prijava_e
Novica

Polona Hercog v drugi krog Pariza, Tamari Zidanšek ni uspelo, Dalila Jakupović v nadaljevanju poražena


bm


Polona Hercog je kot prva Slovenka igrala z 32. nosilko, Belorusinjo Aliaksandro Sasnovich, srečanje pa je bilo pri izidu 4-6 6-2 3-3 zaradi slabe vidljivosti prekinjeno in se bo nadaljevalo v ponedeljek, po končani prvi tekmi moških na igrišču št. 13.

Dosedanji potek srečanja je zaznamovalo kar 13 brejkov, tako da bo ključ do zmage več osvojenih servisov. To je prineslo zmago Hercogovi v drugem nizu, ko je sama izgubila servis dvakrat, a ga je nasprotnici odvzela kar štirikrat, kar pomeni, da Sasnovicheva v drugem nizu sploh ni osvojila servisa. Tudi tretji niz se je začel z brejkom, le da je prvi servis izgubila Hercogova in Belorusinja je povedla z 2-0. V četrti igri je nato Hercogova z re-brejkom izenačila na 2-2, nato pa sta obe igralki svoja servisa dobili, pri čemer je Hercogova v peti igri ubranila dve vezani brejk priložnosti nasprotnice. Po šesti igri je Hercogova še drugič zaradi slabe vidljivosti zahtevala prekinitev srečanja in sodnica je srečanje tudi prekinila.

Odmor je bolje izkoristila Hercogova, ki je v nadaljevanju srečanja zmagala z 8-6 in se uvrstila v drugi krog. V drugem krogu bo igrala z 80. igralko sveta, Američanko Jennifer Brady.

Po uspešnem nastopu na WTA turnirju v Nurnbergu, kjer se je veselila prvega finala v karieri in s 60. mestom najvišje uvrstitve v karieri, je vidno utrujena Tamara Zidanšek morala premoč v prvem krogu Pariza priznati 20. nosilki, Belgijki Elise Mertens. Ta je po dveh urah in sedmih minutah igre slavila s 6-4 3-6 6-2. V izenačenem prvem nizu smo videli tri brejke, dva je dosegla Mertensova, odločilnega v deveti igri za vodstvo s 5-4. V drugi igri smo videli velik padec Mertensove, ki je povedla z brejkom 2-1, nato pa izgubila dop konca niza izgubila sedemindvajset točk, osvojila pa jih le osem in drugi niz je šel Zidanškovi s 6-3. V tretjem nizu je Mertensova dosegla kar štiri brejke, Tamara dva, pri čemer je ostala brez osvojene igre na svoj servis, kar je Belgijki zadostovalo za zmago v tretjem nizu s 6-2. Naporen turnir v Nurnbergu je pustil posledice tako pri Zidanškovi, kot pri zmagovalki Nurnberga Putintsevi, saj sta obe izgubili v uvodnem nastopu Pariza.

Dalila Jakupović je v zadnjem slovenskem nastopu drugega dne začela tekmo z japonsko kvalifikantko Kurumi Nara. Zaradi slabe vidljivosti je bilo srečanje pri izidu 5-7 7-5 0-0 prekinjeno. Do prekinitve smo spremljali izenačen obračun s petimi brejki v prvem in sedmimi v drugem nizu.

Srečanje se je nadaljevalo v torek. Bolje je začela Jakupovićeva, ki je z brejkom v tretji igri povedla z 2-1 in nato s 3-1. V nadaljevanju je v šesti igri na svoj servis osvojila samo eno točko in Japonka je izid izenačila, še en spodrsljaj se je Dalili zgodil v osmi igri, ko je ponovno z zgolj eno osvojeno točko izgubila svoj servis. Nara je nato zanesljivo dobila deveto igro na svoj servis za končno zmago s 7-5 5-7 6-3.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.