prijava_e
Tekmovanja : 2017 : dečki 14

Novice in fotografije

Sebastian Dominko, Brina Šulin in Ažbe Jarc zmagovalci FIN 14 v Kopru

Ljubljana, 2.5.2017

 

Koper polfinalisti

Vsi polfinalisti turnirja v Kopru

 

Sebastian DOMINKO (ŽtkMb) in Brina ŠULIN (Radomlje) sta zmagovalca FIN A turnirja dečkov in turnirja deklic v starostni kategoriji do 14 let v Kopru. 
  
Dominko, katerega naskok na vrh lestvice do 14 let smo napovedali že pred časom z dobro igro tako na domačih kot na turnirjih TE uresničuje te napovedi in je vse bližje prvemu mestu lestvice. Tokrat je vso konkurenco pokoril v Kopru, kjer je najprej v polfinalu s 7-5 6-3 premagal 1. nosilca Aljaža JERANA,  v finalu pa je s 6-3 6-1 odpravil še
2. nosilca Bora ARTNAKA (ASLitija). V Kopru smo spremljali dober tenis in zanimive obračune tako med dečki kot med deklicami.

Turnir deklic je prav tako presenetljivo dobila Brina ŠULIN, ki je v polfinalu po več kot treh urah igre premagala klubsko soigralko Mašo VIRIANT, v finalu pa je bila boljša še od 1. nosilke in 2. igralke lestvcice TS, Nike STRAŠEK (Ptuj). Šulinova je zmagala z 0-6 6-3 5-0 (predaja Strašek).

Dečki so igrali tudi B turnir. V finalu je Ažbe JARC (Medvode) s 7-5 3-6 7-5 premagal Kala GORNIKA (TK Maja).

 

Koper 2017 OP 14_525_bm

Z leve: Ažbe Jarc, Kal Gornik, Aljaž Jeran, Maj Premzl in Meta Marenk


V konkurenci dvojic sta zmagovalca Maj PREMZL in Sebastian DOMINKO, ki sta v finalu s 6-0 7-5 premagala  Aljaž KIRBIŠA in Tita ŠKERLAVAJA.

Pri deklicah sta zmagovalki Meta MARENK in Brina ŠULIN, katerima sta finale brez boja predali poškodovana Nika STRAŠEK in Ana Teja TABOR.

Sebastian Dominko in Jan Bukovec osvojila A in B turnir

Ljubljana, 6.2.2017 

 

Na A turnirju dečkov v Ljubljani sta se v finale uvrstila 1. nosilec Lun OBRUL (Celje), v polfinalu je s 6-4 6-2 izločil Tristana FLANDRA (TK Maja) in 2. nosilec Sebastian DOMINKO (ŽtkMb), ki je v drugem polfinalu s 6-0 6-4 premagal klubskega soigralca, nepostavljenega Marsela ŽNUDERLA. V finalu je bil boljši Dominko, ki je zmagal z rezultatom 4-6 7-6(1) 6-2

 

V finalu B turnirja dečkov sta se pomerila Jan BUKOVEC (Tr-Kr) in Luka MARKOVIČ (Jaki). S 6-2 6-3 je zmagal Bukovec.         

   
 

Gal Emeršič Potočnik zimski državni prvak do 14 let

15.1.2017

 

Potočnik Gal Strašek Nika Lončarič Taja Jeran Alja

 

Za veselje domačih ljubiteljev tenisa je z osvojitvijo naslova državnega prvaka poskrbel Gal EMERŠIČ POTOČNIK  (ŽTK Maribor). Prvenstvo je začel na poziciji 6. nosilca, do finala pa  prišel gladko, brez izgubljenega niza. Tudi v finalu, kjer je s 6-3 6-4 premagal  4. igralca lestvice TS Aljaža JERANA (Radomlje) je potrdil, da je trenutno najboljši v tej starostni kategoriji, zato se lahko upravičeno nadeja povabila kapetana mladinskih reprezentanc za nastop v ekipi do 14 let na zimskem ekipnem evropskem prvenstvu. Za Emeršiča Potočnika je to prvi naslov državnega prvaka v karieri, najbližje naslovu pa je bil doslej na zimskem državnem prvenstvu do 12 let leta 2015, ko je izgubil v finalu. Tudi Jeran je z uvrstitvijo v finale dosegel uspeh kariere, saj tako visoko na državnih prvenstvih doslej še ni bil. Najvišjo uvrstitev je dosegel v starostni kategoriji do 12 let, ko je bil leta 2015 četrtfinalist. Je pa z dobrimi predstavami na zadnjih turnirjih nakazal, da morajo nanj nasprotniki tudi v bodoče resno računati. To je bilo njuno peto medsebojno srečanje, še petič pa je bil uspešnejši Mariborčan, čeprav so bili njuni obračuni vedno tesni. 
 
 
V konkurenci dvojic sta pri dečkih slavila Gal EMERŠIČ POTOČNIK in Jon Lan ŠUNTAR. V finalu sta s 6-3 3-6 10-6 premagala Luna OBRULA in Jana DIMITRIJEVIČA (Celje).
 

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.