prijava_e
 
Tekmovanja : 2021 : dekleta 18

Novice in fotografije

Gal Emeršič Potočnik in Petja Drame zimska državna prvaka do 18 let

bm, 13.12.2019

 

DP Petrol 18 Klevišar Tjaša in Petja Drame finalis

Tjaša Klevišar (Tr-Kr) in Petja Drame (ŽtkMb) 


Na igriščih ŽTK Maribor se je s slavjem domačih igralcev in igralk, ki so pobrali vse naslove končalo zimsko državno prvenstvo Petrol v starostni kategoriji do 18 let. 
 
Pri dekletih je naslov državne prvakinje osvojila komaj 14 letna domačinka Petja Drame (ŽtkMb), ki je v finalu premagala tri leta starejšo in izkušenejšo Tjašo Klevišar (Tr-Kr). Drametova je slavila s 6-4 3-6 6-3. Uspešne nastope je kronala še z naslovom v konkurenci dvojic.


Petja Drame je nov teniški biser, ki ga brusijo v Mariboru. V prihodnjih letih bo še ena izmed uspešnih slovenskih mladink, ki bo krojila ne samo evropski, temveč tudi mladinski svetovni vrh. Drametova je vodilna igralka na lestvici TS do 16 let, njen vzpon pa se je začel leta 2018, ko je v kategoriji do 14 let osvojila prvi posamični naslov državne prvakinje. Z naslovom se je okronala tudi na zimskem državnem prvenstvu do 16 let, tretji naslov v zbirki pa je letošnja zmaga na prvenstvu do 18 let.  Na lestvici TE do 16 let je kot najvišje uvrščena Slovenka na 78. mestu, v letu 2019 pa je osvojila en turnir in bila še trikrat polfinalistka. Uspešna je tudi že na turnirjih ITF na katerih se je letos dvakrat uvrstila v polfinale, še enkrat je bila četrtfinalistka. Na svetovni mladinski teniški lestvici zaseda 879. mesto.

 

DP Petrol 18 zimsko 2019 Kočevar Anali in Belinger

Anali Kočevar (TkMed) in Alja Belinger (Šd_Lta)


V konkurenci dvojic so prav tako kraljevali domači igralci in igralke. Pri dekletih sta Petja Drame in Annika Planinšek (ŽtkMb) s 6-1 6-2 premagali Niko Strašek (ŽtkMb) in Manco Lampret (ŠtkVe).

 

DP 18 Petrol finalistke dvojice Strašek Lampret, P

Nika Strašek (ŽtkMb), Manca Lampret (ŠtkVe), Annika Planinšek in Petja Drame (ŽtkMb)

 

Drame Petja in Planinšek Annika DP 18 dvojice drža

Petja Drame in Annika Planinšek

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.