Tenis-Slovenija
Prazna-pasica

Anže Arh v glavni turnir ITF v Antalyi, Nastja Kolar napredovala v Singapurju

bm, 21.5.2019

Anže Arh je na turnirju ITF v Antalyi (15.000 $) uspel preskočiti kvalifikacije in se je uvrstil v glavni turnir. Tu bo v prvem krogu igral z ruskim kvalifikantom Sergejem Pogosianom.

Za enak dosežek je tudi malo sreče zmanjkalo Pii Čuk na turnirju ITF (25.000 $) v Caserti. V zadnjem krogu kvalifikacij je namreč s 3-6 6-4 7-10 izgubila z Italijanko Tatiano Pieri.

Na turnirju ITF (25.000 $) v Singapurju je bila v prvem krogu uspešna Nastja Kolar. Peta nosilka turnirja je s 7-6(5) 6-1 premagala Indijko Sowjanyo Bavisetti.

Ta teden bosta na članskih turnirjih ITF (15.000 $) nastopili še Nika Radišič v Antalyi in Tina Cvetkovič v Cantanhedeju na Portugalskem. Na močnejšem turnirju (25.000 $+H) v Jabloncu na Češkem bo nastopil Nik Razboršek.

Mladinkam ta teden ni šlo najbolje. Pia Marija Rebec je izgubila v kvalifikacijah turnirja ITF 4. ranga v Budimpešti, Pia Lovrič pa v prvem krogu najmočnejšega mladinskega turnirja ta teden, na turnirju A ranga v Milanu. Tam jo je s 6-2 6-3 premagala 3. nosilka, Američanka Emma Navarro, 15. mladinka sveta. Bila pa je Pia uspešna v konkurenci dvojic, kjer se je s soigralko iz Francije Aubane Droguet uvrstila v drugi krog.

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.