prijava_e
Novica

Polona Hercog in Tamara Zidanšek v finale kvalifikacij Rima, Aljaža Bedene poražen v uvodnem nastopu


bm


V Rimu so se začele kvalifikacije na močnem turnirju za moške in ženske Internazionali BNL d'Italia z bogatim turnirju, ki je za večino igralcev in igralk zadnji resen preizkus pred Roland Garrosom so morali vsi trije naši predstavniki v kvalifikacije.

Te je z zmago začela Polona Hercog, ki je v uvodnem nastopu s 6-2 6-4 premagala Kitajko Yafan Wang, 56. igralko sveta.

Uspešna je bila v prvem krogu tudi Tamara Zidanšek, ki je moči merila z domačo povabljenko, 20-letno Lucrezio Stefanini, 405. igralko lestvice WTA. Tamara je zmagala s 7-5 6-3.

Aljaž Bedene je igral s 1. nosilcem kvalifikacij, 24. igralcem sveta, Srbom Dušanom Lajovićem in izgubil s 6-7(5) 7-6/3) 1-6. Dve uri in petinštirideset minut je trajal obračun, ki je bil v uvodnih dveh nizih povsem izenačen, oba igralca pa sta izvrstno servirala in v prvem nizu osvojila vse, v drugem pa izgubila vsak po en začetni udarec. V tretjem nizu je Aljaž močno popustil, začetni udarec izgubil kar dvakrat, Lajovic nobenkrat in zmaga je šla v roke srbskemu tekmecu. To je bil njun četrti mesebojni obračun in še četrta zmaga za Lajovića.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol Zavarovalnica Triglav, d.d. BTC City Telemach
Luka Koper SŽ Športna loterija Zala Nova KBM STO Life Class Hotels Krka Kompas BigBang Libra Vinakoper Slowatch SloPak Dunlop Artros Perskindol Lenovo Luna TBWA ŽiherHiše Medot Mercedes Benz Edge
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.