Tenis-Slovenija
Prazna-pasica
Lige : 2015 : 2 moška liga

2. moška članska liga 2015

V 2. moški teniški ligi so se za naslov najboljše ekipe v državi borili igralci TK Galtena in TK Slovenske Konjice. S 3-2 so zmagali igralci iz Slovenskih Konjic.

Igralci TK Galtena so povedali z 1-0 z zmago Jana LAHA, ki je s 6-0 6-0 premagal Borisa MARIČA. Vodstvo Galtene je na 2-0 povišal Goran DJURDJEVIĆ, ki je bil s 6-2 6-2 boljši od Roka HAJDA. Na 2-1 je izid znižal Primož POPOVIČ, ki je s 6-3 6-3 premagal Mateja RUSA, Konjičane pa je v igro vrnil Tomaž JAMNIKAR. S 5-7 6-4 6-3 je premagal Roka GALUNA in izid finala poravnal na 2-2.

Odločala je igra dvojic, v tej pa sta Tomaž JAMNIKAR in Primož POPOVIČ s 6-2 6-2 premagala Roka GALUNA in Gorana DJURDJEVIĆA ter Slovenskim Konjicam priigrala naslov letošnjega ekipnega prvaka.

Igralci TK Slovenske Konjice so tako ponovili uspeh izpred tridesetih let, ko so se iz 2. republiške lige uvrstili v prvo, tokrat pa bodo imeli priložnost zaigrati v  1. slovenski teniški ligi. Leta 1985 so bili v drugi ligi najboljši, saj niso izgubili nobenega srečanja, za njimi pa sta se uvrstili ekipi Velenja in Trbovelj. Najzaslužnejša za takratni uspeh sta bila PINTER in KIDRIČ.(Vir: Tone Grosman)

Dokumenti - 2. m. čl.
Rezultati liga  2015 M2 vzhod