Lige : 2011 : 1 moška liga

Prva moška članska liga 2011

Naslov članskih državnih prvakov osvojili igralci TK Branik Maribor

V Mariboru se je v Ljudskem vrtu s finalnim obračunom končala letošnja 1. moška članska liga. Nastopilo je 5 ekip, o naslovu najboljšega pa sta odločali ekipi TK Branik Maribor in TK Slovan iz Ljubljane. Tokrat so o zmagovalcu odločale dvojice. Izid je bil namreč po odigranih srečanjih posameznikov izenačen 3 - 3. Povedel je Slovan, za katerega je 1. točko priigral Andraž BEDENE, ki je premagal Tima ŽIBRATA 61 61. Izenačil je Tomislav TERNAR, ki je bil boljši od Mihe MLAKARJA s 61 61. Mariborčane je v vodstvo povedel Martin RMUŠ, ki je premagal Stephana KHOTULJEVA 63 64. Ponovno je izid izenačil Mike URBANIJA, ki je premagal Roka PETELINŠKA 61 62. Mariborčane je še enkrat v vodstvo, tokrat s 3 - 2 popeljal Tadej TURK, ki je bil 76(4) 61 boljši od Roka JARCA. Še zadnje izenačenje in negotovost je prinesel Aljaž BEDENE. Ta je bil boljši od Branikovca Blaža ROLE z rezultatom 62 46 75. Po srečanjih posameznikov je bil tako izid 3 - 3. Odločali so torej dvoboji dvojic, tu pa so bili Mariborčani trikrat uspešni. Vodstvo s 4 - 3 sta priigrala Martin RMUŠ in Rok PETELINŠEK, vse dileme o zmagovalcu pa sta rešila Janoš ŽIBRAT in Blaž ROLA, ki sta Branik povedla v vodstvo s 5 - 3 in tako priigrala zmagovito točko za domačine. Zadnje srečanje, ki je predstavljalo zgolj formalnost sta dobila Tomislav TERNAR in Tadej TURK. Foto: TK Branik Maribor

TK Branik 2011_500