Aljaž Bedene osvojil niz s Čorićem, Blaž Rola brez možnosti proti Ymerju

Aljaž Bedene je v prvega krogu OP Francije v Parizu izgubil s Hrvatom, 13. nosilcem Borno Čorićem. Sicer izenačeno srečanje je Hrvat dobil z rezultatom 6-1 6-7(4) 6-4 6-4 po dveh urah in enainpetdesetih minutah igre. Z izjemo prvega niza, v katerem je Aljaž servis izgubil trikrat, v prvi, peti in sedmi igri, je bilo srečanje izenačeno, a je v tretjem in četrtem nizu po en brejk odločil o zmagovalcu. V drugem nizu nismo videli odvzema servisa, v tretjem nizu je to Čoriću uspelo v tretji, v četrtem pa v deveti igri. Aljaž si je ob odličnem serviranju Hrvata v tekmi priigral vsega tri priložnosti za brejk, ki jih ni uspel izkoristiti. Čorić jih je imel na drugi strani sedem, pet pa jih je odločil v svojo korist. Končo razmerje osvojenih točk je bilo 124-108 v korist hrvaškega igralca.

Po nastopu Blaža Role smo v Parizu ostali brez predstavnikov v moški posamični konkurenci. Rola v srečanju z 20-letnim Švedom Mikaelom Ymerjem ni imel pravih možnosti. Po gladko izgubljenem prvem in drugem nizu, v obeh je Blaž izgubil servis po trikrat, je bil bolj izenačen tretji niz. Tokrat sta igralca servis izgubila po dvakrat, v podaljšani igri pa je bil izid izenačen do 5-5, zadnji dve točki pa sta šli Švedu, ki je zaključil z asom in izkoristil prvo zaključno žogico za zmago.

Aljaž bo nastopil še v konkurenci dvojic, kjer bo moči združil s Poljakom Hubertom Hurkaczem.