Veronika Erjavec klonila v finalu turnirja posameznic ITF v Tučepih, osvojila pa turnir v konkurenci dvojic

Na turnirju ITF (15.000 $) v Tučepih se je Veronika Erjavec uvrstila v finale.

V četrtfinalu sta se pomerili Slovenki Nika Radišič, 6. nosilka in Veronika Erjavec, 4. nosilka turnirja. V zanimivem obračunu je s 6-3 6-2 slavila Erjavčeva in se še na drugem turnirju zapored uvrstila v polfinale. Veronika, ki na letvici WTA zaseda 791. mesto, na lestvici ITF WTT pa je trenutno na 211. mestu je bila uspešna tudi v polfinalnem obračunu. S 6-2 4-6 7-5 je opravila s perspektivno, 16-letno Hrvatico Antonio Ružić, ki je za nastop na turnirju prejela posebno povabilo in ga na prvem profesionalnem turnirju odlično izkoristila.

Za prvi naslov v karieri se je Erjavčeva borila s 1. nosilko, 19-letno Čehinjo Johano Markovo, 615. igralko lestvice WTA za katero je bil to prvi finale letos in je prav tako še brez naslova na turnirjih ITF WTT. Markova je bila uspešnejša in je slavila s 6-4 6-1.

Za Veroniko Erjavec je to še drugi odličen izid v tej sezoni, ko je nastopila na vsega treh turnirjih in zabeležila osem zmag in tri poraze.

. Obe naši igralki sta odlično nastopili tudi v konkurenci dvojic. Veronika Erjavec je s soigralko Nefiso Berberović iz BiH osvojila turnir. V polfinalu sta s 6-1 6-2 premagali Hrvatici Mariano Dražić in Silvijo Njirić, v finalu pa s 6-2 6-2 Srbkinjo Tamaro Malešević in Hrvatico Antonio Ružić. Slednji sta v polfinalu s 6-2 6-2 premagali Niko Radišič, ki je igrala v paru s Čehinjo Johano Markovo.