prijava_e
Novica

Tamara Zidanšek in Polona Hercog v glavni turnir Rima


bm


Tamara Zidanšek si je z velikim preobratom v drugem nizu srečanja s četrto nosilko kvalifikacij, 25-letno Tunizijko Ons Jabeur, 55. igralko lestvice WTA priigrala nastop v galvnem žrebu WTA turnirja v Rimu. Slavila je s 6-3 7-6(4) po uri in pol igre. Tamara je prvi niz začela z izgubljenim servisom, a je v četrti igri dosegla re-brejk, še en brejk pa ji je uspel v osmi igri, ko je povedla s 5-3 in nato s svojim servisom zaključila prvi niz s 6-3. Drugi niz je začela slabše in hitro močno zaostala saj je Tunizijka z brejkoma v četrti in šesti igri povedla s 5-1. V nadaljevanju je Tamara dosegla kar tri brejke in s petimi zaporednimi osvojenimi igrami povedla s 6-5. V dvanajsti igri je servirala za zmago, a servis izgubila in o zmagovalki je odločala podaljšana igra. V tej je Tamara pri izidu 4-4 nasprotnici odvzela servis, naslednja dva svoja pa dobila in v drugem nizu slavila s 7-6(4). Končno razmerje osvojenih točk je bilo na koncu močno v prid Zidanškovi in sicer 86-75.


Žreb je Tamari v prvem krogu glavnega turnirja namenil staro znanko, 26-letno Avstralko Ajlo Tomljanovič, 47. igralko lestvice WTA. To bo že njuno peto medsebojno srečanje in tretje letos. Leta 2018 sta vsaka zmagali po enkrat, v obeh letošnjih obračunih, na turnirjih v Hua Hinu in Charlestonu pa je bila boljša Tomljanovićeva. Tekma bo na sporedu ob 15.30 uri.

Uspešno je v drugem krogu kvalifikacij nastopila tudi Polona Hercog, ki je bila favoritinja v srečanju s Švicarko Viktorijo Golubić, katero je premagala že v kvalifikacijah turnirja v Madridu prejšnji teden. Tokrat je bilo srečanje vendarle nekoliko bolj izenačeno, a se je zmage še drugič veselila Hercogova, ki je slavila s 7-5 4-6 6-4. Po drugem nizu je bilo srečanje prekinjeno, tretji niz pa se je ponovno začel dokaj izenačeno. Obe igralki sta po dvakrat izgubili servis pri čemer je prva v prednost z 2-0 prišla Hercogova, nato je z brejkom v peti igri povedla Golubićeva, še tretji brejk v tretjem nizu pa je v najpomembnejšem trenutku, pri vodstvu s 5-4 dosegla Hercogova in se po nekaj manj kot treh urah igre veselila vnovične uvrstitve v glavni žreb turnirja Premier 5 z nagradnim skladom 3. 452.538 €.

V prvem krogu glavnega turnirja bo že v ponedeljek ob 17. uri igrala s 24-letno Američanko Madison Keys, 13. nosilko in trenutno 14. igralko sveta.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.