prijava_e
Tekmovanja : 2019 : dekleta 16

Novice in fotografije

OP Zala 16 na Ptuju med dekleti osvojila Nina Pliberšek, med fanti najboljši Bor Artnak

bm, 22.4.2019

 

 

Na Ptuju je končano OP ZALA v starostni kategoriji do 16 let za dekleta. 

 

V finalu sta nastopili domačinki Nina Pliberšek in Taja Lončarič. Finalni obračun je s 6-3 6-0 dobila Pliberškova. Sicer pa smo spremljali izjemno izenačena polfinalna obračuna deklet, ki sta se končala po več kot dveh urah in pol igre. V prvem polfinalu je Pliberškova s 7-6(3) 0-6 6-3 premagala Hano Novak Bečirovič (ŽtkMb), v drugem pa je preobrat pripravila Lončaričeva, ki je v tekmi z Majo Radišič (TKVal) v tretjem nizu že zaostajala z 2-5, nato pa izid obrnila v svojo korist in na koncu slavila s 3-6 6-3 7-5.

 

Pri fantih sta se  za naslov borila prvi nosilec Bor Artnak in tretji nosilec Marsel Žnuderl (Žtk Mb). Artnak je v polfinalu s 6-1 6-2 premagal Simona Javorška (Maja). Drugi polfnale med klubskima soigralcema Žnuderlom in drugim nosilcem Sebastianom Dominkom pa se je končal praktično preden se je sploh začel. Dominko je namreč med ogrevanje nerodno stopil in si zvil gleženj. Kljub temu je poskusil odigrati tekmo, a se je le težko gibal in po izgubljenem prvem nizu z 1-6 je moral srečanje predati. V finalu je slavil Artnak z rezultatom 6-4 7-5.

Prvi zmagi v novi sezoni v Ljubljano in Radomlje

bm, 19.11.2018

 

V Mariboru in Ljubljani se je končalo odprto prvenstvo do 16 let za fante in dekleta.

 

Dekleta so z udeležbo na prvem turnirju razočarala saj so nastopile samo tri igralke iz prve petnajsterice. Zmago je sicer zasluženo odnesla prva nosilka Pia Marija Rebec (Tc-Lj), šesta igralka lestvice TS. V finalu je bila s 6-2 6-4 boljša od Ane Lanišek (Radomlje).

 

Rebec Pia Marija in Ana Lanišek OP 16 Ljubljana 20

Lanišek in Rebec (desno)

 

18.11.2018

 

Na prvem turnirju deklet v novi sezoni najboljših nismo videli. Prva nosilka je bila tako 6. igralka lestvice TS Pia Marija Rebec (Tc-Lj), ki se je tudi zanesljivo uvrstila v polfinale. Še dve polfinalistki sta Maša Viriant in Brina Šulin (obe Radomlje). Zadnje mesdto si je v polfinalu priigrala še tretja igralka Radomelj, Ana Lanišek .

Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.