Tenis-Slovenija

1 ženska liga 2012

ŽTK Maribor najboljša ekipa prve ženske članske lige2012

ŽTK MB 2012_525

Ekipa ŽTK Maribor v postavi VOLLMEIER Patricia, Tjaša ŠRIMPF, Eva ZAGORAC in Maša GRGAN, je osvojila naslov najboljše ženslke članske ekipe v Sloveniji za leto 2012. V finalu play offa so bile boljše od ekipe LTC Ljubljana z rezultatom 3 - 1. Za LTC Ljubljana so nastopile Nina NAGODE, Polona REBERŠAK in Lucie CHRASTECKA. Sicer pa je Patricia VOLLMEIER premagala Nino NAGODE z rezultatom 63 75, Polona REBERŠAK je izid izenačila po zmagi nad Tjašo ŠRIMPF z rezultatom 61 62, ponovno vodstvo pa je ekipi ŽTK priigrala Eva ZAGORAC po zmagi nad Lucie CHRASTECKO z rezultatom 61 60. Odločilno točko za končno zmago s 3-1 sta priigrali Maša GRGAN in Patricia VOLLMEIER, ki sta premagali dvojico Nina NAGODE in Polona REBERŠAK z rezultatom 64 36 10-6. Foto: ŽTK MB

play_off_2012_525

Finalista sta ŽTK Maribor in LTC Ljubljana

Odigrana so vsa srečanja v združeni ženski 1. članski  ligi. V  play off sta se iz skupine A uvrstili ekipi LTC Ljubljana in TK Triglav Kranj ter iz skupine B ekipi ŽTK Maribor in TK Terme Ptuj.

V prvem polfinalnem srečanju med ŽTK Maribor in TK Triglav Kranj je slavila ekipa ŽTK Maribor. Rezultat srečanja po štirih odigranih tekmah je bil neodločen 2-2, o zmagovalcu pa je odločil boljši seštevek iger.

V drugem polfinalnem srečanju je ekipa LTC Ljubljana s 3 - 1 premagala ekipo TK Terme Ptuj.

Finale play offa bo v sredo 27.6.2012 ob 15.00 uri, gostitelj pa bo ŽTK Maribor.

Dokumenti - 1. ž. čl.
Prva ženska liga 2012 - končni rezultati