Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
Prazna-pasica
prijava_e
Novice

Novice

Rekreativno-veteranski turnir ekipnih dvojic Tivoli 2017

ts, 22.06.2017

Vabimo vas na Rekreativno-veteranski turnir ekipnih dvojic, ki bo potekal v soboto, 24. junija 2017 ob 11. uri, v Tenis centru Tivoli, Ljubljana. Program turnirja:

* Pričetek dogodka ob 10. uri (burek in welcome drink)

* Pričetek tekmovanja ob 11. uri

* Format: ekipne dvojice (upošteva se handicap)

* Round robin sistem (4 ekipe v skupini, polfinale, finale)

* Prijavnina: 15 € na osebo (welcome drink, malica – burek, topli obrok, darilna vrečka, pokali in nagrade, živa glasba, prevoz domov s Kia Sportage – do 15km)

* Prijave sprejemamo na: gasper.bolhar@tenis-slovenija.si

Ob prijavi navedite - kategorija, ime ekipe, ime in priimek dvojice, e-pošta.

Prijavite se lahko tudi brez ekipe (jo bomo našli)

Poleg rekreativno-veteranskega turnirja bo v soboto potekalo še Novinarsko državno prvenstvo, ob 13. uri pa boste lahko prisluhnili 1. novinarski konferenci ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2017.

Vse informacije najdete TUKAJ , v primeru dodatnih vprašanj ostajamo na voljo.

Lepo vabljeni, da sončno soboto preživite v teniški družbi. TUKAJ.

Naši igralci in igralke na turnirju TE 16 na Ptuju še naprej dobro nastopajo

bm, 21.06.2017

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let, ki ga gosti TK Terme Ptuj naši igralci in igralke še naprej uspešno nastopajo. Dekleta so sicer danes odigrala vse tekme drugega kroga, fantje pa nekaj več kot polovico.

Pri dekletih so se v tretji krog uvrstile Marija VIČIČ, ki se uspešno vrača na teniško sceno potem, ko v zadnjih dveh letih ni prav veliko nastopala, s 6-2 6-0 je premagala Ukrajinko Violeto NYKOLAYEVO, Ana Zala VOLK, ki je s 6-1 1-6 6-0 izločila 12. nosilko, Srbkinjo Milico DURIĆ, šesta nosilka in domači up za najvišja mesta Nika STRAŠEK je s 4-6 6-1 6-4 premagala Avstrijko Laro NEDELJKOVIC, še ena igralka domačega kluba Tara GORINŠEK je bila s 6-3 5-7 6-2 boljša od 10. nosilke Petre DERANJA iz Hrvaške, peta nosilka Alea BUBEK je s 6-2 6-2 izločila Čehinjo Lucie PETRUZELOVO, Velenjčanka Lana STEFANOVIĆ pa je kot šesta Slovenka, ki je napredovala v tretji krog s 6-7(6) 6-4 6-4 premagala 9. nosilko, Srbkinjo Ivo DIVAC.

V tretjem krogu bomo videli dva slovenska obračuna in sicer prvega med Aleo BUBEK in Taro GORINŠEK ter drugega med Niko STRAŠEK in Ano Zalo VOLK.

Pri fantih so se v tretji krog uvrstili 1. nosilec in favorit za zmago na turnirju, domačin Filip Jeff PLANINŠEK, ki je s 6-1 6-1 izločil Hrvata Marina JAKIĆA, Matic DIMIC, ki je očitno dobro okreval po poškodbi in je ponovno v dobri formi kar je dokazal z zmago 6-0 6-4 proti Švicarju Christianu KHUNEJU, 13. nosilec Gašper OBLAK je s 6-1 6-2 izločil Grka Georga DOXIADISA, 12. nosilec Nik JURJEVČIČ je bil s 6-2 6-2 boljši od Avstrijca paula SCHMOELZERJA, Tim TEKAVEC je s 6-0 6-0 deklasiral 11. nosilca Avstrijca Nikija STOIBERJA, 4. nosilec Mark ANDREJIČ GOLJAR je s 6-0 6-1 domov poslal Madžara Dominika VALENTINA, 5. nosilec, še en domač favorit za zmago Blaž VIDOVIČ pa je s 6-1 6-2 premagal premagal Rusa Igorja DANICHA. V četrtek bo v zaostali tekmi drugega kroga nastopil še Marko KOVAČEVIČ. TUKAJ.

Nastja Kolar in Nina Potočnik četrtfinalistki v Izmirju in Sassuolu

bm, 21.06.2017

Z uspešnimi nastopi sta tudi danes nadaljevali Nastja KOLAR, ki je na turnirju v Izmirju (60.000 $) in Nina POTOČNIK, ki igra v Sassuolu (15.000 $).

Ali so zadnji dobri rezultati napoved povratka 22-letne Celjanke Nastje KOLAR med najboljše slovenske igralke na lestvici WTA bo pokazal čas, vsekakor pa njeni nastopi v Mariboru in zdaj v Izmirju kažejo, da bi temu lahko bilo tako. V Izmirju je na močnem turnirju zmagala še drugič in se uvrstila v četrtfinale. S 6-0 4-6 6-4 je premagala, na lestvici WTA 300 mest višje uvrščeno 19-letno Španko Paulo BADOSA GIBERT. Nasprotnici je v štirih poskusih štirikrat odvzela servis, Španki je to v semih poskusih uspelo le enkrat. Težka naloga pa bo pred Nastjo v četrtfinalu, ko se bo pomerila s 1. nosilko, Bolgarko Viktoryo TOMOVO (WTA 142).

Tudi Nina POTOČNIK niza zmago za zmago, zadnja dva poraza je doživela v finalih turnirjev, tokrat je bila s 6-3 6-0 boljša od Nemke Nore NIEDMERS. V četrtfinalu se bo zdaj tudi ona pomerila s 1. nosilko, 21-letno Italijanko Deborah CHIESA, ki pa je na lestvci uvrščena precej nižje kot Tomova, na 447. mesto. TUKAJ.

Odličen začetek naših članov in članic na mednarodnih turnirjih tega tedna

bm, 20.06.2017

Naši člani in članice so odlično začeli nastope na mednarodnih teniških turnirjih tega tedna, saj so v uvodnih nastopih vsi po vrsti vknjižili zmage.

Na ATP Challengerju z nagradnim skladom 43.000 € v Bloisu je Blaž ROLA v uvodnem nastopu v uri in dvajsetih minutah strl odpor sedmega nosilca, 26-letnega Čeha Jana SATRALA. Blaž je bil boljši s 6-4 6-1, v srečanju pa ni izgubil nobenega začetnega udarca.

Blaž KAVČIČ je tekmo na ATP Challengerju v Fergani (75.000 $), kjer je 1. nosilec začel zadržano. Po izgubljenem prvem nizu s 6-7(4) pa njegov nasprotnik Japonec Yuya KIBI ni imel nobenih možnosti več. Blaž je naslednja dva niza dobil brez izgubljene igre s 6-0 6-0 in napredoval v drugi krog. To je bilo njegovo letošnje šestnajsto srečanje, ki se je končalo v treh nizih, Blaž pa je kot zmagovalec iz igrišča odšel kar trinajstkrat.

Na Futuresu v Kaltenkirchnu (15.000 $) je Tom KOČEVAR DEŠMAN s 6-3 6-2 premagal nemškega povabljenca Niklasa GUTTAUA.

Dobro sta začeli tudi polfinalistka in finalistka turnirja v Mariboru Nastja KOLAR in Nina POTOČNIK. Prva nastopa na močnem ITF turnirju (60.000 $) v Izmirju. V uvodnem nastopu je s 6-3 6-1 premagala turško kvalifikantko Ipek OZ. Potočnikova je na 15.000 $ vrednem turnirju v Sassuolu v Italiji. V prvem krogu je s 6-3 6-2 odpravila domačinko Martino SPIGARELLI.

Še dve slovenski zmagi smo doživeli danes. Dalila JAKUPOVIĆ je na ITF turnirju v Lenzerheideju (25.000 $), kjer je 1. nosilka, v prvem krogu s 6-3 6-4 izločila Brazilko Gabrielo CE, Nik RAZBORŠEK pa je v Kaltenkirchnu s 6-2 6-2 premagal Nemca Bastiana WAGNERJA.

Slabše so začele nastope ta teden mladinke. Na ITF turnirju 4. ranga v Tuniziji sta v kvalifikacijah izgubili Maruša PLANK in Anja TRBEŽNIK, v prvem krogu glavnega turnirja pa tudi Ema HORVAT. Živa FALKNER pa je bila poražena v kvalifikacijah ITF turnirja 1. ranga v Berlinu. Da pa vse le ni bilo tako črno je v Berlinu poskrbela Kristina NOVAK, ki je v prvem krogu s 6-4 6-3 izločila Američanko Katyo TOWNSEND. Žal sta nastop v Berlinu že v prvem krogu končali tudi Nika RADIŠIČ, katero je s 6-3 6-0 izločila Luksemburžanka Eleonora MOLINARO in Veronika ERJAVEC, ki nikakor ne more iz začaranega kroga porazov v prvem krogu, katero je s 6-1 6-1 premagala 10. nosilka, Ukrajinka Anna LAGUZA. TUKAJ.

Drugi dan za naše mlade upe v Trstu manj uspešen

bm, 20.06.2017

V Trstu poteka turnir Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let. Slovenijo zastopajo Matic KRIŽNIK, Jani RETELJ, Eva MULLER UHAN in Ana LANIŠEK, spremlja jih Daniel Šantl.

Prva sta s polovičnim uspehom nastopila dečka. Križnik je s 6-1 6-1 premagal italijanskega kvalifikanta Marca ROMANA, Retelj je s 4-6 7-5 3-6 izgubil z Italijanom Rubnom BALLERINIJEM. Skupaj sta nato zmagala tudi v prvem krogu konkurence dvojic.

Eva MULLER UHAN in Ana LANIŠEK sta nastopili danes in obe morali premoč priznati nasprotnicama. Evo je s 6-3 4-6 7-6(6) za las ugnala Avstrijka Liel Marlies ROTHENSTEINER, od Ane je bila s 6-3 6-4 boljša Slovakinja Irina BALUS.

Danes se ni izšlo niti dvojicam. Tako Matic in Jani kot Eva in Ana so namreč tekmi dvojic izgubili.

V igri tako ostaja samo Križnik, ki se bo v drugem krogu pomeril z domačinom Federicom GARBEROM. Ta je, tako kot naš adut, v prvem krogu nasprotniku prepustil vsega dve igri. TUKAJ.

Na Ptuju odigrane vse tekme prvega kroga turnirja TE v starostni kategoriji do 16 let

bm, 20.06.2017

Na Ptuju se je začel naslednji iz serije turnirjev Tennis Europe, ki letos potekajo v Sloveniji. Tamkajšnji klub gosti fante in dekleta v starostni kategoriji do 16 let.

Pri fantih v glavnem turnirju nastopa 25 igralcev, mesto prvega nosilca pa pripada domačinu Filipu Jeffu PLANINŠKU.

Med dekleti je v žrebni listi 18 Slovenk, najvišje pa kotira Alea BUBEK, ki je peta nosilka turnirja.

Prvega dne turnirja je bilo odigranih več kot polovico srečanj v obeh konkurencah. Med fanti je bil uspešen Marko KOVAČEVIČ.

Med dekleti so napredovale Manca LAMPRET, Nina PLIBERŠEK, Ana Zala VOLK in Alja BELINGER. V preostalih tekmah prvega kroga so v torek od Slovencev zmagali Filip Jeff PLANINŠEK, Matic DIMIC, za katerega je to prvi turnir po daljšem času, ko je moral pavzirati zaradi poškodbe, Gašper OBLAK, Nik JURJEVČIČ, Tim TEKAVEC, Mark ANDREJIČ GOLJAR in Blaž VIDOVIČ, med dekleti pa so se v drugi krog uvrstile še Marija VIČIČ, Tara GORINŠEK, Taja LONČARIČ, Lana STEFANOVIČ in Mia KUKOVIČ, kot nosilki pa sta bili v prvem krogu prosti Nika STRAŠEK in Alea BUBEK. TUKAJ.

V Kopru končan mednarodni veteranski ITF turnir, avgusta turnir v Ljubljani

bm, 19.06.2017

V Kopru se je končal tretji iz serije mednarodnih veteranskih ITF turnirjev. Tudi tokrat med zmagovalci najdemo domače igralce in igralke. Najboljši v posameznih starostnih kategorijah so bili Iztok ARTIČ - M35, Ivo BELIŠ - M55, Anton PREŠEREN - M65, Štefan SEME - M70, Marjana WOLF - Ž55, Maša KOGLOT - Ž40.

Naslednji ITF turnir bo sredi avgusta v Ljubljani, na keterem se obeta dobra udeležba igralcev in igralk iz Slovenije in tujine, turnir pa bo imel tudi bogat spremljajoč program. Prijave so mogoče do 1. avgusta tudi preko spletne strani TUKAJ.

Kaja Juvan zmagovalka ITF turnirja Infond Open 2017

bm, 18.06.2017

Kaja JUVAN je velika zmagovalka ženskega teniškega turnirja Infond Open 2017, ki ga je še enkrat več odlično organiziral ŽTK Maribor. Zagotovo niti največji optimisti pred začetkom turnirja niso upali napovedati, da bomo v zaključnih obračunih spremljali kar štiri Slovenke, a se je prav to zgodilo.

V današnjem finalu je pred polnimi tribunami po uri in sedemnajstih minutah igre Kaja s 6-4 6-2 premagala Nino POTOČNIK in znova pokazala razkošen talent, ki jo lahko v naslednjih letih izstreli med najboljše svetovne teniške igralke. Juvanova je bila na koncu v osvojenih točkah boljša z 71-56.

Kaja je peta Slovenka, ki je slavila na mariborskem turnirju.

Turnir sta med drugimi obiskala tudi predsednik TS Marko UMBERGER, ki je bil navdušen nad odlično organizacijo in nastopi naših igralk in naša najboljša teniška igralka Mima JAUŠOVEC.

TUKAJ.

Zmagovalca OP 18 v Ljubljani Maša Perica in Rok Komac

bm, 18.06.2017

Ta konec tedna je potekalo OP za fante in dekletav v starostni kategoriji do 18 let.

Pri dekletih je zmagala Maša PERICA (Šplus), ki je v finalu s 6-1 3-6 7-6(1) premagala Noko JURIČ (ŽtkMb).

Pri fantih sta se v finale uvrtila Nik JURJEVČIČ (Ltc) in Rok KOMAC (Koper). Turnir je osvojil Komac, kateremu je Jurjevčič pri izidu 7-6(6) 2-0 v korist zmagovalca, srečanje predal. TUKAJ.

Kaja Juvan in Nina Potočnik za naslov na turnirju Infond Open 2017

bm, 17.06.2017

V Mariboru smo dobili finalistki na mednarodnem ženskem ITF turnirju Infond Open 2017, prvem z nagradnim skladom 15.000 $.

V prvem slovenskem sobotnem obračunu smo spremljali izenačeno srečanje in velik preobrat Kaje JUVAN v tretjem nizu, ko je po zaostanku z 2-5 dobila pet zaporednih iger in na kolena spravila šest let starejšo in izkušenejšo Nastjo KOLAR. Končni izid se je gladil 5-7 6-2 7-5. Dobra igra v zaključku tekme in pregovorna nepopustljivost je Juvanovi tudi tokrat, po dveh urah in pol igre, prinesla zmago.

V drugem srečanju sta se pomerili favoirizirana Nina POTOČNIK in presenečenje turnirja Pia ČUK, ki se je do polfinala prebila iz kvalifikacij. Po gladko dobljenem prvem nizu s 6-1 je bilo v drugem zelo napeto, Potočnikova pa je v zaključku srečanja obranila tudi set žogo, s katero bi si Čukova priigrala tretji niz. Do tega ni prišlo in Nina je v drugem nizu zmagala v podaljšani igri na 7. Končni izid 6-1 7-6(7) in nedeljski slovenski finale v Mariboru.

Srečanje se bo začelo ob 10.30 uri. Vabljeni ! TUKAJ.

Znani udeleženci play offa v veteranski teniški ligi 2017

bm, 17.06.2017

Končani so obračuni v veteranski teniški ligi 2017.

Nastopalo je 8 ekip, ki so bile razdeljene na skupini VZHOD in ZAHOD, vsaka ekipa je odigrala tri tekme po enokrožnem sistemu, prvouvrščeni ekipi iz vsake skupine pa sta napredovali v play off, ki se bo odvijal 16. in 17. septembra.

V skupini vzhod, kjer so nastopale ekipe TK Branik Maribor, ŠTK Velenje, TK Terme Ptuj in ŽTK Maribor sta v play off napredovali ekipi TK Branik, ta je zmagal v vseh treh srečanjih in ŠTK Velenje, ki je bila najboljša v krogu treh ekip s po eno zmago.

V skupini ZAHOD so nastopale ekipe TK Krško, TK Triglav Kranj, TD Slovan in TK Trbovlje. v play off sta se uvrstili ekipi TK Krško in TK Triglav Kranj. TUKAJ.

Marino Kegl bo Slovenijo zastopal na olimpijskih igrah gluhih julija v Turčiji

bm, 16.06.2017

Tenis je olimpijska panoga že od leta 1924. Slovenijo bo v tej kraljevi disciplini na olimpijskih igrah gluhih, ki bodo potekale med 18. in 30. julijem v Samsunu, zastopal naš najboljši gluhi teniški igralec Marino Kegl. Trenutno je na 9. mestu na svetovni lestvici gluhih in med petdeseterico na lestvici slišečih igralcev v Sloveniji, sicer pa igra v 2. avstrijski ligi. Pri rosnih 21 letih je zmagal že na 28 mednarodnih turnirjih gluhih. Na zadnjih OI gluhih v Sofiji je osvojil 9. mesto.

188 centimetrov visoki in 81 kilogramov težki Marino, bo tekmoval na pesku, ki je njegova najljubša igralna podlaga: »Priprave potekajo po planu. Treniram dvakrat na dan. Zjutraj v klubu ŽTK Maribor, kjer sem član, popoldan pa s trenerjem v Murski Soboti ali pa v Avstriji. V zgodnjem obdobju sem, kot tretji trening, delal še na kondiciji. Priprave se začnejo po koncu sezone. Nič nimam počitka. Čez vikende pa igram ligo slišečih v Avstriji pa tudi teniškem klubu Murska Sobota pomagam v ligi«, o svojih aktivni teniški karieri pove simpatični Prekmurec.

Je desničar, s svojo teniško potjo in nastopi na tekmovanjih pa dokazuje izjemno tehnično podkovanost in talentiranost. Njegova vzornika sta Federer in Ferer, s slednjim imata tudi istega sponzorja, vendar ta Keglu zagotavlja zgolj teniško opremo, ne pa tudi milijonske sponzorske pogodbe. Marina spremlja na Deaflympics njegov oče Darko Kegl, ki je bil najprej vrhovni teniški sodnik, nato se je izučil tudi za trenerja.

Tenis je način življenja celotne družine Kegl. Vse mu je podrejeno. Oče se je že pred nekaj leti profesionalno posvetil zgolj sinovi karieri, zato tudi na največji športni dogodek v letu potuje kot njegov reprezentančni vodja. Med njima je posebna vez in odlično sodelujeta. Pri pripravi na olimpijske igre pa Marinu pomagajo še drugi strokovnjaki: »V ŽTK Maribor sodelujemo skozi pogovor še z Iztokom Božičem in Matom Sušcem. Sicer pa je tudi žena del tega procesa. kajti tudi nutricionista potrebujemo. To imamo kar doma. Se pravi, da vse te druge strokovnjake, ki bi jih moral drago plačati, sem moral naštudirati sam«, razloži Darko Kegl.

Tenis je psihološko in fizično zelo naporen šport. Marinov življenjski cilj je, da bi na svetovni teniški lestvici ATP osvojil vsaj eno točko. Darko Kegl je realen optimist in pravi, da je sanje možno doseči. Veliko pa je odvisno od ovir, ki jih 100-odstotno gluhemu Marinu, maturantu Srednje šole za gostinstvo in turizem, postavlja njegova senzorna okvara. Po besedah trenerja Darka Kegla ga ta najbolj ovira pri eksplozivnosti, motoriki in občutku za prostor.

Vir: ZDGNS TUKAJ.

Naša dekleta navdušujejo na ITF turnirju Infond Open 2017

bm, 16.06.2017

Naša dekleta navdušujejo s svojimi nastopi na ITF turnirju Infond Open 2017 z nagradnim skladom 15.000 $ v Marinboru. V četrtfinalu so vse štiri naše igralke nalogo opravile z odliko in nadigrale svoje nasprotnice ter zagotovile popoln slovenski obračun za najvišja mesta. Prva je nastopila Pia ČUK, ki se je ravno v Mariboru uspešno vrnila po težavah s poškodbami in več kot enoletni odsotnosti s teniških igrišč. Z današnjo gladko zmago 6-3 6-0 nad 21-letno Avstralko Angelique SVINOS je zmagala že šestič zapored in se uvrstila v polfinale. Polfinalistka je bila tudi aprila 2016 v Hammametu, od takrat pa je to šele njen drugi turnir. V Banja Luki je pred tednom dni izgubila v tretjem krogu kvalifikacij.

Druga je na igrišče stopila Nastja KOLAR, ki je igrala z Jano JABLONOVSKO.

Tudi Kolarjeva, zmagovalka turnirja Infond Open v letu 2011, igra odlično in je druga slovenska polfinalistka ter na dobri poti, da se še enkrat poteguje za zmago na tem turnirju. V današnjem četrtfinalu je brez težav z rezultatom 6-2 6-0 odpravila slovaško kvalifikantko, 21-letno Jano JABLONOVSKO.

Brez težav je z nasprotnico opravila tudi Nina POTOČNIK, ki je igrala z Bolgarko Julijo STAMATOVO in zmagala s 6-4 6-0. Potočnikova ima možnost, da se še drugi teden zapored uvrsti v finale oz. tokrat osvoji turnir, ki ji je iz rok ušel prejšnji teden v Banja Luki.

Zadnja je nastopila najmlajša, 16-letna Kaja JUVAN in tudi ona teniušjkih privržencev ni razočarala, z zmago 6-1 6-4 nad 1. nosilko Lauro SCHADER iz Nemčije pa je uspešno zaključila popoln slovenski dan.

Zmaga bo torej ostala doma, zanimivo pa bo spremljati moči naših mladih igralk, ki so na lestvci WTA uvrščene na 586. mesto - Kaja Juvan, na 592. mesto - Nina Potočnik, na 641. mesto - Nastja Kolar in trenutno brez uvrstitve na lestvici - Pia Čuk.

V soboto v prvi polfinalni obračun na sporedu ob 10. uri, ko se bosta pomerili Kaja JUVAN in Nastja KOLAR, sledil pa bo še drugi v katerem se bosta za finalni nastop borili Nina POTOČNIK in Pia ČUK. TUKAJ.

Lun Obrul izgubil polfinale TE 14 v Čačku, z Emeršičem Potočnikom zmagovalca med dvojicami

bm, 15.06.2017

Na mednarodnem teniškem turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let je Celjan Lun OBRUL med posamezniki nastope končal v polfinalu. V še enem tesnem obračunu je bil tokrat boljši 11. nosilec, Japonec Taiyo UENOYAMA. Zmagal je z rezultatom 5-7 7-5 6-1.

V četrtfinalu je Lun v težkem srečanju s 6-3 4-6 7-6(3) izločil 1. nosilca, Hrvata Milija POLJIĆAKA, 31. igralca lestvice TE 14.

V četrtfinalu sta izpadla Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Jan DIMITRTIJEVIČ.

V Padovi je na turnirju TE 12 izgubila Ula JAMAR.

Sta pa Lun in Gal osvojila turnir v konkurenci dvojic, kjer sta jima Japonec Taki ADACHI in Madžar kristof KINCSES finalno srečanje predala. TUKAJ.

Tamara Zidanšek izgubila tekmo drugega kroga na Madžarskem

bm, 15.06.2017

Po Poloni HERCOG je z nastopi na ženskem ITF turnirju v Hodmezovasarhelyu na Madžarskem (60.000 $) hitro končala tudi Tamara ZIDANŠEK. V drugem krogu je po dobri uri igre z 2-6 0-6 izgubila z izkušeno 28-letno kvalifikantko, Rusinjo Alexandro PANOVO (WTA 355). Zidanškova je slabo servirala, saj je imela izkoristek prvega servisa samo 38, drugega pa 42 %. Na prevlado Rusinje kaže tudi število osvojenih točk obeh igralk, Panova jih je osvojila 58, Zidanškova polovico manj. TUKAJ.

Pia Čuk, Nastja Kolar, Kaja Juvan in Nina Potročnik četrtfinalistke Infond Open 2017

bm, 15.06.2017

Na mednarodnem ženskem turnirju infond Open 2017, ki se odvija na igriščih ŽTK v Mariboru je zaenkrat za Slovenkami izjemno uspešen dan. Vse tri, ki so danes nastopilie so namreč zmagale in napredovale v četrtfinale. Najprej je to uspelo kvalifikantki Piji ČUK, ki je s 6-1 7-6(3) premagala 18-letno Srbkinjo Tijano SPASOJEVIĆ (WTA 982). Pia je bila v seštevku točk boljša z 81-65.

Za njo je nastopila Nastja KOLAR in tudi ona z avstrijsko nasprotnico Karoline KURZ ni imela večjih težav. Zmagala je s 6-3 6-4.

Največ dela je imela Kaja JUVAN, ki je za zmago nad italijansko kvalifikantko Giulio PAIRONE potrebovala tri nize ter dve uri in pol igre. Povsem izenačen je bil prvi niz, ki ga je Juvanova dobila v podaljšani igri na 3, v drugem nizu je bila boljša Italijanka, kateri sta uspela dva breaka, v tretjem nizu pa je nato Paironejeva povsem popustila, osvojila vsega 12 točk in niz izgubila z 1-6.

Zadnja je nastopila Nina POTOČNIK, ki je igrala s 24-letno Srbkinjo Dorotejo ERIĆ in brez težav zmagala s 6-1 6-3.

V petek bodo zdaj v boju za polfinale štiri Slovenke, razporejene vsaka v svojo četrtino žrebne liste.

Juvanova bo igrala s 1. nosilko Nemko Lauro SHAEDER, Kolarjeva s slovaško kvalifikantko Jano JABLONOVSKO, Potočnikova z Bolgarko Julijo STAMATOVO in Čukova z Avstralko Angelique SVINOS.

Ob 10.30 bo nastopila Čukova, sledi nastop Kolarjeve, ne pred 16. uro bo nastopila Potočnikova in za njo v zadnjem obračunu dneva še Juvanova. Vabljeni! TUKAJ.

Še eno priznanje za Mimo Jaušovec - mestni pečat Maribora

bm, 15.06.2017

Mariborski župan Andrej Fištravec je v mariborski mestni hiši priredil sprejem za eno najboljših slovenskih športnic vseh časov, teniško igralko Mimo Jaušovec.

Ob številnih zmagah na mednarodnih turnirjih se je Jaušovčeva v zgodovino teniškega športa vpisala pred 40 leti, ko je zmagala na enem od štirih najprestižnejših teniških turnirjev na svetu, Roland Garrosu, ki je takrat veljal tudi kot neuradno svetovno prvenstvo na peščenih igriščih. "Mimina teniška pot je bila izjemna, njena zmaga v Parizu pa veličastna. Njeni vrhunski dosežki so vredni globokega spoštovanja. Počaščen sem, da ji lahko izročim mestni pečat in se ji na ta način zahvalim za vse, kar je dobrega naredila za mariborski in slovenski šport," je v nagovoru dejal Andrej Fištravec.

Nekdanja številka šest svetovnega tenisa je mestni pečat sprejela vidno ganjena. "Počaščena sem in presenečena, sprejema in predvsem priznanja, ki mi ga je izročil župan, nisem pričakovala. Za moje teniške dosežke so zaslužni vsi, ki so mi pomagali na trnovi poti, predvsem pa starši in brat Zoran. Brez njih ne bi dosegla tega, kar sem. Posebno toplo mi je pri srcu, ko na slovesnosti vidim znane obraze, med njimi tudi nekatere moje teniške prijatelje iz mladosti, s katerimi sem preživela najlepše teniško obdobje," je povedala Mima Jaušovec.

Čestitamo!

Vir: Vecer TUKAJ.

Tamara Zidanšek v drugi krog na Madžarskem, Polona Hercog tokrat končala nastope že v prvem

bm, 14.06.2017

Tamara ZIDANŠEK je z zmago začela nastope ne ITF turnirju (60.000 $) na Madžarskem. V prvem krogu je s 6-4 6-4 premagala domačo povabljenko Panno UDVARDY (WTA 483) in bo v drugem krogu igrala z rusko kvalifikantko , 28-letno Alexandro PANOVO (WTA 355).

Se je pa že v prvem krogu tokrat poslovila zmagovalka Brescie prejšnji teden, Polona HERCOG. Po dveh urah in 45 minutah igre jo je s 6-1 6-7(2) 7-5 premagala 2. nosilka, 22-letna Črnogorka Danka KOVINIĆ, 138. igralka lestvice WTA. TUKAJ.

Štirje slovenski četrtfinalisti na TE 14 v Čačku in TE 12 v Padovi

bm, 14.06.2017

Tretji krog turnirjev TE do 12, 14 in 16 let je razredčil vrste slovenskih predstavnikov in predstavnic, a bomo v četrtfinalu spremljali še nastope štirih.

Na turnirju do 14 let v Čačku so bili v tretjem krogu uspešni Lun OBRUL, ki je s 6-2 6-1 premagal Kitajca He ZIHENGA in ga zdaj čaka težek obračun s 1. nosilcem Milijem POLJIČAKOM, Jan DIMITIRJEVIČ je s 6-2 6-1 premagal 16. nosilca, Madžara Kristofa KINCSESA in bo igral z domačim povabljencem Alekso GAJIĆEM ter Gal EMERŠIČ POTOČNIK, ki je s 6-4 6-0 premagal 14. nosilca Srba Luko KURTOVIĆA in bo za napredovanje v polfinale igral z Noo VUKADIMOM iz Hrvaške.

Uspešno na na turnirju do 12 let v Padovi nastopa Ula JAMAR, ki se je prav tako uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-3 premagala Italijanko Marcello DESSOLIS.

V tretjem krogu močnega turnirja 1. ranga do 16 let v Milanu sta izgubila Jan KUPČIČ in Filip Jeff PLANINŠEK, prav tako se je v tretjem krogu turnirja do 12 let v francoskem Boitu poslovila Ela Nala MILIĆ. TUKAJ.

V Mariboru po Nastji Kolar in Kaji Juvan v drugi krog tudi Pia Čuk in Nina Potočnik

bm, 14.06.2017

Na igriščih ŽTK Maribor se je začel mednarodni ženski ITF turnir z nagradnim skladom 15.000 $, INFOND OPEN 2017. V glavnem turnirju nastopa devet Slovenk, prvi dan turnirja pa smo na delu videli štiri.

V prvem srečanju sta se pomerili izkušena 22-letna Celjanka Nastja KOLAR in članica domačega kluba, 17-letna Anja GAL, aktualna mladinska in članska državna prvakinja. Čeprav je Anja pogumno začela srečanje in povedla tako v prvem kot tudi v drugem nizu ter pokazala raznovrstno teniško znanje, so vseeno zmagale izkušnje. Nastja Kolar je bila boljša s 6-4 6-4.

Drugi slovenski nastop na glavnem igrišču je minil v popolni dominaciji naše najboljše mladinke in 7. nosilke turnirja Kaje JUVAN. Njena nasprotnica Nemka Christina Shakovets ni imela nobenih možnosti, saj je Kaja za prepričljivo zmago s 6-1 6-0 potrebovala vsega 47 minut.

Zadnje srečanje današnjega sporeda se ni izšlo po željah organizatorja. Eva ZAGORAC ni bila dovolj zbrana, da bi ogrozila zelo zanesljivo Bolgarko Julijo STAMATOVO, ki je bila boljša v vseh elementih igre in je zasluženo slavila z rezultatom 6-0 6-2. Drugi dan glavnega turnija sta bili uspešni Pia ČUK, ki je s 6-1 1-6 6-2 premagala 2. nosilko, 22-letno Italijanko Camillo SCALA, 419. igralko lestvice WTA in Nina POTOČNIK, ki je s 6-3 5-7 6-1 izločila 25-letno Srbkinjo Milano SPREMO, 672. igralko lestvice WTA. Izgubili sta Nina KOLAR in Sara PALČIČ. Kolarjevo je s 6-1 6-1 premagala 4. nosilka Magdalena PANTUCKOVA, od Palčičeve je bila s 6-1 6-2 boljša Srbkinja Dotroteja ERIĆ.

V zadnjem srečanju drugega dne je domačinka Saša KLANEČEK igrala z Avstrijko Karoline KURZ. 21- letna Avstrijka je bila boljša z rezultatom 6-4 6-3.

V četrtek bomo v Mariboru videli štiri slovenske nastope. Ob 10. uri bo nastopila Pia ČUK, sledita nastopa Kaje JUVAN in Naste KOLAR, ob 17. uri pa bo na igrišču št. 1 zaigrala Nina POTOČNIK.

Vabljeni k ogledu tekem ! TUKAJ.

Naši mladi igralci in igralke dobro nastopajo na turnirjih Tennis Europe do 12, 14 in 16 let

bm, 13.06.2017

Na močnem mladinskem turnirju Tennis Europe 1. ranga v Milanu, 53° TORNEO AVVENIRE, v starostni kategoriji do 16 let, sta se v tretji krog uvrstila Filip Jeff PLANINŠEK in Jan KUPČIČ. Planinšek je v drugem krogu s 7-6(2) 6-4 premagal Italijana Pietra Orlanda FELLINA, Kupčič je bil s 7-5 6-2 boljši od Ukrajinca Iliye SARAFYNA.

Naši najboljši štirinajstletniki so na turnirju TE v Čačku. Turnir je 3. kategorije, v tretji krog pa so se uvrstili Lun OBRUL, s 6-0 6-3 je premagal Srba Lazarja BOJOVIĆA, Maj PREMZL, s 6-2 6-1 je bil boljši od Kitajca Tuja TONGHANA, Sebastjan DOMINKO je s 6-4 6-2 premagal Srba Petra BELOŠEVIĆA, Jan DIMITRIJEVIČ je napredoval po predaji nasprotnika, Gal EMERŠIČ POTOČNIK pa je s 6-0 6-1 premagal Kitajca Quing LIHAA. Med deklicami je v prvem krogu izgubila Petja DRAME.

Na turnirju TE 12 v Padovi se je Ula JAMAR po zmagi 6-2 6-3 nad Italijanko Marcello DESSOLIS uvrstila v tretji krog. V prvem krogu sta pri dečkih izgubila Jan BUKOVEC in Mak MIKOVIČ.

Na turnirju TE 12 v francoskem Biotu se je v tretji krog uvrstila Ela Nala MILIĆ. V drugem krogu je s 6-4 6-3 premagala Farncozinjo Tiantso Sarah RAKOTOMANGA RAJAONAH. TUKAJ.

Slab dan za naše predstavnike na mednarodnih članskih in mladinskih ITF turnirjih

bm, 13.06.2017

Na mednarodnih članskih in mladinskih ITF turnirjih je za našimi igralci in igralkami neuspešen dan.

Dalila JAKUPOVIĆ, 2. nosilka ITF turnirja (60.000 $) v Barceloni je v prvem krogu z 2-6 2-6 izgubila z domačo povabljenko, 19-letno Paulo BADOSA GIBERT, 361. igralko lestvice WTA za katero je bila to prva zmaga v glavnem žrebu na turnirjih tega ranga.

Ni se izšlo niti Blažu ROLI na ATP Challengerju v Lyonu (64.000$+H). S 7-5 6-1 ga je izločil 27-letni Argentinec Marco TRUNGELLITI.

V prvem krogu glavnega turnirja je po uspešno opravljenih kvalifikacijah nastope na Futuresu v Gyuli končal Aljaž RADINSKI. Po izgubljenem prvem nizu z 1-6 in zaostanku v drugem z 0-3 je srečanje predal 5. nosilcu Petru NAGYU, 417. igralcu lestvice ATP.

Slab dan pa so imele tudi naše mladinke na ITF turnirju 1. ranga v Offenbachu. Vse tri so se med posameznicami poslovile že po uvodnem nastopu. Veronika ERJAVEC je tokrat, še osmič v prvem krogu, s 4-6 1-6 izgubila z Italijanko Federico ROSSI, (ITF 221). Kristina NOVAK je morala premoč priznati francoski kvalifikantki, 16-letni Manon LEONARD, ki je bila boljša s 5-7 6-3 7-6(3). Po dolgem času, tretjič letos, pa je v prvem krogu izgubila 17-letna Nika RADIŠIČ. S 6-1 4-6 6-3 jo je premagala srečna poraženka, 15-letna Čehinja Krystina LAVICKOVA.

V zadnjem krogu kvalifikacij je na mladinskem ITF turnirju v tunizijski Kelibiji izpadla Anja TRBEŽNIK. S 6-7(5) 6-3 2-6 jo je premagala Ukrajinka Anastasiya SALENKO.

TUKAJ.

Aljaž Jeran, Pia Marija Rebec in Carlo Angeli zmagovalci OP 14

bm, 13.06.2017

Na Vrhniki, v Ljubljani in Radomljah se je končalo OP do 14 let za dečke in deklice. Dečki so nastopali na A turnirju na Vrhniki, turnir pa je osvojil 1. nosilec Aljaž JERAN (Radom), ki je v finalu s 6-3 7-5 premagal 4. nosilca Jako ŽAKLJA PROTIČA (ŽtkMb).

B turnir so dečki igrali v Ljubljani. V finalu sta se pomerila 4. nosilec Carlo ANGELI (ŠtkVe) in 8. nosilec Max STOLLECKER (Tr-Kr). S 6-1 6-1 je slavil Angeli.

Deklice so nastopale v Radomljah. Turnir je osvojila 1. nosilka Pia Marija REBEC (Tc-Lj). V finalu je s 7-6(5) 4-6 6-3 premagala Meto MARENK (TkMed).

Na fotografiji Angeli in Stollecker s sodnikoma TUKAJ.

Ball boys boot camp v Krškem je končan

bm, 13.06.2017

V nedeljo je na igriščih TK Krško potekal trening pobiralcev žogic, ki se pripravljajo, da bodo to vlogo opravljali na profesionalnem teniškem turnirju ATP Challanger Zavarovalnica Sava Slovenia open, ki se bo avgusta odvijal v Portorožu.

Turnirji in šole v naravi so skrčile seznam prijavljenih. Kljub temu pa smo na igriščih Tk Krško preživeli krasen dan, ki je hitro minil ob spoznavanju pravil za Ball boye, pobiranju žogic v meču med Sotler Maticem in Žičkar Borutom in medsebojnih tekmah Ball boyev v dvojicah in singlih.

Pobiralci žogic morajo biti vedno točni, no danes smo imeli med nami tudi konkretnega zamudnika, ki smo ga potem spretnosti učili kar med Ball boys tekmah 😉.

Inja, Maša, Nastja, Nikola, Marko in Kosta so na koncu pomahali vsem, ki imajo željo pridružiti se ekipi Bal boyev, do naslednjega boot campa, ki bo julija v Radovljici.

Vabljeni! TUKAJ.

Številni slovenski nastopi na mednarodnih turnirjih ta teden

bm, 12.06.2017

Osrednji domači dogodek ta teden je turnir Infond Open 2017 v Mariboru (15.000 $), kjer bo v glavnem trurnirju nastopilo 9 slovenskih igralk. Za slovensko slavje v Mariboru bodo poskušale poskrbeti Nina POTOČNIK, Nastja KOLAR, Kaja JUVAN, Saša KLANEČEK, Eva ZAGORAC, Nina KOLAR, Pia ČUK, Anja GAL in Sara PALČIČ.

Naše trenutno najvišje uvrščene igralke na lestvici WTA bodo zbirko točk poskušale povečati v tujini. Polona HERCOG in Tamara ZIDANŠEK na turnirju v Hodmezovasarhelyu (60.000 $) na Madžarskem, Dalila JAKUPOVIĆ pa na enako vrednem turnirju v Barceloni.

Med moškimi bo Blaž ROLA nastopil na ATP Challengerju (64.000 €) v Lyonu, Aljaž RADINSKI pa se je z dvema zmagama uvrstil v glavni turnir na 25.000 $ vrednem Futuresu v madžarski Gyuli

V igri bodo tudi mladinke. Na ITF turnirju 1. ranga v Offenbachu so prijavljene Veronika ERJAVEC, Nika RADIŠIČ in Kristina NOVAK, na turnirju 4. ranga v tunizijski Kelibiji pa Ema HORVAT, Anja TRBEŽNIK in Maruša PLANK. Slednji sta nastopili v kvalifikacijah. Trbežnikova je zmagala in se uvrstila v glavni turnir, Plankova je izgubila in čaka na mesto srečne poraženke, Horvatova pa je uvrščena neposredno v glavni turnir.

Z nastopi sta že končala Grega BOH , ki je izgubil v finalu kvalifikacij v Gyuli in Matic ŠPEC, ki je bil poražen v drugem krogu Futuresa v Winston-Salemu (25.000 $) v ZDA. TUKAJ.

Infond Open 2017 - dve Slovenki skozi kvalifikacijsko sito

bm, 12.06.2017

V Mariboru se na igriščih ŽTK nadaljuje mednarodni ženski ITF turnir Infond Open 2017 z nagradnim skladom 15.000 $.

Mednarodni turnir za profesionalke ŽTK organizira letos že 22. zapored. O kakovosti turnirja priča vsakoletna udeležba; število držav udeleženk je praviloma med 20 in 25, igralke pa prihajajo iz celega sveta. Mnoge izmed igralk mariborskega turnirja so se kasneje prebile v svetovni vrh. V zadnjem desetletju so najodmevnejša imena tega turnirja Andrea Petković (GER), Simona Halep (ROU) in Eugenie Bouchard (CAN). Simona Halep, zmagovalka Infond Open 2009, je stalna članica elitnega kluba 10 najboljših igralk na svetu in finalistka letošnjega Roland Garrosa.

Kljub vsemu je turnir namenjen predvsem domačim igralkam in prav one so s številnimi uspehi prispevale k odmevnosti turnirja. V Sloveniji ni ljubitelja športa, ki ne bi poznal ženskega teniškega turnirja, ki se vsako leto odvija v Mariboru. Prav vse najboljše slovenske igralke so vzpon proti svetovnemu vrhu začele v Športnem parku Tabor, nekatere pa so se vpisale tudi med zmagovalke turnirja: Tina Pisnik (1996), Maša Zec Peškirič (2004 in 2008), Andreja Klepač (2006), Polona Hercog (2007 in 2013) in Nastja Kolar (2011).

V finalu kvalifikacij smo spremljali štiri Slovenke, ki so si poskušale priigrati nastop v glavnem turnirju. Uspešni sta bili dve in sicer je v slovenskem obračunu Sara PALČIČ s 6-0, 6-1 premagala Žoel KASTELIC, Pia ČUK pa je bila s 7-6(6) 6-2 premagala Hrvatico Domeniko TURKOVIĆ. Izgubila je Lara VOVK.

V glavni turnir so že uvrščene Nina POTOČNIK, Nastja KOLAR, Eva ZAGORAC, Saša KLANEČEK, Anja GAL, Nina KOLAR in Kaja JUVAN.

Torkov program tekem na igriščih ŽTK Maribor, ki se začnejo ob 10. uri s slovenskim obračunom med Anjo GAL in Nastjo KOLAR najdete TUKAJ.

Dečki in deklice do 14 let v Medvodah, Ljubljani in Radomljah

bm, 11.06.2017

Na OP do 14 let, ki se odvijajo v Medvodah, Ljubljani in Radomljah smo dobili četrtfinaliste.

Na A turnirju v Medvodah so to Aljaž JERAN, Simon JAVORŠEK, Aljaž KIRBIŠ, Job JAPELJ, Nejc ŽUNIČ, Jaka ŽAKELJ PROTIČ, Jurij Maj MIKLAVEC in Taj DOLENC.

Na B turnirju v Ljubljani so četrtfinalisti Andraž RENER, Max STOLLECKER, Sergej KOSTIĆ, Brin KOZINC FRELIH, Marko MIKOVIČ, Carlo ANGELI, Dario MARINOVIĆ in Tomas FERMO.

Deklice nastopajo v Radomljah. Tu so se v četrtfinale uvrstile Marija Pia REBEC, Manca LAMPRET, Annika PLANINŠEK, Natalija URH, Hana NOVAK BEČIROVIČ, Meta MARENK, Eva UHAN MULLER in Brina ŠULIN.

V četrtfinalnih srečanjih A turnirja so zmagali 1. nosilec Aljaž JERAN, ki je s 3-6 6-2 6-0 premagal Simona JAVORŠKA, 2. nosilec Taj DOLENC, ki je bil s 6-2 6-3 boljši od Jurija Maja MIKLAVCA, 3. nosilec Aljaž KIRBIŠ je bil s 6-2 6-2 boljši od Joba JAPLJA, 4. nosilec Jaka PROTIČ ŽAKELJ pa je z 1-6 6-4 7-5 izločil Nejca ŽUNIČA.

V prvem polfinalu je nato Jeran s 6-4 6-2 premagal Kirbiša, v drugem pa Protič Žakelj z 1-6 7-6(6) 6-4 Dolenca.

Na B turnirju dečkov v Ljubljani je prvi finalist Carlo ANGELI (ŠtkVe), za mesto drugega finalista se borita Max STOLLECKER (Tr-Kr) in Sergej KOSTIĆ (Ptuj).

Na turnirju deklic v Radomljah se je prva v finale uvrstila 1. nosilka Pia Marija REBEC (Tc-Lj), ki je s 6-4 6-1 premagala Anniko PLANINŠEK (ŽtkMb), za mesto druge finalistke igrata Meta MARENK (TkMed) in Brina ŠULIN (Radom). TUKAJ.

Dečki in deklice do 14 let v Medvodah, Ljubljani in Radomljah

bm, 11.06.2017

Po končanem državnem prvenstvu do 14 let deklice in dečki tekmovanja nadaljujejo na OP. Dečki na A turnirju nastopajo v Medvodah, prvi nosilec turnirja je Aljaž JERAN. V sobotnih kvalifikacijah so bili uspešni Tilen JAVORNIK, Jan HVALEC, Jurij Maj MIKLAVEC, Mark Oliver TUTIČ, Nejc ŠKORJANC, Grega GREBENŠEK, Gal ERJAVEC in Nikola PUNTARIČ.

Na B turnirju v Ljubljani nastopa 21 igralcev.

Deklice igrajo v Radomljah, kjer je 1. nosilka Pia Marija REBEC. S kvalifikacijskimi zmagami so se v glavni turnir uvrstile Tara SCHONLIEB, Žana KUKAVICA, Maja RADIŠIČ, Špela SEDEJ, Hana VERTOVŠEK ANDOLŠEK in Nika ZAVRŠKI. TUKAJ.

Najmlajši so ta konec tedna loparje vihteli v Velenju, veterani končali z ITF turnirjem v Domžalah

bm, 11.06.2017

Najmlajši so se ta konec tedna ustavili v Velenju, kjer so se merili na turnirju v starostni kategoriji 8-11 let. V soboto so bili končani turnirji v mini, midi in tenisu do 11 let, v nedeljo so nastopili še igralci in igralke do 10 let.

Nastopilo je 120 igralk in igralcev, v soboto pa so bili najboljši: mini teni dečki - Nejc ŠUŠTERŠIČ KALIN (Tk Maja), mini tenis deklice - Zala BIZJAK (Celje), midi tenis dečki - Lan KONEČNIK (Sgrad), midi tenis deklice - Ema KAPUS (Polzela), tenis dečki do 11 let - Svit SULJIČ (TaBre) in tenis do 11 let deklice - Pia PETELINŠEK (ŽtkMb). V nedeljo je v tenisu do 10 let pri dečkih slavil Svit SULJIČ (TaBre), pri deklicah je bila najboljša Nika PERIĆ (Celje).

V Domžalah pa se je končal mednarodni veteranski ITF turnir. Od Slovencev so se med zmagovalce vpisali M55 -Ivo BELIŠ, M60 - Zmago TAJNŠEK in M75 - Ivo DRENOVEC.

Veterani se zdaj selijo v Koper, naslednja mednarodna veteranska turnirja v Sloveniji pa bosta avgusta v Ljubljani in septembra v Velenju. TUKAJ.

Polona Hercog zmagovalka ITF turnirja v Brescii, Nina Potočnik izgubila finale v Banja Luki

bm, 11.06.2017

Polona HERCOG je zmagovalka ITF turnirja v Bresci (60.000 $). V finalu je po uri in pol igre s 6-2 7-5 premagala 23-letno Ukrajinko Ganno POZNIKHIRENKO (WTA 400). Hercogova je zelo dobro servirala (izkoristek prvega in drugega servisa je imela več kot 70 %), nasprotnici pa je štirikrat odvzela servis. Na koncu je bila boljša za 20 točk (70-50). Po večmesečni odsotnosti s teniških igrišč in ponesrečenih prvih dveh poskusih vrnitve je tokrat zaigrala dobro in se manj izkušenim nasprotnicam ni pustila presenetiti. Hercogova, ki je ta teden na 205. mestu lestvice WTA in bi zaradi izgube 66 točk iz lanske sezone zdrsnila za 100 mest je z zmago to preprečila. Kljub temu bo na lestvici nekoliko padla, saj bo izgubila okrog 35 mest.

Ni pa veliki met uspel 20-letni Nini POTOČNIK, ki se je uvrstila v finale ITF turnirja (15.000 $) v Banja Luki, finalno srečanje pa nato izgubila. V polfinalu je s 6-1 6-4 premagala Slovakinjo Kristino SCHMIEDLOVO (ITF 586), za naslov zmagovalke pa se je borila s 4. nosilko, 17-letno Turkinjo Berfu CENGIZ, ki se je tako kot Potočnikova v finale uvrstila brez izgubljenega niza. Mlada Turkinja je bila v finalu po nekaj manj kot dveh urah igre boljša s 6-4 3-6 6-3. Za Nino je bil to drugi finale letos, prvega je marca v Hammametu dobila, tokrat pa je žal ostala praznih rok, a z novo odlično uvrstitvijo, ki ji bo na lestvici WTA prinesla napredovanje za okrog 15 mest. Nina je sicer trenutno 601. igralka sveta.

TUKAJ.

Nika Radišič ustavljena v polfinalu ITF turnirja v Bytomu

bm, 11.06.2017

17-letna Nika RADIŠIČ je izvrstno nastopila na ITF turnirju 2. ranga v poljskem Bytomu, kjer se je uvrstila v polfinale.

Kot 4. nosilka turnirja je nastope začela z gladko zmago s 6-1 6-0 nad Američanko Sabino DADACIU (ITF 257). Uspešna je bila tudi v nadaljevanju, ko je najprej v drugem krogu s 7-5 6-7(9) in 6-0 premagala Slovakinjo Kiaro PETROVICKO (ITF 347), v četrtfinalu pa je s 7-6(1) 6-3 premagala še Danko Klaro TAUSON s katero sta se letos pomerili že na turnirju v Firencah. Takrat ji je Danka prepustila vsega eno igro, tokrat pa se ji je Nika oddolžila za poraz in se bo borila za nastop v finalu.

Njena polfinalna nasprotnica je bila Italijanka Monica CAPPELLETTI, 155. mladinka sveta. Tekma je bila v drugem nizu pri vodstvu Radišičeve prekinjena, prvega pa je Nika dobila s 6-0. V današnjem nadaljevanju je bila Italijanka boljša in je na koncu zmagala z 0-6 6-4 6-4.

Za Radišičevo, ki se hitro vzepnja po lestvici ITF in bo kmalu na robu prve stoterice mladink sveta je to tretji polfinale letos, drugi na turnirjih 2. ranga, še enkrat je bila polfinalistka na turnirju 4. ranga. TUKAJ.

Infond Open 2017, v drugi krog kvalifikacij 6 Slovenk

bm, 10.06.2017

Na igriščih ŽTK Maribor se je s kvalifikacijskimi obračuni začel letošnji ženski ITF turnir Infond Open 2017. V glavni turnir sta se neposredno uvrstili Nastja KOLAR in Nina POTOČNIK, v glavnem turnirju pa bodo nastopile tudi Kaja JUVAN, Eva ZAGORAC in Saša KLANEČEK.

Številno je tudi slovensko zastopstvo v kvalifikacijah, ki so se začele v soboto. Nastopile so Žoel KASTELIC, Sara PALČIČ, Pia ČUK, Žaklin BOKAN, Neja SOTOŠEK, Moni POTRČ, Urška VELEC, Tadeja DOLINŠEK, Tina CVETKOVIČ, Julija JAUK, Lara PROSENJAK in Lara VOVK.

V drugi krog so napredovale Žoel Kastelic, Sara Palčič, Pia Čuk, Žaklin Bokan,Tina Cvetkovič in Lara Vovk.

Nedeljski program se je v Mariboru začel ob 09.30 uri v tretji krog pa so se že uvrstile Žoel KASTELIC, Pia ČUK in Sara PALČIČ. TUKAJ.

Državna prvaka do 18 let sta Anja Gal in Gašper Bezjak

bm, 09.06.2017

V Kranju se je v organizaciji domačega teniškega kluba Triglav končalo letošnje državno prvenstvo v starostni kategoriji do 18 let.

Domačini so imeli v finalu v ognju dve orožji, a sta na koncu oba naslova odšla v Maribor

Pri fantih je 4. nosilec Gašper BEZJAK (Br-Mb) s 6-4 6-4 premagal 1. nosilca Jana VEHOVCA (Tr-Kr) in se veselil prvega naslova državnega prvaka v karieri. Doslej je bil zanj na državnih prvenstvih v različnih starostnih kategorijah vedno usoden nastop v četrtfinalu, tokrat pa je končno premagal tudi to bariero in zasluženo osvojil naslov. Na turnirju je, tako kot njegov finalni nasprotnik, oddal en niz. Naslovu med posamezniki je dodal tudi naslov med dvojicami, kjer je slavil s klubskim soigralcem Enejem BERGHAUSOM.

Zelo izenačeno finale smo spremljali tudi pri dekletih. Upe domačinke Kristine NOVAK, 1. nosilke turnirja je pokopala 8. nosilka Mariborčanka Anja GAL, ki je v finalu slavila s 6-7(2) 6-3 6-4 in osvojila naslov poletne državne prvakinje. To je njen tretji naslov v karieri, potem ko je naslov državne prvakinje osvojila tudi v kategoriji do 16 let, letos pozimi pa je nizu uspehov dodala tudi naslov na državnem prvenstvu članic. V konkurenci dvojic sta državni prvakinji Tina CVETKOVIČ in Kristina NOVAK. TUKAJ.

Polona Hercog in Nina Potočnik polfinalistki, konec za Dalilo Jakupović

bm, 09.06.2017

Polona HERCOG je bila uspešna tudi v četrtfinalu ITF turnirja v Brescii (60.000 $). Potem, ko je v drugem krogu s 6-3 6-3 premagala Norvežanko Ulrikke EIKERI, 333. igralko lestvice WTA, je v četrtfinalu s 6-4 6-4 premagala še Čilenka Daniela SIGUEL (WTA 234) in se uvrstila v polfinale. Tu bo njena nasprotnica 24-letna Italijanka Stefania RUBINI, 1049. igralka lestvice WTA.

Na zmagovalni poti je tudi Nina POTOČNIK v Banja Luki (15.000 $). Tudi ona se je uvrstila v polfinale. V drugem krogu je s 6-2 6-2 premagala madžarsko kvalifikantko Alexo PIROK (WTA 1033), v četrtfinalu pa je bila s 6-1 6-2 boljša od še ene Madžarke Bianke BEKEFI (WTA 783). V polfinalu bo igrala s 6. nosilko, Slovakinjo Kristino SCHMIEDLOVO (WTA 586).

Ni na uspela uvrstitev v četrtfinale Dalili JAKUPOVIĆ. Na turnirju z nagradnim skladom 100.000 $ v Marseillu je v drugem krogu morala premoč priznati Rusinji Anhelini KALININI (WTA 273).

Na moškem Futuresu v Banja luki se je po Miku URBANIJI poslovil tudi Grega BOH, ki je izgubil srečanje z Dancem Maximom LANDO. Ta je zmagal s 6-1 3-6 6-2.

TUKAJ.

Na DP do 18 let v Kranju smo dobili finaliste in zmagovalce dvojic

bm, 08.06.2017

DP do 18 let , ki je potekalo v Kranju se je zaradi slabega vremena nakoliko zavleklo, tako da bodo finalni obračuni na sporedu šele v petek.Tako pri fantih, kot pri dekletih bomo spremljali finalni gorenjsko-štajerski obračun.

Pri fantih sta finalista domačin, član TK Triglav Jan VEHOVEC in Mariborčan, član TK Branik, Gašper BEZJAK. Vehovec je v polfinalu s 6-1 6-1 premagal Nika CMAGERJA (ŽtkMb), Bezjak je bil s 6-1 6-2 boljši še od drugega polfibnalista iz Žtk-ja Mihe VELIČKEGA.

Tudi pri dekletih bo v boju za naslov državne prvakinje domačinka, 1. nosilka Kristina NOVAK, njena nasprotnica bo članica ŽTK Maribor Anja GAL. Novakova je v polfinalu s 6-2 6-0 premagala Leeloo OBRUL (Celje), Galova je bila z 2-6 6-2 6-2 boljša od še ene Triglavanke Tjaše KLEVIŠAR.

Končani pa so že obračuni dvojic. Pri fantih sta naslov državnih prvakov osvojila Enej BERGHAUS in Gašper BEZJAK (Br-Mb). V finalu sta v izenačenem obračunu z 1-6 6-2 10-7 premagala igralca ŽTK Nicka CMAGERJA in Matica PODLIPNIKA.

Pri dekletih sta naslov osvojili Tina CVETKOVIČ (Radovljica) in Kristina NOVAK, ki sta bili v finalu s 6-3 6-1 boljši od Tjaše KLEVIŠAR in Alee BUBEK (N.Gor).

TUKAJ.

Taja Lončarič in Gal Emeršič Potočnik poletna državna prvaka do 14 let, v Novem Mestu končan B turnir

bm, 08.06.2017

Na Ptuju se je v organizaciji tamkajšnjega teniškega kluba končalo letošnje poletno državno prvenstvo za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let.

Med dečki se po osojitvi zemskega veseli še osvojitve poletnega naslova član ŽTK, Gal EMERŠIČ POTOČNIK. V finalu je s 6-1 6-3 premagal Celjana Luna OBRULA in potrdil letošnji primat najboljšega igralca v tej starostni kategoriji.

Pri deklicah v finalu ni bilo novega presenečenja. Po izpadu 1. nosilke Nike STRAŠEK je naslov zanesljivo osvojila 2. nosilka, Ptujčanka Taja LONČARIČ. Presenetljivo finalistko Pijo Marijo REBEC je premagala s 6-4 6-3 in poskrbela, da je po zimskem tudi poletni naslov odšel na Ptuj.

Tudi v konkurenci dvojic je naslov ostal doma. Osvojili sta ga Nika STRAŠEK in Taja LONARIČ, ki sta v finalu s 6-3 6-3 premagali Nino PLIBERŠEK (Ptuj) in Majo ZUCCHIATI (N. Gorica).

Med dečki sta v konkurenci dvojic državna prvaka Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Jon Lan ŠUNTAR. V finalu sta s 6-2 7-6(5) premagala Celjana Luna OBRULA in Jana DIMITRIJEVIČA.

Na fotografiji so najboljši na Ptuju

V Novem mestu je potekal B turnir. Med posamezniki so se v polfinale uvrstili David LJUBISAVLJEVIČ (TK Maja), Carlo ANGELI (ŠTK Velenje), Ažbe JARC (TkMed) in Martin TOPIČ (MaxLj).

Turnir je osvojil Ažbe JARC, ki je bil v finalu s 6-4 6-2 boljši od Davida LJUBISAVLJEVIČA (Tk Maja). TUKAJ.

Nika Radišič v četrtfinale Bytoma, poraz Veronike Erjavec

bm, 08.06.2017

17-letna Nika RADIŠIČ nadaljuje z dobrimi nastopi na mladinskih ITF turnirjih. Ta teden je 135. mladinka sveta in nastopa na turnirju 2. ranga v poljskem Bytomu. Kot 4. nosilka turnirja je nastope začela z gladko zmago s 6-1 6-0 nad Američanko Sabino DADACIU (ITF 257). Uspešna je bila tudi v nadaljevanju. S 7-5 6-7(9) in 6-0 je premagala Slovakinjo Kiaro PETROVICKO (ITF 347). V četrtfinalu bo igrala z Danko Klaro TAUSON s katero sta se letos pomerili že na turnirju v Firencah. Takrat ji je Danka prepustila vsega eno igro in upajmo, da se ji bo Nika uspela oddolžiti za poraz.

Tudi na tem turnirju pa se ni znašla Veronika ERJAVEC, s 147. mestom sedma nosilka turnirja. Izgubila je še sedmič zapored. Tokrat jo je s 6-3 6-3 premagala Gruzijka Ana MAKATSARIA (ITF 317). TUKAJ.

V Parizu s porazom Juvanove med dvojicami konec letošnjih slovenskih nastopov

bm, 08.06.2017

Na OP Francije v Parizu je naša mladinka Kaja JUVAN nastope med posameznicami končala že v prvem krogu glavnega turnirja, med dvojicami se je poslovila v drugem krogu. Med posameznicami smo spremljali reprizo lanskoletnega mladinskega finala Orange Bowla, v katerem je Juvanova premagala Rusinjo Anastasio POTAPOVO, ta pa se ji je v Parizu za poraz v Miamiju oddolžila. Zmagala je s 6-4 6-4. Izenačeno srečanje je trajalo uro in dvajset minut, Rusinja je bila v osvojenih točkan na koncu boljša s 75-62. V prvem nizu je Potapova ob dobrem serviranju dvakrat odvzela servis Juvanovi, sama ga je izgubila enkrat. Kaja je slabše servirala, izkoristek drugega servisa je imela ob 3 dvojnih napakah le 33 %. V drugem nizu se je slika obrnila, Kaja je popravila drugi servis (69 %), a je na svoj prvi servis osvojila le 5 točk od 21 (24%), začetni udarec pa je izgubila kar štirikrat. Tudi Potapova se pri servisu v drugem nizu ni izkazala, naredila je kar 8 dvojnih napak, osvojila 6 od 19 točk na drugi servis (32 %), a Kaja teh daril ni uspela izkoristiti. Nasprotnici je servis odvzela trikrat, kar pa je bilo na koncu premalo za končni uspeh.

Za pol leta mlajšo Potapovo je Roland Garros prvi mladinski turnir letos, Juvanova pa je nastopila enkrat in sicer v Milanu. Obe sta se letos preizkusili na članskih turnirjih, na katerih je imela nekaj več uspeha Rusinja, ki je trenutno že 295. igralka lestvice WTA, Juvanova se nahaja na 599. mestu. Kaja je bila finalistka turnirja zu nagradnim skladom 15.000 $ in četrtfinalistka turnirja z nagradnim skladom 25.000 $, Potapova pa je osvojila turnir z nagradim skladom 25.000 $, bila na enako vrednem turnirju še polfinalistka, polfinalistka pa je bila tudi na turnirju z nagradnim skladom 100.000 $.

Kaja je nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer sta moči združili z Rusinjo Amino ANSHBA. Njuni nasprotnici v prvem krogu sta bili Sofya LANSERE in Kamilla RAKHIMOVA, ki prihajata iz Rusije. Kaja in Amina sta zmagali s 6-2 6-4. V drugem krogu sta nato igrali s prvima nosilkama Kanadčankama Bianco ANDREESCU in Carson BRANSTINE ter izgubili s 6-3 3-6 11-13.

V Parizu je v tretjem krogu ženskih dvojic nastopila Andreja KLEPAČ in z Mario Jose MARTINEZ SANCHEZ s 6-3 3-6 2-6 izgubila v srečanju z 2. nosilkama, Rusinjama Ekaterino MAKAROVO in Eleno VESNINO. Klepačeva se je poslovila tudi med mešanimi dvojicami. Z Dominicom INGLOTOM sta izgubila četrfinalno srečanje z Andreo HLAVACKOVO in Edouardom Rogerjem VESELINOM , ki sta bila boljša s 7-6(3) 6-3. TUKAJ.

Dalila Jakupović, Polona Hercog in Nina Potočnik začele z zmagami, Mike Urbanija poražen

bm, 07.06.2017

Na mednarodnih ITF turnirjih so naša dekleta nastope začela z zmagami. Dalila JAKUPOVIĆ (5) je na turnirju v Marseillu (100.000 $) v prvem krogu s 4-6 6-4 6-3 premagala kvalifikantko iz Gruzije Ekaterine GORGODZE in dosegla prvo zmago v glavnih turnirjih s tem denarnim skladom. V drugem krogu bo igrala z 20-letno Ukrajinko Anhelino KALININO (WTA 273).

Na turnirju v Brescii (60.000 $) je bila uspešna Polona HERCOG(7), ki je s 6-1 7-6(2) premagala 19-letno domačinko Lucrezio STEFANINI (WTA 585). V drugem krogu bo njena nasprotnica 24-letna Norvežanka Ulrikke EIKERI (WTA 333).

Uspešna je bila tudi Nina POTOČNIK, ki nastopa na turnirju v Banja Luki (15.000 $) . V prvem krogu je s 6-2 6-1 premagala Srbkinjo Bojano MARKOVIĆ. V drugem krogu bo igrala z 20-letno Madžarko Alexo PIROK (WTA1033).

Na Futuresu v Kiseljaku je Mike URBANIJA v prvem krogu s 6-3 3-6 3-6 izgubil z Makedoncem Tomislavom JOTOVSKIM. Grega BOH, ki se na turnir uvrstil kot srečni poraženec pa se v prvem krogu meri z Dancem Maximom LANDO. Srečanje bilo pri izidu 6-1 3-6 4-2 v korist Lande prekinjeno. TUKAJ.

Na DP 18 v Kranju kljub težavam z vremenom dobili polfinaliste

bm, 07.06.2017

V Kranju so po težavah z vremenom organizatoriji vendarle uspeli izpeljati četrtfinalne obračune fantov in deklet, tako dva so znani polfinalisti.

Pri fantih so to 1. nosilec Jan VEHOVEC (Tr-Kr), 8. nosilec Nick CMAGER (ŽtkMb), 4. nosilec Gašper BEZJAK (Br-Mb) in 6. nosilec Miha VELIČKI (ŽtkMb). Zelo izenačeni sta bili srečanji med Vehovcem in Fugino, ki ga je Vehovec dobil s 3-6 6-4 7-5 ter Kovačem Ašičem in Cmagerjem. Tekmo je dobil Cmager s 7-6(5) 5-7 in 6-3. Polfinalna para sta Vehovec - Cmager in Bezjak - Velički.

Pri dekletih je bila prva polfinalistka Leeloo OBRUL (Celje) znana že včeraj, ostale tri smo dobili danes. 1. nosilka Kristina NOVAK (Tr-Kr) je prekinjeno srečanje z Laro PROSENJAK (ŽtkMb) zanesljivo odločila v svojo korist s 7-5 6-0, nepostavljena domačinka Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr) je z 2-6 6-3 6-3 izločila favorizirano Katjo HRKAČ (TkMed), Anja GAL (ŽtkMb) pa je s 6-3 6-3 premagala 2. nosilko Tino CVETKOVIČ (Radov).

Polfinalna para sta Novak - Obrul in Klevišar - Gal. TUKAJ.

Na DP 14 Pia Marija Rebec presenetila Niko Strašek

bm, 07.06.2017

Na DP do 14 let, ki poteka na Ptuju je presenečenje pripravila 4. nosiklka Pia Marija REBEC (Tc-Lj), ki je v polfinalu s 6-2 6-0 premagala 1. nosilko prvenstva, domačinko Niko STRAŠEK (Ptuj). Pia Marija je bila boljša s 6-2 6-0. V drugem polfinalu deklic je zanesljivo slavila 2. nosilka Taja LONČARIČ(Ptuj), ki je s 6-1 6-1 premagala klubsko kolegico in 3. nosilko turnirja Nino PLIBERŠEK.

Favoritom ni šlo po načrtih niti pri dečkih, le da je tu v polfinalu izpadel 2. nosilec Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr), katerega je s 6-2 6-1 izločil 3. nosilec Lun OBRUL (Celje). Prvi nosilec Gal EMERŠIČ POTOČNIK (ŽtkMb) se je v finale uvrstil brez boja, saj mu je Bor ARTNAK (AsLit) srečanje zaradi poškodbe predal. TUKAJ.

Na DP 18 v Kranju tudi današnji program moti dež

bm, 07.06.2017

V Kranju so fantje in dekleta odigrali tekme drugega kroga, dokončanja četrtfinalnih srečanj pa je z izjemo enega preprečil dež. Pri fantih presenečenj ni bilo, vsi nosilci, ki so bili v igri so zanesljivo napredovali v četrtfinale. Edini, ki je oddal niz je bil v klubskem obračunu z Maticem PODLIPNIKOM igralec ŽTK Nick CMAGER, ki je zmagal s 4-6 6-4 6-3. Tesno je bilo tudi v srečanju med Aljažem FUGINO in Markom ANDREJIČEM GOLJARJEM. Zmagal je Fugina s 7-6(8) 6-4. Edini nepostavljen igralec v četrtfinalu je Rok KOMAC, ki je s 6-2 6-4 izločil včerajšnjega presenetljivega zmagovalca nad 2. nosilcem, Jošta PLESTENJAKA. Poleg omenjenih treh so se v četrtfinale uvrstili Jan VEHOVEC, Tom AŠIČ KOVAČ, Miha PERUŠ, Gašper BEZJAK in Miha VELIČKI.

Pri dekletih je med nosilkami v drugem krogu izpadla Alea BUBEK. S 7-5 6-3 jo je izločila državna prvakinja v starostni kategoriji do 16 let Tjaša KLEVIŠAR, ki se je tako znašla v krogu favoritinj za naslov tudi v tej kategoriji. Še dve zelo izenačeni srečanji smo spremljali. Katja HRKAČ je s 4-6 6-1 6-2 premagala Marijo VIČIČ, Lara PROSENJAK pa s 6-3 6-7(4) 6-4 Anjo TRBEŽNIK.

V polfinale so se med dekleti uvrstile Leeloo OBRUL, ki je s 6-2 6-2 izločila Urško VELEC, Kristina NOVAK je bila s 7-5 6-0 boljša od Lare PROSENJAK, Tjaša KLEVIŠAR pa je z 2-6 6-3 6-3 premagala Katjo HRKAČ. Četrfinalno tekmo morata odigrati še Anja GAL in Tina CVETKOVIČ.

Četrtfinalne obračune so začeli fantje, a so bile tekme, z izjemo ene, pred koncem zaradi dežja prekinjene. Gašper BEZJAK je prvi polfinalist potem, ko je s 7-5 6-2 premagal Miho PERUŠA. Rezultate prekinjenih tekem najdete TUKAJ.

Na DP 14 na Ptuju v polfinalu najboljši iz lestvice TS

bm, 06.06.2017

Na Ptuju so organizatorji državnega prvenstva do 14 let tekmovanje pripeljali do polfinalnih obračunov. Presenečenj ni saj bomo tako pri dečkih kot pri deklicah v boju za naslov državnega prvaka spremljali trenutno vodilne igralce in igralke lestvice TS.

Med dečki so se v polfinale uvrstili Gal EMERŠIČ POTOČNIK (ŽtkMb), Bor ARTNAK (AsLit), Lun OBRUL (Celje) in Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr). V četrtfinalu smo spremljali tri tesne obračune, od katerih se je en končal v treh nizih. Toliko je namreč za zmago s 6-3 5-7 6-1 nad Marselom ŽNUDERLOM potreboval Lun OBRUL. Izjemno izenačeno je bilo tudi srečanje med Borom ARTNAKOM in Sebastianom DOMINKOM. S 7-6(4) in 7-6(5) je bil boljši Artnak. Polfinalna para sta Emeršič-Artnak in Obrul-Šuntar.

Med deklicami se nadaljuje ptujska prevlada, saj so se v polfinale uvrstile vse tri Ptujčanke, tudi vodilne igralke na lestvici TS, Nika STRAŠEK, Taja LONČARIČ in Nina PLIBERŠEK. V polfinalu jim družbo dela Pia Marija REBEC (Tc-Lj) (na fotografiji). Prav slednji sta se morali za napredovanje najbolj potruditi. Rebčeva je v četrtfinalu s 7-6(5) 7-5 premagala Brino ŠULIN, Pliberškova je bila s 7-6(4) 6-4 boljša od Mete MARENK. Polfinalna para sta Strašek-Rebec in Pliberšek-Lončarič. TUKAJ.

Hitro slovo Tamare Zidanšek med posameznicami v Bolu na Braču, med dvojicami v četrtfinale

bm, 06.06.2017

19-letna Tamara ZIDANŠEK, trenutno 158. igralka sveta po dobrem začetku sezone v Avstraliji, ko se je na dveh ITF turnirjih uvrstila v finale in polfinale do začetka junija, z izjemo nastopa za pokal FED ni nastopila na nobenem turnirju, zato je povratek očitno toliko težji. Prejšnji teden se je hitro poslovila v kvalifikacijah turnirja za grand slam v Parizu, ta teden pa je že v prvem krogu končala nastope na WTA Challengerju v Bolu na Braču.

V svojem prvem nastopu na turnirju serije WTA, ki se je po nekaj letih z nagradnim skladom 125.000 $ vrnil v Bol je igrala z 32-letno igralko iz Kitajskega Tajpeja Chia-Jung CHUANG. Ta je specialistka za igro dvojic, saj je zadnji posamični dvoboj do letošnjega maja odigrala leta 2014, letos pa je poleg Bola nastopila še v kvalifikacijah ITF turnirja v Trnavi, kjer pa ni bila uspešna. V Bolu je v kvalifikacijah premagala Hrvatico Ani MIJACIKA, v prvem krogu glavnega turnirja pa torej našo Tamaro Zidanšek. V srečanju, ki je trajalo uro in šestnajst minut je bila Chuangova boljša s 6-4 6-4. Zidanškova je petkrat izgubila začetni udarec, nasprotnica trikrat, končno razmerje osvojenih točk pa je šlo s 65-52 v korist nasprotnice. Tamara je imela izkoristek prvega servisa (20/43) 47 %, medtem ko je bila nasprotnica na prvi servis precej uspešnejša (70 %).

Zidanškova je nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer je njena partnerica Hrvatica Tereza MRDEŽA. V prvem krogu sta bili uspešni in sta se uvrstili v četrtfinale. TUKAJ.

VIPOLL Junior Open 2017 12&UNDER - danes zadnji dan za prijave

bm, 06.06.2017

Teniški center Radenci od 10. do 12.6.2017 organizira teniški turnir v starostni kategoriji do 12 let, VIPOLL Junior Open 2017.

Organizator je za najboljše pripravil bogate nagrade v obliki vrednostnih bonov, skupni denarni sklad pa znaša protivrednost v višini 2000 €.

On-line prijave so mogoče še danes do 24. ure preko spletne strani .

Ostale podrobnosti preberite TUKAJ.

Na DP 14 na Ptuju presenetila Jaka Tomažin in Max Klep

bm, 05.06.2017

Na DP do 14 let, ki poteka na Ptuju sta v prvem krogu med dečki presenetila kvalifikant Jaka TOMAŽIN, ki je z 2-6 6-3 6-3 premagal 8. nosilca Tristana FLANDRA, ta se je v drugem nizu poškodoval a kljub temu tekmo odigral do konca, in Max KLEP, ki je bil s 7-6(5) 7-5 boljši od 7. nosilca Jana DIMITRIJEVIČA. Ostali nosilci so se brez izgubljenega niza uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

Pri dekletih so se tekme nosilk končale po pričakovanjih, saj so vse gladko napredovale. Manjše presenečenje pa predstavlja zmaga Anamari ŽNUDERL nad sovrstnico Mašo VIRIANT.

Na fotografiji Max Klep TUKAJ.

Na DP 18 v Kranju Jošt Plestenjak izločil 2. nosilca Davida Lucasa Ambrožiča, pri dekletih izpadla Ema Horvat

bm, 05.06.2017

S tekmami prvega kroga se je začel glavni turnir na DP do 18 let, ki ga gosti TK Triglav Kranj. Pri fantih je v prvem krogu presenetil Vrhničan Jošt PLESTENJAK, ki je s 3-6 6-1 6-2 izločil 2. nosilca Davida Lucasa AMBROŽIČA. Ostali nosilci so se zanesljivo uvrstili v drugi krog, še največ dela je imel 4. nosilec Gašper BEZJAK, ki je za zmago nad Valom VIDAKOVIČEM potreboval tri nize.

Tudi med dekleti se je poslovila ena nosilka. Šesto postavljeno Emo HORVAT je s 3-6 6-2 6-4 premagala Anja TRBEŽNIK. Ostale nosilke so napredovale brez težav. V ostalih obračunih je bilo najbolj izenačeno in zanimivo srečanje med Lian BENEDEJČIČ in Tjašo KLEVIŠAR. S 6-4 3-6 6-3 je zmagala Klevišarjeva. TUKAJ.

Na veteranskem ITF turnirju v Rogaški od Slovencev slavili Horvat, Beliš, Tajnšek, Furlan in Damišova

bm, 05.06.2017

V Rogaški Slatini se je končal 39. mednarodni veteranski ITF turnir 3. ranga. Nastopilo je 68 igralcev in 11 igralk.

Med moškimi je v kategoriji 35+ slavil Alen HORVAT, v kategoriji 55+ je bil najboljši Ivo BELIŠ, v kategoriji 60+ Zmago TAJNŠEK, v kategoriji 65+ pa Marjan FURLAN.

V ženski konkurenci je v kategoriji 45+ slavila Damjana DAMIŠ.Vse rezultate turnirja v Rogaški Slatini najdete TUKAJ .

Igralci in igralke se zdaj selijo na ITF turnir v Domžale (8.-11.6.2017), temu pa sledi ITF turnir v Kopru (15.-18.6.2017).

Zadnja turnirja v slovenski seriji ITF bosta avgusta v Ljubljani (15.-20.8.2017) in septembra v Velenju (7.-10.9.2017). TUKAJ.

Nika Strašek v Mostarju do prve lovorike na turnirjih TE 14

mb, 05.06.2017

Ptujčanka Nika STRAŠEK, vodilna Slovenka na lestvici TS do 14 let, je ta teden na mednarodnem mladinskem turnirju Tennis Europe v starostni kategoriji do 14 let v Mostarju pokorila vso konkurenco in osvojila svoj prvi turnir TE v karieri.

Potem, ko je v polfinalu s 6-4 6-3 izločila Hrvatico Mio Rae VICAN, je bila v finalu z enakim izidom boljša še od domačinke Sare MIKAĆA, 1. nosike turnirja in trenutno 127. igralke lestvice TE do 14 let.

Nika je turnir odigrala odlično, saj nasprotnicam ni prepustila nobenega niza, njena zmaga pa v nobenem srečanju ni bila ogrožena. To je njena prva turnirska zmaga na turnirjih TE, letos pa je bila še finalistka na turnirju v Kopavogurju na Islandiji.

Uspeh med posameznicami je dopolnila s polfinalom med dvojicami, kjer je nastopala v paru z nasprotnico v finalu Saro MIKAĆA.

Nika je letošnjo sezono začela na 344. mestu, po štirih odigranih turnirjih pa je napredovala na 166. mesto. Zmaga v Mostarju ji bo na novi lestvici TE do 14 let prinesla uvrstitev med najboljših 100 evropskih igralk.

TUKAJ.

Tamara Zidanšek v Bolu, Dalila Jakupović v Marseillu, Polona Hercog v Brescii

bm, 04.06.2017

Naši člani in članice ta teden nastopajo na turnirjih nižjega ranga. Vodilna Slovenka na lestvici WTA Dalila JAKUPOVIĆ je 5. nosilka na 100.000 $ vrednem turnirju v Marseillu. V prvem krogu bo igrala s kvalifikantko.

Tamara ZIDANŠEK, trenutno na 158. mestu lestvice WTA bo nastopila na WTA Challengerju v Bolu na Braču ( 125.000 $). Za premierni nastop na turnirjih WTA je dobila primerno nasprotnico, 32-letno Chia-Jung CHUANG iz Kitajskega Tajpeja, ki je zadnjo tekmo med posameznicami odigrala leta 2014, sicer pa že nekaj let nastopa samo v konkurenci dvojic. Tokrat se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije.

Povratnica na teniška igrišča Polona HERCOG bo prvi boljši rezultat po povratku poskušala doseči na turnirju v Brescii (60.000 $). Je sedma nosilka turnirja, v prvem krogu pa bo igrala z 19-letno domačo povabljenko Lucrezio STEFANNINI (WTA 585), ki prihaja na turnir kot zmagovalka ITF turnirja v Hammametu (15.000 $) prejšnji teden.

Po daljšem času se je na turnirje vrnila Pia ČUK, ki je nastopila v kvalifikacijah ITF turnirja v Banja Luki (15.000 $). Za uvrstitev v glavni turnir se je pomerila s Srbkinjo Jeleno LUKIĆ in izgubila s 6-2 5-7 3-6. V Banja Luki je nastopila tudi Žoel KASTELIC in izgubila v uvodnem nastopu.

V finalu kvalifikacij Futuresa v Kiseljaku je izpadel Grega BOH. Po dveh zmagah v uvodnih krogih ga je s 6-2 6-4 premagal Srb Boris BUTULIJA. V glavnem turnirju bo nastopil Mike URBANIJA. TUKAJ.

Na Ptuju se je začelo državno prvenstvo do 14 let

bm, 04.06.2017

V organizaciji TK Terme Ptuj se je začelo letošnje poletno državno prvenstvo do 14 let. Tako pri dečkih kot pri deklicah nastopajo vsi najboljši igralci in igralke lestvice TS v tej starostni kategoriji. Danes so bile odigrane kvalifikacije, v ponedeljek se začenja glavni turnir.

Zelo zanimivo prvenstvo se nam obeta med dečki do 14 let, saj lahko v boju za zmago pričakujemo poleg vodilnega igralca lestvice TS Gala EMERŠIČA POTOČNIKA tudi Jona Lana ŠUNTARJA, ki je odlično nastopil na turnirju TE 14 v Mariboru, dokazati pa se bodo poskušali tudi Aljaž JERAN, Lun OBRUL, Sebastian DOMINKO, Bor ARTNAK in drugi. Skozi kvalifiacije so se v glavni turnir uvrstili Simon JAVORŠEK, Marsel ŽNUDERL, Jaka TOMAŽIN, Luka KRAJNIK, Jaša CVEK, Nik MIKOVIČ, Grega SEVŠEK in Val NOVAK.

Tudi pri deklicah so prijavljene vse najboljše igralke, prva favoritinja za zmago pa je vodilna igralka lestvice do 14 let Nika STRAŠEK, ki na prvenstvo prihaja kot zmagovalka turnirja TE 14 v Mostarju. Zagotovo ji bosta osvojitev naslova poskušali preprečita klubski soigralki Taja LONČARIČ in Nina PLIBERŠEK, videli pa bomo tudi kako se bo po vrnitvi na igrišča po šestmesečni odsotnosti odrezala Novogoričanka Taja ZUCCHIATI.

V kvalifikacijah so bile uspešne Anamari ŽNUDERL, Jelena KOVAČEVIČ, Ula JAMAR, Sara LISJAK, Rebeka GNEZDA, Sara DOLENC, Monika KAVČIČ in Žana KUKAVICA.

V tej starostni kategoriji so razpisasni tudi B turnirji, ki se začnejo sredi tedna v Novem Mestu. TUKAJ.

TK Triglav Kranj gosti državno prvenstvo do 18 let

bm, 04.06.2017

Na igriščih TK Triglav Kranj se je s kvalifikacijami začelo letošnje poletno državno prvenstvo v starostni kategoriji do 18 let za fante in dekleta.

Prijavljenih je 48 fantov, nastopilo pa bo sedem igralcev iz prve deseterice lestvice TS, med njimi vodilni igralec na tej lestvici Jan VEHOVEC.

Odigrane so bile že kvalifikacije iz katerih so v glavni turnir napredovali Gašper TOPČIČ, Ruben GOSPODJINAČKI, Tilen KOVAČ, Žan Luka KONJAR, Klemen LAJOVIC, David CEPAK, Filip KALJEVIČ in Aleks GRLJ.

Pri dekletih je prijavljenih 34 igralk, v glavni turnir sta se z zmagama uvrstili Lina BOŽIČNIK in Žaklin BOKAN. V glavnem turnirju manjkajo prve tri igralke lestvice TS Juvan Radišič in Erjavec, tako da mesto prve nosilke pripada 4. igralki lestvice do 18 let, domačinki Kristini NOVAK. TUKAJ.

Srebotnikova končala z nastopi v Parizu, v igri ostajata Andreja Klepač in mladinka Kaja Juvan

bm, 04.06.2017

Na OP Francije sta danes v konkurenci mešanih dvojic natopili Katarina SREBOTNIK s soigralcem Ravenom KLAASENOM iz JAR, njuna nasprotnika sta bila Lucie HRADECKA in Marcin MATKOWSKI ter Andreja KLEPAČ s soigralcem Dominicom INGLOTOM. Njima sta na nasprotni strani stala Alicja ROSOLSKA in Michael VENUS.

Srebotnikova in Klaasen sta tekmo izgubila z 2-6 2-6, kar pomeni, da je Katarina letošnje pariške nastope končala.

Včeraj se je namreč poslovila tudi med ženskimi dvojicami, ko sta z Abigail Spears v drugem krogu z 1-6 6-4 6-3 izgubili z Irino-Camelio BEGU in Shaishai ZHENG.

Uspešna pa sta bila Klepačeva in Inglot, ki sta v dramatičnem zaključku premagala Roslosko in Venusa s 6-7(2) 7-5 11-9.

Težek žreb pa ima naša edina mladinska predstavnica na turnirju Kaja JUVAN. Ker je letos odigrala samo en mladinski turnir je na lestvici zdrsnila na 41 mesto, to pa ob močni udeležbi igralk na turnirju pomeni, da je ni med nosilkami. Žreb ji je tako v prvem krogu prinesel 1. nosilko, Rusinjo Anastasio POTAPOVO s katero sta se pomerili lani v finalu Orange Bowla. Juvanova je takrat zmagala v dveh nizih. Potapova, lani polfinalistka Roland Garrosa bo v mladinski konkurenci nastopila prvič letos. Srečanje bo v ponedeljek ob 11. uri. TUKAJ.

Nika Strašek finalistka turnirja TE 14 v Mostarju

bm, 03.06.2017

Nika STRAŠEK, vodilna igralka na domači teniški lestvici do 14 let ta teden zelo uspešno igra na turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let, ki se odvija v Mostarju. Nika je druga nosilka turnirja in se je uvrstila v finale.

V drugem krogu je s 6-2 6-2 premagala Hrvatico Loreno KUZMANIĆ, v četrtfinalu pa prav tako gladko s 6-1 6-2 šesto nosilko iz Turčije Mino TOGLUKDEMIR. V polfinalu je bila v izenačenem srečanju boljša od hrvaške državne podprvakinje Mie Rae VICAN. Premagala jo je s 6-4 6_3.

Polfinalistka je bila s soigralko Saro MIKAĆA tudi v konkurenci dvojic, a sta polfinalno srečanje izgubili.

V Mostarju je med dečki nastopil Teo KURTAGIČ in izgubil tekmo drugega kroga glavnega turnirja. TUKAJ.

DP 16B osvojila Tina Komac in Luka Houška, na DP 12B najboljši Tim Struhar

bm, 02.06.2017

Končala so se državna B prvenstva v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let. Prva so turnir v Ljubljani končala dekleta do 16 let. Zmagala je Tina KOMAC (Koper), ki je v finalu s 6-0 6-0 premagala Ljubljančanko Semajlo ŠARIĆ (TK Maja).

Pri fantih so se v polfinale uvrstili Luka HOUŠKA (Ol-Lj), Tit ŠKERLAVAJ (Ltc), Aljaž KIRBIŠ (Radom) in Jurij Maj MIKLAVEC (Zklub). O naslovu zmagovalca sta v nadaljevanju odločala Houška in Miklavec, zmagal pa je HOUŠKA, ki je bil boljši s 6-4 6-4.

Na B prvenstvu dečkov do 12 let, ki se je odvijalo v Kopru so se v polfinale uvrstili Tai SAULE-FILIPČIČ (Morje), Tim STRUHAR (Pvald), Rok KOVAČIČ (Proten) in Andraž ROZMAN (TkMed).

O zmagovalcu sta odločala Tim STRUHAR in Rok KOVAČIČ. Zmagal je STRUHAR s 6-4 6-0.

Med fanti do 16 let sta bila med dvojicami najboljša Lan GARTNER (Radov) in Tomaž Andrej MURN ICAZA (Ol-Lj).

Med dečki do 12 let sta bila najboljša Maksim DESPOTOVIČ in Matic HRIBAR (TK-CC). TUKAJ.

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač v drugi krog ženskih dvojic na Roland Garrosu, obe uspešni tudi med mešanimi dvojicami

bm, 01.06.2017

Katarina SREBOTNIK, ki nastopa v paru z Američanko Abigail SPEARS in Andreja KLEPAČ, ki igra v paru s Španko Mari Jose MARTINEZ SANCHEZ sta z zmagama začeli nastope v konkurenci ženskih dvojic na OP Francije.

Klepačeva in Martinezova sta v prvem krogu s 6-7(2) 6-2 4-1 (predaja) izločili Hrvatico Dono VEKIĆ in Romunko Sorano CIRSTEA. V drugem krogu bosta igrali z Američankama Jennifer BRADY in Alison RISKE

Z zmago sta začeli tudi Srebotnikova in Spearsova, ki sta prav tako potrebovali tri nize, da sta po nekaj manj kot dveh urah igre strli odpor španske dvojice Lara ARRUABARRENA in Arantxa PARRA SANTONJA. V drugem krogu bosta njuni nasprotnici Romunka Irina-Camelia BEGU in Kitajka Saisai ZHENG.

Prvi nastop je Andreja KLEPAČ opravila tudi med mešanimi dvojicami, kjer nastopa v paru z Britancem Dominicom INGLOTOM. Po nekaj več kot uri igre sta premagala Čehinjo Kveto PESCHKE in Pakistanca Aisama-Ul-Haqa QURESHIJA.

Uspešna je bila tudi Katarina SREBOTNIK, ki igra Južnoafričanom Ravenom KLAASENOM. Kot četrta nosilca sta s 6:4, 1:6 in 10:2 ugnala Švicarko Martino HINGIS in Indijca Leandra PAESA. TUKAJ.

Začeli sta se tudi B državni prvenstvi do 12 in 16 let

bm, 01.06.2017

V Ljubljani in Kopru sta se danes začeli še B državni prvenstvi do 12 in 16 let na katerih imajo pravico nastopa igralci in igralke, ki so uvrščeni pod 47. mesto na lestvici TS. Turnirji prinašajo 10 % točk turnirja 1. ranga in predstavljajo lepo priložnost za napredovanje po lestvici igralcem, ki se niso uspeli uvrstiti v glavni ali kvalifikacijski A turnir.

Fante in dekleta gosti TK Max Ljubljana. Pri fantih nastopa 35 igralcev, ki so danes odigrali kvalifikacije in prvi krog glavnega turnirja. Pri deklicah nastopa 8 igralk, v polfinale pa so se uvrstile Ana Katarina MANDIČ (TK-CC), Semajla ŠARIČ (TK Maja) in Neja VRANIČAR (Ol-Lj). Za mesto četrte polfinalistke igrata Tina KOMAC (Koper) in Katarina JANKOVIĆ (TK-CC).

Pri dečkih do 12 let v B turnirju nastopa 36 igralcev, danes pa so tako kot šestnajstletniki odigrali kvalifikacije in tekme prvega kroga. Pri deklicah B turnirja ni. TUKAJ.

Filip Jeff Planinšek in Tjaša Klevišar DP do 16 let

bm, 01.06.2017

Na igriščih ŽTK Maribor se je končalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 16 let, ki šteje tudi za pokal ZALA. Naslova državnih prvakov sta osvojila Filip Jeff PLANINŠEK (Ptuj) in Tjaša KLEVIŠAR(Tr-Kr)

Filip Jeff PLANINŠEK je še devetič na skupaj desetih medsebojnih obračunih premagal Blaža VIDOVIČA (Ptuj), tokrat je bil boljši s 6-1 6-3, in domov zasluženo odnesel prvi naslov državnega prvaka v karieri ter potrdil mesto vodilnega igralca na novi lestvici TS do 16 let. Blaž VIDOVIČ je še drugič v letošnji sezoni državni podprvak, saj je izgubil finale tudi na zimskem državnem prvenstvu. Takrat je bil boljši Matic DIMIC, ki tokrat zaradi poškodbe ni nastopil.

Med dekleti je naslov suvereno osvojila Tjaša KLEVIŠAR, ki na turnirju ni oddala niti enega niza, v finalu pa je bila od Maje MAKORIČ(Ptuj) boljša s 6-1 6-3. Klevišarjeva je z zmago nad neposredno konkurentko za najvišja mesta na lestvici potrdila vlogo nove vodilne igralke na lestvici TS do 16 let na kateri je na prvem mestu zamenjala prav Makoričevo. Tudi za Klevišarjevo je to prvi naslov državne prvakinje, ki ga je tako dodala v bogato zbirko priznanj za zmage na odprtih prvenstvih in finalnih turnirjih v vseh starostnih kategorijah.

Klevišarjeva in Planinšek sta naslovoma med posamezniki dodala še naslova v konkurenci dvojic. Filip Jeff PLANINŠEK je naslov osvojil s klubskim soigralcem Blažem VIDOVIČEM, potem ko sta v finalu s 6-1 6-1 premagala Marka ANDREJIČA GOLJARJA (Domžale) in Boruta ŠRAJA (ŽtkMb).

Tjaša KLEVIŠAR je državna prvakinja s sigralko Aleo BUBEK (N.Gor). V finalu sta s 6-4 6-3 premagali Marijo VIČIČ (MaxLj) in Taro Katarino MILIĆ (Tr-Kr). TUKAJ.

Jaka Golob in Ana Lanišek državna prvaka do 12 let

bm, 01.06.2017

V Kopru se je končalo državno prvenstvo do 12 let. Poletna državna prvaka med posamezniki sta Jaka GOLOB (Tr-Kr) in Ana LANIŠEK (Radomlje). Golob je v finalu z 1-6 6-1 6-3 premagal 1. nosilca Matica KRIŽNIKA (TK-CC). Laniškova je bila v finalu deklic s 6-1 6-0 boljša od klubske kolegice Maše VIRIANT.

Jaka GOLOB je z osvojitvijo naslova državnega prvaka dokončno izstopil iz sence Matica KRIŽNIKA in zmagal še drugič zapored na zadnjih sedmih srečanjih, v svojo zbirko pokalov pa spravil prvega, ki ga je prejel za naslov državnega prvaka.

Prvega naslova državne prvakinje se veseli tudi Ana LANIŠEK, sicer trenutno tretja igralka lestvice TS do 12 let, ki je morala na dosedanjih sedmih srečanjih le enkrat priznati premoč Maši VIRIANT.

V konkurenci dvojic sta pri dečkih državna prvaka Matic KRIŽNIK in Tim KUŠTER (TK-CC). V finalu sta s 6-1 6-2 premagala Maka MIKOVIČA (Jaki) in Žigo ŠVECA (Mu-So).

Tudi pri deklicah naslov odhaja TK-CC, saj sta naslov osvojili Ela Nala MILIĆ in Leontina STOJANOVIĆ. V finalu sta s 6-2 6-3 premagali Evo MULLER UHAN in Ulo JAMAR (Tc-Lj). TUKAJ.

Nove teniške lestvice TS prinašajo kar nekaj sprememb na prvih mestih

bm, 01.06.2017

Z današnjim dnem dobivajo igralci in igralke račun za pretekla dva meseca, spreminjajo se namreč teniške lerstvice. Med člani ostaja na prvem mestu Blaž KAVČIČ, mesti pa sta zamenjala Blaž ROLA, ki je zdaj drugi in Grega ŽEMLJA, ki je tretji, tako kot so po vrsti uvrščeni na lestvici ATP.

Med članicami je Tamaro ZIDANŠEK na prvem mestu zamenjala Dalila JAKUPOVIĆ, trenutno s 130. mestom vodilna Slovenka tudi na lestvici WTA, na tretjem mestu ostaja Polona HERCOG.

Med fanti do 18 let ostaja vodilni igralec Jan VEHOVEC, eno mesto je pridobil David Lucas AMBROŽIČ, ki je zdaj drugi, na tretje mesto pa je iz osmega napredoval Tom AŠIČ KOVAČ.

Med dekleti ostaja vodilna igralka Kaja JUVAN, ki je najvišje tudi na lestvici ITF, ker pa ne nastopa na mladinskih turnirjih je tam zdrsnila na 41. mesto. Na drugo mesto se je povzpela, s 131. mestom trenutno druga igralka na mednarodni lestvici Nika RADIŠIČ, ki je na tretje mesto potisnila s 147. mestom tretjo slovenko na lestvici ITF Veroniko ERJAVEC.

Med fanti do 16 let je novi vodilni Filip Jeff PLANINŠEK, ki je iz prvega mesta izrinil Matica DIMICA, ta zaradi poškodbe ne nastopa, Dimica pa je na drugem mestu prehitel tudi Gašper OBLAK.

Med dekleti do 16 let se je iz tretjega na prvo mesto povzpela Tjaša KLEVIŠAR, druga ostaja Alja BELINGER, na tretje mesto pa je napredovala Alea BUBEK. Doslej vodilna Maja MAKORIČ je zdrsnila na 4. mesto.

Na lestvici do 14 let smo dobili še tretjega igralca na vrhu lestvice ob zadnjih treh spremembah. Tokrat je vodilni Gal EMERŠIČ POTOČNIK, ki je na vrhu zamenjal Aljaža JERANA, ta je zdrsnil na 5. mesto, drugi je Jon Lan ŠUNTAR, na tretje mesto pa se je povzpel Lun OBRUL.

Tudi med deklicami do 14 let smo na vrhu dobili novo igralko, to je Nika STRAŠEK, ki je na prvem mestu zamenjala Tajo LONČARIČ, tretja ostaja Nina PLIBERŠEK.

Brez sprememb ostaja lestvica do 12 let za dečke. Vodilni trije igralci so Matic KRIŽNIK, Jaka GOLOB in Jani RETELJ.

Prav tako ostaja na vrhu nespremenjena lestvica do 12 let, kjer je vodilna igralka še naprej Leontina STOJANOVIĆ, zelo se ji je na drugem mestu po številu točk približala Ela Nala MILIĆ, obe pa imata precejšnjo zalogo točk prednosti pred tretje uvrščeno Ano LANIŠEK. TUKAJ.

Ball boys boot camp za ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2017

lm, 01.06.2017

Pridi na BALL BOYS BOOT CAMP in postani del ekipe ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2017.

Tenis Slovenija bo tudi letos odprla prijave za pobiralce žog, ki bodo sodelovali na ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open od 4. 8. do 12. 8. 2017 v Portorožu. Ker pa je v vseh delih teniške igre dobro biti pripravljen in samozavesten, vas najprej vabimo na Ball boys boot camp. Vabljeni so vsi dečki in deklice od 10. leta naprej. Tako tisti, ki se želijo v tem preizkusiti prvič kot tisti, ki so v preteklosti že sodelovali na katerem izmed turnirjev (ATP Challenger, Davis Cup, Fed Cup, ipd.).

1.Ball boys boot camp Krško – TK Krško, 11. 6. 2017, od 9.00 do 14.00

2. Ball boys boot camp Radovljica – TK Radovljica, 8. 7. 2017, od 9.00 do 14.00

Vsi pobiralci/pobiralke, ki bodo sodelovali na Ball boys boot campu prejmejo majico, kosilo, pijačo, veliko novega znanja in teniške zabave.

Program Ball boys boot campa:

1) Spoznavanje in razdelitev majčk

2) Igre pobiralskih pozicij

3) Razvijanje pobiralskih spretnosti

4) Menjave pobiralskih ekip + protokol ob podelitvi

5) Pobiranje v igri, sparing

6) Zaključek & druženje

S seboj imejte:

Teniško opremo (lopar, teniški copati, športna oblačila)

Kontaktna oseba za zbiranje prijav je Andrej Hovelja (031 688 058) – Prijavo pošljite na hovelja@gmail.com. V elektronski pošti morajo biti navedeni naslednji podatki:

Ime in priimek, letnica rojstva, elektronski naslov ali telefonska številka (pobiralca/-ke in/ali vsaj enega starša)

V pričakovanju velikega števila prijav vas lepo pozdravljamo.

Tenis Slovenija TUKAJ.

V Tirani v drugem krogu izpadla Tin Krstulovič in Zala Ule

bm, 31.05.2017

Na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tirani je v drugem krogu izgubil Tin KRSTULOVIČ. S 6-1 6-1 ga je izločil 8. nosilec, Italijan Mattia BELLUCCI.

Med dekleti je v drugem krogu nastopila Zala ULE in tudi ona ni bila uspešna. S 7-5 4-6 6-3 jo je premagala Italijanka Giuseppina MICCIO. TUKAJ.

Pričakovani finalisti na DP ZALA 16 v Mariboru

bm, 31.05.2017

Na državnem prvenstvu do 16 let v Mariboru smo dobili pričakovane finaliste. Pri fantih se bosta za naslov državnega prvaka borila klubska soigralca iz TK Ptuj, 1. nosilec Filip Jeff PLANINŠEK in 4. nosilec Blaž VIDOVIČ. Planinšek je v polfinalu s 6-1 6-1 izločil zadnje domače orožje Boruta ŠRAJA, Vidovič je bil v drugem polfinalu v tesnejšem obračunu s 6-7(2) 7-5 6-1 boljši od Tima TEKAVCA (MaxLj).

Tudi pri dekletih prihaja po pričakovanjih prva finalistka iz TK Ptuj, to je 1. nosilka Maja MAKORIČ. Polfinalni obračun z Metko KOMAC (Koper) je dobila s 6-1 5-7 6-4, njena finalna nasprotnica pa bo 3. nosilka Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr). Ta je v polfinalu s 6-1 6-1 premagala še eno članico TK Ptuj Taro GORINŠEK.

V konkurenci dvojic se bodo med dekleti za naslov državnih prvakinj borile Alea BUBEK in Tjaša KLEVIŠAR ter Tara Katarina MILIĆ in Marija VIČIČ.

Pri fantih so finalisti v konkurenci dvojic Filip Jeff PLANINŠEK in Blaž VIDOVIČ ter Mark ANDREJIČ GOLJAR in Borut ŠRAJ. TUKAJ.

Veliko presenečenje na DP do 12 let sta pripravili Maša Viriant in Ana Lanišek

bm, 31.05.2017

Najbrž tudi največji optimisti na DP do 12 let v finalu niso pričakovali dveh igralk iz Radomelj, Maše VIRIANT in Ane LANIŠEK, za kateri smo sicer v napovedi državnega prvenstva zapisali, da bosta napadali iz ozadja. Res sta napadli in to z vso silovitostjo ter v polfinalu domov poslali prvo in drugouvrščeno igralko lestvice TS do 12 let Leotnino STOJANOVIĆ in Elo Nalo MILIĆ.

Če zmaga 4. nosilke Viriantove, ki je 1. nosilko Stojanovićevo premagala s 6-4 6-1 ni povsem presenetljiva, pa tembolj odmeva zmaga Laniškove, ki je z 2-6 6-4 6-3 izločila 2. nosilko Milićevo. Slednja je namreč prejšnji teden gladko dobila turnir TE do 12 let, ki se je prav tako odvijal v Kopru.

Sta pa pričakovala finalista v konkurenci dečkov. Tu se bo nadaljevala letošnja serija medsebojnih obračunov 1. nosilca Matica KRIŽNIKA, v polfinalu je s 6-1 6-1 izločil Nikija POLANCA in 2. nosilca Jake GOLOBA, ki je bil v drugem polfinalu s 6-2 6-4 boljši od Tima KUŠTRA.

Veselje Ane Lanišek je v objektiv ujel Aleksander Živin TUKAJ.

Na DP 12 v Kopru pri dečkih preseneča Niki Polanec

bm, 30.05.2017

Na koprski Bonifiki v organizaciji TK Koper poteka državno prvenstvo za dečke in deklice v starostni kategoriji do 12 let.

Pri dečkih je doslej edino pravo presenečenje član ŽTK Maribor Niki POLANEC, ki je po zmagi nad 3. nosilcem brez težav opravil še z naslednjima nasprotnikoma in se uvrstil v polfinale. Polanec sicer spada med boljše dvanajstletnike, saj je trenutno na 9. mestu lestvice TS, torej mu je za las ušlo mesto nosilca, kljub temu pa tako prepričljivih zmag ni šlo pričakovati še posbej če vemo, da je bila njegova najboljša uvrstitev doslej četrtfinale OP ali FIN turnirjev. V četrtfinalu je tako s 6-1 6-2 premagal še 6. nosilca Jana BUKOVCA in se bo za finale boril s prvim favoritom prvenstva in 1. nosilcem Maticem KRIŽNIKOM (TK-CC). Ta je do polfinala oddal vsega 3 igre, v četrtfinalu je tako s 6-1 6-0 premagal Iztoka Marka LUNDRA (Rafa). V spodnji polovici žreba sta polfinalista 4. nosilec Tim KUŠTER (TK-CC), v četrtfinalu je s 7-5 6-1 premagala Maka MIKOVIČA (Jaki) in 2. nosilec Jaka GOLOB (Tr-Kr), ki je bil s 6-0 6-1 boljši od Jake TOMAŽINA (AsLit).

Nič presenetljivega pa se do polfinala ni zgodilo pri deklicah. Po pričakovanju so polfinalistke 1. nosilka Leontina STOJANOVIĆ (TK-CC), v četrtfinalu je s 6-2 7-6(3) premagala Evo MULLER UHAN (Tc-Lj), Maša VIRIANT (Radom), ki je bila s 6-1 2-6 6-2 boljša od Rine GROŠELJ (AsLit), Ana LANIŠEK (Radom) je s 6-4 6-2 premagala Ivono AHČAN (TK-CC) in favoritinja za končno zmago Ela Nala MILIĆ (TK-CC), ki je s 6-0 6-2 izločila Anamari ŽNUDERL (ŽtkMb).

Foto: A. Živin TUKAJ.

Na DP ZALA 16 v Mariboru znani polfinalisti in polfinalistke

bm, 30.05.2017

Na državnem prvenstvu do 16 let, ki šteje za pokal ZALA in se odvija v organizaciji ŽTK Maribor so znani polfinalisti in polfinalistke.

Pri fantih vlogo prvega nosilca opravičuje Filip Jeff PLANINŠEK (Ptuj), ki suvereno premaguje nasprotnike in se je v polfinale uvrstil z vsega osmimi izgubljenimi igrami. V četrfinalu je s 6-2 6-2 premagal Nika JURJEVČIČA (Ltc). V boju za naslov državnega prvaka ostaja tudi edini preostali domači igralec, 5. nosilec Borut ŠRAJ, ki je v četrtfinalu v doslej najbolj izenačenem srečanju državnega prvenstva s 3-6 7-6(4) 7-6(7) izločil 3. nosilca Tilna POTOČNIKA (Jaki).

V spodnji polovici žreba je prvi polfinalist 7. nosilec Tim TEKAVEC (MaxLj), ki je nekoliko presentljivo, glede na rezultate obeh igralcev v zadnjem obdobju, gladko premagal 2. nosilca Gašperja OBLAKA (Ltc). Zadnji polfinalist je po pričakovanju Blaž VIDOVIČ, ki je s 6-3 6-2 premagal nepostavljenega Miho VETRIHA (Sgrad), do polfinala pa je, tako kot Planinšek oddal vsega osem iger.

Pri dekletih se turnir odvija po pričakovanjih, največji napredek pa iz turnirja v turnir kaže Tara GORINŠEK (Ptuj), ki se je v polfinale uvrstila kot 7. nosilka. V četrtfinalu je s 7-6(2) 6-0 izločila Pio POGLAJEN (AsLit), ki je kolo prej premagala 2. nosilko Aljo BELINGER. Tarina nasprotnica v polfinalu bo Tjaša KLEVIŠAR (Tr-Kr). Tjaša je v četrtfinalu s 6-2 6-2 premagala Mio KUKOVIČ (ŽTtkMb). V zgornji polovici žreba se bosta za finale borili prva favoritinja prvenstva in 1. nosilka Maja MAKORIČ (Ptuj), v četrtfinalu je s 6-2 7-6(5) premagala nekdanjo novogoriško soigralko Aleo BUBEK in 4. nosilka Metka KOMAC (Koper), ki je s 6-2 6-4 premagala nepostavljeno domačinko Zalo Ano VOLK.

TUKAJ.

Porazen dan za Slovence na mednarodnih članskih turnirjih, vtis popravila Tin Krstulovič in Zala Ule med mladinci

bm, 30.05.2017

Na moškem ATP Challengerju v italijanski Vicenzi se je Blaž ROLA s tremi kvalifikacijskimi zmagami uvrstil v glavni turnir. V tretjem krogu kvalifikacij je v težkem in izenačnem srečanju po dveh urah in pol igre le strl odpor Joseja HERNANDEZA FERNANDEZA iz Dominikanske Republike, 263. igralca lestvice ATP. Blaž je zmagal s 7-6(2) 3-6 7-5. Oba igralca sta po petkrat izgubila svoj začetni udarec, a odločilnega oz. enega več od nasprotnika je v tretjem nizu izgubil Fernandez. Ob zelo dobrem prvem servisu (79 %) je bil Blaž nekoliko manj uspešen pri drugem (40 %), a še vedno dovolj, da je tekmo odločil v svojo korist.

V glavnem turnirju je igral s 24-letnim Italijanom Salvatorom CARUSOM, na lestvici ATP uvrščen 15 mest pred Blažem, na 199. mesto in po uri in pol igre izgubil s 4-6 3-6.

Po prvem krogu pa turnir z nagradnim skladom 25.000 $ zapušča tudi Polona HERCOG. Kot kaže jo čaka težek povratek na teniška igrišča, saj v Gradu ni bila kos Latvijki Diani MARCINKEVICA, ki je bila boljša s 6-2 7-5.

Že po prvem krogu pa turnir serije Futures v Brčkem zapuščata Mike URBANIJA in Nik RAZBORŠEK. Prvega je s 6-32 5-7 6-4 premagal Argentinec Franco AGAMENONE, drugega pa s 6-4 3-6 7-6(3) Ukrajinec Danylo KALENICHENKO.

Današnji slab vtis sta popravila Tin KRSTULOVIČ in Zala ULE, ki sta se na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Tirani uvrstila v drugi krog. Krstulovič je s 4-6 6-2 7-6(4) premagal Grka DAGLISA, Uletova je bila s 6-2 3-6 6-3 boljša od Švicarke Alise TAHIRAJ. TUKAJ.

Veterani in rekreativci so loparje vihteli v Krškem

lm, 29.05.2017

Na igriščih Teniškega kluba Krško je v soboto, 27. maja, potekal rekreativno-veteranski turnir, ki je poleg lepega tenisa postregel s sproščenim vzdušjem in zabavnimi aktivnostmi.

Tenis Slovenija je v sodelovanju s Teniškim klubom Krško poskrbela za dobro organizacijo, osvežilno vrhunsko penino Medot, lepe nagrade za vse udeležence ter bogate nagrade za zmagovalce. Poleg igranja tenisa so udeleženci turnirja lahko opravili testno vožnjo uradnega vozila Tenis Slovenije KIA Sportage in v igri Zadeni KIA Sportage osvajali praktične nagrade.

Turnir sta osvojila Anja Planinc in Žiga Ham Kacin, ki sta v razburljivem finalu premagala dvojico Ivo Beliš in Peter Stopinšek.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem in vas vabimo na naslednji turnir Rekreativno-veteranske organizacije v Tivoli, 24. junija 2017. TUKAJ.

V Mariboru in Kopru prvi krog DP do 12 in 16 let prinesel izpad dveh nosilcev

bm, 29.05.2017

V Mariboru in Kopru sta se začeli državni prvenstvi v starostnih kategorijah do 16 in do 12 let.

Na DP do 16 let, ki šteje za pokal ZALA pri fantih presenečenj ni bilo, v drugi krog so napredovali vsi nosilci.

Pri dekletih je domačinka Ana Zala VOLK
presentila 5. nosilko Evo KALAN in zmagala s 6-3 6-3. Od ostalih nosilk se je morala za zmago najbolj potruditi 2. nosilka Alja BELINGER, ki je Jano VELIČKI izločila s 7-6(4) 6-4.

Na DP do 12 let v Kopru pri deklicah v prvem krogu nosilke niso imele težav. Vse so se gladko uvrstile v drugi krog. Pri dečkih je prijetno presenetil Mariborčan Niki POLANEC, ki je izločil enega izmed favoritov za najvišja mesta, 3. nosilca Janija RETLJA.

TUKAJ.

Ela Nala Milić osvojila turnir TE 12 Luka Koper Junior Open 2017

bm, 29.05.2017

Tudi tretji zaporedni mednarodni turnir Tennis Europe je minil s slovensko finalno udeležnbo. Na turnirju Luka Koper Junior Open 2017 v starostni kategoriji do 12 let je zmagovalni pokal dvignila 11-letna Ljubljančanka Ela Nala MILIĆ, sicer druga igralka slovenske teniške lestvice do 12 let. Ptem, ko je v polfinalu s 6-2 6-2 izločila Italijanko Giulio DAL POZZO se je za zmago borila z leto dni starejšo Romunko, Mario Daciano CIUBOTARU, ki tako kot Milićeva do finala ni oddala nobenega niza, v tretjem krogu pa je izločila našo Leontino STOJANOVIĆ.

Dvoma o zmagovalki po prikazani igri v finalu ni bilo, saj je bila Ela Nala prepričljivo boljša in je slavila s 6-3 6-1 ter se veselila prve zmage v karieri na turnirjih TE.

Čestitamo!

Med dečki se je najbolje odrezal Jaka GOLOB, ki je z nastopi končal v četrtfinalu, turnir pa je prepričljivo osvojil Avstrijec Sebastian SORGER.

TUKAJ.

Znani so udeleženci play offa v 2. moški članski ligi in ligi do 12 let

bm, 28.05.2017

Z izjemo dveh neodigranih tekem, ki pa ne vplivata na končne rezultate, so odigrana vsa srečanja v 2. moški članski ligi in v ligi do 12 let.

Play off bo na sporedu 16. in 17. septembra 2017.

Udeleženci play offa v ligi do 12 let so ekipe TK Triglav Kranj 1 in TK Triglav Kranj 2, TK Center Court 1 in TC Ljubljana.

V 2. moški članski ligi so se v play off uvrstile ekipe TK Hoče, TK Kamnik, TK Nova Gorica in TK Branik Maribor.

Foto: v play off sta se uvrstili tudi ekipi TK CC in TK Triglav Kranj TUKAJ.

V Mariboru in Kopru sta se začeli DP do 16 in 12 let

bm, 28.05.2017

S kvalifikacijskimi obračuni fantov in deklet do 16 let v Mariboru in dečkov in deklic do 12 let v Kopru sta se začeli državni prvenstvi v teh dveh starostnih kategorijah. Igralci in igralke, ki se niso uspeli uvrstiti v glavni A turnir ali kvalifikacije se bodo imeli možnost pomeriti na B turnirjih, ki se začnejo sredi tedna.

Fantje so nastopali na igriščih ŽTK v Mariboru, skozi kvalifikacije pa so se uspeli prebiti Mark ANDREJIČ GOLJAR, Tristan-Lukas KOŽELJ-NICKEL, Alen KURTAGIČ, Simon JAVORŠEK, Miha KASTELEC, Taj DOLENC, Jan JAPELJ in Lun OBRUL.

Pri dekletih so s kvalifikacijami uspešno opravile Tina DUJC, Anali KOČEVAR, Marija VIČIČ, Meta MARENK, Liza KUHELJ, Petja DRAME, Natalija URH in Pia Marija REBEC.

Dečke in deklice gosti TK Koper. Pri dečkih so s kvalifikacijami uspešno opravili Martin TOPIČ, Filip ZVER, Luka MARKOVIČ, Brin KOZINC FRELIH, Carlo ANGELI, Marko ČAČKOV, Žiga BIZJAK in Luka ALBREHT.

Med deklicami so bile uspešne Eva ZALOKAR, Julija Ana AŽNOH, Staša ŠRAJ, Sara RADIKOVIČ, Eva CIKAJLO, Lucija FIRM, Ela PLOŠNIK in Pia PETELINŠEK.

Glavni turnirji se začnejo v ponedeljek.

Foto (až): Radikovič Sara in Mašovič Nina sta o zmagovalki odločili v treh nizih. Za odtenek boljša je bila Sara. TUKAJ.

TK Koper konec tedna gostil še najmlajše

bm, 28.05.2017

Ob zaključku mednarodnega turnirja v starostni kategoriji do 12 let, ki se je končal z zmago naše Ele Nale MILIĆ, je TK Koper gostil še turnir najmlajših v starostni kategoriji 8-11 let. Po izjemni udeležbi prejšnji teden v Ljubljani je bila v Kopru udeležba po pričakovanjih skromnejša, a se je organizator tudi tokrat zelo potrudil in poleg turnirja organiziral tudi tombolo za sodelujoče. Nastopilo je več kot 90 dečkov in deklic.

V soboto so se prvih mest veselili Mai WINTERLEITNER (Maja) v midi tenisu pri dečkih, Ana STOJNEV (MaxLj) v midi tenisu med deklicami, Mihael KUŠAR (MaxLj) v mini tenisu pri dečkih, Ema KAPUS (Polzela) v mini tenisu pri deklicah, Nejc ŠKORJANC (Šplus) v tenisu do 11 let pri dečkih in Pia PETELINŠEK (ŽtkMb) v tenisu do 11 let pri deklicah.

Dečki in deklice do 10 let so nastiopili v nedeljo. Pri deklicah je bila najboljša Nika PERIĆ (Celje), pri dečkih je zmagal Svit SULJIČ (Tabre)

Več novic iz letošnjih turnirjev 8-11 let najdete TUKAJ.

Blaž Rola v finale kvalifikacij na ATP Challengerju v Vicenzi, Nina Potočnik izgubila v drugem krogu kvalifikacij v Gradu

bm, 28.05.2017

Teden, ki je pred nami prinaša začetek drugega turnirja za grand slam v Parizu, žal brez slovenskih predstavnikov med posamezniki. Igralci, ki se niso uspeli prebiti skozi kvalifikacije bodo tako nastopili na turnirjih nižjih rangov, med njimi tudi Blaž ROLA. Ta teden je na ATP Challengerju v italijanski Vicenzi (43000+H), kjer je včeraj v prvem krogu kvalifikacij, glavni turnir se mu je za las izmuznil, kot 1. nosilec igral s 27-letnim domačinom Erikom CREPALDIJEM (ATP 546). Blaž je srečanje zanesljivo dobil s 6-4 6-1. V drugem krogu je danes brez težav opravil še z 32-letnim Romunom Adrianom UNGURJEM, 362. igralcem lestvice ATP. Premagal ga je s 6-3 6-1 in se uvrstil v finale kvalifikacij. Tu bo njegov nasprotnik Jose HERNANDEZ FERNANDEZ iz Dominikanske Republike, 256. igralec sveta in 7. nosilec kvalifikacij.

Med dekleti je v bližnjem Gradu na ITF turnirju (25.000 $) nastopila 20-letna Nina POTOČNIK, trenutno zaseda 592. mesto lestvice WTA. V prvem krogu je igrala z Italijanko Gaio DI PAOLO in zmagla s 6-0 6-1, v drugem krogu pa ni bila kos še eni Italijanki, 4. nosilki Martini DI GIUSEPPE. Ta je zmagala s 6-1 6-0.

V glavnem turnirju je prijavljena Polona HERCOG. TUKAJ.

Z nedeljskimi kvalifikacijami se začenjajo letošnja poletna državna prvenstva

bm, 26.05.2017

Z nedeljskimi kvalifikacijskimi obračuni se začenjajo letošnja poletna državna prvenstva. Začenjajo jih igralci in igralke v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let, ki bodo nastopili na A in B prvenstvu. Dvanajstletnike bo v A in B turnirju gostil TK Koper, šestnajstletnike v A turnirju mariborski ŽTK, v B turnirju pa ljubljanski Max tenis klub.

V Kopru bodo tako pri dečkih kot pri deklicah nastopili vsi najboljši na čelu s prvima igralcema lestvic do 12 let Maticem KRIŽNIKOM in Leontino STOJANOVIĆ. V obeh konkurencah se nam obetajo zanimivi obračuni, predvsem pri dečkih kjer je poleg Križnika v igri za naslov gotovo tudi Jaka Golob, dobro igro pa v zadnjem obdobju kaže tudi Jani Retelj na katerega bosta morala oba resno računati. Pri deklicah pričakujemo v boju za naslov Stojanovićevo in Elo Nalo Milić iz ozadja pa bosta napadali Radomeljčanki Ana Lanišek in Maša Viriant.

V Mariboru bo zaradi poškodbe med fanti manjkal 1. igralec lestvice TS Matic DIMIC, bo pa naslov poskušal domačinom odnesti "Ptujčan" Filip Jeff PLANINŠEK, trenutno še na drugem mestu lestvice TS, ob spremembi lestvice 1. junija pa že nov vodilni na tej lestvici. Štrene mu bosta poskušala zmešati predvsem domačin Borut ŠRAJ in Gašper OBLAK, ki se je v letošnji sezoni prebil povsem v vrh slovenske lestvice. Pri dekletih bodo na delu vse najboljše igralke na čelu s trenutno vodilno igralko lestvice TS do 16 let Majo MAKORIČ, zmagovalko ITF turnirja do 18 let v Podgorici ta teden. Tudi v tej konkurenci se obetajo zanimivi obračuni za naslov, največje konkurentke Makoričevi pa bodo glede na zadnje dosežene rezultate doma in v tujini Tjaša Klevišar, Alea Bubek in Metka Komac.

V kategoriji do 16 let bo nastopilo 157 igralk in igralcev, v kategoriji do 12 let pa je prijavljenih 174 igralk in igralcev.

TUKAJ.

Ela Nala Milić finalistka turnirja TE 12 v Kopru, Leontina Stojanović do naslova med dvojicami

bm, 26.05.2017

Tudi tretji zaporedni mednarodni turnir Tennis Europe bo minil s slovenskim finalnim pridihom. Na turnirju do 12 let v Kopru se je v finale uvrstila 11-letna Ljubljančanka Ela Nala MILIĆ, trenutno druga igralka slovenske teniške lestvice do 12 let. V polfinalu je s 6-2 6-2 izločila Italijanko Giulio DAL POZZO. Za zmago se bo pomerila z leto dni starejšo Romunko, Mario Daciano CIUBOTARU, ki tako kot Milićeva do finala ni oddala nobenega niza, v tretjem krogu pa je izločila našo Leontino STOJANOVIĆ.

Se je pa naslova razveselila prav slednja in sicer v konkurenci dvojic. S Hrvatico Teno RAJKI sta v finalu s 6-2 6-4 premagali srbsko dvojico Tijana SRETENOVIĆ in Darja SUVIRDJONKOVA.

Foto: A. Živin TUKAJ.

Maja Makorič zmagovalka ITF turnirja 5. ranga v Podgorici, Nika Radišič in Veronika Erjavec zmagovalki ITF turnirja dvojic v Budimpešti

bm, 26.05.2017

Maja MAKORIČ je na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Podgorici pokorila vso konkurenco in se prvič v karieri povzpela na zmagovalno stopničko turnirja ITF. Tako JE več kot odlično izkoristila posebno povabilo s katerim je lahko nastopila neposredno v glavnem turnirju.

Na svojem šele petem mednarodnem mladinskem ITF turnirju se je prvega naslova veselila potem, ko je v polfinalu s 3-6 6-1 6-0 premagala 14-letno Francozinjo Auane DROGUET, 669. mladinko sveta, v finalu pa še Hrvatico Lano ŠIPEK. Finalno srečanje je dobila z rezultatom 6-4 6-1. Čestitamo!

Na mladinskem ITF turnirju v Budimpešti je Nika RADIŠIČ izpadla v četrtfinalu. Po zmagi v drugem krogu s 7-5 6-3 nad Francozinjo Giulio MORLET jo je v četrtfinalu s 6-3 6-1 izločila 2. nosilka, 17- letna Nemka Lara SCHMIDT, 64. mladinka sveta.

Sta se pa z Veroniko ERJAVEC veselili zmage v konkurenci dvojic. V četrtfinalu in polfinalu sta oddali vsega eno oziroma dve igri, za naslov pa sta igrali z Irko Georgio DRUMMY in Američanko Katyo TOWNSEND. Tudi v finalu sta bili prepričljivo boljši od nasprotnic in sta slavili s 6-1 6-2. Čestitamo!

Na fotografiji finalisti, Maja Makorič je skrajno desno TUKAJ.

Jutri vabljeni v Krško na rekreativno-veteranski turnir dvojic

lm, 26.05.2017

V soboto, 27. maja 2017 ob 13. uri vas vabimo na REKREATIVNO-VETERANSKI TURNIR DVOJIC v Krško, kjer vas bo v sodelovanju s Tenis Slovenija gostil Teniški klub Krško.

Prijave sprejemamo na: prijave@tenis-slovenija.si do ponedeljka, 22. maja 2017

Vse informacije najdete v priponki , v primeru dodatnih vprašanj pa vam je na voljo Teniški klub Krško na info@teniski-klub-krsko.si.

Iskreno vabljeni v dobro teniško družbo! Do takrat pa vam želimo uspešne prvomajske priprave.

Tenis Slovenija TUKAJ.

Ela Nala Milić polfinalistka turnirja TE Luka Koper Junior Open 2017

bm, 25.05.2017

V Kopru se je mednarodni mladinski teniški turnir Luka Koper Junior Open prevesil v zadnjo polovico. Med posamezniki so znani polfinalisti, v konkurenci dvojic finalisti.

V zaključne boje se je izmed slovenskih predstavnikov uvrstila samo Ljubljančanka Ela Nala MILIĆ, ki je v četrtfinalu s 6-3 6-2 premagala Nemko Maro Sophie BURGER in se bo v polfinalu pomerila z Italijanko Giuulio DAL POZZO. Ta je s 6-1 6-3 izločila našo drugo četrtfinalistko Evo MULLER UHAN.

Med dečki je v četrtfinalu izpadel naš zadnji predstavnik Jaka GOLOB. S 3-6 6-4 6-2 ga je premagal Avstrijec Daniel ZIMMERMANN.

V konkurenci dvojic se je pri deklicah v finale uvrstila Leontina STOJANOVIĆ, ki igra v paru s Hrvatico Teno RAJKI.

na mladinskem turnirju TE v starostni kategoriji do 14 let v Pescu na Madžarskem so nastopili Bor ARTNAK, Tristan FLANDER in Meta MARENK. Artnak je z nastopi končal v četrtfinalu, Flander v tretjem krogu, v tretjem krogu pa je izgubila tudi Marenkova.

Na fotografiji: Eva Muller Uhan TUKAJ.

Po izpadu Polone Hercog letos v glavnem pariškem turnirju brez slovenskih predstavnikov

bm, 25.05.2017

Z izpadom Polone HERCOG je konec slovenskih posamičnih nastopov na letošnjem drugem turnirju za grand slam v Parizu. Končali so se že v kvalifikacijah. Hercogova je bila zadnje slovensko upanje za preboj v glavni turnir, a je bila po dolgi odsotnosti s teniških igrišč daleč od uspeha. Kazahstanka Zarina DIYAS, ki se je letos februarja vrnila na igrišča po prav tako več kot polletni odsotnosti je bila boljša s 6-3 6-0.

Prihodnji teden bomo tako spremljali samo nastope Katarine SREBOTNIK in Andreje KLEPAČ v konkurenci dvojic, še teden kasneje pa tudi Kaje JUVAN v mladinski konkurenci. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach Zala Alta BTC City KIA Coca Cola Gospodarsko rastavišče Grafični studio K Lenovo City Express Slowatch   Varnost Maribor   Medot   Diners Tenis Slovenija   Babolat Slovenija   Dunlop Sport