Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Živa Falkner četrtfinalistka v Beljaku, Filip Jeff Planinšek poražen


bm, 8.5.2019

Živa Falkner je nastope na turnirju ITF 2. ranga v Beljaku začela in nadaljevala z zmago. V prvem krogu je s 7-5 6-0 premagala češko kvalifikantko Agato Cerna (864), v drugem pa je izločila 4. nosilko, Slovakinjo Michaelo Kadleckovo, 90. mladinko sveta.

Z zmagama je začela tudi v konkurenci dvojic, kjer sta s soigralko Giulio Morlet iz Francije v prvem krogu s 6-4 6-4 premagali Avstrijki Eleno Karner in Mavie Osterreicher, v četrtfinalu pa s 7-6(5) 6-3 Avstrijko Irino Dshandshgavo in Hrvatico Saro Zalukar. V polfinalu bosta igrali s Hrvatico Noo Krznarić in Francozinjo Lucie Nguyen Tan.

Z zmago je na istem turnirju nastope začel tudi Filip Jeff Planinšek. V prvem krogu je s 4-6 6-0 6-4 izločil srbskega kvalifikanta Stefana Ivića. V drugem krogu je igral s 4. nosilcem, Američanom Blaisom Bicknellom in izgubil s 4-6 3-6.

V zadnjem krogu kvalifikacij je v Beljaku izgubila Tara Katarina Milić. S 6-4 6-3 jo je premagala Čehinja Karolina Novakova.

Na turnirju 5. ranga v Skopju je po uspešno opravljenih kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja izpadel Aljaž Jeran. S 6-4 5-7 7-6(2) ga je premagal ruski kvalifikant Valery Martishev.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo