prijava_e
Novica

V Kopru se je končal turnir TE 12 Luka Koper Junior Open 2019, a brez slovenskih predstavnikov


bm


Če so nas pretekla tedna navduševali naši nekoliko starejši igralci in igralke na turnirjih TE do 14 in 16 let, ta teden o nastopih slovenskih predstavnikov na turnirju do 12 let v Kopru ne moremo pisati s posebnim navdušenjem. Že pred polfinalnimi obračuni so namreč izpadli v obeh posamičnih konkurencah.

Zadnji je tako nastopil naš najmlajši, 10-letni Svit Suljić, a je tudi on pot končal pred koncem zaključnih obračunov, v četrtfinalu. S 6-2 6-3 ga je premagal Nemec Lieven Mietusch.

Nekaj veselja so z dobrimi nastopi in uvrstitvama v polfinale med dvojicami našim predstavnikom prinesli Matic Hribar in Marko Retelj ter Zala Vnuk in Nala Kovačič. Hribar in Retelj sta polfinale nato izgubila. S 7-5 6-2 sta ju premagala Nemec Lieven Mietusch in Čeh Josef Sedlar, ki sta tudi osvojila turnir.

Tudi pri deklicah so naše predstavnice nastope med dvojicami končale v polfinalu. Zalo in Nalo sta s 6-3 6-1 premagali Čehinja Nela Linhartova in Nemka Julia Stusek.

Pri deklicah je naslov osvojila Rusinja Alina Korneeva, pri dečkih je bil najboljši Ognjen Milić iz Srbije.

V soboto so potekali tudi turnirji v starostni kategoriji 8-11 let. V MINI tenisu je pri dečkih zmagal Aleksej Mulej (Maja), ki je v finalu z 2-0 premagal Aleksandra Jovanoviča (Maja). Pri deklicah je bila najboljša Lili Štusaj (Sl.Gradec), ki je z 2-1 premagala Hano Peterlin (Benč). V MIDI tenisu je pri deklicah slavila Veritsa Yaneva (Brežice). V finalu je z 2-0 premagala Niko Matevžič Bašelj (Maja). Pri dečkih je zmagal Leon Majsitz (Madžarska) V finalu je bil z 2-0 boljši od Bineta Jurečiča (Grosuplje). Turnir v tenisu do 10 let je osvojil Tilen Košak (Maja), ki je v finalu s 6-2 premagal Petra Škundriča (ŽtkMb). Pri deklicah je zmagala Veritsa Yaneva (Brežice). V finalu je s 6-4 premagala Jerco Fleischman (TKMed). Turnir v tenisu do 11 let je pri dečkih osvojil Aleksander Burmakin (LukaKp). V finalu je s 6-1 premagal klubskega soigralca Luko Marinška. Pri deklicah je bila najboljša Zoja Peternel (ŠdTšr). V finalu je s 6-3 premagala Niko Mlakar (TkMed).
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.