prijava_e
Novica

Grawe Open 2019 - Sebastian Dominko in Matic Križnik finalista (prenos TV Maribor), Petji Drame ni uspelo v finale


bm


Na velikem mednarodnem turnirju TE - Grawe Open 2019, ki se v organizaciji ŽTK Maribor odvija na Taboru se je domačin Sebastian Dominko v kategoriji do 16 let uvrstil v finale. V polfinalu je s 6-4 6-1 premagal 3. nosilca, Hrvata Alena Billa in se bo v finalu za prvo zmago na turnirjih TE pomeril s 5. nosilcem, Slovakom Petrom Nadom. Ta je v četrtfinalu izločil domačina Maja Premzla.

Do uspeha kariere je z uvrstitvijo v finale turnirja do 14 let prišel tudi Matic Križnik. V polfinalu je s 6-0 6-1 premagal Belgijca Nyoa Van Dycka in se bo za prvi naslov na turnirjih TE boril z zmagovalcem srečanja med Avstrijcema Danielom Zimmermannom in Sebastianom Sorgerjem.

Za morebiten tretji slovenski finale pa se trudi v kategoriji deklet do 16 let domačinka Petja Drame. Petja je četrta nosilka turnirja, njena polfinalna nasprotnica pa je peta nosilka, Švicarka Karolina Kozakova. Slednja je v četrtfinalu izločila še eno domačinko, Anniko Planinšek. Švicarka je bila boljša tudi od Drametove in je zmagala s 5-7 6-0 6-2.

Finalni obračun sebastiana Dominka si lahko od 09.30 ogledate v neposrednem prenosu na TV Maribor. Vabljeni k ogledu.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.