Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Grawe Open 2019 - Sebastian Dominko in Matic Križnik finalista (prenos TV Maribor), Petji Drame ni uspelo v finale


bm, 10.5.2019

Na velikem mednarodnem turnirju TE - Grawe Open 2019, ki se v organizaciji ŽTK Maribor odvija na Taboru se je domačin Sebastian Dominko v kategoriji do 16 let uvrstil v finale. V polfinalu je s 6-4 6-1 premagal 3. nosilca, Hrvata Alena Billa in se bo v finalu za prvo zmago na turnirjih TE pomeril s 5. nosilcem, Slovakom Petrom Nadom. Ta je v četrtfinalu izločil domačina Maja Premzla.

Do uspeha kariere je z uvrstitvijo v finale turnirja do 14 let prišel tudi Matic Križnik. V polfinalu je s 6-0 6-1 premagal Belgijca Nyoa Van Dycka in se bo za prvi naslov na turnirjih TE boril z zmagovalcem srečanja med Avstrijcema Danielom Zimmermannom in Sebastianom Sorgerjem.

Za morebiten tretji slovenski finale pa se trudi v kategoriji deklet do 16 let domačinka Petja Drame. Petja je četrta nosilka turnirja, njena polfinalna nasprotnica pa je peta nosilka, Švicarka Karolina Kozakova. Slednja je v četrtfinalu izločila še eno domačinko, Anniko Planinšek. Švicarka je bila boljša tudi od Drametove in je zmagala s 5-7 6-0 6-2.

Finalni obračun sebastiana Dominka si lahko od 09.30 ogledate v neposrednem prenosu na TV Maribor. Vabljeni k ogledu.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Diners Tenis Slovenija Coca Cola MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo