Polona Hercog in Tamara Zidanšek v finale kvalifikacij Rima, Aljaža Bedene poražen v uvodnem nastopu

V Rimu so se začele kvalifikacije na močnem turnirju za moške in ženske Internazionali BNL d'Italia z bogatim turnirju, ki je za večino igralcev in igralk zadnji resen preizkus pred Roland Garrosom so morali vsi trije naši predstavniki v kvalifikacije.

Te je z zmago začela Polona Hercog, ki je v uvodnem nastopu s 6-2 6-4 premagala Kitajko Yafan Wang, 56. igralko sveta.

Uspešna je bila v prvem krogu tudi Tamara Zidanšek, ki je moči merila z domačo povabljenko, 20-letno Lucrezio Stefanini, 405. igralko lestvice WTA. Tamara je zmagala s 7-5 6-3.

Aljaž Bedene je igral s 1. nosilcem kvalifikacij, 24. igralcem sveta, Srbom Dušanom Lajovićem in izgubil s 6-7(5) 7-6/3) 1-6. Dve uri in petinštirideset minut je trajal obračun, ki je bil v uvodnih dveh nizih povsem izenačen, oba igralca pa sta izvrstno servirala in v prvem nizu osvojila vse, v drugem pa izgubila vsak po en začetni udarec. V tretjem nizu je Aljaž močno popustil, začetni udarec izgubil kar dvakrat, Lajovic nobenkrat in zmaga je šla v roke srbskemu tekmecu. To je bil njun četrti mesebojni obračun in še četrta zmaga za Lajovića.