TK Nova Gorica in TK Radomlje.

V 2. moški teniški članski ligi so udeleženci play offa ekipe TK Hoče, TK Branik Maribor, TK Nova Gorica in TK Kamnik.
 
V 1. moški članski teniški ligi so klubi odigrali tekme tretjega kroga, zanesljivi udeleženci play offa pa so TD Slovan Ljubljana, ŽTK Maribor, TK Krško in TK Konjice. Preloženo srečanje med TD Slovan in TK Spin Medvode je bilo na sporedu v četrtek, 9.7.2017, srečlanje pa je dobila ekipa TD Slovan. 
 
V veteranski ligi so se v play off uvrstile ekipe TK Branik Maribor, ŠTK Velenje, TK Krško in TK Triglav Kranj.

Prva ženska članska liga bo odigrana od 15. do 17.septembra, zaključni obračuni bodo na prizorišču play offa v Mariboru.

Finale play offa lige do 12 let bo, zaradi udeležbe igralcev in igralk na turnirju TE v Kopru, na sporedu v ponedeljek. 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.