prijava_e
Novica

Grawe Open 2019 - Annika Planinšek, Petja Drame, Sebastian Dominko, Maj Premzl in Matic Križnik četrtfinalisti


bm


V Mariboru se nadaljujejo obračuni na turnirju TE do 14 in 16 let, Grawe open 2019.

Domačini so še naprej zadovoljni saj so se kar štirje njihovi aduti uvrstili v četrtfinale. V konkurenci fantov do 16 let ostajata v boju za najvišja mesta Sebastian Dominko in Maj Premzl. Dominko je v tretjem krogu s 4-6 7-6(3) 6-3 premagal šestega nosilca Hrvata Noo Vukadina in se bo za polfinale boril s 1. nsilcem, Nemcem Alexandrom Blockxom. V domačem obračunu sta nastopila drugi nosilec Gal Emeršič Potočnik in nepostavljeni Maj Premzl. Premzl je povedel s 6-2 5-3,nato pa mu je Emeršič Potočnik srečanje predal.

Pri dekletih so bile v igri za napredovanje štiri Slovenke, napredovali sta dve. Annika Planinšek se je v četrtfinale uvrstila brez boja, saj ji je Avstrijka Nina Plihal tekmo predala. Še naprej izvrstno igra Petja Drame, ki tokrat nasprotnici ni oddala nobene igre. Avstrijko Ello Kordik je premagala s 6-0 6-0. Nista pa bili uspešni Meta Marenk, katero je s 6-1 6-1 premagala šesta nosilka Carolina Kuhl in sedma nosilka Nika Strašek, od katere je bila s 6-0 6-0 boljša Avstrijka Anna Lena Ebster.

V konkurenci dečkov do 14 let je uspešno nastopil Matic Križnik. Sedmi nosilec je s 6-0 6-2 premagal enajsto postavljenega Avstrijca Pieta Luisa Pinterja. Za napredovanje v četrtfinale se je boril tudi Žiga Švec, a je obračun izgubil. Peti nosilec, Avstrijec Daniel Zimmermann je bil boljši s 5-7 6-1 6-3.

Pri deklicah do 14 let sta obe preostali naši igralki, Ana Lanišek in Ula Jamar izgubili. Laniškovo je s 3-6 6-2 6-4 premagala Hrvatica Tena Rajki, od Jamarjeve je bila s 7-5 7-6(3) boljša Avstrijka Tamara Kostić.

V konkurenci dvojic sta se pri dečkih do 14 let v polfinale uvrstila Matic Križnik in Tim Kušter, pri fantih do 16 let je polfinalist Maj Premzl s soigralcem Janom Kobierskim, pri dekletih do 16 let pa sta finalistki Petja Drame in Annika Planinšek.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.