Katarina Srebotnik in Andreja Klepač nastope med dvojicami začeli z zmagama, Klepačeva napredovala tudi v mešanih dvojicah; izpadle pa so Zidanšek, Jakupović in Hercog

Na OP Francije v Parizu sta danes v konkurenci ženskih dvojic nastopili Katarina Srebotnik in Andreja Klepač. Obe sta bili s svojima soigralkama uspešni.

Katarina in Racquel Atawo sta s 7-6 (8) 7-5 premagali Švicarko Viktorijo Golubić in Čehinjo Karolino Muchovo, Klepačeva in Čehinja Lucie Hradecka pa sta s 6-4 6-2 izločili Čehinjo Renato Voracovo in Japonko Nao Hibino.

Že včeraj se je med moškimi poslovil Aljaž Bedene, ki je igral v paru s Poljakom Hubertom Hurkaczem. S 6-2 6-3 sta ju premagala Avstralec Marcus Daniell in Nizozemec Wesley Koolhof.

V konkurenci mešanih dvojic se je Andreja Klepač s soigralcem Eduardom Rogerjem Vesselinom uvrstila v drugi krog potem, ko sta s 6-2 4-6 10-5 premagala Francoza Alize Cornet in Jonathana Eysserica.

Preostale tri naše igralke, ki ne nastopajo redno med dvojicami oz. za te nastope najdejo občćasne soigralke, niso bile uspešne. Tamara Zidanšek in Čilenka Alexa Guarachi sta z 1-6 0-6 izgubili s Francozinjo Alize Cornet in Hrvatico Petro Martić, Polona Hercog in Rusinja Jevgenija Rodina sta morali premoč s 6-2 6-2 priznati Poljakinji Alicji Rosolski in Kitajki Zhaoxuan Yang, Dalila Jaupović in Romunka Irina Bara pa sta z 1-6 6-1 2-6 izgubili z Kanadčanko Gabrielo Dobrowski in Kitajko Yifan Xu.