prijava_e
Novica

Začele so se kvalifikacije na drugem turnirju za grand slam letošnje sezone v Parizu, po Roli uspešna tudi Juvanova


bm


V Parizu se je s kvalifikacijskimi obračuni moških začel drugi grand slam letošnje sezone, Odprto prvenstvo Francije v Roland Garrosu.

Slovenci imamo v kvalifikacijah dva predstavnika. Nastope je v ponedeljek uspešno začel Blaž Rola, ki je v uvodni tekmi kvalifikacij s 6-2 6-3 odpravil, na lestvici ATP 74. mest višje uvrščenega Avstrijca Dennisa Novaka. 25-letni Avstrijec, ki je trenutno na 111. mestu svetovne moške teniške lestvice je bil 11. nosilec kvalifikacijskega turnirja. Blaž je dobro serviral saj je v srečanju izgubil le en servis, nasprotniku pa je začetni udarec odvzel štirikrat. Na koncu je bil v točkah boljši s 60-43.

Rola bo v drugem krogu igral s 27-letnim Ekvadorcem Robertom Quirozom, trenutno 223. igralcem lestvice ATP, ki je, tako kot Rola, levičar. Srečanje bo na sporedu v sredo okrog 14. ure.

Prvo tekmo je na prvem članskem turnirju za grand slam v karieri odigrala tudi 19-letna Ljubljančanka Kaja Juvan. Kaja je 21. nosilka turnirja. Žreb ji je bil naklonjen saj se je za uvrstitev v drugi krog pomerila s 24-letno Švedinjo Susanne Celik, ki na lestvici WTA zaseda 671. mesto. Kaja je tekmici prepustila samo en niz, za zmago s 6-1 6-0 pa je potrebovala vsega 41 minut. V drugem krogu bo v četrtek igrala s 15-letno Američanko Cori Gauff, ki je za nastop prejela posebno povabilo.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.