prijava_e
Novica

Mladinci in mladinke na mednarodnih turnirjih ITF v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in v Črni Gori


bm


Na mednarodnih turnirjih ITF bomo ta teden spremljali igralce in igralke, ki nastopajo v Italiji, Avstriji, na Madžarskem in v Črni gori.

Na najmočnejšem turniju ITF ta teden, turnirju 1. ranga v italijanskem Santa Croceju je v kvalifikacijah spodrsnilo Živi Falkner, ki je bila prva nosilka, a jo je v uvodnem nastopu presenetila 18-letna domačinka Valentina Gaggini. Edina slovenska predstavnica v glavnem delu turnirja bo Pia Lovrič, ki je postavljena na mesto 14. nosilke.

Tudi na za rang manj močnem turnirju v Moedlingu v Avstriji našima predstavnikoma v kavlfikacijah ni šlo. Pri fantih je v prvem krogu izpadel Matic Dimic, pri dekletih je v finalu kvalifikacij, po uvodni zmagi izgubila Maja Makorič. S 3-6 6-2 10-4 jo je ugnala 4. nosilka, Kolumbijka Gabriela Macias. V glavnem turniju tako nimamo predstavnikov.

Na turnirju ITF 4. ranga v Budimpešti je bil v kvalifikacijah z dvema zmagama uspešen Tilen Potočnik, ki se je uvrstil v glavni turnir, kjer se je pridružil Tinu Krstuloviču, Filipu Jeffu Planinšku in Blažu Vidoviču. V kvalifikacijah je izgubil Tilen Kovač.

Pri dekletih bosta v glavnem turnirju nastopili Tara Katarina Milić in Tjaša Klevišar.

Na turnirju ITF 4. ranga v Ulcinju bo nastopila Tara Gorinšek.
Zavarovalnica Sava tenis
Petrol BTC City Zavarovalnica Triglav, d.d. Telemach
autocommerce SŽ Športna loterija Zala ŽiherHiše Krka BigBang Vivo catering Kompas Medot NKBM MSIN Slowatch Perskindol Libra Babolat Slovenija Office&More Lenovo Artros
Teniška zveza Slovenije
Šmartinska 152
1000 Ljubljana
tel.: 01 430 66 90
fax.: 01 430 66 95
e-mail.: info@tenis-slovenija.si

©TZS, 2023. Vse pravice pridržane.