Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
Prazna-pasica
prijava_e
Novice

Novice

V ljubljanskem Tivoliju poteka mednarodni ITF turnir

bm, 17.08.2017

Na mednarodnem veteranskem ITF turnirju 5. ranga, ki se je danes začel v ljubljanskem Tivoliju nastopa 89 igralcev in igralk, kar je daleč najvišja številka na mednarodnih veteranskih turnirjih v Sloveniji letos. Med veterani je v žrebu 78 igralcev v vseh starostnih kategorijah, med veterankami 11 igralk, ki so združene v dve starostni kategoriji.

Prvi dan turnirja smo spremljali kvaliteten veteranski tenis z nekaj zanimivimi obračuni, najdaljše srečanje, ki ga je dobil domačin Robert Purič pa je trajalo kar tri ure in pol.

Tudi v četrtek, ko bodo na sporedu četrtfinalni obračuni med moškimi, nadaljevale pa se bodo tekme v RR skupinah, se nam obetajo izvrstne veteranske teniške predstave, ki si jih velja ogledati. Program se bo v Tivoliju s prvimi obračuni začel ob 10. uri.

Zaradi precejšnjega zanimanja za nastop v konkurenci dvojic in mešanih dvojic organizator udeležence obvešča, da je vpis dvojic mogoč še jutri, 17.8. do 13. ure pri vrhovni sodnici. Prve tekme dvojic bodo predvidoma na sporedu po 17. uri.

Rezultate prvega dne in razpored igranja najdete ter fotografije iz turnirja si lahko ogledate TUKAJ.

Na ITF turnirju v Kranju konec za naše fante, pri dekletih danes uspešni Anja Gal in Maja Makorič

bm, 16.08.2017

V Kranju so na mladinskem ITF turnirju 4. ranga fantje odigrali tekme drugega kroga, dekleta so dokonačala obračune prvega.

Uspešnejša so bila slednja, saj sta zmagi v prvem krogu danes zabeležili Maja MAKORIČ, ki je s 7-6(7) 6-4 premagala Italijanko Auroro ZANTEDESCHI in Anja GAL, ki je bila s 7-5 6-2 boljša od Rusinje Aleksandre STROMOVE. V drugem krogu sta se tako pridružili Živi FALKNER in Pii LOVRIČ, ki sta zmagali včeraj.

So pa z nastopi v posamični konkurenci že končali vsi naši fantje, saj so se danes od tekmovanja poslovili Nick CMAGER, s 6-4 6-2 ga je premagal 1. nosilec, Romun Nini Gabriel DICA, domačin Jan VEHOVEC, katerega je z 0-6 7-6(3) 6-2 premagal 5. nosilec, Italijan Giacomo DAMBROSI, kvalifikant Mark ANDREJIČ GOLJAR je moral premoč s 6-1 6-0 priznati 10. nosilcu, Srbu Mihailu POPOVIĆU, Matica PODLIPNIKA je z 1-6 6-3 7-5 izločil Italian, 15. nosilec Flavio COBOLLI, Tim TEKAVEC ni bil kos 8. nosilcu, Romunu Mateiu Adrianu GEORGESCU, ki je zmagal s 6-2 6-3, kvalifikant Tin KRSTULOVIĆ pa je s 7-5 3-6 0-6 izgubil z 2. nosilcem, Italijanom Gabrielom BOSIOM.

Fantje niso imeli uspeha niti v konkurenci dvojic, saj so vsi končali z nastopi, pri dekletih pa bodo v drugem krogu nastopile Anja GAL in Tina CVETKOVIČ ter Maša PERICA in Marija VIČIČ. TUKAJ.

Manca Pislak in Nina Potočnik z zmagama začeli nastope v Gradcu, Hercogova hitro končala v Vancouvru

bm, 16.08.2017

V avstrijskem Gradcu sta nastope na ženskem ITF turnirju z nagradnim skladom 15.000 $ naši nekdanji izvrstni mladinki Manca PISLAK in Nina POTOČNIK začeli z zmagama. Potočnikova, ki ji je prehod v člansko konkurenco uspel precej bolje kot Pislakovi je trenutno na 465. mestu lestvice WTA, Pislakova je uvrščena na 637. mesto.

Potočnikova, 2. nosilka turnirja, je v prvem krogu s 6-2 6-3 premagala domačo povabljenko Arabello KOLLER, več dela pa je imela Pislakova s kvalifikantko Liso Marie LAUSECKER. Zmagala je z rezultatom 4-6 6-1 6-2.

V drugem krogu bo Potočnikova igrala s 23-letno Američanko Frances ALTICK, ki se je v glavni turnir prebila skozi kvalifikacije, Pislakovo pa v drugem krogu čaka obračun z 20-letno Čehinjo Vendulo ZOVINCOVO.

Polona HERCOG je za nadaljevanje sezone izbrala turnir na trdi podlafi v kanadskem Vancouvru, a se ji nastop ni posrečil, tako da turnir zapušča že po uvodnem nastopu. V uri in enajstih minutah jo je premagala 24-letna Slovakinja Jana CEPELOVA, 92. igralka lestvice WTA, ki je zmago zabeležila po treh tesnih zaporednih porazih v prvem krogu. Hercogova je nastopila po enem mesecu premora. Nazadnje je igrala na WTA turnirju v Bukarešti, kjer je prav tako izgubila v prvem krogu, pred tem, pa je bila uspešna v Wimbledonu, kjer se je uvrstila v tretji krog. Na lestvici WTA trenutno kot druga Slovenka zaseda 194. mesto. TUKAJ.

Na mladinskem ITF turnirju Triglav Open v Kranju fatje odigrali tekme prvega kroga, dekleta še igrajo

bm, 15.08.2017

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Kranju so fantje odigrali tekme prvega kroga glavnega turnirja, a za osvojitev točk za mladinsko svetovno teniško lestvico potrebujejo še eno zmago. V prvem krogu so zmagali Nick CMAGER, Jan VEHOVEC, Mark ANDREJIČ GOLJAR, Matic PODLIPNIK, Maks TEKAVEC in Tin KRSTULOVIČ, ki so se tako uvrstili med 32 igralcev na turnirju.

Dekleta tekme prvega kroga še igrajo, za presenečenje pa je poskrbela 16-letna Slovakinja Michaela KADLECKOVA (389), ki je v prvem krogu presenetila leto dni starejšo domačinko, 1. nosilko turnirja Kristino NOVAK (211). Slovakinja je bila v izenačenem srečanju bolj zbrana v zaključku obeh nizov, oba je namreč dobila v podaljšani igri. Izid se je glasil 7-6(1) 7-6(3). Sta se pa izkazali Živa FALKNER in Pia LOVRIČ, ki sta svoji tekmici gladko premagali in na svoj konto že dodali nekaj novih točk za lestvico ITF. Falknerjeva je s 6-1 6-0 izločila Katarino TRIVIĆ, povabljenko iz BiH, Lovričeva je s 6-3 6-4 premagala Italijanko Cristino Eleno TIGLEA. Anja GAL, Maja MAKORIČ, Ema HORVAT in Tina CVETKOVIČ bodo prvič nastopile v sredo. TUKAJ.

Polona Hercog v Vancouvru, Manca Pislak in Nina Potočnik v Gradcu. Klepačeva uspešna v Cincinnatiju, Srebotnikova ne

bm, 14.08.2017

Polona HERCOG je za nadaljevanje letošnje sezone izbrala kanadski Vancouver, kjer bo ta teden nastopila na turnirju s trdo podlago in nagradnim skladom 100.000 $. V prvem krogu bo njena nasprotnica 3. nosilka in trenutno 92. igralka sveta, 24-letna Slovakinja Jana CEPELOVA.

Nina POTOČNIK in Manca PISLAK bosta ta teden nastopili na ITF turnirju (15.000 $) v Gradcu. V kvalifikacijah je tam že nastopila Moni POTRČ, a izgubila, prav tako je bila v prvem krogu glavnega turnirja neuspešna Polona REBERŠAK.

Je pa z zmago začela nastope na WTA turnirju dvojic v ameriškem Cincinnatiju (2,8 mio $) Andreja KLEPAČ . S soigralko, Španko Mario Jose SANCHEZ MARTINEZ sta s 6-2 6-2 premagali nizozemsko-belgijsko dvojico Elise MERTENS in Demi SCHUURS. Ni pa uspela uvrstitev v drugi krog Katarini SREBOTNIK, ki igra v paru z Američanko Abigail SPEARS. Njuni nasprotnici v prvem krogu sta bili Romunki Irina-Camelia BEGU in Raluca OLARU, ki sta zmagali s 3-6 7-5 10-6.

Z zmago je nastope na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Skopju začela Anja TRBEŽNIK. V prvem krogu je pri izidu 5-7 6-2 1-0 za Trbežnikovo nasprotnica Anastasia PETROVA iz Romunije srečanje predala. TUKAJ.

V Kranju končane kvalifikacije na mladinskem ITF turnirju Triglav Open 2017

bm, 14.08.2017

TK Triglav Kranj je gostitelj prvega iz serije treh mladinskih ITF turnirjev, ki jih bo prihodnje tedne gostila Slovenija. Sledita turnir v Mariboru in zadnji v Domžalah.

Na odlično zasedenem kranjskem turnirju 4. ranga je v kvalifikacijah, te so se končale danes, nastopilo 48 fantov in 30 deklet, med njimi 21 fantov in 12 deklet iz Slovenije.

Pri fantih so se skozi gosto kvalifikacijsko sito v glavni turnir prebili Tin KRSTULOVIČ, Mark ANDREJIČ GOLJAR in Aljaž FUGINA, med dekleti to ni uspelo nobeni naši igralki.

V glavnem turnirju bo nastopilo devet Slovenk z najvišje uvrščeno prijavljeno igralko lestvice ITF in s tem 1. nosilko turnirja, domačinko Kristino NOVAK (212). Poleg nje bodo nastopile Maja MAKORIČ, Živa FALKNER, Pia LOVRIČ, Tjaša KLEVIŠAR, Anja GAL, Metka KOMAC, Ema HORVAT in Tina CVETKOVIČ.

Pri fantih bodo v glavnem turnirju poleg kvalifikantov nastopili Jan VEHOVEC, Nick CMAGER, Gašper TOPČIČ, Filip Jeff PLANINŠEK, Matic PODLIPNIK in Tim TEKAVEC.

Tekme glavnega turnirja se s sedmimi slovenskimi nastopi začnejo v torek ob 09. uri. TUKAJ.

Pred polnimi tribunami turnir Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu osvojil Sergiy Stakhovsky

bm, 14.08.2017

ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open je dočakal zaključek, kakršnega si zasluži. Finalni obračun med Ukrajincem Sergiyem STAKHOVSKYM in Italijanom Matteom BERRETTINIJEM je privabil ljubitelje tenisa, ki so skoraj do zadnjega kotička napolnili portoroški teniški stadion, ta pa je na finalu ponudil izjemno teniško kuliso. In zagotovo ni bilo žal nikomur, ki je sobotni večer preživel ob spremljanju finala, saj sta oba finalista v dveh urah in pol gledalcem predstavila vse kar teniška igra ponuja, nenazadnje pa jih do konca držala v napetosti.

Finalni obračun je 6-7(4) 7-6(3) 6-3 dobil izkušenejši, 31-letni Rus STAKHOVSKY, ki je s tem osvojil svoj šesti turnir serije ATP Challenger, bil pa je štirikrat tudi zmagovalec turnirjev serije ATP. 10 let mlajši Italijan je bil dostojen nasprotnik, ki je po izgubljenem drugem nizu najprej močno popustil, pri zaostanku 1-5 v tretjem nizu pa ponovno zbral moči, se približal na 3-5, a mu popoln preobrat ni uspel.

Stakhovsky je v intervjuju z izbranimi besedami govoril tudi o Portorožu in njegova iskrena pohvala organizatorjem turnirja zagotovo ne bo ostala neopažena. Izjavo lahko poslušate TUKAJ

Več o finalnem obračunu preberite TUKAJ.

V FIN A in B turnirjih do 12 let v Portorožu najboljši Jaka Tomažin, Eva Muller Uhan, Nejc Peterlin in Julija Bogatin

bm, 13.08.2017

V Kopru se je končal še zadnji izmed turnirjev, ki so potekali v okviru Teniškega festivala in na katerih so nastopili igralci in igralke od najmlajših do najstarejših kategorij.

A turnir dečkov je osvojil Jaka TOMAŽIN (AsLit), ki je v finalu s 6-2 6-2 premagal Žigo ŠVECA (Mu-So).

V B turnirju dečkov sta bila finalista Jaka in Nejc PETERLIN (Šporn), ki sta v bratskem obračunu odločila o zmagovalcu. Boljši je bil Nejc, ki je zmagal s 4-6 6-4 6-2.

V A turnirju deklic sta se za naslov najboljše borili Leontina STOJANOVIĆ (TK-CC) in Eva MULLER UHAN (Tc-Lj). S 6-1 6-2 je zmagala Eva MULLER UHAN.

B turnir deklic je osvojila Julija BOGATIN (Koper), ki je v finalu s 6-1 6-1 premagala Lano MILOSAVLJEVIČ (Tr-Kr). TUKAJ.

Ana Zala Volk in Miha Vetrih zmagovalca OP Zala 16, člansko OP dobila Tino Kovačič in Mihaela Paula Onita

bm, 13.08.2017

V Portorožu se končuje OP Zala v starostni kategoriji do 16 let.

Pri fantih sta v finalu nastopila Dan TROŠT SLAPNIK (Maja), ki je v polfinalu s 7-6(4) 6-3 premagal Davida CEPAKA (Koper) in Miha VETRIH (S.Gradec), ta je bil v polfinalu s 5-7 6-1 6-4 boljši od Tristana Lukasa KOŽELJA NICKELJA (Radom). Finalni opbračun je po predaji nasprotnika s 6-2 4-6 4-2 dobil Miha VETRIH.

Pri dekletih so se v polfinale uvrstile Lina BOŽIČNIK (Maja), Mia KUKOVIČ (ŽtkMb), Nika STRAŠEK (Ptuj) in Ana Zala VOLK (ŽtkMb). Turnir je osvojila Ana Zala VOLK, ki je v polfinalu treh nizih s 6-2 6-7(2) 6-3 premagala Lino BOŽIČNIK, v finalu pa ji je pri izidu 3-0 srečanje predala Nika STRAŠEK, ki je bila v polfinalu s 6-4 6-4 boljša od Mie KUKOVIČ.

B turnir fantov je osvojil Job JAPELJ (Medvode). V finalu je s 6-4 6-1 premagala Vala NOVAKA (Ltc).

Z nastopi pa so na odprtem prvenstvu že končale članice in člani. Zmagovalka turnirja članic je nepostavljena 17-letna Mihaela Paula ONITA (Koper), ki je v finalu s 7-6(4) 6-4 premagala Marijo VIČIČ (MaxLj).

Pri članih sta se v finale uvrstila Tino KOVAČIČ (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-4 7-5 premagal 1. nosilca Jana VEHOVCA (Tr-Kr) in Benjamin BELIŠ (S.Grad), ki je bil v drugem polfinalu z 2-6 7-6(5) 7-5 boljši od Primoža VOVKA (TK Med). V finalu je slavil Tino KOVAČIČ, ki je zmagal s 6-3 4-6 6-3. TUKAJ.

Nina Potočnik izgubila finale, Mike Urbanija za las ob finale

bm, 13.08.2017

Nina POTOČNIK se je na ITF turnirju (15.000 $) v romunskem Aradu uvrstila v finale. V polfinalu je s 6-1 7-6(1) premagala 4. nosilko, 21-letno Romunko Cristino ENE (490). Za zmago je potrebovala uro in pol. Nasprotnici je šestkrat odvzela servis, sama ga je ob enem asu in šestih dvojnih napakah izgubila trikrat. V seštevku točk je bila na koncu boljša s 76-57. Za nov naslov na turnirjih ITF, tretjega v karieri, se je borila z 19-letno domačinko Eleno Gabrielo RUSE, leta 2015 sedmo mladinko sveta, trenutno pa že 278. igralko članske lestvice WTA. Romunka je prišla v Arad kot zmagovalka močnega ITF turnirja v Bad Salgau (25.000 $+H), kjer je v četrtfinalu izločila našo Dalilo JAKUPOVIĆ.

Odlično formo je Romunka potrdila tudi v finalnem obračunu s Potočnikovo saj je brez težav zmagala s 6-4 6-1 in zabeležila še deseto zaporedno zmago na turnirjih ITF. Potočnikovi je šestkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila le dvakrat, za zmago pa je potrebovala uro in pol igre.

Za las pa je finale ušel Miku URBANIJI na Futuresu (15.000 $) v Bratislavi. Po dveh urah in pol izenačenega boja je klonil proti Slovaku Lukasu KLEINU, ki je slavil s 7-6(1) 4-6 7-5. Odločilna je bila 11 igra tretjega niza v kateri Miku ni uspelo zadržati svojega servisa, osvojil je samo eno točko, nato pa do konca srečanja nobene več. Igralca sta sicer zelo dobro servirala saj sta v srečanju svoj začetni udarec izgubila vsak le po trikrat, žal ga je Mike v tretjem nizu izgubil dvakrat, kar je bilo usodno. Kljub temu je to njegova najboljša uvrstitev v zadnjem času. TUKAJ.

Na turnirju do 12 let na Tenis festu v Portorožu znani četrtfinalisti in polfinalistke v B turnirju deklic

bm, 12.08.2017

V Porotoržu so odigrali tekme drugega kroga v konkurenci dečkov in deklic do 12 let. V A turnirju dečkov so se v četrtfinale uvrstili Jani RETELJ, Mark BRENARD, Žiga ŠVEC, Lukas MARJANOVIČ, Boris BARJAKTAREVIČ, Jan BUKOVEC, Miha BAJŽELJ in Jaka TOMAŽIN.

V B turnirju dečkov so četrtfinalisti Matic HRIBAR, Luka PETROVIČ, Andraž ROZMAN, Jaka PETERLIN, Nejc PETERLIN, Rok KOBLAR, Voranc Tit BOŽIČ in Rok KOVAČIČ.

V A turnirju deklic prevladujejo igralke TK CC, saj se jih je v četrtfinale uvrstilo kar 5. Četrtfinalistke iz TK CC so Leontina STOJANOVIČ, Tinkara VRANIČAR, Ella HOJNIK, Ivona AHČAN in Zala VNUK, poleg njih pa so četrtfinalistke še Hana ANDOLŠEK VERTOVŠEK, Ula JAMAR in Eva UHAN MULLER.

V B turnirju so se v polfinale že uvrstile Julija BOGATIN, Alja PLOHL, Zala HROVATIN in Lana MILOSAVLJEVIČ. TUKAJ.

Grega Žemlja se je poslovil od aktivnega igranja tenisa, v finalu turnirja Berrettini in Stakhovsky

bm, 12.08.2017

Največji teniški turnir v Sloveniji Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2017, ki se ta konec tedna zaključuje v Portorožu, ni minil zgolj v zdravem tekmovalnem duhu. Na njem se je od številnih navijačev in podpornikov slovenskega tenisa poslovil, verjetno najbolj uspešen slovenski teniški igralec, Grega Žemlja. Polfinalni teniški večer v Portorožu je tako postregel tudi z ekshibicijskem dvobojem, ki ga je v poslovilnem duhu Žemlja odigral z Aljažem Bedenetom, Blažem Kavčičem in Kajo Juvan. O slovesu od kariere je razmišljal že dalj časa, letos pa je odločitev dokončno sprejel.

Grega Žemlja bo za vedno zapisan v anale slovenskega tenisa. Kot prvi Slovenec je osvojil turnir serije challenger (Cancun 2008), kot prvi Slovenec se je uvrstil v glavni del enega od turnirjev za grand slam (Wimbledon 2009), kot prvi Slovenec je na grand slamu igral tretji krog (US Open 2012), kot prvi in za zdaj edini Slovenec se je prebil pod 50 mesto na svetu, kot prvi Slovenec je igral v finalu turnirja ATP (Dunaj 2012) in kot prvi Slovenec je premagal igralca iz prve deseterice (Janko Tipsarević 2013). Ob tem je v karieri z nagradnimi skladi na turnirjih zaslužil 1,2 milijona dolarjev in postal rekorder po številu nastopov v dresu slovenske reprezentance. Grega je v 13-ih letih za Slovenijo odigral 64 dvobojev.

»Za mano sta dve desetletji intenzivnega teniškega življenja. Osebno sem najbolj ponosen na svoj prispevek v slovenskem teniškem prostoru in na kariero, ki sem jo ob tem zgradil. Zaradi ljudi, ki so mi stali ob strani ob teniških in življenjskih preizkušnjah, si danes in v prihodnosti življenja brez tenisa ne predstavljam. To je moj svet in z njim želim ostati povezan. V naših vrstah so številni mladi teniški talenti in svojo energijo in čas želim vložiti vanje. Mladincem je treba pomagati pri stresnih prehodih v članske ekipe,« je povedal Grega

Sicer pa se bosta v finalu ATP Challengerja pomerila 21-letni Italjan Matteo Berrettini (162.ATP), ki je gladko s 6:4, 6:2 premagal Aldina Setkića (192.) iz BIH in Ukrajinec Sergiy Stakhovsky (115.), ki je izločil Stefanosa Tsitsipasa (168.).

Sobotni finale med Berrettinijem in Stakhovskym bo na teniškem stadionu ob 20. uri. Finale bo moč spremljati tudi na Sport Klubu.

V konkurenci dvojic sta zmagi slavila prva nosilca turnirja Čilenec Hans Podlipnik Castillo in Belorus Andrei Vasilevski, ki sta v izenačenem dvoboju s 6:3, 7:6(4) premagala Čeha Lukasa Rosola in Hrvata Franka Škugorja. Kot zanimivost velja omeniti, da ima Podlipnik Castillo družino v Avstriji, njegov prapradedek pa je bil Slovenec.

Več o petkovem dogajanju v Portorožu preberite TUKAJ.

Osrednji dogodek petkovega programa v Portorožu poslovilni nastop Grega Žemlje

bm, 11.08.2017

Na ATP Challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu smo bili prvič v petih letih brez predstavnika v četrtfinalu turnirja, čemur so botrovale tudi težave s poškodbami. V polfinale turnirja so se letos uvrstili Aldin SETKIĆ iz BIH, Matteo BERETTINI iz Italije, mladi grški up Stefano TSITSIPAS in Ukrajinec Sergij STAKHOVSKY.

Bo pa kljub temu petek, ob obeh polfinalnih obračunih, v znamenju slovenskega tenisa. Ob 20.30 bo poslovilno ekshibicijsko tekmo odigral Grega ŽEMLJA, družbo na centralnem igrišču pa mu bodo delali Aljaž BEDENE, Blaž KAVČIČ in naš mladi ženski up Kaja JUVAN.

Obe polfinalni srečanji in ekshibicijo boste lahko spremljali na Sport klubu1.

Več o četrtkovem dogajanju v Portorožu pa preberite TUKAJ.

Bor Artnak dvakratni zmagovalec turnirja TE 14 v Podgorici, z Janom Dimitrijevičem osvojila turnir dvojic

bm, 11.08.2017

Odličen teden je za Litijanom Borom ARTNAKOM na turnirju Tennis Europe v starostni kategorji do 14 let, ki se je odvijal v Podgorici.

Potem, ko je v polfinalu s 7-5 6-4 premagal 2. nosilca, domačina Petra JOVANOVIĆA, je v finalu s 7-5 6-3 premagal še 7. nosilca Hrvata Noo VUKADINA in dosegel najboljšo uvrstitev v karieri. Za Bora je to deseti turnir TE v letu 2017, najboljši izid pa je zabeležil v Pecsu na Madžarskem, kjer se je maja letos uvrstil v četrtfinale. Sicer pa je bil na turnirjih TE enkrat že finalist in sicer na turnirju do 12 let leta 2016 na Ptuju.

Na zmagovalno stopničko je v konkurenci dvojic stopil s soigralcem, Celjanom Janom DIMITRIJEVIČEM. V finalu sta s 6-4 2-6 10-8 premagala Hrvata Bartola BORSEJA in Srba Luko JOVANOVIĆA. TUKAJ.

Nina Potočnik in Mike Urbanija polfinalista ITF turnirjev v Aradu in Bratislavi, poraz Dalile Jakupović in Tine Cvetkovič, ki pa je osvojila turnir dvojic

bm, 10.08.2017

Do najboljše uvrstitve na turnirjih serije Futures v zadnjem letu se je na turnirju v Bratislavi (15.000 $) dokopal Mike URBANIJA. 27-letni igralec iz Lukovice pri Domžalah je v četrtfinalu s 6-1 5-2 (predaja) izločil 8. nosilca, 25-letnega Francoza Samuela BENSOUSSANA (622). Mike je dobro formo nakazal že na Futuresu prejšnji teden v Vogau, ko je izgubil v četrtfinalu. Za prvi finale po maju 2014 se bo pomeril z 19-letnim Slovakom Lukasom KLEINOM (984), finalistom Futuresa v Piestanyu prejšnji teden.

Še naprej pa nasprotnice melje na turnirju ITF v romunskem Aradu 20-letna Ptujčanka Nina POTOČNIK. Tudi ona je v dobri formi, saj je to njena druga uvrstitev najmanj v polfinale v zadnjih dveh nastopih na turnirjih z nagradnim skladom 15.000 $. Konec junija je namreč že osvojila enako vreden turnir v Trbižu. V Aradu je v četrtfinalu brez težav s 6-2 6-1 odpravila 19-letno domačinko Georgiano Ilono GHIOROAIE (643), prejšnji teden zmagovalko ITF turnirja v romunskem Targu Jiu in s tem prekinila Romunkin niz sedmih zaporednih zmag. V polfinalu bo igrala s še eno Romunko, 21-letno Cristino ENE (490), za katero je to po januarju, ko je bila v odlični formi, prvi polfinale turnirjev ITF.

Je pa z nastopi v četrtfinalu ženskega ITF turnirja v Hechingenu (60.000 $) končala naša še vedno vodilna igralka na lestvici WTA (185) Dalila JAKUPOVIĆ. Ta se je znašla v začaranem krogu četrtfinal, saj ji te stopničke letos še ni uspelo premagati, na lestvici WTA pa zaradi tega počasi drsi proti 200. mestu in se oddaljuje od svoje najboljše uvrstitve v karieri, ko je bila v maju 129. igralka sveta. Tokrat jo je s 6-2 6-2 izločila 21-letna Italijanka Deborah CHIESA.

Četrtfinale pa je bilo usodno tudi za Tino CVETKOVIČ na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Žilini. S 6-2 6-4 jo je premagala 16-letna Rusinja Aleksandra STROMOVA (634).

Odlično pa je zaigrala v konkurenci dvojic, saj sta s soigralko Victorio MIKHAYLOVO iz Rusije osvojili turnir. Danes sta nastopili kar dvakrat. Najprej sta s 6-3 6-1 zmagali v polfinalu, v finalu pa sta bili s 6-4 6-2 boljši od Kazahstanke Adelaide ALLAKHVERDIYEVE in Američanke Kennedy BRIDGFORTH.

Tina bo prihodnji teden ob številnih drugih domačih igralcih in igralkah nastopila na mladinskem ITF turnirju, ki ga gosti TK Triglav iz Kranja. TUKAJ.

Na Tenis festu začeli z nastopi igralci in igralke do 12 in 16 let ter člani in članice

bm, 10.08.2017

Na teniškem festivalu v Portorožu bodo v naslednjih dneh nastopili igralci in igralke v starostnih kategorijah do 12 in 16 let ter člani in članice. Prvi bodo igrali na finalnih turnirjih, starejši na OP Zala, člani in članice pa na OP.

Pri fantih do 16 let bo na A turnirju nastopilo 31 igralcev, na B turnirju 27 igralcev, na turnirju deklet pa 27 igralk.

Na finalnem A turnirju dečkov do 12 let bo zaigralo 36 igralcev, na B turnirju 21 igralcev, na A turnirju deklic 22 igralk in na B turnirju 9 igralk.

Pri članih je prijavljenih 27 igralcev, pri članicah 12.

Najbolje je zaseden A turnir deklic na katerem bo nastopila najvišje uvrščena igralka Leontina STOJANOVIČ, druga iz lestvice TS. Skupaj bo loparje vihtelo 212 igralcev in igralk.
/br> Z uvodnimi nastopi so že zaključili fantje in dekleta do 16 let ter članice in člani, pri katerih smo dobili četrtfinaliste. Pri članicah so to Lian BENEDEJČIČ, Marija VIČIČ, Dea KEPIC, Eva SAU, Mihaela Paula ONITA, Žoel KASTELIC, Kim ŽIŽEK in Stefany GRLJ, pri članih pa po doslej odigranih srečanjih Žiga DROBNIČ, Jan VEHOVEC, Tino KOVAČIČ, Benjamin BELIŠ in Matic SOTLER.

Na A turnirju dečkov do 16 let je v prvem krogu Jan JAPELJ s 7-6(6) 6-4 izločil 5. nosilca Klemna TAŠNERJA, pri dekletih presenečenj ni bilo.

Na fotografija favoritinja za zmago tudi pri članicah, Lian Benedejčič TUKAJ.

Stefanos Tsitsipas, veliki up grškega tenisa - intervju

bm, 10.08.2017

Na ATP Challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu nastopa tudi mladi grški teniški up, 19-letni Stefanos TSITSIPAS, trenutno 168. igralec lestvice ATP, leta 2016 pa prvi mladinec sveta. V zanimivem obračunu prvega kroga je izločil še enega odličnega mladega igralca, 18-letnega Avstralca Alexa DE MINAURJA, 184. igralca lestvice ATP in zanimivo, leta 2016 drugega mladinca sveta. V Portorožu sta se med sabo pomerila četrtič, še tretjič pa je bil boljši Grk.

Tsitsipas je odlično nastopil tudi v drugem krogu in izločil izkušenega Italijana, 13 let starejšega Luco VANNIJA.

Zanimiv intervju Gašperja Bolharja z grškim mladeničem lahko preberete TUKAJ.

Tina Cvetkovič, Nina Potočnik in Mike Urbanija četrtfinalisti v Žilini, Aradu in Bratislavi

bm, 10.08.2017

Nina POTOČNIK se je na ženskem ITF turnirju v romunskem Aradu (10.000 $) uvrstila v četrtfinale.20-letna Ptujčanka, 2. nosilka turnirja, je v drugem krogu s 6-2 6-0 premagala indijsko kvalifikantko Jennifer LUIKHAM. Po zmagi na ITF turnirju v Trbižu junija in porazih v prvih krogih dveh močnejših ITF turnirjev (80.000 in 100.000 $) je to ponovno četrtfinale za Potočnikovo, sicer pa je to njena trinajsta zmaga v zadnjih petnajstih nastopih. V četrtfinalu se bo pomerila z 8. nosilko, 19-LETNO rOMUNKO Ylono-georgiano GHIOROAIE (643).

Na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v češki Žilini dobro nastopa 16-letna Radoveljčanka Tina CVETKOVIČ. V drugem krogu je s 6-2 6-4 premagala 15-letno domačniko Petro CSABI,m ki je nastopila s posebnim povabilom in se prvič letos na mladinskih ITF turnirjih uvrstila v četrtfinale. Tina trenutno zaseda 469. mesto na lestvici ITF, najvišje v karieri je bila na 433. mestu aprila letos. V četrtfinalu bo njena nasprotnica Rusinja Aleksandra STROMOVA (643).

Še drugi teden zapored pa je, po seriji slabših rezultatov v letošnjem letu, najmanj v četrtfinalu turnirja serije Futures v Bratislavi Mike URBANIJA. V drugem krogu je po dveh urah in tričetrt s 3-6 6-3 6-1 premagal češkega kvalifikanta, 18-letnega Filipa DUDO. TUKAJ.

V Portorožu konec slovenskih nastopov, zadnjo tekmo v karieri je odigral Grega Žemlja.

bm, 09.08.2017

Na ATP Challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu se dan ni začel in ne končal skladno z željami in pričakovanji ljubiteljev tenisa in organizatorjev, saj so vsa štiri današnja srečanja naši igralci izgubili, še poseben udarec za turnir pa predstavlja izpad 1. nosilca Blaža KAVČIČA. Blaž je kljub včerajšnjim težavam z bolečinami v kolenu na igrišče odšel odločen, da izloči tudi drugega nasprotnika in se uvrsti v četrtfinale, a mu to žal ni uspelo. Aldin ŠETKIĆ, ki je v prvem krogu izločil Toma Kočevarja Dešmana je tudi danes pokazal, da je odličen igralec, izkoristil je nekoliko slabšo dnevno formo Kavčiča in na koncu slavil s 6-3 7-6(6). Kavčič vzroka za poraz ni iskal v poškodbi, je pa ta zagotovo vplivala na njegovo pripravljenost, ki ni bila na takšni ravni kot bi jo za nov uspeh potreboval.

Tudi Sven LAH je še enkrat dobro nastopil, a tudi on ni bil kos izkušenejšemu 29-letnemu Hrvatu Franku ŠKUGORJU. Ta je po uri in tričetrt igre zmagal s 7-6(2) 6-3. Škugor je bil bolj zanesljiv pri začetnem udarcu, izgubil ga je enkrat, Svenu pa je servis odvzel dvakrat iz devetih ustvarjenih priložnosti. Ob izkoristku 87 % prvega in 63 % drugega servisa je dosegel 7 asov, na drugi strani je imel Lah izkoristek prvega servisa 65 in drugega 47 %. Ob enem asu pa je naredil kar sedem dvojnih napak, ki so mu odnesle tudi podaljšano igro prvega niza, ko je napravil dve.

Brez možnosti je bil v igri dvojic Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je nastopil s Špancem Jaimejem FERMOSELLOM DELGADOM. Proti Hansu PODLIPNIKU CASTILLU in Andreu VASILEVSKEMU v 45 minutah namreč nista osvojila nobene igre. Zadnji se je v boj podal Grega ŽEMLJA, ki je imel na drugi strani mreže za nasprotnika 6. nosilca, Srba Filipa KRAJINOVIĆA. Žemlja, ki je pred začetkom turnirja napovedal slovo iz teniških igrišč in se za turnir ni posebej pripravljal je turnirske nastope zaključil v drugem krogu, današnji, zadnji profesionalni dvoboj v karieri pa je po uri igre izgubil z 2-6 3-6

Uradno slovo Grega Žemlje se bo zgodilo v petek ob 20.30 uri, ko mu bodo družbo na osrednjem stadionu delali Aljaž BEDENE, Blaž KAVČIČ in Kaja JUVAN.

Podrobnosti o sredinem dogajanju v Portorožu preberite TUKAJ.

Dalila Jakupović in Tina Cvetkovič začeli z zmagama. Bor Artnak polfinalist v Podgorici, z Dimitrijevičem finalista konkurence dvojic

bm, 09.08.2017

Na ženskem ITF turnirju v Hechingenu (60.000 $) se je 7. nosilka Dalila JAKUPOVIĆ uvrstila v drugi krog. V uvodnem nastopu je bila s 6-0 6-2 boljša od Nemke Katharine HOBGARSKI (236). V drugem krogu bo igrala z italijansko kvalifikantko Deborah CHIESA (353).

Z zmago je nastope na mladinskem ITF turnirju 4. ranga v Žilini začela Tina CVETKOVIČ. V prvem krogu je s 6-4 6-3 premagala Madžarko Vivien ABRAHAM (1242).

Na turnirju Tennis Europe do 14 let v Podgorici sta v prvem krogu s polovičnim uspehom nastopila Jan DIMITRIJEVIČ in Bor ARTNAK. Slednji se je, po izgubljenem prvem nizu s 4-6 in predaji nasprotnika Luke KURTOVIĆA pri Artnakovem vodstvu z 2-1 v drugem nizu, uvrstil v drugi krog. Dimitrijevič je tekmo prvega kroga izgubil. S 6-3 0-6 6-1 ga je izločil domačin Matija SAMARDŽIĆ.

Bor Artnak je bil uspešen tudi v drugem krogu, ko je s 6-2 6-0 premagal Djordja JANKOVIĆA iz BiH, v četrtfinalu pa je s 6-1 6-2 premagal še kvalifikanta iz Srbije Bojana RADOMANA. V polfinalu bo igral z 2. nosilcem, domačinom Petrom JOVANOVIĆEM.

Odlično pa z Janom Dimitrijevičem nadaljujeta v konkurenci dvojic, kjer sta se uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-1 6-3 premagala 1. nosilca, Makedonca Borisa MRKEVA in domačina Mila GAZIVODO. TUKAJ.

Na Tenis festu v Portorožu zmagovalci Jon Lan Šuntar, Petja Drame, Boris Barjaktarevič, Matic Dimic in Lian Benedejčič

bm, 08.08.2017

V Portorožu sta se po turnirju najmlajših danes končala turnirja v starostnih kategorijah do 14 in do 18 let. Edini, ki je na turnirjih opravičil status prvega nosilca je bil v A turnirju do 14 let Kranjčan Jon Lan ŠUNTAR (Tr-Kr). V finalu je s 6-4 6-2 premagal 2. nosilca Aljaža JERANA (Radomlje). B turnir dečkov do 14 let je osvojil Boris BARJAKTAREVIČ (Jaki). V finalu je s 6-2 6-0 premagal Jana BUKOVCA (Tr-Kr).

Nekoliko presenetljivo se je končal turnir deklic do 14 let, na katerem je slavila 2. nosilka, Mariborčanka Petja DRAME (Žtk). Ta je v finalu s 6-2 6-4 premagala Majo ZUCCHIATI (N. Gorica). Novogoričanka je v četrtfinalu s 7-6(0) 6-1 presenetila 1. nosilko Niko STRAŠEK (Ptuj).

Tudi v kategoriji do 18 let se najvišje postavljenima igralcu in igralki ni izšlo v skladu z njunim statusom prvih nosilcev. Pri fantih se je po poškodbi in krajši odsotnosti iz turnirjev zmagovito vrnil Matic DIMIC (MaxLj). In tudi njegov finalni nasprotnik je bil nekoliko presenetljivo 8. nosilec Mark ANDREJIČ GOLJAR (Domžale), ki pa na zadnjih turnirjih igra zelo dobro, tako da uvrstitev v finale ne prvega, ne drugega ni povsem nepričakovana. Dimic je v polfinalu s 7-6(2) 6-2 izločil 1. nosilca Jana VEHOVCA, Andrejič Goljar pa prav tako v polfinalu s 4-6 6-1 6-4 drugega nosilca Miho PERUŠA. V finalu je v izjemno zanimivem in izenačenem obračunu s 6-4 6-7(2) 6-4 slavil Matic DIMIC.

Tudi pri dekletih nosilkam ni šlo vse po načrtih, v finale sta se uvrstili 4. nosilka Lian BENEDEJČIČ (Koper) in 2. nosilka Ema HORVAT (Tc-Lj). Benedejčičeva je v polfinalu s 6-4 6-1 premagala Novogoričanko prvopostavljeno Aleo BUBEK, Horvatova je bila s 3-6 7-6(5) 7-5 boljša od Anje TRBEŽNIK (Šplus). V zanimivem finalnem obračunu je tesno slavila Lian BENEDEJČIČ, ki je zmagala s 7-5 5-7 6-4.

TUKAJ.

V sredo v Portorožu trije slovenski posamični nastopi in nastop v konkurenci dvojic

bm, 08.08.2017

V sredo se bodo na ATP Challengerju v Portorožu nadaljevali obračuni s tekmami drugega kroga glavnega turnirja. Ponovno bomo na delu videli štiri slovenske igralce.

Ob 17.30 bo na centralnem igrišču nastopil Blaž KAVČIČ, ki se bo pomeril z Aldinom ŠETKIĆEM.

Blaž ima sicer bolečine v desnem kolenu, ki ga je po nastopu v prvem krogu hladil z ledom, po tekmi pa je povedal:"Vse je odvisno od tega, kakšno bo koleno, ko se bom zbudil. Če bo oteklo in ne bom mogel stopiti na nogo, bom nastop zagotovo odpovedal, saj ne nameravam tvegati poškodbe tri tedne pred odprtim prvenstvo ZDA, za katerega sem trdo garal celo sezono. Upam, da gre samo za vnetje, kot pravijo zdravniki, in da bom lahko nastopil 'pod blokado', saj si zelo želim zmagati pred domačo publiko."

Približno ob isti uri bo na zunanjem igrišču D v tekmi drugega kroga nastopil, prijetno slovensko presenečenje prvega kroga, Sven LAH, ki se bo meril s Hrvatom Frankom ŠKUGORJEM.

Po končanem nastopu KAVČIČA pa bo na centralnem igrišču nastopil še Grega ŽEMLJA v tekmi s Srbom Filipom KRAJINOVIĆEM.

Okrog 18. ure bo na igrišču C zaigral v konkurenci dvojic Tom KOČEVAR DEŠMAN s soigralcem iz Španije FERMOSELLOM DELGADOM.

Vse slovenske tekme v konkurenci posameznikov boste lahko spremljali v live streamu.

Celoten spored tekem za sredo pa najdete TUKAJ.

Na tenis festu v Portorožu smo dobili polfinaliste na turnirjih do 14 in do 18 let

bm, 08.08.2017

Na Tenis festu se počasi bližata koncu turnirja v starostnih kategorijah do 14 in do 18 let.

Pri fantih do 18 let so se v polfinale uvrstili prvi trije nosilci Jan VEHOVEC, Miha PERUŠ in Matic DIMIC, družbo jim dela 8. nosilec Mark ANDREJIČ GOLJAR.

Tudi pri dekletih so polfinalistke nosilke in sicer 1. in 2. ter 4. in 5., Alea BUBEK, Ema HORVAT, Lian BENEDEJČIČ in Anja TRBEŽNIK.

V A turnirju dečkov do 14 let so se v polfinale uvrstili 1. nosilec Jon Lan ŠUNGTAR, 2. nosilec Aljaž JERAN, r. nosilec Taj DOLENC in 6. nosilec Nejc ŽUNIČ.

V B turnirju se bodo za nastop v finalu borili Jan BUKOVEC, Žiga BIZJAK, Boris BARJEKTAREVIČ in Filip ZVER.

Pri deklicah do 14 let nosilke niso dovolile presenečenj, tudi tu bodo v polfinalu nastopile prve tri Nika STRAŠEK, Petja DRAME, Maja ZUCCHIATI in sedmo postavljena Tajda ZALOKAR.

Polfinalni in finalni obračuni bodo na sporedu v sredo. TUKAJ.

Blaž Kavčič in Grega Žemlja v drugi krog Portoroža

bm, 08.08.2017

Na ATP Challengerju v Portorožu smo danes spremljali preostale slovenske nastope v prvem krogu glavnega turnirja. Po pričakovanju sta se v drugi krog uvrstila 1. nosilec Blaž KAVČIČ in nepostavljeni Grega ŽEMLJA, z nastopi sta končala povabljenca Tom KOČEVAR DEŠMAN in Grega BOH.

Blaž KAVČIČ je srečanje z ruskim kvalifikantom Evgenyem KARLOVSKYM dobil s 6-4 6-4. Srečanje je trajalo uro in pol, spremljali pa smo izenačen in zanimiv obračun v katerem so pretehtale Blaževe izkušnje in večja zanesljivost v odločilnih trenutkih. Blaž je nasperotniku trikrat odvzel začetni udarec, sam ga je izgubil enkrat, bistevno bolj pa je bil zanesljiv pri drugem začetnem udarcu, katerega izkoristrel je imel 62 %, Karlovsky le 27. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 64-58 v koriust našega igralca.

Grega ŽEMLJA, ki v Portorožu zaključuje svojo profesionalno teniško pot bo tudi tokrat zaigral v drugem krogu, saj se mu v uvodnem nastopu 19-letni Grega BOH, ki je nastopil s posebnim povabilom ni mogel resneje upirati. Žemlja je zmagal po 50 minutah igre s 6-1 6-2. V drugem krogu bo igral s 6. nosilcem, Srbom Filipom KRAJINOVIĆEM.

Že popoldne je nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki je sicer pokazal dopadljiv tenis, a bil v odločilnih trenutkih premalo zbran, da bi vknjižil zmago. Odločilna je bila 10 igra tretjega niza, v kateri je Kočevar Dešman serviral za izenačenje na 5-5, a je servis izgubil in s tem zapečatil svojo usodo, saj Aldin ŠETKIĆ iz BiH ponujene priložnosti za zmago ni izpustil iz rok, zanesljivo je dobil zadnjo igro na svoj servis in vknjižil zmago s 6-2 6-7(4) 6-4 ter se uvrstil v drugi krog, kjer se bo pomeril s 1. nosilcem Blažem KAVČIČEM.

Spored na centralnem stadionu sta zaključila David Lucas AMBROŽIČ in Tilen ŽITNIK, ki sta tekmo dvojic izgubila. S 6-2 6-4 sta ju premagala Filip KRAJINOVIĆ in Ilija BOZOLJAC.

Več o torkovem dogajanju v Portorožu lahko preberete TUKAJ.

Danes v Portorožu slovenski dan z nastopi Blaža Kavčiča, Grega Žemlje, Toma Kočevarja Dešmana in Grege Boha

bm, 07.08.2017

Na ATP Challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu bo danes slovenski dan saj bomo na centralnem igrišču spremljali štri slovenske nastope med posamezniki, za konec pa še nastop naše dvojice.

Slovenske nastope bo ob 15.30 uri odprl povabljenec, 27-letni Tom KOČEVAR DEŠMAN, trenutno 864. igralec lestvice ATP. Njegov nasprotnik bo dve leti starejši Aldin ŠETKIĆ iz BiH, na lestvici ATP uvrščen na 192. mesto.

Ob 18. uri bo končno na domačih tleh, po številnih uspešno končanih potovanjih v zadnjih dveh mesecih, nastopil naš prvi lopar, 30-letni Ljubljančan Blaž KAVČIČ, trenutno 87. igralec sveta. Blaž prihaja v Portorož po izjemno uspešni seriji nastopov v kateri je med drugim osvojil ATP Challengerja v Winipegu in Granbyu, v Portorožu pa bo, ob zagotovo bučni in številčni domači publiki, naskakoval svoj 17. naslov na Challengerjih v karieri, tretjega letos in po letu 2014 drugega v Portorožu. Njegov nasprotnik bo ruski kvalifikant, 23-letni Evgeniy KARLOVSKIY, 429. igralec lestvice ATP, ki se je v glavni turnir uvrstil skozi kvalifikacije, na tej poti pa v finalu le-teh v treh nizih izločil 1. nosilca kvalifikacij, Španca Bernabeja ZAPATO MIRALESA (293). Karlovskiy za Blaža seveda ne bi smel predstavljati večje prepreke, sicer pa se lahko v karieri pohvali s petimi naslovi na turnirjih serije Futures, dva od njih je osvojil letos, ko je januarja zmagal v Nemčiji in junija v domači Rusiji. Na zadnjih dveh challengerjih je izpadel v prvem krogu.

Ob 19.30 uri pa bo, kot kaže na zadnjem turnirju v karieri nastopil Grega ŽEMLJA. 30-letni Jeseničan je slovo od profesionalnega tenisa napovedal na zadnji tiskovni konferenci, zagotovo pa bo tudi na zadnjem turnirju poskušal priti čim dlje. Uradno poslovilno tekmo bo sicer odigral v petek ob 20.30 uri na centralnem igrišču, ko bo v ekshibicijskem dvoboju lopar prekrižal z Aljažem BEDENETOM in kajo JUVAN. Njegov nasprotnik v prvem krogu bo 19-letni Ljubljančan Grega BOH, za katerega bo to drugi nastop na profesionalnih trunirjih te serije, a prvi v glavnem žrebu. V Portorožu je nastopil tudi lani, ko je izpadel v kvalifikacijah.

Slovenske nastope bosta zaključila David Lucas AMBROŽIČ in Tilen ŽITNIK z nastopom v prvem krogu konkurence dvojic.

Podroben torkov teniški spored si oglejte TUKAJ .

Vse slovenske predstave lahko spremljate v live streamu TUKAJ.

Na Tenis festu v Portorožu se nadaljujeta turnirja v starostnih kategorijah do 18 in do 14 let

bm, 07.08.2017

V Portorožu se z obračuni drugega kroga glavnega turnirja nadaljujeta turnirja v starostnih kategorijah do 14 in do 18 let.

Pri fantih do 18 let nastopa 40 igralcev, v prvem krogu pa sta izgubila dva nosilca. Posloviti sta se morala 6. nosilec David CEPAK in 7. nosilec Ruben GOSPODINJAČKI. Ostali postavljeni igralci na čelu s 1. nosilcem Janom VEHOVCEM so si nadaljevanje priigrali brez izgubljenega niza.

Pri dekletih nastopa 22 igralk, vse nosilke so bile v prvem krogu proste in so prvič nastopile danes. V četrtfinale so se uvrstile vse postavljene igralke Alea BUBEK, Tinkara KOVAČ, Lian BENEDEJČIČ, Marija VIČIČ, Anja TRBEŽNIK, Maša PERICA, Alja BELINGER in Ema HORVAT.

Dečki do 14 let nastopajo v A in B turnirju. A turnir jih je začelo 38, po prvem krogu jih v igri ostaja 16. V igri ostajajo vsi nosilci, ki z napredovanjem niso imeli težav, prvi nosilec Jon Lan ŠUNTAR je Francu Jakobu KAVŠKU oddal sedem iger.

V B turnirju nastopa 23 igralcev, tudi tu so bili nosilci v prvem krogu prosti in bodo prvič nastopili v torek. Pri deklicah je nastopilo 36 igralk. V prvem krogu sta izgubili dve postavljeni igralki. Ula JAMAR je s 6-4 6-0 izločila 4. nosilko Manco LAMPRET, Rebeka GNEZDA pa je bila s 6-3 7-5 boljša od 6. nosilke Ane Teje TABOR.

TUKAJ.

Novinarska konferenca pred začetkom ATP Challengerja Zavarovalnica Sava Slovenija Open 2017

, 07.08.2017

Danes je bila v Portorožu tradicionalna novinarska konferenca pred začetkom glavnega dela turnirja ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open, kjer so bili gostje: župan Pirana Peter Bossman, direktor turnirja Aljaž Kos, direktor Tenis Slovenija, Gregor Krušič ter Grega Žemlja in Tom Kočevar Dešman.

Zdaj je dokončno jasno, da se bo najuspešnejši slovenski teniški igralec Grega Žemlja poslovil od teniške karavane in, da bo v petek zvečer na teniškem stadionu ekshibicijska tekma med Žemljo in Aljažem Bedenetom, sodelovala pa bo tudi wimbledonska zmagovalka in evropska prvakinja do 18 let, Kaja Juvan.

Več o ponedeljkovem dogajanju v Portorožu preberite TUKAJ.

V Portorožu se je začel glavni turnir, Sven Lah do prve zmage na Challengerjih v karieri

bm, 07.08.2017

V Portorožu se je začel glavni del turnirja ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2017 in to več kot uspešno. Z zmago je prvi dan glavnega turnirja začinil 18-letni Ptujčan Sven LAH, ki je za nastop prejel posebno povabilo in ga odlično izkoristil. V uri in pol je s 6-4 6-4 premagal španskega veterana, 39-letnega Rubena Ramireza HIDALGOJA, 248. igralca lestvice ATP. Sven je odlično serviral, svoj servis izkoristil kar v 69 % in ga nasprotniku oddal dvakrat. Na drugi strani je Španec izrazito slabo izkoriščal svoj drugi servis (29%), kar je Lahu prineslo kar 15 priložnosti za break, izkoristil je štiri in v žep spravil 6 ATP točk, doslej je v karieri osvojil skupaj le dve. Za Svena je to drugi nastop na ATP Challengerju, lani je prav tako v Portorožu izgubil v prvem krogu. Še nekajkrat je nastopil na turnirjih serije Futures, na katerih se je dvakrat uvrstil v drugi krog glavnega turnirja.

"Glede na njegovo starost sem vedel, da ga moram čim bolj utruditi. V drugem nizu pri rezultatu 4:4 sem videl, da ga je povsem zmanjkalo in nato sem zlahka zaključil dvoboj," je dejal Sven, ki je čas od lanskega do letošnjega turnirja bolj kot za tenis izkoristil za opravljanje učnih obveznosti, kar mu bo omogočilo, da bo študij nadaljeval v ZDA.

Dopoldne so se končali kvalifikacijski obračuni v katerih so bili uspešni Rus Evgeny KARLOVSKIY, Francoz Albano OLIVETTI, Hrvat Franko ŠKUGOR in Črnogorec Ljubomir ČELEBIĆ. Vsi štirje so si zagotovili nastop v glavnem turnirju, Evgeny KARLOVSKIY pa bo prvi nasprotnik našega Blaža KAVČIČA.

Prvi slovenski nastop v popoldanskem delu sporeda smo spremljali ob 18. uri, ko sta na centralnem igrišču v prvem krogu konkurence dvojic nastopila Gregor REPINA in Grega BOH. Njuna nasprotnika sta bila Španca Pedro MARTINEZ in Roberto ORTEGA OLMEDO, naša igralca pa nista uspela osvojiti nobene igre.

Smo pa danes dočakali tudi prvo slovensko zmago v glavnem turnirju dvojic. Tom KOČEVAR DEŠMAN in Španec Jaime FARMOSELL DELGADO sta s 6-0 7-5 premagala Thimurja KHABIBULINA in Dmitrya POPKOVA.

Več o turnirju najdete TUKAJ.

Na Tenis festu v Portorožu se danes začenjata glavna turnirja do 18 in 14 let

bm, 07.08.2017

Na Tenis festu v Portorožu, ki poteka ob ATP Challengerju Zavarovalniva Sava Slovenia Open so po najmlajših na vrsti starejši.Že v nedeljo so s kvalifikacijami opravili v starostnih kategorijah do 14 in do 18 let, danes se začenjajo obračuni v glavnih turnirjih. Na obeh turnirjih nastopa 159 igralk in igralcev.

Na turnirju do 18 let pri fantih nastopa 40, pri dekletih pa 22 igralk. Prvi nosilec turnirja fantov je Jan VEHOVEC, 2. igralec letvice TS, pri dekletih je najvišje postavljena Alea BUBEK, 8. igralka lestvice TS.

Številnejša je udeležba pri dečkih in deklicah do 14 let. V A turnirju dečkov nastopa 38 igralcev, prvi nosilec je 3. igralec lestvice TS Jon Lan ŠUNTAR, v B turnirju bo nastopilo 23 igralcev. Pri deklicah nastopa 36 igralk. Prva nosilka turnrija je 1. igralka lestvice TS Nika STRAŠEK.

Najvišje uvrščena igralka, ki nastopa je Nika Strašek (na fotografiji) TUKAJ.

Mike Urbanija in Nina Potočnik uspešna v prvem krogu turnirjev v Bratislavi in Aradu, Bor Artnak na turnirju TE v Podgorici

bm, 06.08.2017

Mike URBANIJA nastopa na Futuresu v Bratislavi, kjer je v prvem krogu s 7-5 3-6 7-5 premagal Argentinca Franca AGAMENONEJA, 3. nosilca turnirja in 432. igralca lestvice ATP.

Uspešna je bila tudi Nina POTOČNIK, ki nastopa na ITF turnirju v Aradu (15.000 $). V prvem krogu je s 7-5 6-1 izločila Romunko Gabrielo TALABA (1106).

Dalila JAKUPOVIĆ na ITF turnirju (60.000 $) v Hechingenu še čaka na prvi nastop, ko bo igrala z Nemko Katharino HOBGARSKI (236).

Mladinec Miha VELIČKI je na ITF turnirju 4. ranga v Žilini na Slovaškem. V prvem krogu je igral z nemškim kvalifikantom Jeremyem SCHIFRISOM in izgubil s 6-0 4-6 4-6. V Žilini bo nastopila tudi Tina CVETKOVIČ, ki bo igrala proti Madžarki Vivien ABRAHAM.

Nastja KOLAR se je na ITF turnirju v britanskem Chiswicku (25.000 $), po drugi zmagi v kvalifikacijah, uvrstila v glavni žreb turnirja. Tu se je v prvem krogu pomerila z Britanko Samantho MURRAY in izgubila 6-7(5) 4-6.

TUKAJ.

Glavni turnir v Portorožu brez slovenskih kvalifikantov, turnir obiskal predsednik RS Borut Pahor

bm, 06.08.2017

Na ATP Challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu je v dopoldanskem delu teniškega sporeda v nastopil domačia povabljenec 18-letni David Lucas AMBROŽIČ. Njegov nasprotnik je bil 4. nosilec, izkušen 27-letni Čeh Michal KONECNY, 382. igralec lestvice ATP. Naš mladenič se Konecnyu ni mogel resneje upirati, dobil je vsega dve igri, srečanje pa je trajalo 47 minut. Končni izid se je glasil 6-2 6-0.

Teniški program se je nadaljeval ob 16.30 uri, ko je nastopil 21-letni Domen GOSTINČAR (NR). Na drugi strani mreže je bil 29-letni Hrvat Franko ŠKUGOR (328) in tudi v tem srečanju je naš igralec osvojil vsega dve igri. Izkušeni Šibenčan, ki je v profesionalnem tenisu od leta 2004, najvišje pa je bil na 145. mestu leta 2016, je za zmago potreboval vsega 50 minut, zmagal pa je z rezultatom 6-1 6-1. Škugor je sicer odličen igralec dvojic, polfinalist letošnjega Wimbledona in finalist ATP turnirja v Gstadtu prejšnji teden.

Zadnji je kvalifikacijah nastopil 21-letni Dorian Tomaž JANEŽIČ (NR). Njegov nasprotnik je 24-letni Španec Jose VIDAL AZORIN (691). Janezic, ki je na uradnem mednarodnem turnirju nazadnje nastopil leta 2015 je srečanje odlično odprl in z breakom povedel že s 5-3 in imel pri izidu 5-4 priložnost, da na svoj servis dobi prvi niz. Čeprav je do takrat odlično serviral in na svoj servis izgubil le 5 točk, je v deseti igri gladko izgubil začetni udarec in dovolil Špancu da se vrne v igro. Ta je ponujeno priložnost izkoristil in izsilil podaljhšano igro, ki jo je dobil in s tem prvi niz s 7-6(4). V drugem nizu je bil nato Vidal Azorin boljši in ga je dobil s 6-2. Srečanje je trajalo uro in petintrideset minut.

Tudi v ponedeljek se bo spored v Portorožu s finalnimi obračuni kvalifikacij začel ob 09.30 uri. Prvi slovenski nastop bomo spremljali ob 18. uri, ko bosta nastopila Gregor REPINA in Grega BOH v konkurenci dvojic, ob 19. uri bo krstni nastop na turnirjih ATP Challenger dočakal Ptujčan Sven LAH, v konkurenci dvojic pa bo nastopil Tom KOČEVAR DEŠMAN, ki bo igral v paru s Špancem FARMOSELLOM DELGADOM.

Natančen razpored igranja si lahko ogledate TUKAJ

Portoroški turnir je danes popoldne obiskal tudi častni pokrovitelj turnirja, predsednik Republike Slovenije Borut PAHOR in na centralnem igrišču odigral nekaj točk z Gregom ŽEMLJO, spremljal nastop naših igralcev v drugem krogu kvalifikacij in podelil priznanja najboljšim dečkom na turnirju v tenisu do 10 let .

TUKAJ.

V Portorožu so v soboto in nedeljo nastopili najmlajši, v ponedeljek začetek turnirjev do 14 in 18 let

bm, 06.08.2017

V Porotoržu ob osrednji prireditvi, ATP Challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open poteka tudi teniški festival, poimanovan Tenis fest, na katerem nastopajo naši mladi in starejši igralci in igralke. Do konca prihodnjega tedna se bodo zvrstili trurnirji v vseh starostnih kategorijah, ki štejejo za lestvico TS, poleg tega pa nastopajo tudi najmlajši, ki se s tenisom šele spoznavajo in za marsikoga bo prav portoroška preizkušnja prvo tekmovanje na teniški poti.

V soboto so tako nastopili najmlajši, ki so tekmovali v mini in midi tenisu ter deklice v tenisu do 11 let. Pokale in diplome za zmago so prejeli Lun JARC (Polzela) in Zala BIZJAK (Celje) v mini tenisu, Leon ŠMARČAN (ŠDLok) in Ema KAPUS (Polzela) v midi tenisu, Nejc KLASIČ (Ptuj) in Ema KAPUS (Polzela) v tenisu do 10 let, Karin DIRNBEK (Krško) in Rok KOVAČIČ (Koper) v tenisu do 11 let.

Kako je izgledalo dogajanje na turnirju najmlajših si oglejte v videu TUKAJ

Fotografije iz podelitev si oglejte TUKAJ.

Na ATP Challegnerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open opravljen žreb glavnega turnirja, Kavčič bo igral s kvalifikantom

bm, 06.08.2017

V Portorožu se odvija drugi dan turnirja Zavarovalnica Sava Slovenia Open, ki je za uvod na centralnem igrišču postregel tudi tudi z dvema odličnima koncertoma. Tekme prvega in drugega dne kvalifikacij se zato igrajo na zunanjih igrščih, centralno igrišče pa danes pripravljajo za jutrišnji začetek glavnega turnirja. Danes bomo tako spremljali tri Slovence v drugem krogu kvalifikacij.

Prvi nosilec turnirja Blaž KAVČIČ se bo v prvem krogu pomeril s kvalifikantom, v prvem krogu pa bomo videli tudi medsebojni obračun dveh slovenskih igralcev, Grege ŽEMLJA in Grege BOHA. Boh bo nastopil s posebnim povabilom, Žemlja pa se je v turnir uvrstil neposredno, zato je organizatorju ostalo na voljo še eno povabilo, ki ga je podelil Tomu KOČEVAERJU DEŠMANU. Ta bo v prvem krogu igral z dve leti starejšim, 29-letnim Aldinom ŠETKIĆEM iz BiH, 196. igralcem lestvice ATP. V drugem krogu pa bi lahko, če bosta tako Kavčič kot Kočevar v uvodnem nastopu uspešna, spremljali njun medsebojni obračun.

Zadnji Slovenec, ki bo nastopil v glavnem turnirju je še en dobitnik posebnega povabila, Ptujčan Sven LAH. V prvem krogu ga čaka težek obračun z 21 let starejšim španskim veteranom, 39-letnim Rubenom Ramirezom HIDALGOJEM, trenutno 195. igralcem lestvice ATP (najvišje v karieri je bil leta 2006, ko je bil 50. igralec sveta).

Ponedeljkov spored teniškega turnirja najdete TUKAJ .

Več o turnirju preberite TUKAJ.

Nastja Kolar začela z zmago, slab dan za fante v kvalifikacijskih obračunih na Futuresih

bm, 05.08.2017

Naši igralci in igralke tudi ta konec tedna nastopajo na kvalifikacijah mednarodnih članskih turnirjev serije ITF in Futures.

Začeli pa tokrat niso preveč obetavno, saj so v prvih štirih nastopih zabeležili poraze. Aljaž FUGINA, Vid FUGINA in Anže ARH so se preizkušali na Futuresu v avstrijskem Innsbrucku, a so z nastopi končali že po prvem krogu. Prav tako je v prvem krogu kvalifikacij izgubil Luka MIKLAVČIČ, ki je nastopil v kvalifikacijah Futuresa v Novem Sadu.

V britanskem Chiswicku je vtis v kvalifikacijah ITF turnirja (25.000 $) popravila Nastja KOLAR. Domačinko Sarah WRAY je premagala s 6-1 6-0. TUKAJ.

OP za člane v Mojstrani je osvojil Tino Kovačič

bm, 05.08.2017

V Mojstrani so člani končali z obračuni na OP. V vročem vremenu in izčrpujočih pogojih je turnir osvojil Mariborčan Tino KOVAČIČ (Žtk), ki je v finalu, v klubskem obračunu, s 6-1 6-2 premagal Petra KERŠIČA.

Za Kovačiča je to prvi naslov na članskih turnirjih, dve zmagi je vknjižil tudi v konkurenci do 18 let, skupaj je na turnirjih TZS v različnih starostnih kategorijah doslej zmagal petkrat, bil pa je tudi zmagovalec mastersa do 14 let. V letošnji sezoni je bil še polfinalist članskega državnega prvenstva in finalist OP za člane v Ljubljani, januarja letos. Na članski lestvici Tenis Slovenija trenutno zaseda 12. mesto. Potekal je tudi turnir dvojic, ki sta ga osvojila Benjamin BELIŠ in Matic SOTLAR. V finalu sta s 3-6 7-5 10-7 premagala Aljaža ŠENICO in Andreja ŠUŠTERŠIČA.

V polfinale so se uvrstili Peter KERŠIČ, s 6-3 6-1 je izločil Luko JANŠA, Aljaž ŠENICA je bil s 6-4 6-1 boljši od Marka NOVAKA, edini nepostavljeni polfinalist Grega TERAŽ je s 4-6 6-2 6-1 premagal prav tako nepostavljenega Primoža VOVKA, Tino KOVAČIČ pa je s 7-6(1) 6-7(3) in 6-1 izločil Benjamina BELIŠA.

V polfinalu je Peter KERŠIČ (ŽtkMb) s 6-4 2-6 6-3 premagal Aljaža ŠENICO (MaxLj), Tinu KOVAČIČU (ŽtkMb) pa je Grega TERAŽ srečanje predal.

Na fotografiji: Tino Kovačič TUKAJ.

Domen Gostinčar in Dorian Tomaž Janežič v drugi krog kvalifikacij na ATP Challengerju v Portorožu, v nedeljo trije slovenski nastopi

bm, 05.08.2017

V Portorožu se je s kvalifikacijskimi obračuni začel ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2017.

Danes so bili na sporedu trije kvalifikacijski obračuni, ki so že končani. Nastopilo je pet Slovencev, v drugi krog sta napredovala Dorian Tomaž JANEŽIČ in Domen GOSTINČAR. Janežič je v prvem slovenskem obračunu v uri in šestih minutah s 6-2 6-3 premagal Janoša ŽIBRATA, Gostinčar je bil v drugem domačem obračunu s 6-4 6-0 boljši od klubskega kolege Matica PODLIPNIKA.

Kot peti slovenski igralec je nastopil Enej BERGHAUS, ki pa kljub odličnemu prvemu nizu ni bil kos Slovaku Igorju ZELENAYU. Ta je po uri in osmih minutah zmagal s 7-6(2) 6-1.

V Portorožu danes vihtijo loparje tudi najmlajši na turnirjih 8-11 let in dvanajstletniki na turnirju RR.

Dan se bo zaključil na teniškem stadionu, ko bodo zvečer nastopili BAJAGA & INSTRUKTORI.

V nedeljo bomo v Portorožu spremljali tri slovenske kvalifikacijske nastope. Okrog 11. ure bo nastopil 18-letni David Lucas AMBROŽIČ(NR). Njegov nasprotnik bo 27-letni Čeh Michal KONECNY (382).

Ob 16.30 uri bo nastopil 21-letni Domen GOSTINČAR (NR). Na drugi strani mreže bo 29-letni Hrvat Franko ŠKUGOR (328).

Okrog 18. ure pa bo nastopil še 21-letni Dorian Tomaž JANEŽIČ (NR). Njegov nasprotnik bo 24-letni Španec Jose VIDAL AZORIN (691).

Na fotografiji: Domen Gostinčar TUKAJ.

V Portorožu opravljen žreb kvalifikacij, v soboto nastop petih Slovencev

bm, 04.08.2017

Na ATP Challengerju Zavarovalnica Sava Slovenia Open je bil opravljen žreb kvalifikacij. Nastopilo bo 19 igralcev, med njimi tudi šest Slovencev.

Prvi nosilec kvalifikacij je Španec Bernabe ZAPATTA MIRALES, 289. igralec lestvice ATP, od Slovencev pa bodo nastopili David Lucas AMBROŽIČ, katerega prvi nastop čaka v nedeljo ter Enej BERGHAUS, Janoš ŽIBRAT, Dorian Tomaž JANEŽIČ, Domen GOSTINČAR in Matic PODLIPNIK, vseh pet bo nastopilo v soboto.

V slovenskih obračunih se bosta pomerila Žibrat in Janežič ter Gostinčar in Podlipnik, Enej Berghaus pa bo igral s Slovakom Igorjem ZELENAYEM.

Vsa tri srečanja se bodo na zunanjih začela v soboto ob 09. 30 uri. Prvi dan turnirja bo na teniškem stadionu s koncertom zaključila skupina BAJAGA & INSTRUKTORI.

Vabljeni v Portorož !

Več o turnirju najdete TUKAJ.

Nick Cmager in Maj Tomac izgubila finalna obračuna v Stobreču in Podgorici

bm, 04.08.2017

Čeprav sta Nick CMAGER na ITF turnirju 5. ranga v Stobreču in Maj TOMAC na turnirju TE do 16 let v Podgorici izgubila finalna obračuna, sta oba dosegla najboljši uvrstitvi v karieri na tovrstnih turnirjih.

Nick CMAGER je v Stobreču v finalu tesno izgubil z 2. nosilcem, Ukrajincem Pavlom SHUMEIKOM, pred dvema tednoma zmagovalcem ITF turnirja 3. ranga v Ukrajini. Shumeiko je bil boljši s 7-5 7-5 in osvojil še drugi turnir letos.

Nickova uvrstitev v finale je daleč največji uspeh slovenskih mladincev v zadnjem obdobju, saj se do finala turnirjev ITF že precej časa ni uspel prebiti noben od slovenskih igralcev. Dobra forma je tudi napoved, da lahko na seriji mladinskih ITF turnirjev, ki se 14. avgusta začnejo v Kranju, nadaljujejo v Mariboru in končajo v Domžalah pričakujemo v boju za najvišja mesta tudi njega, pa tudi nekatere druge naše mladince in mladinke.

Velik rezultatski napredek je v zadnjem letu naredil tudi Maj TOMAC, ki je sicer ostal brez naslova na turnirju Tennis Europe do 16 let v Podgorici, a s finalom dosegel najboljši posamični izid v karieri. V finalu je moral premoč priznati vrstniku iz Hong Konga Ki Lung NGUJU, ki je bil v izenačenem obračunu boljši s 7-6(6) 3-6 7-5. Sta pa TOMAC in NG v Podgorici osvojila turnir dvojic. TUKAJ.

V četrtfinalu konec nastopov za Dalilo Jakupović, Mika Urbanijo in Nika Razborška

bm, 04.08.2017

V četrtfinalu so nastope na profesionalnih članskih turnirjih tega vtedna končali Dalila, Mike in Nik.

JAKUPOVIĆEVA je igrala na turnirju v Bad Salgau (25.000$ +H) in v četrtfinalu ni bila kos Romunki Eleni Gabrielu RUSE, ki je bila boljša s 6-2 6-4.

Na Futuresu v Piestanyu je RAZBORŠEK s 3-6 4-6 izgubil srečanje s 4. nosilcem, Slovakom Patrikom NEMOM.

Prav tako je bil neuspešen URBANIJA, ki je izgubil četrtfinale na Futuresu v Vogau. S 6-0 6-2 ga je premagal 1. nosilec, Avstrijec Dennis NOVAK. TUKAJ.

Mojstrana gosti OP za člane, z nastopi na Tenis festu v Portorožu začenjajo najmlajši

bm, 04.08.2017

TK Mojstrana gosti OP za člane. V zavetju hribov, ti so omilili visoke temperature, ki vladajo po državi, nastopa 22 igralcev, ki so odigrali tekme prvega kroga, danes pa smo že dobili četrtfinaliste.

V zadnjem trenutku je zaradi poškodbe nastop odpovedal prvi nosilec Tom AŠIČ KOVAČ, tako da je najvišje postavljen igralec v žrebni listi Tino KOVAČIČ, 12. igralec članske lestvice TS.

V četrtfinale so se uvrstili Luka JANŠA, Peter KERŠIČ, Marko NOVAK, Aljaž ŠENICA, Grega TERAŽ, Primož VOVK, Benjamin BELIŠ in Tino KOVAČIČ.

Največja teniška prireditev v Sloveniji poleg ATP Challengerja Zavarovalnica Sava Slovenia Open prinaša tudi nastope teniških igralcev in igralk v vseh starostnih kategorijah, ki se bodo borili za točke teniških lestvic TS.

Sobota in nedelja bosta v znamenju nastopov najmlajših tekmovalcev, ki se bodo merili na RR turnirju do 12 let in tistih, ki še ne tekmujejo za točke TS in so s tekmovalnimi nastopi šele na začetku. Ti se bodo merili v mini in midi tenisu ter tenisu do 10 in 11 let.

Loparje bo tako počitniškemu času navkljub vrtelo okrog 100 igralcev in igralk starih do 11 let.

Zelo lepa je številka udeležencev na RR turnirju do 12 let. Skupaj je prijavljenih kar 85 igralk in igralcev, ki se bodo borili za uvrstitev v A oz. B finalni turnir, ki bosta na sporedu od 11. do 13.avgusta prav tako v Portorožu. TUKAJ.

Jutri začetek ATP Challengerja Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu

bm, 04.08.2017

Jutri se v Portorožu s kvalifikacijskimi obračuni začenja letošnji ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open.

Že danes, na predvečer začetka turnirja, pa bo na teniškem stadionu koncert Tonija CETINSKEGA in pred njim nastop Mira TODOSOVSKEGA.

Prvi kvalifikacijski dan bodo prav tako na stadionu zaključili BAJAGA in INSTRUKTORI, tako da se za konec tedna obeta teniška in glasbena poslastica, ki je ne gre zamuditi.

Teniški teden, ki bo vsak dan poleg nastopa profesionalnih teniških igralcev prinesel tudi nastope naših teniških igralk in igralcev v vseh starostnih kategorijah bodo že jutri in v nedeljo odprli najmlajši s turnirjem v MINI, MIDI tenisu, tenisu do 10 in 11 let ter igralci in igralke do 12 let, ki bodo nastopili na turnirju RR.

Sicer pa je v Portorožu že vse pripravljeno na teniški dogodek leta, prizorišče pa že ima turnirski izgled.

Vabljeni v Portorož ! TUKAJ.

Nick Cmager v Splitu finalist ITF turnirja 5. ranga, Maj Tomac finalist turnirja TE 16 v Podgorici in zmagovalec konkurence dvojic

bm, 03.08.2017

Mariborčan Nick CMAGER se je na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Stobreču pri Splitu uvrstil v finale, prvi v karieri na turnirjih ITF. V polfinalu je s 3-6 6-4 6-1 premagal domačina Borno DEVALDA, ki je v drugem krogu izločil 1. nosilca turnirja, Norvežana SULENA. Za prvi naslov na turnirjih ITF se bo boril z 2. nosilcem, Ukrajincem Pavlom SHUMEIKOM, pred dvema tednoma zmagovalcem ITF turnirja 3. ranga v Ukrajini.

Nickova uvrstitev v finale je tudi daleč največji uspeh slovenskih mladincev v zadnjem obdobju, saj se do finala turnirjev ITF že precej časa ni uspel prebiti noben od slovenskih igralcev.

To kaže tudi položaj naši fantov na mladinski lestvici, kjer je najvišje, na 660. mesto uvrščen Luka MIKLAVČIČ. Luka je bil v letu 2016 dvakrat četrtfinalist ITF turnirjev 4. ranga. Sledi mu Jan VEHOVEC, ki je bil četrtfinalist letos januarja v Širokem Brijegu in je na 904. mestu lestvice ITF. Ostali naši igralci so uvrščeni izven najboljše tisočerice mladincev sveta. Tretji Slovenec na tej lestvici je Miha VELIČKI, ki je z uvrstitvijo v 2. krog evropskega prvenstva do 18 let v Klostersu pridobil 928 mest in je trenutno na 1250. mestu.

Odlično igra ta teden tudi Maj TOMAC, ki nastopa na turnirju Tennis Europe do 16 let v Podgorici. Maj trenutno zaseda 324. mesto na lestvici TE All, na turnirju v Podgorici pa mu je pripadlo mesto 4. nosilca. V polfinalu je bil boljši od 2. nosilca, domačina Petra JOVANOVIĆA. Zmagal je s 7-5 6-1. Za prvi naslov na turnirjih TE se bo pomeril s soigralcem v konkurenci dvojic, sicer pa prvim nosilcem turnirja Ki Lung NGUJEM iz Hong Konga. Maj se je letos na turnirjih TE najdlje prebil do polfinala v Zenici, še enkrat je bil četrtfinalist. Uspešnejši je v konkurenci dvojic, kjer je v različnih starostnih kategorijah v preteklih letih enkrat stal na zmagovalni stopnički, še petkrat pa je bil finalist.

Zbirko je z novo zmago na turnirju dopolnil v Podgorici, kjer sta s soigralcem NGUJEM v finalu konkurence dvojic s 6-1 6-2 premagala Hrvata Lovra SUEVIĆA in Matijo VOLAREVIĆA ter se veselila naslova zmagovalcev. TUKAJ.

Uspešen dan za Dalilo Jakupović, Mika Urbanijo in Nika Razborška, vsi trije napredovali v četrtfinale

bm, 03.08.2017

Današnji vroč dan je bil uspešen za tri naše predstavnike na članskih turnirjih. Na ženskem ITF turnirju v Bad Salgau v Nemčiji (15.000 $+H) se je Dalila JAKUPOVIĆ uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 7-6(5) 2-6 6-2 premagala Romunko Nicoleto-Catalino DASCALU (368).

Zmagi pa sta vknjižila tudi Nik RAZBORŠEK na Futuresu v Piestanyu in Mike URBANIJA na Futuresu v avstrijskem Vogau in se prav tako uvrstila v četrtfinale. Razboršek je s 6-2 6-1 premagal britanskega kvalifikanta Samma BUTLERJA, Urbanija je bil s 7-5 7-6(4) boljši od Nemca Christopha NEGRITUJA.

TUKAJ.

Fantje in dekleta v kvalifikacijah za ekipno evropsko prvenstvo do 16 let osvojili šesti mesti

bm, 03.08.2017

Zadnji so v teh dneh v kvalifikacijah za nastop na poletnem Ekipnem evropskem prvenstvu nastopili ekipi fantov in deklet v starostni kategoriji do 16 let.

Ekipa deklet v postavi Živa FALKNER, Pia LOVRIČ in Tjaša KLEVIŠAR je pod vodstvom Daniela ŠANTLA odpotovala v češki Rakovnik, kjer so v skupini A nastopale še ekipe Madžarske, Španije, Hrvaške, Češke, Turčije in Grčije. Naša dekleta so se v prvem krogu merile z domačinkami, ekipo Češke. Čehinje so zmagale s 3-0. Anna SISKOVA je s 6-2 4-6 7-5 premagala Živo FALKNER, Denisa HINDOVA je bila s 6-2 6-0 boljša od Pie LOVRIČ. V tekmi dvojic sta nastopili Lovričeva in Tjaša KLEVIŠAR in izgubili s Hindovo in Sebestovo s 3-6 5-7.

V razigravanju za uvrstitev od 5. do 8. mesta so naša dekleta igrala z ekipo Turčije in zmagala z 2-1. Živa FALKNER je s 6-2 2-6 6-2 premagala Ekin ERCETIN, Tjaša KLEVIŠAR je bila s 6-4 6-4 boljša od Aradeniz COMLEK. Dvojica Lovrič in Klevišar je srečanje dvojic izgubila.

V boju za končno peto mesto so dekleta igrala z ekipo Španije in izgubila z 0-3. Gabriela MARTINEZ ASENSI je s 6-2 7-6(5) premagala Pio LOVRIČ, Gemma LAIRON NAVARRO pa je s 6-0 6-0 premagala Tjašo KLEVIŠAR. Tekmo dvojic sta Falkner in Klevišar predali.

Fantje so v postavi Filip Jeff PLANINŠEK, Blaž VIDOVIČ in Tim TEKAVEC nastopali v nemškem Mannheimu, kjer jim je žreb v prvem krogu namenil 2. nosilce, ekipo Rusije. Poleg Slovenije so v skupini A v Mannheimu nastopile ekipe Ukrajine, Belgije, Turčije, Nemčije, Nizozemske in Rusije. Naši fantje so tekmo z Rusi izgubili z 0-3. Pavel VERBIN je s 6-3 6-0 premagal Blaža VIDOVIČA, Timofey SKATOV pa je bil s 6-2 6-2 boljši od Filipa Jeffa PLANINŠKA. V tekmi dvojic sta nastopila Planinšek in Tim TEKAVEC in izgubila z rezultatom 1-6 5-7. Naši fantje so za končno 5. mesto igrali z ekipo Nemčije in izgubili z 1-2. Moritz HOFFMANN je s 6-2 7-5 premagal Tima TEKAVCA, Justin SCHLAGETER pa je bil s 6-2 6-3 boljši od Filipa Jeffa PLANINŠKA. Točko sta Sloveniji priigrala Tekavec in Vidovič, ki sta tekmo dvojic dobila z rezultatom 1-6 6-3 10-6.

Obe naši ekipi sta ostali brez nastopa na zaključnem turnirju.

Podrobnosti najdete TUKAJ.

Nick Cmager polfinalist mladinskega ITF turnirja v Splitu, Maj Tomac polfinalist TE 16 v Podgorici

bm, 02.08.2017

Lep uspeh je že dosegel, obeti pa so dobri tudi za kaj več, na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Splitu Nick CMAGER. S četrtfinalno zmago 6-3 6-0 nad hrvaškim povabljencem Nikolo BAŠIĆEM se je uvrstil v svoj prvi polfinale na ITF turnirjih, odlične predstave, skupaj je zmagal že šestkrat, pa obetajo tudi njegov prvi finale. Priigrati si ga bo poskušal v obračunu s 15-letnim Hrvatom Borno DEVALDOM, za katerega je uvrstitev v polfinale prav tako njegov največji dosedanji uspeh.

Ne bo pa v polfinalu Metke KOMAC. V četrtfinalu jo je s 6-3 6-2 izločila 8. nosilka iz Romunije Alessia Beatrice CIUCA.

Maj TOMAC se je še drugič letos uvrstil v polfinale turnirja Tennis Europe do 16 let. Prvič mu je to uspelo maja v Zenici, tokrat pa si je polfinale priigral v Podgorici. V četrtfinalu je s 7-6(1) 6-2 premagal Srba Ognjena PAVLOVIĆA in se bo za prvi finale v karieri na turnirjih TE boril z 2. nosilcem, domačinom Petrom JOVANOVIĆEM. V konkurenci dvojic pa je že v finalu. S soigralcem iz Hong Konga Ki Lung NG-om se bosta za zmago borila s Hrvatoma Lovrom SUEVIĆEM in Matijo VOLAREVIĆEM. TUKAJ.

Dalila Jakupović, Nik Razboršek in Mike Urbanija zmagali, Blaž Rola in Svena Lah poražena, Blaž Kavčič v Mehiki samo v dvojicah

bm, 02.08.2017

Dalila JAKUPOVIĆ je zmagala na uvodnem srečanju ženskega ITF turnirja (25.000 $ + H) v Bad Salgau. S 6-1 6-2 je premagala Nemko Lauro SCHAEDER (WTA 316).

Na ATP Challengerju v Lexingtonu je v drugem krogu Blaž ROLA končal z nastopi. S 6-1 4-6 6-3 ga je presenetil Avstralec Max PURCELL (ATP 397). Na tekmi sta si igralca priigrala kar 24 break priložnosti, Purcell je izkoristil 5 od petnajstih, Rola le dve od devetih. Sicer pa je Avstralec specialist za igro proti levičarejem, od desetih srečanj z njimi jih je dobil kar devet, le enkrat pa je izgubil.

Na Futuresu v avstrijskem Vogau je v prvem krogu glavnega turnirja, potem, ko je dobro opravil s kvalifikacijami izpadel Sven LAH. S 7-5 3-6 6-2 ga je premagal Rus Bogdan BOBROV. Uspešna pa sta bila Mike URBANIJA in Nik RAZBORŠEK. Prvi je s 4-6 7-5 6-0 premagal ameriškega kvalifikanta Felixa CORWINA, Razboršek je s 6-1 6-0 na hitro opravil s slovaškim povabljencem Davidom JURASOM.

Ne bo pa na ATP turnirju serije 250 v Los Cabosu v Mehiki med posamezniki zaigral Blaž KAVČIČ. Razloga za odpoved ne poznamo, ga je pa v žrebni listi zamenjal srečni poraženec Brydan KLEIN. Da pa razlog ni poškodba pove podatek, da je Blaž s soigralcem iz Indije Jeevanom NEDUNCHEZHIYANOM nastopil v konkurenci dvojic. V prvem krogu sta zmagala, v nadaljevanju pa izgubila in zaključila z nastopi. TUKAJ.

Nick Cmager in Metka Komac četrtfinalista na ITF turnirju v Splitu, Maj Tomac četrtfinalist na TE 16 v Podgorici

bm, 01.08.2017

Na mednarodnih teniških turnirjih sta danes zmage pospravila Nick CMAGER in Metka KOMAC, ki nastopata na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Splitu.

15-letna kvalifikantka Metka Komac je zabeležila še peto zaporedno zmago in s 4-6 6-3 7-6(5) premagala Italijanko Lindo ALESSI ter se uvrstila v četrtfinale. Četrtfinalist je tudi kvalifikant, 17-letni Nick Cmager. Tudi on je zmagal petič zapored. S 6-4 6-7(1) 6-1 je bil boljši od 7. nosilca Rusa Ostapa KOVALENKA. V drugem krogu pa se je poslovil Tin KRSTULOVIČ. S 6-0 6-2 ga je izločil Hrvat Stipan MADŽAR.

Na turnirju TE v starostni kategoriji do 16 let v Podgorici dobro igra Maj TOMAC. Z dvema gladkima zmagama se je uvrstil v četrtfinale. V prvem krogu je s 6-0 6-1 premagal Ukrajinca Maksyma NEVEROVA, v drugem pa s 6-2 6-3 Rusa Marka KORENJCUKA. V konkurenci dvojic se je s soigralcem iz Hong Konga Ki Lung NG-jem uvrstil v polfinale.

Na ITF turnirju v britanskem Wokingu (25.000 $) je v prvem krogu Nastja KOLAR z 0-6 2-6 izgubila s Slovakinjo Viktorijo KUZMOVO (WTA 148).

Na moškem Futuresu v avstrijskem Vogau je Tomislav TERNAR, potem ko je prvi niz izgubil s 6-7(4) v drugem nizu po izgubljeni prvi igri predal srečanje Švicarju Andrewu RUPPLIJU. TUKAJ.

Nove teniške lestvice prinesle nekaj sprememb tudi na vrhu treh kategorij

bm, 01.08.2017

Prvega avgusta smo dobili nove teniške lestvice, na katerih je prišlo do nekaterih sprememb na vodilnih mestih.

Pri članih in članicah ostajata na vrhu Blaž KAVČIČ in Dalila JAKUPOVIĆ, pri dekletih do 18 let pa Kaja JUVAN. Na lestvici do 18 let je nov vodilni igralec Gašper BEZJAK, ki je na vrhu zamenjal Jana VEHOVCA.

Na lestvici do 16 let ostaja na vrhu Filip Jeff PLANINŠEK pri fantih, pri dekletih je na prvem mestu tudi tokrat Tjaša KLEVIŠAR. Pri dečkih do 14 let je še naprej vodilni Gal EMERŠIČ POTOČNIK, pri deklicah pa je na prvem mestu Nika STRAŠEK ponovno zamenjala Tajo LONČARIČ.

Pri dečkih do 12 let je vodilni igralec Matic KRIŽNIK, pri deklicah pa je na vrh skočila Ela Nala MILIĆ, ki je na prvem mestu zamenjala Leontino STOJANOVIĆ.

Nova sprememba lestvic bo 1. oktobra. . TUKAJ.

Blaž Rola z zmago začel v Lexingtonu, Sven Lah in Nastja Kolar uspešna v kvalifikacijah Vogaua in Wokinga

bm, 31.07.2017

Pred nami je še en teden s številnimi slovenskimi nastopi na mednarodnih prizoriščih.

Blaž ROLA je z zmago odprl slovenske nastope v glavnih turnirjih po svetu. Na ATP Challengerju v Lexingtonu (75.000 $) je v prvem krogu igral z Avstralcem Markom VERRYTHOM, ki je po odpovedi nadomestil rojaka Omarja JASIKO. Blaž je v vsega uri in petih minutah zanesljivo slavil s 6-4 6-2.

Z odličnim prvim servisom, izgubil je vsega 3 točke (92 %) in nekoliko slabšim drugim (43 %) je nasprotniku sicer ponudil šest priložnosti za break, a je vseh šest ubranil. Sam je Avstralcu servis odvzel trikrat, premoč pa se izraža tudi v številu osvojenih točk obeh igralcev, ki je šla s 65-45 v Blaževo korist.

Blaž KAVČIČ bo nastopil na ATP turnirju serije 250 v Los Cabosu v Mehiki, kjer bo v prvem krogu njegov nasprotnik 31-letni francoski levičar Vincent MILLOT, ATP 163. Sven LAH je bil uspešen v kvalifikacijh Futuresa v Vogau. V finalu kvalifikacij je s 6-1 6-3 premagal igralca iz BiH Gorana RADANOVIĆA. Na isatem turnirju so v kvalifikacijah izgubili Matic ŠPEC, Domen GOSTINČAR, Aljaž FUGINA, Tino KOVAČIČ, Janoš ŽIBRAT in Vid FUGINA.

Nastja KOLAR je uspešno nastopila na ITF turnirju v britanskem Wokingu (25.000 $) in se uvrstila v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 7-5 6-2 premagala Poljakinjo Justyno JEGIOLKO.

Dalila JAKUPOVIĆ bo nastopila na ITF turnirju v Bad Salgau (25.000 $+H), Tomislav TERNAR in Mike URBANIJA v glavnem turnirju Futuresa v Vogau, Nik RAZBORŠEK pa v glavnem žrebu Futuresa v Pistenyu.

V igri so tudi naši mladinci in mladinke. V Splitu je v prvem krogu ITF turnija 5. ranga Ema HORVAT izgubila z Romunko Katarino Duic PLUMTREE, ki je bila boljša s 6-1 5-7 6-2. V glavnem turnirju bo nastopila še kvalifikantka Metka KOMAC.

Med fanti je bil na istem turnirju v kvalifikacijah uspešen Nick CMAGER, kot srečni poraženec je v glavni turnir napredoval Rok KOMAC, neposredno pa sta vanj uvrščena Jan VEHOVEC in Tin KRSTULOVIČ. Vehovec je že nastopil in s 6-7(6) 0-6 izgubil z avstrijskim kvalifikantom Tobiasom PUERRERJEM. TUKAJ.

Blaž Kavčič je ta teden 84. igralec sveta, Kaja Juvan med mladinkami skočila na 7. mesto

bm, 31.07.2017

Na novi teniški lestvici ATP, ki je bila objavljena danes je Blaž KAVČIČ pridobil 16 mest in se ponovno čvrsto umestil med najboljših 100 igralcev sveta. Ta teden je kot najboljši Slovenec uvrščen na 84. mesto. Vsi ostali so daleč zadaj, še najbližje ostaja Blaž ROLA na 247. mestu, Grega ŽEMLJA je 290. igralec sveta, med prvimi tisoč igralci pa sta nato le še Tom KOČEVAR DEŠMAN na 827. in Nik RAZBORŠEK na 842. mestu.

Pri dekletih najdemo med prvimi 500 igralkami lestvice WTA 5 Slovenk. Najvišje je Dalila JAKUPOVIĆ na 180. mestu, na 193. mesto je uvrščena Polona HERCOG, 201. je Tamara ZIDANŠEK, 340. Tadeja MAJERIČ in 461. Nina POTOČNIK.

Na novi lestvici mladink je Kaja JUVAN pononovno napredovala med prvo deseterico, ta teden je na 7. mestu, Nika RADIŠIČ je na 70. mestu. Po dobrem nastopu na evropskem prvenstvu je za 139. mest napredovala Anja GAL, ki je ta teden na 434. mestu mladinske svetovne teniške lestvice. Med mlajšimi igralci in igralkami najdemo najvišje na lestvici Tennis Europe do 16 let Jana KUPČIČA in Filipa Jeffa PLANINŠKA, ki si delita 39. mesto in Tjašo KLEVIŠAR na 210. mestu, na lestvici TE do 14 let pa med dečki Gala EMERŠIČA POTOČNIKA na 108. mestu in Niko STRAŠEK med deklicami na 139. mestu. TUKAJ.

Kaja Juvan mladinska evropska prvakinja do 18 let, z Anjo Gal bronasti v konkurenci dvojic

bm, 31.07.2017

Kaja JUVAN je zbirko vrhunskih mladinskih dosežkov danes obogatila z naslovom mladinske evropske prvakinje do 18 let. V finalu prvenstva v Klostersu je igrala s 15-letno Ukrajinko Marto KOSTYUK in po uri ter 45 minutah igre slavila s 6-3 1-6 6-4.

16-letna Kaja je srečanje začela odlično in povedla s 5-0, nato Kostyukovi dovolila da se približa na 5-3, a že v naslednji igri potrdila premoč in niz osvojila s 6-3. V drugem nizu je Ukrajinka zaigrala bolje, Kaja je nekoliko popustila in niz je bil hitro končan. V odločilnem tretjem nizu je 1. nosilka in trenutno 3. mladinka sveta postajala vse bolj nervozna, precej neprisiljenih a tudi prisiljenih napak pa je njeno nervozo samo stopnjevalo. Odločilna pa je bila peta igra, ko je Kaji uspel break in prednost je nato zadržala do konca ter odločilni niz dobila s 6-4, potem, ko je pri izidu 5-2 že imela dve zaključni žogi, ki pa ju je nasprotnica ubranila.

Čestitamo za nov velik uspeh !

Izjavo Kaje Juvan si lahko pogledate TUKAJ

Ob velikem posamičnem uspehu pa seveda ne smemo spregledati tudi bronastega odličja, ki sta ga v konkurenci dvojic osvojili z Anjo GAL. Juvanova in Galova sta polfinalno srečanje izgubili s kasnejšima prvakinjama Marto KOSTYUKOVO in Viktoria DEMA. Ukrajinki sta bili v zaključku srečanja srečnejši, tekmo pa sta dobili z rezultatom 4-6 6-2 10-8. Kasneje sta zmagali tudi v finalnem obračunu z Nemkama Jule NIEMEIER in Laro SCHMIDT.

Čestitke obema tudi za osvojen bron !

Sicer pa je doslej naslov mladinske evropske prvakinje do 18 let leta 2011 osvojila tudi Nastja KOLAR.

Več o letošnjih nastopih slovenskih ekip preberite TUKAJ.

Blaž Kavčič v Granbyu do 16. naslova v karieri na ATP Challengerjih, drugega letos

bm, 30.07.2017

Blaž KAVČIČ je na ATP Challengerju v Granbyu naskakoval 16. naslov na turnirjih serije ATP Challenger v karieri in drugega letos in to uspešno.

V finalu je po dveh urah in petih minutah igre s 6-3 2-6 7-5 premagal 2. nosilca, 29.letnega Kanadčana Petra POLANSKYA, 118. igralca lestvice ATP. Za Kanadčana je bil to tretji zaporedni finale na turnirjih serije Challenger in še tretjič je igrišče zapustil kot poraženec. Blaž ga je v treh nizih premagal že v finalu Winipega, v Gatineau pa je bil v treh nizih boljši od njega še en Kanadčan Denis SHAPOVALOV.

Izenačeno srečanje je bilo odločeno v 12 igri tretjega niza, ko je Blaž še drugič v tretjem nizu nasprotniku odvzel servis in izkoristil prvo zaključno žogo za zmago v srečanju. V izenačeni tekmi v kateri smo videli 7 breakov, štiri je dosegl Blaž, tri Polansky, je bila na koncu razlika v osvojenih točkah 87-83 v korist Kavčiča. Ta je še enkrat več odlično serviral (64 % izkoristek začetnega udarca), ob štirih dvojnih napah pa je nasprotniku zabil tudi 7 asov.

Čestitamo!

Blažu je zmaga prinesla 90 ATP točk in 14.400 $ denarne nagrade, na novi teniški lestvici pa je uvrščen na 84. mesto.

Blaž je v zadnjih 12 srečanjih zabeležil 11 zmag, podatek, ki kaže na njegovo izjemno pripravljenost in borbenost pa je tudi ta, da je zmagal kar 19 od 22 tekem, v katerih je moral igrati tri nize.

Blaž pa si ne bo privoščil počitka saj takoj nadaljuje pot v mehiški Los Cabos, kjer bo po dolgem času ponovno nastopil na turnirju ATP, tokrat serije 250 z nagradnim skladom 637.000 $. Njegov nasprotnik v prvem krogu bo 31-letni francoski levičar Vincent MILLOT, ATP 163. TUKAJ.

Kaja Juvan izkoristila peto zaključno žogico in se uvrstila v finale EP do 18 let

bm, 30.07.2017

Kaja JUVAN se je na Evropskem prvenstvu do 18 let v Klostersu uvrstila v finale.

V polfinalu je igrala s 16-letno srbsko vrstnico Olgo DANILOVIĆ. Igralki se odlično poznata, saj je bilo to že njuno tretje medsebojno srečanje, obe dosedanji, eno leta 2015 in drugo na Orange bowlu 2016 pa je brez težav dobila Juvanova. Sicer pa je bila Kajina današnja nasprotnica njena soigralka ob osvojitvi turnirja dvojic v letošnjem Wimbledonu.

Tudi tretjič je bila, v sicer zelo težkem in izenačenem srečanju, boljša Juvanova, ki je po nekaj manj kot dveh urah igre zmagala s 4-6 6-3 6-3, potem ko je izkoristila peto zaključno žogico v tretjem nizu.

V finalu bo igrala s 15-letno Ukrajinko Marto KOSTYUK. Ukrajinka je po nekaj začetnih težavah, ko je v prvih dveh krogih oddala 17 iger nadaljevala odlično in v naslednjih treh tekmah nasprotnicam prepustila samo še 8 iger. Strokovnjaki ji po nastopu na mladinskem Australian Opnu, ki ga je osvojila pri štirinajstih letih in sedmih mesecih napovedujejo bleščečo teniško kariero. Sicer pa se je KOSTYUKOVA že okitila z zlato medaljo, katero je osvojila v konkurenci dvojic kjer se je slovenska pot končala v polfinalu. Juvanova in Galova sta polfinalno srečanje namreč izgubili prav s kasnejšima prvakinjama KOSTYUKOVO in Viktoria DEMA. Ukrajinki sta bili v zaključku srečanja srečnejši, tekmo pa sta dobili z rezultatom 4-6 6-2 10-8, kasneje pa zmagali tudi v finalnem obračunu z Nemkama Jule NIEMEIER in Laro SCHMIDT.

Finlni obračun bo na sporedu v nedeljo ob 10. uri in ga boste lahko v live streamu spremljali TUKAJ.

V kvalifikacijah za evropsko ekipno prvenstvo do 12 let deklice osvojile 3., dečki 5. mesto

bm, 29.07.2017

V kvalifikacijah za ekipno evropsko prvenstvo v starostni kategoriji do 12 let so odigrali še zadnje tekme, ki so odločale o potnikih na zaključni turnir in tekme za razvrstitev od 5. - 8. mesta. V igri za napredovanje na zaključni turnir je bila naša ekipa deklic, a ji je še drugič v odločilnem srečanju proti Italijankam spodrsnilo. Potem, ko so bile mlade italijanske igralke boljše že na turnirju Lampo TROPHY so tudi tokrat slavile z 2-1, odločila pa je tekma dvojic. Ela Nala MILIĆ je s 6-4 6-1 premagala Benedetto SENSI, Ana LANIŠEK je z 1-6 1-6 izgubila z Anno PARADISI, odločilno srečanje dvojic, ki je odločalo o potniku na zaključni turnir pa sta s 6-3 6-4 dobili Anna PARADISI in Federica URGESI. Za Slovenijo sta nastopili Milićeva in Laniškova. Naše igralke so osvojile končno 3.- 4. mesto.

Dečki so za 5. mesto igrali z ekipo Izraela in zmagali s 3-0. Jaka GOLOB je s 7-5 4-6 6-2 premagal Ofeka SHIMANOVA, Matic KRIŽNIK s 6-4 6-3 Vladimira BAZILEVSKIYA, Križnik in Tim KUŠTER pa sta s 6-2 6-2 dobila tudi tekmo dvojic.

V soboto so v zadnjem srečanju v RR skupini deklice s 3-0 premagale ekipo BiH. Ela Nala MILIĆ je s 6-0 6-2 premagala Mario IVANKOVIĆ, Ana LANIŠEK s 6-0 6-1 Ranio MUŠIĆ, Milićeva in Maša VIRIANT pa v tekmi dvojic s 6-1 6-1 Mauro AZABAGIĆ in Mario IVANKOVIĆ. Deklice so v skupini za ekipo Poljske, ki je zmagala, osvojile 2. mesto in se bodo v nedeljo borile za pot na zaključni turnir s 1. uvrščeno ekipo skupine B, Italijo.

V drugem srečanju v RR skupini dečkov so naši igralci z 1-2 izgubili z Veliko Britanijo. Luca POW je s 6-4 6-0 premagal Matica KRIŽNIKA, Jaka GOLOB je izid poravnal na 1-1 z zmago 6-3 7-5 nad Alexandrom TIKHONOVIM, odločilno srečanje dvojic pa sta z 0-6 0-6 izgubila Golob in Tim KUŠTER. TUKAJ.

Blaž Kavčič finalist, Blaž Rola in Nik Razboršek končala v četrtfinalu

bm, 29.07.2017

Blaž KAVČIČ se je na ATP Challengerju v kanadskem Granbyu uvrstil v finale. V četrtfinalu je s 6-1 7-6(5) premagal 7. nosilca, 29-letnega Japonca Tatsuma ITA, 171. igralca lestvice ATP. Blaž je za zmago potreboval uro in 48 minut, nasprotniku je dvakrat odvzel servis, sam ni izgubil nobenega.

V polfinalu je igral z domačinom, 22-letnim Braydenom SCHNURJEM, 208. igralcem lestvice ATP in zmagal s 6-2 6-2.

Z nastopi pa je v četrtfinalu turnirja v Binghamptonu v ZDA končal Blaž ROLA. S 3-6 6-4 6-4 ga je izločil 21-letni Britanec Cameron NORRIE.

Na Futuresu v Trnavi je prav tako v četrtfinalu izgubil Nik RAZBORŠEK. S 7-6(0) 6-2 ga je izločil Rus Danylo KALENICHENKO.

Tekmo Blaža Kavčiča lahko v live streamu od 17. ure dalje spremljate TUKAJ.

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM) v Gyoru Živa Falkner in Pia Lovrič osvojili srebrno medaljo

bm, 29.07.2017

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine v Gyoru je na teniškem turnirju konec slovenskih posamičnih nastopov. V tretjem krogu se je poslovila še naša zadnja predstavnica Živa FALKNER. S 7-5 6-2 jo je izločila odlična Slovakinja, 15-letna Romana CISOVSKA, že 165. igralka lestvice ITF do 18 let.

V konkurenci dvojic sta se Živa in Pia LOVRIČ uvrstili v finale.

V drugem krogu sta z 2-4 4-0 11-9 premagali 2. nosilki Anno GROESS in Sinjo Violo KRAUS iz Avstrije.

V četrtfinalu sta bili njuni nasprotnici Slovakinji Romana CISOVSKA in Eszter MERI, naši igralki pa sta bili boljši in sta se z zmago 6-4 6-4 uvrstili v polfinale.

Odlično sta odigrali tudi polfinalno srečanje s 4. nosilkama iz Estonije CAROL PLAKK in Katriin SAAR. Zmagali sta s 3-6 7-5 10-3.

Za zlato medaljo sta se borili s 3. nosilkama, Rusinjama Elino AVANESYAN in Avelino SAYFETDINOVO. V izenačenem srečanju sta bili Rusinji boljši in sta zmagali z rezultatom 6-7 6-4 10-5.

Čestitke našima igralkama za osvojeno srebro. TUKAJ.

Kaja Juvan v polfinalu Evropskega prvenstva do 18 let v Klostersu, v boju za medalje z Danilovićevo. Z Galovo tudi polfinalistki konkurence dvojic (live stream)

bm, 29.07.2017

Na letošnjih Evropskih prvenstvih do 14, 16 in 18 let je z izjemo Kaje JUVAN konec slovenskih nastopov v konkurenci posameznikov.

V Klostersu, kjer že tradicionalno poteka prvenstvo do 18 let tako ostaja v posamični konkurenci v igri samo še naše prvo orožje, ki pa igra odlično in je prva favoritinja za zmago na prvenstvu. Juvanova je v drugem krogu brez težav s 6-1 6-1 izločila Latvijko Denizo MARCINKEVICO (Itf 792), v tretjem pa Nemko Julie NIEMEIER, 36. mladinko sveta, katero je v treh nizih letos že premagala v Roehamptonu. Tokrat je na pesku zmagala gladko s 6-2 6-3. V četrtfinalu je bila boljša še od Čehinje, 18-letne Magdalene PANTUCKOVE, ki v mladinski konkurenci ne nastopa več, na članski lestvici WTA pa je na 544. mestu. Tudi Čehinja za Kajo ni bila visoka ovira, saj je Ljubljančanka brez težav slavila s 6-2 6-3, od nje pa je bila na prvenstvu že boljša tudi v tekmi dvojic.

V polfinalu bo Juvanova igrala s 16-letno Srbkinjo Olgo DANILOVIĆ, s katero sta letos osvojili mladinski turnir v Wimbledonu. Z Danilovićevo je doslej igrala dvakrat, obakrat na pesku in obakrat je bila boljša v dveh nizih. Sicer pa sta na tem prvenstvu obe v odlični formi in nasprotnicam ne puščata veliko možnosti za presenečenje. Kaja bo morala danes na igrišče še enkrat in sicer bosta z Anjo GAL nastopili v četrtfinalu konkurence dvojic.

Anja GAL je tekmo drugega kroga izgubila. S 6-0 6-1 jo je izločila Poljakinja Daria KUCZER (ITF 534), leta 2016 pa 86. mladinka sveta. Tudi Miha VELIČKI je nastope končal v tretjem krogu. S 6-1 6-2 ga je premagal 9. nosilec, Rus Alexey ZAKHAROV, 35. igralec mladinske svetovne teniške lestvice.

V konkurenci dvojic so zaradi zamude v programu tekme odigrali v skrajšanih setih. Juvanova in Galova sta dvakrat zmagali in se uvrstili v polfinale. V drugem krogu sta s 4-0 0-4 10-7 premagali Čehinji Karolino BERANKOVO in Magdaleno PANTUCKOVO, v četrtfinalu pa s 4-2 4-0 še 5. nosilki, Norvežanki Astrid BRUNE OLSEN in Malene HELGO.

Fantoma to ni uspelo. V drugem krogu sta Velički in Vehovec srečanje z Rusoma NOSKINOM in ZAKHAROVIM izgubila s 3-5 1-4.

Polfinale lahko od 10. ure v live streamu spremljate TUKAJ.

Marino Kegl na olimpijskih igrah gluhih osvojil 4. mesto

bm, 28.07.2017

Marino KEGL je na Olimpijskih igrah gluhih v Samsunu osvojil četrto mesto na teniškem turnirju in s tem dosegel izvrsten rezultat. Čestitamo!

Marino je bil po polfinalnem srečanju, v katerem je bil zaradi sodniške napake morda celo ob finale, odvzeta mu je bila točka za vodstvo 5-3 v tretjem nizu, zelo razočaran in potrt. Kljub temu je bil odločen, da bo storil vse, da si priigra tako željeno bronasto medaljo.

V tekmi za tretje mesto se je pomeril z Rusom Egorjem Alexandrovichem PANYUSHKINOM in izgubil z 0-6 3-6. Tudi tokrat mu je šlo slabše pri drugem servisu, nasprotnik pa je bil veliko bolj učinkovit pri realizaciji break priložnosti. Marino si jih je priigral osem, a ni uspel izkoristiti nobene, na drugi strani je Panyushkin štiri od petih izkoristil, ob tem pa odlično serviral saj je imel izkoristek tako prvega kot drugega servisa več kot 60 %.

"Žal mi je. Nisem se mogel pobrati. Nisem bil dovolj zbran, imel sem prekratko roko in premalo moči. OI sem na žalost izgubil že v sredo. Rus Panyushkin je igral solidno, zmagal je 6:3, 6:0 in osvojil bronasto medaljo, jaz pa sem samo 4.. Izgubil sem proti aktualnemu evropskemu in svetovnemu prvaku. Čeprav vem, da je 4. mesto na Olimpijskih igrah lep uspeh, sem malo žalosten," je na facebook strani po porazu v boju za tretje mesto zapisal Marino.

Ne glede na poraz je lahko Marino z dosežkom zadovoljen, novo priložnost pa bo imel čez štiri leta, ko bodo na sporedu nove olimpijske igre. Ob tem uspehu mu tudi želimo, da bi uresničil še en svoj veliki cilj, to je osvojitev prve ATP točke. TUKAJ.

Naši ekipi do 12 let v kvalifikacijah za EEP v Dijonu in Rezzatu

bm, 28.07.2017

Julij z nastopom na kvalifikacijah za ekipno evropsko prvenstvo zaključujejo dečki in deklice v starostni kategoriji do 12 let.

Deklice nastopajo v italijanskem Rezzatu. Ela Nala MILIĆ, Ana LANIŠEK in Maša VIRIANT pod vodstvom Roka FERJANA igrajo v predtekmovalni skupini A z ekipami Poljske, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Prvo tekmo so naše deklice igrale z ekipo Poljske in izgubile z 1-2. Ela Nala MILIĆ je s 6-2 6-0 premagala Malwino ROWINSKO, Ana LANIŠEK je s 3-6 6-1 4-6 izgubila z Dario GORSKO, dvojica Milić-Lanišek pa je izgubila z Gorsko in Rowinsko z 2-6 4-6.

Drugo tekmo so igrale s Hrvaško in zmagale z 2-1. Milićeva je z 2-6 7-5 6-1 premagala Leticio TAROCCO, Laniškova je z 2-6 4-6 izgubila s Teno RAJKI, v odločilni tekmi dvojic pa sta nato Milićeva in Laniškova s 7-5 6-4 premagali Teno Rajki in Petro Marcinko. V soboto deklice čaka obračun z BiH.

Dečki so v francoskem Dijonu, kjer se za napredovanje v zaključni del borijo z ekipama Velike Britanije in Francije. Slovenske barve branijo Matic KRIŽNIK, Jaka GOLOB in Tim KUŠTER, vodi jih Sebastijan BRIŠKI. Dečki so se danes pomerili z ekipo Francije, ki je v prvem srečanju izgubila z Veliko Britanijo. Francozi so bili boljši in so zmagali s 3-0. V tekmi prvih igralcev obeh ekip je Antoine GHIBAUDO s 6-0 6-2 premagal Matica KRIŽNIKA, Clement KUBIAK pa je bil s 6-3 7-5 boljši od našega drugega loparja Jake GOLOBA. V tekmi dvojic sta Križnik in Kušter izgubila z 1-6 2-6.

Ekipe igrajo najprej v skupinah, napredovanje v finalni del pa si zagotovita najboljši ekipi na tekmovanju. V polfinale napredujeta prvouvrščeni ekipi iz vsake skupine.

Podrobnosti najdete TUKAJ.

Po Blažu Roli četrtfinalista tudi Blaž Kavčič in Nik Razboršek (live stream iz ZDA)

bm, 27.07.2017

Po Blažu ROLI, ki se je v četrtfinale ATP Challengerja v Binghamptonu uvrstil že včeraj, je to danes na ATP Challengerju v Granbyu uspelu Blažu KAVČIČU, na Futuresu v Trnavi pa Niku RAZBORŠKU.

Kavčič je v drugem krogu igral s 23-letnim Britancem Liamom BROADYEM, 357. igralcem lestvice ATP. Srečanje je dobil po uri in pol igre, nasprotniku je servis odvzel petkrat, sam ga je izgubil trikrat. Broadya je pokopal drugi servis (izkoristek samo 34 %), Blaž pa je konstantno dobro serviral, skupni odstotek izkoristka servisa se je ustavil pri 62.

V četrtfinalu bo v petek ob 18. uri njegov nasprotnik 7. nosilec, 29-letni Japonec Tatsuma ITO, 171. igralec lestvice ATP.

Dobro gre v Trnavi Niku RAZBORŠKU. Tudi on se je uvrstil v četrtfinale, potem ko je v drugem krogu s 6-4 6-2 premagal britanskega kvalifikanta Andrewa WATSONA. V četrtfinalu bo njegov nasprotnik Ukrajinec, 23-letni Danylo KALENICHENKO (Atp 603).

Blaž ROLA bo v četrtfinalu nastopil v petek ob 17. uri, ko bo njegov nasprotnik 21-letni Britanec Cameron NORRIE, levičar, ki na lestvici ATP zaseda 275. mesto.

Tekmi obeh naših igralcev lahko v live streamu spremljate TUKAJ.

Blaž Rola četrtfinalist, Blaž Kavčič uspešno čez prvi krog, Razboršek boljši od Urbanije, Grega Boh, Dalila Jakupović in Manca Pislak poraženi

bm, 27.07.2017

Naša teniška igralca Blaž KAVČIČ in Blaž ROLA sta ponovno v igri na ATP Challengerjih v Kanadi in ZDA.

Blaž ROLA je odlično odigral tekmo drugega kroga in v spopadu dveh levičarjev v ameriškem Binghamptonu zmagal s 6-3 6-2. Njegov nasprotnik je bil 24-letni Avstralec Alex BOLT, 303. igralec lestvice ATP. Blaž je za zmago potreboval vsega 59 minut, pri čemer je nasprotniku trikrat odvzel servis, sam ni izgubil nobenega. Četrtfinalni nasprotnik bo 21-letni Britanec Cameron NORRIE, 275. igralec sveta.

Z nekaj težavami, a uspešno je turnir v Granbyu začel tudi Blaž KAVČIČ. Nasprotnik v prvem krogu turnirja v kanadskem Granbyu je bil 25-letni Američan Sekou BANGOURA, 309. igralec lestvice ATP. Dve uri in štirideset minut je trajalo srečanje v katerem je Blaž slavil z rezultatom 6-4 5-7 6-3. Blaž je nasprotniku šestkrat odvzel začetni udarec, izgubil ga je štirikrat, v točkah pa je biul boljši s 105-100. V drugem krogu bo njegov nasprotnik 23-letni Britanec Liam BROADY, 357. igralec lestvice ATP. Sicer pa je Blaž letos odigral že 21. tekmo s tremi nizi in kar osemnajstkrat je bil uspešen.

Dalila JAKUPOVIĆ je nastopila na ženskem ITF turniju v Pragi (80.000 $) in s 3-6 1-6 izgubila s 23-letno Chantal SKAMLOVO iz Slovaške (Wta 257).

V Italiji je na ITF turnirju (15.000 $) nastopila Manca PISLAK in tudi ona izgubila že v prvem krogu. S 6-2 6-3 jo je premagala 4. nosilka, 24-letna Italijanka Stefania RUBINI ((Wta 462).

Na Portugalskem je na Futuresu nastopil Grega BOH in v prvem krogu glavnega turnirja s 7-6(1) 2-6 4-6 izgubil s španskim kvalifikantom Mariom MANSILLAO DIEZOM.

Na Futuresu v Trnavi sta o potniku v drugi krog v medsebojnem obračunu odločala Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA. S 6-2 6-2 je bil boljši Razboršek.

Na Evropskem prvenstvu do 18 let so nastopili vsi štirje Slovenci, Kaja JUVAN, Anja GAL, Miha VELIČKI , ki so v uvodnem nastopu zmagali in Jan VEHOVEC, ki na nastop še čaka.

TUKAJ.

Bajaga pride, Cetinski pride, Kavčič pride, Žemlja pride, TI prideš? ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2017

lm, 27.07.2017

Letošnji, že peti zaporedni ATP Challenger ZAVAROVALNICA SAVA SLOVENIA OPEN bo od 4. - 12. avgusta v Portorožu združil najboljše slovenske igralce z igralci z vsega sveta in z glasbenim programom, ki nikoli ne razočara.

TENIŠKI program & FUN ZONE program (Portoroške noči 2017)

Petek, 4. 8. 2017

21:00 / TONY CETINSKI / Tenis arena Portorož+ MIRO TODOSOVSKI Vstopnice na www.eventim.si in Eventimovih prodajnih mestih.

Sobota, 5. 8. 2017 9:00 - 16:00 / Kvalifikacije posamezno / ŠRC Marina Portorož 11:00 do 18:00 / Fun Zone animacija / ŠRC Marina Portorož

21:00 / BAJAGA & INSTRUKTORI / Tenis arena PortorožVstopnice na www.eventim.si in Eventimovih prodajnih mestih.

Nedelja, 6. 8. 2017 10:00 - 16:00 / Kvalifikacije posamezno / ŠRC Marina Portorož11:00 - 18:00 / Fun Zone animacija / ŠRC Marina Portorož

Ponedeljek, 7. 8. 2017 10:00 / 1. krog posamezno / Tenis arena Portorož & ŠRC Marina Portorož11:00 / 1. krog dvojice / Tenis arena Portorož & ŠRC Marina Portorož11:00 - 18:00 / Fun Zone animacija / ŠRC Marina Portorož13:00 / Novinarska konferenca & otvoritev turnirja / Pomol Alaya

Torek, 8. 8. 2017 10:00 / 1. krog posamezno / Tenis Arena & ŠRC Marina Portorož11:00 / 2. krog dvojice / Tenis Arena & ŠRC Marina Portorož11:00 - 18:00 / Fun Zone animacija / ŠRC Marina Portorož21:00 / Players party / Pomol Alaya

Sreda, 9. 8. 2017 11:00 / 2. krog posamezno / Tenis Arena & ŠRC Marina Portorož11:00 - 18:00 / Fun Zone animacija / ŠRC Marina Portorož16:00 / 1/4 finale, dvojice / Tenis Arena & ŠRC Marina Portorož

21:00 / HORNETS Rock'n'blues cover band / Fun zone ŠRC Marina Portorož

Četrtek, 10. 8. 2017 11:00 - 18:00 / Fun Zone animacija / ŠRC Marina Portorož16:00 / 1/4 finale posamezno / Tenis Arena & ŠRC Marina Portorož18:00 / 1/2 finale, dvojice / Tenis Arena & ŠRC Marina Portorož

21:00 / ROK'N'BAND / Fun zone ŠRC Marina Portorož

Petek, 11. 8. 2017 11:00 - 18:00 / Fun Zone animacija / ŠRC Marina Portorož19:00 / Finale dvojice / ŠRC Marina Portorož19:00 / 1. polfinale posamezno / Tenis Arena 20:30 / 2. polfinale posamezno / Tenis Arena

21:00 / CANTO LIBERO - tribute to Lucio Battisti / Centralna plaža Portorož

Sobota, 12. 8. 2017 20:00 / Finale posamezno / Tenis Arena

21:00 / PARNI VALJAK / Centralna plaža Portorož00:00 / OGNJEMET / Centralna plaža Portorož TUKAJ.

Marino Kegl se bo na Olimpijskih igrah gluhih boril za bronasto medaljo

bm, 26.07.2017

Marino KEGL, 22-letni gluhi teniški igralec, ki nastopa na olimpijskih igrah gluhih v turškem Samsunu - Deaflympics 2017 je izgubil polfinalni obračun in se bo boril za bronasto medaljo.

V današnjem izenačenem polfinalnem srečanju je moral premoč priznati Ekvadorcu Sebastianu Andresu VASQUEZU, ki je bil boljši s 6-3 4-6 6-4. Marino je očitno podlegel pomembnosti srečanja in želji za uvrstitev v finale, tako da je tokrat nekoliko slabše serviral in se ves čas boril za ohranitev začetnega udarca, kar mu je sicer dobro uspevalo, a je bil kljub temu za en začetni udarec prekratek. Marino je servis izgubil osemkrat, nasprotnik enkrat manj, si je pa Ekvadorec priigral kar 23 priložnosti za odvzem servisa, Marino sedemnajst. Izkoristek drugega servisa je bil ob desetih dvojnih napakah tokrat nekoliko preslab za boljši izid, skupno 24%, v odločilnem tretjem nizu le 17 %.

Za Marina je kljub porazu uvrstitev v polfinale in boj za bronsto medaljo izjemen uspeh in upamo, da ga bo uspel kronati z osvojitvijo odličja. Naloga ne bo lahka, nasproti mu bo stal Rus Egor Alexandrovich PANYUSHKIN. Tekma bo na sporedu v petek. TUKAJ.

Na Evropskih posamičnih prvenstvih v igri ostajajo Kaja Juvan, Anja Gal in Miha Velički

bm, 26.07.2017

S tekmami prvega kroga so danes prvenstvo posamezno začeli osemnajstletniki v Klostersu. Slovensko zastopstvo je začelo odlično. Kaja JUVAN je s 6-3 7-6(5) premagala Slovakinjo Lenko STARA (ITF 164), Anja GAL je s 4-6 7-6(5) 6-4 premagala Irko Sophio DERIVAN (419), Miha VELIČKI pa je s 6-4 6-0 premagal Azerbejdžanca Rasula GOJAYEVA. Jan VEHOVEC je edini izmed naše četverice izgubil. S 6-4 7-6 ga je premagal Nemec Henri SQUIRE.

Rezultate iz Klostersa lahko v živo spremljate TUKAJ

Na prvenstvu do 14 let v Mostu na Češkem se je po Lunu OBRULU v tretji krog uvrstil tudi Gal EMERŠIČ POTOČNIK. V drugem krogu je s 7-5 6-2 premagal Belorusa Daniila OSTAPENKOVA. V tretjem krogu sta nato oba izgubila. Gal je s 5-7 1-6 izgubil s Francozom Maxom WESTPHALOM, Luna je s 6-2 6-0 izločil Švicar Jerome KYM. Konec jhe tudi slovenskih nastopov v konkurenci dvojic. Oba para sta izpadla po uvodnem dvoboju. Niko STRAŠEK in Tajo LONČARIČ sta s 7-5 1-6 10-5 izločili Srbkinji Natalija SENIĆ in Ana VILČEK. Od dečkov Gala in Luna sta bila s 6-4 7-5 boljša Madžara Attila BOROS in Peter KALOCSAI.

Na prvenstvu do 16 let so se slovenski nastopi končali tudi v konkurenci dvojic. Tjaša KLEVIŠAR in Maja MAKORIČ sta izgubili uvodno srečanje. S 6-2 6-3 sta ju premagalI Madžarki Fani GECSEK in Adrienn NAGY , Planinšek in Kupčič pa sta tekmo drugega kroga predala.

Rezultate iz evropskih prvenstvev v Mostu in Moskvi najdete TUKAJ.

Na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM) v Gyoru v igri le še Živa Falkner in dvojica Falkner-Lovrič

bm, 26.07.2017

Slovenska ekipa fantov in deklet je odpotovala na olimpijski festival evropske mladine (OFEM 2017) v Gyor na Madžarsko. Na igrah nastopa okrog 2500 mladih iz 50 držav. Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev. Olimpijski festival evropske mladine ima otvoritveno in zaključno slovesnost, kjer se mladi športniki posamezne države predstavijo s svojo zastavo. Med igrami gori olimpijski ogenj in tako športniki kot tudi sodniki izrečejo vsak svojo zaprisego. V čast najboljšim v posameznih disciplinah organizator ob podelitvi priznanj zaigra himno zmagovalca in dvigne nacionalne zastave najboljših treh tekmovalcev. Slovenija bo imela zastopstvo v 9 športnih diciplinah, med njimi tudi v tenisu.

Slovenijo na teniškem turnirju, na katerem nastopajo igralci in igralke stari do 15 let zastopajo Živa FALKNER, Pia LOVRIČ, Nik JURJEVČIČ in Blaž VIDOVIČ.

Prvi je nastopil Nik JURJEVČIČ in z 0-2 v nizih izgubil z Madžarom Zsomborjem VELCZOM, 93. igralcem lestvice Tennis Europe. Prav tako je uvodno srečanje izgubil Blaž VIDOVIČ, katerega je z 2-0 v nizih premagal Armenijec Artur SOGHOYAN. Fantoma se ni izšlo niti med dvojicami. Njune nastope sta končala Izraelca, ki sta zmagala z 2-0 v nizih.

Uspešni pa sta bili v prvem krogu Pia LOVRIČ, ki je z 2-0 v nizih premagala Izraelko Lorin TILIPMAN in Živa FALKNER, ki je bila prav tako z 2-0 boljša od 7. nosilke, Avstrijke Anne GROESS. Punci sta bili uspešni tudi med dvojicami, Portugalkama sta oddala vsega 1 igro.

Danes bo nastopila Živa, ki bo v drugem krogu igrala s Španko ROMERO GORMAZ, Pia pa je z nastopi že končala. V drugem krogu jo je s 6-4 6-4 premagala Srbkinja Nevena KOLAREVIĆ.

Leta 2015 sta med deklicami Slovenijo zastopali Kaja JUVAN in Nika RADIŠIČ, ki sta osvojili zlato medaljo v konkurenci dvojic. Danes sta obe članici elitne stoterice svetovnih mladink.

Več o igrah najdete TUKAJ.

Začela so se evropska posamična prvenstva v kategorijah do 14, 16 in 18 let

bm, 25.07.2017

Od 24. - 30. julija potekajo evropska posamična teniška prvenstva v starostnih kategorijah do 14, 16 in 18 let. V igri za najvišja mesta bomo imeli tudi letos svoje predstavnike oz. predstavnice.

Največ možnosti seveda pripisujemo letošnji prvi slovenski mladinski teniški violini Kaji JUVAN, ki bo nastopila na prvenstvu do 18 let v Klostersu. V Klostersu bodo nastopili še Anja GAL pri dekletih ter Miha VELIČKI in Jan VEHOVEC pri fantih. Turnir deklet je zelo dobro zaseden, zato bo Juvanova na turnirju šele 6. nosilka, mesto prve nosilke pa pripada mladi Ukrajinki Marti KOSTYUK, trenutno 3. mladinki sveta. V torek bo nastopil Miha Velički, ostalči bodo prvič nastopili predvidoma v sredo. V ponedeljek je nastope odplaknil dež.

V Moskvi poteka prvenstvo do 16 let. Pri fantih nastopata Filip Jeff PLANINŠEK (13) in Jan KUPČIČ (14. nosilec), žal sta oba že izpadla. V prvem krogu sta bila prosta, v drugem pa je Filip Jeff s 6-7(5) 5-7 izgubil z igralcem iz BiH Luko PULJIĆEM, od Jana je bil z 2-6 6-2 6-2 boljši Luksemburžan Chris RODESCH. Pri dekletih slovenske barve branita Maja MAKORIČ in Tjaša KLEVIŠAR, ki pa sta z nastopi med posameznicami že končali. Klevišarjevo je v uvodnem nastopu s 6-1 6-2 premagala Španka Carlota MARTINET CIREZ, od Makoričeve je bila s 7-5 6-1 boljša Maltežanka Helene PELLICANO.

Deklice in dečki so v češkem Mostu. Pri dečkih nastopata Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Lun OBRUL, ki tudi nista brez možnosti za vidnejšo uvrstitev. To sta potrdila s prvima nastopoma, saj je Gal v prvem krogu s 6-2 6-4 premagal Belgijca Pierra Yvesa BAILLYA, Lun je bil v prvem krgu prost, v drugem pa je s 6-3 6-3 premagal Grka Theodorosa MITSAKOSA. Med deklicami nastopata Taja LONČARIČ in Nika STRAŠEK. Obe sta že v prvem krogu dobili težki nasprotnici. Nika je z 0-6 1-6 izgubila z najboljšo hrvaško igralko v tej starostni kategoriji Noo KRZNARIĆ, Taja bo nastopila v torek.

Leta 2015 se je slovensko zastopstvo iz EP vrnilo s tremi bronastimi odličji, ki so jih osvojili Kaja JUVAN med posameznicami in dvojici Kaja JUVAN/Kristina NOVAK ter Živa FALKNER/Pia LOVRIČ.

Vse žrebe in razporede tekem, fotografije ter povezave do prenosov v živo iz Klostersa in Mosta najdete TUKAJ.

Marino Kegl v polfinalu teniškega turnirja olimpijskih iger gluhih športnikov (Deaflympics 2017) v Samsunu

bm, 24.07.2017

Marino KEGL še naprej odlično igra na teniškem turnirju Deaflympics 2017. Z uvrstitvijo v polfinale si je tako priigral najlepše darilo za 22. rojstni dan, ki ga je praznoval včeraj. Čestitkam za rojstni dan in uvrstitev v polfinale se pridružujemo tudi mi.

Marino, ki še naprej ostaja brez izgubljenega niza je v tretjem nastopu s 6-3 6-2 premagal Indijca Prithvija SEKHARJA. Marino je odlično serviral in imel kar 86 % izkoristek prvega servisa. Nasprotniku je 5 krat odvzel začetni udarec, sam ga je izgubil dvakrat. V točkah je bil boljši z 61 - 33.

S tem si je zagotovil najmanj boj za bronasto olimpijsko medaljo.

Polfinalni obračun bo na sporedu v sredo 26.7.2017 ob 09. uri. TUKAJ.

Blaž Rola v drugi krog ATP Challengerja v Binghamptonu, Kavčič ostaja v Kanadi. Ostali naši igralci le delno uspešni

bm, 24.07.2017Blaž ROLA je na ATP Challengerju v Binghamptonu v ZDA (75.000 $). V prvem krogu je igral z 22-letnim ameriškim povabljencem JC ARAGONEJEM, 594. igralcem lestvice ATP in zmagal s 6-4 7-6(2). Oba igralca sta dobro servirala, Blažu sta uspela dva, Američanu le en break, kar je bilo dovolj za zmago. Vse tri breake sta igralca dosegla v prvem nizu, ko je nasprotnikov servis najprej v sedmi igri dobil Blaž, po re-breaku pa še drugega v deseti igri. V drugem nizu sta igralca dobila vse svoje začetne udarce, v podaljšani igri pa je bil veliko bolj zbran Rola, saj je nasprotnik naredil vrsto neprisiljenih napak. Blaž je skupaj zabil 8 asov, izkoristek servisa pa je imel 68 %. Srečanje je trajalo uro in pol.

Blaž KAVČIČ ostaja v Kanadi, kjer se je preselil v Granby na turnir z nagradnim skladom 100.000 $. V prvem krogu bo v sredo igral z Američanom Sekouom BANGOURO, ATP 312.

Anže ARH in Sven LAH sta nastopila na Futuresu (15.000 $) v St. Poeltnu, turnir sta začela z zmagama, v drugem krogu pa sta oba izgubila. Anže je s 6-3 3-6 7-5 premagal Švicarja Laurina AERNEJA, Sven je bil s 6-2 6-0 boljši od Avstrijca Markusa KLAUSA.

Domen GOSTINČAR je nastopil na Futuresu z enakim nagradnim skladom v Trnavi in tudi on je bil v uvodnem nastopu uspešen, v nadaljevanju pa je izgubil. Najprej je s 6-4 6-4 je premagal Slovaka Samuela SPANA, nato je s 5-7 7-5 4-6 izgubil z Avstrijcem Christopherjem HUTTERERJEM.

V finalu kvalifikacij Futuresa na Portugalskem je nastopil Grega BOH, a je tudi on izgubil. S 6-1 6-1 ga je premagal 20-letni Španec Sergi FONTCUBERTA. Grega se je kljub porazu uvrstil v glavni turnir kot srečni poraženec.

Na ITF turnirju v Schiu (15.000 $) bo v torek v prvem krogu nastopila Manca PISLAK

Na Futuresu v Trnavi (15.000 $) bosta v prvem krogu Futuresa v slovenskem obračunu zaigrala Nik RAZBORŠEK in Mike URBANIJA.

Ema HORVAT je nastopila na mladinskem ITF turnirju 5. ranga v Munchnu in v uvodnem nastopu izgubila z Nemko Miro STEGMAN. Ta je bila boljša s 6-2 6-1. TUKAJ.

Nika Radišič s finalom v Welsu do uspeha kariere

bm, 23.07.2017

Nika RADIŠIČ , 17-letna Primorka je danes sicer izgubila finale na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Welsu, a je že z uvrstitvijo v finale dosegla najboljši izid v karieri. V finalu je z 2-6 3-6 izgubila s 16-letno Elesabeto COCCIARETTO, trenutno 101. mladinsko sveta. Tudi ona je prišla v Wels v odlični formi saj je v zadnjih treh mesecih kar štirikrat nastopila v polfinalih turnirjev 1. in 2. ranga, tokrat pa je prvič letos tudi zmagala.

Nika trenutno zaseda 87. mesto na mladinski svetovni teniški lestvici, prva uvrstitev v finale na turnirjih 1. ranga pa ji bo prinesla ponovem vzpon na lestvici in utrditev na 2. mestuu med slovenskimi mladinkami, uvrščenimi na lestvici ITF. TUKAJ.

Nika Radišič finalistka ITF turnirja 1. ranga v Welsu

bm, 22.07.2017

Naša mladinka, 17-letna Nika RADIŠIČ nadaljuje z odličnimi teniškimi predstavami na mladinskih ITF turnirjih. Trenutno 87. igralka sveta je ta teden 8. nosilka močnega turnirja 1. ranga v avstrijskem Welsu in se je s tremi gladkimi zmagami uvrstila v polfinale, po predaji nasprotnice iz Srbije pa je že finalistka turnirja.

V četrtfinalu je še enkrat navdušila saj je nasprotnici, 15-letni Japonki Himari SATO, 213. mladinki sveta, ki je v drugem krogu izločila 2. nosilko, Čehinjo Deniso HINDOVO oddala vsega dve igri. Zmagala je s 6-0 6-2.

V polfinalu se bi morala pomeriti s 17-letno vrstnico iz Srbije Draginjo VUKOVIĆ, trenutno 73. mladinko sveta, ki je v drugem krogu v treh nizih izločila našo Kristino NOVAK, a je Vukovićeva srečanje brez boja predala.

V finalu bo Nika igrala z Italijanko, 16-letno Elisabetto COCCIARETTO, trenutno 101. mladinko sveta. Ta je v dobri formi saj je od maja kar štirikart nastopila v polfinalih ITF turnirjev 1. in 2. ranga. TUKAJ.

Marino Kegl v četrtfinalu na olimpijskih igrah gluhih v Turčiji

bm, 22.07.2017

Marino KEGL, ki Slovenijo v tenisu zastopa na Olimpijskih igrah gluhih v turškem Samsunu se je uvrstil med osem najboljših igralcev in s tem že izboljšal uvrstitev iz OI v Sofiji, ko je nastope končal v osmini finala.

V 3. krogu je s 6-3 6-2 premagal 11. nosilca, Avstrijca Roberta GRAVOGLA.

V četrtfinalu DEAFLYMPICS 2017, bo v ponedeljek igral z Indijcem Sekharjem PRITHVIJEM, ki je v tretjem krogu presenetil 4.nosilca Vincenta NOVELLIJA iz Francije.

Sicer pa je Marino v drugem krogu brez težav po dobri uri igre s 6-0 6-0 odpravil Turka Sercana YESILOVA. TUKAJ.

Znani udeleženci glavnega turnirja na ATP Challengerju v Portorožu

bm, 21.07.2017

Znani so udeleženci glavnega turnirja ATP Challengerja Zavarovalnica Sava Slovenia Open, ki bo od 4. do 12. avgusta v Portorožu. Po končanih prijavah je na vrstu liste prijavljenih naš najboljši teniški igralec Blaž KAVČIČ, ki bo v Portorožu naskakoval nov naslov na turnirjih serije Challenger. Zmagovalec Challengerja v Winipegu je ta teden uspešno začel nastope na drugem turnirju v Kanadi, tudi v Portorožu pa bo prvi favorit za zmago.

Med prijavljenimi igralci jih je poleg Kavčiča še sedem, ki trenutno zasedajo mesto med najboljšimi 150 teniškimi igralci sveta. To so Ukrajinec Sergiy STAKHOVSKY (114), Italijan Luca VANNI (116), Slovak Lukas LACKO (127), Nemec Peter GOJOWCZYK (131), Španec Adrian MENENDEZ-MACEIRAS (140), Srb Filip KRAJINOVIĆ (144) in Italijan Stefano TRAVAGLIA.

Celoten seznam prijavljenih igralcev si lahko ogledate TUKAJ.

Kaja Juvan v Umagu v družbi teniških legend

bm, 20.07.2017

Kaja JUVAN naša najboljša mladinka in velik up slovenskega tenisa, letošnja zmagovalka turnirja dvojic v Wimbledonu, uživa v medijski pozornosti, katera ji je namenjena po zadnjih odličnih nastopih.

Njena športna agencija Starwingsports ji je tako omogočila, da je v okviru ATP turnirja v Umagu v ekshibiciji nastopila v družbi teniških legend, zmagovalcev turnirja v Wimbledonu v različnih desetletjih, Pata Casha, Richarda Krajicka in Gorana Ivaniševića ter glasbenika Redfooja, velikega ljubitelja tenisa. TUKAJ.

Intervju z direktorjem TS Gregorjem Krušičem

bm, 20.07.2017

V Svetu kapitala, prilogi časnika Delo lahko preberete intervju z direktorjem TS Gregorjem KRUŠIČEM.

Intervju lahko preberete TUKAJ.

Nika Radišič iz turnirja v turnir boljša,tokrat v četrtfinalu Welsa. Poraz Mance Pislak v Imoli in Mika Urbanije v Gubbiu

, 20.07.2017

Naša mladinka, 17-letna Nika RADIŠIČ nadaljuje z odličnimi teniškimi predstavami na mladinskih ITF turnirjih. Trenutno 87. igralka sveta je ta teden 8. nosilka močnega turnirja 1. ranga v avstrijskem Welsu in se je z dvema gladkima zmagama uvrstila v četrtfinale. V tretjem krogu je s 6-1 6-3 opravila z 9. nosilko, 16-letno Ukrajinko Viktorijo DEMA. Rezultat dobi še večjo težo če povemo, da je Ukrajinka, ki je na lestvici ITF uvrščena mesto za Radišičevo prišla v Wels kot zmagovalka ITF turnirja 2. ranga v Bochumu, Nika pa je prekinila njeno serijo šestih zaporednih zmag. Priložnost za novo vrhunsko uvrstitev bo poskušala izkoristiti že v četrtfinalu, ko se bo pomerila s 15-letno Japonko Himari SATO, 213. mladinko sveta. Čaka jo nedvomno težek obračun, saj je Satova v drugem krogu izločila 2. nosilko, Čehinjo Deniso HINDOVO.

Sicer pa je izpadlo že prvih pet nosilk na turnirju, kar po eni strani kaže na izenačenost igralk, po drugi strani pa Niki odpira pot na vrh.

Na ženskem ITF turnirju v Imoli je v četrtfinalu nastope končala Manca PISLAK. 19-letna Ljubljančanka, ki se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij je v petem srečanju na turnirju morala premoč priznati izkušeni 30- letni Španki Estrelli CABEZA CANDELA, ki je bila boljša s 6-2 6-1. Španka je bila leta 2013 že 95. igralka sveta, trenutno pa se nahaja na 450. mestu lestvice WTA.

V osmini finala Futuresa v Gubbiu je izgubil Mike URBANIJA. S 6-2 7-5 ga je premagal italijanski kvalifikant Marko MICELI. TUKAJ.

Za našimi igralci slab dan na mednarodnih turnirjih, zaenkrat uspešni samo Nika Radišič in Manca Pislak

bm, 19.07.2017

Manca PISLAK se je na ITF turnirju (25.000$) v Imoli uvrstila v četrtfinale. V drugem krogu je s 6-4 7-6(6) premagala 25-letno igralko iz BiH Jeleno SIMIČ, 438. igralko lestvice WTA, ki se letos že lahko pohvali z osvojitvijo dveh ITF turnirjev. Srečanje je trajalo uro in tričetrt, Pislakova je nekoliko bolje servirala ob tem pa nasprotnici trikrat odvzela začetni udarec. V drugem nizu je tudi ubranila eno set žogo, a na koncu zasluženo slavila. Osvojila je devet točk več od nasprotnice.

Nika RADIŠIČ se je na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v avstrijskem Welsu uvrstila v tretji krog. V drugem krogu je s 7-5 6-2 premagala Turkinjo Basak AKBASA, 366. igralko lestvice ITF.

Na istem turnirju sta v uvodnem nastopu izgubili Maja MAKORIČ, z 1-6 6-3 6-0 jo je premagala Indijka Akanksha A BHAN, 133. mladinka sveta in Kristina NOVAK, katero je s 4-6 6-3 6-3 premagala Srbkinja Draginja VUKOVIĆ, 73. igralka lestvice ITF.

V Dolany Veski na Češkem je v drugem krogu izgubila Anja GAL. S 7-5 1-6 6-2 jo je premagala 11. nosilka, Sofia MILATOVA, 719. igralka lestvice ITF.

Nina POTOČNIK je zelo dobro odigrala tekmo prvega kroga na ženskem ITF turnirju v Olomoucu (80.000 $), a morala na koncu premoč priznati Čehinji Jesiki MALECKOVI, 276. igralki lestvice WTA. Ta je zmagala s 6-3 5-7 7-6(4)

V glavni turnir se na Futuresu na Portugalskem ni uspel uvrstiti Grega BOH, katerega je v finalu kvalifikacij s 6-2 6-2 premagal Španec Antonio CEMBELLIN PRIETO.

TUKAJ.

Marino Kegl na Deaflympics - Olimpijskih igrah gluhih v Samsunu

bm, 19.07.2017

V turškem Samsunu so se začele letošnje olimpijske igre gluhih. Včeraj je potekala slavnostna otvoritev iger, danes pa so že nastopili v prvih disciplinah.

Slovenijo v tenisu zastopa Marino KEGL, za katerega so to druge olimpijske igre. Prvič je nastopil leta 2013 v Sofiji, ko se je med posamezniki uvrstil v osmino finala. Marino bo 23. julija v Samsunu praznoval 22. rojstni dan.

Na olimpijskih igrah bo v tenisu nastopilo 72 igralcev in igralk iz 21 držav, od tega 44 v moški konkurenci. Marino je bil v prvem krogu prost, v drugem pa se bo v četrtek pomeril s turškim predstavnikom Sercanom YESILOVIM.

Marino se je na olimpijske igre zavzeto pripravljal, zato je bil pred odhodom na igre zmeren optimist. Teniški turnir se igra na pesku.

Pogovor novinarja portala Siol z Marinom Keglom si lahko preberete TUKAJ.

S predajo tekme drugega kroga na ATP Challengerju v Gatineau se je končala zmagovita serija Blaža Kavčiča

bm, 19.07.2017

S predajo tekme drugega kroga se je končala zmagovita serija Blaža KAVČIČA, ki je prejšnji teden osvojil ATP Challenger v Winipegu, danes pa je nastopil v drugem krogu ATP Challengerja v kanadskem Gatineau. Njegov nasprotnik je bil 25-letni Indijec Yuki BHAMBRI, 212. igralec lestvice ATP.

Srečanje je bilo v prvem nizu zelo izenačeno, vsak igralec je po enkrat izgubil začetni udarec, tako da je šel niz v podaljšano igro, ki jo je Indijec dobil s 7-1. Kot kaže so se že tu začele Blaževe težave, saj je v nadaljevanju, v drugem nizu pri izidu 1-3 tekmo predal. To je bila Kavčičeva druga predaja tekme v treh tednih, potem ko je tekmo prvega kroga kvalifikacij moral predati tudi v Wimbledonu.

Upamo seveda lahko, da ne gre za nič hujšega, saj Blaža navijači nestrpno pričakujejo na Challengerju v Portorožu v začetku avgusta, kjer bo prvo slovensko orožje in favorit za zmago. Želimo mu čim hitrejše okrevanje. TUKAJ.

Blaž Rola ne najde prave forme, številni slovenski nastopi danes

bm, 18.07.2017

Blaž ROLA ne najde forme, ki bi ga pripeljala v zaključne obračune turnirjev serije ATP Challenger. Po porazu v drugem krogu turnirja v Winipegu je tokrat v Gatineau klonil že v uvodnem nastopu. S 6-2 2-6 7-5 ga je premagal 23-letni Britanec Liam BROADY.

Na mladinskem ITF turnirju 1. ranga v Welsu se je Maja MAKORIČ uvrstila v glavni turnir, potem ko je v zadnjem krogu kvalifikacij s 6-3 6-0 premagala 3. nosilko Oleksandro OLIYNYKOVO.

Sicer pa danes slovenske igralce in igralke čaka pester dan saj bomo spremljali nastope Dalile JAKUPOVIĆ, Mike URBANIJE, Svena LAHA, Blaža KAVČIČA, Mance PISLAK in Grege BOHA. V igri pa so ta teden še Nina POTOČNIK, Kristina NOVAK in Nika RADIŠIČ.

V live streamu je bilo mogoče spremljati srečanje Blaža KAVČIČA, ki je ob 16. uri v Gatineau začel srečanje z 23-letnim Dancem Mikaelom TORPEGAARDOM, 313. igralcem lestvice ATP in ga premagal s 6-2 6-1.

TUKAJ.

Na turnirju TE 12 in 14 v Kufsteinu slovenski predstavniki končali z nastopi med posamezniki

bm, 17.07.2017

V Kufsteinu se ta teden odvija turnir Tennis Europe v starostnih kategorijah do 12 in do 14 let.

Na turnirju deklic do 12 let so nastopile Ula JAMAR, Eva MULLER UHAN in Sara DOLENC. Prvi dve sta izgubili v uvodnem nastopu, Dolenčeva v drugem krogu.

V kategoriji dečkov do 14 let sta se v drugi krog uvrstila Tristan FLANDER in Aljaž JERAN, a sta v nadaljevanju oba izgubila. V prvem krogu sta izgubila tudi fikanta Taj DOLENC in Nejc ŽUNIČ. Med deklicami do 14 let je nastopila Meta MARENK in tudi ona se je poslovila že po prvem krogu.

Na turnirju TE do 16 let v Nišu je Marko KOVAČEVIČ nastopil v glavnem turnirju in v drugem krogu z 1-6 4-6 izgubil s 5. nosilcem iz Hong Konga Ki Lung NGOM. TUKAJ.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach Zala Alta BTC City KIA Coca Cola Gospodarsko rastavišče Grafični studio K Lenovo City Express Slowatch   Varnost Maribor   Medot   Diners Tenis Slovenija   Babolat Slovenija   Dunlop Sport