prijava_e
Tekmovanja : 2017 : dečki 14 : round robin
Hitro slovo Kaje Juvan in Dalile Jakupović v Montereyu, Tamara Zidanšek z Viktorio Azarenka

bm, 29.02.2020

Dekleta so se iz Acapulca preselila v Monterey, kjer bo prihodni teden naslednji turnir WTA serije International z nagradnim skladom 250.000 $. V Acapulcu so bile v ospredju mlade igralke, saj se je v finale uvrstila sedemnajstletna Kanadčanka Leylah Fernandez, 170. igralka lestvice WTA. Ta je v polfinalu premagala domačinko Renato Zarazua, ki je bila v četrtfinalu boljša od naše Tamare Zidanšek. Tudi v drugem polfinalu je nastopila mladinka, 18-letna Xiyu Wang, v glavni turnir se je prebila iz kvalifikacij, katero pa je premagala Britanka Heather Watson

V Monterreyu so bile v igri tri Slovenke, po kvalifikacijah ostaja le še Tamara Zidanšek, ki je že uvrščena v glavni turnir. Tu se bo v prvem krogu pomerila z Viktorio Azarenka, ki se na igrišča vrača po šestmesečni odsotnosti. Preko kvalifikacij sta glavni turnir poskušali ujeti Kaja Juvan in Dalila Jakupović, a nista bili uspešni.

Kaji Juvan, ki je bila peta nosilka kvalifikacij je žreb v prvem krogu namenil isto nasprotnico kot v prvem krogu Acapulca, 23-letno Argentinko Nadio Podorosko. Juvanova je v Acapulcu zmagala v dveh podaljšanih nizih, tokrat pa se ji je Argentinka, 173. igralka lestvice WTA oddolžila za poraz in jo premagala s 6-4 6-7(8) 6-1.

Srečanje je trajalo dve uri in pet minut, izenačena pa sta bila samo prva dva niza. Obe igralki sta imeli slab izkoristek drugega servisa, tako da smo v srečanju videli 15 brejkov. Juvanova je servis izgubila devetkrat, Podoroska šestkrat. Posebej napet je bil drugi niz v katerem je Juvanova ubranila meč žogo in niz dobila v podaljšani igri z 10-8. S tem je dobila še tretji tie-brejk v njunih dveh obračunih. V tretjem nizu pa je Juvanova povsem popustila in osvojila samo osem točk. Podoroska je izjemno servirala in na svoj servis izgubila samo eno točko, iz treh priložnosti pa je dvakrat Kaji odvzela servis. Pri izidu 1-4 je Kaja zaprosila za pomoč fizioterapevta, a ji to ni prav dosti pomagalo, saj je tudi zadnji dve igri izgubila.

Dalila Jakupović, ki v Acapulcu med posameznicami ni nastopila je igrala z Italijanko, 26-letno levičarko Martino Trevisan, 146. igralko lestvice WTA. Italijanka je bila po uri in pol boljša s 7-6(5) 6-3. Jakupovićeva je petkrat izgubuila svoj začetni udarec, nasprotnici ga je odvzela trikrat. Ob šestih dvojnih napakah je imela izkoristek drugega servisa zgolj 34 %. Italijanka je bila v seštevku točk boljša s 73-62. Jakupovićeva tako letos ostaja brez zmage na WTA touru. TUKAJ.

Naši mladinci in mladinke na Švedskem, Slovaškem, v Estoniji, Avstriji in v Alžiriji

bm, 29.02.2020

Na turnirju ITF v švedskem Kramforsu, turnir je 4. ranga, nastopajo štirje slovenski igralci in dve igralki. V glavni turnir fantov sta že uvrščena Maj Premzl in Gal Emeršič Potočnik, pot do tja pa v kvalifikacijah iščeta Lun Obrul in Jan Dimitrijevič. Pri dekletih sta v glavni turnir uvrščeni Petja Drame in Nika Strašek.

Jan Dimitrijevič je bil prvi nosilec kvalifikacij in je nastope začel z zmago. S 4-6 7-5 10-5 je premagal domačina Gustava Hasslegrena, v drugem krogu je nato s 4-6 4-6 izgubil z Švedom Henrikom Bladeliusom. . Bolj uspešen je bil Lun Obrul, ki je v prvem krogu s 6-4 4-6 10-7 premagal domačina Albina Janssona, v drugem pa s 6-2 6-0 Šveda Emilia Zielkowskega. Za nastop v glavnem turnirju mora zmagati še enkrat, čaka pa ga obračun s Švedom Eldinom Nokićem.

Na turnirju ITF 4. ranga v Alžiru je bila v kvalifikacijah uspešna Ula Jamar. S 7-5 2-6 10-3 je premagala Švicarko Lizanne Mordig in se uvrstiula v glavni turnir.

Na turnirju ITF 3. ranga v Trnavi sta v kvalifikacijah nastopila Blaž Vidovič in Tara Gorinšek. Vidovič, prvi nosilec kvalifikacij je v drugem krogu s 6-2 6-4 premagal Čeha Lukasa Janoušeka, Gorinškova je bila s 6-1 6-0 boljša od Čehinje Anne Panchartek.

Na turnirju ITF 5. ranga v Talinnu je nastopil Aljaž Kirbiš in v prvem krogu kvalifikacij s 5-7 6-4 6-10 izgubil s Fincem Axelom Erikssonom.

Na turnirju TE do 14 let v avstrijskem Bad Waltersdorfu sta bili v kvalifikacijah pri deklicah uspešni Lija Mumlek in Lara Flerin, ki sta se uvrstili v glavni turnir, izgubili sta Michelle Pernat in Alja Širovnik

V glavnem turnirju bodo poleg njiju nastopile Eva Cikajlo, Pia Petelinšek, Maribel Križaj, Ana Tara Praček in Nala Kovačič.

Pri dečkih bodo nastopili Paolo Angeli, Nal Sok, Marko Požonec, Matic Hribar, Luka Videnovič in Luka Albreht. TUKAJ.

Ta konec tedna v Ljubljani, Kranju, Celju, Mariboru in Mengšu OP Odmev do 14 let ter OP Diners za člane in članice

bm, 29.02.2020

Ta konec tedna člani in članice nastopajo na OP Diners v Mengšu in Ljubljani.

Pri članih je prijavljenih 23 igralcev, prvi nosilec je osmi igralec lestvice TS Gašper Bezjak. V četrtfinale sta se poleg nosilcev uvrstila nepostavljena Nejc Škorjanc, ki je s 4-6 7-5 7-6(4) premagal osmega nosilca Lukasa Tristana Nickela Koželja in Tilen Kovač, kateremu je tekmo drugega kroga predal drugi nosilec Matic Dimic. Četrtfinalisti so še Gašper Bezjak, Bor Artnak, Primož Vovk, Klemen Tašner, Jošt Plestenjak in Marino Kegl.

Pri članicah nastopa 10 igralk, prva nosilka je Tina Kristina Godec(AsLit), ki na lestvici TS zaseda 8. mesto. V polfinale so se poleg Godčeve uvrstile Katrin Kostanjšek (Maja), Nina Pliberšek (Ptuj) in Meta Marenk (Tr-Kr).

Na turnirju do 14 let deklice v A turnirju igrajo v Kranju. Prijavljenih je 33 igralk, mesto prve nosilke pripada 4. igralki lestvice TS Juliji Bogatin. Poleg Bogatinove so četrtfinalistke Beti Jazbec Butina, Karin Dirnbek, Kaja Najzer, Eva Zalokar, Nika Perić, Tara Tekavec in Zala Vnuk.

Dečki v A turnirju igrajo v Celju. Prijavljenih je 45 igralcev. V petek so bile odigrane kvalifikacije iz katerih so se v glavni turnir uvrstili Tai Saule Filipčič, Maksim Despotovič, Jure Šiftar, Anže Pajer Stanić, Lasse Gajšek Zajc, Jure Božič, Nejc Peterlin in Matic Kolman. Prvi nosilec glavnega turnirja je 4. igralec lestvice TS Matic Hribar.

V četrtfinalu bodo nastopili Matic Hribar, Lukas Marjanovič, Nal Sok, Miha Bajželj, Mark Bernard, Blaž Šteblaj, Rok Koblar in Vid Mohar.

V B turnirju dečki nastopajo v Mariboru. V žrebu je 20 igralcev, četrtfinalisti so Urban Hrastnik, Mark Novak Bečirovič, Sergiy Malchenko, Gal Slamič, Luka Marinšek, Jan Vodnik, Liam Lugarič in Jakob Javornik Rener. TUKAJ.

Nik Razboršek poražen v drugem krogu turnirja v Trnavi, konec tudi za Jurmana in Tomca v Heraklionu

bm, 28.02.2020

Nik Razboršek, ki bo v začetku marca branil slovenske barve na tekmi Davisovega pokala s Pakistanom je ta teden nastopil na turnirju M15 v Trnavi. Za Nika je bil to drugi turnir v letu 2020, v prvem krogu pa je dosegel tudi prvo letošnjo zmago. S 7-5 6-4 je premagal 18-letnega Čeha Andrewa Paulsona (ATP 802).

V drugem krogu je igral s 4. nosilcem Ukrajincem Danylom Kalanichenkom, 501. igralcem lestvice ATP in izgubil s 4-6 4-6 .

Razboršek je trenutno na 613. mestu lestvice ATP, med leti 2013 in 2019 pa je osvojil šest turnirjev ITF z nagradnim skladom 15 oz. 10.000 $. Najvišje je bil v karieri uvrščen na 409. mesto decembra 2018.

V Heraklionu sta z nastopi v konkurenci dvojic končala Matjaž Jurman in Maj Tomac. V polfinalu sta ju s 7-5 6-2 premagala Nemca Constantin Schmitz in Kai Wehnelt.

Na mladinskem turnirju ITF v nizozemskem Dornu je v četrtfinalu konkurence dvojic izgubila Ela Nala Milić, ki je igrala v paru s Divno Ratković iz Črne Gore. S 6-4 6-1 sta ju ugnali prvi nosilki, Nizozemki Melissa Boyden in Florentine Dekkers. TUKAJ.

Nina Potočnik predala četrtfinale v Antalyi

bm, 28.02.2020

Nina Potočnik, ki je izjemno začela sezono 2020 in je osvojila dva turnirja W15, je morala predčasno končati še drugi trunir letos.

Potem, ko je predala tekmo na turnirju W25 v Trnavi, je tokrat po izvrstnem začetku, ko je v dveh tekmah izgubila vsega eno igro, zaradi obolelosti morala predati četrtfinale v Antalyi. Nadaljevati ni mogla niti s turnirjem dvojic.

Če se bo pozdravila bo nastopila na turnirju W25, ki bo prihodnji teden prav tako v Antalyi. V kvalifikacijah sta prijavljeni tudi Nika Radišič in Manca Pislak. TUKAJ.

Tamara Zidanšek ni izkoristila priložnosti in je obstala v četrtfinalu Acapulca

bm, 28.02.2020

Na turnirju WTA v Acapulcu (250.000 $) smo ostali brez predstavnic. Tamara Zidanšek, ki je v drugem krogu v slovenskem obračunu premagala Kajo Juvan je v četrtfinalu presenetljivo izgubila z domačinko, 22-letno Renato Zarazua, 270. igralko lestvice WTA, ki je nastopila s posebnim povabilom.

Mehičanka je bila po uri in štiriinštiridesetih minutah igre boljša s 6-2 3-6 6-2. Tamara je v srečanju petkrat izgubila začetni udarec, po dvakrat v prvem in tretjem nizu ter enkrat v drugem nizu, sama si je priigrala tri priložnosti za brejk, izkoristila pa je dve, obe v drugem nizu. Zarazua je odlično servirala in imela izkoristek prvega in drugega servisa 69 %, Tamara prvega 58 in drugega 47 %. Na koncu je bila Zarazua boljša za 14 točk (80-66).

Za Mehičanko je uvrstitev v polfinale daleč najboljši dosežek v karieri. Doslej je zmagala dvakrat na turnirjih ITF, na turnirjih serije WTA pa je nastopila devetkrat in poleg devetih porazov vknjižila dve zmagi.

Četrtfinale je za Tamaro lep dosežek, a gre vendarle za zamujeno priložnost, saj je v žrebu ostala samo sedma nosilka turnirja Britanka Watson, vse druge nosilke pa so se že poslovile.

V Acapulcu je leta 2002 na drugi izvedbi turnirja slavila Katarina Srebotnik, leta 2010 pa je bila med posameznicami finalistka Polona Hercog, med dvojicami pa je z Barbaro Strycovo osvojila turnir.

Tamara je z Arantxo Rus v četrtfinalu izgubila tudi v konkurenci dvojic. S 3-6 6-1 3-10 sta ju premagali Američanka Desirae Krawcczyk in Mehičanka Giuliana Olmos.

Vse tri naše igralke se iz Acapulca selijo v Menterey na naslednji turnir serije International, kjer je Zidanškova že uvrščena v glavni turnir, Juvanova in Jakupovićeva pa bosta, kot kaže zaenkrat prijavna lista, nastopili v kvalifikacijah. TUKAJ.

Kavčič se vrača v reprezentanco

ts, 27.02.2020

Slovensko teniško reprezentanco 6. in 7. marca čaka prvi letošnji dvoboj v Davisovem pokalu. Tekmec Slovenije bo v Pakistan Sport Complexu v Islamabadu reprezentanca Pakistana. Prvi lopar Slovenije bo Blaž Kavčič, ki se po treh letih vrača v reprezentanco. Dvoboj se bo igral na travnati podlagi.

Izjave pred začetkom tekmovanja:

Miha Mlakar (kapetan):

O dvoboju: Igrali bomo na travi, na nadmorski višini 600 metrov. Razmere so zato nekoliko specifične. Oni so kot domača reprezentanca na vse to bolje pripravljeni. V Pakistan odhajamo v soboto, tako, da bomo imeli dovolj časa za ustrezno pripravo. Na papirju smo boljši, a okoliščine so njim v prid. So pa teniški igralci navajeni, da se je potrebno vsak teden prilagoditi na nove razmere. Letos v vsakem primeru igramo še septembra, ne glede na končni rezultat.

O odsotnosti Bedeneta in Role: Aljaža Bedeneta in Blaža Role ni ker sta prijavljena na turnir v Indian Wellsu. Je pa dobro, da se je vrnil Blaž Kavčič. Je velika dodana vrednost.

Blaž Kavčič:

Vrnitev v reprezentanco: Zmeraj je lepo igrati za reprezentanco. Vedno sem pustil srce na igrišču. Vesel sem te vrnitve in verjamem, da lahko pomagam. Za reprezentanco je vedno drugače igrati. Z ekipo smo 24 ur na dan skupaj, zato je vedno nekaj posebnega.

O začetku sezone: Na začetku sezone sem si želel boljše rezultate. Res pa je, da sem bil konkurenčen tudi na tekmah, ki sem jih izgubil. Porazi so bili zelo tesni. Po porazih se to malce pozna na samozavesti. Vseeno pa mi je najbolj pomembno, da sem zdrav in da dobro treniram. In zato vem, da bodo kmalu prišli tudi rezultati.

O Pakistanu: V Pakistanu še nisem bil. Tudi z nobenim Pakistancem nisem nikoli igral. Poznam Aisama Qureshija(48. na ATP lestvici v dvojicah, 2x finalist turnirjev za GS v moških in mešanih dvojicah), ki je zelo dober igralec v igri dvojic. Verjamem, da bo igral igro servis - volej. Igrajo doma, zato so nevarni. Ne bi preveč razmišljal o naslednjih dvobojih, najprej moramo premagati Pakistan.

Tom Kočevar Dešman:

O dvoboju: Zadnja dva tedna sem bil na turnirjih v Grčiji. Za mano so dolge priprave. Lani namreč nisem veliko nastopal. Fizično sem se dobro pripravil, zdaj pa pričakujem dolgo sezono. Na travi nisem odigral še nobenega pravega dvoboja. Zdaj nas čaka prilagoditev na razmere. Sam sem veliko slišal o Aqeel Khanu. Star je 40 let in je navajen igrati na travi. Smo favoriti, ampak bo težko.

Gregor Krušič (direktor):

O varnosti in koronavirusu: V zadnjem mesecu smo opravili veliko pogovorov z odgovornimi za tekmovanje v Davisovem pokalu. Izdali smo uradno zaskrbljenost zaradi prizorišča tekmovanja. Posebna skupina je tudi zaradi tega opravila pregled prizorišča in nazaj so prišli z odločitvijo, da se bo srečanje odigralo. Mi smo si želeli prestaviti dvoboj na nevtralno prizorišče, ampak niso popuščali. Predstavili so nam tudi posledice, če ne bi odšli v Pakistan. Zato smo se odločili, da tja odidemo. Zelo sem hvaležen vsem štirim igralcem, predvsem pa Blažu Kavčiču, da se je vrnil v reprezentanco in jo močno okrepil. Glede virusa pa smo ves čas v stiku NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje). Seznanjenimi smo s trenutnim položajem. Trenutno ni nobenih prepovedi. Ne s strani NIJZ niti ITF-a (Mednarodne teniške zveze).

Kraj dogodka

Dvoboj bo potekal v t. i. rdeči coni Islamabada v Pakistan Sport Complex. Rdeča cona je predel glavnega mesta Pakistana, kjer se nahajajo najpomembnejše institucije države. Gre tudi za diplomatsko četrt, tako, da je za varnost na tem območju dobro poskrbljeno. V športnem kompleksu so brez težav organizirali že številne dvoboje v Davisovem pokalu. Poleg varnostne službe v komple TUKAJ.

Nina Potočnik četrtfinalistka v Antalyi, poraz Tine Cvetkovič, Jurman in Tomac polfinalista dvojic v Heraklionu

bm, 27.02.2020

Na turnirju ITF v Antalyi (W15) so nastopile štiri Slovenke, po drugem krogu v igri ostaja samo druga nosilka Nina Potočnik.

Nina je v drugem krogu s 6-1 6-0 premagala turško povabljenko na turnir Melis Sezer. V četrtfinalnu jo čaka nekoliko zahtevnejša naloga, ko bo njena nasprotnica 20-letna Turkinja Ipek Oz, 544. igralka lestvice WTA.

Potočnikova nastopa tudi v konkurenci dvojic, kjer sta se s soigralko Silvijo Njirić iz Hrvaške uvrstili v četrtfinale.

Po Pii Lovrič, ki je tekmo prvega kroga predala in Manci Pislak, katero je izločila Tina Cvetkovič, je izpadla tudi slednja. S 6-2 7-5 jo je premagala Kolumbijka Maria Herazo Gonzalez, 515. igralka lestvice WTA.

Na turnirju ITF v Heraklionu (M15) sta se Maj Tomac in Matjaž Jurman uvrstila v polfinale. V četrtfinalu sta s 7-6(5) 1-6 10-8 premagala 4. nosilca, Američana Vasila Kirkova in Dustya Boyerja. TUKAJ.

Drugi Luka Koper Winter cup do 10 let

bm, 27.02.2020

Teniški klub Luka Koper bo v nedeljo 1.marca organiziral 2. Luka Koper Winter Cup do 10 let (letnik 2010 in mlajši).

Pravila tekmovanja si preberite TUKAJ .

Najboljša posameznika v kategoriji dečkov deklic in dečkov prejmeta vabilo na 25. Smrikva Bowl, turnir do 10 let, ki bo od 22. - 27.junija v Puli in vabilo na 13. Luka Koper Junior Open turnir do 12 let, ki bo od 16. - 24.maja v Kopru.

Vsak udeleženec bo igral vsaj 3 tekme. 2019 sta bila najboljša Svit Suljič in Veritsa Yaneva.

Organizator Prijave sprejema do 27. februarja do 24 ure na tk.koper@siol.net. Turnirja se bo lahko udeležilo 24 igralcev in igralk.

Vabljeni v Koper. TUKAJ.

Tamara Zidanšek z zmago nad Kajo Juvan v četrtfinale Acapulca

bm, 27.02.2020

V Acapulcu smo na turnirju WTA spremljali slovenski obračun drugega kroga med 22-letno Tamaro Zidanšek in tri leta mlajšo Kajo Juvan. Še drugič v drugem medsebojnem obračunu je bila boljša Zidanškova, ki je v uri in petnajstih minutah zmagala s 6-2 6-2.

Zidanškova je tekmo odigrala odlično, z relativno malo neprisiljenimi napakami in odličnim serviranjem. V srečanju ni izgubila začetnega udarca, sama ga je Juvanovi odvzela štirikrat, po dvakrat v vsakem nizu. Juvanova je tokrat naredila preveč neprisiljenih napak, pa tudi servis danes ni bil njeno najmočnejše orožje, tako da v nobenem trenutku ni ogrozila zelo zanesljive Zidanškove. Ta je bila ob koncu srečanja v osvojenih točkah boljša s 73-52 in si je priigrala prvo uvrstitev v četrtfinale letos.

Zidanškova bo v četrtfinalu igrala s povabljenko na turnir, domačinko, 270. igralko sveta Renato Zarazua, ki je v prvem krogu izločila 1. nosilko Sloane Stephens, v drugem pa je bila s 4-6 7-5 6-0 boljša od Američanke Katie Volynets, ki na lestvici WTA zaseda 384. mesto in je prav tako nastopila s posebnim povabilom. Zidanškova ob formi, kakršno je prikazala na uvodnih dveh srečanjih ne bi smela imeti resnih težav z napredovanjem v polfinale.

Dobro je nastopila tudi v konkurenci dvojic, kjer sta s soigralko Arantxo Rus iz Nizozemske s 6-1 3-6 10-5 premagali Švedinjo Cornelio Lister in Rusinjo Yano Sizikovo ter se uvrstili v četrtfinale. TUKAJ.

Kaja Juvan ubranila sedem meč žog in ugnala Venus Williams, zvečer slovenski obračun s prenosom na Sportklubu

bm, 26.02.2020

Na turnirju WTA v Acapulcu smo dočakali slovenski obračun drugega kroga saj je po Tamari Zidanšek v uvodnem nastopu zmagala tudi Kaja Juvan.

Igrala je z 39-letno Američanko Venus Williams, dvakratno zmagovalko Acapulca in sedemkratno zmagovalko turnirjev za grand slam, in po dveh urah ter osemintridesetih minutah igre slavila s 4-6 7-6(4) 6-2. Kaja je v drugem nizu pri izidu 5-4 za Williamsovo servirala in kar sedemkrat ubranila meč žogo Williamsovi ter izenačila na 5-5, nato pa v tie brejku zanesljivo slavila. V tretjem nizu je bila Kaja veliko boljša in Američanki ni v nobenem trenutku dovolila, da bi jo ogrozila.

Obe igralki sta imeli sicer slab izkoristek drugega servisa, Juvanova 41 %, Williamsova samo 36 %, tako da smo v srečanju videli 13 brejkov. Kaja je izkoristila sedem brejk priložnosti od desetih, Williamsova šest od sedemnajstih. Kaja je ob petih asih naredila eno dvojno napako, Williamsova ob enem asu trinajst dvojnih napak. Zanimivo je, da so ji sodniki kar šestkrat na drugi servis dosodili prestop. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 110-103 v korist naše igralke.

To je kar nerealno.Spomnim se na občutek pri zaostanku 5:4. Res sem hvaležna, da sem lahko zmagala. Verjetno sem ob tem imela tudi nekaj sreče. Pri eni izmed njenih zaključnih žog sem že mislila, da sem žogo poslala izven igrišča. Nato sem pomislila, če se mi je izpolnila ta želja, potem moram dobiti ta tretji niz,” je v intervjuju po tekmi dejala Juvanova, ki se je ob tem spomnila tudi na dvoboj s Sereno Williams: “Proti Sereni sem v Wimbledonu izgubila v tretjem nizu s 6:4. Takrat sem bila res razočarana. Danes se v prvih dveh nizih nisem počutila najboljše. Enostavno sem morala boriti in vesela sem, da mi je uspelo.”

V drugem krogu bomo tako spremljali slovenski obračun. Kaja in Tamara sta se lani pomerili na pesku v Bolu na Braču, kjer je v treh nizih slavila Zidanškova.

Zmagovalki medsebojnega obračuna se zdaj odpira lepa priložnost za vrhunski rezultat saj je v zgornji polovici žreba že izpadla tudi 1. nosilka turnirja, Američanka Sloane Stephens, katero je presenetila 270. igralka sveta, Mehičanka Renata Zarazua. Od nosilk v igri ostaja samo 8. nosilka, Japonka Nao Hibino.

Slovenski obračun bo na sporedu v sredo ob 23. uri, spremljali pa ga bomo lahko na Sportklubu.

V konkurenci dvojic se je v prvem krogu poslovila Dalila Jakupović. S Črnogorko Danko Kovinić sta s 4-6 1-6 izgubili z Japonko Nao Hibino in Britanko Heather Watson.

Še več o srečanju Kaje lahko preberete tukaj

Izjavo Kaje Juvan po tekmi si lahko ogledate tukaj TUKAJ.

Tina Cvetkovič v Antalyi boljša od Mance Pislak, Nina Potočnik brez težav v drugi krog, Pia Lovrič tekmo predala

bm, 26.02.2020

Na turnirju ITF v Antalyi (W15) so danes v igri štiri Slovenke, Tina Cvetkovič, Manca Pislak, Pia Lovrič in Nina Potočnik.

Nastope sta z medsebojnim obračunom odprli Cvetkovičeva in Pislakova. Cvetkovičeva je dosegla še četrto zmago na turnirju saj se je v glavni turnir prebila iz kvalifikacij, v srečanju s Pislakovo pa je bila boljša s 6-3 6-2. V drugem krogu bo igrala s 7. nosilko, Kolumbijko Mario Herazo Gonzalez.

V drugi krog se je brez težav uvrstila druga nosilka Nina Potočnik. Njena nasprotnica je bila Nizozemska povabljenka, 21-letna Sem Wensveen (1223), ki je Nini odščipnila eno igro. Potočnikova je slavila s 6-0 6-1.

Pia Lovrič je igrala z nemško kvalifikantko, 21-letno Anno Gabric (963) in pri zaostanku z 1-4 tekmo predala.

TUKAJ.

Slovenci v začetku marca na tekmo Davisovega pokala v Pakistan

bm, 26.02.2020

Slovenska teniška reprezentanca bo 6. in 7. marca 2020 nastopila v Pakistanu na tekmi Davisovega pokala, kjer bo igrala z domačo reprezentanco.

Slovenski kapetan Miha Mlakar je v reprezentanco vpoklical Blaža Kavčiča, Nika Razborška, Tomasa Lipovška Puchesa in Toma Kočevarja Dešmana.

V četrtek, 27. februarja 2020, ob 10. uri se bo ekipa predstavila na novinarski konferenci v Kristalni palači (Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana).

Na novinarski konferenci ne bosta prisotna Nik Razboršek, ki igra na turnirju M15 v Trnavi in Tomas Lipovšek Puches, ki bo v Pakistan pripotoval direktno iz Argentine. TUKAJ.

Tamara Zidanšek nastope v Acapulcu začela z zmago, zvečer Kaja Juvan z Venus Williams (prenos SK 2)

bm, 25.02.2020

Tamara Zidanšek je nastope na turnirju WTA (250.000 $) v mehiškem Acapulcu začela z zmago. V prvem krogu je s 6-3 6-4 premagala Rusinjo Anno Kalinskayo, 111. igralko lestvice WTA. Ob dobrem serviranju je nasprotnici trikrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila enkrat. V osvojenih točkah je bila boljša s 76-63.

Tamara ta teden na lestvici WTA kot druga Slovenka zaseda 74. mesto, letošnjo sezono pa je začela z dvema zmagama in tremi porazi na turnirjih v Aucklandu, Hobartu in Melbournu.

V drugem krogu bo njena nasprotnica zmagovalka obračuna med Kajo Juvan in Venus Williams in upamo seveda na slovenski obračun.

Juvanova bo nastopila danes ob 23. uri, tekmo pa boste lahko spremljali na drugem programu televizije Sport klub.

V Acapulcu bo danes v konkurenci dvojic nastopila tudi Dalila Jakupović. TUKAJ.

Žiga Šeško in Svit Suljić na turnirju TE 12 v Aureyu končala z nastopi, Ela Nala Milić izgubila na turnirju ITF v Doornu

bm, 25.02.2020

V francoskem Aureyu poteka eden izmed močnješih turnirjev Tennis Europe v starostni kategoriji do 12 let. Turnir je prve kategorije, na njem pa sta nastopila Žiga Šeško in Svit Suljić, ki sta skupaj z Luko Petrovićem pred kratkim osvojila naslov evropskih podprvakov v tej starostni kategoriji.

V Franciji sta morala v kvalifikacije in jih s po dvema zmagama oba uspešno opravila. Tekme glavnega turnirja sta začela s polovičnim uspehom. Šeško je v prvem krogu s 7-5 6-4 premagal Francoza Timotheea Andriveaua, Suljić pa je moral v roko seči Francozu Cyprienu Chevalierju, ki je bil boljši s 6-4 7-6(4). Nastopila sta tudi v konkurenci dvojic, kjer sta z 1-6 5-7 izgubila uvodno srečanje proti Francozoma Timotheeu Andriveau in Clementu Haehnelu.

V drugem krogu je nato izgubil tudi Šeško. S 7-6(1) 4-6 6-2 ga je premagal Francoz Simon Quelard.

Na turnirju ITF 4. ranga v nizozemskem Doornu bo nastopila 13-letna Ela Nala Milić (1110). V prvem krogu je igrala z domačinko, 15-letno Sarah Van Emst (973) in bila poražena z rezultatom 6-4 6-7(4) 6-0. Nastopila bo še v konkurenci dvojic. TUKAJ.

Kaja Juvan uspešna v kvalifikacijah Acapulca, Andreja Klepač in Katarina Srebotnik izpadli v Dohi

bm, 25.02.2020

Kaja Juvan je uspešno opravila s kvalifikacijami na turnirju WTA v mehiškem Acapulcu (250.000 $) in se je v glavnem turnirju pridružila Tamari Zidanšek. V drugem krogu kvalifikacij je brez težav s 6-2 6-3 premagala Paragvajko Veronico Cepede Royg.

V glavnem turnirju je dobila zanimivo in premagljivo nasprotnico, 39-letno Američanko Venus Williams. Nekoč prva igralka sveta se danes nahaja na 64. mestu lestvice WTA, letos pa je nastopila samo enkrat in sicer na OP Avstralije v Melbournu, kjer jo je premagala 15-letna Cori Gauff. Za nastop je prejela posebno povabilo.

V Acapulcu bo nastopila tudi Tamara Zidanšek, ki bo v prvem krogu igrala z Rusinjo Anno Kalinskayo, 111. igralko lestice WTA.

Če bosta obe naši igralki uspešni bomo v drugem krogu spremljali slovenski obračun, ki bo dal potnico v četrtfinale.

Še tretja Slovenka, ki bo nastopila v Acapulcu je Dalila Jakupović, ki pa bo zaigrala samo v konkurenci dvojic. Njena soigralka je Črnogorka Danka Kovinić.

V Dohi je nastope v konkurenci dvojic z zmago začela Andreja Klepač s soigralko Lucie Hradecko iz Češke. S 3:6, 6:3, 10:7 sta premagali Kitajki Shuai Zhang in Saisai Zheng. Izenačeno srečanje sta dobili v match tie brejku v katerem sta zaostajali s 6-7, nato pa sta dobili štiri točke zapored, s tem pa tudi tretji niz in srečanje. Njuni naslednji nasprotnici sta bili 3. igralka sveta v konkurenci dvojic Kristina Mladenovic in njena soigralka 4. na lestvici WTA Timea Babos, zmagovalki OP Avstralije. Drugi nosilki sta slavili s tesnih 4-6 6-3 10-6.

V Dohi je nastopila tudi Katarina Srebotnik, ki je združila moči z Rusinjo Allo Kudryavtsevo. V prvem krogu sta bili njuni nasprotnici Kitajka YingYin Duan in Rusinja Veronika Kudermetova, ki sta bili boljši s 3-6 6-3 10-4. TUKAJ.

Mladinci in mladinke na turnirju ITF v Karntenu v Avstriji končali z nastopi med posamezniki

bm, 24.02.2020

Mladinci in mladinke ta teden nastopajo na turnirju ITF 3. ranga v avstrijskem Karntenu. V kvalifikacijah so nastopile Manca Lampret, Eva Muller Uhan in Annika Planinšek, uspešna pa je bila samo Planinškova, ki se je s tremi zmagami uvrstila v glavni turnir. Muller Uhanova je izgubila v drugem krogu, Lampretova pa je bila poražena v uvodnem nastopu.

V glavnem turnirju sta poleg Planinškove nastopili Nika Strašek in Tara Gorinšek, pri fantih je bil edini slovenski predstavnik Aljaž Jeran.

Vsio naši predstavniki so nastope med posamezniki končali že po uvodnih tekmah glavnega turnirja. Taro Gorinšek (ITF 708) je s 6-3 6-1 premagala Avstrijka Anna Gros (ITF 514), Nika Strašek (632) je s 4-6 1-6 izgubila z domačinko Claudio Gasparovic (2730), Anniko Planinšek (1051) je s 6-2 6-3 premagala prva nosilka Elena Karner (149). Edini predstavnik v moški konkurenci Aljaž Jeran (868) je s 6-2 4-6 6-7(7) izgubil z avstrijskim reprezentantom do 16 let Janom Kobierskim (903).

Dekleta bodo nastopila še v konklurenci dvojic, Jeran pa je tudi v tej konkurenci izgubil uvodno srečanje. TUKAJ.

Člani in članice na turnirjih ITF v Grčiji in Turčiji; Tina Cvetkovič v glavni turnir, izpadel Anže Arh

bm, 24.02.2020

Na turnirjih ITF v Grčiji in Turčiji nastopajo Matjaž Jurman in Maj Tomac v Heraklionu (M15), v Antalyi pa Anže Arh, Tina Cvetkovič, Nina Potočnik, Pia Lovrič in Manca Pislak.

V Heraklionu je v kvalifikacijah nastopil Tomac in v uvodnem srečanju s 5-7 1-6 izgubil s Črnogorcem Igorjem Saveljićem. Med dvojicami sta se z Matjažem Jurmanom uvrstila v četrtfinale.

V Antalyi je Tina Cvetkovič zabeležila dve zmagi v kvalifikacijah in se uvrstila v glavni turnir, kjer so že Pislakova, Lovričeva in Potočnikova. Izgubil je Anže Arh, katerega je v drugem krogu kvalifikacij s 3-6 6-2 10-7 izločil Romun Bogdan Ionut Apostol.

Vse štiri naše igralke bodo nastopile v sredo. V slovenskem obračunu se bosta pomerili Tina Cvetkovič in Manca Pislak, Pia Lovrič bo igrala z nemško kvalifikantko Anno Gabric, druga nosilka Nina Potočnik pa z nizozemsko povabljenko Sem Wensveen. TUKAJ.

Blaž Kavčič izgubil uvodno srečanje na challengerju v Pau

bm, 24.02.2020

Blaž Kavčič , ki na lestvici ATP kot tretji Slovenec ta teden zaseda 282. mesto je nastopil na ATP challengerju v francoskem Pau (92.040 €) in se poslovil po uvodnem nastopu. Igral je z 21-letnim Hrvatom Bornom Gojo, 276. igralcem lestvice ATP in po dveh urah ter 18 minutah igre izgubil s 3-6 6-4 6-7(4).

V izenačenem srečanju sta oba igralca dobro servirala, tako da sta vsak izgubila servis le po dvakrat. V odločilnem tretjem nizu sta zanesljivo držala svoj servis, le ena priložnost za brejk se je ponudila Kavčiču, a ostala neizkoriščena. V podlajšani igri tretjega niza je bil odločilen začetek, ko je Blaž dvakrat izgubil svoj servis in Gojo je povedel s 4-1, nato pa samo še zanesljivo dobival svoje servise in tie brejk končal s 7-4. Hrvaški igralec je dosegel 17 asov, Blaž 6, končno razmerje osvojenih točk pa je bilo 100-100.

Kavčič je letos, vključno s kvalifikacijami OP Avstralije, nastopil na šestih turnirjih in se na prvem uvrstil v četrtfinale, nato pa na challengerjih izgubil v tretjem, drugem in na zadnjih dveh turnirjih v prvem krogu. TUKAJ.

Nina Potočnik z zmago v Antalyi do drugega naslova na turnirjih ITF letos

bm, 23.02.2020

Odlično je teniško sezono 2020 odprla 23-letna Ptujčanka Nina Potočnik. V Antalyi je osvojila še drugi naslov na turnirjih ITF letos, skupaj pa četrtega v karieri.

V finalu je v uri in osemnajstih minutah s 6-3 6-2 premagala 26-letno bolgarsko levičarko Julio Stamatovo, ki na lestvici WTA zaseda 678. mesto. Potočnikova je bila prepričljivo boljša. Nasprotnici je šestkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila dvakrat, na koncu pa je bila v osvojenih točkah boljša s 67-45.

Za Nino Potočnik, ki je na lestvici WTA kot peta Slovenka uvrščena na 420. mesto, najvišje v karieri je bila na 359. mestu leta 2018, je to četrti naslov v karieri na turnirjih serije ITF. Dva naslova je osvojila leta 2017, ko je slavila na turnirju 15K v Hammametu in na turnirju 25K v Trbižu, poleg tega je bila še trikrat finalistka na turnirjih 15K in enkrat na turnirju 25 K. V naslednjem letu je nastopala večinoma na turnirjih 25 K in se enkrat uvrstila v finale. V tem letu je s 359. mestom dosegla tudi najvišjo uvrstitev na lestvici WTA, sezono pa je končala kot 373. igralka sveta. V sezoni 2019 je nastopila na dvanajstih turnirjih z nagradnim skladom 25K in na dveh turnirjih 60K, najboljši izid pa je bil finale na turnirju 25K v Bytomu na Poljskem. V tem letu je zabeležila 13 zmag in 14 porazov.

Leto 2020 je začela ponovno na turnirjih nižjega ranga in zmagala v Antalyi, na drugem turnirju 25K v Trnavi je tekmo prvega kroga predala, na tretjem turnirju pa je bila ta teden ponovno najboljša. Letos je zabeležila 10 zmag in en poraz.

Čestitamo! TUKAJ.

Kaja Juvan v finale kvalifikacij v Acapulcu, Blaž Rola poražen v Dubaju, Polona Hercog izgubila v Dohi

bm, 23.02.2020

Na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v mehiškem Acapulcu v kvalifikacijah nastopa Kaja Juvan. V prvem krogu je igrala z Argentinko Nadio Podorsko, 173. igralko letvice WTA. Slednja je v začetku sezone v dobri formi saj je zmagala na dveh turnirjih z nagradnim skladom 25.000 $ in bila polfinalistka na turnirju 125 K konec januarja. Letos je zabeležila 14 zmag in en poraz. Drugega letos ji je zadala Juvanova, ki je v tesnem obračunu slavila s 7-6(5 7-6(2). Kaja je v drugem nizu ubranila set žogo, ki si jo je priigrala Argentinka. Siper pa sta obe igralki v uri in devetih minutah, kolikor je trajala tekma dosegli po pet brejkov iz štirinajstih priložnosti. Argentinko je pokopal drugi servis saj je imela ob desetih dvojnih napakah izkoristek drugega servisa samo 27 %. Juvanova je bila v seštevku točk boljša z 98-91. V drugem krogu bo igrala s Paragvajko Veronico Cepede Royg, 152. igralko lestvice WTA. Ta je v prvem krogu v treh nizih premagala Španko Laro Arruabarrena, letos pa je na štirih turnirjih dosegla dve zmagi in doživela štiri poraze.

Opravljen je bil tudi žreb glavnega turnirja. Tamara Zidanšek bo v prvem krogu igrala z Rusinjo Anno Kalinskayo.

Prvi je nastope na turnirjih prihodnjega tedna začel Blaž Rola, ki je nastopil v močnih kvalifikacijah turnirja ATP serije 500 z nagradnim skladom 2.950.000 $ v Dubaju. V kvalifikacijah nastopa 16 igralcev, za uvrstitev v glavni turnir pa sta potrebni dve zmagi. Blaž je v prvem krogu igral s 5. nosilcem, 26-letnim Avstrijcem Dennisom Novakom, 95. igralcem lestvice ATP s katerim sta se doslej pomerila trikrat v letih 2016 in 2019, vse tri obračune pa je brez težav dobil Rola. Tokrat je bil uspešnejši Avstrijec, ki je v izenačenem obračunu zmagal s 7-6(3) 6-7(3) 6-4.

Na turnirju WTA v Dohi z nagradnim skladom 3.240.445 $ se je v prvem krogu poslovila Polona Hercog. S 6-2 6-2 jo je premagala 25-letna Belgijka Alison Van Uytvanck, 48. igralka lestvice WTA. Belgijka je odlično servirala in na prvi zadeti servis izgubila vsega štiri točke. V srečanju ni Hercogovi ponudila niti ene brejk priložnosti, sama pa ji je servis odvzela štirikrat. Naši igralki v uteho ostaja 9.100 $ denarne nagrade in ena osvojena WTA točka.

V francoskem Pau bo na ATP challengerju (92.040 €) nastopil Blaž Kavčič, ki bo v prvem krogu igral s Hrvatom, 21-letnim Bornom Gojo. TUKAJ.

Nina Potočnik finalistka turnirja ITF v Antalyi

bm, 22.02.2020

Nina Potočnik nadaljuje z dobrimi igrami na turnirju ITF (15K) v Antalyi, kjer se je še drugič letos uvrstila najmanj v finale.

V četrtfinalu je po uri in četrt igre s 6-1 6-3 premagala 16-letno grško kvalifikantko Sapfo Sakellaridi, v polfinalu pa zmagoviti niz nadaljevala z zmago 6-2 7-6(3) nad 4. nosilko, 22-letno Kolumbijko Mari Fernando Herazo Gonzalez (WTA 515).

V drugem finalu letos bo igrala s 26-letno Bolgarko Julio Stamatovo, 678. igralko lestvice WTA. Doslej sta se srečali enkrat in sicer je leta 2017 v Mariboru slavila Potočnikova.

Ta na lestvici WTA kot peta Slovenka zaseda 420. mesto. Z zmago v polfinalu je dosegla letošnjo deseto zmago na enajstih srečanjih in si bo popravila tudi uvrstitev na lestvici WTT. Slednja z uvrstitvijo med najboljše omogoča nastope na močnejših turnirjih, na katerih se deli tudi večja pogača denarja in točk.

Potočnikova je bila leta 2018 najvišje v karieri na 359. mestu lestvice WTA in ob dobrem nadaljevanju sezone bo imela kmalu priložnost to uvrstitev izboljšati.

V Antalyi nastopa tudi v konkurenci dvojic, kjer je moči združila s Hrvatico Silvijo Njirić s katero sta drugi nosilki turnirja in resni kandidatki za osvojitev naslova. Četrtfinalno srečanje sta dobili brez boja, v polfinalu pa bosta igrali s Kitajkama Guo Meiqi in Han Jiangxue.
Potočnikova je doslej v karieri med dvojicami stala na zmagovalni stopnički šestkrat, nazadnje leta 2018 na turnirju 25K v Podgorici. V posamični konkurenci je ob letošnjem dva naslova osvojila še leta 2017. TUKAJ.

Blaž Rola v kvalifikacijah Dubaja, Polona Hercog v Dohi, Tamara Zidanšek in Kaja Juvan v Acapulcu

bm, 21.02.2020

Prvi bo nastope na turnirjih prihodnjega tedna začel Blaž Rola, ki bo nastopil v močnih kvalifikacijah turnirja ATP serije 500 z nagradnim skladom 2.950.000 $ v Dubaju. V kvalifikacijah nastopa 16 igralcev, za uvrstitev v glavni turnir pa sta potrebni dve zmagi. Blaž bo v prvem krogu igral s 5. nosilcem, 26-letnim Avstrijcem Dennisom Novakom, 95. igralcem lestvice ATP. Doslej sta se pomerila trikrat v letih 2016 in 2019, vse tri obračune pa je brez težav dobil Rola.

Na ženskem turnirju WTA v Dohi z nagradnim skladom 3.250.445 $, kjer bo nastopilo kar sedem igralk iz prve deseterice, je v žrebu glavnega turnirja Polona Hercog. Naša s 43. mestom najvišje rangirana igralka na lestvici WTA se bo v prvem krogu pomerila z, na lestvici WTA 5 mest nižje uvrščeno Belgijko, 25-letno Alison Van Uytvanck. To bo njun peti medsebojni obračun od katerih je prve tri dobila Hercogova, zadnjega v Wimbledomu leta 2018 pa je dobila Belgijka. Obe sta prejšnji teden nastopili v kvalifikacijah turnirja v Dubaju in izgubili v zadnjem krogu kvalifikacij.

Na turnirju WTA z nagradnim skladom 250.000 $ v mehiškem Acapulcu sta prijavljeni Tamara Zidanšek in Kaja Juvan. Žreb še ni objavljen. TUKAJ.

Mark Iztok Lunder finalist dvojic na TE 14 v Izraelu, Jan Dimitrijevič izgubil v četrtfinalu ITF v Antalyi

bm, 21.02.2020

Lep uspeh je na turnirju Tennis Europe v kategoriji do 14 let v Tel Avivu dosegel Ljubljančan Mark Iztok Lunder. Potem, ko je v posamični konkurenci izgubil v drugem krogu, se je v konkurenci dvojic, kjer je nastopal v paru z Rusom Makaryem Overchenkom uvrstil v finale. V polfinalu sta s 2-6 6-4 10-7 izločila 1. nosilca, Izraelca Halela Ashoosha in Gura Trakhtenberga, v finalu pa sta morala premoč priznati četrto postavljenima Izraelcema Eyalu Shumilovu in Timu Vaisamnu.

Za Lundra je to drugi letošnji finale v konkurenci dvojic, finalist je bil v januarju tudi na turnirju v Oslu. Sicer pa je v karieri med dvojicami na zmagovalnih stopničkah dvakrat stal v konkurenci do 12 let, še enkrat pa je bil finalist.

CeljanJan Dimitrijevič je na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Antalyi po šestih zmagah klonil v četrtfinalu, kjer ga je s 6-4 6-4 premagal 7. nosilec, avstrijec Aleksandar Tomas, ki je bil prejšnji teden finalist turnirja ITF 4. ranga prav tako v Antalyi. TUKAJ.

Matic Špec izgubil v polfinalu turnirja ITF v Cancunu

bm, 21.02.2020

Matic Špec, 24-letni Mariborčan, ki je teniško kariero peljal preko študija v ZDA točke za svetovno teniško lestvico nabira na turnirjih z najnižjim denarnim skladom 15.000 $, ki žal prinašajo tudi v primeru zmage le malo število točk, pa še na teh turnirjih mora običajno v kvalifikacije. V zadnjem letu se je ubadal še s poškodbami, zato je njegov boj za točke ATP in WTT še toliko bolj navdušujoč.

Zadnji mesec je na seriji turnirjev z nagradnim skladom 15.000 $ v mehiškem Cancunu, kjer ta teden nastopa na četrtem turnirju. Na vseh štirih turnirjih je uspešno opravil kvalifikacije, nato pa po vrsti izgubil v prvem, drugem in ponovno v prvem krogu glavnega turnirja. Ta teden pa je naredil velik korak naprej in se drugič v karieri uvrstil v polfinale. V zadnjem mesecu je skupaj odigral 19 tekem in zabeležil 16 zmag in tri poraze.

Na zadnjem turnirju je dvema zmagama v kvalifikacijah dodal še tri zmagi v glavnem turnirju in se uvrstil v polfinale, doslej pa še ni izgubil niza. V drugem krogu je s 6-3 6-4 premagal 18-letnega argentinskega mladinca Aleja Lorenza Linguo Lavallena (ATP 852), ki je bil januarja v Cancunu že finalist, v četrtfinalu pa je s 7-6(2) 6-1 premagal 5. nosilca 19-letnega Brazilca Gilberta Soaresa Klierja Juniorja.

Za prvi finale v karieri je igral s 3. nosilcem, 24-letnim Francozom Gabrielom Petitom, ki na lestvici ATP zaseda 529. mesto, prejšnji teden pa je bil v Cancunu polfinalist. Francoz je bil v izenačenem obračunu boljši s 6-2 4-6 7-5. Matic je imel lepo priložnost za uvrstitev v finale saj je v tretjem nizu z brejkom že vodil s 3-1, a prednosti ni uspel zadržati.

Matic je prvi članski profesionalni turnir odigral leta 2014, tudi edinega v tistem letu, nato pa je do konca leta 2017 ob opravljanju študijskih obveznosti nastopil le še na osmih turnirjih. Od leta 2018 do danes je nastopil v glavnem žrebu na 26 turnirjih in dosegel eno polfinale in dve četrtfinali. To je njegova druga uvrstitev v polfinale glavnega turnirja v karieri. Na lestvici ATP trenutno zaseda 1098 mesto, najvišje pa je bil na 887. mestu leta 2019. Na lestvici WTT je trenutno na 791. mestu, najvišje je bil na 467. mestu leta 2019. TUKAJ.

Nina Potočnik četrtfinalistka turnirja ITF v Antalyi, Jan Dimitrijevič četrtfinalist mladinskega turnirja ITF prav tako v Antalyi

bm, 20.02.2020

Turška Antalya je v teh dneh prizorišče članskega turnija ITF za dekleta (15K) in mladinskega turnirja ITF 5. ranga.

Uspešno zaenkrat pri članicah nastopa Nina Potočnik, ki se je v drugem krogu merila z moldavijsko kvalifikantko Vitalio Stamat in srečanje dobila s 6-3 1-0 (predaja Stamat). Za Potočnikvo, ki je 1. nosilka turnirja je to osma letošnja zmaga v desetih tekmah. Januarja je prav tako v Antalyi osvojila prvi letošnji turnir 15K, na dobri poti proti novemu naslovu je tudi tokrat. V četrtfinalu bo igrala s še eno kvalifikantko, 16-letno Grkinjo Sapfo Sakellaridi.

Izvrstno na mladinskem turnirju ITF 5. ranga, prav tako v Antalyi, igra 16-letni Celjan Jan Dimitrjevič, ki je dosegel še šesto zmago in se uvrstil v četrtfinale. Jan je trikrat zmagal v kvalifikacijah, še tri zmage je dodal v glavnem turnirju. Z izjemo tekme prvega kroga, ko je oddal niz, je vse ostale tekme dobil prepričljivo. V četrtfinalu bo igral s 7. nosilcem, Avstrijcem Aleksandrom Tomasom (760).

V drugem krogu je v Antalyi izpadel 13. nolsilec, prav tako 16-letni Aljaž Jeran (879). S 5-7 6-4 6-2 ga je premagal 2. nosilec, Britanec Harry Lazell (429). TUKAJ.

Aljaž Bedene v Marseillu poražen v drugem krogu

bm, 20.02.2020

Aljaž Bedene, ki je letošnjo sezono začel zelo dobro je na turnirju ATP serije 250 v Marseillu nastope končal v drugem krogu. Nekoliko presenetljvo ga je s 7-6(6) 6-4 ugnal domačin, 35-letni Gilles Simon, ki je na lestvici ATP uvrščen na 58. mesto. Srečanje je trajalo uro in enainpetdeset minut, za Aljaža pa sta bili usodni dve neizkoriščeni set žogi v prvem nizu ter izguba servisa v prvi igri drugega niza.

V prvem nizu sta oba igralca dosegla po en brejk. Prvi si je prednost priigral Aljaž, ko je v peti igri odvzel servis nasprotniku. Simon je re-brejk dosegel v osmi igri, ko je z odvzemom servisa Aljažu izid izenačil na 4-4. V podaljšani igri je bil Aljaž ves čas v prednosti , vodil je s 5-3 in 6-4, ko je imel na nasprotnikov servis prvo priložnost za brejk, pri izidu 6-5 pa še eno na svoj servis. Nobene ni izkoristil, Simon je dobil štiri točke zapored in tie brejk z 8-6. V drugem nizu je v prvi igri Aljaž na svoj servis povedel s 40-0, nato pa izgubil štiri točke zapored in s tem servis. To je bil tudi edini brejk v drugem nizu v katerem si nato Aljaž do konca niza ni priigral nobene brejk priložnosti in Simon je drugi niz dobil s 6-4. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 75-72 v korist Francoza.

To je bil Aljažev četrti obračun s Simonom in prvi poraz. Pred tem ga je premagal na turnirjih Winston Salemu pred štirimi leti, lani pa je bil boljši v Metzu in na Dunaju. Tako kot tokrat v vseh primerih na trdi podlagi.

Ker je bil lani v tem času Aljaž polfinalist na turnirju serije 500 v Riu bo poraz vplival tudi na njegovo uvrstitev na lestvici ATP na kateri bo izgubil 14 mest in bo prihodnji teden zdrsnil na 61. mesto. TUKAJ.

Aljaž Bedene proti najvišji uvrstitvi v karieri, pri dekletih na vrhu ostaja Polona Hercog

bm, 20.02.2020

Na najnovejših teniških lestvicah ATP in WTA sta najboljša slovenska teniška igralca Aljaž Bedene in Blaž Rola po zadnjih dobrih nastopih pridobila nekaj mest, dekleta pa so nekaj mest izgubila.

Aljaž Bedene je ta teden na 47. mestu lestvice ATP s čemer se je povsem približal svoji najvišji uvrstitivi, ki sega v februar 2018, 43. mestu. Aljaž ta teden brani lepo število točk na turnirju v Rotterdamu. Osem mest je pridobil Blaž Rola, ki je kot drugi Slovenec na 141. mestu. Sledijo jima Blaž Kavčič (277), Nik Razboršek (609), Tomas Lipovšek Puches (627) in Tom Kočevar Dešman (780).

Na ženski teniški lestvici med Slovenkami ostaja na vrhu Polona Hercog na 43. mestu, Nekaj mest pa so izgubile ostale naše igralke. Tamara Zidanšek je kot druga Slovenka na 77. mestu, Kaja Juvan (125), Dalila Jakupović (186), Nina Potočnik (420), Nastja Kolar (424), Nika Radišič (526), Veronika Erjavec (536). Med prvimi tisoč igralkami so še Manca Pislak (589), Pia Čuk (625) in Pia Lovrič (959).

Na mladinskih svetovnih teniških lestvicah ITF sta na čelu slovenskih igralk Živa Falkner na 48. in Pia Lovrič na 57. mestu. Sledijo jima Tjaša Klevišar (557), Nika Strašek (632), Alja Belinger (639), Tara Gorinšek (708) in petnajstletna Petja Drame (759).

Pri fantih je najvišje uvrščen Blaž Vidovič na 507. mestu, Sebastian Dominko je na 627. mestu, sledita pa petnajstletni Bor Artnak na 646. in šestnajstletni Maj Premzl na 732. mestu.

Na lestvicah TE je v kategoriji do 16 let med fanti najvišje Aljaž Kirbiš s 60. mestom, sledi mu štirinajstletni Matic Križnik na 69. mestu. Med prvimi petsto igralci so še Maj Premzl (101), Bor Artnak (273), Žiga Švec (307) in Tim Kušter (423).

Pri dekletih je na 69. mestu lestvice do 16 let Petja Drame , sledijo pa ji Ana Lanišek (341), Ela Nala Milič (427 in Maša Viriant (428).

V najmlajši kategoriji v kateri se vodijo lestvice, to je v kategoriji do 14 let je najvišje Žiga Švec na 45. mestu, sledijo pa Mark Iztok Lunder (119), Paolo Angeli (130), Luka Videnovič (150), Luka Albreht (207), Matic Hribar (233), Nal Sok 263) in zadnji med prvimi 300 igralci Vid Mohar (299).

Pri deklicah je najvišje Ela Nala Milić na 77. mestu, sledijo pa ji Ana Tara Praček (257)Eva Cikajlo (268) in Pia Petelinšek, ki z 279. mestom zaključuje uvrstitve naših igralk med 300. štirinajstletnicami. TUKAJ.

Matic Špec v drugi krog turnirja v Cancunu

bm, 19.02.2020

Matic Špec se je na turnirju ITF v mehiškem Cancunu še tretjič zapored uvrstil v glavni turnir in tudi tu v prvem krogu zmagal. V kvalifikacijah je bil dvakrat uspešen, obe srečanji je dobil gladko, s samo po petimi izgubljenimi igrami. V prvem krogu glavnega turnirja je igral z Američanom , 18-letnim Stefanom Leustianom in slavil s 7-5 7-5. Špec, ki na lestvici ATP zaseda 1143. mesto je na zadnjih šestnajstih srečanjih zabeležil 13 zmag in tri poraze. Kar enajst tekem je zmagal v kvalifikacijah. Nasprotnika v drugem krogu še čaka.

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Antalyi uspešno igrata Aljaž Jeran in Jan Dimitrijevič. Oba sta se uvrstila v tretji krog oz. osmino finala, pri čemer je Dimitrijevič dosegel že peto zmago, tri je vknjižil v kvalifikacijah. Jeran je v drugem krogu s 6-7(5) 6-4 6-2 premagal Turka Efa Borana Gulerja, Dimitrijevič je bil s 6-3 6-2 boljši od Bolgara Maxima Khorozova.

Na mladinskem turnirju ITF 5. ranga v Alžiru je 14-letna Ljubljančanka Ula Jamar v drugem krogu s 3-6 4-6 izgubila z 8. nosilko Francozinjo Lou Baudouin.

Na turnirju TE v kategoriji do 14 let je Eva Cikajlo nastopila v Bukarešti in v uvodnem nastopu s 3-6 4-6 izgubila z domačinko Anamario Federico Oana.

TUKAJ.

Aljaž Bedene v četrtem poskusu boljši od Karena Khachanova za drugi krog Marseilla, Katarina Srebotnik in Andreja Klepač izgubili v Dubaju

bm, 19.02.2020

Aljaž Bedene, ki je po odličnih nastopih v začetku sezone ta teden na 47. mestu lestvice ATP se je iz Rotterdama preselil v Marseille, kjer nastopa na turnirju ATP serije 250.

Aljaž, ki je v izvrstni formi, se je v prvem krogu pomeril s 5. nosilcem, 23-letnim Rusom Karenom Khachanovim. Tudi Khachanov je nastopil v Rotterdamu, kjer je v drugem krogu izgubil z Danielom Evansom. Aljaž in Karen sta se doslej pomerila trikrat in sicer v letih 2016 in 2017, vse tri dvoboje, ki so se igrali na pesku pa je tesno, vedno v treh nizih, dobil Rus. Tokrat je bila zgodba drugačna. Srečanje se je še četrtič končalo v treh nizih, a tokrat z zmago Aljaža, ki je tako v četrtem poskusu le zlomil neugodnega Rusa. Za zmago s 4-6 6-4 in 7-5 je potreboval dve uri in dvaindvajset minut. To je bila še ena tekma v kateri je bil Aljaž odličen pri začetnem udarcu, kljub nekaj več dvojnim napakam. Ob sedmih dvojnih napakah je zabil 18 asov, izkoristek prvega servisa pa je imel odličen, kar 83 %. Od šestedestih zadetih prvih servisov je osvojil petdeset točk. Nasprotnik si je v srečanju priigral samo tri brejk priložnosti, izkoristil pa eno v prvem nizu. Aljaž si je priigral enajst brejk priložnosti, izkoristil pa dve, po eno v drugem in tretjem nizu. Aljaž je bil na koncu v osvojenih točkah boljši s 107-102.

V drugem krogu bo igral s Francozom Gillesom Simonom, 58. igralcem lestvice ATP in glede na prikazane igre v preteklih tednih si lahko obeta novo uvrstitev v četrtfinale. Simon je na lestošnjih šestih turnirjih dosegel samo tri zmage.

Na turnirju WTA v Dubaju sta po izpadu Hercogove v kvalifikacijah turnirja posameznic izgubili še obe naši igralki v konkurenci dvojic. Za obe je bil usoden odločilni match tie-break. Katarina Srebotnik je s soigralko Allo Kudryavtsevo s 4-6 6-4 8-10 izgubila z dvojico Caroline Garcia in Sania Mirza, Andreja Klepač je z Lucie Hradecko s 7-6(4) 5-7 2-10 izgubila z Američanko Haley Carter in Brazilko Luiso Stefani. TUKAJ.

Porotoroški turnir letos en teden kasneje

ts, 18.02.2020

Največji teniški turnir v Sloveniji ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu bo letos potekal od 17. do 23. avgusta. Turnir bo na slovenski obali organiziran že osmič zapored, zaradi olimpijskih iger pa bo na sporedu teden dni kasneje kot lani.

Naj spomnimo, da je lani zmaga še tretjič ostala doma. V finalu je pred polnimi tribunami Aljaž Bedene premagal Norvežana Viktorja Durasovića.

Dosedanji zmagovalci turnirja ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open:

2013 – Grega Žemlja (SLO)

2014 – Blaž Kavčič (SLO)

2015 – Luca Vanni (ITA)

2016 – Florian Mayer (NEM)

2017 – Sergij Stahovskij (UKR)

2018 – Constant Lestienne (FRA)

2019 – Aljaž Bedene (SLO)

Tako kot lani bo tudi letos finale v nedeljo, nagradni sklad turnirja bo 50.000 $, organizatorji pa morajo plačati namestitev vsem 48. igralcem v glavnem turnirju.

Tudi letos se obeta bogat spremljevalni program, potekali bodo korporativni dogodki in zdaj že tradicionalni Teniški festival s turnirji Tenis Slovenije v vseh starostnih kategorijah, tudi člansko državno prvenstvo.

Foto: Sportida TUKAJ.

Jan Dimitrijevič v glavni žreb mladinskega ITF turnirja v Antalyi, Nina Potočnik v drugi krog Antalye, Mike Urbanija brez glavnega turnirja ITF v Heraklionu,

bm, 17.02.2020

Na članskem turnirju ITF v Heraklionu (15K) je Mike Urbanija v drugem krogu kvalifikacij s 6-3 6-3 premagal 19-letnega Belgijca Nicolasa Demeroitisa in je za uvrstitev v glavni turnir igral s Črnogorcem Ljubomirom Čelebićem ter izgibil z 0-6 3-6. Bil pa je drugi krog usoden za Toma Kočevarja Dešmana, katerega je z 2-6 6-4 10-6 premagal Nemec Tim Hager.

V drugem krogu kvalifikacij je na turnirju ITF (15K) v Antalyi obstal tudi Anže Arh. S 3-6 6-4 10-6 ga je premagal 21-letni Italijan Luca Prevosto.

Je pa uspešno opravil s kvalifikacijami mladinec Jan Dimitrijevič na turnirju ITF 5. ranga v Antalyi. 16-letni Celjan je v kvalifikacijah trikrat gladko zmagal, v prvem krogu glavnega turnirja pa bo igral z domačinom 15-letnim Erdenom Erom. V Antalyi je v glavnem žrebu že nastopil Aljaž Jeran in v prvem krogu s 6-0 6-1 odpravil Rusa Dmitriija Ivanova.

Na turnirju ITF (15K) v Cancunu je Matic Špec v drugem krogu kvalifikacij igral z Italijanom Denisom Constantinom Spiridonom in zmagal s 6-4 6-1 ter se uvrstil v finale kvalifikacij.

V Antalyi je v glavnem žrebu turnirja ITF (15K) nastopila Nina Potočnik in v prvem krogu s 6-3 6-3 premagala domačo povabljenko Ozlem Uslu.

Na turnirju TE do 14 let v Tel Avivu je v prvem krogu Mark Iztok Lunder s 7-6(0) 6-1 premagal domačega povabljenca Daniela Gamilija, v drugem pa ga je s 7-5 6-3 premagal domačin Tim Vaisman.

Na turnirju TE do 14 let v Bukarešti bo nastopila Eva Cikajlo. TUKAJ.

Pia Marija Rebec, Nejc Škorjanc in Paolo Angeli zmagovalci OP Zala do 16 let

bm, 17.02.2020

V Ljubljani in Mengšu se je končalo OP Zala v starostni kategoriji do 16 let.

Fantje so igrali na igriščih LTA, zmagovalec pa je postal prvi nosilec in trenutno 5. igralec lestvice TS Nejc Škorjanc (LTA). V finalu je s 6-3 3-6 6-1 premagal drugo postavljenega Joba Japlja (Medvode). Za Škorjanca je to druga zmaga na turnirjih Tenis Slovenije v karieri, prvo je dosegel novembra 2019 prav tako na turnirju do 16 let. V nižjih kategorijah ni bil nikoli na zmagovalni stopnički, najboljšo uvrtstitev je zabeležil s finalom do 14 let . Z osvojitvijo turnirja se je na lestvici TS povsem približal vodlnim igralcem.

B turnir je v Mengšu osvojil Paolo Angeli (ŠtkVe).V finalu je s 6-2 6-0 premagal Roka Koblarja (Medvode).

Dekleta so igrala v TC Ljubljana. Turnir je zanesljivo osvojila prva nosilka in prva igralka lestvice TS do 16 let Pia Marija Rebec (Tc-Lj). V finalu je s 6-3 6-0 premagala peto nosilko Tajdo Zalokar (Tr-Kr). Zalokarjeva je v polfinalu izločila drugo nosilko Evo Muller Uhan. TUKAJ.

Polona Hercog v Dubaju brez glavnega turnirja

bm, 17.02.2020

Polona Hercog je nastopila na močnem turnirju WTA z nagradnim skladom 2.643.000 $ v Dubaju. O moči turnirja govori podatek, da je prva nosilka kvalifikacij 31. igralka sveta Julia Goerges. Polona Hercog je bila s 43. mestom na lestvici WTA sedma nosilka kvalifikacij, ki jih je odprla z zmago. V prvem krogu je s 6-3 6-3 premagala Kitajko Xiaodi You, 210. igralko lestvice WTA. Tudi v drugem krogu je bila uspešna. S 6-2 6-4 je premagala še eno Kitajko Xinyun Han (WTA 187). Slednja je na letošnjih petih turnirjih dosegla eno zmago in to prav v prvem krogu turnirja v Dubaju, na prvih štirih turnirjih pa je izgubila uvodno srečanje. V finalu kvalifikacij je Hercogova igrala s Kristino Mladenović, 37. igralko lestvice WTA in izgubila s 3-6 1-6.

TUKAJ.

Anže Arh, Mike Urbanija in Tom Kočevar Dešman kvalifikacije začeli z zmagami

bm, 16.02.2020

Na turnirju ITF (15K) v Heraklionu so v kvalifikacijah nastopili Tom Kočevar Dešman, Mike Urbanija in Maj Tomac. Kočevar Dešman in Urbanija sta vknjižila zmagi, Tomac je izgubil.

V Antalyi (15K) je z zmago kvalifikacijske nastope začel Anže Arh.

Prav tako v Antalyi je na mladinskem turnirju ITF 5. ranga z zmagama začel nastope v kvalifikacijah Jan Dimitrijevič. Za uvrstitev v glavni turnir mora zmagati še enkrat. Njegov nasprotnik v finalu kvalifikacij bo Italijan Nicola Filippi. TUKAJ.

Ekipa dečkov do 12 let na Winter cupu osvojila drugo mesto in naslov evropskih podprvakov

bm, 16.02.2020

Naši dečki v starostni katergoriji do 12 let so nas z nastopi navdušili na finalnem turnirju Winter cupa v češki Veski, kjer so se z zmagama proti Rusiji in Franciji uvrstili v finale in so se z ekipo Italije borili za naslov evropskih prvakov.

Ekipa v postavi Žiga Šeško, Luka Petrovič in Svit Suljič se je pod vodstvom Marka Pora za zmago na evropskem zimskem ekipnem prvenstvu borila z ekipo Italije. Prvi je nastopil Žiga Šeško, ki nastopa v vlogi drugega slovenskega igralca in s 6-4 6-1 premagal drugega Italijana Vita Antonia Darderija. Darderi v uvodnih dveh tekmah nasprotnikom ni oddal niti igre, zato je Šeškova zmaga toliko več vredna. V drugi tekmi je nastopil Luka Petrovič, ki je igral na mestu prvega slovenskega igralca s prvim Italijanom Noahom Canonicom. Ta je obe uvodni posamični srečanji izgubil, tokrat pa presenečenja ni dovolil in je Petrovića ugnal s 6-2 6-1.

Za zmago in osvojitev naslova evropskih prvakov sta se v obračunu dvojic borila Svit Suljić in Žiga Šeško. Čakala ju je težka naloga saj sta Italijana na uvodnih srečanjih v tekmah dvojic dvakrat zmagala, nasprotnikom pa prepustila vsega dve igri. In boljša sta bila tudi od naših upov. Italijana sta slavila s 6-2 6-0 in Italiji po dveh porazih v finalu tokrat prvič priigrala naslov najboljše ekipe do 12 let na zimskih prvenstvih.

Zimsko ekipno evropsko prvenstvo do 12 let se letos igra devetič, prvič je bilo na sporedu leta 2012. Letos je nastopalo 32 ekip, ki so najprej igrale v štirih kvalifikacijskih skupinah iz katerih sta se po dve najboljši uvrstili na zaključni turnir osmih ekip. Naši dečki so v kvalifikacijah po porazu z Romunijo osvojili drugo mesto v skupini B v avstrijskem Neudorflu.

Na preteklih osmih prvenstvih se slovenskim ekipam do 12 let nikoli ni uspelo uvrstiti na zaključni turnir. Zadnja štiri leta so bili evropski prvaki Čehi, ki so v letih 2018 in 2019 v finalnih obračunih premagali Italijo. Prva štiri prvenstva med leti 2012 in 2015 so osvojile ekipe Rusije, Velike Britanije, Romunije in Danske.

Naši dečki so dokazali, da so med najboljšimi v svoji generaciji (Suljić bo do 12 let nastopal še prihodnje leto) in, da se lahko povsem enakovredno kosajo z vrstniki za najvišja mesta. V preteklosti je običajno izstopal po en igralec, tokrat pa so se izkazali svi trije, kar je na koncu tudi prineslo vrhunski izid. Zavedati pa se je ob tem potrebno, da je to najmlajša kategorija v kateri ni rangiranih igralcev in da se bodo prava razmerja med njimi pokazala v naslednjih letih.

Čestitke ekipi in vodji Marku Poru.

Rezultate srečanj najdete tukaj TUKAJ.

Na OP Zala do 16 let pred nami le še zaključni obračuni

bm, 16.02.2020

V Ljubljani in Mengšu ta konec tedna poteka OP Zala v starostni kategoriji do 16 let. Fantje v A in dekleta igrajo v Ljubljani, fantje v B turnirju pa v Mengšu.

V A turnirju fantov, ki je solidno zaseden sta se v finale uvrstila prvi nosilec Nejc Škorjanc (LTA) in drugi nosilec Job Japelj (TK Med). Škorjanc je v polfinalu z 0-6 6-3 6-2 premagal šestega nosilca Jako Goloba (Tr-Kr), Japelj bil v drugem polfinalu s 6-2 4-6 6-2 boljši od tretjega nosilca Davida Černeta (Tabre).

V B turnirju sta se v finale usvrstila Paolo Angeli (ŠTKVe), v polfinalu je s 6-2 6-2 premagal Tima Strela (N.Gor) in Rok Koblar (TK Med), ki je bil v drugem polfinalu s 6-1 6-2 boljši od Nina Govediča (TK_SB).

Pri dekletih sta iz prve deseterice nastopili prva igralka lestvice TS do 16 let Pia Marija Rebec (Tc-Lj), ki se je tudi zanesljivo uvrstila v finale in sedma igralka lestvice Eva Muller Uhan (Tc-Lj), ki je presenetljivo izgubila v polfinalu. Rebčeva je v polfinalu s 6-0 6-2 premagala Laro Flerin (Tr-Kr), Muller Uhanovo pa je s 6-4 7-6(7) izločila 5. nosilka Tajda Zalokar (Tr-Kr). TUKAJ.

Ekipa dečkov do 12 let na Winter cupu po zmagi nad Francijo danes v boj za naslov evropskih prvakov

bm, 16.02.2020

Še en izjemen rezultat so pod vodstvom Marka Pora dosegli naši teniški igralci v kategoriji do 12 let.

Na finalnem turnirju ekipnega zimskega evropskega prvenstva v Veski na Češkem so v prvem krogu s 3-0 premagali vrstnike iz Rusije, v drugem pa so bili z 2-1 boljši še od ekipe Francije in se bodo v nedeljo borili za naslov evropskih prvakov.

Slovenijo je v tekmi z Rusijo v vodstvo z 1-0 povedel Svit Suljič, ki je s 6-3 6-1 premagal Antona Kartseva. Drugo posamično točko je Sloveniji priigral Žiga Šeško z zmago 2-6 6-2 6-2 nad Pavlom Skvotcovim, za popoln uspeh pa sta poskrbela Svit Suljić in Luka Petrović, ki sta v tekmi dvojic s 3-6 6-4 10-5 premagala Alana Aiukhanova in Antona Kartseva.

Drugo tekmo so naši dečki igrali z ekipo Francije, ki je z 2-1 odpravila domačine Čehe. Prvi je nastopil Svit Suljić, ki je po izgubljenem prvem nizu s 4-6 ter zaostanku z 0-3 v drugem nizu zaradi zvina gležnja srečanje predal in je žal že končal z nastopi. V tekmi obeh prvopostavljenih igralcev je presenetil Žiga Šeško, ki je Francoza Lennya Couturierja po dveh urah igre premagal s 4-6 6-3 6-3. O zmagovalcu je odločala tekma dvojic v kateri sta slovenske barve branila Luka Petrović in Žiga Šeško. Ob podpori navijačev sta naša igralca slavila s 6-4 6-4 in slovenski ekipi priigrala finale oz. tekmo za prvo mesto na zimskem evropskem prvenstvu.

Naši nasprotniki bodo Italijani, ki so v prvem krogu z 2-1 premagali Bolgare, v polfinalu pa prav tako z 2-1 še Nizozemce.

Uvrstitev v finale predstavlja enega največjih uspehov slovenskega mladinskega tenisa v tej starostni kategoriji.

Rezultate srečanj najdete tukaj

Več o nastopih mladinskh selekcij preberite tukaj . TUKAJ.

Fantje v kvalifikacijah Winter cupa do 16 let izgubili odločilno srečanje za napredovanje na zaključni turnir in osvojili četrto mesto

bm, 15.02.2020

Kot zadnja slovenska ekipa v kvalifikacijah za nastop na zimskem ekipnem evropskem prvenstvu v češkem Rakovniku nastopa ekipa fantov do 16 let. Pod vodstvom Denisa Bovhana Slovenijo zastopajo Matic Križnik, Maj Premzl in Bor Artnak. V močni konkurenci ekip, katerih igralci so rangirani med najboljših 100 igralce v Evropi so naši fantje prvo tekmo igrali s tretjimi nosilci, ekipo Avstrije. Odigrali so odlično in severne sosede premagali s 3-0. Slovenijo je v vodstvo popeljal Bor Artnak, ki je s 6-4 7-6(2 premagal Marka Milosavljevića, drugo točko je priigral Maj Premzl, ki je s 6-4 6-3 ugnal najboljšega Avstrijca, 17. igralca lestvice TE, Jana Kobierskega, v tretji tekmi pa sta Artnak in Premzl s 7-6(10) 6-4 premagala Kobierskega in Milosavljevića.

V polfinalu so igrali z drugimi nosilci Rusi, ki so v prvem krogu z 2-0 izločili Hrvate. Zmaga proti Rusom bi naši ekipi prinesla uvrstitev na zaključni turnir, poraz pomeni tekmo za tretje mesto.

Kljub temu, da na evropskih teniških lestvicah med našimi in ruskimi igralci ni velikih razlik našim fantom ni uspelo in so tekmo izgubili z 0-2. Drugi ruski igralec Arthur Kukasian je s 6-4 6-3 premagal Bora Artnaka, z 31. mestom na lestvici TE prvi ruski igralec Konstantin Zhzhenov je bil s 7-5 6-4 boljši od Maja Premzla. Tekma dvojic ni bila odigrana.

Naši fantje so se borili za končno tretje mesto in s Poljaki izgubili z 0-3. Turnir so tako končali na četrtem mestu.

Vse rezultate najdete tukaj

Več o nastopih mladinskih ekip preberite tukaj . TUKAJ.

Ta konec tedna OP prvenstvo Zala do 16 let

bm, 15.02.2020

Ta konec tedna se v Ljubljani in Mengšu odvija OP Zala za fante in dekleta v starostni kategoriji do 16 let. Najboljših tokrat ni, saj zastopajo Slovenijo na kvalifikaciajh za ekipno evropsko zimsko prvenstvo, kjer so začeli z zmago nad Avstrijo, kljub temu pa je turnir fantov dobro zaseden, saj z izjemo prvih štirih igralcev nastopa večina preostalih, ki so na lestvici TS uvrščeni od 5. mesta navzdol. Prvi nosilec turnirja je Nejc Škorjanc, ki je mesto prvega nosilca z uvrstitvijo v četrtfinale tudi potrdil. To je uspelo še šestim drugim nosilcem, izpadel je samo Vanja Joksovič, katerega je s 7-5 6-7(6) 6-3 izločil Tristan Flander. V četrtfinale so se uvrstili še Nikola Puntarič, Jaka Golob, Boris Barjaktarević, David Černe, Andraž Rener in Job Japelj.

Kljub nastopu prve igralke do 16 let Pie Marije Rebec je zasedba deklet tokrat precej slabša, saj sta iz prve deseterice prijavljeni dve igralki, pa tudi sicer je v žrebu samo 24 igralk. V četrtfianle se je uvrstilo šest nosilk in dve nepostavljeni igralki Zala Vnuk, ki je s 6-7(3) 6-2 6-3 premagala Karin Dirnberk in Neja Hadžiselimović, ki je s 7-5 6-4 izločila Špelo Sedej. V četrtfinale so se uvrstile še Pia Marija Rebec, Lija Mumlek, Lara Flerin, Tajda Zalokar, Nika Završki in Eva Muller Uhan. TUKAJ.

Aljaž Bedene za las prekratek v obračunu z Aliassimom

bm, 14.02.2020

Aljaž Bedene je nastope na ATP turnirju serije 500 v Rotterdamu po izvrstnih nastopih končal v četrtfinalu. Tu ga je v izenačenem obračunu ugnal 19-letni kanadski teniški up Felix Auger Aliassime, 21. igralec lestvice ATP. Spremjali smo izvrsten teniški obračun s številnimi lepimi potezami obeh igralcev. V prvem nizu je bila odločilna deseta igra, v kateri je Aliassime izkoristil eno dveh priložnosti za brejk v prvem nizu. Aljaž je pri zaostanku 4-5 serviral za izenačenje na 5-5, na svoj servis povedel s 40-0, nato pa ob eni dvojni napaki izgubil pet točk zapored in s tem deseto igro in prvi niz.

V drugem nizu je bolje začel Kanadčan, ki je z brejkom povedel z 2-1, a je Aljaž v peti igri dosegel re-brejk in stvari postavil na izhodišče. Do konca drugega niza sta igralca dokaj zanesljvo dobivala svoj začetni udarec, tako da je o zmagovalcu odločala podaljšana igra. V tej je po izjemno odigrani točki do prvega mini brejka in vodstva s 4-2 prišel Aljaž, ki si je pri izidu 6-5 priigral tudi zaključno žogo za drugi niz. Aliassime je nato svoja servisa z winnerjem in asom spremenil v prvo meč žogo in jo tudi izkoristil, saj je Aljaž izgubil svoj začetni udarec.

Aliassime je v srečanju dosegel 10 asov, Aljaž 3, oba igralca sta naredila po eno dvojno napako, izkoristek servisa pa sta imela 70% oz. 68 %. Na koncu je bil Aliassime boljši za štiri točke.

Aljaž Bedene bo na lestvici ATP pridobil okrog 6 mest in bo prihodnji teden s 46. mestom na robu svoje najvišje uvrstitve na lestvici v karieri. Uvrstitev v četrtfinale mu je prinesla 90 ATP točk in 55.000 $ denarne nagrade.

Prihodnji teden bo nastopil na turnirju serije 250 v Marseillu, kjer bo zasedba prav tako izvrstna s Tsitsipasom, Goffinom, Medvedevim, Aliassimom, Sinnerjem in drugimi. TUKAJ.

Aljaž Bedene v Rotterdamu boljši od šestega igralca sveta Stefanosa Tsitsipasa, v petek ob 16.15 z Aliassimom (prenos Sport klub)

bm, 14.02.2020

Aljaž Bedene ta teden izvrstno igra na turnirju ATP serije 500 v Rotterdamu. Potem, ko je v prvem krogu brez težav opravil s Fracozom Benoitom Pairom si je v drugem krogu priigral obračun z 2. nosilcem in trenutno šestim igralcem sveta, 21-letnim Grkom Stefanosom Tsitsipasom. Aljaž je odigral še eno izvrstno tekmo in dosegel eno odmevnejših zmag v karieri. Tsitsipasa je premagal s 7-5 6-4 po uri in pol igre. Aljaž je odlično serviral, ob devetih asih in dveh dvojnih napakah je imel izkoristek prvega servisa 81 % in drugega 50 %. V srečanju si je priigral dve brejk priložnosti in obe izkoristil, Tsitsipas je imel pet brejk priložnosti, a mu brejka ni uspelo doseči. V izenačenem obračunu je bil na koncu Bedene boljši za 4 točke (67-63).

Tsitsipas sezone ni začel najbolje saj je na ATP cupu izgubil tekmi s Shapovalovim in Kyrgiosom, premagal pa Alexandra Zvereva, v Melbournu pa se je poslovil v tretjem krogu, ko ga je izločil Miloš Raonić. V Rotterdamu je v prvem krogu v treh nizih premagal Huberta Hurkacza iz Poljske.

Aljaž je najboljši izid do Rotterdama letos dosegel v Dohi, ko je v četrtfinalu turnirja ATP serije 250 izgubil s Stanom Wawrinko. Prejšnji teden je nastopil v Montpellierju, kjer ga je v prvem krogu izločil kasnejši finalist Vasek Pospisil.

V četrtfinalu bo Aljaž igral s še enim igralcem generacije, ki prihaja, 19-letnim Kanadčanom Felixom Uagerjem Aliassimom, 21. igralcem sveta. Aliassime je bil letos polfinalist turnirja ATP v Adelaidu, v Montellierju prejšni teden je v drugem krogu izgubil s Francozom Herbertom, v Rotterdamu pa je v uvodnih dveh nastopih premagal Nemca Jana Lennarda Struffa in Bolgara Grigorja Dimitrova. S Aljažem se doslej še nista pomerila.

"Začel sem malo nervozno, a sem se skozi dvoboj sprostil. Pri pomembnih točkah mi je servis zelo dobro služil in tudi na splošno sem igral tako, kot je treba. Zadovoljen sem predvsem, da sem ostal osredotočen do konca. Zagotovo pa je zmaga proti Stefanosu Cicipasu moja največja do zdaj," je po tekmi povedal Aljaž in dodal:" Felix je vrhunski atlet. Predvsem si želim, da bom osredotočen na svojo igro in da dam vse od sebe."

Izjemnen forhand winner s katerim je Aljaž zaključil tekmo si lahko ogledate tukaj .

Tekma z Aliassimom bo na sporedu v petek ob 16.15 uri, spremljali pa jo bomo lahko na programih Sport kluba. TUKAJ.

Blaž Rola obstal v četrtfinalu Bengalurja

bm, 14.02.2020

Blaž Rola je odlično nastopil na ATP challengerju v indijskem Bengalurju (164K), kjer se je uvrstil v četrtfinale. V tretjem krogu je s 6-3 6-3 premagal domačina, 8. nosilca Sumita Nagala. Blaž je odlično serviral, na prvi servis dobil šestindvajset od tridesetih točk, v srečanju pa ob osmih doseženih asih enkrat izgubil svoj začetni udarec. Nasprotniku ga je odvzel štirikrat, na koncu pa je bil tudi prepričljivo boljši v osvojenih točkah (64-43). Za zmago je potreboval uro in trinajst minut. Blaž je prvič letos dosegel dve zmagi v glavnem turnirju in se tudi prvič uvrstil v četrtfinale

Tu je igral z 2. nosilcem, 28-letnim Stefanom Travaglio, 86. igralcem lestvice ATP, ki se letos že lahko pohvali s finalom na challengerju v Bendigu. To je bil njun tretji medsebojni obračun. Prvega je leta 2014 dobil Italijan, drugega lani v kvalifikacijah Wimbledona Rola, tokrat pa je bil po nekaj manj kot dveh urah igre ponovno boljši Italijan. Travaglia je slavil s 6-4 4-6 6-2.

Italijan je bil tokrat boljši pri izvedbi začetnega udarca. Ob desetih doseženih asih je naredil šest dvojnih napak, Blaž je nabral ob devetih doseženih asih sedem dvojnih napak. Travaglia je imel izkoristek prvega servisa 79 %( Blaž 67) in izkoristek drugega servisa 53 % (Blaž 39). Italijan je dosegel pet brejkov iz petnajstih poskusov, Rola tri brejke iz desetih poskusov. Na koncu je bil Travaglia v seštevku točk boljši s 100-87.

Blaž bo na lestvici ATP pridobil osem mest in bo prihodnji teden okrog 140. mesta. Uvrstitev v četrtfinale mu je prinesla 25 ATP točk in 4.380 $ denarne nagrade. TUKAJ.

Ta konec tedna fantje v kvalifikacijah Winter cupa 16, dečki do 12 let na finalu Winter cupa 12

bm, 13.02.2020

Naši ekipi fantov do 16 let in dečkov do 12 let bosta v naslednjih dneh nastopili na ekipnih evropskih prvenstvih, a na različnih nivojih tekmovanj.

Dečki do 12 let so si pred štirinajstimi dnevi na kvalifikacijskem turnirju v Neudorflu z uvrstitvijo v finale priigrali nastop na zaključnem turnirju osmih najboljših evropskih ekip, ki se bo odvijal v Veski na Češkem. Ekipa v postavi Luka Petrović, Žiga Šeško in Svit Suljić bo pod vodstvom Marka Pora igrala v družbi ekip iz Bolgarije, Češke, Francije, Italije, Nizozemske, Romunije in Rusije.

Prvo tekmo bodo dečki ob 12. uri igrali z vrstniki iz Rusije.

Fantje do 16 let kot zadnja slovenska ekipa iščejo priložnost za napredovanje v finalni del prvenstva v češkem Rakovniku. Pod vodstvom Denisa Bovhana so tja odpotovali Matic Križnik, Maj Premzl in Bor Artnak. V močni skupini z Avstrijci, Hrvati Poljaki in Čehi, ki imajo vsi igralce uvrščene na lestvicah TE pod 100. mestom so naši fantje v prvem krogu dobili tretje nosilce Avstrijce. Njihovi igralci na lestvici TE zasedajo 17. mesto Jan Kobierski, 83. mesto Marko Milosavljević in 118. mesto Sebastian Sorger. Ekipa Avstrije je vsekako premagljiva, zmaga pa bi prinesla obračun s Hrvati ali Rusi. TUKAJ.

Aljaž Jeran v Antalyi izgubil polfinale dvojic med mladinci, pri članicah Nika Radišič izgubila četrtfinale dvojic na turnirju ITF v Trnavi

bm, 13.02.2020

Aljaž Jeran je ta teden na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Antalyi. Med posamezniki se je uvrstil v drugi krog, kjer ga je s 7-6(3) 6-3 premagal prvi nosilec Aexander Kolijev iz Češke (ITF 308).

V konkurenci dvojic nastopa v paru z Italijanom Pietrom Pampaninom s katerim sta se z dvema zmagama uvrstila v četrtfinale. Tu sta se srečala z Rusom Vladislavom Gorbatenkom in Britancem Derinom Acaroglujem in srečlanje izgubila s 4-6 4-6.

Na ženskem turnirju ITF v Trnavi se je Nika Radišič, potem, ko je izpadla v kvalifikacijah med posameznicami v konkurenci dvojic s soigralko Johano Markovo uvrstila v polfinale. Tu sta bili njuni nasprotnici prvi nosilki Amina Anshba in Anastasia Detiuc, ki sta slavili s 6-3 2-1 (predaja Radišič-Markova). TUKAJ.

Katarina Srebotnik izgubila v četrtfinalu St.Petersburga, konec za Matica Špeca in Mika Urbanijo

bm, 12.02.2020

Po dolgem času je uspešno nastopila na turnirju WTA v konkurenci dvojic Katarina Srebotnik in se prvič letos uvrstila v drugi krog. Na turnirju WTA v St. Petersburgu igra v paru z Rusinjo Allo Kudryavtsevo. V prvem krogu sta igrali z Gruzijko Oksano Kalashnikovo in Romunko Andreo Mitu ter slavili s 6-3 2-6 10-6. V četrtfinalu sta bili njuni nasprotnici Alexa Guarachi iz Čila in Kaitlyn Christian iz ZDA. Čilsko-ameriška naveza je bila boljša s 6-3 7-5.
Na turnirju ITF v Heraklionu pa je konec slovenskih nastopov v posamični konkurenci. Po Kočevarju Dešmanu je izpadel še Mike Urbanija, ki se je v glavni turnir prebil skozi kvalifikacije, v prvem krogu pa je moral premoč priznati madžarskemu mladincu, 17-letnemu Zsomboru Velczu. Ta je bil boljši s 7-6(4) 6-4.

Še enemu kvalifikantu se ni izšlo po željah v prvem krogu. Matic Špec je v Cancunu po treh zmagah v kvalifikacijah v prvem krogu glavnega turnirja naletel na 3. nosilca Maximiliana Esteveza iz Argentine in izgubil s 4-6 6-7(3). Že včeraj se je poslovil Tomas Lipovšek Puches, katerega je s 6-3 6-1 premagal Moldavijec Alexander Cozbinov. TUKAJ.

Aljaž Bedene odpravil Paira in se uvrstil v drugi krog Rotterdama

bm, 11.02.2020

Aljaž Bedene je ta teden na ATP turnirju serije 500 v Rotterdamu. Turnir z nagradnim skladom 2.155.295 € je imenitno zaseden saj med drugimi nastopajo TOP 10 igralci Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Roberto Bautista Agut, David Goffin, pa tudi Stan Wawrinka, Gael Monfils in drugi.

Bedene se je v prvem krogu pomeril s starim znancem Francozom Benoitom Pairom, ki trenutno zaseda 19. mesto na lestvici ATP. To je bil njun deseti medsebojni obračun, osmi na turnirjih serije ATP, še dva sta odigrala na turnirjih serije challenger in ITF in šesta zmaga, tretja zapored za Aljaža. V letu 2019 sta se pomerila trikrat, vsi trije obračuni od katerih je dva dobil Aljaž pa so se končali po treh v Marakešu in Metzu oz. petih nizih na OP ZDA.

Oba igralca sta prejšnji teden na turnirjih ATP izgubila uvodni tekmi. Bedeneta je v Monpellierju premagal Vasek Pospisil, Paire je v Puneju izgubil z Italijanom Robertom Marcoro, ki je bil v kvalifikacijah usoden tudi za Blaža Rolo.

Današjni obračun je brez težav dobil Aljaž, ki je v prvem in na začetku drugega niza povsem nezinteresiranega Francoza ugnal s 6-2 in 6-4. Aljaž je v prvem nizu dosegel dva brejka, v drugem pa še dva in s tem vodstvo s 4-0. Pri tem izidu je Paire začutil priložnost, da se morda še vrne v igro, še posebej potem, ko je v osmi igri dosegel brejk in se Aljažu približal na 4-5. Aljaž prednosti ni zpustil iz rok, nadaljeval je z odličnim serviranjem in deseto igro zanesljivo dobil s tem pa tudi drugi niz in srečanje. Aljaž je dosegel šest asov in imel izkoristek prvega servisa 81% (26/32). Tudi na drugi servis je izgubil zgolj sedem točk , na koncu pa Francoza povozil z devetnajstimi točkami razlike (67-49).

S tem si je priigral nastop v drugem krogu, kjer se bo pomeril z zmagovalcem srečanja med Hubertom Hurkaczom in drugim nosilcem, Grkom Stefanosom Tsitsipasom.

Kako je eno izmed točk iz obupa zaključil Paire poglejte tukaj TUKAJ.

Aljaž Bedene ta teden v imenitni družbi v Rotterdamu (spremljajte prenos na SK1 od približno 15.30 dalje)

bm, 11.02.2020

Aljaž Bedene bo prihodnji teden nastopil na ATP turnirju serije 500 v Rotterdamu. Turnir z nagradnim skladom 2.155.295 € je imenitno zaseden saj bodo med drugimi nastopili TOP 10 igralci Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Roberto Bautista Agut, David Goffin, pa tudi Stan Wawrinka, Gael Monfils in drugi.

Bedene se bo v prvem krogu pomeril s starim znancem Francozom Benoitom Pairom, ki trenutno zaseda 19. mesto na lestvici ATP. To bo že njun deseti medsebojni obračun, zadnja dva, ki sta ju odigrala na trdi podlagi, je dobil Bedene. V letu 2019 sta se pomerila trikrat, vsi trije obračuni od katerih je dva dobil Aljaž pa so se končali po treh v Marakešu in Metzu oz. petih nizih na OP ZDA.

Oba igralca sta prejšnji teden na turnirjih ATP izgubila uvodni tekmi. Bedeneta je v Monpellierju premagal Vasek Pospisil, Paire je v Puneju izgubil z Italijanom Robertom Marcoro, ki je bil v kvalifikacijah usoden tudi za Blaža Rolo.

Blaž Kavčič se je iz Avstralije preselil v Indijo, kjer bo nastopil na močnem ATP challengerju z nagradnim skladom 162.000 $ v Bengaluru. Blaž na lestvici ATP po solidnem začetku sezone zaseda 281. mesto. V prvem krogu se je pomeril s 23-letnim Indijcem Sasijem Kumarjem Mukundom, 263. igralcem lestvice ATP. To je bil njun drugi medsebojni obračun, prvega je lani na turnirju v Bangaloreju po predaji Blaža dobil Indijec, ki je zmagal tudi tokrat. Boljši je bil z 2-6 6-3 6-4. Blaž je prejšnji teden igral na challengerju v Launcestonu in v drugem krogu izgubil z Lorenzom Giustinom.

Na turnirjih ITF (15K) bodo v kvalifikacijah nastopili Matic Dimic in Maj Tomac v Heraklionu ter Matic Špec v Cancunu. V Heraklionu sta za nastop prijavljena tudi Tom Kočevar Dešman in Mike Urbanija, v Cancunu je prijavljen Tomas Lipovšek Puches.

Na turnirju ITF (25K) v Trnavi je v kvalifikacijah prijavljena Nika Radišič.

Na mladinskem turnirju ITF 3. ranga v nemškem Oberhachingu je v kvalifikacijah nastopil Gal Emeršič Potočnik in s 4-6 7-6(3) 2-10 izgubil z Nemcem Leonom Bergom. TUKAJ.

Blaž Rola uspešen v Indiji, Mike Urbanija in Matic Špec uspešno čez kvalifikacije v Heraklionu in Cancunu

bm, 11.02.2020

Na ATP challengerju v indijskem Bengaluru (164K) se je Blaž Rola, ki je 11. nosilec turnirja uvrstil v osmino finala. V prvem krogu je bil prost, v drugem je s 7-5 6-3 premagal Ukrajinca Vladyslava Orlova.

Na turnirju ITF (15K) v Heraklionu je Mike Urbanija uspešno prestal kvalifikacije in se z dvema zmagama uvrstil v glavni turnir. V finalu kvalifikacij je s 7-6 6-4 premagal Nemca Lasseja Muscheitesa.

V prvem krogu glavnega turnirja je že nastopil Tom Kočevar Dešman, a ni bil uspešen. S 6-2 6-2 ga je izločil Italijan Antonio Massara. Danes sta v konkurenci dvojic nastopila Kočevar Dešman in Maj Tomac ter se uvrstila v drugi krog.

V Cancunu je za novo uvrstitev v glavni turnir poskrbel Matic Špec. V tretjem obračunu v kvalifikacijah je s 6-2 6-1 premagal Američana Georga Goldhoffa. Je pa v Cancunu v prvem krogu izpadel Tomas Lipovšek Puches, katerega je s 6-3 6-1 premagal Moldavijec Alexander Cozbinov.

Na mladinskem turnirju ITF 4. ranga v Antalyi je Aljaž Jeran v prvem krogu s 6-2 6-2 premagal Turka Efeja Comuja.

Na turnirju ITF v Trnavi (25K) se je Nika Radišič v konkurenci dvojic uvrstila v četrtfinale. S Čehinjo Johano Markovo sta v prvem krogu s 6-2 6-3 premagali Italijanki Angelico Moratelli in Camillo Rosatello. TUKAJ.

Matic Špec in Mike Urbanija v zadnji krog kvalifikacij v Cancunu in Heraklionu

bm, 10.02.2020

Vrste naših teniških igralcev in igralk, ki nastopajo na turnirjih ITF z nagradnim skladom 15 in 25.000 $ so se po prvih nastopih že precej razredčile.

V kvalifikacijah turnirja v Cancunu je Matic Špec, trenutno je 1143. igralec lestvice ATP, tudi tretji teden nastope začel z zmagama. Tokrat je v prvem krogu s 6-1 6-2 premagal Mehičana Ericka Sancheza, v drugem pa s 6-4 7-6 Novozelandca Alexandra Klintcharova. V finalu kvalifikacij bo igral z Georgom Goldhoffom iz ZDA.

Svoj krstni nastop na članskih turnirjih ITF je v Heraklionu opravil Matic Dimic. 18-letni Ljubljančan je v prvem krogu kvalifikacij igral z vrstnikom iz Italije, Marcom Furlanettom in za las zgrešil prvo zmago. Italijan je bil boljši z 1-6 6-3 11-9. V Heraklionu je prvič nastopil na članskem turnirju tudi 18-letni Maj Tomac, a tudi on je prvo srečanje na tem nivoju turnirjev izgubil. S 6-2 7-6(2) ga je ugnal leto dni starejši Belgijec Nicolas Demeroutis.

Bolje je začel na istem turnirju izkušeni 30-letni Mike Urbanija, na lestvici ATP zaseda 1115. mesto, ki je 4. nosilec kvalifikacijskega turnirja. V prvem krogu je s 6-1 6-0 premagal Hrvata Sandra Guščića (NR) in bo za nastop v glavnem turnirju igral s 23-letnim Nemcem Lassejem Muscheitesom (1177). V Heraklionu bo v glavnem turnirju nastopil Tom Kočevar Dešman, katerega čaka obračun z Italijanom Antoniom Massaro.

Po krstnem nastopu za slovensko žensko teniško reprezentanco na Pokalu Fed s turnirji ITF nadaljuje 19-letna Primorka Nika Radišič. Nika na lestvici WTA ta teden zaseda 529. mesto, njena postaja pa je bila tokrat Trnava in nastop na turnirju z nagradnim skladom 25.000 $. V prvem krogu kvalifikacij je igrala s 3. nosilko Španko Andreo Lazaro Garcia in izgubila z 2-6 0-6. Nika je izvrstno igrala v prvem delu lanske sezone, ko je osvojila tudi svoj edini članski turnir ITF doslej, še enkrat pa je bila polfinalistka in finalistka. Drugi del sezone je bil slabši saj je na šestih turnirjih dosegla samo dve zmagi. Tudi letošnjo sezono ni začela najbolj vzpodbudno saj je dvakrat izgubila v uvodnih nastopih.

V indijskem Bengaluru, kjer se je že poslovil Blaž Kavčič na prvi nastop čaka Blaž Rola. Rola, ki na lestvici ATP zaseda 149. mesto je enajsti nosilec turnirja. V prvem krogu je bil prost, v drugem pa bo igral s 24-letnim Ukrajincem Vladyslavom Orlovim, na lestvici ATP uvrščenim na 413. mesto. Za Orlova bo to šele četrti nastop v glavnih žrebih turnirjev serije challenger. TUKAJ.

Svit Suljić in Beti Jazbec Butina zmagovalca FIN Lino 12 A, Bernard Gašper in Leticija Pipan FIN Lino 12 B

bm, 10.02.2020

V Mariboru sta se na igriščih ŽTK in Branik končala finalna turnirja Lino do 12 let. Oba turnirja sta bila odlično zasedena, saj je pri deklicah manjkala samo prva igralka lestvice Ela Plošnik, pri dečkih pa drugi igralec lestvice TS Žiga Šeško.

Pri dečkih je slavil drugi nosilec, 11-letni Svit Suljić (Tabre). V finalu je s 5-7 6-4 7-5 premagal prvo postavljenega Luko Petrovića (Sl-Lj). Za Suljića je to druga zmaga na turnirjih TS do 12 let, na lestvici TS pa se hitro približuje vodilnima igralcema.

B turnir je osvojil Bernard Gašper (Radov), ki je v finalu s 6-7(6) 6-1 6-0 premagal Marka Hanžiča (TK-CC).

Pri deklicah smo spremljali finalni obračun članic domačega kluba ŽTK Maribor, prve nosilke Beti Jazbec Butina in druge nosilke Alje Senica. Tudi tu smo spremljali izenačen finalni obračun, ki ga je s 6-3 5-7 6-2 dobila Beti Jazbec Butina. To je zanjo, po treh porazih v finalnih obračunih, prvi naslov na turnirjih TS.

B turnir deklic je osvojila Leticija Pipan (Tabre). V finalu je s 7-6(2) 6-3 premagala Manjo Perko (Mu-So). TUKAJ.

Tin Krstulovič in Meta Marenk zmagovalca OP Diners za člane in članice

bm, 10.02.2020

V Ljubljani se je v LTA končalo odprto prvenstvo Diners za člane in članice. Na zelo dobro zasedenem turnirju članov, nastopili so trije igralci iz prve deseterice je potem, ko se v zaključne boje nista uvrstila prvi in drugi nosilec Tino Kovačič in Gašper Bezjak, slavil četrti nosilec in trinajsti igralec lestvice TS Tin Krstulovič (Ptuj). V zanimivem in izenačenem finalnem obračunu, ki je trajal tri ure, je s 3-6 6-3 7-6(3) premagal tretjega nosilca, devetega igralca lestvice TS, Jana Kupčiča (Br-Mb). Kupčič je bil v polfinalu s 6-3 7-5 boljši od Tina Kovačiča, Krstulovič je s 6-1 7-5 premagal Žigo Kovačiča. Za Krstuloviča je to prvi naslov na članskih turnirjih TS.

Pri članicah se je v konkurenci 12 igralk zmage veselila Meta Marenk (Tr-Kr). V finalu je s 6-2 1-6 6-4 premagala Saro Palčič (Vanga). Tudi za Marenkovo je to prvi naslov v članski konkurenci na turnirjih TS.

Foto: Aleš Fras TUKAJ.

V Ljubljani in Mariboru se odvijajo OP Diners za člane in FIN turnir Lino do 12 let

bm, 09.02.2020

V Ljubljani nastopajo člani in članice na OP Diners. Pri članih je zasedba zelo dobra, znan pa je tudi že prvi finalist. To je četrti nosilec Tin Krstulovič (Ptuj), 13. igralec članske lestvice TS, ki je v polfinalu s 6-1 7-5 premagal klubskega soigralca, nepostavljenega Žigo Kovačiča. Ta je sicer že v prvem krogu s 6-4 6-3 izločil drugega nosilca Gašperja Bezjaka.

Za mesto drugega nosilca sta se borila prvi nosilec Tino Kovačič (ŽtkMb), ki na lestvici TS zaseda 7. mesto in tretji nosilec Jan Kupčič (Br-Mb), ki je uvrščen dve mesti za njim. Boljši je bil Kupčič, ki je zmagal s 6-3 7-5. Kovačič je v četrtfinalu s 6-3 6-0 premagal Nika Jurjevčiča, se je pa moral za zmago precej bolj potruditi v drugem krogu, ko mu je edini niz na turnirju odvzel Simon Javoršek. Kupčič je v četrtfinalu s 3-6 6-2 6-2 premagal Zvonimirja Oreškoviča.

Pri dekletih je nastopilo samo 12 igralk, turnir pa je osvojila nepostavljena Meta Marenk (Tr-Kr). Ta je v četrtfinalu premagala prvo nosilko Žoel Kastelic, 20. igralko lestvice TS, v finalu pa je bila s 6-2 1-6 6-4 boljša od izkušene Sare Palčič (Vanga), sicer s 23. mestom na lestvici TS druge nosilke turnirja. Palčičeva je v polfinalu s 6-1 6-1 izločila Borno Mohac (Br-Mb).

V Mariboru se končujejo turnirji Lino v kategoriji do 12 let. Oba A turnirja sta odlično zasedena. Pri deklicah manjka samo prva igralka lestvice Ela Plošnik. V njeni odsotnosti je prva finalistka druga nosilka in 3. igralka lestvice TS Alja Senica (ŽtkMb), ki je v polfinalu s 6-2 6-4 premagala Ano Stojnevo (MaxLj). V drugem polfinalu sta igrali 1. nosilka Beti Jazbec Butina (ŽtkMb) in Zala Bizjak (CTA). S 6-2 6-0 je slavila Jazbec Butina in se uvrstila v finale.

B turnir deklic je osvojila Leticija Pipan (Tabre). V finalu je s 7-6(2) 6-3 premagala Manjo Perko (Mu-So).

V A turnirju dečkov ni nastopil drugi igralec lestvice TS Žiga Šeško, vsi ostali najboljši pa so bili v žrebu. Finalista sta 1. nosilec Luka Petrovič (Sl-Lj), trenutno 1. igralec lestvice TS do 12 let, ki je v polfinalu s 6-1 6-0 premagal Maksima Despotoviča (TK-CC) in drugi nosilec Svit Suljič (Tabre), ki je bil v drugem polfinalu s 7-6(4) 6-1 boljši od Jureta Šiftarja (Zklub).

V B turnirju sta finalista Gašper Bernard (Radov) in Mark Hanžič (TK-CC). TUKAJ.

Končana večina kvalifikacijskih nastopov na Winter cupu 2020, na zaključni turnir zaenkrat samo dečki do 12 let

bm, 09.02.2020

Pretekli in ta teden se je končala večina kvalifikacijskih nastopov slovenskih ekip na letošnjih ekipnih zimskih evropskih prvenstvih (Winter cupih).

Prejšnji teden so se izkazali dečki do 12 let, ki so osvojili drugo mesto v svoji skupini in se uvrstili na zaključni turnir, ki bo ta teden v češki Veski.

Ta teden so nastopale ekipe dečkov in deklic do 14 let in dekleta do 16 let. Najbolj so se izkazala prav slednja, ki so v postavi Petja Drame, Ana Lanišek in Maša Viriant pod vodstvom Reneja Jagačiča v Puszczykowem na Poljskem osvojila končno četrto mesto. Začela so odlično in premagala favorizirano ekipo Hrvaške, v nadaljevanju pa z 0-3 izgubila odločilno tekmo s Poljsko, v srečanju za tretje mesto pa so bila še s 3-0 boljša dekleta iz Slovaške.

Precej manj konkurenčni sta bili ekipi dečkov in deklic do 14 let, saj sta obe ekipi končali na repu, na osmem mestu.

Dečki so v postavi Luka Videnovič, Marko Požonec in Vid Mohar pod vodstvom Marka Pora nastopali v Bariju in ostali brez zmage in brez osvojene točke. V prvem krogu so jih s 3-0 premagali Turki, v razgravanju pa najprej s 3-0 Madžari, v tekmi za končno sedmo mesto pa z 2-0 še vrstniki iz Srbije.

Podobno usodo so doživele deklice na turnirju v Plovdivu. Nastopile so v postavi Nala Kovačič, Ana Tara Praček in Lija Mumlek, na turnirju jih je vodil Gregor Senica. Deklice so uvodno srečanje z 0-3 izgubile z Bolgarkami, v razigravanju pa so jih najprej s 3-0 ugnale Turkinje, v tekmi za sedmo mesto pa še z 2-0 vrstnice iz Švedske.

Kar nekaj upov polagamo še v ekipo fantov do 16 let. Ti bodo nastopili ta teden na turnirju v Rakovniku. Tja bodo pod vodstvom Denisa Bovhana odpotovali v postavi Matic Križnik, Maj Premzl in Bor Artnak. Naš najvišje uvrščeni igralec na lestvici TE je sicer Aljaž Kirbiš s 55. mestom, a je na domači lestvici šele na šestem mestu in ga ni v ekipi, tako da mesto prvega slovenskega igralca pripada Križniku, ki na lestvici TE zaseda 74. mesto. Čeprav uvrščena nižje na lestvici pa bosta zagotovo močno orožje Premzl in Artnak, ki imata že izkušnje tudi iz turnirjev ITF, tako da lahko pričakujemo našo ekipo v boju za napredovanje na zaključni turnir.

Več o nastopih mladinskih selekcij preberite TUKAJ.

V Ljubljani OP Diners za člane, v Mariboru FIN turnir Lino do 12 let

bm, 09.02.2020

V Ljubljani ta konec tedna na OP Diners nastopajo člani in članice. Zelo dobro je zaseden turnir članov na katerem so se v prvih dveh krogih poslovili trije nosilci. Šestega nosilca Jošta Plestenjaka je s 6-1 6-1 ugnal Nik Jurjevčič, petega nosilca Tilna Potočnika je s 6-4 6-2 premagal Zvonimir Oreškovič, drugega nosilca Gašperja Bezjaka je s 6-4 6-3 izločil Žiga Kovačič. V četrtfinale so se uvrstili še Tino Kovačič, Jan Kupčič, Klemen Tašner, Tin Krstulovič in Marino Kegl.

Pri članicah nastopa 12 igralk. V polfinale so se uvrstile Meta Marenk (Tr-Kr), Iza Logar (TK-CC), Borna Mohac (Br-Mb) in Sara Palčič (Vanga).

Dečki in deklice nastopajo v finalnih A in B turnirjih v Mariboru. ŽTK gosti dečke v B turnirju in deklice. V četrtfinale A turnirja so se uvrstile Beti Jazbec Butina, Emma Hrnčič, Zala Bizjak, Tara Murshed, Kaja Kadak Ocvirk, Ana Stojneva, Veritsa Yaneva in Alja Senica.

V B turnirju so polfinalistke Leticija Pipan (Tabre), Lili Štusaj (Ravne), Lena Bratič (Topte) in Manja Perko (Mu_So).

Dečki v A turnirju nastopajo na Braniku. Presenečenj ni bilo, v četrtfinale so se uvrstili vsi postavljeni igralci Luka Petrovič, Patrik Semenič, Maksim Despotovič, Lasse Gajšek Zajc, Jaka Rakar, Jure Šiftar, Dejan Desy in Svit Suljić.

V B turnirju so polfinalisti Gašper Bernard (Radov), Jakob Mervič (CTA), Mark Hanžič (TK-CC) in Luka Požonec (TK-CC). TUKAJ.

Sloveniji ni uspelo napredovati in ostaja v I. EA skupini Pokala Fed

bm, 08.02.2020

Slovenija je v Luksemburgu izgubila odločilno srečanje za napredovanje v kvalifikacije za svetovno skupino Pokala Federacij. Nasprotnice naših igralk so bile Srbkinje, po uvodni tekmi pa je našim odlično kazalo, saj je Kaja Juvan s 6-2 6-2 premagala vrstnico Olgo Danilović.

Juvanova je bila prepričljivo boljša. Nasprotnici je šestkrat odvzela začetni udarec, sama ga je izgubila dvakrat, na koncu pa je bila v seštevku točk boljša s 60-36. Za zmago je potrebovala 59 minut. “Odigrala sem super tekmo. Mislim, da je bila dobra odločitev, da sem v četrtek izpustila tekmo pozameznic. Spočila sem se in bolje pripravila na današnjo tekmo. Včeraj smo opravili kakovosten trening, danes sem se dobro ogrela in danes sem res dobro odigrala težko tekmo,” je bila zadovoljna Juvanova, ki je v Luksemburgu odigrala tri tekme in na vseh treh tudi zmagala

Drugo tekmo sta igrali obe prvi igralki Tamara Zidanšek in Nina Stojanović. Obe v dosedanjih dveh srečanjih na turnirju še nista okusili zmage, saj sta obe posamični tekmi izgubili. V tretje pa je uspelo Sojanovićevi, ki je bila od Zidanškove po uri in pol igre boljša s 6-4 7-5. V prvem nizu je Stojanovićevi za zmago zadostoval zgolj en brejk, v drugem pa je Sojanovićeva z dvema brejkoma povedla s 4-1, a se je Zidanškova vrnila in izid izenačila na 5-5. V enajsti igri je servirala za vodstvo, a je še tretjič v nizu izgubila svoj servis. V zadnji, dvanajsti igri je servirala Stojanovićeva in bila uspešna.

Srbija je izenačila na 1-1, o zmagovalkah pa so odločale dvojice. Selektor Andrej Kraševec je v boj poslal Zidanškovo in Juvanovo, za Srbijo sta nastopili Nina Stojanović in Aleksandra Krunić. Srbkinji sta izkušeni igralki dvojic, obe rangirani med najboljših 100 na svetu. V prvi dveh tekmah sta obe reprezentanci dobili odločilna dvoboja dvojic. Pričakovali in dobili smo tesen obračun, ki pa se je končal s porazom naših igralk, ki sta izgubili s 4-6 4-6. V prvem nizu je bil odločilen brejk, ki sta ga Srbkinji dosegli v peti igri in nato prednost zadržali do konca. Drugi niz sta z brejkom in vodstvom 2-0 začeli naši igralki, a sta prednost že v tretji igri zapravili in rezultat je bil ponovno na izhodišču. Nov brejk sta srbski igralki dosegli v sedmi igri in povedli s 4-3, a sta se jima Zidanškova in Juvanova že v naslednji oddolžili z re-brejkom in izenačenjem na 4-4. Žal sta naslednjo, deveto igro, naši igralki na svoj servis izgubili brez osvojene točke, Stojanovićeva in Krunićeva pa sta nato v deseti igri zanesljivo dobili svoj servis za končno zmago in uvrstitev v kvalifikacije za svetovno skupino.

“Igrali sva odločilno tekmo za napredovanje. Na žalost se nam ni izšlo. Mislim, da sva s Kajo odigrali dobro tekmo. Malo nama je zmanjkalo, tekmici sta bolj uigrani. Zelo dobro pokrivata mrežo, sta konstantni. Ves čas sta pritiskali. Mislim, da so odločale malenkosti. Za nami je soliden teden. Premagali smo Turčijo, izgubili proti Poljski in danes žal še proti Srbiji. Mislim, da se naslednje leto spet vidimo in ponovno poizkušamo. Hvala za podporo v Sloveniji,” je po koncu dejala Zidanškova, Juvanova pa dodala: “Danes sva odigrali dobro tekmo, ampak Srbkinji sta “deblašici”. Dali sva vse od sebe. Razlike so bile majhne, malce nama je zmanjkalo. Vseeno je za nami pozitiven teden. Ne obupajmo in se trudimo naprej.”

Naše igralke tako tudi v naslednji sezoni ostajajo članice I. EA skupine Pokala Fed, ko bodo imele novo priložnost za napredovanje.

“Žal se nam danes proti Srbiji ni izšlo. Drugače pa sem s celotnim tednom zelo zadovoljen. Punce so dihale ena za drugo. V primerjavi z lani smo naredili korak naprej. Lani smo se borili za ob-stanek, letos pa smo bili tik pred tem, da napredujemo v kvalifikacije za svetovno skupino. Ta ekipa mora ostati skupaj. Mislim, da se bomo naslednje leto borili in naredili še en korak naprej,” TUKAJ.

V soboto našim ekipam na Winter cupu ni šlo, vse tri so izgubile in ostale brez zaključnega turnirja

bm, 08.02.2020

Na kvalifikacijah za nastop na zimskem ekipnem evropskem prvenstvu (Einter cups) danes naše ekipe niso imele dobrega dne saj so vse tri izgubile.

Po presenetljivi zmagi deklet do 16 let proti Hrvaški so se naša dekleta danes borila za napredovanje v finale in s tem na zaključni turnir z vrstnicami iz Poljske.
/br> Rozalija Gruszczynska, 111. igralka lestvice TE do 16 let je s 6-1 6-1 premagala Ano Lanišek (393), presenetiti pa ni uspela niti Petja Drame (74), ki je s prvo Poljakinjo (83) Zuzzano Kubacha izgubila s 6-7(5) 1-6. V tekmi dvojic bo priložnost dobila še Maša Viriant. Naše igralke so tako izgubile možnost za napredovanje na zaključni turnir, za končno tretje mesto pa bodo igrale z ekipo Češke ali Slovaške.

Manj konkurenčni sta bili naši ekipi dečkov in deklic do 14 let. Dečki so v Bariju v prvem srečanju izgubili s Turčijo z 0-3, v razigravanju pa so bili danes od njih boljši še Madžari, ki po tekmah posameznikov vodijo z 2-0. Lorant Gyori je s 6-2 2-6 6-4 ugnal Vida Moharja, Kornel Halmos je bil s 6-2 2-6 6-4 boljši od Luke Videnoviča. V tekmi dvojic bosta nastopila Vid Mohar in Marko Požonec. Naši dečki bodo za končno sedmo mesto igrali z ekipo Srbije ali Velike Britanije.

Deklice tudi v drugo niso bile uspešne. Izgubile so še obračun s Turčijo in tako se bodo tudi one borile za končno 7. mesto. Deniz Turan je s 6-4 2-6 6-4 premagala Nalo Kovačič, Ela Sekmen je bila s 6-4 6-2 boljša od Ane Tare Praček. Med dvojicami bosta nastopili Lija Mumlek in Ana Tara Praček. Za sedmo mesto bodo naše deklice igrale z zmagovalkami srečanja med Italijo in Švedsko. TUKAJ.

Dekleta do 16 let na Winter cupu premagala prve favoritinje Hrvatice, dečki in deklice do 14 let začeli s porazoma; fantje do 16 let prihodnji teden

bm, 07.02.2020

Ta konec tedna se nadaljujejo kvalifikacijski turnirji za nastop na zimskih ekipnih evropskih prvenstvih (Winter cups). Potem, ko so bili prejšnji teden uspešni dečki do 12 let, ki so se uvrstili na zaključni turnir najboljših osmih evropskih ekip, bodo nov uspeh slovenskega mladinskega tenisa poskušali doseči njihovi starejši vrstniki in vrstnice.

In na izvrstni poti proti zaključnemu turnirju je naše ekipa deklet do 16 let. Ekipa v postavi Petja Drame, Ana Lanišek in Maša Viriant je pod vodstvom Reneja Jagačiča v Puszczykowem na Poljskem pripravila prvovrstno prsenečenje in v prvem krogu z 2-1 izločila prve nosilke Hrvatice, ki na turnirju nastopajo z daleč najmočnejšo postavo, saj njihove igralke na lestvici TE zasedajo 15., 16. in 19. mesto. Naša prva igralka Petja Drame ja na letvici TE na 74. mestu, a so vse tri naše igralke že nabirale izkušnje na turnirjih TE, Drametova tudi že na turnirjih ITF. V ekipnih tekmovanjih je pomemben ekipni duh in naša dekleta so ga s pomočjo trenerja očitno ustvarila in presenetila hrvaške igralke. Po posamičnih obračunih je bil izid 1-1. Ana Lanišek je po več kot dveh urah igre s 6-1 6-7(3) 6-3 odpravila drugo Hrvatico Lucijo Čirić Bagarić, Petja Drame pa je v še enem tesnem obračunu po treh urah s 7-6(4) 4-6 5-7 izgubila s prvo hrvaško igralko Petro Marčinko. O zmagovalkah je odločala tekma dvojic v kateri sta slovenske barve branili Laniškova in Drametova, Hrvaška pa je v boj poslala Bagaričevo in Saro Svetac. V infarktnem zaključku tekme sta naši igralki odločilni meč tie brejk dobili s 13-11 in se zasluženo veselili velike zmage. Končni izid tekme dvojic se je glasil 4-6 6-2 13-11.

Naša ekipa mora zdaj zmago potrditi v srečanju s Poljsko, ki je z 2-1 premagala ekipo Danske. Samo zmaga v naslednji tekmi namreč prinaša vozovnico na zaključni tunir, ki bo od 21. - 23. februarja v francoskem Brestu.

Podrobne rezultate najdete tukaj

Dečki do 14 let so v postavi Luka Videnovič, Vid Mohar in Marko Požonec pod vodstvom Tomaža Berendijaša odpotovali v italijanski Bari. V prvem krogu so se pomerili s 3. nosilci, ekipo Turčije, ki ima v postavi prvega igralca lestvice TE do 14 let Atakana Karahana. Turki so bili boljši in našim dečkom niso prepustili niza. Slavili so s 3-0. Naša ekipa bo naslednjo tekmo igrala z Madžarsko.

Rezultate naše ekipe najdete

Deklice so v postavi Ana Tara Praček, Nala Kovačič in Lija Mumlek pod vodstvom Gregorja Senice odpotovale v bolgarski Plovdiv. V prvem krogu si igrale z domačinkami, drugimi nosilkami Bolgarkami. Te imajo v svojih vrstah 52. in 68. igralko lestvice TE, medtem ko je naša najvišje uvrščena igralka Pračkova na 297. mestu lestvice TE. Bolgarke so slavile s 3-0, en niz je Bolgarkam uspela odščipniti Nala Kovačič. Naslednjo tekmo bodo naše deklice igrale s Turkinjami.

Vse rezultate najdete tukaj

Fantje do 16 let bodo v postavi Matic Križnik, Maj Premzl in Bor Artnak pod vodstvom Denisa Bovhana nastopili v Rakovniku konec prihodnjega tedna. Naš najvišje uvrščeni igralec na lestvici TE je sicer Aljaž Kirbiš s 55. mestom, a ga ni v ekipi, tako da mesto prvega slovenskega igralca pripada Križniku, ki na lestvici TE zaseda 74. mesto. Čeprav uvrščena nižje na lestvici pa bosta zagotovo močno orožje Premzl in Artnak, ki imata že izkušnje tudi iz turnirjev ITF, tako da lahko pričakujemo našo ekipo v boju za napredovanje na zaključni turnir.

Več o nastopih slovenskih mladins TUKAJ.

Poljakinje v Pokalu Fed ugnale Slovenke, ki bodo v soboto za napredovanje igrale s Srbijo

bm, 06.02.2020

V Luksemburgu so naša dekleta odigrala drugo tekmo na turnirju I. EA supine Pokala Fed. Njihove nasprotnice so bile Poljakinje, na papirju najmočnejša reprezentanca v kvalifikacijskih skupinah A in B v Luksemburgu. Glede na to, da so Slovenke premagale Turkinje in da pričakujemo tudi zmago Poljakinj nad Turkinjami je današnja tekma odločala o prvem mestu v skupini B, ki bi nudilo nekoliko boljše izhodišče na sobotni tekmi za napredovanje v kvalifikacije za svetovno skupino Pokala Fed.

Kapetan Andrej Kraševec se je odločil, da danes v posamičnih dvobojih ne bo zaigrala Kaja Juvan in je tako najprej v boj poslal našo tretjo igralko, debitantko v reprezentanci, 19-letno Niko Radišič, 529. igralko WTA. Za Poljakinje je nastopila 18-letna Iga Swiatek, 48. igralka lestvice WTA. Poljakinja presenečenja ni dovolila in je Radišičevi prepustila le tri igre ter po 56 minutah igre slavila s 6-2 6-1. Za našo igralko je bila to izjemna izkušnja. Oba niza je Radišičeva sicer odlično začela, z vsako nadaljnjo igro pa je Poljakinja dokazovala zakaj je med najboljšimi 50 igralkami na svetu. Swiatkova je odlično servirala in na svoj servis Niki prepustila vsega šest točk. Naši igralki, ki si je priigrala eno brejk priložnost je servis odvzela petkrat iz desetih poskusov, na koncu pa je bila boljša za 30 točk (62-32).

“To je bila moja prva posamična tekma za reprezentanco. Želela sem si jo čimbolje odigrati in zmagati. Zato sem tekmo začela agresivno, kar pa danes ni bilo dovolj. V drugem nizu sem imela nekaj priložnosti za igro in tudi brejk priložnost, a sem takrat odigrala preveč pasivno. Iga je kot bolj izkušena igralka to izkoristila. Zame je to nova izkušnja. Vesela sem, da sem lahko igrala prvo tekmo za Slovenijo,” je po dvoboju dejala Radišičeva.

V drugi tekmi sta kapetana za nastop določila obe prvi igralki, Tamaro Zidanšek, 75. igralko lestvice WTA in Magdo Linette, 42. igralko sveta. Poljakinja je bila boljša in je po uri in pol igre slavila s 7-5 6-4.V srečanju smo videli 12 brejkov, s sedmimi je bila uspešnejša Poljakinja. Zidanškovi je tokrat preglavice povzročal drugi servis, katerega izkoristek je imela zgolj 23 % (7/30). Poljakinja je bila na koncu boljša z za 13 točk (78-65).

“Danes sem na žalost izgubila. Magda je odigrala zelo dobro. Tekma je bila na visokem nivoju. Moja igra je bila boljša kot včeraj, žal pa smo danes izgubili. Hvala vsem za podporo in bodite z nami tudi v soboto,” je po tekmi povedala Zidanškova.

V tekmi dvojic sta priložnost dobili Kaja Juvan in Pia Lovrič, za slednjo je bil to krstni nastop v Pokalu Fed. Poljakinje so v boj poslale Majo Chwalinsko in Alicjo Rosolsko. Naši igralki sta bili prepričljivo boljši. S petimi brejki proti enemu sta Poljakinji ugnali s 7-5 6-0.

Pia Lovrič je po prvem nastopu za reprezentanco povedala:" Zelo sem navdušena nad zmago in mojim nastopom za Fed cup reprezentanco. Vzdušje je bilo odlično, podpora s tribun pa fenomenalna. S Kajo sva se zelo dobro ujeli in zelo sem uživala v igri."

Dvoboj proti Poljski je s tribune spremljal tudi Marko Umberger, častni predsednik Tenis Slovenija: “Jaz sem z današnjo tekmo zadovoljen. Naše punce so formirane igralke, naša ekipa pa je dobro uigran stroj. Imajo res lep odnos. Tamara je igrala proti vrhunski igralki. Igrala je zelo dobro. Mogoče je malce slabše servirala. V drugem nizu se je vrnila po zaostanku. Punce so že včeraj naredile dober rezultat. Računam, da bo v soboto veliki dan. Vesel sem, da sem del ekipe, ki se res dobro razume.”

Rezultate tekem Slovenk najdete TUKAJ .

Za naše igralke je v petek dan počitka pred odločilnim nastopom, ki jih čaka v soboto. Njihove nasprot TUKAJ.

Matic Špec in Tomas Lipovšek Puches izgubila v drugem krogu turnirja ITF v Cancunu

bm, 06.02.2020

Na turnirju ITF v Cancunu (15K) se je Matic Špec po uspešno opravljenih kvalifikacijah izkazal tudi v prvem krogu glavnega turnirja. Izkoristil je dober žreb in s 6-2 7-6(6) premagal Novozelandca Ajeeta Raija, ki se je v glavni turnir prav tako prebil skozi kvalifikacije.

V drugem krogu nato ni bil uspešen S 6-3 1-6 6-4 ga je premagal drugi nosilec, Mehičan Gerardo Lopez Villasenor, 509. igralec lestvice ATP.

Z zmago je nastope začel tudi slovenski Davis cup reprezentant Tomas Lipovšek Puches, ki je v prvem krogu s 7-6(4) 6-1 izločil šestega nosilca, Brazilca Gilberta Soaresa Klierja Juniorja. Žal je tudi on v drugem krogu klonil. S 7-6(6) 7-6(5) ga je premagal Čilenec Michel Vernier, 763. igralec lestvice ATP. TUKAJ.

Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović Sloveniji priigrali zmago nad Turčijo

bm, 05.02.2020

Naša reprezentanca za Pokal Federacij je ob 16. uri v Luksemburgu začela prvo tekmo turnirja v skupini B v kateri nastopata še ekipi Turčije in Poljske.

Naše prve nasprotnice so bile Turkinje in čeprav naj bi bile na papirju Slovenke velike favoritinje za zmago se je znova potrdilo, da na ekipnih tekmovanjih temu vedno ni tako. Po dveh posamičnih obračunih je bil namreč izid 1-1, tako da je o zmagovalkah obračuna odločala tekma dvojic. Tus ta bili Tamara in Dalila prepričljivo boljši in z zmago 6-0 6-4 sta priigrali tudi končno zmago nad ekipo Turčije z 2-1.

Prva je nastopila Kaja Juvan, ki je težje od pričakovanj odpravila drugo turško igralko 25-letno Basak Eradyn, 424. igralko lestvice WTA. Juvanova je po uri in pol igre zmagala s 6-3 7-5, pri čemer je v drugem nizu nadoknadila zaostanek z 1-3. Sicer pa smo v srečanju videlu kar 14 brejkov, pri čemer je bila za dva uspešnejša Juvanova. Nasprotnici je servis odvzela osemkrat, sama ga je izgubila šestkrat. Juvanova je Slovenija povedla v vodstvo z 1-0. “Tekma je bila precej naporna. Tekmico poznam, saj sva enkrat že igrali. Že prvi niz je bil zahteven. V drugem sem imela priložnost že pri 5:4, a sem se morala še boriti. Konec je bil res naporen. Je namreč zelo nepredvidljiva igralka. Vesela sem, da mi je uspelo zaključiti kot mi je,” je po koncu napornega dvoboja dejala Juvanova.

V drugem dvoboju je zaigrala prva slovenska igralka Tamara Zidanšek. Nasproti ji je stala prva turška igralka na turnirju 33-letna Pemra Ozgen, 209. igralka lestvice WTA. Turkinja je po dveh urah in osmih minutah igre presenetljivo slavila s 6-3 5-7 6-2. Tudi v tem srečanju smo videli kopico brejkov, skupaj kar petnajst. Devet jih je dosegla Ozgenova, šest Zidanškova. Turkinja je bila na koncu boljša za 13 točk (106-93). Zidanškova je imela slab izkoristek servisa (prvi servis 49 %), (drugi servis 41 %). Ob dveh doseženih asih je naredila pet dvojnih napak. “Dala sem vse od sebe. Tekma je bila zelo napeta. Ona je v ključnih momentih odigrala bolj zbrano in mi ni nič podarila. Danes se mi žal ni izšlo, ker je bilo z moje strani preveč napak v ključnih momentih. Čar tega tekmovanja pa je, da se igra tri tekme in potem je odločala tekma dvojic,” je po porazu dejala Zidanškova in odhitela na tekmo dvojic.

O zmagovalkah soodločale dvojice. Tudi tu so naše igralke na lestvicah uvrščene neprimerno višje in kakovostna razlika je prišla do izraza tudi na igrišču. Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović sta Aylo Aksu in Ipek Oz premagali s 6-0 6-4 po uri in petih minutah igre. Kljub temu, da sta se Turkinji v drugem nizu ob koncu tekme približali našima igralkama na 4-5, zmaga Slovenije ni bila niti za trenutek vprašljiva in naši igralkii sta s petim brejkom na srečanji zapečatili usodo Turkinj in si tako že zagotovili nastop v sobotni odločilni tekmi za napredovanje v kvalifikacije za nastop v svetovni skupini Pokala Fed. “To je bila odločilna tekma. Bilo je zelo napeto. S Tamaro sva prvič igrali skupaj in sva se dobro ujeli. Na igrišču je bilo zelo zabavno. Dali sva od sebe. Veseli sva, da sva prinesli zmago domov,” je po dvoboju dejala Dalila Jakupovič, zadovoljen pa je bil tudi kapetan Andrej Kraševec: “Turkinji sta se ob koncu vrnili v dvoboj, a sta Tamara in Dalila ostali osredotočeni. Dobro je, da smo dvoboj končali v dveh nizih, saj se v tretjem lahko zgodi marsikaj. Zadovoljni smo s to zmago. Zdaj se moramo spočiti, jutri pa gremo po novo zmago,” je bil po uspehu v igri dvojic optimističen kapetan Andrej Kraševec, ki je nato ocenil še posamična dvoboja: “Za nami je zahteven dvoboj. Danes smo videli, da v ekipnih tekmovanjih ni vnaprej odločenega zmagovalca. Kaja Juvan je odigrala solidno tekmo, od začetka do konca je imela nadzor nad dogajanjem Tamara Zidanšek je igrala toplo - hladno. Mogoče se je malce poznala t TUKAJ.

Slovenke v Luksemburgu z zmago začele pohod proti svetovni skupini Pokala Fed

bm, 05.02.2020

Slovenske teniške igralke so danes z otvoritvenim nastopom proti ekipi Turčije začele pohod proti svetovni skupini pokala Federacij, kar bi jim omogočili uspešni nastopi v Luksemburgu. Tu tekmujejo v skupini s Turčijo in Poljsko, za uvrstitev v kvalifikacije za napredovanje v svetovno skupino pa bodo po vsej verjetnosti igrale v soboto z ekipo Srbije ali Švedske.

Priložnost je lepa, saj sta obe favoritinji iz druge skupine, Srbija in Švedska prišli v Luksemburg oslabjeni, brez prve oz. druge igralke.

V naši skupini imajo najmočnejšo ekipo Pojakinje s prvima igralkama Magdo Linette (42) in Igo Swiatek (48), sledijo pa jim naše igralke s Tamaro Zidanšek (75) in Kajo Juvan (123). Najslabša ekipa v skupini je prav današnja nasprotnica Slovenije Turčija, za katero bosta nastopili Pemra Ozgen (209) in Basak Eraydin (424).

Današnji obračun s Turčijo se je začel ob 16. uri. Prva je nastopila Kaja Juvan, ki je težje od pričakovanj odpravila drugo turško igralko 25-letno Basak Eradyn, 424. igralko lestvice WTA. Juvanova je po uri in pol igre zmagala s 6-3 7-5, pri čemer je v drugem nizu nadoknadila zaostanek z 1-3. Sicer pa smo v srečanju videlu kar 14 brejkov, pri čemer je bila za dva uspešnejša Juvanova. Nasprotnici je servis odvzela osemkrat, sama ga je izgubila šestkrat.

V drugem dvoboju bo zaigrala prva slovenska igralka Tamara Zidanšek. Nasproti ji bo stala prva turška igralka na turnirju 33-letna Pemra Ozgen, 209. igralka lestvice WTA.

V igri dvojic sta prijavljeni Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović.

Dekleta so v Luksemburg prišla v nedeljo, včeraj pa so imela tudi slavnostno večerjo. Nekaj nevšečnosti je imela samo Kaja Juvan, ki je prtljago dobila z enodnevno zamudo “Na prizorišču smo opravili štiri treninge, punce pa so se že povsem privadile na nove okoliščine. Kar štiri od petih so namreč v Evropo prišle iz Avstralije. Veseli me, da ni nobenih poškodb, vzdušje je odlično. Igrišča so dokaj počasna, a smo se navadili tudi na to. Smo optimistični in upam, da bo šlo vse po načrtih,” je pred začetkom dejal kapetan Andrej Kraševec, ki je reprezentanco prevzel leta 2015.

Jutri se bo ekipi pridružil tudi častni predsednik Tenis Slovenije gospod Marko Umberger.

Rezultate srečanj lahko v živo spremljate TUKAJ TUKAJ.

Matic Špec v glavni turnir v Cancunu, Blaž Kavčič končal nastope v Launcestonu,

, 05.02.2020

Na turnirju ITF v mehiškem Cancunu (15K) se je uspešno prebil skozi kvalifikacije Matic Špec. To mu je uspelo že prejšnji teden, a je nato izgubil v prvem krogu glavnega turnirja. Ta teden je v prvem krogu s 6-3 6-2 premagal 23-letnega Američana Tobya Boyerja, v drugem je bil s 6-4 7-6(2) boljši od Brazilca Fernanda Yamacita, v zadnjem pa s 7-5 6-1 še od Izraelca Jordana Hassona. V prvem krogu glavnega turnirja bo igral s kvalifikantom Ajeetom Raijem iz Nove Zelandije.

Blaž Kavčič je nastope na avstralski turneji ta teden nadaljeval na ATP challengerju v Launcestonu (54K). Blaž je na novi lestvici ATP pridobil 28 mest in je ta teden na 281. mestu.

V prvem krogu glavnega turnirja je bil njegov nasprotnik Japonec Rio Noguchi, 425. igralec lestvice ATP. Japonec je doslej v karieri na turnirjih serije challenger v glavnih žrebih dosegel skupaj štiri zmage in na peto bo moral tudi po tem nastopu še počakati. Blaž je bil namreč boljši s 6-2 7-5 in se je uvrstil v drugi krog, kjer se je meril s 4. nosilcem, 28-letnim Italijanom Lorenzom Giustinom, 158. igralcem lestvice ATP. Giustino je bil boljši z 0-6 7-5 7-6(7), Blaž pa je izpustil poriložnost za novo lepo uvrstitev. Po zmagi v prvem nizu je namreč v drugem z brejkom povedel s 3-0, nato pa je Italijan zaigral bolje in drugi niz dobil s 7-5. V tretjem, povsem izenačenem nizu, v katerem sta oba igralca dosegla po en brejk in osvojila po 46 točk je prvi prišel do brejka Italijan in povedel s 4-2, a se je Blaž že v naslednji igri z re-brejkom vrnil v igro. V podaljšani igri je nato najprej ubranil dve meč žogi nasprotnika, ki je vodil s 6-4, nato dobil tri točke zapored in povedel s 7-6 ter imel zaključno žogo, a je ni izkoristiil. Naslednje tri točke so šle Giustinu, ki je tie brejk dobil z 9-7.

Blaž je nastopil še v konkurenci dvojic, kjer sta z Egipčanom Mohamedom Safwatom izgubila uvodno srečanje.

V kvalifikacijah turnirja ITF v Monastiru v Tuniziji (15K) sta se preizkušali Tina Cvetkovič in Tara Katarina Milić. Obe sta izgubili uvodno srečanje kvalifikacij. TUKAJ.

Nala Kovačič, Vid Mohar in Lasse Gajšek Zajc zmagovalci OP A in B Odmev do 14 let

bm, 03.02.2020

V Mariboru in Mengšu se je končalo OP za dečke in deklice v starostni kategoriji do 14 let.

V Mariboru je na turnirju deklic slavila domačinka Nala Kovačič (ŽtkMb). V finalu je s 7-5 6-0 premagala Koprčanko Julijo Bogatin (LukaKp)(na fotografiji)

A turnir dečkov je v Mengšu osvojil Vid Mohar (Grosuplje). V klubskem finalnem obračunu je bil s 3-6 6-4 6-4 boljši od Lukasa Marjanoviča.

Zmagovalec B turnirja v Mariboru je Lasse Gajšek Zajc (Topte). V finalu je s 6-3 6-3 premagala Nejca Klasiča (ŽtkMb).

Foto: Dušanka Mlakar TUKAJ.

Aljaž Bedene poražen v Montpellierju na turnirju ATP 250

bm, 03.02.2020

Aljaž Bedene se je preselil v Evropo, kjer sezono nadaljuje s serijo turnirjev ATP.

Z 51. mestom na lestvici ATP je začel v francoskem Montpellierju, kjer je na turnirju serije ATP 250 z nagradnim skladom 606.000 € v prvem krogu igral z 29-letnim Kanadčanom Vasekom Pospisilom, ki se je na turnir uvrstil z zaščitenim rankingom, sicer pa na lestvici ATP trenutno zaseda 132. mesto. To je njun tretji medsebojni obračun, z dvema zmagama pa je bil v dosedanjih boljši Aljaž. Nazadnje je zmagal leta 2016 v indijskem Chenaju.

Današnji, četrti medsebojni obračun, je nekoliko presenetljivo dobil Pospisil, ki je bil boljši s 6-3 6-4. Aljaža je na cedilu pustil drugi servis, saj je imel izkoristek le tega samo 24 % (5/21), tako da mu tudi devet asov in le pet izgubljenih točk na prvi začetni udarec ni pomagalo do končnega uspeha. Aljaž si je sicer v tekmi priigral pet priložnosti za brejk, a ni nobene izkoristil. Pospisil je na drugi strani izkoristil obe ponujeni priložnosti. Prvi brejk je dosegel v šesti igri prvega, drugega pa v sedmi igri drugega niza. Na koncu je bil Kanadčan boljši za 15 točk (65-50). TUKAJ.

Maja Radišič osvojila OP Petrol 18 v Medvodah, v Krškem zmagal Lun Obrul

bm, 02.02.2020

V Medvodah se je končalo OP Petrol 18 za dekleta. V konkurenci dvanajstih igralk je bila najboljša tretja nosilka Maja Radišič (TKVal). V finalu je s 6-7(5) 6-3 6-3 premagala prvo nosilko Pio Poglajen (AsLit).

Precej bolje je bil zaseden turnir fantov v Krškem, kjer je nastopilo 33 igralcev. Spremljali smo zanimive obračune in zaključek brez prvega in drugega nosilca turnirja. Prvopostavljenega Žigo Kovačiča je s 3-6 7-6(3) 6-3 ugnal nepostavljeni Jaka Protič Žakelj (Br-Mb), a je tudi on ostal brez zaključnih obračunov, saj ga je v četrtfinalu nato z 2-6 7-5 6-4 izločil peti nosilec Grega Sevšek (Krško). Drugega nosilca Taja Dolenca (TKMed) je v drugem krogu s 6-0 6-0 premagal nepostavljeni Grega Grebenšek (Maja), ki je odlično nadaljeval in v četrtfinalu s 6-1 7-5 izločil še osmega nosilca Davida Černeta (Tabre). Preostala polfinalista sta bila Lun Obrul (ŽtkMb) in Gordan Fran Mileusnič (ŽtkMb). V polfinalnih obračunih je Obrul s 6-4 6-4 premagal Grebenška, Secšek pa s 6-1 7-5 Mileusniča. Finalni obračun je s 6-2 6-2 dobil Lun Obrul.

V konkurenci dvojic so se v finale uvrstili Grega Grebenšek in Jaka Protič Žakelj ter Luka Houška in David Černe. Zanesljivo sta s 6-1 6-0 slavila Gregor Grebenšek (Maja) in Jaka Protič Žakelj (Br-Mb). TUKAJ.

Na OP Odmev do 14 let znani finalisti in finalistki

bm, 02.02.2020

V Mengšu in Mariboru poteka OP Odmev v starostni kategoriji do 14 let. Dečki v A turnirju tekmujejo v Mengšu, deklice in dečki v B turnirju v Mariboru, kjer jih gosti ŽTK.

V Mengšu je turnir potekal ob prevladi nosilcev in v finalu bosta tako nastopila tretji nosilec Lukas Marjanovič (Grosuplje), ki je v polfinalu s 6-1 7-5 izločil prvega nosilca Maka Mikoviča (ŠD_LTA) ter drugi nosilec Vid Mohar (Grosuplje), ki je v drugem polfinalu s 6-2 6-3 premagal Marka Čačkova (TKTal).

V Mariboru sta se v B turnirju dečkov v finale uvrstila Lasse Gajšek Zajc (Topte) in Nejc Klasič (ŽtkMb).

Zelo dobro je zaseden turnir deklic, ki je bil glede na udeležbo povišan v drugi rang, v finalu pa bomo spremljali obračun domačinke Nale Kovačič (ŽtkMb) in Koprčanke Julije Bogatin (LukaKp). Kovačičeva je v polfinalu s 7-5 1-6 7-5 presenetila prvo nosilko, klubsko soigralko Lijo Mumlek, Bogatinova je bila v drugem polfinalu s 7-5 6-1 boljša od Lare Flerin (Tr-Kr), ki je v četrtfinalu sicer premagala drugo nosilko Pio Petelinšek (ŽtkMb). TUKAJ.

Blaž Rola brez glavnega turnirja v Indiji

bm, 02.02.2020

Blaž Rola je ta teden v indijskem mestu Pune nastopil v kvalifikacijah turnirja ATP serije 250 z nagradnim skladom 610.000 $. V kvalifikacijah je nastopilo16 igralcev, Blažu pa je pripadlo mesto 2. nosilca. Začel je odlično in v prvem krogu po treh urah igre s 6-7(5) 7-6(6) 7-6(2) premagal 36-letnega Tunizijca Maleka Jazirija, ki je trenutno na 230. mestu lestvice ATP.

Oba igralca sta izvrstno servirala in v srečanju vsak izgubila servis samo dvakrat. Blaž je dosegel 17 asov, Jaziri 13, skupni izkoristek začetnega udarca pa je imel Blaž zavidljivih 71 %, Jaziri 8 % manj. Na koncu je bil Rola boljši za 13 točk (136-123).

Za uvrstitev v glavni turnir je potreboval še eno zmago, a ostal brez nje. Njegov nasprotnik je bil 30-letni Italijan Roberto Macora, 172. igralec lestvice ATP in sedmi nosilec kvalifikacij. Macora je po uri in pol igre slavil z rezultatom 6-4 7-6(4). Zmago je Italijanu prinesel en brejk v prvem nizu in zmaga v podaljšani igri drugega. Oba igralca sta odlično servirala, za odtenek boljši pa je bil tokrat Italijan, ki je dosegel devet asov in na svoj prvi servis izgubil vsega 6 točk. Italijan si je priigral pet brejk priložnosti, izkoristil je eno. Blaž si je priigral samo eno, ki je ostala neizkoriščena. Blaž zdaj lahko upa na morebitno odpoved kakšnega igralca in s tem mesto srečnega poraženca v glavnem turnirju.

TUKAJ.

V Mengšu, Mariboru, Medvodah in Krškem OP Petrol 18 in Odmev 14 ter nastopi najmlajših

bm, 02.02.2020

Pester konec tedna je na teniških igriščih po Sloveniji. Krško gosti turnir fantov Petrol do 18 let. Ti so pri obračunih drugega kroga, v četrtfinale pa so že napredovali Žiga Kovačič, Grega Sevšek, Samuel Pate, Lun Obrul, nepostavljeni Job Japelj, David Černe in nepostavljeni Grega Grebenšek, ki je izločil drugega nosilca Taja Dolenca.

Dekleta nastopajo v Medvodah, kjer je bilo v žrebu samo 12 igralk, tako da sta že znani finalistki. To sta Pia Poglajen (AsLit), ki je v polfinalu s 6-4 6-2 premagala Manco Lampret (ŠtkVe) in Maja Radišič (TkVal), ki je v drugem polfinalu s 6-4 2-6 6-4 premagala drugo nosilko Meto Marenk (Tr-Kr).

Dečki v A turnirju Odmev do 14 let nastopajo v Mengšu. Tu so se v četrtfinale uvrstili Mak Mikovič, Anže Stanič Pajer, Lukas Marjanovič, Rok Koblar, Marko Čačkov, Blaž Šteblaj, Nino Govedič in Vid Mohar.

B turnir dečkov in A turnir deklic potekata v Mariboru. Pri deklicah so četrtfinalistke Lija Mumlek, Karin Dirnbek, Nala Kovačič, Zala Vnuk, Eva Cikajlo, Julija Bogatin, Lara Flerin in Pia Petelinšek.

Branik gosti najmlajše, a je tokrat udeležba zelo skromna. V mini in midi tenisu je nastopilo samo deset igralcev in igralk. V tenisu do 10 let je nastopilo devet dečkov, zmagovalec turnirja pa je Peter Škundrič (ŽtkMb). V finalu je s 6-0 premagal Luko Požonca (TK-CC). Pri deklicah je bilo v žrebu sedem igralk. Turnir je osvojila Una Grubešič (GFTA), ki je v finalu s 6-1 premagala Tinkaro Novak (Medvode). TUKAJ.

Na Winter cupu 2020 do 12 let dečki z drugim mestom med najboljših osem ekip v Evropi, deklice na koncu pete

bm, 01.02.2020

Izjemen uspeh je po sušnih letih naših fantovskih ekip na kvalifikacijskem turnirju za nastop na zaključnem zimskem ekipnem evropskem prvenstvu dosegla naša ekipa dečkov do 12 let. Po zmagi v prvem krogu nad Hrvaško s 3-0 si bili Žiga Šeško, Svit Suljić in Luka Petrović danes z 2-1 boljši še od ekipe Švice in so se uvrstili v finale turnirja v Neudorflu, to pa pomeni, da so tudi že uvrščeni na zaključni turnir najboljših osmih ekip, ki bo potekal od 14. do 16. februarja v češki Veski.

Izjemno razburljiv dvoboj s Švicarji je začel Svit Suljić in v tekmi drugih igralcev obeh ekip s 6-4 2-6 6-2 premagal Alexa Bergomija. V obračunu prvih igralcev je Thomas Gunzinger s 6-3 6-0 premagal Žigo Šeška, o zmagovalcu in s tem potniku na zaključni turnir pa je odločal obračun dvojic. Selektor Marko Por se je odločil za dvojico Luka Petrović in Svit Suljić in z izbiro zadel saj sta naša igralca najboljša Švicarja Gunzingerja in Bergomija premagala z 1-6 6-3 10-7.

Za prvo mesto na turnirju, kar pa bil je bilo zgolj prestižnega pomena, so se naši dečki borili z ekipo Romunije, ki je z 2-1 premagala Avstrijo. Romuni so bili boljši s 3-0.

Čestitamo za uvrstitev na zaključni turnir in srečno v Veski!

Vse rezultate najdete TUKAJ

Deklice so igrale za končno peto mesto na kvalifikacijskem turnirju z ekipo Hrvaške in zmagale z 2-0. Rezultate najdete TUKAJ TUKAJ.

Bor Artnak izgubil finale turnirja ITF 4. ranga v Nairobiju

bm, 01.02.2020

15-letni Litijan Bor Artnak, ki na mladinski svetovni teniški lestvici ITF ta teden zaseda 1120. mesto, je še drugi teden odlično nastopil na turnirju ITF 4. ranga v kenijskem Nairobiju. Potem, ko je prejšnji teden izgubil četrtfinalni obračun, je ta teden dosežek nadgradil, saj se je uvrstil v finale.

Dosegel je pet zmag, pri čemer nasprotnikom do polfinala ni oddal nobenega niza. Po vrsti je premagal Francoza Anwarja, Tunizijca Abderrahmana, Litvanca Sabaliauskasa in v četrtfinalu s 6-4 6-4 Indijca Aaryana Zaverija.

V polfinalu je igral s šestim nosilcem, Nemcem Maximilianom Hombergom s katerim je prejšnji teden v treh nizih izgubil četrtfinalni obračun. Homberg je na lestvici ITF uvrščen na 394. mesto. Artnak se mu je oddolžil za poraz in tokrat zmagal s 4-6 7-6(4) 6-4.

V finalu se je pomeril s 5. nosilcem, Američanom Samirjem Benerjeem, 302. mladincem sveta in prejšnji teden zmagovalcem turnirja v Nairobiju. Benerjee je bil boljši s 6-2 6-2 in je vknjižil še drugi naslov in devetnajsto zmago na zadnjih dvajsetih srečanjih. V konkurenci dvojic se je Bor tudi tokrat uvrstil v polfinale, kar mu bo prineslo dodatne lepe točke za mladinsko svetovno teniško lestvico ITF.

TUKAJ.

Arhiv novic - februar 2020

Novice in fotografije za izbrano kategorijo si lahko ogledate tukaj.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.