Tenis-Slovenija

Pia Lovrič zimska članska državna prvakinja 2017

Rogaška Slatina, 15.12.2017

Lovrič Pia zimska državna prvakinja 2017_525

Pri dekletih je bila na letošnjem zimskem državnem prvenstvu konkurenca skromnejša kot pri fantih saj ni nastopila vrsta odličnih  igralk, ki so v tem trenutku na turnirjih v tujini ali se pripravljajo na novo sezono.

Ponujeno priložnost je izkoristila odlična mladinka, komaj 15-letna Pia LOVRIČ (Domžale), ki je odigrala šele svoj drugi turnir v članski konkurenci in takoj stopila na zmagovalno stopničko, in ne samo to, osvojila je naslov državne prvakinje. V finalu je s 6-4 6-4 premagala dve leti starejšo levičarko iz Radovljice Tino CVETKOVIČ, ki tako kot Lovričeva na prvenstvu ni bila med nosilkami. Igralki sta se doslej v različnih starostnih kategorijah pomerili šestkrat in prav vseh šest obračunov je dobila Cvetkovičeva, v najpomembnejšem sedmem pa je bila prvič boljša Lovričeva. Ta je naslov osvojila več kot zasluženo saj je nasprotnicam do finala skupaj oddala le devet iger.

V konkurenci dvojic sta zanesljivo slavili Tina CVETKOVIČ in Lian BENEDEJČIČ. V finalu sta s 6-0 6-0 premagali Noko JURIČ in Kim ŽIŽEK.

Tina Kristina Godec zmagovalka OP za članice v Ljubljani

Ljubljana, 21.11.2017

Prvi naslov zmagovalke OP v novi teniški sezoni je osvojila Tina Kristina GODEC (AsLit), ki je v finalu s 6-1 6-0 premagala Izabelo LUŽNIK (Jaki).

Godčeva je bila v polfinalu s 6-0 6-0 boljša od Nadje DOLNIČAR (MaxLj), Lužnikova pa je s 6-2 6-3 premagala  Lino BOŽIČNIK (Maja).