Grawe Open 2019 - Annika Planinšek, Petja Drame, Sebastian Dominko, Maj Premzl in Matic Križnik četrtfinalisti

V Mariboru se nadaljujejo obračuni na turnirju TE do 14 in 16 let, Grawe open 2019.

Domačini so še naprej zadovoljni saj so se kar štirje njihovi aduti uvrstili v četrtfinale. V konkurenci fantov do 16 let ostajata v boju za najvišja mesta Sebastian Dominko in Maj Premzl. Dominko je v tretjem krogu s 4-6 7-6(3) 6-3 premagal šestega nosilca Hrvata Noo Vukadina in se bo za polfinale boril s 1. nsilcem, Nemcem Alexandrom Blockxom. V domačem obračunu sta nastopila drugi nosilec Gal Emeršič Potočnik in nepostavljeni Maj Premzl. Premzl je povedel s 6-2 5-3,nato pa mu je Emeršič Potočnik srečanje predal.

Pri dekletih so bile v igri za napredovanje štiri Slovenke, napredovali sta dve. Annika Planinšek se je v četrtfinale uvrstila brez boja, saj ji je Avstrijka Nina Plihal tekmo predala. Še naprej izvrstno igra Petja Drame, ki tokrat nasprotnici ni oddala nobene igre. Avstrijko Ello Kordik je premagala s 6-0 6-0. Nista pa bili uspešni Meta Marenk, katero je s 6-1 6-1 premagala šesta nosilka Carolina Kuhl in sedma nosilka Nika Strašek, od katere je bila s 6-0 6-0 boljša Avstrijka Anna Lena Ebster.

V konkurenci dečkov do 14 let je uspešno nastopil Matic Križnik. Sedmi nosilec je s 6-0 6-2 premagal enajsto postavljenega Avstrijca Pieta Luisa Pinterja. Za napredovanje v četrtfinale se je boril tudi Žiga Švec, a je obračun izgubil. Peti nosilec, Avstrijec Daniel Zimmermann je bil boljši s 5-7 6-1 6-3.

Pri deklicah do 14 let sta obe preostali naši igralki, Ana Lanišek in Ula Jamar izgubili. Laniškovo je s 3-6 6-2 6-4 premagala Hrvatica Tena Rajki, od Jamarjeve je bila s 7-5 7-6(3) boljša Avstrijka Tamara Kostić.

V konkurenci dvojic sta se pri dečkih do 14 let v polfinale uvrstila Matic Križnik in Tim Kušter, pri fantih do 16 let je polfinalist Maj Premzl s soigralcem Janom Kobierskim, pri dekletih do 16 let pa sta finalistki Petja Drame in Annika Planinšek.