prijava_e
Novica

S tekmami prvega kroga se začenja glavni turnir na Roland Garrosu


bm


Roland Garros, drugi iz serije štirih največjih teniških turnirjev na svetu in edini na pesku se s tekmami prvega kroga glavnega turnija začenja danes. Ponovno bomo na delu videli vse najboljše, kar tenis v tem trenutku premore in med elito teniških igralk in igralcev kar sedem slovenskih predstavnikov.V konkurenci posameznikov pet, še dve igralki pa med dvojicami.

Aljaž Bedene in Blaž Rola med moškimi, Tamara Zidanšek, Polona Hercog in Dalila Jakupović med ženskami ter Katarina Srebotnik in Andreja Klepač med dvojicami bodo letošnja slovenska orožja za odmevne dosežke. Predstavnico bomo imeli tudi med mladinkami, kjer krstni nastop na turnirju za grand slam čaka Pio Lovrič.

Žreb je našim predstavnikom prinesel lažje in težje nasprotnike, a preboj katerega izmed njih v drugi ali tretji krog tekmovanja zagotovo ne bi smel biti vprašljiv.

Aljaž Bedene se bo v prvem krogu pomeril s 13. nosilcem Borno Čorićem, ki za nikogar ni ravno zaželjen nasprotnik. Na papirju precej lažji žreb ima Blaž Rola, ki se bo pomeril s kvalifikantom, 20-letnim Švedom Mikaelom Ymerjem, 149. igralcem sveta. Blaž se je s pariškim peskom že spoprijateljil, saj je v kvalifikacijah dosegel tri gladke zmage, tako da ima lepe možnosti za napredovanje v drugi krog.

Pri dekletih se bo naša prva igralka in ta teden finalistka WTA turnirja v Nurnbergu Tamara Zidanšek pomerila z 20. nosilko, 23-letno Elise Mertens iz Belgije. Tamara je v zadnjem tednu prikazala izvrsten tenis in lahko se nadejamo uspešnega nastopa tudi v prvem krogu Pariza.

Polona Hercog ta teden sicer ni nastopala, a tudi njena forma v prvi polovici letošnjega leta je zelo dobra, zato v obračunu z 32. nosilko, Aliaksandro Sasnovich iz Belorusije zagotovo ni brez možnosti.

Najbolj je v letošnji sezoni nihala v formi Dalila Jakupović, a je tudi ona v prvem krogu dobila nasprotnico po meri, namreč japonsko kvalifikantko Kurumi Nara, 236. igralko lestvice WTA. Dalila je v zadnjem času ponovno stopnjevala formo in ima prav gotovo lepe možnosti za napredovanje v drugi krog.

Žreb dvojic še ni bil opravljen, Katarina Srebotnik, ta teden polfinalistka turnirja v Nurnbergu, in Andreja Klepač pa bosta tako kot na vseh turnirjih v igri za visoka mesta.

Prva bo od Slovenk nastopila Hercogova, katero v četrtem obračunu dnevnega sporeda, ta se začne ob 11. uri, na igrišču št. 14 čaka obračun s Sasnovichevo.

Udeležba na turnirju prinaša tudi lepe zaslužke. Udeleženec prvega kroga turnirja bo prejel 46.000 € denarne nagrade, vsak naslednji krog znesek skoraj podvoji. Za zmagovalca bo tako na voljo 2.300.000 €.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.