Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Aljaž Bedene osvojil niz s Čorićem, Blaž Rola brez možnosti proti Ymerju


bm, 28.5.2019

Aljaž Bedene je v prvega krogu OP Francije v Parizu izgubil s Hrvatom, 13. nosilcem Borno Čorićem. Sicer izenačeno srečanje je Hrvat dobil z rezultatom 6-1 6-7(4) 6-4 6-4 po dveh urah in enainpetdesetih minutah igre. Z izjemo prvega niza, v katerem je Aljaž servis izgubil trikrat, v prvi, peti in sedmi igri, je bilo srečanje izenačeno, a je v tretjem in četrtem nizu po en brejk odločil o zmagovalcu. V drugem nizu nismo videli odvzema servisa, v tretjem nizu je to Čoriću uspelo v tretji, v četrtem pa v deveti igri. Aljaž si je ob odličnem serviranju Hrvata v tekmi priigral vsega tri priložnosti za brejk, ki jih ni uspel izkoristiti. Čorić jih je imel na drugi strani sedem, pet pa jih je odločil v svojo korist. Končo razmerje osvojenih točk je bilo 124-108 v korist hrvaškega igralca.

Po nastopu Blaža Role smo v Parizu ostali brez predstavnikov v moški posamični konkurenci. Rola v srečanju z 20-letnim Švedom Mikaelom Ymerjem ni imel pravih možnosti. Po gladko izgubljenem prvem in drugem nizu, v obeh je Blaž izgubil servis po trikrat, je bil bolj izenačen tretji niz. Tokrat sta igralca servis izgubila po dvakrat, v podaljšani igri pa je bil izid izenačen do 5-5, zadnji dve točki pa sta šli Švedu, ki je zaključil z asom in izkoristil prvo zaključno žogico za zmago.

Aljaž bo nastopil še v konkurenci dvojic, kjer bo moči združil s Poljakom Hubertom Hurkaczem.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka Žito Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol NIL Libra Babolat Slovenija Lenovo
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2020. Vse pravice pridržane.