Tenis-Slovenija

Alja Belinger zimska državna prvakinja do 16 let

Ljubljana, 9.1.2017

Dimic Matic in Belinger Alja_zimsko dp do 16 let 2

V Rogaški Slatini se je končalo zimsko državno prvenstvo do 16 let, ki šteje tudi za pokal ZALA 2017.

Ob udeležbi najboljših igralcev in igralk lestvice TS za fante in dekleta do 16 let sta slavila Matic DIMIC (MaxLj) in Alja BELINGER (Tr-Kr).

Pri dekletih gre naslov v Kranj. V klubskem obračunu igralk Triglava je bila boljša Alja BELINGER, ki je v tesnem finalnem obračunu  s 7-6(8) 7-6(5) premagala Tjašo KLEVIŠAR. To je bil njun deseti medsebojni obračun, Belingerja pa je vknjižila še šesto zmago, ki ji je prinesla prvi naslov državne prvakinje v karieri.

Pri dekletih sta naslov državnih prvakinj osvojili Maja MAKORIČ (N. Gorica) in Lana STEFANOVIĆ (ŠtkVe). V finalu sta s 5-7 6-4 10-4 premagali Tjašo KLEVIŠAR in Aleo BUBEK (N. Gorica).

Foto:Facebook