Tamara Zidanšek in Polona Hercog v glavni turnir Rima

Tamara Zidanšek si je z velikim preobratom v drugem nizu srečanja s četrto nosilko kvalifikacij, 25-letno Tunizijko Ons Jabeur, 55. igralko lestvice WTA priigrala nastop v galvnem žrebu WTA turnirja v Rimu. Slavila je s 6-3 7-6(4) po uri in pol igre. Tamara je prvi niz začela z izgubljenim servisom, a je v četrti igri dosegla re-brejk, še en brejk pa ji je uspel v osmi igri, ko je povedla s 5-3 in nato s svojim servisom zaključila prvi niz s 6-3. Drugi niz je začela slabše in hitro močno zaostala saj je Tunizijka z brejkoma v četrti in šesti igri povedla s 5-1. V nadaljevanju je Tamara dosegla kar tri brejke in s petimi zaporednimi osvojenimi igrami povedla s 6-5. V dvanajsti igri je servirala za zmago, a servis izgubila in o zmagovalki je odločala podaljšana igra. V tej je Tamara pri izidu 4-4 nasprotnici odvzela servis, naslednja dva svoja pa dobila in v drugem nizu slavila s 7-6(4). Končno razmerje osvojenih točk je bilo na koncu močno v prid Zidanškovi in sicer 86-75.

Žreb je Tamari v prvem krogu glavnega turnirja namenil staro znanko, 26-letno Avstralko Ajlo Tomljanovič, 47. igralko lestvice WTA. To bo že njuno peto medsebojno srečanje in tretje letos. Leta 2018 sta vsaka zmagali po enkrat, v obeh letošnjih obračunih, na turnirjih v Hua Hinu in Charlestonu pa je bila boljša Tomljanovićeva. Tekma bo na sporedu ob 15.30 uri.

Uspešno je v drugem krogu kvalifikacij nastopila tudi Polona Hercog, ki je bila favoritinja v srečanju s Švicarko Viktorijo Golubić, katero je premagala že v kvalifikacijah turnirja v Madridu prejšnji teden. Tokrat je bilo srečanje vendarle nekoliko bolj izenačeno, a se je zmage še drugič veselila Hercogova, ki je slavila s 7-5 4-6 6-4. Po drugem nizu je bilo srečanje prekinjeno, tretji niz pa se je ponovno začel dokaj izenačeno. Obe igralki sta po dvakrat izgubili servis pri čemer je prva v prednost z 2-0 prišla Hercogova, nato je z brejkom v peti igri povedla Golubićeva, še tretji brejk v tretjem nizu pa je v najpomembnejšem trenutku, pri vodstvu s 5-4 dosegla Hercogova in se po nekaj manj kot treh urah igre veselila vnovične uvrstitve v glavni žreb turnirja Premier 5 z nagradnim skladom 3. 452.538 €.

V prvem krogu glavnega turnirja bo že v ponedeljek ob 17. uri igrala s 24-letno Američanko Madison Keys, 13. nosilko in trenutno 14. igralko sveta.