prijava_e
Lige : 2017 : liga do 18 let

Ligaško tekmovanje do 18 let

 

Ekipa TK Triglav Kranj zmagovalka lige do 18 let

09.04.2017   

 

TK Triglav Kranj - DP do 18 let 2017_525

 

S ponovitvijo lanskoletnega finala med ekipama TK Triglav Kranj in ŽTK Maribor ter novega naslova Kranjčanov se je končalo letošnje ligaško tekmovanja do 18 let.

 

Ekipa TK Triglav Kranj je naslov osvojila z zmago 4-3 v postavi Jan VEHOVEC, Luka MIKLAVČIČ, Matic ZAPLOTNIK, Kristina NOVAK, Tjaša KLEVIŠAR, Ajda BUKOVEC, Stefan KRAJINOVIČ in Tara Katarina MILIĆ.


Finalno srečanje je bilo odločeno že po igri posameznikov saj so zmagovalci povedli z neulovljivih 4-1. Točke za domačo ekipo so osvojili Vehovec, Miklavčič, Novak in Klevišar, za nasprotnike je bil uspešen Nick CMAGER. Mariborski dvojici sta nato poraz le omilili.

 

Za Mariborčane so nastopili Miha VELIČKI, Miha PERUŠ, Nick CMAGER, Urška VELEC, Noka JURIČ in Lara PROSENJAK. Čestitke zmagovalcem za drugi zaporedni naslov.

 

Finale Lige do 18 let 2017 Triglav in ŽTK_jb_525 

 

 

 

TK Triglav Kranj in ŽTK Maribor finalista lige do 18 let

Ljubljana, 8.4.2017

 

V Mariboru in Kranju sta bila na sporedu polfinalna obračuna lige do 18 let v kateri nastopajo mešane ekipe fantov in deklet.

V Kranju je domača ekipa s 5-2 premagala goste iz Kopra. Za domačine so bili uspešni Jan VEHOVEC, Matic ZAPLOTNIK, Yelyzaveta SKOROKHODOVA, Jon Lan ŠUNTAR ter dvojica Jan VEHOVEC in Kristina NOVAK.
 
Tekma je bila že pred koncem vseh odigranih srečanj odločena tudi v Mariboru. ŽTK je po tekmah posameznikov proti ekipi TK Šentjur  povedel z neulovljivih 4-1, točke za domačine pa so osvojili Miha PERUŠ, Nick CMAGER, Matic PODLIPNIK in Urška VELEC. Po odigranih tekmah dvojic se je končni rezultat glasil 6-1.

 

 

Znani polfinalisti lige do 18 let

Ljubljana, 7.4.2017 

 

Danes so bila odigrana tri četrtfinalna srečanja v ligi do 18 let, TK Triglav se je v polfinale po predaji Branika uvrstil brez boja.

 

Brez težav je v polfinale napredoval tudi TK Avtoplus Koper, ki je na domačem terenu s 6-1 ugnal ekipo TK Šport plus.

 

Tk Avtoplus Koper_TK Sport plus_2017_525 

TK Koper in TK Šport plus

 

Bolj napeto je bilo v preostalih dveh srečanjih, ki sta se končali z rezultatom 4-3. V Ljubljani je ŽTK Maribor premagal TC Ljubljana, tekmo pa sta z zmago v prvem srečanju dvojic odločila Nick CMAGER in Urška VELEC, ki sta 6-1 6-2 premagala Katjo ŠKETA in Rubena GOSPODJINAČKEGA. Zmaga je Mariborčanom prinesla neulovljivo

vodstvo s 4-2.

 

ŽTK Maribor_2017

Žtk Maribor

 

V Radovljici je bilo srečanje odločeno že po igri posameznikov, ko je gostujoča ekipa povedla s 4-1. Za ekipo TK Šentjur so štiri točke priigrali Klemen TAŠNER, Tilen KOVAČ, Žiga KOVAČIČ in Leeloo OBRUL. V tekmah dvojic so domačini poraz le omilili.

 

Polfinalna para, tekme bodo na sporedu v soboto z začetkom ob 10. uri, sta ŽTK Maribor in TK Šentjur ter TK Triglav Kranj in TK Avtoplus Koper.         

   

 

 

Odigran prvi krog lige do 18 let

Ljubljana, 6.4.2017

 

TK Šplus in TK Medvode_liga 18_2017

Foto: Šport plus

 

Z uvodnima tekmama v ligi do 18 let med TK Šport plus in TK Medvode ter TK Max Ljubljana in TK Radovljica se je začela letošnja ligaška sezona.

 

Liga do 18 let se igra po turnirskem sistemu in se bo s finalnim obračunom končala v nedeljo.

 

Danes sta bili odigrani dve tekmi. Ekipa TK Radovljica, je s 5-2 premagala ekipo TK Max iz Ljubljane. Za Radovljičane so bili uspešni Žan CENČEK, Tina CVETKOVIČ, Tina TAVČAR ter dvojici CVETKOVIČ/VREČKO in TAVČAR/GARTNER. TK Radovljica se bo v četrtfinalu v petek v Radovljici pomerila z ekipo TK Šentjur.

 

V drugem, zelo izenačenem srečanju med ekipama TK Šport plus in TK Medvode smo zmagovalca dobili v zadnji, sedmi igri. Po tekmah posameznikov so Medvodčani še vodili s 3-2 in bili na pragu zmage, a sta v šesti tekmi Gal BELIČ in Karolina SIROČIČ izid izenačila na 3-3. V zadnjem odločilnem srečanju pa sta Tilen POTOČNIK in Patricija FABČIČ FLIS s 3-6 7-6 in 10-2  premagala Jošta PLESTENJAKA in Meto MARENK in tako prinesla odlčilno točko zmagovalcem, ekipi Šport plusa. V četrtfinalu se bo Šport plus doma pomeril z ekipo TK Koper.

 

 

 

V polfinale se je že uvrstila ekipa TK Triglav iz Kranja saj je TK Branik odpovedal srečanje zaradi obolelosti igralke, za mesto zadnjega polfinalista pa se bosta pomerili ekipi TC Ljubljana in ŽTK Maribor.

 

V soboto bosta na sporedu obe polfinalni tekmi, v nedeljo pa finalni obračun.

 

 

   
 

close

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.