Tenis-Slovenija
podatkovni_portal
dni
ur
min
sek
Prazna-pasica
prijava_e
Novica

Grawe Open 2019 - Annika Planinšek in Petja Drame ter Tim Kušter in Matic Križnik zmagovalci med dvojicami


bm, 9.5.2019

V Mariboru se nadaljuje madnarodni turnir Tennis Europe v starostnih kategorijah do 14 in do 16 let - Grawe Open 2019. Današnji spored je motil dež, tako da bodo posamični četrtfinalni obračuni dokončani v petek, ko bodo nastopili Matic Križnik, Sebastian Dominko, Maj Premzl, Annika Planinšek in Petja Drame.

Današnji dan je bil tako v znamenju obračunov dvojic, ki so slovenskim igralcem in igralkam prinesle dva naslova.

Pri dekletih sta v starostni kategoriji do 16 let slavili drugi nosilki, članici domačega teniškega kluba, Petja Drame in Annika Planinšek. V finalu sta s 6-1 6-7(5) 10-8 premagali tretji nosilki, Nemko Carolino Kuhl in Rusinjo Aliso Nedeikino.

Za Petjo Drame je to sedmi naslov med dvojicami na turnirjih TE in tretji v kategoriji do 16 let. Vse tri v tej starostni kategoriji je osvojila letos. Annika Planinšek je osvojila prvi naslov v karieri, letos je bila še enkrat finalistka.

Polfinalistki turnirja dvojic sta bili, vsaka s svojo soigralko, tudi Nika Strašek in Nina Pliberšek.

Pri fantih je bil polfinalist turnirja dojic do 16 let domačin Maj Premzl, ki je s soigralcem Janom Kobierskim iz Avstrije polfinalno srečanje izgubil.

Še en naslov za naše igralce pa sta v kategoriji do 14 let priigrala Ljubljančana Matic Križnik in Tim Kušter. V finalu sta kot tretja nosilca s 6-4 6-4 premagala peta nosilca, Belgijca Simona Dauna in Emiliena Demaneta. Križnik je prvič v karieri stopil na zmagovalno stopničko med dvojicami, je pa bil doslej že trikrat finalist. Tudi Za Tima Kuštra je to prvi naslov v karieri, pohvali pa se lahko s še enim finalnim nastopom.

Med deklicami do 14 let v zaključnih obračunih dvojic nismo imeli predstavnic.

Zavarovalnica Sava tenis Petrol Telemach
BTC City autocommerce SŽ Športna loterija Zala Krka ŽiherHiše Vivo catering Žito Odmev Kompas Medot Alta Diners Tenis Slovenija MSIN Jolly Slowatch NIL Grafični studio K Medex Elektro Primorska Energetika Maribor Salus Carso Babolat Slovenija Dunlop Sport Lenovo