prijava_e
Novica

Bergantov memorial 2019 - Matic Križnik in Petja Drame finalista, Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko zmagovalca dvojic


bm


V Mariboru se končuje Bergantov memorial 2019, turnir TE v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let.

Pri dečkih odlično igra Matic Križnik, ki se bo še drugi teden zapored boril za naslov zmagovalca, potem, ko je prejšnji teden osvojil turnir Grawe Open. Tudi tokrat je na izvrstni poti proti naslovu, saj je v polfinalu premagal na papirju najvišjo prepreko na turnirju, prvega nosilca in trenutno devetega igralca Evrope v starostni kategoriji do 14 let, Švicarja Patricka Schoena. Matic je bil boljši s 5-7 6-1 6-1 in se bo za zmago na turnirju boril s 4. nosilcem, Avstrijcem Sebastianom Sorgerjem. Ta je v polfinalu s 6-4 7-6(10) izločil našega Žigo Šveca.

Brez finalista smo tokrat ostali v konkurenci do 16 let saj je naš zadnji predstavnik Aljaž Jeran polfinalno srečanje izgubil. S 6-3 6-3 ga je premagal eden najperspektivnejših mladih hrvaških igralcev Dino Prizmić, ki bo v finalu igral s še enim Hrvatom Alenom Billom.

Imamo pa v boju za naslov Petjo Drame v konkurenci deklet do 16 let. Petja je v polfinalu igrala s klubsko soigralko Anniko Planinšek in povedla s 4-0, pri tem izidu pa ji je Planinškova tekmo predala. V finalu bo igrala z 10. nosilko, Hrvatico Marino Škegro.

Ena zmaga oz. naslov pa že ostaja v Mariboru in slovenskih rokah. Turnir dvojic do 16 let sta osvojila Gal Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko, ki sta v finalu s 6-3 6-2 premagala Bora Artnaka in Italijana Enrica Baldisserrija.

Pri dekletih je v finalu nastopila Nika Strašek s soigralko Emo Bubalo iz Hrvaške. Naslova jima ni uspelo osvojiti saj sta bili finalni nasprotnici Hrvatici Marijana Majetić in Klara Vukičević boljši s 6-7(6) 6-3 10-6.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.