Živa Falkner četrtfinalistka v Beljaku, Filip Jeff Planinšek poražen

Živa Falkner je nastope na turnirju ITF 2. ranga v Beljaku začela in nadaljevala z zmago. V prvem krogu je s 7-5 6-0 premagala češko kvalifikantko Agato Cerna (864), v drugem pa je izločila 4. nosilko, Slovakinjo Michaelo Kadleckovo, 90. mladinko sveta.

Z zmagama je začela tudi v konkurenci dvojic, kjer sta s soigralko Giulio Morlet iz Francije v prvem krogu s 6-4 6-4 premagali Avstrijki Eleno Karner in Mavie Osterreicher, v četrtfinalu pa s 7-6(5) 6-3 Avstrijko Irino Dshandshgavo in Hrvatico Saro Zalukar. V polfinalu bosta igrali s Hrvatico Noo Krznarić in Francozinjo Lucie Nguyen Tan.

Z zmago je na istem turnirju nastope začel tudi Filip Jeff Planinšek. V prvem krogu je s 4-6 6-0 6-4 izločil srbskega kvalifikanta Stefana Ivića. V drugem krogu je igral s 4. nosilcem, Američanom Blaisom Bicknellom in izgubil s 4-6 3-6.

V zadnjem krogu kvalifikacij je v Beljaku izgubila Tara Katarina Milić. S 6-4 6-3 jo je premagala Čehinja Karolina Novakova.

Na turnirju 5. ranga v Skopju je po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja izpadel Aljaž Jeran. S 6-4 5-7 7-6(2) ga je premagal ruski kvalifikant Valery Martishev.