Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Grawe Open 2019 - Sebastian Dominko in Matic Križnik finalista (prenos TV Maribor), Petji Drame ni uspelo v finale


bm, 10.5.2019

Na velikem mednarodnem turnirju TE - Grawe Open 2019, ki se v organizaciji ŽTK Maribor odvija na Taboru se je domačin Sebastian Dominko v kategoriji do 16 let uvrstil v finale. V polfinalu je s 6-4 6-1 premagal 3. nosilca, Hrvata Alena Billa in se bo v finalu za prvo zmago na turnirjih TE pomeril s 5. nosilcem, Slovakom Petrom Nadom. Ta je v četrtfinalu izločil domačina Maja Premzla.

Do uspeha kariere je z uvrstitvijo v finale turnirja do 14 let prišel tudi Matic Križnik. V polfinalu je s 6-0 6-1 premagal Belgijca Nyoa Van Dycka in se bo za prvi naslov na turnirjih TE boril z zmagovalcem srečanja med Avstrijcema Danielom Zimmermannom in Sebastianom Sorgerjem.

Za morebiten tretji slovenski finale pa se trudi v kategoriji deklet do 16 let domačinka Petja Drame. Petja je četrta nosilka turnirja, njena polfinalna nasprotnica pa je peta nosilka, Švicarka Karolina Kozakova. Slednja je v četrtfinalu izločila še eno domačinko, Anniko Planinšek. Švicarka je bila boljša tudi od Drametove in je zmagala s 5-7 6-0 6-2.

Finalni obračun sebastiana Dominka si lahko od 09.30 ogledate v neposrednem prenosu na TV Maribor. Vabljeni k ogledu.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo