prijava_e
Tekmovanja : 2020 : fantje 18

Novice in fotografije

Gal Emeršič Potočnik in Petja Drame zimska državna prvaka do 18 let

bm, 13.12.2019

 

Dominko Premzl Emeršič Potočnik in Drame DP 18 201

Maj Premzl, Gal Emeršič Potočnik, Petja Drame in Sebastian Dominko (vsi ŽtkMb)


Na igriščih ŽTK Maribor se je s slavjem domačih igralcev in igralk, ki so pobrali vse naslove končalo zimsko državno prvenstvo Petrol v starostni kategoriji do 18 let.
Pri fantih sta se v finalu pomerila domačina Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko. Prvi niz je dobil Emeršič Potočnik s 6-4 in tudi v drugem je povedel z 2-1. Pri tem izidu mu je Sebastian Dominko zaradi težav z bolečinami v hrbtu tekmo predal.


Gal Emeršič Potočnik nadaljuje izjemen niz nastopov na državnih prvenstvih v vseh starostnih kategorijah, saj je osvojil že peti naslov državnega prvaka. Letni in zimski državni prvak je bil tudi v kategorijah do 14 in do 16 let, v kategoriji do 12 let pa je bil enkrat finalist. Letos se je izkazal tudi na mednarodnih turnirjih, kjer je na turnirjih TE med posamezniki osvojil en naslov in bil še dvakrat finalist, med dvojicami pa je osvojil tri naslove in bil še enkrat v finalu. Na lestvici TE je sezono končal kot najvišje uvrščen Slovenec na 46. mestu. Tudi njegov finalni nasprotnik Sebastian Dominko je bil letos zelo uspešen na turnirjih TE na katerih je med posamezniki osvojil en turnir in še enkrat nastopil v finalu, v dvojicah pa je zmagal trikrat in bil še enkrat v finalu.

 

DP Petrol 18 zimsko 2019 Kovačič Žiga in Vidovič B

Žiga Kovačič in Blaž Vidovič (oba TK Ptuj)

 


V konkurenci dvojic so prav tako kraljevali domači igralci in igralke. V fantovskem finalu sta Maj Premzl (ŽtkMb) in Jaka Protič Žakelj (Br-Mb) s 6-3 6-4 premagala Ljubljančana Simona Javorška in Žigo Bradaška (Maja).

 

DP Petrol 18 dvojice fantje Javoršek, Bradaška Pre

Simon Javoršek in Žiga Bradaška (oba TK Maja) in Jaka Protič Žakelj (Br-Mb) in Maj Premzl (ŽTKMb)

 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.