prijava_e
Novica

Tara Gorinšek in Nika Strašek brez posamičnega finala v Nišu in Abidjanu; Živa Falkner zmagovalka turnirja dvojic v Salsomaggioreju


bm


Tara Gorinšek, 16-letna Konjičanka, ki trenira na Ptuju, je na turnirju ITF 5. ranga v Nišu z uvrstitvijo v polfinale dosegla uspeh kariere. V četrtfinalu je trenutno 847. igralka mladinske svetovne teniške lestvice s 6-3 6-2 premagala 2. nosilko, na lestvici ITF 230 mest višje uvrščeno Nizozemko Bente Spee. Po turnirju v Subotici prejšnji teden, ko je bila četrtfinalistka, je to še en lep uspeh Gorinškove, ki je na zadnjih osmih srečanjih nanizala sedem zmag. Za prvi finale v karieri se je borila z domačo povabljenko 14-letno Lolo Radivojević, ki je v četrtfinalu izločila našo Aljo Belinger. Radivojevićeva je bila v izenačenem obračunu boljša s 6-7(3) 7-5 6-1.

Odlično je tudi ta teden na turnirju ITF 5. ranga v Abidjanu igrala Nika Strašek. Še drugi teden zapored se je uvrstila v pofinale konkurence posameznic in v finale konkurence dvojic. V posamični konkurenci je v četrtfinalu s 6-1 6-7 6-3 premagala domačinko Sadjo Colibaly, v polfinalu pa jo je tokrat s 6-4 6-2 ugnala prva nosilka, Francozinja Selya Rakki. V konkurenci dvojic se je Nika s soigralko Tess Menten iz Nizozemske uvrstila v finale. V polfinalu sta s 6-1 6-3 premagali prvi nosilki, Francozinji Maelie Monfils in Selyo Rakki, v finalu pa sta s 6-7(7) 3-6 izgubili s Portugalko Madaleno Peneda in Kitajko Yimei Zhao.

Na mladinskem turnirju ITF v Salsomaggioreju je Živa Falkner s soigralko Alino Charaevo iz Rusije osvojila turnir. V četrtfinalu sta bili s 6-2 6-1 boljši od Italijank Beatrice Ricci in Asie Serafini, v polfinalu pa sta s 3-6 7-5 10-4 premagali drugi nosilki, Italijanki Liso Pigato in Saro Ziodato. V finalu sta s 6-4 2-6 10-7 premagali Italijanki Matilde Mariani in Matilde Paoleti.

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.