Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Po Blažu Roli tudi Kaja Juvan v finale kvalifikacij Roland Garrosa


bm, 23.5.2019

Na drugem turnirju za grand slam v tej sezoni, odprtem prvenstvu Francije v Parizu, je poleg Blaža Role na dobri poti proti glavnemu turnirju tudi Kaja Juvan. Oba sta doslej opravila z dvema tretjinama poti, namreč, s podvema zmagama sta se uvrstila v finale kvalifikacij.

Blaž je v prvem krogu z gladko zmago izločil 11. nosilca, Avstrijca Dennisa Novaka, s tem pa si priigral v drugem krogu krogu nepostavljenega igralca in tudi z njim brez težav opravil. S 6-2 6-3 boljši od Ekvadorca Roberta Quiroza in ga zdaj od glavnega turnirja loči le še ena zmaga. Blaž je odlično serviral in osvojil vse svoje začetne udarce, nasprotniku pa je servis odvzel trikrat. Na srečanju je dosegel 20 winnerjev in naredil 24 neprisiljenih napak, Quiroz je na drugi strani dosegel 10 winnerjev in naredil 30 neprisiljenih napak.

V finalu kvalifikacij bo igral s premagljivim igralcem, uvrščenim na 203. mesto lestvice ATP, 22-letnim Kolumbijcem Danielom Elahijem Galanom.

Po Blaževi poti gre tudi Kaja Juvan, ki je po zmagi s 6-1 6-1 nad Sussane Celik v prvem krogu, v drugem zanesljivo opravila še z mladim ameriškim upom, 15-letno Cori Gauff, ki je za nastop prejela posebno povabilo. Mlada Američanka je trenutno 2. mladinka sveta, na članski lestvici WTA pa je uvrščena na 320. mesto. Zdaj že izkušena Kaja Juvan ni dovolila presenečenja in je slavila zanesljivo s 6-3 6-3. Kaja je ob zelo dobrem izkoristku prvega servisa, servis je izgubila enkrat, nasprotnici začetni udarec odvzela štirikrat. Boljša je bila tudi v ostalih elementih teniške igre. Dosegla je 26 (16) winnerjev in naredila 19 (33) neprisiljenih napak, v osvojenih točkah pa je bila boljša z 71-53. Srečanje je trajalo uro in dvajset minut.

Kajina zadnja nasprotnica v kvalifikacijah bo 24-letna Američanka Bernarda Perra, 83. igralka lestvice WTA in prva nosilka kvalifikacijskega turnirja.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo