Polona Hercog v tretjem krogu OP Francije v Parizu v sredo okrog 15. ure (TV SLO 2)

Polona Hercog se je na OP Francije v Parizu uvrstila v tretji krog. V drugem je po dveh urah in štirinajstih minutah igre s 6-3 6-7(8) in 6-4 premagala 24-letno Američanko Jennifer Brady, 80. igralko lestvice WTA. Hercogova je bolje servirala saj je na srečanju servis izgubila samo dvakrat, Bradyeva petkrat. Tudi tokrat je Polona igrala agresivno, dosegla 40 winnerjev ob 26 neprisiljenih napakah, nasprotnica le 20 winnerjev ob 18 neprisiljenih napakah. Na koncu je bila Hercogova v številu osvojenih točk boljša s 103-95.

Polona bi tekmo lahko zaključila že v drugem nizu, ko je sicer najprej obranila tri brejk žoge nasprotnice, a si tudi sama priigrala tri meč žoge, ki pa jih ni izkoristila. V tretjem nizu je Hercogova z brejkom povedla z 2-0, a je Američanka izid izenačila, odločilna pa je bila deveta igra v kateri je z dvema izjemnima returnoma razorožila nasprotnico in jo spravila na rob obupa, kar je Američanka pokazala s tem, da je uničila lopar. Sodnik ji je za njeno potezo izrekel opozorilo. V zadnji igri na svoj servis je Hercogova odigrala dva izjemna skrajšana udarca, srečanje pa zaključila z odličnim forhand napadom.

To je njena tretja uvrstitev v tretji krog turnirjev za grand slam.

V tretjem krogu jo čaka obračun s sedmo nosilko, 26-letno Američanko Sloane Stephens. S Stephensovo sta se letos že pomerili in sicer v Madridu, ko je bila Američanka v dveh nizih boljša s 6-2 7-6(4), a se je morala za zmago krčevito boriti. Stephensova je nato izgubila v prvem krogu Rima, v uvodnih nastopih v Parizu pa je sicer obe tekmi dobila, a morala z vsako od nasprotnic po enkrat v podaljšano igro.

Tekmo tretjega kroga bo Hercogova igrala v sredo okrog 15. ure z neposrednim prenosom na TV SLO 2.