Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Grawe Open 2019 - Annika Planinšek, Petja Drame, Sebastian Dominko, Maj Premzl in Matic Križnik četrtfinalisti


bm, 8.5.2019

V Mariboru se nadaljujejo obračuni na turnirju TE do 14 in 16 let, Grawe open 2019.

Domačini so še naprej zadovoljni saj so se kar štirje njihovi aduti uvrstili v četrtfinale. V konkurenci fantov do 16 let ostajata v boju za najvišja mesta Sebastian Dominko in Maj Premzl. Dominko je v tretjem krogu s 4-6 7-6(3) 6-3 premagal šestega nosilca Hrvata Noo Vukadina in se bo za polfinale boril s 1. nsilcem, Nemcem Alexandrom Blockxom. V domačem obračunu sta nastopila drugi nosilec Gal Emeršič Potočnik in nepostavljeni Maj Premzl. Premzl je povedel s 6-2 5-3,nato pa mu je Emeršič Potočnik srečanje predal.

Pri dekletih so bile v igri za napredovanje štiri Slovenke, napredovali sta dve. Annika Planinšek se je v četrtfinale uvrstila brez boja, saj ji je Avstrijka Nina Plihal tekmo predala. Še naprej izvrstno igra Petja Drame, ki tokrat nasprotnici ni oddala nobene igre. Avstrijko Ello Kordik je premagala s 6-0 6-0. Nista pa bili uspešni Meta Marenk, katero je s 6-1 6-1 premagala šesta nosilka Carolina Kuhl in sedma nosilka Nika Strašek, od katere je bila s 6-0 6-0 boljša Avstrijka Anna Lena Ebster.

V konkurenci dečkov do 14 let je uspešno nastopil Matic Križnik. Sedmi nosilec je s 6-0 6-2 premagal enajsto postavljenega Avstrijca Pieta Luisa Pinterja. Za napredovanje v četrtfinale se je boril tudi Žiga Švec, a je obračun izgubil. Peti nosilec, Avstrijec Daniel Zimmermann je bil boljši s 5-7 6-1 6-3.

Pri deklicah do 14 let sta obe preostali naši igralki, Ana Lanišek in Ula Jamar izgubili. Laniškovo je s 3-6 6-2 6-4 premagala Hrvatica Tena Rajki, od Jamarjeve je bila s 7-5 7-6(3) boljša Avstrijka Tamara Kostić.

V konkurenci dvojic sta se pri dečkih do 14 let v polfinale uvrstila Matic Križnik in Tim Kušter, pri fantih do 16 let je polfinalist Maj Premzl s soigralcem Janom Kobierskim, pri dekletih do 16 let pa sta finalistki Petja Drame in Annika Planinšek.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo