Lige : 2018 : Play off 2018

Energetika Maribor play off ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije 2018

Članski ligaški prvaki igralci TD Slovan Ljubljana in igralke TK Triglav Kranj, pri veteranih najboljši igralci TK Branik Maribor

16.09.2018

V Mariboru se je z obračuni članov in članic ter veteranov končal 4. Energetika Maribor play off ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije.

Pri članih so naslov državnih prvakov osvojili igralci TD Slovan iz Ljubljane, ki so v finalu s 4-1 premagali ekipo ŽTK Maribor. Tekma je bila odločena po igrah posameznikov v katerih so za Slovan zmagali Tilen Žitnik, Anže Arh, Janz Semrajc in Dorian Tomaž Janežič. Edino točko za ŽTK je osvojil Tino Kovačič.

Pri članicah smo spremljali finale med ekipama TK Triglav Kranj in TK Terme Ptuj, naslov državnih prvakinj pa so sovojile igralke iz Kranja. Tekma se je končala z izidom 2-2, pri čemer sta točki za Kranjčanke priigrali izkušeni igralki Barbara Mulej in Polona Reberšak, za TK Terme Ptuj pa je posamično točko osvojila Maja Makorič. V igri dvojic sta za Kranjčanke nastopili Tara Katarina Milić in Polona Reberšak. Po dobljenem prvem nizu s 6-1, kar je pomenilo tudi skupno zmago v srečanju, sta srečanje Pii Lovrič in Maji Makorič predali.

V finalu veteranskega play offa je v mestnem obračunu ekipa TK Branik Maribor s 5-1 premagala sosede iz ŽTK in se veselila naslova najboiljše veteranke ekipe v državi.

Ligaška državna prvaka do 14 let ekipi ŽTK Maribor pri dečkih in TC Ljubljana pri deklicah

16.09.2018

Play off 2018 - zmagovalci mlige do 14 let 2018 Žt

V Mariboru se je končalo zadnje dejanje letošnjih ligaških tekmovanj, finalni obračuni na 4. Energetika Maribor play offu ekipnih ligaških tekmovanj tenis Slovenije.

Tako kot včeraj smo tudi danes v Mariboru spremljali zanimive dvoboje in z najtesnejšim izidom se je končal obračun ekip dečkov do 14 let, ŽTK Maribor in TK Spin Medvode. Naslov državnih prvakov so osvojili Mariborčani, ki so ob neodločenem izidu 3-3 zmagali zaradi večjega števila osvojenih iger. V igri posameznikov so Mariborčani povedli s 3-1 po zmagah Luna Obrula, Maja Premzla in Nikija Polanca. Edino točko za Medvode je osvojil Vanja Joksovič. Obe tekmi dvojic so nato dobile Medvode, zmagi sta pričakovano priigrala Ažbe Jarc in Mario Španič in presenetljivo Job Japelj in Vanja Joksovič, ki sta premagala Luna Obrula in Maja Premzla. O zmagovalcu je odločalo večje število osvojenih iger in tu so bili boljši igralci ŽTK Maribor.

Play off 2018 Finalisti lige dečkov do 14 let TK S

Pri deklicah je bila tekma med igralkami TC Ljubljana in TK Radomlje odločena po tekmah posameznic. Ljubljančanke so dobile dve srečanji, v tretjem pa osvojile niz, ki je že pomenil tudi skupno zmago in naslov državnih prvakinj za leto 2018. Za TC Ljubljana sta bili uspešni Pia Marija Rebec in Ula Jamar, edino točko za Radomlje je osvojila Maša Viriant.

Play off - finalisti lige deklic do 14 let ZC Ljub

V Mariboru znani finalisti play offa do 14 let, članskega play offa, finalistke prve ženske lige in finalisti play offa veteranov

15.09.2018

V Mariboru se je končal prvi dan zaključih obračunov na 4. Energetika Maribor play offu ekipnih tekmovanj Tenis Slovenije.

V play offu prve članske lige sta se v finale uvrstili ekipi ŽTK Maribor in TD Slovan iz Ljubljane. Mariborčani so v izenačenem obračunu premagali ekipo TK Terme Ptuj z rezultatom 4-3. V posamičnih obračunih so bili za Ptuj uspešni Blaž Vidovič, Žiga Kovačič in Filip Jeff Planinšek, za ŽTK pa Tino Kovačič in Mitja Zajšek. Na 3-3 sta izenačila Domen Gostinčar in Aljaž Radinski, odločilno sedmo igro pa sta pri izidu 3-3 za ŽTK osvojila Anže Kapun in Mitja Zajšek, ki sta s 7-6(2) 6-0 premagala Filipa Jeffa Planinška in Blaža Vidoviča.

Drugo polfinale je bilo manj izenačeno, z rezultatom 4-1 pa so slavili igralci TD Slovan. Srečanje je bilo odločeno že po tekmah posameznikov v katerih so za Slovan zmagali Tilen Žitnik, Anže Arh in Janez Semrajc. Edino točko za Koprčane je osvojil Jan Vehovec.

V play offu lige deklic do 14 let sta se v finale uvrstili ekipi TK Radomlje in TC Ljubljana. Za Ljubljančanke sta bili v srečanju z ekipo ŽTK Maribor za zmago s 3-1 uspešni Ula Jamar in Pia Marija Rebec z dvema posamičnima in zmago med dvojicami. V drugem polfinalu je ekipa TK Radomlje s 4-0 premagala ekipo TK Center Court. Točke za Radomlje so osvojile Brina Šulin, Maša Viriant, Ana Lanišek in dvojica Elena Plesničar in Maša Viriant.

Pri dečkih sta finalista play offa ekipi TK Spin Medvode in ŽTK Maribor. Madvodčani so pripravili prvovrstno presenečenje in so premagali ekipo TK Radomlje. Za Medvode so točke osvojili Ažbe Jarc, Vanja Joksovič in dvojica Job Japelj in Vanja Joksovič. Za Radomlje so bili uspešni Bor Artnak, Aljaž Kirbiš in dvojica Tristan Flander in Aljaž Kirbiš. Ob izidu 3-3 je o zmagovalcu odločalo večje število osvojenih nizov in tu so bili boljši igralci Medvod.

ŽTK je premagal TK Center Court s 4-2, točke za ŽTK so osvojili Lun Obrul, Maj Premzl in dvojici Obrul/Premzl ter Niki Polanec in Jernej Stonič.
V prvi ženski članski ligi sta se v finale uvrstili ekipi TK triglav Kranj in TK Terme Ptuj. Obe tekmi sta se končali z izidom 2-2, zmagovalni ekipi pa sta osvojili več nizov v srečanju. Za TK Terme Ptuj sta bili uspešni Pia Lovrič in Maja Makorič, za TK Triglav Kranj pa Barbara Mulej in Kristina Novak.

V play off veteranske lige sta se uvrstili ekipi ŽTK Maribor in TK Branik Maribor.