Tenis-Slovenija

OP Zala 16 v Ljubljani osvojila Anja Trbežnik in Aljaž Fugina

Ljubljana, 6.7.2015

Lovrič, Trbežnik, Kalan, Obrul_2015_525

Na OP ZALA 16 v Ljubljani smo dobili zmagovalca.  V konkurenci posameznic je turnir osvojila Anja TRBEŽNIK (Šplus/3), ki je prišla še do druge dvojne zmage letos, potem ko je aprila osvojila turnir do 16 let v Kopru. V polfinalu je s 6-2 6-2 premagala Evo KALAN (TK Maja), finalnega srečanja pa dekleti nista odigrali, saj je Pia LOVRIČ (Domžale), ki je v drugem polfinalu s 6-3 6--4 premagala Leeloo OBRUL (Celje/4), srečanje zaradi bolečin v hrbtu predala.

V konkurenci dvojic sta slavili Anja TRBEŽNIK in Nika ALBREHT(Radov/2). V finalu sta s 6-1 6-3 premagali Aleo BUBEK (N.Gor) in Aljo BELINGER (Šplus).

Pri fantih je zmagovalec Aljaž FUGINA (Ltc/3). V polfinalu je bil s 6-2 6-4 boljši od Allena PUHNERJA PUPAHERJA (Br-Mb/6), v finalu pa je s 6-2 6-1 premagal kvalifikanta Boruta ŠRAJA (ŽtkMb), ki se je v finale uvrstil po polfinalni zmagi nad Gašperjem TOPČIČEM (ŠtkVe/7) s 7-6(5) 6-3.

V konkurenci dvojic sta pri fantih slavila Borut ŠRAJ in Maj TOMAC. V finalu sta v tesnem obračunu premagala Matica DIMICA in Tilna POTOČNIKA s 7-6(7) 3-6 15-13

Veronika Erjavec zimska državna prvakinja do 16 let

Ljubljana, 11.1.2015

Erjavec Veronika_525_2015_bm

Na Otočcu se je končalo državno prvenstvo za fante in dekleta do 16 let.

Naslov državnih prvakov sta osvojila Anže ARH (Tr-Kr) in Veronika ERJAVEC (Ltc).

Veronika ERJAVEC je bila v finalu deklet s 6-2 6-0 boljša od Lare PROSENJAK.

Pri dekletih smo gledali dober tenis in dva izenačena polfinalna dvoboja v katerih sta zmagovalki potrebovali za napredovanje v finale tri nize. Veronika ERJAVEC je v polfinalu po izgubljenem prvem nizu dobila naslednja dva in Tino CVETKOVIČ (Radov/5) premagala s 4-6 6-3 7-5. Srečanje je dobila po odvzemu servisa nasprotnici pri izidu 5-5 v tretjem nizu.

Tudi druga finalistka Lara PROSENJAK (ŽtkMb/7) je za zmago nad nepostavljeno domačinko Niko ZUPANČIČ (Otoče) potrebovala tri nize. Nika je odlično začela in dobila prvi niz s 6-1, nato pa je Lara zaigrala bolj zanesljivo in naslednja dva niza dobila s 6-3 in 6-3 ter se zasluženo uvrstila v finale.

V konkurenci dvojic sta državni prvakinji Veronika ERJAVEC in Nika ZUPANČIČ (na fotografiji), ki sta v finalu s 7-5 6-3 premagali Anjo GAL in Kristino NOVAK.

Erjavec Veronika in Zupančič Nika DP dvojice 2015_