Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Bergantov memorial 2019 - Matic Križnik in Petja Drame finalista, Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko zmagovalca dvojic


bm, 18.5.2019

V Mariboru se končuje Bergantov memorial 2019, turnir TE v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let.

Pri dečkih odlično igra Matic Križnik, ki se bo še drugi teden zapored boril za naslov zmagovalca, potem, ko je prejšnji teden osvojil turnir Grawe Open. Tudi tokrat je na izvrstni poti proti naslovu, saj je v polfinalu premagal na papirju najvišjo prepreko na turnirju, prvega nosilca in trenutno devetega igralca Evrope v starostni kategoriji do 14 let, Švicarja Patricka Schoena. Matic je bil boljši s 5-7 6-1 6-1 in se bo za zmago na turnirju boril s 4. nosilcem, Avstrijcem Sebastianom Sorgerjem. Ta je v polfinalu s 6-4 7-6(10) izločil našega Žigo Šveca.

Brez finalista smo tokrat ostali v konkurenci do 16 let saj je naš zadnji predstavnik Aljaž Jeran polfinalno srečanje izgubil. S 6-3 6-3 ga je premagal eden najperspektivnejših mladih hrvaških igralcev Dino Prizmić, ki bo v finalu igral s še enim Hrvatom Alenom Billom.

Imamo pa v boju za naslov Petjo Drame v konkurenci deklet do 16 let. Petja je v polfinalu igrala s klubsko soigralko Anniko Planinšek in povedla s 4-0, pri tem izidu pa ji je Planinškova tekmo predala. V finalu bo igrala z 10. nosilko, Hrvatico Marino Škegro.

Ena zmaga oz. naslov pa že ostaja v Mariboru in slovenskih rokah. Turnir dvojic do 16 let sta osvojila Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko, ki sta v finalu s 6-3 6-2 premagala Bora Artnaka in Italijana Enrica Baldisserrija.

Pri dekletih je v finalu nastopila Nika Strašek s soigralko Emo Bubalo iz Hrvaške. Naslova jima ni uspelo osvojiti saj sta bili finalni nasprotnici Hrvatici Marijana Majetić in Klara Vukičević boljši s 6-7(6) 6-3 10-6.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo